Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Hitler háborúja? - amit Guido Knopp elhallgat (1. rész)
  2013-03-10 19:55:18, vasárnap
 
  2013-03-10. 16:22
Hitler háborúja? - amit Guido Knopp elhallgat (1. rész)

A 2009-ben leforgatott és azóta - mily meglepő - kizárólag az internetes videómegosztó oldalakon terjedő filmet az alkotók azzal a kendőzetlen céllal állították össze, hogy nyilvánosan is hozzáférhető dokumentumok egybegyűjtésével mutassanak rá a második világháború kitöréséhez vezető folyamatokra, a döntések hátterére.

http://www.youtube.com/watch?v=RqKK_YSZIuw&feature=player_embedded

Esetünkben viszont nem a megszokott, hivatalosan elfogadott és kizárólagosként hirdetett elméletek "újratálalásáról", van szó, sokkal inkább az "érem másik oldalának" felvillantásáról: valóban Hitler volt-e az agresszor, a kezdeményező fél, vagy a vele szemben állók érdekei is közrejátszottak az események alakulásában? A filmet - most először magyar fordításban - megnézve mindenki döntse el maga.
Egy aprócska gesztust tessék csak újból mérlegre tenni: Hitler kijelentéseit a film elején, összehasonlítva azzal, amit Dunkerque előtt elrendelt: megállította a csapatait, minek következtében az expedíciós haderőt (Wikipedia: BEF 198 229 katonáját, illetve további 139 997 francia és belga katonát - ez két hadsereg!) a szövetségesek evakuálhatták.
Ez önmagában talán nem nyílt és lovagias békeajánlat volt?!
És akkor még nem beszéltünk arról a megbízatásról (mert nézetünk szerint ezzel a titkos küldetéssel ment), amivel Rudolf Hess átrepült a csatornán. Hogy aztán, 93 évesen és nagybetegen, hermetikusan elzárt spandaui börtönének fogságából történő szabadulásának napján, egy elektromos kábelt a nyaka köré tekerve, "önkezével" vessen véget életének...
És a titok - ami logikailag tökéletesen megfejthető - alászállt vele a sírba. A tények makacs dolgok. Náluk már csak az emberi képmutatás makacsabb.

Fordítók:
http://www.ostromfilm-projekt.hu/

További részletek: http://kuruc.info/r/6/109109/#ixzz2NAGWNjGk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katonadolgok: Irány a hadszíntér
  2013-03-10 19:48:07, vasárnap
 
  Katonadolgok: Irány a hadszíntér
2013. március 10. 12:08
Hunhír.info

Göncz Árpád nemzetellenes tetteit nem lehetett a katona találékonyságával kivédeni, hiszen a politikai és katonai lehetőségek, melyeket Kárpátalja, Szlovénia s a Felvidék ügyeiben elszalasztott, nehezen térnek vissza... Az alábbi történet viszont amellett, hogy "mindenki Árpi bácsijáról" is szól, szórakoztató kordokumentum.

1995 vége 1996 eleje. Amerikától Nepálig egy sor ország már meg is unta a délszláv béketeremtést. A mi politikai vezetésünk is, a szokásos néhány éves késéssel észrevette, hogy lenne valami tennivalónk itt a szomszédban. Utazgatás Brüsszelbe, kérdezgetés, ajánlgatás, egyezkedés, majd döntés, hogy mi is megyünk.

Mi katonák, felfedezve ezt a ,,lázas készülődést" minden tilalom ellenére elkészítettünk 5-6 változatot, ha mégis menni kellene.

A sok nemzetközi és parlamenti huzavona után megszületett a döntés egy mozgásbiztosító műszaki zászlóalj kiküldése ügyében. Ilyen kész változatunk volt, megnyugodtunk. Egy napra!

A parlamentben, már nem tudom melyik önbizalomban dúskáló civil ,,hadvezér" javaslatára, nem képzett, összeszokott katonák mennek, hanem minden magyar állampolgár, aki pályázik békefenntartónak. Ennek megfelelően több mint 8000 pályázat ömlött be a HM egyik irodájába.

A feladat adott volt. Válassz ki a papírokból 400-at, értesítsd, hívd be, szereld fel, képezd ki, legyen összeszokott csapat.

Két nap válogatás, két nap kiértesítés, három nap személyi beszélgetés és alkalmassági vizsgálat! Ezután behívás kiképzésre!

Nem részletezem, hogy azzal a 30-40 főnyi hivatásos parancsnokkal hogyan rendeztük alegységbe azt a 400 fő körüli civilt, akinek se papírja, se ruhája, se felszerelése nincs, csak némi halovány emlékképe egykori katonai szolgálatáról.

Mindez december 05. és 15. között történt. Zömük még egymás nevét sem tudta, de már érkezett a felszerelés. Önálló nagy technikai eszköz - teher- és speciális gépkocsi, építő- és földmunka gépek, harcjárművek - mintegy 250 db, ezen kívül 160 vasúti konténernyi anyag és felszerelés. Volt közöttük használhatatlan, cserére szoruló, de volt túlbuzgó szolgálati ág is.

Az egyik nap gyanúsan mosolyogva jött hozzám az atya, a katolikus lelkészünk.

- ,,Ezredes Úr, segíts rajtam! Nincs itthon senki az egészségügytől se a humán szolgálattól, én tartom a frontot. Megteszek én mindent, amit csak lehet, de azt ne kívánjátok, hogy az előbb érkezett 3000 db óvszert én vegyem át! Mit szólna a püspök úr, ha megtudná, hogy ennyi óvszerrel vonulok a háborúba!?"

/Az atya az egyik legnépszerűbb katonánk lett, az óvszerekre meg tényleg nem volt szükség!/

Közben az önjelölt ,,hadvezérek" tovább törték a fejüket. Parlamenti vita döntött arról, hogy szereljük le a harcjárművek toronyfegyvereit, a hadszíntéri elhelyezésünket legfeljebb 50 km-re hagyhatjuk el, itt meg fejezzük be azt a felesleges kiképzést és mindenkit küldjünk haza karácsonyra és szilveszterre.

A szabadságot betartottuk, a többit meg igyekeztünk pótolni. A határidők nem változtak, január közepén indulni kell. A protokoll csúcspontja a köztársasági elnök útba indító szemléje volt.

Megjött az elnök biztonsági stábja, időpont- és programegyeztetés. Alakuló tér, beszéd, zászlólengetés és el. Semmi gond! Senki nem veszi észre, hogy még nem vagyunk készen, kell még néhány nap, hogy a kinti készenléti időt - február 1-jét - tartani tudjuk.

