Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Cipő......
  2013-03-12 18:00:59, kedd
 
  Bódi László (beceneve Cipő; Ungvár, Szovjetunió, 1965. május 3. - Budapest, 2013. március 11.magyar rockénekes, zeneszerző, dalszerző, a Republic együttes énekese és frontembere, a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legsikeresebb zenésze, dalszerzője.

Tartalomjegyzék [elrejtés]
1 Élete és pályafutása
1.1 Korai évei
1.2 Republic
1.3 Betegsége és halála
2 Magánélete
3 Elismerései
4 Jegyzetek


Élete és pályafutása
Bódi László 1965. május 3-án született az akkor a Szovjetunió területén található Ungváron. Egyéves korában költözött családjával Kisvárdára, ahol ének-zene tagozatos általános iskolába járt. Gyerekkorában zongorázni tanult, valamint az egyik focicsapatban is játszott, majd tizennégy éves korában dalszövegírással kezdett foglalkozni. Saját elmondása szerint a The Beatles együttes Egy nehéz nap éjszakája című zenés filmjének hatására döntött a zenei pálya mellett.

A Bessenyei György Gimnázium tanulójaként zenekart alapított Cipőfűző névvel, innen ragadt rá a Cipő becenév is. Az együttes Bódi apai nagybátyjának ötletére írt népdalszerű popszámokat játszott. Nyíregyházán rádiófelvételeket is készítettek. Zenekarával öt éven keresztül játszottak, utána sorkatonai kötelességét kellett teljesítenie, de a sereg tagjaként is többször állt színpadra. 1983-ban a sárvári diáknapokon verseivel és dalaival díjakat nyert. Ekkor ismerkedett meg Bródy Jánossal is. 18 évesen költözött Budapestre, ahol konzervatórium-előkészítőre járt, de mellette a Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium Vasúti Főosztályánál és a Magyar Postánál is dolgozott mint vasutas és újságkihordó. Az 1980-as évek végén postaforgalmi segédtisztként végzett.
1990. február 23-án Tóth Zoltánnal, Boros Csabával, Bali Imrével és Szilágyi Lászlóval megalapította a Republic együttest, és már nyáron felléptek a Beatrice koncertjein, mivel Nagy Feró megkedvelte a zenéjüket. 1990-ben jelent meg az első nagylemezük Indul a mandula!!! címmel. 1995-ben Cipő szólóalbummal jelentkezett. Több mint kétszáznegyven dalt szerzett a Republicnak (A 67-es út; Szállj el, kismadár, Ha itt lennél velem stb.), de számos dalt írt többek között Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.

2010 januárjában, megalakulásának 30. évfordulóján egy kisvárdai koncert erejéig összeállt a Cipőfűző együttes. Március 15-én a Republic tagjaként ,,az Együttes megalakulása 20. évfordulója alkalmából, méltán népszerű, nagy sikernek örvendő előadóművészi tevékenységük elismeréseként" Cipő az együttes többi tagjával - Boros Csabával, Nagy László Attilával, Patai Tamással és Tóth Zoltánnal - a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének polgári tagozatában részesült.

Betegsége és halála [szerkesztés]Bódi László évek óta krónikus szívritmuszavarban szenvedett, 2009-ben pedig megműtötték koszorúér-betegsége miatt, és lábon hordott ki egy szívinfarktust. 2013. február 15-én szívritmuszavara egy rohamot eredményezett, aminek következtében kórházba szállították, ahol sikeresen újraélesztették, a mélyaltatásból viszont nem ébredt fel, így harmadfokú kómás állapotba került. Február 20-án gégemetszést hajtottak végre rajta, hogy szabadabbá tegyék a szervezetében az oxigénáramlást. Az orvosok ugyan láttak elvi esélyt gyógyulására, azonban Bódi László 2013. március 11-én hajnalban, életének negyvennyolcadik évében Budapesten elhunyt.

Magánélete
A Republic ünnepi koncertje Miskolcon 2008. március 15-énÉdesapja kőművesként dolgozott.felesége Zsuzsa, két ikerlányuk van, Petra és Réka. Az énekes külön élt családjától Legközelebbi barátai között Bródy Jánost, Cseh Tamást és Koncz Zsuzsát említette. Nagy László (1925-1978) költő verseiért rajongott, illetve Bohumil Hrabal (1914-1997) cseh író művei voltak rá nagy hatással. Elmondása szerint az építészet is érdekelte: ,,nagyon szeretem nézegetni a házakat, érdekel, hogy néznek ki, érdekel a belsőépítészet és érdekelnek a bútorok"

,, Nagyon kevés olyan ember van az életemben, akiket mélyen tisztelek, és akiknek úgy tudok a szemükbe nézni, hogy nem kell hazudnom. Ha ők nem lennének, akkor azt hinném, hogy bennem van a hiba, mert nekem semmi sem jó, és semmit nem tudok elfogadni. "
- Bódi László

Elismerései : a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (a Republic többi tagjával)
Sólyom László: A köztársasági elnök 21/2010. (III. 15.) KE határozata kitüntetés adományozásáról.








