Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Kis malac, most megeszlek
  2013-03-13 22:20:36, szerda
 
  ...... ........... ...........

 
 
1 komment , kategória:  Viccek  
Szülinapi parti az állatkertben
  2013-03-13 22:18:54, szerda
 
  .....

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Induljunk el közösen ezen az úton.
  2013-03-13 21:31:42, szerda
 
  Ezzel első ízben latin-amerikai, argentin főpap kerül a katolikus egyház élére. Rá hárul az a feladat, hogy megújítsa a katolikus egyházat. Egyszerű, közismerten szerény főpap, akinek lehet elég ereje arra, hogy véghezvigye a Vatikán reformját, megújítását is.
A terebélyesedő tömeg egyre türelmetlenebbé vált, s folyamatosan csökkenő lelkesedéssel figyelte a vatikáni zenekar kimerítő, de jól megkomponált előadását. Miután befejezték az előadást, a tömeg feszült csöndben várta a nagy bejelentést.Jean Louis-Tauran francia bíboros, korelnök protodiakónus 20 óra 12 perckor tette közhírré a Szent Péter bazilika lodzsájáról a jól ismert mondatot: "Habemus papam!, "Van pápánk!". Szavait érezhető csalódottság fogadta. Sokan arra számítottak, hogy az olasz Angelo Scolát választják meg, aki a reformerek jelöltje volt. Tauran láthatóan zavarba is jött a tömeg nem egyöntetű ünneplése kapcsán.


I. Ferenc Pápa 76 éves


Az új pápa, I. Ferenc azonban közvetlen stílusával hamar belopta magát a jelenlévők szívébe. Olaszul köszöntötte a híveket. Köszönetet mondott XVI. Benedek emeritus pápának. Ezt követően elimádkozta a Miatyánkot. "Induljunk el közösen ezen az úton. A szeretet és a béke útján. Imádkozzunk a világért. Azt szeretném, hogy ez az út gyümölcsöző lesz az evangelizáció számára" - jelentette ki a pápa. Mielőtt áldást osztott volna, arra kérte a híveket, imádkozzanak érte, hogy segítse őt az Úr.

A Szent Péter téren ezrek, szerte a világban pedig milliók köszöntötték éljenzéssel az új pápát, amikor kilépett a Szent Péter-bazilika erkélyén, hogy köszöntse a hívőket.
.......



Most szeretnék áldást osztani, de egy szívességre kérlek benneteket. Mielőtt a püspök megáldaná a népet, én arra kérlek benneteket, imádkozzatok Istenhez, hogy áldja meg a püspökötöket" - mondta a Szent Péter téren összegyűlt hatalmas, meghatódott tömeg előtt az új egyházfő.
...... .....



Még több kép Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
I. Ferenc pápa - Jorge Mario Bergoglio portré
  2013-03-13 21:23:49, szerda
 
  ...... .............


