Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Szájúz nyerusímüj
  2013-02-06 21:21:07, szerda
 
  Szájúz nyerusímüj

2013.02.06. 15:23

A kormányszóvivő ma cáfolta, hogy Orbán Viktor és Putyin elnök között bármiféle konkrét pénzügyi megállapodás körvonalazódott volna.

A leninvárosi sajtótájékoztatón emlékeztettek arra, hogy Biszku Béla belügyminiszteri kinevezését sokan hajlamosak túlértékelni. Magyarország továbbra is szilárd szövetségese a Nyugatnak. Különösen Japánból nézve. Andrej Andrejevics Gyiroszaszkij hozzátette, egyesek félreértették Nagy Imre miniszterelnök egykori kijelentését, miszerint Magyarország kilép a Varsói Szerződésből. Valójában a miniszterelnök azt akarta mondani, hogy ráférne pár téligumi erre a szép Pobjedára.

A Vengerszkaja Gazeta ma közölte Bayer Zsolt Ketten vagyunk, Lenin meg én című írását, amelyben a publicista bejelentette, minden sort vállal eddigi írásaiból, különösen azokat, amelyekben a trockista elhajlókkal való leszámolást követelte.

Matolcsy György a Heti Válaszban a nagy közgazdász Alekszej Grigorjevics Sztahanov Kétszázhetvenhét százalék című bestsellerét szemlézte. Kitért arra, hogy a Mester mindenben igazolta a magyar gazdaságpolitikát, és azoknak, akik a hagyományos százalékszámítás burzsoá ideológiáját hirdették, önkritikát kell gyakorolniuk.

Pálffy István szerint az ezeréves magyar földön termett magyar gabonából is kiváló vodkát lehet készíteni.

Matrjoska babává alakították a nagy proletárköltő Nyikolaj Horthy keceli szobrát. Újra szabadon váltható a forint kelet-német márkára. És vissza.

Közönségtalálkozót tartott az Örülünk Vincent kollektívája a Kolima partján.

http://orulunkvincent.blog.hu/2013/02/06/szajuz_nyerusimuj

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy hatalomváltás csupán nem fog a magyar emberek életében é
  2013-02-06 21:16:53, szerda
 
 

Egy hatalomváltás csupán nem fog a magyar emberek életében érdemi változást eredményezni!
Mert ha a két házőrző kuvasz közül az egyiknek-amelyik éppen dörgölődzik-a cicus becenevet adjuk, az attól még kuvasz marad! Harapós.
A jelenlegi politikai elit-MIND-eltávolitására lassan BÁRMILYEN ESZKÖZ MEGENGEDETTÉ VÁLIK!
MAGYARORSZÁG ROHAN EGY FORRADALOMBA!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Annyira tombol itt az antiszemétizmus, hogy már "legendás, ó
  2013-02-06 21:13:12, szerda
 
  2013-02-06. 21:04
Annyira tombol itt az antiszemétizmus, hogy már "legendás, óriási géppel" hordják Izraelből a tetűhintásokat

Április végétől a keddi napokon Boeing 747-400-as Jumbo géppel közlekedik Tel-Aviv és Budapest között az izraeli El Al légitársaság - közölte a Turizmus Panoráma Bulletin.

"Talán nem tévedünk: az El Al az első légitársaság, amely ezzel a legendás, óriási géppel menetrend szerint közlekedik Magyarországra" - közölte a Facebookon kedden Váradi János, az izraeli társaság magyarországi igazgatója.
A nyári szezonban heti nyolc járata lesz a légitársaságnak, a reggeli járatokat 737-800-a gépekkel, keddenként pedig a 747-es Jumbóval repülik majd - tette hozzá a Turizmus Panoráma Bulletin. A csütörtök és szombat esti járatokon szintén nagy kapacitású, széles törzsű Boeing 767-es gépek üzemelnek majd.
(HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107689/#ixzz2K9TYV5ZQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitörés a Várból (Budapest, 1945 február 11-13) - dr. Rónay
  2013-02-06 20:38:45, szerda
 
  Kitörés a Várból (Budapest, 1945 február 11-13) - dr. Rónay Pál visszaemlékezése
2013. 02. 5. kedd. - 19:14

1944 karácsony kora este jöttek be Villányos úti családi házunkba az oroszok. Egy órán belül a karácsonyfát lelegelték, a pulykát, bejglit megették, a szekrényekből, vitrinekből mindent kiszórtak, úgyhogy bokáig jártunk a női fehérneműkben, a törött herendi porcelán, törött kristálypoharak és -vázák, családi fényképek alkotta visszaságában.

Február 11.-én már öt hete éltünk ,,felszabadulva" esténként hallottuk a szomszédságból a megerőszakolt nők segélykérő sikoltásait: a Villányos út 22. sz. alatt egy 72, egy 75 és egy 77 éves szomszéd nénit erőszakoltak meg 8-10-en.

Itt és a környéken már szovjet katonai konyhák, utánpótlási központok, nehéztüzérségi ágyúállások voltak, egészen a Lipótmezőig, ill. Pesthidegkútig. Unokanagybátyámmal naponta vittek dolgozni minket. Hol fát vágtunk, hol krumplit pucoltunk az orosz katonai konyhákban, hol a Budakeszi útnál takarítottuk a havat, kiváltképp akkor, amikor a német páncélosok elérték Bicskét, és az oroszok 3 tengelyes óriás Ford, Chevrolet teherautókban szállították éjjel-nappal az utánpótlást. Az elesett orosz katonákat is mi temettük el.