Vége a protokollnak, kísérjük az elnök urat a távozáshoz besorolt konvojhoz. Megszólalt az elnök úr, ő még ráér és szeretne integetni a busszal vasútállomásra szállítandó katonáknak. Az igaziak már a vasúton dolgoztak a berakásnál, de az óhajnak eleget kellett tenni. Gyors rögtönzött tájékoztatás közben szerveztem egy buszra való katonát a laktanya egy másik alakulatától. Feladat: Integetni a kapu előtt. Megtörtént! Óriási sóhaj!

De csak egy percig! Újabb elnöki óhaj! Ő a vonatot is szeretné elintegetni. Ha bevalljuk, hogy miniszteriális szintű elöljáróink hazudtak a készenlétet illetően, akkor nekünk fejünket veszik.

A biztonságiak is bajban voltak a programváltozás miatt, így nem volt nehéz rábeszélni őket egy félórás időnyerésre.

Parancs a vasútállomásra: Mindegy, hogy mi van berakva, vagy milyen sorrendben, azonnal toljatok össze egy szerelvényt, legyen benne két személykocsi tele katonákkal! Mehettünk integetni!

Az első szerelvény méltóságteljesen kigördült - én még ilyen össze-vissza katonavonatot nem láttam -, mindenki elégedett volt. Már csak egy telefon kellett a következő vasútállomásra, hogy állítsák félre, majd küldjék vissza a csodavonatot.

A következő két napban rendeztük a sorokat, pótoltuk a lemaradást elindítottuk az utolsó szerelvényt is.

Tián József
utászezredes

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62640
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Devizahitelesek tüntettek a Rádió előtt - azt ígérték nekik,
  2013-03-10 19:45:16, vasárnap
 
 



Devizahitelesek tüntettek a Rádió előtt - azt ígérték nekik, beolvassák a követeléseiket, de hazudtak

A kilakoltatási moratórium megszüntetése miatt tüntettek devizaadósokat képviselő civil szervezetek szombaton Budapesten, a demonstrálók a végrehajtások azonnali leállítását és a devizaalapú tartozások teljes eltörlését követelték.
Zoom
A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet és több más civil tömörülés által szervezett demonstráció résztvevői a József nádor téren gyülekeztek, majd a Magyar Rádió épülete elé vonultak, megtöltve a Pollack Mihály teret, hogy követeléseiket eljuttassák a médiának.
Követeléseik között szerepel a kilakoltatások és a végrehajtási eljárások azonnali leállítása, továbbá a közjegyzői végrehajtási záradékok kiállításának megtiltása. Követelik továbbá a devizaalapú tartozások teljes eltörlését.
Közleményük szerint "a deviza tőketartozás nyilvántartásáról szóló jelzáloghitelezés (...) tulajdonképpen csak devizában elszámolt pénzügyi konstrukció, ahol a korlátlan kockázatok névlegessége miatt a pénzügyi szolgáltatónak uzsora mértékű árfolyamnyeresége keletkezhet és keletkezett is".
A civil szervezetek szerint a bankok és az állam felelőssége egyaránt felmerül a devizahiteleknek a lakosság túl széles körében való elterjesztésében, és úgy vélik, hogy jogos az érintett ügyfelek kártérítési igénye. Álláspontjuk szerint "a tartozások teljes eltörlésének a fedezete részben a magyar jegybanki, részben a hazai pénzügyi szektor és azok anyabanki forrásaiból meg tud valósulni".
(MTI)
Korábban írtuk: Devizahitelesek tüntettek szombat délután a József nádor téren. Az (Index szerint) ezerfős tömeg megszavazta, hogy követeléseiket beolvastatják a rádióban, ezért a Bródy Sándor utcai épület elé vonultak. Közben azt skandálták, hogy vesszenek a bankok.
A csoport azt az ígéretet kapta, hogy a háromórás hírekben beolvassák a követeléseiket, ez azonban nem történt meg. A hírekben egy korábbi közleményükből idéztek, és elhallgatták, hogy a tüntetők jelenleg a helyszínen vannak. A hírekben annyi elhangzott, hogy a szervezet véleménye szerint az állam és a bankok közösen felelősek a kilakoltatásokért.
A rádióban hosszasan idézték a kormány intézkedéseit, amelyekkel a devizahiteleseknek segítettek. Ezt a tömeg hangos fujjolással fogadta. A vezetőjük, Kásler Árpád azt mondta, szerinte a kormány fél tőlük, ezért nem mondták, hogy jelenleg is a helyszínen vannak a tüntetők. Ez azt jelenti, hogy jó úton járnak.
A tömegből néhányan be akartak hatolni a rádióba. Kásler tárgyalt az épületben, majd elmondta, hogy véleménye szerint a rádió vezetői atrocitást akarnak kiprovokálni, ezért inkább úgy döntött, hogy közösen mond el egy fogadalmat a jelenlévőkkel. "Amíg a történelmi alkotmányt helyre nem állítjuk, ezeknek a férgeknek többet nem könyörgünk" - skandálta a tömeg.
Kásler azt is elmondta, hogy a történelmi alkotmányt mindenképpen vissza akarják állítani, és alkotmányozó nemzetgyűlést is összehívnának. A tömeg ezek után oszlani kezdett.

(Index nyomán)

http://kuruc.info/r/2/109067/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem lehet végre kimondani: az idegen zsidó bankok adjá
  2013-03-10 19:43:39, vasárnap
 
 

Miért nem lehet végre kimondani: az idegen zsidó bankok adják a parancsokat a magyar kormánynak
2013. március 09. 09:55
Hunhír.info

A kormánypártok szerint főként külföldi cégek gazdasági nyomására bírálják az országot. Kövér László politikai motivációkra utalt péntek este a Hír TV-ben. A házelnök szavaiból az derült ki, hogy nem akarja elhalasztani az alaptörvény módosításának végszavazását, hiába is követeli az idegen pénzhatalom. Csak azt soha senki nem meri kimondani, hogy ezt döntő többségben cionista, gyarmatosító zsidók testesítik meg.

,,Igazándiból lehet, hogy van egy másik valóság is, amelyik sokkal inkább materiális, és valójában a materiális világban pozíciókat vesztő érdekkörök gondolják úgy, hogy fel kell használni az alaptörvényt meg az egyházi törvényt, a médiatörvényt és mindent annak érdekében, hogy ezt a politikai kurzust 2014-ben legkésőbb - akár demokratikusan, akár bármilyen más eszközzel, ahogyan azt Charles Gati méltóztatott nekünk megüzenni - el lehessen takarítani. És ha igen, akkor visszazökken az élet a régi kerékvágásba, legalábbis Magyarországon. De szerintem nem tud soha az élet a régi kerékvágásba visszazökkenni" - mondta. Régi kerékvágás, az minimum polgárháború, de lehet, hogy még annál is rosszabb. A tárasadalom építőkre és rombolókra való felosztása.