Az első latin-amerikai és az első jezsuita pápa 1936. december 17-én született Buenos Airesben, olasz bevándorló munkáscsaládban. A Villa Devoto szemináriumban tanult, majd 1958-ban belépett a jezsuita rendbe. San Miguelben végzett, szakdolgozatát filozófiából írta. Később Santa Fében, majd az argentín fővárosban, Buenos Airesben irodalmat és pszichológiát tanult. 1968- december 13-án szentelte pappá Ramón José Castellano.
Ezt követően San Miguelben oktatott és a novíciusok lelki vezetője lett.Kiváló vezetői képességeiről ismerték. 1973-ban ezért a jezsuita rend vezetőjévé, provinciálisává választották, s a pozíciót 1979-ig töltötte be. 1980-ban a San Miguel szeminárium rektorává tették meg, az intézménynél 1986-ig szolgált. Doktori disszertációját Németországban írta. Bergoglio 1998. február 28-án követte Quarracino bíborost Buenos Aires érseki székében. II. János Pál pápa 2001. februárjában választotta be a bíborosok közé. Kardinálisként több pozíciót töltött be a vatikáni Kúriában. Egyebek mellett tagja volt a papi kongregációnak. Rendkívül humánus személyiségnek ismerik és kiváló kommunikátornak tartják. Ideológiáját tekintve konzervatív, de nyitott a társadalom kérdéseire, és a szociális igazságosság híve. Egyszerű, szerény személyiség. Egyszerű lakásban lakott Buenos Airesben, nem nagy palotában. Gyakran vette igénybe a helyi közlekedési eszközöket, nem drága limuzinnal járt.
Vegyésznek készült, de végül a papi hivatást választotta. A szeminárium elvégzése után, 1958-ban belépett a jezsuita rendbe. A filozófiai doktorátus megszerzése után irodalmat, pszichológiát és filozófiát tanított, 1969-ben szentelték pappá.
A kiváló vezetési képességekkel megáldott Bergoglio 1973-tól hat évig a rend tartományfőnöke, 1980-tól annak a szemináriumnak a rektora volt, amelyben végzett, doktori értekezését Németországban készítette el. 1998-ban lett Buenos Aires érseke, 2001-ben nevezte ki bíborossá II. János Pál pápa, három vatikáni kongregációnak is tagja, 2005 óta az Argentin Püspöki Konferencia elnöke. A lengyel pápa halála után tartott konklávén a kiszivárgott hírek szerint ő volt Joseph Ratzinger bíboros, a későbbi XVI. Benedek pápa legnagyobb vetélytársa, s állítólag a szoros negyedik forduló után maga kérte, hogy támogatói ne rá szavazzanak.
Bergoglio konzervatív teológiai nézeteket vall, elutasítja az abortuszt, a fogamzásgátlást, az azonos neműek házasságát és az eutanáziát. Ugyanakkor küzd a társadalmi igazságtalanságok ellen, határozottan kiáll a szegények mellett, ami különösen népszerűvé tette a válságok sújtotta Argentínában, együttérzést mutat az AIDS-betegekkel és megrótta azokat a papokat, akik nem voltak hajlandóak megkeresztelni a házasságon kívül született gyermekeket. Az evilági dolgokat elutasítja, érsekként sem volt autója, inkább a tömegközlekedést használta, nem volt hajlandó beköltözni a fényűző főpapi rezidenciába, s állítólag még ételeit is maga készíti.
A Latin-Amerikában született felszabadítási teológiától (amely szerint az egyháznak Jézus tanítását követve politikailag is a szegények oldalára kell állnia) távolságot tart, de közel áll a Comunione e Liberazione lelkiségi mozgalomhoz. Személye hidat képez a harmadik világhoz: olasz származású argentin, aki Németországban tanult, jezsuitaként pedig egy nemzetek fölötti regionális közösség tagja. Az egyházat megrázó botrányokban érintetlen, s mind a konzervatív, mind a mérsékeltek tisztelik intelligenciáját, szerénységét és lelkipásztori munkáját.
Megválasztása jelzi, hogy az egyház nagyobb súlyt helyez az Európán kívüli világra, ahol immár a katolikusok többsége - egyedül Latin-Amerikában 42 százalékuk - él.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Történelmet írt a katolikus egyház
  2013-03-13 21:19:54, szerda
 
  Első Ferenc 256. pápa /Dél-Amerika az argentin Jorge 76 éves Mario Bergoglio püspök lett
.



Meglepetést okozott az új pápa hogy, nem európai pápát választott a szerdai konklávé: az argentin Jorge Mario Bergoglio lett a 266. pápa, aki elsőként választotta a Ferenc nevet.
Jorge Mario Bergoglio argentin bíborost választotta meg a konklávé a római katolikus egyház új vezetőjének - jelentette be Jean-Louis Tauran, a korelnök protodiakónus bíboros szerda este a Szent Péter-bazilika erkélyéről röviddel este nyolc óra után.
- A 266. pápa a Ferenc nevet választotta, így I. Ferenc néven foglalja el - első latin-amerikaiként - Szent Péter trónját. Jorge Mario Bergoglio Buenos Aires 76 éves jezsuita érseke. Szinte az egész karrierjét a hazájában, Argentínában töltötte. Állítólag ez a szerényen a háttérbe húzódó, alázatos bíboros kapta a második legtöbb szavazatot 2005-ben, XVI. Benedek megválasztásakor. Bergoglio javára írják az argentin katolikus egyház megújítását, amely az egyik leginkább konzervatív volt Latin-Amerikában. A Ferenc nevet Assisi Szent Ferenc, a ferences rend alapítója miatt választotta.

- Viccelődve kezdte beszédét az új egyházfő
Úgy tűnik, a bíborosok a "világ végéről" választottak pápát - mondta szerda este a Szent Péter-téren összegyűlt tömeg előtt az új pápa. Jorge Mario Bergoglio fehér pápai ruhában állt a Szent Péter-bazilika erkélyére szerda este, onnan üdvözölte a hívőket.
"Tudjátok, a konklávé kötelessége volt, hogy új püspököt adjon Rómának. Úgy tűnik, hogy bíboros testvéreim a világ végérre mentek érte. Köszönöm a fogadtatást" - mondta az új katolikus egyházfő.
A megválasztott nevét egy bő órával a fehér füst felszállása után jelentették be a Szent Péter téren egybegyűlt tömeg előtt. Először latinul hangzott el a keresztneve az új egyházfőnek. Az új pápa hamarosan urbi et orbi - a városnak, Rómának és a világnak - mond áldást a Szent Péter-bazilika erkélyéről.