Ott, ahol ma a 156-os busz végállomása van, középen van egy kis füves terület, mely körül parkolnak az ABC-ben, vagy zöldségesnél vásárlók kocsijai, óriási orosz katonai temető volt.

Február 11-én délután feltűnt, hogy az oroszok lázasak rakodnak. Lőszeres ládákat pakoltak teherautókra, társzekerekre. A földbe ásott nehézlövegeket lánctalpas traktorok, teherautók elvontatatják. 2-3 óra leforgása alatt kiürült a környék, de nem teljesen. A kiemelkedő tornyos villák tornyaiban, a több utcára néző 1-2 emeletes bérvillák felső emeletének ablakaiban a homokzsákok mögött mesterlövészek helyezkedtek el.

Az éjjeli csendet aknavetők és kézigránátok robbanása, géppisztolysorozatok kerepelése verte fel. A német csapatok északi szárnya Óbuda, a középső a Városmajor-zugliget, a déli szárny Budaörs irányába igyekezett kitörni a Vár körüli ostromgyűrűből.

Az oroszok a Szilágyi Erzsébet fasor 3-4-5 emeletes házainak ablakaiból, a világító rakéták fényeinél a lombtalan városmajori fák között vonuló németekre úgy vadásztak, mintha körvadászaton lettek volna.

A német veszteségek megdöbbentően magasak voltak.

Február 12.-én reggel Apámmal felmentünk a pincelépcsőn, és óvatosan kikémleltünk a vasajtón. Jókor jöttünk, a Virányos út felől egy kis sebesült német csapat jött felfelé a kerti aszfaltúton. Felkötött karú, botokkal sántító, átvérzett koponyatörésű, sápadt, lefogyott, végkimerült kis csapat, melyet csak az élni akarás, a fegyelem, a kötelességtudás, az akaraterő vonszolt előre. A 12-14 katonából álló, láthatólag elcsigázott csapatot két magas jó erőben lévő géppisztolyos, ejtőernyős katona biztosította. Őket talán vitorlázó repülőgépekkel tették le a Vérmezőn, hogy segítsék a még járóképes sebesülteket az ostromgyűrű áttörésében?

Február 13.-án hajnali 4 órakor géppisztolyaggyal verték pincénk vasajtaját. Unokabátyámmal együtt értem jöttek az oroszok. A Szarvas Gábor út 15. szám alatti, akkor még üres telekhez vittek minket. Hideg hajnali reggel volt, legalább mínusz 8-10 fuk, gyér akkumulátoros világítás mellett, itt már 7-8 környékbeli idősebb ember ásott, csákányozott. A Virányos menti oldalon egy kb. 14-16 méter hosszú 3,5-4 méter mély árkot kellett kiásnunk. 6 óra után már vagy 1 méter mély lehetett az árok. A felső arasznyi fagyott réteg után már könyebben ment a munka.

Engem Bélával és 4 idős emberrel két géppisztolyos katona a közeli Dániel út egyik szép villája elé kísért. A ház garázsajtaja az utca felé nézett. Innen egyes lövéseket hallottunk. A garázsajtó mellet már vagy 8-10 egymásra helyezett halott német katona. - Úristen ez nem lehet igaz! Egyes halántéklövésekkel végzik ki a német hadifoglyokat!

Újabb 12-14 német katonát kísértek a garázsajtó elé - a tegnapi, vánszorgó csapatot!

A kivégzéseket, szám szerint 77 vagy 78-at a környékbeli házmesterekkel a Dániel utca másik oldalán, egy emeletes bérvilla tövénél vártuk meg. Amint 14-15 németet kivégeztek (4 még reflexmozgásokat végző földön fekvő halottat a hősi szovjet katonák csizmáikkal fejen, arcon rugdosták és leköpdösték), mi, köztünk Benkő Gyula színész is, ló nem lévén, egy oldalfal nélküli stráfszekéren húztuk a Virányos köz és Szarvas Gábor utca sarkán levő tömegsírig. Itt a derék I. világháborút megjárt házmesterek engem küldtek le a tömegsírba, mert hogy ,,maga fiatal". No, de hogyan jövök ki, kérdeztem? ,,Majd ledobunk egy kötelet és felhúzzuk magát!"

Ahogy 4 egymásfeletti sorban egymásfölé helyeztem a halott katonákat, szorosan úgy, mint a szardíniákat a dobozban, síbakancsom alatt ropogtak a halott katonák törött bordái. Hiszen máshová nem tudtam lépni. Az arcukra mégsem akartam.

Előző este egy kis fiatal szőke német közkatonát fektettünk le a pincében. A végbele mentén ment be a lövés. Körházba vinni? Közelharcok voltak.

A halott német kiskatonát felöltöztettük és kitettük a kertbe. Ez volt a szerencsénk, mert másfél óra múlva dühtől őrjöngő orosz katonák még a női retikülökben is fegyvert, a szekrényekben is, német katonát kerestek. A Villányos út 38/B-ben egy orvost, a feleségét és 9 éves kislányát lőtték tarkón, mert egy élő német sebesültet találtak a villában.

A Zugligeti út - Virányos út sarkán lévő lakásból 16 német katona jött ki fehér zászlóval, fegyvertelenül. Ahogy egyenként előjöttek, halántékon lőtték őket. (Zugligeti u. 16. sz.)