A kérdésre, hogy a bankokra gondol-e és a nemzetközi cégvilágra, a házelnök úgy válaszolt: ,,Igen, ők is, mindenki, aki az elmúlt néhány év, úgymond, unortodox gazdaságpolitikájának a komoly vesztese volt, akik ezermilliárdokat veszítettek azon, hogy nem az emberek bőrét nyúztuk le" - magyarázta.

Hunhír.info - nol.hu


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62613
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Becsinált kormánypárt őrkutyákat keres
  2013-03-10 16:03:41, vasárnap
 
  2013.03.10. 04:15 Fabius
Becsinált kormánypárt őrkutyákat keres


Véreim!

Aztamegbaszta kurvaélet! Hát nem megtámadtak minket? Mit megtámadtak, egyenesen beültek kapun belülre a jogállamterroristák, és a kiabálásuktól még az én kezemből is kihullott édes Finkelstein mester legutóbb itt hagyott szentírása. Pedig azt nekem már ékezet stabilan kívülről fújni kéne, de helyette itt írom re szke te g kéz z el soraimat. Bizony mondom nektek nincs szarabb érzés, mint kétharmaddal a hónunk alatt istenesen beremegni, mint a Verhovina váz kanyarba bedőtve. Még szerencse, hogy ezek a terroristák a Tena futárt átengedték a blokádon, és nem az alsóneműbe száradt bele a bélmocsok.

Úgyhogy talpra magyar, hí a haza, itt az idő, most vagy soha! A felcsúti büszke Néró szent nevére esküszünk, esküszünk, hogy bezárva többet nem leszünk! Mer' rabok vóttunk mostanáig, elszidtak az ősanyánkig. Ők szabadon éltek haltak, irodába nem kushadtak.

De kitanátam! Riadólánc lesz a megoldás! Szóljatok az összes bevethető ultra havernak, helyi menő csávóknak mindnek, és kérdezze meg valaki ezt a Bunyós Pityut hátha véletlenül fideszes az a nagy benga ember. Télleg, a Csonttörővel mi lehet? Nem tud neki szólni valaki, hogy hajítsa már el azt a kapát, oszt álljon be pártszekusnak csak jobban megfizetnénk. De szaporázzátok a toborzást hamar-hamar, mert lecsúszunk megint mindenről, és elkapkodva kiadott - hjaj, pedig milyen jól jönne most, de késő bánat eb gondolat - baltás gyilkos helyett csak sósavazó nyugdíjas kér felvételt a Gárdába. Télleg! A Magda Marinkó nem szabadul még? Hát a Fekete Sereg? Azok most lobbiztak enyhítésért, felmentésért úgyis. Édes Tündém, nem lehetne esetleg megoldható, hogy a pártirodákba legyenek házi őrizetbe kihelyezve? Börtönmunka, vagy valami joghézag? Ha nincs csinálunk, nem gond, csak szólnod kell.

De addig is amíg a megfelelő csapat riadóláncba listázza magát elkészítettük a Nemzeti Székházvédelmi Ismeretek képes oktatóanyagát. A riadólánc felállításáig a pártalkalmazottak, a békemenet nyugdíjasok és egyéb aktív személyek legyenek kedvesek elsajátítani a két mozdulatsort, amit motiváció képpen én és Viktor, akarom mondani a Főnök és én mutatunk be nektek:

fidesz-önvédelem.gif

További örömhír, hogy megbeszéltem Árpi kollégával, az általa kifejlesztett önvédelmi technikát - a habonyozást - országjáró körúton fogja bemutatni az összes egyéni választókerületben. Lépműtét előtt álló önkéntesek jelentkezését kiemelt kórházi ellátásért cserébe várjuk. Amúgy a levelemre két szemetek, ki ne kerüljön az egész ahogy van a netre, mert az emtékás köcsögök mindjárt azon fognak nyihorászni, hogy mi fáj nekünk igazán!!!!!

Ölellek benneteket, csókpuszi, Gábor.

http://varanus.blog.hu/2013/03/10/becsinalt_kormanypart_orkutyakat_keres
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Turáni átok - Árulás – Esküszegés
  2013-03-10 15:48:10, vasárnap
 
  A magyarokról ( Amit a magyar nép nem tud )

A Turáni átok - Árulás - Esküszegés

A halott királyunknak, Szent Istvánnak, mint árulónak, ősi szokás szerint levágták a jobb kezét. Később a mumifikálódott kézből Róma (Vatikán) csinált ereklyét, így született a "szent jobb"!


,,A nép amelyik elhagyja Istenét, azt a népet Istene is elhagyja."

Miután Attila halála után fiai között nem volt győztes utód, némelyek hazamentek Szkitiába, Turániába, néhány ezer pedig magát a túlerő és az üldöztetés elől már nem hunnak, hanem székelynek nevező letelepedett és őrködött Székelyföldön, várva a Hunok (magyarok) visszajövetelét az erősítéssel.

A turáni népek közé eredetileg a következőket sorolták: török vagy türk népek, ujgorok, kazahok, oszmán-törökök, kipcsapok, szkiíták(szittyák), hunok (magyarok), avarok, mongolok, mandzsuk.
A turáni-átok a magyarság egyik feltételezett őshazájáról, az ázsiai Aral-tó környéki Turáni-alföldről kapta nevét. Az akkori idők magyar ősvallásáról alig tudunk valamit, mert kevés a hiteles forrás.

Az bizonyos azonban, hogy szabad vallásgyakorlat működött a nép körében, azaz mindenki abban hitt, amiben akart. A magyarok hittérítők, kereskedők és utazók révén ismerték már a keleti- és nyugati kereszténységet, az iszlámot, a zsidó hitet és más, kisebb ázsiai vallásokat is. Sűrűn megfordultak köztük idegen népek képviselői, akiket nem korlátoztak hitbéli életükben, sőt ha valaki akart, csatlakozhatott is hozzájuk. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a magyaroknak ne lett volna saját hite.

A turáni-átok ősi magyar legenda, sokféle változata terjedt el, de mindegyikben közös az átok, a táltosok megátkozták a magyarságot. Legyen sorsuk széthúzás és belviszály, soha, semmiben ne egyezzenek, belső féreg rágja a nemzetet, lassú pusztulás végezzen vele. A magyarok közti széthúzás, ellenségeskedés 1000 éven át tartson. Más források szerint addig, amíg Hunnia (Magyarország) a római egyházat követi. Nézzük, hogy alakult ki az átok!

