Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Krémsajtos avokádósaláta
  2013-03-17 23:16:36, vasárnap
 
  Krémsajtos avokádósaláta

Hozzávalók:
2 db avokádó
1 db tömlős natúr krémsajt
10 db olívabogyó
1 db kisebb chili (vagy kápia) paprika
1 db TV paprika
snidling
őrölt gyömbér

őrölt fehérbors
citromlé
Elkészítés:
Az avokádókat negyedekre vágom, magját eltávolítom, héjától a szeleteket megszabadítom, majd vékonyra felszeletelem húsát. A paprikákat felszeletelem, felkockázom, a snidlinget apróra vágom, az olívabogyókat félbe, majd vékony szeletekre darabolom.

A krémsajtot egy keverőtálba teszem, beleadom az avokádódarabokat, csakúgy, mint a felaprózott paprikákat, snidlinget és olívabogyót. Sózom, fűszerezem gyömbérrel és fehérborssal, frissen facsart citromlevet is adok hozzá. Alaposan összedolgozom, legalább 1-2 órát hűtőben érlelem.

Tálaláskor frissen őrölt színes borssal és olívabogyóval díszítem.

Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Tűzdelt sertésszűz rösztivel és fokhagymaszósszal
  2013-03-17 23:14:59, vasárnap
 
  Tűzdelt sertésszűz rösztivel és fokhagymaszósszal

Hozzávalók:
80 dkg sertésszűz
10 dkg csemege szalonna
15 dkg fokhagyma
1 csokor rozmaring
1 dl tejszín
10 dkg vöröshagyma
15 dkg burgonya

bors
Vénusz olaj

Elkészítés:
A sertésszűzet sózzuk, borsozzuk, és fagyasztott szalonnacsíkokkal tűzdeljük. Kevés olajat hevítünk, a húst kérgesre sütjük rajta, majd az egészet sütőbe helyezzük, és pár perc alatt készre sütjük.

A fokhagymagerezdeket sózzuk, borsozzuk, és forró olajon barnulásig pirítjuk. Ekkor beleszórjuk a rozmaringot, majd felöntjük tejszínnel. Pár perc forralás után az egészet leturmixoljuk.

A hús sütéséből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a héjában főtt, reszelt burgonyát. Alaposan elkeverjük, és pirosra sütjük.

A húst ezzel a röszti burgonyával és a fokhagymakrémmel tálaljuk.

Megjegyzés:
A receptet Sziszka72 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gyors paradicsomleves
  2013-03-17 23:10:45, vasárnap
 
  Gyors paradicsomleves

Hozzávalók:
1 l paradicsomlé (dobozos)
1 db vöröshagyma
zellerszár (ha nincs, akkor darabolt zeller)
1 teáskanál cukor
pici só
bors
levestészta

Elkészítés:
A paradicsomlét fazékba öntöm, majd felöntöm fél liter vízzel. Sózom, cukrozom, beleteszem a reszelt vöröshagymát és a zellerszárat. Közben kifőzöm a levestésztát. A levest felforralom, és kb. 5 percig főzöm. A végén ízlés szerint borsozom.





Megjegyzés:
Ha darabolt zellerből készül, tovább kell főzni. A borssal óvatosan bánjunk, mert ez a leves intenzíven kihozza a bors aromáját.

A receptet Papamaci 1969, a fotót Kikikeee küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2013. március 18-24.
  2013-03-17 23:07:09, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2013. március 18-24.

Hétfő:

Előétel: Gyors paradicsomleves
Főétel: Tűzdelt sertésszűz rösztivel és fokhagymaszósszal
Desszert: Mákos-gyümölcsös tejberizs
Vegetáriánus ajánlat: Krémsajtos avokádósaláta


Kedd - gombás ételekből válogatunk:

Előétel: Gombás-kolbászos kelbimbóleves
Főétel: Gombás raguval töltött palacsinta
Desszert: Töltött alma
Vegetáriánus ajánlat: Gombás-sajtos krumplitál


Szerda:

Előétel: Krémes sütőtökleves
Főétel: Csirkecomb mustármártásban, párolt rizzsel
Desszert: Almakompót gyömbérrel és mézzel
Vegetáriánus ajánlat: Tejszínes-tojásos metélt


Csütörtök:

Előétel: Pikáns leves
Főétel: Borjúszelet sóskamártással
Desszert: Banános pite
Vegetáriánus ajánlat: Sóskamártás pirított burgonyával és buggyantott tojással


Péntek:

Előétel: Burgonyakrémleves rántott borsóval
Főétel: Baconbe tekert halszelet tejszínes brokkolival
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Majonézes brokkoli-tojássaláta pirított kenyérkockákkal


Szombat:

Reggeli: Tejeskávé vajaskiflivel, mézzel
Előétel: Boros szilvakrémleves habgaluskával
Főétel: Tormával töltött marhafelsál
Desszert: Túrógombóc diókabátban
Vacsora: Virsli tésztában sütve, egy habzó pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Tésztatáska céklával és kecskesajttal töltve


Vasárnap:

Reggeli: Bundáskenyér citromos teával
Előétel: Karfiolleves
Főétel: Zöldfűszeres szűzpecsenye gombaraguval és túrós csuszával
Desszert: Almás-gesztenyés rétes
Vacsora: Cézár saláta sajtos öntettel, pirítóssal és pohár rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Körtés-kéksajtos-diós rizottó

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Angyali üzenet
  2013-03-17 23:04:35, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 124 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 7537
  • e Hónap: 12575
  • e Év: 142282
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.