A Zugligeti út 27-29. sz. alatti klasszicista, oszlopos villában (apám barátja) vitéz Rohonczy Viktor tartalékos repülőszázados lakott családjával. A villába négy magasrangú német tiszt vette be magát. , mert a kitörés elakadt, az orosz túlerő miatt nem tudtak tovább menni. Rohonczy százados megpróbálta rábeszélni a rangidős ezredest, hogy adják meg magukat. Ők tudták, milyen sors vár rájuk. De kijelentették, hogy utolsó golyóig, melyet saját maguknak szántak, harcolni fognak! Elővették és kitűzték kitüntetéseiket, a lovagkeresztet, a II. oszt. Vaskeresztet - a Rohonczy család, miután levonult a pincébe, másfélórán át a géppisztolysorozatokat, a kézigránátok robbanását hallotta. A ház körül több mint 30 orosz katona esett el, Rohonczyék a lakást feldúlva négy magasrangú tisztet felismerhetetlenül összeroncsolva találták. A falakon agyvelőrészek lógtak, melyeket a Rohonczy család tagjai törött ablaküveg darabokkal kaparásztak le. A hullákat verték darabokra, szó szerint a hős szovjetek.

A kb. 8000 ezres létszámú kitörő német seregből egyes jelentések szerint kb. 750-en érték el a német vonalakat. A többi elesett, kivégezték. Sohasem felejtem el azt a lovagkeresztes repülő főhadnagyot, aki átvérzett kötésekkel, koponya- és végtag-sérülésekkel. Milyen büszkén lépett be a garázsba, ahol halántéklövés vetett véget fiatal életének. Önkéntelenül Goethe sorai jutottak eszembe: ,,A hozott áldozatok sohasem hiábavalók, ha az áldozatok szelleme tovább él."

Sztálin genarisszimusz február 13-i napiparancsa a Föld valamennyi rádióadóján keresztül adta hírül, hogy Budapestet bevették, a ,,fasiszta hordákat" megsemmisítették.

Engem pedig ez az élmény tömeg, ez a sok borzalmas embertelenség, mely 18. életévem előtt ért, egyértelműen arra az elhatározásra késztetett, hogy orvos legyek.

És sikerült. Sőt azt is megértük, hogy 46 évi megszállás után kimentek az oroszok - ám Budapest elestének 50. évfordulóján a ,,magyar" sajtó és televízió, valamint politikai személyiségek még mindig ,,felszabadulás"-ról beszéltek!

(dr. Rónay Pál - Út és Cél 1995. november)

Kitartás.hu

http://kitartas.mozgalom.org/orokervenyu/kitores-a-varbol-budapest-1945-februar-1 1-13-dr-ronay-pal-visszaemlekezese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán a kötvényeit tukmálta Moszkvára
  2013-02-06 20:24:56, szerda
 
  Orbán a kötvényeit tukmálta Moszkvára


A HVG arról cikkezett, hogy rekord összegű, 4.5 milliárd dollár értékű államkötvényt vennének meg az oroszok. Erről állapodott meg Orbán Viktor Putyin elnökkel a rövidke fél órás találkozón. A hír felröppentésére nagy szüksége volt a gyengülő forintnak.

Abban biztosan vagyunk, mint ahogy ezt mind a két fél elismerte, hogy volt szó a magyar ajánlatokról, de Moszkva elutasította azokat. A hírre reagálva az orosz külügy azonnal nyilatkozatot adott ki, melyben mindezt cáfolta. Oroszország semmilyen magyar állampapírt nem vásárolt, és egyelőre nincs szándékában. Az orosz cáfolat után a magyar fél is kénytelen volt a cáfolatot kiadni.

Miért is volt szükség erre a hírre? Manipulálni a tőzsdét. A forint ugyanis az elmúlt napokban a Matolcsy miatti hírek - minthogy ő lenne a jegybank elnöke - hatására a forint tovább gyengült, egyre közelebb kerülve a 300 eurós árhoz. Erősíteni kellett a forintot, és egy ilyen hír kétség kívül erősítő hatású. Az orosz fél gyorsan reagált a kiszivárogtatásra.

Minazonáltal elképzelhető, hogy Moszkva kész lesz a későbbiekben akár állampapírokat venni, akár hitelt adni, mivel a magyar vezetés mindenféle ígéretekkel próbálja a szándékosan szétvert orosz kapcsolatokat javítani. Ezekre a magyar kormánynak hitelek nélkül soha nem lesz pénze. Ha a magyarországi kormányzat az erőmű felújítását az oroszoknak akarja majd adni a franciák helyett, arra a Nyugat soha nem fog 10 milliárd eurós hitelt adni. A kormánynak pedig nem lesz rá pénze. Az oroszok talán hitelként megfinanszírozzák maguknak? Talán, de nem valószínű, hogy erre az ősellenség és megvetett Orbán alatt sor fog kerülni.

Moszkva ezek szerint árgus szemekkel figyeli a magyar kormány hazugságait. Nekik egyáltalán nem érdekük Orbán támogatása. A látogatáson készült videó is nagyon beszédes.

A hírre azonban a tőzsde valóban reagált. A forint erősödött, majd a cáfolat hatására újra gyengülni kezdett. A legkomolyabb londoni elemző cégek bőven 300 feletti forint árfolyamot emlegetnek rövid időn belül. Ez szétrobbantaná az éves költségvetést, tovább bizonytalanítaná a kötvények kibocsátását, és kétségbeesett valutabeszerzést követelne meg, mivel a nagy gyengülés miatt a kamatok és a törlesztőrészletek is a vártnál magasabbak lesznek. Itt pedig milliárdokról beszélünk, euróban. Nem véletlenül pesszimisták a magyar gazdasággal kapcsolatban.

