Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Dalai láma idézet
  2013-02-08 21:24:44, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Dalai láma  
OSHO-idézet
  2013-02-08 14:07:49, péntek
 
  "Ahhoz hogy intelligens légy, erőfeszítésre van szükség, azt jelenti hogy fejlődnöd kell. A fejlődés pedig fájdalmas. Intelligensnek lenni szüntelen éberséget jelent. Nem alhatsz el, nem élhetsz alvajáróként. És intelligensnek lenni veszélyekkel is jár. Nagyon nehéz dolog, mert ostoba tömegekkel kell együtt élned. Vak emberekkel élni úgy, hogy van szemed, veszélyes szituáció. Óhatatlanul tönkreteszik a szemedet. Nem tudnak tolerálni, sértést jelentesz számukra. Ezért feszítették keresztre Jézust, mérgezték meg Szókratészt, gyilkolták meg Manszúr al-Halladzsot, fejezték le Sarmadot. Ezek voltak a legintelligensebb emberek, akik valaha a Földön jártak, és hogyan viselkedtünk velük?"

/OSHO/
 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
szénhidrátok és súlykontroll
  2013-02-08 11:45:27, péntek
 
 


A súlykontrollban, különösen a súlycsökkentésben, fontos kulcsszerepet játszanak a szénhidrátok. A szénhidrátban gazdag táplálkozás az étkezési zsírok csökkentése mellett is gyakori okozója a túlsúlynak. Ennek oka a vércukorszint reakciója a szénhidrátok bizonyos fajtáira. Az úgynevezett egyszerű szénhidrátoknál, mint a cukor vagy a fehér liszt, a vércukorszint gyorsan megemelkedik, ezzel az inzulinkibocsátás is maximálva lesz. Ebben az esetben az egész anyagcsere az inzulinszinttel van elfoglalva, így a zsírégetés a teljes fázisban a nullával egyenlő.

A zsíranyagcserére gyakorolt befolyásuk mellett az egyszerű cukroknak megvan az a hátrányuk is, hogy a magas inzulinkibocsátás után a vércukorszint erősen leesik, és a táplálékfelvétel után 1-2 órával úgynevezett hipoglikémia jön létre, amely éhségben, szédülésben és koncentrációs gyengeségben fejeződik ki. Az alacsony vércukorszint következménye, hogy hamar újabb táplálékot veszünk magunkhoz. Többnyire ismét cukrot vagy fehér lisztet tartalmazó élelmiszerekhez nyúlunk, mint a keksz, chips vagy csokoládé, mert látszólag ezek szolgáltatják leggyorsabban az energiát, és ,,idegtáplálékként" szolgálnak. Ekkor ismét elölről kezdődik a körforgás: magas vércukorszint, erős inzulinkibocsátás, a zsírégetés gátlása és rövid idő után megint farkasétvágy az erős hipoglikémia miatt. Amúgy pedig a szénhidráttartalmú ételekben lévő zsírt nem tudjuk azonnal feldolgozni, mivel a szervezet először a szénhidráttal foglalkozik. Így a zsír hamar a csípőre, a hasra vagy más problémás területre vándorol.

Az említett körforgást naponta túlsúlyosak ezrei élik meg. Azt állítják, hogy alig esznek valamit, és mégis híznak. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy bár nem sok kalóriát vesznek magukhoz, de a nap folyamán elosztva sok szénhidrátot esznek, amely folyamatosan gátolja a zsírégetést.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
száraz kéz házi kezelése
  2013-02-08 11:42:10, péntek
 
 


Sokan küzdenek száraz kezekkel. Főleg, ha kint hidegebbé válik az idő, és sokat ülünk a fűtött szoba száraz levegőjében, ez erősen igénybe veszi a bőrt. A száraz kéz elsősorban télen bosszantó, a hideg, a szél és a fűtési levegő kikezdi a bőrt. Néhányan azonban egész életükben, évszaktól függetlenül szenvednek a száraz kezektől.

Szeretnénk rajta házilag segíteni? Többnyire egész egyszerű eszközökhöz folyamodhatunk. Léteznek krémek is száraz bőrre, amelyek azonban gyakran csak rövid távon segítenek. Ezen kívül sokan nem bírják elviselni a frissen krémezett kezek csúszós, zsíros érzését. Ha mi is így vagyunk ezzel, ajánlatos háziszerekkel kezelni a durva bőrt. De melyek hatékonyak egyáltalán? Elég, ha körülnézünk a konyhában, bizonyára akad itthon egy kis étolaj, cukor, kávézacc vagy méz.

