Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Rengeteg izraelit érdekelt a kettős állampolgárság
  2013-03-18 19:59:02, hétfő
 
 
Rengeteg izraelit érdekelt a kettős állampolgárság
2013.03.18, 02:37 Nemzeti Hírháló

2011.01.06-án írta Dési András az alábbi cikket, s sajnos akkoriban nagyon elfoglalt lévén, nem volt időm a cikk gondolataira reagálni, viszont most - másfél év után -, megteszem.

"Büszke magyar gyökereire, ezért Joseph "Yossi" Fischer számára érzelmi kérdés a könnyített honosítás. - Az apám is, aki ügyvéd, régóta várta ezt a lehetőséget. Először az apám adja be a kérvényt, majd én. Jó lenne, ha a három gyermekem is követné a példámat - mondta lapunknak az egyik vezető izraeli utazási iroda, az IDB Tourism 49 éves vezető menedzsere.

Fischer családja Újvidék környékéről származik: 1946-ban vándoroltak ki Palesztinába. Sajnálja, hogy nem beszél magyarul, de büszkén mesél nagyapjáról. A néhai Fischer Mátyás őrnagyi rangban, az I. világháborúban a Monarchia hadseregében harcolt, a fronton megsebesült. Azon kevés zsidó származású magyar tisztek közé tartozott, akiket ki is tüntettek.
Josef Weiss, Magyarország jeruzsálemi tiszteletbeli konzulja is úgy látja: nagyon sok magyar gyökerű - főleg erdélyi, vajdasági vagy kárpátaljai felmenőkkel rendelkező - izraelit érdekel a könnyített honosítás. Úgy gondolják, hogy miután maguk vagy felmenőik egykor magyar állampolgárok voltak, s magyar állampolgárként élték át a holokausztot, a könnyített honosítás megilleti őket. Számos családban a fiatalok buzdítják az idősebbeket - tette hozzá.

Az izraeli magyar diaszpórát 200 ezer fősre teszik, közülük mintegy 15 ezren már korábban kettős állampolgárok lettek. A tel-avivi magyar nagykövetségen az érdeklődés egyelőre nem lépi túl a várakozásokat. - Inkább információt kérnek, de idővel valószínűleg egyre több kérelmet fognak benyújtani - mondta Szentgyörgyi Zoltán nagykövet. Tapasztalatai szerint az első napokban érdeklődők többsége az idősebb korosztályból kerül ki, akik számára érzelmi kérdés, hogy újra magyar állampolgárok lehessenek."



Eddig az idézet, s most következzen az, amit erről az ügyről gondolok:

Először is a magyar nemzethez való tartozás valóban büszkeséggel tölthet el mindenkit, aki tisztában van azzal, hogy a "magyar" valójában minőségi jelző, tehát értékrend alapú és nem etnikai. Azonban az értékrend nagyon szigorú, s így ma azok sem tartoznak a magyar nemzet körébe sokan, akik itt élnek az ősi települési földünkön a Kárpát-medencében. Nem tartoznak a "nemzethez" azok, akik megfertőződtek először a vörös vírussal, majd kiteljesedtek a kufár szellemiség harácsolásra kényszerítő vírusával. Mert aki nem a közjót akarja itt szolgálni, hanem kizárólag az önös érdekeit akarja érvényesíteni, az bizony csak "látszatmagyar". Ő bizony hiába tartozik akár még etnikailag is a magyarsághoz, a nemzet tagja nem lehet soha. Hiszen aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan, még Tamási Áron szerint is. Így szívesen látjuk azokat a Fishereket, kiknek nem csak a nagyapjuk harcolt, a Szent Korona védelmében, hanem maguk és a hazafias nevelés miatt a gyermekeik is így tesznek majd, ha arra hívja őket a haza. S ha visszatelepülnek, akkor nem csak azért teszik, mert nem kedvelik a robbantásokat, hanem azért, mert kedvelik a Szent Korona védőernyőjét és belátják, hogy csak ezzel a bevált értékrenddel lehetséges harcolni a világot fenyegető globális elnyomás, a bankárkaszti monetáris diktatúra ellen. Az aranyborjú imádata elleni harc ugyanis nem csak jog, hanem kötelezettség is, minden olyan magyarnak, aki nem a kifosztásunkat akarja.