Kemény Gábor - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/02/06/orban-kotvenyeit-tukmalta-moszkvara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Folytatódnak a megvonások és csökkentések
  2013-02-06 20:06:50, szerda
 
  Folytatódnak a megvonások és csökkentések


Újabb kórházak kerültek veszélybe, és ez már nem csak a vidéket érinti, hanem a fővárost is. Egyre több szolgáltatás szűnik meg a kórházakban, és egyre több kórház kerül közel az ellehetetlenüléshez. Vannak olyan helyek, ahol azért lesznek üresek a kórházak osztályai, mert az ellátás lehetőségének hiányában haza kell küldeni a betegeket.

A nagyobb kórházak közül megemlíthetjük a győri kórházat, amely az ország egyik legnagyobb kórháza volt, és éppen most esett át egy jelentős összevonáson, a költözés után egy több milliárdot érő komplexumot fognak potom egy milliárdért eltékozolni (ugyan kinek?). Egy épületbe - eddig 7 épületre volt elosztva - összezsúfolva kell ellátni ugyanannyi beteget. Ez egyszerűen lehetetlen, mivel a férőhely a harmadára csökkent. Az osztályok miniosztályokká váltak.

Hasonló esetekről hallani Budapesten is, ahol osztályok szűnnek meg. A kormányhivatalok persze tiltakoznak, hogy szó sincs semmi ilyenről. Egyszerűen letagadják, de nyilvánvaló, hogy hazudnak és ezt szemrebbenés nélkül teszik.

A Fidesz szerint MSZP kampányfogás az éhségmenetek indítása. Meglehet, hogy a teljes mértékben kapitalista-atlantista - és bukott - MSZP hirtelen szociálisan érzékeny lett - elfelejtve hogy a népnyomoért ők is felelősek - és ösztözi az éhségmenetek indítását, mindazonáltal aki meg éhen hal vagy megfagy a saját házában, az volt olyan pofátlan és kampányfogásként megfagyott? Ez már olyan szintű arcátlanság, hogy kinyílik a bicska az ember zsebében. Mert ha nem tudnánk, hogy hányan fagytak meg, hogy az éhségtől gyerekek esnek ki az iskolapadból, hogy idősek fagynak meg az otthonukban, akkor még el is hihetnénk a Fidesz propaganda örömhíreit, hogy itt ilyen nincs, ez csak kampányolás, és itt minden nagyon jó. Csakhogy tudjuk az igazságot! És tudjuk hogy hazudnak. Hogy is mondta Gyurcsány? Hazudtunk éjjel és nappal? Pontosan azt teszik ezek is, és ez még csak a 2013-as év kezdete. Mi lesz itt fél év, vagy egy év múlva? Úgy érzem, hogy igen kemény évre számíthatunk.

Kemény Gábor - Hídfő.net


http://www.hidfo.net/2013/02/06/folytatodnak-megvonasok-es-csokkentesek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fülkeforradalom felfalta a Magyar Hírlapot
  2013-02-06 19:52:17, szerda
 
  2013.02.06. 14:30 Mária
A fülkeforradalom felfalta a Magyar Hírlapot


Széles Gábor nem érti, hová tűntek az olvasók. A kormányváltás évében, 2010-ben a Magyar Hírlap elvesztette előfizetőinek és vásárlóinak egyharmadát, az olvasótábor csökkenése azóta is folyamatos. Ami még érdekesebb, hogy a 2004-ben még 28,4 ezres napi eladott példányszám nyolc év alatt közel 20 ezerrel csökkent, 8,8 ezerre olvadt.

Miért? A válasz egyszerű, mint egy kijózanító pofon, ráadásul benne van a mai társlapban, és bizonyára bekerült, vagy be fog kerülni a Magyar Hírlapba is:



0206_magyar_nemzet_gyurcsany_bajnai_masodik_plakat



A lap stílusa az, ami miatt elfordultak tőle az olvasók. A rágalomhadjárat, amit a Széles-birodalom az ellenzékkkel szemben folytat. A Békemenet. Bayer Zsolt. Bencsik András, amíg ki nem rakták a szűrét az Echo TV stúdiójából.



Mennyi ember kíváncsi a Magyar Hírlapra?

A jobboldali lapot ma már mindössze nyolcezer-nyolcszáz ember vásárolja határon innen és túl. Három év alatt 10 ezren fordultak el a Magyar Hírlaptól. A MATESZ 2012 őszi adatai szerint a napilapot ennek ellenére egészen mostanáig 18 ezer ötszáz példányban nyomtatták, ám csak nyolcezer-nyolcszázan vásárolták meg, tehát minden nap 10 ezres remittenda maradt a nyakukon. Ezt a napi 10.000 példányt nyilván szétosztogatták, hátha fel tudják vele tornázni az előfizetőik számát.

Egy évvel korábban, 2011 őszén még majdnem 11 ezret adtak el belőle naponta, 2010 őszén pedig még 13 ezer aktív vásárlója volt a Magyar Hírlapnak. A legtöbben 2009 és 2010 ősze között fordultak el az újságtól, ekkor 5.700-tel, 18.700-ról 13.000 főre csökkent a Magyar Hírlap vásárlóinak a száma. A kormányváltással egy időben a Magyar Hírlap elvesztette vásárlóinak és előfizetőinek egyharmadát.