Száraz kezek ellen nagyon jó, ha egy kis étolajat adunk egy tálba, és egy kanál cukrot teszünk hozzá. Ezzel a peelinggel bedörzsölhetjük a kezünket. Hagyjuk az olaj-cukor keveréket rövid ideig hatni, majd tiszta vízzel mossuk le.
A csésze alján maradó kávézaccot is használhatjuk száraz bőrre, a kezünket egyszerűen dörzsöljük be vele. Ezt a háziszert is hagyjuk pár percig hatni, majd öblítsük le.
A méz is jó lehet száraz bőrre. Dörzsöljük be vele a kezünket, és hagyjuk a ragadós masszát mintegy 10 percig hatni. Legjobb a méhésztől származó, valódi méz, ez egy kissé krémesebb és kevésbé folyékony, mint a ,,hagyományos" méz. A biomézet beszerezhetjük szupermarketekből és bioboltokból is.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
kínai csillagjegyek
  2013-02-08 11:38:44, péntek
 
 



A kínai csillagjegyek - áttekintés

A monda szerint a 12 állatövi jegy akkor keletkezett, amikor Buddha minden állatot meghívott az újévi ünnepségre, hogy jöjjenek el hozzá. Mindenesetre csak 12 állat fogadta el a meghívást. Jutalmul mindegyik megkapta egy-egy év felügyeletét a megjelenésük sorrendjében. Elsőként a patkány jelent meg, aztán a bivaly, a tigris, a nyúl, a sárkány, a kígyó, a ló, a kecske, a majom, aztán a kakas, a kutya és utolsóként a disznó.

Patkány

A Patkány-szülöttek okosak, szellemesek és intelligensek. Önbizalomban biztosan nem szenvednek hiányt. Keményen dolgoznak, és sok figyelmet fordítanak a részletekre. Pénzügyekben többnyire óvatosak, sőt egy kissé zsugoriak. Egy Patkánytól kölcsönkérni? Inkább ne!

Bivaly

A Bivaly-szülöttek szorgalmasak, kitartók és türelmesek. Nagyon könnyen felidegesíthetők, és hajlamosak arra, hogy önfejűek és makacsak legyenek.

Tigris

A Tigrisek érzékeny, nagyon érzelmesek, de megfontolt emberek is. Hajlanak a türelmetlenségre. Fontos döntéseket nem szívesen hoznak, és ezeket lehetőség szerint sokáig halogatják. Sajnos gyakran gyorsan és meggondolatlanul cselekszenek.

Nyúl

A Nyúl tehetséges és ambiciózus. Gyakran áll a társaság középpontjában. Inkább pesszimista, és fél a változásoktól. A türelem és a kedvesség az erőssége.

Sárkány

A Sárkány-szülöttek egészségesek, energikusak és sokáig élnek. Gyakran türelmetlenek és makacsok. Mindig megbízhatók, magabiztosak, becsületesek és bátrak. Harmóniára törekednek és erős igazságérzetük van. Maximalisták.

Kígyó

A Kígyónak stabil anyagi háttérre és nagyon sok szabadságra van szüksége. A problémákat soha nem elhamarkodottan, hanem nyugodtan és logikusan oldja meg. A pénzügyekhez jó érzéke van.



A Ló-szülöttek nagyon népszerű emberek. Mindig jókedvűeknek tűnnek, bölcsek és művészi tehetséggel megáldottak. Rendkívül vonzóak a másik nem számára, sajnos azonban nem igazán tudnak ezzel jól bánni.

Kecske

A Kecskék csendesek, barátságosak és jóindulatúak. Sok művészt találunk közöttük. Hajlamosak a félénkségre és pesszimizmusra.

Majom

A Majmok intelligensek, okosak és nagyon rugalmasak. A problémákat könnyedén és nagyon találékonyan oldják meg. Kíváncsiak és szívesen tanulnak. A siker sajnos könnyen a fejükbe száll, ezért hajlamosak arra, hogy lekezelőek és önteltek legyenek embertársaikkal.

Kakas

A Kakas-szülöttek excentrikus és átgondolt emberek. Szívesen vállalnak egyszerre sok feladatot, és ezért stresszesnek hatnak. Agresszív hajlamuk miatt olykor veszekednek, és adott esetben inkább magányosak maradnak.

Kutya

A Kutya-szülöttek lojálisak, becsületesek, barátságosak, megbízhatók és diszkrétek. Nem szeretik a változásokat és konzervatívnak számítanak. Másfelől excentrikusak, önfejűek és olykor önzők. Nem törődnek az anyagi dolgok megszerzésével, a belső értékek többet számítanak nekik.