Manapság pogánynak mondják az ősmagyarokat, és ezt a pogányságot úgy képzelik el, mint a kereszténység ellentétét, holott nyelvészeti bizonyítékok igazolják, hogy ,,pogány" kori szókincsünkkel nevezzük meg a kereszténység világát, hogy a magyar nyelv honfoglalás előtti szavaival az egész Bibliát le lehet fordítani. Ez pedig azt mutatja, hogy korábbi hitünk nem állhatott messze a kereszténységtől. A lélek, Isten, hagymáz (ördög), bölcs, boszorkány, stb. mind-mind ősmagyar szavak.

A vízzel való meghintés régebben is tisztított, ahogyan a kereszteléskor is a víz tisztító jelképként szerepel. A Mennyei Úr régen is minden létező dolog teremtője volt, és az engesztelő áldozat is létezett.

Íme, az egyenes vonal az ősvallástól a kereszténységig. Hiszen maga Isten neve, az ISTEN szó is két ősi istenség nevének összefonásából alakult ki: Istár, a vizek, a lélek és a termékenység istennőjének és Enlil, az ég, a föld és a világűr istenének nászából született a világ. Isten eggyé lett a világmindenséggel, akinek neve van, de személyisége nincs, mivel Ő maga az egész világ. Isten maga az élet, ezért mindenben Isten nyilatkozik meg...

Ez volt az ősvallás, melyből minden más hit kialakult, elferdítve az eredeti igét. Ezért nem harcoltak elég keményen a magyarok az erőszakos térítések ellen. A táltosok megérttették az emberekkel, hogy mindegy, melyik vallás jelét vetik magukra; ha Isten nevét mondják, a világmindenség erejével töltekeznek újra.

Tulajdonképpen a kereszt jele sem Jézus halálára utal, mert ez is egy ősi szimbólum. Aki a világmindenséget akarja ábrázolni, az két vonalat mutat: egyet északról délnek, egyet pedig keletről nyugatnak. Esetleg felmutat az égre, majd le a földre, aztán körbe a látóhatáron. Ez a kereszt; a legősibb jelképek egyike, mely jóval Jézus megfeszítése előtt már használt volt, és amelyet a keresztény egyház felhasznált, félremagyarázott és kisajátított.

Az áruló István

Mindezzel Rómában a mindenkori pápa is tisztában volt.
Egy mindjobban elferdített, félremagyarázott hit nevében szerveztek világbirodalmat, de nem számoltak a magyarokkal, az igaz hit őrzőivel, akik mindent jobban tudtak, mindent jobban csináltak, akik leleplezhették őket. Ezért kellett idegeneket a nyakukra ültetni, amit viszont csak a vallás nevében tehettek meg. Ráadásul szükségük volt egy belső emberre, egy olyan főúrra, aki a hatalomért sok mindenre képes. Ez volt Géza fejedelem és fia, Vajk (a későbbi István).

Az tény, hogy az un. "Etelközi vérszerződésben" szent esküvel fogadták a törzsfők a fejedelem szeniorátus szerinti öröklését. Ez a szeniorátus az a rendszer volt, mely szerint Álmos legidősebb sarja örökölte a vezérlő fejedelem tisztét. Ez Géza halála után egyértelműen Koppányt illette volna. Akkor meg hogyan jutott trónra Vajk (István), akit nem illetett volna a vérszerződésben fogadott eskü alapján a trón?

A válasz egyszerű, csak talán nem szalonképes kimondani. Árulással, pártütéssel, gyilkossággal. Idegen katonák segítségével. Ma úgy mondanánk véres puccsal, majd ebül szerzett hatalmának megszilárdítása érdekében véres leszámolással.

Géza Taksony fejedelem fia volt, és puccs nélkül aligha válhatott volna belőle is fejedelem, mivel az ősi rend szerint nem ő örökölte volna a hatalmat, hanem Taksonynak rangsorban utána következő legidősebb férfirokona. Később ugyanígy nem Istvánnak, hanem Koppánynak kellett volna követnie őt a fejedelmek sorában.

Hogy megerősítse magát posztján, szövetségeseket keresett, ám a magyarok közt nem találván eleget, idegenek felé fordult, és ez kapóra jött az egyháznak. Róma, hűbéresén I. Ottón keresztül segítséget ígért Gézának, ha a fejedelem elpusztítja a régi magyar, hun rendet és a régi vallást, amely a pápai kereszténység és így Róma vesztét okozhatta volna. Az érdekek itt találkoztak.

Géza fiát, Vajkot német papok nevelték, és feleséget is a bajor uralkodóházból választott neki. Később vette fel az István nevet (István férfinév a görög Sztefanosz névből származik, közvetlenül az Istefán alakból. Jelentése: virágkoszorú, korona ,,koszorút viselő", ,,megkoronázott"). Géza megszilárdította a fejedelmi poszt már-már csupán névleges hatalmát, és a feudalizmus béklyóit rakta a népre. Az idegen papok partnert láttak benne a római kereszténység és a német hatás terjesztésében, ezért segítették céljai elérésében, miközben fiát teljesen a befolyásuk alá vonták. Ma úgy mondanánk, hogy a gyermek Istvánt sikeres agymosásnak vetették alá.

Ő pedig elszakította a magyarságot keleti gyökereitől, az eredendő ősvallást és az ősi tudást semmisítette meg és a teljes eredettörténetet, amely pedig még a keresztény térítők egy részét is megragadta és felismerésre késztette. Olyannyira, hogy némely templomban magyar írást használtak, magyarul miséztek, és ősi magyar szövegeket gyűjtöttek össze. Róma azonban ettől félt leginkább, hiszen úgy tűnhetett, hogy nem a keresztények térítik a magyarokat, hanem az ősi tudás győzi meg a térítőket.
Ez nem maradhatott ennyiben, ezért István király Kr. u. 1000-ben a következő rendeletet adta ki:

,,...a magyarok, székelyek, kunok, valamint az egyházi magyar keresztény papság által is használt régi magyar betűk és vésetek, a jobbról balra haladó pogány írás megszüntetődjék és helyette latin betűk használtassanak... Továbbá a templomokban található pogány betűkveli felírások és imakönyvek megsemmisíttessenek és latinra cseréltessenek. Valamint pedig azok, akik régi pogány iratokat beadnak, 1-től 10 dénárig jutalmat kapjanak.
A beadott iratok és vésetek pedig tűzzel és vassal pusztíttassanak el, hogy ezek kiirtásával a pogány vallásra emlékezés, visszavágyódás megszüntetődjék."