A Magyar Hírlapot 2006-ban vásárolta meg Széles Gábor, ő csinált az addig liberális profilú újságból konzervatívnak tartott napilapot. A MATESZ három éven át nem auditálhatta a példányszámokat, először 2009 szeptemberében kaptak ehhez adatokat, akkor 18,7 ezres eladott példányszámról írtak. Az egykori liberális Magyar Hírlapból 2004-ben még 28,4 ezer példány fogyott. (Forrás: index.hu)



Az eladott példányszámok alakulása 2004 és 2012 között:


Év Eladott példányszám Csökkenés

2012 8.800 2.100
2011 10.900 2.100
2010 13.000 5.700
2009 18.700 9.700
2004 28.400



"A gazdasági válság minket sem hagyott érintetlenül. Az emelkedő papír- és nyomtatási árak miatt csak olyan mennyiségben tudjuk a Magyar Hírlapot előállítani, amilyen mértékben várhatóan valóban el is fog fogyni az előfizetők és az újságosstandokon vásárló olvasók körében. [...] Sajnálattal kell értesítenünk azon kedves olvasóinkat, akik eddig a kisebb standokon vették meg a Magyar Hírlapot, hogy a továbbiakban csak a nagyobb elárusítóhelyeken tudják megvásárolni." - írja a lap előfizetésére buzdító cikkében Stefka István főszerkesztő és Széles Gábor.

Tetszettek volna nem csinálni fülkeforradalmat.



Olvasnivaló:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Hírlap

http://www.magyarhirlap.hu/tisztelt-olvaso

http://index.hu/kultur/media/2013/02/05/szeles_gabor_erthetetlen_okokbol_nem_fogy _a_magyar_hirlap/

http://maria.blog.hu/2013/02/06/a_fulkeforradalom_felfalta_a_magyar_hirlapot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten választott népe
  2013-02-06 19:33:57, szerda
 
  Isten választott népe

Izrael cionista Államának létrehozása (az elrabolt palesztin földön) kiváló alkalmat adott a világnak megvizsgálni a zsidók igazi természetét, és megérteni, hogy miért gyűlöli őket annyi nem-zsidó az egész földkerekségen.
Arroganciájuk, kegyetlenségük, heveny rasszizmusuk, (a külföldi tudósítók által gyakran filmen megörökített) brutalitásuk hű képet ad nekünk egy lelkiismeret nélküli népről.
Az arrogáns izraeli miniszterelnök, Menachem Begin egyszer kijelentette a következőket:
,,A zsidó faj" az URALKODÓ FAJ. Mi isteni lények vagyunk ezen a bolygón.
Ugyanannyira különbözünk az alacsonyabb rendű fajoktól, amennyire azok a rovaroktól.
Valójában a mi 'fajunkhoz' hasonlítva a többi fajok vadállatok és egyéb állatok; legjobb esetben szarvasmarhák.
A többi fajok úgy tekinthetők, mint emberi ürülékek. A mi rendeltetésünk uralkodni az alacsonyabb rendű fajok felett.
Vezetőink a földi királyságunkat egy vasvesszővel fogják kormányozni.
A tömegek lábunkat fogják nyalni, és rabszolgaként fognak szolgálni minket."
Menachem Begin csak kimondta azt, amit minden cionista hisz a szívében.
Az ártatlan, fegyvertelen palesztin civilekkel való civilizálatlan, embertelen és brutális bánásmód (1948 óta) világosan kinyilvánítja a cionisták gonosz, rasszista lelkiségét.
Az uralkodó zsidó megrögzött gondolkodás szerint az alább felsorolt valamennyi megvetésre méltó cselekedet megfelel a zsidó törvény követelményeinek. Más szóval: ezek ,,kóserek".

A palesztin föld 80%-ának elrablása ,,kóser".
Az ártatlan, fegyvertelen palesztin férfiak, nők és gyermekek megölése ,,kóser".
Az apartheid és a népirtás gyakorlása Palesztinában ,,kóser".
Egy hatalmas elválasztó fal építése Palesztinában a palesztinok engedélye nélkül ,,kóser".
A zsarnoki, rasszista, erőszakos viselkedés ,,kóser".
A palesztin otthonok ezreinek lerombolása (gyakran úgy, hogy a lakosok még bent tartózkodnak) ,,kóser".
Palesztin otthonok, gyümölcsöskertek és farmok ezreinek felgyújtása ,,kóser".
Palesztin birtokok, gépek és állatok elkobzása ,,kóser".
Palesztin lányok megrontása és meggyilkolása ,,kóser".
Az ártatlan, fegyvertelen palesztin civilek ellen elkövetett mészárlás és kegyetlenkedés tökéletesen ,,kóser".
Évtizedeken át megközelítőleg 125000 palesztin fogoly megkínzása ,,kóser".
1,3 millió palesztin (fegyveres) kényszerítése otthonuk, farmjuk és ősi földjük elhagyására ,,kóser".
Gyermekek kezének és lábának eltörése azért, mert köveket dobáltak izraeli tankokra ,,kóser".
A palesztinok kútjainak arzénnal való megmérgezése, otthonuk és falujuk elhagyására való kényszerítés végett ,,kóser".
Az ENSZ-határozatok tucatjainak figyelmen kívül hagyása 1948 óta ,,kóser".
A palesztin politikusok és hatósági szervek vezetőinek orvul meggyilkolása ,,kóser".
Palesztin családok terrorizálása az éj közepén ,,KGB-stílusú" riadókkal ,,kóser".
Úgy bánni a palesztin civilekkel, mint ember alatti lényekkel ,,kóser".
Amerikai helikoptereket palesztin autók, és a benne ülő utasok együttes megsemmisítésére használni ,,kóser".
Palesztin civilek szándékos zaklatása és megfélemlítése a számtalan ,,ellenőrzőpontokon" és ,,útlezárásokon" ,,kóser".
A mecsetek és mohamedán szent könyvek megszentségtelenítése ,,kóser".
A tüntetők buldózerekkel való megsemmisítése ,,kóser".
Az elrabolt palesztin városok és vidékek utcáinak héber nevekkel történő új elnevezése ,,kóser".
A tébolyult, gyilkos mániákusokhoz hasonló viselkedés teljesen normális a zsidók számára. Ez a 4000 éves beltenyészet következménye.
Hogyan igényelhetik a gonosz, elmeállapotukban sérült, erkölcstelen gyilkosok, hogy az emberi faj tagjai maradjanak?
Hogyan tarthat igényt egy csoport arrogáns teremtmény (amely ugyanazon szemita törzshöz tartozik, mint az arabok) a faji tisztaságra és faji felsőbbrendűségre?
A zsidók a maguk mélységes tudatlanságáról és vaskos ostobaságról tesznek tanúságot, amikor a szemita arabokat ,,antiszemitizmussal" vádolják.
Hogyan képesek a kegyetlen, gonosz orvgyilkosok, akik könyörtelenül megszegik Isten Tízparancsolatát, azt állítani, hogy ők ,,Isten választott népe"? A magam részéről az ő esztelen állításukat súlyos istenkáromlásnak tekintem. Őszintén úgy gondolom, hogy ők a Sátán, önmagukat farkasnak képzelő kiválasztottjai.
Az apátia megbocsáthatatlan bűn. A gonosz úgy terjed, mint a rák, amikor a jó emberek nem tesznek semmit sem a megállítása végett. Az Ítélet Napján fel leszünk szólítva, hogy mit hozunk fel mentségünkre az együttérzés teljes hiánya és szívtelen közömbösségünk miatt ártatlan embertársaink millióinak fájdalma, szenvedése, üldöztetése, az ellenük elkövetett igazságtalanság és megfélemlítés iránt? Hogyan fogunk védekezni?