A könnyített honosítás szerintem csak azokat illetné meg, akik soha nem hagyták el a hazát, hanem a haza hagyta el őket. Akik csak akkor menekültek el a szülőföldről, ha valóban életveszélybe kerültek, s nem azért, mert úgy érezték "ott a hazájuk, ahol jól élnek"! Mert a haza nem csak nem eladható, hanem el sem hagyható. Azt, hogy szerencsére sokan túlélték a Holokausztot, nemcsak Isten rendelésének, hanem Horthy Miklós kormányzó bátorságának is tulajdonítom. Hiszen berendelte Koszorús ezredes páncélos hadosztályát Budapestre, hogy ne tudják elvinni a németek "málenkij robotra" a pesti gettó lakóit. Ezért is örülnék annak, ha egyre több olyan koszorút látnék a Kormányzó urunk sírján Kenderesen, melynek a szalagján a "hálás zsidóság" felirat szerepel. Ha már korábban is volt 15 ezer kettős izraeli-magyar állampolgár (Szentgyörgyi Zoltán nagykövet szerint), akkor viszont keveslem azt az egyetlen, ilyen feliratú koszorút! S nagyon remélem, hogy nem nemzetbiztonsági kockázat, hanem igaz hazafiság és a Szent Korona értékrend feltétlen szolgálata tér haza Izraelből Önökkel. Mert akkor Én is nagyon büszke lennék a teljes magyar zsidóságra, ha olyan tiszta, emelkedett lélekkel tennék le azt a 15 ezer koszorút, mint ahogy a székelyek - s köztük szombatosok is - teszik le a régen várt állampolgári esküt. Mert nekünk - etnikailag vegyes magyaroknak - nemcsak érzelmi, de egy ősi, szkíta-hun értékrendi kérdés is az, hogy kit fogadunk magunk közé.

Ne feledjük Széchenyi István szavait:

Magyarnak és a nemzet tagjának nem elég születni. Azzá válni az önzés legyőzésével: hittel és a szellem tudatosított erkölcsi fejlődésével, sorsközösség- és áldozatvállalással lehet. Mert a nemzet nem etnikum és nyelvi egység: hanem közös akarat!

2013-03-18
Dr.v. Bene Gábor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér Laci meg a "kommunisták"
  2013-03-18 19:37:44, hétfő
 
  2013.03.18. 04:31
Kövér Laci meg a "kommunisták"


Te, ostoba, ott fent a pulpituson!

Igen, te, aki annyi tiszteletet sem érdemel, hogy a titulusán szólítsák. A tiszteletet ugyanis kiérdemelni szokás, neked meg ez nem sikerült.

Olvasom az tegnapi agymenésed összefoglalóját és csak kapkodom a fejem. Tudod a hadoválás arról, hogy vágtak ki a németek legutóbb hidegen hagy. Egy unott ásítással elintézem a kötelezően felmondott habonyárpi leckét a rezsicsökkentés vs alaptörvény módosítás mesedélutánról, hisz közjogi méltóság helyett te is csak egy ócska káder vagy akit ezért tartanak. De mikor veszed magadnak a bátorságot és kedvesen lekomcsizol, akkor elindul fejembe a vér, aranyapám, és nem hadakozok a kísértéssel, hogy a helyedre tegyelek.

a mai tüntető fiatalok apukája valószínűleg olyan kommunista vezető volt, akik ellen a rendszerváltás idején ők tüntettek.

Érdekes kijelentés ez. Azt kitalálhattad, hogy vagy olyan korú gyerekem akikről beszéltél, de az sem titok, hogy részt vett diáktüntetésen a Nagy Tandíj És Röghöz Kötés Háború idején. Ettől szerinted én olyan kommunista vezető voltam, aki ellen te, a kibaszott hős tüntetni méltóztattál.

Aha.

Az első probléma annyi, hogy te tizenhárom évvel hamarabb találtál megszületni, mint én. Mondd csak jópofa fiú, a Fidesznek már a kezdeteknél is hajlandósága volt a diákok ellen tüntetni? Mert én, a renitens gyerekem apja még iskolás voltam akkor, és nem kommunista vezető.

A kettes számú probléma, hogy az én családom nem rendelkezik tanácsköztársaságig visszamenő szocdem pedigrével, mint a tiéd, ahogy voltál kedves elbüszkélkedni vele az Indexnek adott interjúban. Az én nagybátyám nem jaszkarizhat sehol - "Laci édesapja, két lánytestvérem és magam is párttagok voltunk" - a családi pedigrével, mert nekünk ilyen nem jutott. Tudom, hogy így nem vagyok elég nerkompatibilis, de mit tehetnék, ha én a "Szocialista Hazáért Érdemrend" bűvölete helyett csak a demokrácia és szólásszabadság igényét hoztam otthonról?

Ha egymás mellé teszem kettőnk életrajzát akkor is szembe ötlenek a különbségek.