Ezt a náci Németországban könyvégetésnek nevezzük, és ma mindenki elítéli. A 10 dénáros jutalmat meg a III/III.-as ügynöki tevékenység vérdíjának mondanánk és megvetnénk.
István törvényei szó szerint elégítik a magyarság teljes eredettörténetét, azt hazudva a világnak, hogy a magyarság mindössze 1000 éves múlttal rendelkezik. Ilyen szörnyű teljes kúltúrát eltüntető gondolata legközelebb Adolf hitlernek volt.


Ez a rendelet lehetett a kezdete ezeréves balsorsunknak. Nemcsak vallásukat hagyták veszni a magyarok, de hagyományaikat, értékrendjüket, történelmüket és eredetüket is. Ezek nélkül pedig nem lehet igazi jövője egy nemzetnek még akkor sem, ha a turáni-átok nem működik.

Vajk (István) idegen német katonákat csődít magyarhonba, majd a temérdek német katona szuronyán hatalomra emelkedik. Amikor Kádár ugyanezt megcsinálta orosz katonákkal a háta mögött egy ország gyűlölte meg. Az ugyanilyen áruló Istvánt meg 1000 év után hozsannázzuk. A magyarokat az idegen német haderő katonái polgárháborúba taszítják és mészárolják.

Tetejébe idegen vallást kényszerítettek évezredes magyar vallás helyére. A felháborodott magyar törzsfőket, az ősi magyar vallás papságát, sőt saját családtagjait is legyilkoltató Vajk így lesz "dicsőséges" király. És nem utolsó sorban Vajk, a magyarság kulturális örökségét tűzzel-vassal írtatta, írásos emlékeiket az "új" hatalom egyszerűen megsemmisítette. Vajon nem átkozták joggal (Turáni-átok!) a pártütő, puccsista vezetőt és idegen német katonáit, idegen vallást terjesztő papjait, a magyar táltosok?

Egy biztos. Taksony majd fia Géza, után fia Vajk hármas szerepe alsóhangon is kétségesen dicsőséges. Gondolok itt arra, hogy nem jeleskedtek a magyarság kultúrájának, vallásának, esküvel fogadott szerződésének és eredet történetének megtartására és ápolására. Na persze felmerül a kérdés, vajon tetteikkel jót vagy rosszat cselekedtek a nemzet szempontjából? Emelkedni vagy süllyedni indult a magyar nemzet?

Vajkot, aki I. István király néven lett a magyarok királya az a Római pápa ültette a trónra bábként, akinek elődje I. Leo már Attila hadai előtt könyörgött, hogy Attila ne rombolja le Rómát. És olyan hadisarcot ígért Attilának, hogy az elvonult megkímélve a Nyugat-Római Birodalmat. Elsőként I. László rendelte el, hogy "Szent István napja, mint szent ünnep megtartasson".

Augusztus 20.-át egyébként az 1083-as szentté avatáskor a pápa, VII. Gergely, jelölte ki. A király fehérvári sírjánál lezajlott szertartást követően, külön kultusz tárgyává vált jobb keze, amelyet teljes épségben sikerült megtalálni.

István halála után a magyarok, ősi magyar szokás szerint, mint árulónak levágták István kezét.

A halott királynak, mint árulónak, ősi szokás szerint levágták a jobb kezét. Később a mumifikálódott kézből Róma (Vatikán) csinált ereklyét, így született a "szent jobb"!

De mint tudjuk a történelemkönyveket mindig a győztesek írják, és így lesznek az árulókból szentek. Így lett a magyarság eredettörténete, ősisége, büszkesége eltörölve a germánok és a római pápaság által.

Nem szeretnénk Vajk (Szt. István) szerepét egyoldalúan minősíteni. Pusztán szerettük volna bemutatni, hogy ez a rendelet akár lehetett is a kezdete a magyar balsorsnak, más néven a kulturális, és hitéleti (spirituális) alámerülésnek. Illetve szerettem volna rávilágítani arra is, hogy esetleg lehetett alapja és kiváltója az un. "Turáni-átoknak".

A legyilkolt több ezer magyar főpap (gyógyító és történet-író Sámán és Táltos) akik mellékesen őrzői voltak felbecsülhetetlen értékű több ezer éves iratoknak (a magyarság eredet történetének) látva ősi rovásírással írott könyveik elégetését, társaik tömeges kivégzését, a főurak (törzsfők, a Gyula és a magyar vezérek) legyilkolását érthető módon akár átkozhatták is azt, aki ezt a gyalázatot végrehajtotta. Hangsúlyozom mindezt idegen német katonák és idegen papok vezetésével. Nem hisszük, hogy el kell kendőzni azt, hogy nézhető Vajk (Szt. István) hatalomra jutása és ténykedése úgy is, hogy ez volt az az idő, amikor nemcsak vallásukat hagyták veszni a magyarok, de hagyományaikat, értékrendjüket, viselkedés kódexüket és történelmüket is.
Ezek nélkül pedig nem lehet jövője egy nemzetnek még akkor sem, ha a turáni átok nem több, mint mítosz.


Ha csupán a tényekből indulunk ki, akkor különös képet kapunk.
A tények ugyanis azt mutatják, hogy a magyarság (hunság) évezredek óta létezett, amikor Szent István tette, amit tett.
És Szent István után nem telt bele pár száz év és a tatár megsemmisítette a magyar államot. Majd röviddel utána a török. Nem sokra rá a Habsburg. Majd az orosz. Ami tény, a magyarság elsatnyult, elkényelmesedett, sorra veszíti háborúit. Erkölcsét, önbizalmát, területeit, büszkeségét.

Úgy tűnik, mintha Isten elhagyta volna népét...

Azt, hogy Szent István igyekezett kiszolgálni a nyugatot az tény.
Az is tény, hogy a magyarok régi hitét kiírtatta, s az új vallást tűzzel-vassal terjesztette. Az egyház szereti is Szent Istvánt. Érthető. Ám adott-e nemzetének sikert és szerencsét az István által tűzzel-vassal nemzetére kényszerített új vallás?

Az új vallás sikeres nemzetet, legendás katonai erőt generált-e a korábban régi hitével fergeteges erővel rendelkező magyarságnak?
Vajon eretnek dolog lenne-e azt a kérdést feltenni, hogy a hőn vágyott nyugat jeleskedett-e a történelem során a magyarság megsegítésében?

Eretnek dolog lenne rákérdezni, hogy hol volt a nyugat, amikor jött a tatár? És, hol volt, mikor jött a török? Na, és amikor itt felejtette magát a Habsburg? Hogy a nyugat hogyan képviselt minket Jaltában? És Trianonban? És hol voltak 1956-ban? Vagy épp érdekes kérdés lenne, hogy ma miben segít nekünk az IMF vagy az EU? A be vagy a kihordásban?