Amdeus Romer
Szittyakürt
2007. szeptember
(Fordította: Tudós - Takács János)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álomkassza: ennyit keresnek az országgyűlési képviselők
  2013-02-06 19:27:38, szerda
 
 
Álomkassza: ennyit keresnek az országgyűlési képviselők
2013. február 5. 16:20 , Legutóbb frissítve: 2013. február 5. 17:34 Vas András


Átlagosan havi 33 829 forinttal nőtt egy év alatt a somogyi országgyűlési képviselők államtól kapott jövedelme: míg 2011 végén havonta átlagban 1,29 millió forint bruttóval számolhattak, addig az idén januárban 1,32 millió jutott honatyánként.
Mik ezek?

Egy esztendeje a somogyi képviselők kormányzati, parlamenti és önkormányzati munkájának díjazása havi 16,8 millió forinttal, évente 201,5 millióval terhelte a büdzsét, ez az összeg az idén minden hónapban 17,23 milliót, 2013-ban pedig 206,8 milliót jelent majd.

A somogyi képviselők államtól származó bevételei 2013 januárjában

Amúgy ez az utolsó teljes esztendő, amikor egy képviselő több helyről vehet fel állami fizetést - pótlékot, költségtérítést, stb. -, 2014-től ugyanis a honatyák nem lehetnek álláshalmozók, vagyis, aki a Parlamentben dolgozik, nem lehet tagja helyi önkormányzatnak.

Jelenleg a somogyi képviselők közül nyolcan álláshalmozók, képviselősége mellett a fideszes Gelencsér Attila a megyei közgyűlés elnöke, a KDNP-s Karvalics Ottó és párttársa, Móring József Attila Barcs, illetve Somogyvár polgármestere, a fideszes Gruber Attila Siófok, frakciótársa, Heintz Tamás, valamint a szocialista Lamperth Mónika pedig Kaposvár közgyűlésének tagja, a szintén fideszes Berényi László az Országos Roma Önkormányzat alelnöke, a kereszténydemokrata Szászfalvi László pedig miniszteri biztos, s ekként nemcsak az Országgyűléstől kap állami fizetést.

A honatyák parlamenti munkájukért három tételből álló juttatást kapnak. A tiszteletdíj a képviselői alapfizetés - jelenleg 231 900 forint - mellett a különböző bizottsági posztokért, parlamenti tisztségekért járó juttatásokat foglalja magába: mindegyik tagja legalább egy bizottságnak - 162 300 forint, a második, harmadik stb. után 57 975 forint jár még bizottságonként -, külön juttatást kapnak a bizottságok vezetői és alelnökei - 278 280, illetve 231 900 forint -, a frakcióvezetők - 278 280 -, helyetteseik - 231 900 - és az országgyűlési jegyzők - 162 300 - is. Somogyból a KDNP-s Rubovszky György például frakcióvezető-helyettes, s emellett egy bizottság elnöke, másik kettőnek pedig a tagja. A fideszes Mátrai Márta szintén frakcióvezető-helyettes, s három bizottság tagja, ahogyan Lamperth Mónika is helyettes vezetője a párt parlamenti csoportjának egy bizottsági tagsága mellett. Móring József Attila jegyzőként is tevékenykedik, Gruber Attila három, Karvalics Ottó, a szocialista Harangozó Gábor és a Jobbi területi listájáról a T. Házba került, ám ma már független Pőzse Lajos két-két, míg Heintz Tamás, Gelencsér Attila, Berényi László és a demokratikus koalíciós Kolber István egy-egy bizottság tagja.