86'-ban 14 évesen, elsős középiskolásként megtagadtam a belépést a KISZ-be. Pedig kurvára akarták, mert iskolarádiót nem vezethetett rendszeren kívüli szakadár egyén, ezért először kapacitáltak, később kicsit ráhatással igyekeztek befolyásolni minden eredmény nélkül.

Hol voltál és mit csináltál te ekkor? Az MSZMP KB Társadalompolitikai Intézet munkatársa voltál, mert elbírta az az érzékeny gyomrod. Tudjuk, ne is mondd, fiatal voltál és kellett a pénz, blabla, hogyne.

kövér.gif

88'-ban végre magánkiadásban megjelenhetett az első Ricse nagylemez, mi közelharcot vívtunk az iskolai cenzúrával, hogy lejátszható-e iskolarádióban olyan szám ami azt mondja, "Térden állva csak térden állhat a szó."

Hol voltál és mit csináltál te ekkor? A Népfrontos Stumpf bábáskodása mellett megalapítottátok a Demokratikus Szocialista Ifjúsági Szövetséget - illetve mit is beszélek, hiszt ezt a nevet végül elvetettétek, szóval a Fideszt. Majd néhány hónappal később szintén Stumpf bábáskodásával és Pozsgay jóváhagyásával, a kongresszusotok kétharmados - micsoda véletlen - támogatásával beléptetek a KISZ utódszervezetének tekinthető MISZOT-ba, aminek te magad alelnöke lettél Gyurcsány Ferenccel együtt. Ekkor még - az átkosban, ugye - törekvésetek volt a hatalom megosztása, ami mára hogy megváltozott.

De ebben az időszakban álltál az "idegentőke szolgálatában" is, a Soros Alapítvány és a pénze akkoriban még nem volt büdös, te sem voltál finnyás, eszedbe sem jutott fikázni ahogy most teszed, mikor nem titeket pénzelnek és nektek osztanak tanácsot, hanem az ellenetek tüntető diákoknak. Tudjuk, ne is mondd, fiatal voltál és kellett a pénz, blabla, hogyne. Ha Soros akkor tudja mi lesz belőled meg a főnöködből, akkor egy petákot nem fordít rátok, de nem volt látnok a jóember.

Azóta eltelt huszonegynéhány év. Én felnőttem, megszülettek a gyerekeim, soha semmilyen politikai szervezetnek nem voltam és nem leszek tagja, azt hittem kilencvenben rendszert váltottunk és mekkorát tévedtem. Te voltál az SZDSZ-szel közös rohattliberális jelölt még csikó korodban, térdre imádkoztattad a csuhásokat a Nagy Megtérés előtt, dobtál egy köteles beszédet, és amíg én a versenyszférában GDP-t termelve nyomom az ipart máig, te böcsülettel megmásztad a szamárlétrát, egy másodperc termelő munkát nem végezve váltál az ország legdemagógabb közjogi kulijává. A pártodnak kétharmados többségével esze ágában nincs nyilvánosságra hozni az ügynöklistákat, sőt, egy besúgót neveztek ki és hagytok ámokot futni az MTVA élén. Eszetekben sincs elvenni mondjuk Stumpf Pisti apósától, az egykori belügyminiszter és besúgójelentés haszonélvező Horváth Istvántól a komcsi nyugdíjat, csak a pofátok óriási.

Te, meg a pártod azzal a Pozsgay Imrével ünneplitek október huszonharmadikát, aki 1957-ben a Petőfi népében ,,Tépett szájú, hasított körmű sok kis senkinek" nevezte a forradalmárokat, árulónak és revizionistának Nagy Imrét. Ezzel az emberrel írattatok magatoknak alaptörvény, aminek negyedik módosításával elértétek, hogy az ellensúlyok kiiktatásával ugyanúgy ne gátoljon titeket semmi az ég egy világon, ahogy Kádárt se gátolta. A hatalommegosztás elve elavult, kifakult gondolat lett, az csak addig volt érdekes amíg Jani bátyátok alatt nem jutott belőle egy morzsa se.

És te kommunistázol le engem, töki? Tényleg?

Pedig belőlem csak a gyerekéért bármikor és bárkivel szemben kiálló szülő vált, meg választópolgár. Nem ülnek az ölemben a múlt kommunista bölényei úgy, ahogy a tiédben, cserébe szó nélkül hajlandó vagyok összedobni bármilyen kirótt büntetést amivel a "gyerekeinket" sújtjátok. Mert: “Azt a precedenst nem szabad megengedni senkinek, hogy úgy érezze, büntetlenül megsértheti a törvényt" - és tényleg nem lehet. Jól is néznénk ki, ha holmi diákok megengedhetnék maguknak a büntetés nélküli jogsértést, ami kizárólag ÉdesViktornak privilégiuma mondjuk kordonbontáskor, az AB döntéseinek felülírásánál, és aminek fennhatósága természetesen kiterjed a propaganda videójának szereplőire is.