Európai vezetők már grauláltak az új pápának
Közös közleményben gratulált szerdán I. Ferencnek pápává választásához Herman Van Rompuy, az Európai Tanács és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke. A két uniós vezető közös közleményében hosszú és áldott pápaságot kíván a szerda este a konklávé által pápává választott argentin bíborosnak.

Este Extra, 2013. március 13. - Pápaválasztás
M1 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Megválasztották az új pápát
  2013-03-13 21:09:53, szerda
 
  Napközben még a sikertelen pápaválasztást jelezte a feketefüst.
.......



Fehér füst szállt fel szerdán 19 óra 6 perckor az eredményes szavazás jeleként a Sixtus-kápolna kéményéből, majd megszólaltak a harangok is, amelyek megerősítették az új pápa megválasztásának tényét.
....


Több ezren éljeneztek, amikor felszállt a fehér füst
...... ......


A megválasztott nevét egyelőre nem közölték, azt a katolikus egyház hagyományainak megfelelően egy órán belül jelentik be a Szent Péter téren egybegyűlt tömeg előtt. Először latinul hangzik majd el a keresztneve az új egyházfőnek.
Az új pápa hamarosan urbi et orbi - a városnak, Rómának és a világnak - mond áldást a Szent Péter-bazilika erkélyéről.
- Budapesten is felzúgtak a harangok A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóosztálya közölte az MTI-vel: az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében elrendelték, hogy a pápa megválasztásakor konduljanak meg a templomok harangjai.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Barca: álomjáték álomgólokkal
  2013-03-13 08:56:53, szerda
 
  Góllövők: Gólszerző: Messi (5., 40.), Villa (55.), Alba (90+2.)
........


Sárga lap: Pedro (41.) illetve Boateng (22.), Flamini (45+1.), Mexés (54.)

A katalán csapat csodát tett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Csodát tett, mert csodásan játszott. A Milan kiesett ugyan, de Allegri fiatal csapatában komoly potenciál van.
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek keddi játéknapján a Barcelona 4-0-ra verte hazai pályán a Camp Nouban a MIlánt és ezzel 4-2-es összesítéssel bejutott a negyeddöntőbe. A mérkőzés előtt maguk a játékosok is visszafogottan nyilatkoztak, hiszen az elmúlt hetekben igazán komoly hullámvölgybe kerültek Messiék. Magunk is úgy tippeltünk a mérkőzést megelőzően, hogy a Milan három támadóval áll föl és egészen biztosan szerez egy gólt, amivel szinte megoldhatatlan feladat elé állítaná a Barcát.

- Jordi Roura, a Barcelona másodedzője, akiről az elmúlt hónapban többet írtak, mint a legnagyobb sztárokról, mondván nem elég karizmatikus ahhoz, hogy helyettesítse a New Yorkban gyógykezelésen lévő Tito Vilanovát most kicsit fellélegezhet. Igaz, információk szerint a technika összes lehetőségét felhasználta a szakmai stáb, hogy az utóbbi időkben nem annyira erőltetett játékelemző programokkal ízekre szedjék az első vesztes mérkőzést.
"A szurkolóink fantasztikusak voltak, és ez meghatározó tényező volt ma este. A csapatot ért kritika túl erős volt az utóbbi időben, de hihetetlenül játszottunk. Ezek a játékosok ismét megmutatták, hogy különleges képességűek. Igazi odaadással, fantasztikus munkabírással és sebességgel játszottak. Duplán büszke vagyok rájuk, mert megmutatták elkötelezettségüket. Továbbjutottunk, de el kell ismerni szerencsénk is volt olykor" - magyarázta Roura a mérkőzést követő sajtótájékoztatón

Magyar vonatkozás: A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Kassai Viktor és segítői kiválóan vezették a mérkőzést!

A meccs elemzése itt olvasható:
Link
 
 
1 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Doros Ferencné, Éva szép képei
  2013-03-13 08:41:56, szerda
 
  ..



...... .....

 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Mindenható Istenünk, aki örök pásztorkén
  2013-03-13 08:36:17, szerda
 
  Ima az új pápáért
- Mindenható Istenünk, aki örök pásztorként folytonos gondviseléseddel kormányozod nyájadat, végtelen irgalmadban adj olyan főpásztort Egyházad élére, aki életszentsége miatt kedves lesz előtted. Add, hogy akit Szent Péter következő utódává rendelsz, legyen a hit és a kegyelmi közösség egységének látható alapja és biztosítéka. Kérünk, hogy akit az Egyház legfőbb pásztorává rendelsz, minket - Isten népét - szeretettel és Krisztus nevében vezessen, legyen a szent tanítás hűséges oktatója számunkra, és a szolgálat szellemében kormányozzon bennünket. Ajándékozd meg a leendő pápát bölcsességgel, jósággal és hűséggel, hogy a rábízottakat az örök élet felé vezesse szavával és példájával!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 551 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 2308
  • e Hónap: 14984
  • e Év: 248731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.