2008.03.15.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cipő......
  2013-03-12 17:52:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2013-03-12 17:38:58, kedd
 
  Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Mágia hatja át.

Búza - Élet

A világharmónia jelképe. Szárba szökken a kalász, magok szállnak a szélben. A búzamag természete, hogy minden lehet belőle. Aztán a mag magára veszi a kalász terhét, hogy beváltsa sorsát, és mindenné váljon. A magyar hagyományban a búza az élet. Krisztus igéje, a magvető példázata, s számos címer kardinális eleme . A folyton újjászülető élet szimbóluma, egyben a férfi magja, a teremtő, a mindent elárasztó bőség is. Életedben a búza valami új dolog magját veti el.

Ideje van az ültetésnek, hogy eljöjjön az ideje az aratásnak is. A magyar jókívánságban három bőséget sorol fel a hagomány: bort, búzát, békességet. A Magyarok kártyáján ezt a három áldást hozza a népnek. Aratáskor kapni ezt a kártyát kimagasló szerencse, gazdagság, bőség. Luca napkor nőknek boszorkányos szerencse, de csak akkor, ha azonnal csíráztatni kezded!

Szerelmi üzenete: A páros kalász, mely egymás felé fordul, az igaz szerelem jelképe. Hímzésben, faragásban egyaránt megjelenő szerelmi szimbólum, amely nem csupán az érzelmeket, de a termékeny kapcsolatot is megjeleníti, így párkapcsolatban élőknek gyerekáldást, párkeresőknek gazdag, bőséges szerelmet hozhat.

Ezt mondja neked:

Amíg van kenyered, figyelj azokra, akiknek nem jutott. Adj a magadéból, és akkor a szűkebb időkben neked is jutni fog. Becsüld meg a kenyeret!
Kóstold meg ma a búzát, ne csak kenyér formájában, hanem önálló alakjában is. Egyél búzacsírát, tört búzát vagy búzás édességet. Csíráztass. A grízes étel is búzadara alapú.
A búzaszem csak sokadmagával képez igazi értéket - s egymaga képes a kalász átal megsokasodni. Ezért a magját vető apa jelképe. Milyen volt az apád? Férfiként te milyen apa vagy / lennél? Vagy milyen férfit választanál? Hasonlítana édesapádra?
Erre is gondolj:

Asztrológiai jegye a Szűz. Olvasd Berzsenyi versét: ,, Nézd a búzakalászt, büszkén emelődik az égnek, / míg üres, és ha megért, földre konyítja fejét."
Keress olyan népdalt, melyben a búza megjelenik. (Pl.: A pilisi tiszta búza, kihajlott az országútra...) Keress szólásokat, mondásokat, közmondásokat búzával.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghalt Cipő - Gyászol a Republic
  2013-03-12 16:00:21, kedd
 
 



Feladta szervezete a harcot: 47 éves korában elhunyt a Republic együttes énekese, Cipő.

A hétvégén felröppent a hír, hogy az énekes jobban van és ébredezik; sajnos ez nem volt igaz, a zenekar menedzsere cáfolta, de akkor még a zenekar és a családtagok is reménykedtek. Sajnos mindhiába. "Hajnalban Cipő meghalt. Befejezte földi szenvedéseit és a magasba költözött, ahogy azt dalszövegében is megírta" -






"Meghalt Cipő. Isten nyugosztalja."

"Születni kell újra meg újra, indulni kell a háborúba
és harcolni kell, meghalni és szeretni még nem elég
Születni kell minden nappal újra, álmodni azt, ami nem válhat valóra
és harcolni kell, meghalni és szeretni még nem elég
Ég és föld között repülj velem, vezess át az életen, napot fess a szürke holdra!
Ég és föld között repülj velem, vezess át az életen, vigyél át a túlsó partra!"
(részlet - Bódi László Cipő: Ég és föld között)

(Republic - Ég veled most) . 2013.03.11. hajjnal-átment a túlsó partra.......

Link

Link

A csend beszél tovább......

Link

Könnyek helyett......





Veled leszünk, nem feledünk !!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 198 db bejegyzés
e év: 324 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1802
  • e Hét: 4970
  • e Hónap: 7104
  • e Év: 59662
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.