Jó, ha időben megtanulják: elül ülnek a világos kékek a ner buszán, ők, a sötétkékek meg kussolhatnak hátul.

Éppen ezért nem kérem, hogy a jogsértő pártól kérjétek el azt a fejenként húszezret ami az autópályán övhasználat elmulasztásáért jár, de legalább hirdessétek már ki, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel amnesztiát kapnak. Hadd ne kelljen a holnap hajnalt is azzal kezdeni, hogy ezúttal a seggszáj miatt küldelek el a picsába.

Köszelőre, oszt'jónapot!

http://varanus.blog.hu/2013/03/18/kover_laci_meg_a_kommunistak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jordániába utazott ma a Mi Reménységünk
  2013-03-18 19:26:11, hétfő
 
  KOLDUS TRAVEL

Hát hova máshova?
Jordániába utazott ma a Mi Reménységünk, Nemzeti Nagylétünk Újjáteremtője, a Kiválasztott, Kinek Tekintetétől Elolvad a Hó, a Nagy Elefánt, Kinek Lépte Alatt Döng a Föld, stb. stb. stb.
Nem sokkal a felszállás után a repülőgép ajtaját kinyitva berántott két, a fagyos éjszakában toll nélkül, kamionjuk felé repülő erdélyi vadludat és elvitte őket, egészen a sütőig.
Negyventagú üzleti küldöttség kísérte el a jordániai fővárosba, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára.
II. Abdullah jordán király - Abdullah Enszúr kormányfő, valamint a jordániai felsőház és alsóház elnökeinek részvételével - rendkívüli válságtanácskozást hívott össze, melyen megvitatták a legsürgősebb katasztrófaelhárítási teendőket.
A király szőlőt csipegetve ült párnáján, vele szemben térdeltek alattvalói, szemük rettegve csüngött uralkodójukon, ki elgondolkodva hordozta végig tekintetét szolgáin.
Nos, mit javasoltok, sivatag sólymai?
A kormányfő - összeszedve minden bátorságát - megkérdezte:
- Óh, Sivatag Bömbölő Oroszlánja, kívánod, hogy kardélre hányjuk az ebhitűeket?
- Miért, ezek zsidók? - kérdezte felbátorodva a felsőház elnöke.
- Dehogy zsidók - legyintett türelmetlenül a miniszterelnök - hát láttál te már olyan hülye zsidót, aki néhány hónap alatt elveri egy ország teljes kincstárát, leköpi a bankárait és utána hozzánk jön koldulni?
Ilyen ostoba csak egy keresztény fundamentalista lehet, de ezek még rosszabbak, ezek csak abban hisznek, amit saját maguk loptak el!
- Szóval ezek koldusok? - kérdezte az alsóház elnöke.
- Persze, mondta a miniszterelnök, nopersze magánemberként nem, mert van közöttük olyan is, aki magánvagyonát tekintve akár nálunk is beleférne az alsó középosztályba, de most mint állami koldusok jönnek, és ebben a minőségükben a seggük kilóg a burnuszukból, már, ha tudnak ezek egyáltalán tisztességesen öltözni!
- Mit mond erről a Korán? - kérdezte a felsőház elnöke.
- Hát, hogy igazhitűnek a hitetlent becsapni szent kötelessége!
Ezek nem ellenfelek, kivéve egyet, azt az Orbán nevűt, na, arra oda kell figyelni, meg esetleg még arra a Csányi nevűre is, azok úgy lopnak, hogy előadók lehetnének az Ali baba Academyn!
A király elégedetlenül vonta össze dús szemöldökét, és rájuk förmedt:
Mi legyen tehát a követendő eljárás?
A miniszterelnök összegezte a javaslatot:
- Felség, a kis karikalábúnak adjunk egy arany focilabdát, és tedd ki az arany öngyújtódat a tárgyalóasztalra, majd ne vedd észre, ha zsebrerakja - ez a megoldás bejött már az Európai Uniónak is!
A többiek pedig kapjanak édes süteményt kis, zsebméretű ezüsttálacskákban, annak a Csányinak legyen nagyobb a tányér, de mindenképpen aranyból, az ahhoz szokott hozzá.
És hozzá van bekötve ennek az Orbánnak a lélegeztetőgépe is - nem árt, ha jóban vagyunk vele!
- Mit mondjunk, ha palackozott vízzel akarnak házalni?
- Hát azt, hogy óriási öröm lenne, ha a híres magyar nitrát-arzén ízesítésű vízből kaphatnánk egy mintakollekciót, természetesen uniós laboratóriumok által csatolt egészségügyi okmányokkal - az életben többé nem fogunk hallani róluk!