A képviselői bruttó fizetés másik tétele a választókerületi pótlék, mely jelenleg a tiszteletdíj bizonyos százalékát jelenti, az arány a fővárostól távolodva 50 kilométerenként nő: a somogyiakra a 105-145 százalék érvényes kerülettől függően. A képviselői juttatás harmadik tétele a lakhatási támogatás, melyet azok a honatyák kaphatnak, akiknek nincs házuk-lakásuk a fővárosban. Legalábbis papíron, ám minden bizonnyal létezik valamiféle kiskapu, hiszen Pősze Lajos annak ellenére felveszi az ötven forint híján 116 ezer forintot, hogy vagyonnyilatkozata szerint három budapesti ingatlan tulajdonosa...

A somogyi honatyák közül kilencen forintra ugyanannyit kerestek az idén januárban, mint egy esztendeje. A változatlan juttatásban részesülők közé tartozik a megye államilag legjobban dotált tagja, Karvalics Ottó, aki a T. Háztól és Barcstól összesen valamivel több mint 1,7 millió forintot kapott. A képzeletbeli bérlista második helye Gelencsér Attilának jutott havi bruttó 1,62 millióval, a harmadik pedig Móring József Attila lett 1,53 millióval.

Az ellenzéki képviselők közül legjobban kereső Lamperth Mónika változatlanul 1,22 millióval számolhat havonta, s Kolber István is változatlanul 983 ezer forintot keres - ezzel ő - ha lehet ilyet mondani ilyen összegeknél... - a legrosszabbul fizetett somogyi honatya. A tavalyi ,,sereghajtó" Harangozó Gábornak ugyanis több mint 150 ezer forinttal nőtt a választókerületi pótléka, s így - bár juttatásai még mindig nem érik el az egymilliót - az MSZP megyei elnöke előzni tudott.

Szintén pozitív irányba változott Berényi László jövedelme is: a képviselő egy éve még a területi cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjeként kapott százezer forintot, ám azóta az Országos Roma Önkormányzat alelnöki székébe emelkedett, s ez havi 205 ezer forint többletet jelent számára. Miután nyáron távozott a kormányból Szászfalvi László, elvben jelentősen csökkent volna jövedelme, hiszen elvesztette 997 200 forintos államtitkári fizetését, ám hamarost kinevezték miniszteri biztosnak, ami 747 ezer forinttal járt, emellett jogosult lett a lakhatási támogatásra és a választókerületi pótlékra, s így több mint 140 ezer forinttal nőttek bevételei.



Mátrai Márta az egyetlen somogyi képviselő, akinek csökkent a juttatása az idénre: az új évtől háznagyként a mindenkori országgyűlési alelnök - 1,29 millió forint - fizetésére jogosult, ám egyúttal le kellett mondania minden más járandóságáról, ami esetében több mint 106 ezer forintos veszteséget jelent. Hosszabb távon viszont akár jobban is járhat, hiszen a háznagyi funkció nem képviselőséghez kötött, s így, ha 2014-ben nem kerülne be a Parlamentbe, megtarthatná tisztségét, s vele fizetését is.

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/alomkassza-ennyit-keresnek-az-orszaggyulesi- kepviselok-482764?fb_action_ids=582517498438808%2C582516495105575%2C5825163051055 94&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_m ap={%22582517498438808%22%3A502581066446583%2C%22582516495105575%22%3A42308008443 3943%2C%22582516305105594%22%3A125513440955629}&action_type_map={%22582517498 438808%22%3A%22og.likes%22%2C%22582516495105575%22%3A%22og.likes%22%2C%2258251630 5105594%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TÖRÖKVILÁG MAGYARORSZÁGOn
  2013-02-06 19:21:06, szerda
 