Ismétli magát a történelem

Napjaink közéleti állapota aligha szorul bővebb bemutatásra, hiszen nyilvánvaló, hogy vezető magyar politikusok törekednek az ország, a nemzet kettészakítására. És még csak azt se mondhatjuk, hogy új jelenség ez a hazai politikai életben; elég belelapoznunk a történelemkönyvekbe, hogy hasonló helyzetek tucatjaival találkozzunk...

A körülöttünk élő népek előszeretettel dörgölik az orrunk alá, hogy a magyarok ötszáz éve minden megvívott háborújukat elveszítették. Mi ehhez nyugodtan hozzátehetjük, hogy azért veszítettünk, mert az ország vezetői (sőt, egy-egy hadseregünk vezérkari tisztjei is) ahelyett, hogy a külső ellenséggel hadakoztak volna, tehetségük javát az egymás elleni áskálódásra fordították.

Ez vezetett közvetve a mohácsi vészhez, ahol Szapolyai ,,lekéste" a csatát, mert ő akart a király lenni és azt akarta, hogy II. Lajos meghaljon. Nem érdekelte az ország csak a saját hatalma.
A Rákóczi-szabadságharc bukásához, is széthúzásunk vezetett, mert már a koncon marakodok úr és jobbágy, míg eközben a labanc győzedelmeskedett. 1849-ban Kossuth ,,elfelejtette" megadni a nemzetiségeknek a jogokat, úgy bánt velük, mint velünk a Habsburgok.

A nemzet széthúzása vezetett ahhoz is, hogy vesztesen kerültünk ki az első és második világháborúból, de még az 56-os forradalom is ezért bukott el. Hogy van az, ha bármit is mond a kormány az rögtön mást, gyökeresen ellenkező véleményen van?

Mi ez a megosztás, széthúzás. Miért oszt meg Orbán Viktor?
Miért hazudik Gyurcsány? Tényleg, még most is hat az átok?
Vagy csak egy legenda?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bertha Szilvia: Minisztercsere
  2013-03-10 15:26:10, vasárnap
 
  Bertha Szilvia: Minisztercsere
2013, március 10 - 08:31


A most felmentett nemzetgazdasági minisztert és az általa fémjelzett gazdaságpolitikát az eredményesség oldaláról vizsgálni nem könnyű feladat és könnyen a depresszió szélére sodorhatja az embert.

Ne is álljunk be abba a hosszan kígyózó sorba, amelyik a kormányzati sikerpropagandával dacolva jogosan kritizálja a Matolcsy-féle gazdaságpolitikát. Inkább vizsgáljuk meg néhány olyan problémát, amelyet örökül hagyott és amelyet sürgősen orvosolni kellene, mielőtt az ország helyzete még súlyosabbá nem válna.

A legfontosabb a gazdaság helyzete, amelyet úgy tűnik a kétharmados kormánytöbbség teljesen félreértelmezett, vagy pedig rossz következtetéseket vont le belőle. Hiába ugyanis a folyamatos szócséplés a kis-és közepes vállalkozások fontosságáról, ha közben szinte minden erőt a multinacionális külföldi vállalkozások helyzetbe hozására fecsérelt el a kormány. Feltehető a kérdés, hogy tényleg az ország legfontosabb stratégiai szövetségesei ezek a külföldi cégek? A legtöbb munkahelyet ugyanis nem ők teremtik, a megtermelt profitot pedig szinte teljes egészében kiviszik az országból, tevékenységük pedig sokszor inkább a magyar vállalkozások tönkremeneteléhez és növekvő munkanélküliséghez vezet. Felül kellene végre vizsgálni ezt a politikát, hiszen a várt eredményeknek nyomát sem láthatjuk a főbb gazdasági mutatókban.

Bár a különadókkal, az extraprofitok megadóztatásával egyet lehet érteni, de azzal viszont nem, hogy ezek a jövedelmek nem a hazai gazdaságfejlesztésre, munkahelyteremtésre fordítódtak, hanem a külföldi rablóhitelek visszafizetésére. S sajnos az is elmondható, hogy a kormány hangzatos szólamaival szemben, a bankok és a multik ahol csak tudták, a lakosságtól és a vállalkozásoktól szerezték vissza ezen elvonások jórészét. Ne felejtkezzünk el a szintén elhibázott adó-és járulékpolitikáról sem, amelyik szintén a fogyasztásra jutó jövedelmeket vonta el és a kisvállalkozások életképességét is alaposan rontotta.

A munkahelyteremtés, részben a fentiek miatt, teljesen kudarcba fulladt. A közfoglalkoztatással teremtett munkahelyek által lehet ugyan javítani a statisztikát, de gazdasági fejlődést nem lehet elérni. A versenyszférában pedig egyértelműen romlott a helyzet, annak ellenére is, hogy a kormány folyamatos akciótervekkel és óriási összegekkel próbálta a helyzetet javítani. Az pedig jobb esetben csak kommunikációs blöff, rossz esetben viszont hazugság, hogy a kormány a szakképzett munkaerőt akarja támogatni és határon belül tartani. A munkaügyi jogszabályi módosítások, a felnőtt-és szakképzés átgondolatlan alakítgatása, a szakképzettséget nem igénylő munkahelyek támogatása ugyanis többnyire pont az ellenkező irányba mutatnak, oda, ahol egy kiszolgáltatott, értékes munkaerejét elvesztő, alacsony jövedelmű és jövedelemtermelő képességű munkaerő- vagy inkább rabszolga-piac képe sejlik fel.

Ha a miniszterváltás, egyben gazdaságpolitikai irányváltást is jelent, akkor már megérte.

Bertha Szilvia

Országgyűlési képviselő, Jobbik

http://alfahir.hu/bertha_szilvia_minisztercsere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felmérés: erős kezű vezetőt akarnak az osztrákok, Hitlert eg
  2013-03-10 15:04:05, vasárnap
 
  2013-03-09. 18:10
Felmérés: erős kezű vezetőt akarnak az osztrákok, Hitlert egyre kevesebben hajlandók gyűlölni