Disznó

A Disznó-szülöttek gálánsak és igazi lovagok. A szerencse kegyeltjei és elérik a céljaikat. A barátaikat megfontoltan választják ki, és egy Disznó-barátra számíthat az ember! Nem bőbeszédűek, és amennyire lehetséges, kitérnek a veszekedések és viták elől.
 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
finom süti diétázóknak, cukorbetegeknek
  2013-02-08 08:52:18, péntek
 
  Bubszi blogjában találtam





A piskótához:

80 g zabpehelyliszt (én mákdarálón ledarált zabpelyhet használok)
4 tojás
50 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 12 édesítőtabletta, porrá törve)
csipet só
fél citrom héja
pár csepp citromlé
késhegynyi szódabikarbóna (vagy 1 kk. sütőpor)

A túrókrémhez:

500 g zsírszegény (vagy sovány) túró
1 ek. joghurt vagy kefir (ha krémes állagú a túró, nem szükséges)
csipet só
fél citrom héja
egy citrom leve
csipetnyi őrölt vanília (vagy egy tk. vaníliás xilit, esetleg vaníliaaroma)
100-120 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 25 tabletta porrá törve)
1 ek. zabkorpa (vagy teljes kiőrlésű búzadara) (azért kell, hogy szebben megálljon a krém szeleteléskor, de elhagyható. Ebben az esetben 1 tk. zabpehelylisztet keverjünk a krémhez.)

A főzött krémhez:

2 dl sovány tej
2 enyhén púpozott ek. zabpehelyliszt
1 kk. őrölt vanília (vagy 1 csapott ek. vaníliás xilit)
20 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 4 tabletta)

A habhoz:

3 tojásfehérje
2 púpozott ek. tejszínes vagy vaníliás pudingpor (vagy étkezési keményítő)
csipet só
1 tk. citromlé
édesítő ízlés szerint (én kb. egy evőkanálnyi folyékony édesítőt tettem hozzá)


Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A zabpehelylisztet a szódabikarbónával egy tálban elkeverjük. A tojássárgájákat az édesítővel és a citromhéjjal kihabosítjuk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval és a citromlével kemény habbá verjük. A tojássárgájás habhoz óvatosan, több részletben hozzáforgatjuk a fehérjehabot, majd a zabpehelylisztes keveréket. Ha xilittel készítjük, a tojássárgájákat a xilit egyharmadával verjük fel, a maradék kétharmadot a fehérjehabhoz adjuk (amikor már majdnem kemény a hab, és a xilit hozzáadása után habosítjuk tovább). Szilikonos sütőpapírral (ez fontos, a sima sütőpapírra sajnos rátapad) kibélelt, gáztepsinél kisebb tepsibe öntjük (én egy 20x35 cm-es tepsiben sütöttem), egyenletesen elkenjük, és előmelegített 170-180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A sütőben, résnyire nyitott sütőajtó mögött hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, elkészítjük a kétféle krémet: a túrókrémhez a hozzávalókat elkeverjük és botmixerrel krémesítjük. Ennek hiányában a túrót villával áttörjük és a többi összetevővel elkeverjük - viszont így darabosabb, kevésbé krémes lesz az állaga.
A főzött krémhez a hideg tejben elkeverjük a hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett pudingos állagúra főzzük. Félretesszük hűlni.
A piskótát (függőlegesen) kettévágjuk, az egyik felén eloszlatjuk a túrós tölteléket (a legkönnyebb a kezünkkel), majd ráfordítjuk a másik piskótalapot. Azért jobb, ha megfordítva tesszük rá, mert ezáltal a teteje egyenletesebb lesz. A tetején eloszlatjuk a főzött krémet.
A három tojásfehérjét a csipet sóval és a citromlével habosítani kezdjük, amikor már majdnem kész, adjuk hozzá az édesítőt. Kemény habbá verjük, majd a pudingport óvatosan hozzáforgatjuk (azért fontos a pudingpor/keményítő, mert különben teljesen összeesne a hab - alapesetben a hozzáadott cukor miatt tartja meg az alakját sütés után, ezt szükséges helyettesíteni valamivel). 140-150 fokos, előmelegített sütőbe tesszük - lehetőleg csak felső sütéssel - kb. 15 percet szárítjuk, hogy egy kis színt kapjon. Ha sütés közben egy fakanállal kitámasztjuk a sütőajtót, távozni tud a gőz, és keményebbre tud sülni a hab - ez esetben kb. 20 percig szárítsuk. Résnyire nyitva hagyott sütőajtónál hagyjuk teljesen kihűlni.

Az egész adag (12 nagyobb kocka) sütiben: Kcal: 1286 Szénhidrát: 103 g Fehérje: 131 g Zsír: 48 g. Egy nagyobb kocka süteményben: Kcal:107 Szénhidrát: 8,5 g Fehérje: 11 g Zsír: 4 g
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 776 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 106
  • e Hét: 252
  • e Hónap: 1244
  • e Év: 32973
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.