  TÖRÖKVILÁG MAGYARORSZÁGON

Miközben dolgozik a politikai látványpékség, a mi Vezérünk szép sorjában rájön arra, hogy aki Magyarországot történelme során megszállta, az mind-mind a barátunk.
Alapjában ezzel egyet is lehet érteni, hiszen ameddig a megszállók itt táboroztak, addig sem volt magyar politikusok kezében az ország sorsa, mely tény nagy valószínűséggel fennmaradásunk egyetlen oka és záloga volt.
Így aztán a felismerésnek megfelelően öles nyelvcsapásokkal halad a baráti kapcsolatok kiépítésének számára igen rögös útján, bepróbálkozott már Merkelnél, Putyinnál, most a törökök vannak soron - felkészül Mongólia.
Mint a török miniszterelnök látogatása során tartott sajtótájékoztatón elmondta, Törökország sikere biztatás Magyarország számára, mert a török siker arról szól, hogy ha egy nép bízik a saját erejében, megfelelő összefogást valósít meg, és vezetői megfelelő programot hajtanak végre, akkor csodálatos eredményeket lehet elérni.
"Nekünk is erre lenne szükségünk" - mondta, hozzátéve, hogy Magyarország eredményei még nem vetekednek Törökország sikereivel.
De jó úton haladunk, hiszen már majdnem utolértük Bangladest és a Boomberg érdekeltségébe tartozó Businessweek által a feltörekvő piacokról készített húszas listán a dicső tizennyolcadik helyen vagyunk, néhány hellyel lemaradva Namíbia és Zambia mögött.
Hát, szerintem ugyan nekünk elsősorban arra lenne szükségünk, hogy Boldogságunk egész dilettáns bandájával együtt húzzon el, mint a vadludak, de persze ez a kérdés az ő szemszögükből máshogy néz ki, hiszen még annyi minden ellopnivaló van ebben az országban, csak értő szemmel körül kell nézni.
Itt van mindjárt a paksi atomerőmű felújítása és építése is, mennyi finom falat a Közgép számára, mennyi lehetőség, ha Putyin is úgy akarja...
Arról nem is szólva, hogy már így is akkora hírnévre tettünk szert a világban, mint atomhatalom, hogy a Vezér felajánlhatta: Törökország a saját atomenergia-programjában működjön együtt Magyarországgal.
A célok egybevágnak, távlatilag minkét ország atomhatalom szeretne lenni.
Ezt nemzetközi súlyunk indokolja is, hiszen gazdasági eredményeink lenyűgözték a fejlett világot, így katonailag is ideje lenne a topra kerülni, és ennek csak első lépése, hogy helikoptereseink a földön szaladva, fejük felett fakanalat forgatva berregnek, - a távlati cél az atombomba!
Világpolitikai Tényezőnk elmondta, hogy török tárgyalópartnerével azt a célt határozta meg, hogy a két ország kereskedelmi forgalmát 2015-re a jelenlegi duplájára, azaz 5 milliárd dollárra emeljék.
A cél szép, neki kell veselkedni, lehet esetleg a törököknek fürdőjegyeket árulni a Rudasba, cserébe vélhetőleg réz kávésfindzsákat fogunk venni.
Közben a Fidesz-frakció zárt ajtók mögött tanácskozik Gyulán, az ajtók előtt forrnak az indulatok, még szerencse, hogy nem milliós tömegek csapnak össze verbálisan, csak Bayer Zsóci mond tőle telhetően okosakat, mögötte bércigányok cipelik egyen-táblácskáikat, miközben ő látványosan parolázik a menet-vajdával.
Azért rohadt nehéz úgy harcolni a cigányság emberi és gazdasági jogaiért, ha közben az érintettek rossz társaságba keverednek, de hát a demokrata akkor is hű marad a zászlóhoz, ha a rúdjával fejbevágják...
Nem tudom, volt-e értelme ebben a formában elmenni Gyulára a demokratáknak, amondó lennék, hogy a kevesebb sokszor több.
Egy félmilliós tüntetés többet hoz a konyhára, mint tíz ötvenezres, hát még, mint száz ötezres.
Az emberek zöme nem született barikád-harcosnak, nem szereti az olyan rendezvényeket, ahol adrenalin-turistákkal kellene háborúznia, márpedig egy nagyságrenden alul ez bármikor bekövetkezhet.
Azt sem tartom helyesnek, ha az ilyen erőtlen megmozdulásokkal azt a hitet keltjük az emberekben, hogy úgyis politikai ellenfeleink vannak többen, akik viszont agresszív gátlástalanságukkal az erő benyomását keltik.
Ketrecharc esetén a bájosan mosolygó szőke szende női megjelenés nem a legjobb ajánlólevél, ez alól csak a hatvankilós unokahúgom kivétel, aki egy közlekedési vitában úgy megijedt a felé agresszíven közeledő száztíz kilós versenyzőtől, hogy jól megverte - kapott is érte bírságot, de nem sokat, mert amikor a rendőrök meglátták a sértettet, leestek a székről a röhögéstől és oda lett az ügy komolysága...
Talán a demokratáknak sem kellene állandóan a megszeppent óvodás figuráját hozni, lehet esetleg kissé markánsabban is fogalmazni, különösen akkor, amikor a vekkerek és fütyülők mesterei oktatgatják őket tüntetési illemre...
A kevesebb sokszor több kitétel a pártokra is fennáll, melyek a régi szép rendszerváltó időket idéző módon osztódással és szűznemzéssel szaporodnak, most legutóbb Ungár Klára jelentette be, hogy az ő liberális pártja nélkül veszni fog Magyarország.
Sokszor úgy érzem, hogy ezeket a pártocskákat valahol szakmányban gyártják, mindegyik egy-egy időzített bomba, melyik a light drogok, melyik a homoszexualitás ellenfeleit mozgósítja, mindegyikben van párezer elkötelezett ember, akik egy választáson saját pártjukkal csak a politikai hullák számát fogják szaporítani.
Meg nem értem, ebben a rendkívüli helyzetben - merthogy én a diktatúra feltámasztását annak vélem - miért nem lehet egy ernyőszervezetet összetákolni, mely alá beáll minden demokrata politikus és politikai formáció a demokrácia védelme érdekében?
Közben vonul az éhségmenet.
A szánalmas kis csoportocskák az út szélén ballagnak a semmibe, ismét felkínálva azt a lehetőséget ellenfeleinknek, hogy lesajnálják a problémát és a menet résztvevőit is.
Ha a menet útvonalán minden településről csak húszan csatlakoztak volna a menetelőkhöz, mindjárt lecsihadna a pökhendi magabiztosság, ha a szimpatizánsok mindenhol várnák és fogadnák őket, ha az éhségmenetek célja a Fidesz frakcióülése lett volna Gyulán és ott ordítana pártízezer, minden reményét elvesztett, kilátástalan életét tengető, út szélére lökött és lassú halálra ítélt szegényember, mindjárt támadna sietős dolga másfelé a békemenetelőknek.
Hát még, ha vinnék magukkal lopott lapátjaikat is.
De az ilyesmi nem megy spontán úton, mikor meg már úgy megy, akkor az ország térdig fog gázolni a vérben.
Jobb lenne megelőzni...


http://www.pupublogja.hu/2013/02/torokvilag-magyarorszagon.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 543 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.