Egy friss közvélemény-kutatás szerint öt osztrák közül három szeretne látni egy ,,erős embert" az ország élén, és a megkérdezettek kétötöde vélekedik úgy, hogy Adolf Hitler országlása idején (vagyis az 1938-as Anschlusst követően) egyáltalán nem mentek olyan rosszul a dolgok az alpesi országban.
A Market Institut Poll elnevezésű cég vizsgálati eredményeinek közzétételét az 1938-ban bekövetkezett Anschluss közelgő 75. évfordulójára időzítették. Az adatok világosan mutatják, hogy a több évtizedes cionista agymosás ellenére Ausztria polgárainak jelentős része nem veszítette el teljesen a józan eszét. Manapság teljesen abszurd módon ,,gyűlöletbeszédnek" minősül nyilvánosan kimondani a tényt: 1938-ban az osztrákok elsöprő többsége lelkesen támogatta az egyesülést Németországgal.
Egy korábbi közvélemény-kutatás adatai szerint az ország polgárainak 53%-a vélekedett úgy, hogy az Anschlusst annak idején az osztrákok önként támogatták, és 46% gondolta a Német Birodalom által kierőszakolt, kikényszerített eseménynek. Korábban 42% volt azoknak az aránya, akik egyetértettek azzal a megállapítással, mely szerint ,,nem minden volt rossz Hitler uralma idején". A korábbi vizsgálatok során a megkérdezettek 57%-a semmiféle pozitív vonást nem volt képes felfedezni a nemzetiszocialista rendszer politikájában.
Más közvélemény-kutatások megerősítik, hogy a szeptemberben esedékes választásokon a radikális jobboldal jelentős előretörésére lehet számítani. Kezdődhet tehát az ajvékolás és a rettegés.
Perge Ottó - Theglobeandmail.com

További részletek: http://kuruc.info/r/4/109072/#ixzz2N95Ueh3M
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a spanyol kormány állampolgárságot ad az inkvizíció idején e
  2013-03-10 14:55:29, vasárnap
 
  2013-03-10. 13:48
Fokozódó őrület: a spanyol kormány állampolgárságot ad az inkvizíció idején elűzött zsidók leszármazottainak

Több mint 500 évvel ezelőtt zsidók tízezrei menekültek el Spanyolországból, mert üldözték őket. Az ok: a tűrhetetlen uzsoráskodás, melynek következtében spanyolok tömegei veszítették el vagyonukat, és süllyedtek kilátástalan nyomorba. Fél évezred elteltével leszármazottaikat vissza kívánják hívni a nagyokos spanyolok. (Vagy inkább a cionbérenc madridi kormány.)
Mielőtt a 15. században működésbe lépett volna a spanyolországi inkvizíció, hozzávetőleg 300 ezer zsidó élt Hispániában. A világ egyik legjelentősebb zsidó közössége volt a spanyolországi. Napjainkban 40 és 50 ezer közé tehető a számuk - amely azonban rövidesen jelentős mértékben növekedni fog.

Régi-új honfoglalók szemelték ki Spanyolországot is
Novemberben Alberto Ruiz-Gallardon, a madridi kormány igazságügyi minisztere vázolta azokat a terveket, melyeknek értelmében az egykori spanyolországi szefárd zsidó közösség leszármazottai gyorsított eljárással spanyol útlevélhez és állampolgársághoz juthatnak. A lehetőség világszerte mozgósította a szefárd zsidókat. A Spanyol Zsidó Közösségek Szövetsége elnevezésű szervezet közlése szerint a bejelentést követő egy hónapon belül 6 ezer állampolgársági kérelem érkezett - az egyik közülük az USA kongresszusának egy meg nem nevezett tagjától.
"Az első reakcióm az volt, hogy ez egy félelmetes pillanat, és nem az igazság órája" - fejezte ki ,,érzéseit" Doreen Carvajal, a New York Times Párizsban dolgozó riportere. Ő egyébként amerikai állampolgár, de mint mondta, ,,romantikus gondolatok" ébredtek benne, ezért úgy döntött, megszerzi a spanyol útlevelet, hogy ,,ezzel bezáruljon a kör". ,,Mindez nagyon poétikus" - jelentette ki az újságírónő, akinek az ,,érzései" nyilván mindennél fontosabbak. Carvajalt katolikusnak nevelték, néhány évvel ezelőtt azonban felfedezte ,,szefárd zsidó gyökereit".

Propagandakép a szent inkvizícióról
Miután a ,,nagy felfedezés" megtörtént, Carvajal kutakodni kezdett, és sikerült visszavezetnie a családfáját a 15. századig. Azt is kiderítette, hogy az ősei a Madridtól északra található Segovia városában éldegéltek. A családja minden bizonnyal lebilincselően izgalmas történetét Carvajal könyvben is megírta, melynek címe: Az elfelejtett folyam: a túlélés, az identitás és az inkvizíció modern története.
Az újságírónő felvette a kapcsolatot Spanyol Zsidó Közösségek Szövetségével, azonban azt közölték vele, hogy nem jogosult az állampolgárságra. Legalábbis egyelőre. Carvajal nem is tett le szándékáról. Az elutasítás egyik oka lehet, hogy a hölgy családja a spanyol zsidók azon egyharmadához tartozik, akik eléggé el nem ítélhető módon megtértek a katolicizmushoz annak érdekében, hogy elkerüljék az inkvizíciót. (De egyes történészek szerint még megtérésük után is megfigyelték, és üldözték őket, mivel nem hagytak fel bizonyos ,,zsidó szokásokkal", és legfőképpen az uzsoráskodással.) Mindennek tetejébe Carvajal a zsidó vallását sem gyakorolja. Előbb meg kell térnie a judaizmushoz, és azután folyamodhat a spanyol állampolgárságért - közölték vele a Spanyol Zsidó Közösségek Szövetségének illetékesei. (Agyrém: ma már tehát ahhoz, hogy megkaphassa valaki a spanyol állampolgárságot, meg kell térnie a judaizmushoz. De ugye el kellene hinnünk, hogy nincsen zsidó világuralom, és a zsidók nem kiváltságos népcsoport a nyugati világban.) Mindennek ellenére az újságíró hölgy jogtalanságot és kényszert szimatol. ,,Úgy érzem, hogy megint rám akarnak erőszakolni valamit. Itt vannak az egykoron erőszakkal katolicizmusra térített emberek leszármazottai, és most megint azt mondják nekik, ezt tegyétek, azt tegyétek, és térjetek át egy bizonyos vallásra. És mi van akkor, ha valaki történetesen egy szekuláris zsidó?"
Az állampolgárság megszerzésének pontos szabályait egyelőre még nem rögzítették le. Ezért aztán nagyon is elképzelhető, hogy a zsidóság köreiből érkező kritikák hatására módosítanak a tervezeten. Nehogy valami apró jogsérelem érje a sokat szenvedett és mindig üldözött ,,szegény zsidó embereket".
Zoom
A Carvajal család
Mauricio Toledano, a Spanyol Zsidó Közösségek Szövetségének főtitkára a BBC számára adott nyilatkozatában közölte: a kormányzat még dolgozik a törvénytervezet részletein. Véleménye szerint a jogszabály végső változata alapján a spanyolországi szefárd ősökkel rendelkező minden egyes személy jogosult lesz az állampolgárságra - függetlenül attól, az illető zsidónak vallja-e magát, vagy sem.
Összességében hozzávetőleg 100 ezer zsidó menekült el Spanyolországból a 15. században. Voltak, akik közülük Észak-Afrikába mentek, de a többség az akkor még virágzó Oszmán Birodalom területén telepedett le. Abban az időben a Török Birodalom Magyarországgal volt határos, és uralma alatt tartotta a Balkánt, Anatóliát és a Közel-Kelet jelentős részét.
Napjainkban a Törökországban élő zsidók 90%-a szefárd zsidó. Közülük való Roni Rodrigue, az 55 esztendős isztambuli autókereskedő is, aki már régebben benyújtotta folyamodványát a spanyol állampolgárság megszerzése érdekében. "Arra gondoltam, ha jogom van benyújtani a kérvényt, miért ne tegyem meg" - magyarázta magasröptű motívumait a zsidó kereskedő, aki egy hasonló kezdeményezésen felbuzdulva már négy esztendővel korábban kérte a spanyol állampolgárságot megadását. 11 hónap elteltével ügyét kedvezően el is bírálták, azonban állítólag több üldözött barátja évekig is várakozni kényszerült. Rodrigue egyelőre nem kíván Hispániában letelepedni, és még csak kétszer járt ott, de egyfajta ,,kapcsolat" azért persze már Spanyolországhoz köti.
Rodrigue még egy kicsit tud beszélni a szefárd zsidók ősi nyelvén, a ladinón, mely a régi spanyol nyelven alapszik, de igen sok héber jövevényszó is van benne. Szülei még egymással is ezen a nyelven érintkeztek, de az újabb generációknak már nem tanítják meg. Márpedig nem fordulhat elő, hogy a zsidósághoz kötődő valamilyen hagyomány kihaljon.
A szefárd zsidók állítólag mindig is meleg érzelmekkel tekintettek Spanyolországra. ,,Lelkem és szívem mélyén még most is spanyol vagyok" - jelenti ki például egy neve elhallgatását kérő, Nagy-Britanniában élő szefárd zsidó. Mint meséli, földet vásárolt Spanyolországban, ahol most egy házat is épít. Sőt, már arról is gondoskodott, hogy halála után spanyol földbe temessék el. Ő is igazságtalannak érzi az állampolgárság megszerzésére vonatkozó törvény nyilvánosságra került szabályait, és szeretné, ha azokon változtatnának. Korábban már folyamodott spanyol állampolgárságért, azonban végül visszavonta kérelmét, mivel a kedvező elbírálás érdekében a gaz antiszemiták meg akarták fosztani brit útlevelétől. Márpedig ilyesfajta rasszista megkülönböztetést nem lehet elviselni. A jogszabálytervezet várható módosítása nyomán azonban megmaradhat a brit állampolgársága is, miközben felveheti majd a spanyolt is. Mindez ugyanis neki (faji alapon) ,,jár".
Hinnünk kellene abban a mítoszban is, mely úgy szól, hogy a zsidók kiűzése nyomán tönkrement a spanyol gazdaság. (Ellenkezőleg: a zsidók távozását követően kezdődött meg Amerika gyarmatosítása és a spanyol világbirodalom kialakulása. Az 1492 utáni két évszázad Spanyolország legdicsőségesebb korszaka.) Maria Josep Estanyol, a Barcelonai Egyetem tanára, a következőképpen igyekezett hódolni a többnyire uzsoráskodásból élő hispániai zsidóság mai utódai előtt: "Az Oszmán Birodalom idején a szultán állítólag azt mondta, hogy nem érti, hogy olyan nagy király, mint a spanyol Ferdinánd, hogyan képes meglenni a zsidók nélkül, akiknek gazdagság, a vagyon köszönhető volt." A ,,történész" szerint ,,a szultán nagyon örült annak, hogy a Hispániából elüldözött zsidó családok Törökországban telepedtek le, mert gazdagították a birodalmat". Nem világos azonban, hogy ha a zsidók tömeges betelepítése révén lehetett felvirágoztatni országokat és birodalmakat, akkor miért üldözték el őket például 1290-ben Angliából (az 1650-es évekig nem is engedték vissza őket), Franciaországból és időnként majd mindegyik európai országból? Ennyire képtelenek voltak megérteni az ostoba középkori uralkodók a gazdagodás és a fellendülés titkát?
Az egykor Spanyolországban élő szefárd zsidók hazatelepülése évtizedek óta napirenden van. Hogy azonban miért éppen most született törvény a kérdés végleges rendezését illetően, azzal kapcsolatban csak találgathatunk. A válasz, amit majd gyakran hallani fogunk, az lesz, hogy a zsidók betelepülésére azért van szükség, mert ,,fellendítik majd a válságban lévő spanyol gazdaságot". Vannak olyan feltételezések, melyek szerint a spanyol kormány ily módon akarja kiengesztelni Izraelt azért, amiért Madrid tavaly ősszel támogatni merészelte Palesztina ,,nem állami megfigyelői" státuszának megadását az ENSZ-ben.
Ha azonban az egykori spanyolországi szefárd zsidók leszármazottainak feltétel nélkül megítélik a spanyol állampolgárságot, akkor az faji megkülönböztetést jelent a muzulmánokra nézve. Több muszlim vezető is felhívta a figyelmet ugyanis arra, hogy a 15. században, az inkvizíció üldözései elől muzulmánok tömegei is elmenekültek Spanyolországból. Valamilyen rejtélyes oknál fogva azonban az ő leszármazottaik számára nem készült az állampolgárság gyorsított megadását biztosító törvény.

Perge Ottó - BBC nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/6/109102/#ixzz2N93F1VEp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Wiesenthal Központ fogalmazza meg követeléseket a kormány
  2013-03-10 14:40:26, vasárnap
 
  Gyöngyösi Márton: A Wiesenthal Központ fogalmazza meg követeléseket a kormány felé! (videó)
2013. március 10. 10:39
Hunhír.info

Országjárásának karcagi állomásán Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő pénteken beszélt egyebek mellett a Simon Wiesenthal Központ látogatásáról, amelyet követeléseik megfogalmazása érdekében tettek. Gyöngyösi Márton álláspontja szerint nem az jelent kockázatot, hogy a Jobbik nyit Irán felé, hanem hogy egy civil szervezet (Simon Wiesenthal Központ) fogalmaz meg egy ország kormánya felé követeléseket.


http://www.youtube.com/watch?v=PIxDQNgNP30&feature=player_embedded

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62637

(A karcagjobbik.tv felvétele.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 1825
  • e Hónap: 18618
  • e Év: 151535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.