Mindenesetre a labdát be kell tekerni valami használt burnusz-darabba, otthon náluk ez a minimálkövetelmény, ha műkincset lopnak a múzeumból, ne hozzuk zavarba őket!
Közben a repülőn is élénk tanácskozás folyik, míg a libák sülnek a grillben.
A Vezér vázolja a feladatokat:
Viszünk ajándékba a megbonthatatlan magyar-jordán barátság jegyében egy tűzoltóvödörnyi homokot, ez egyébként jó lesz arra is, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a magyar homok jobb, mint amit a Szaharában valaha is lelhetnek, esetleg fel lehet kínálni barterben, kőolajért.
Aztán viszünk nekik mutatóba munkanélküli magyar lányokat, ezeket majd személyesen vezetem fel a helyi méltóságoknak, asszonyügyekben biztosan szót fogok érteni az uralkodóval, végtére is az ő felesége Rania, az enyém meg Rányi, emellett én is híve vagyok a nőkkel való tradicionális arab bánásmódnak.
Csak utánam jöhetnek három lépéssel, kivéve a Negev sivatagot, tekintettel a feledésbe merült aknamezőkre!
Aztán eladjuk nekik a baranyai vízbázisokat és a szerződésben kikötjük, hogy reklamálni csak két év folyamatos fogyasztás után lehet, addigra meg ki reklamálna, nem?
Felkínálhatunk néhány rabszolgát is, olcsón üzemeltethetők, havi kétszáz dollárra vannak beszabályozva, e tekintetben felveszik a versenyt az etióp rabszolgákkal is!
Melyiktek varrta be a zsákot a zakója alá?
Csak drágakőre és aranyra megyünk, ha birkaszemet kell enni, arra Szijjártót jelölöm ki, neki semmiféle gusztustalanság nem tud ártani.
És viselkedni, hajlongani, nem pökhendiskedni, nem otthon vagyunk!
Németh Zsolt te meg ígérd meg neki, hogy támogatjuk igényüket Jeruzsálemre, magunk is útnak indítottuk a hajdani Arab Légió mintájára a Magyar Gárdát, testvérnépek vagyunk, vagy mifene!
A Sanyi megkért, hogy pendítsem meg egy kaszinó felépítésének lehetőségét a Holt-tenger jordániai partján, erőltetni nem kell, de kilátásba lehet helyezni a megfelelő mennyiségű baksist, ha megkapják, csak nem vágják ki, mint a szlovákok legutóbb!
Remélem, most több sikerünk lesz, mint az azeri baltagyárral, mert habár az én számlámra befolyt a lóvé, ugye, de azért figyelembe kell venni a PR-csapat igényeit is, azok meg állandóan az országot emlegetik.
Megtanulhatták volna már, hogy az állam én vagyok!
Ekkor jelentette Hajdú vezérőrnagy, hogy a liba elkészült, így a delegáció rangsorrendben tépett belőle egy - egy darabot, akinek nem jutott, az kapott csirkebőr-párizsis zsömlét, végtére is válság van, és amúgy is - mindjárt kapnak piláfot!
Kis országunk felvirágzik, kétségtelenül...

http://www.pupublogja.hu/2013/03/koldus-travel.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pörzse Sándor: Balog Zoltán emberi becsületből "nullásra viz
  2013-03-18 18:45:53, hétfő
 
  Pörzse Sándor: Balog Zoltán emberi becsületből "nullásra vizsgázott"
2013. március 18. - 13:49

Pörzse Sándor jobbikos politikus szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere "gerinctelen, a legnagyobb farizeus a Fideszen belül (...) és emberi becsületből nullásra vizsgázott", amiért "szóban visszavonta" Szaniszló Ferenc újságíró Táncsics-díját. Erről hétfői sajtótájékoztatóján beszélt az ellenzéki képviselő.

Balog Zoltán csütörtökön közölte: 2013. március 15-e alkalmából egy újságírói szervezet javaslatára Táncsics Mihály-díjat adományozott Szaniszló Ferenc újságírónak, de döntését úgy hozta meg, hogy nem volt tudomása "a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett, az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól".

"Ezek mind személyes hitvallásommal, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek. Ezen nézetek ismeretében nem fogadtam volna el az elém terjesztett javaslatot. Mivel a jogszabályok nem teszik lehetővé a kitüntetések és díjak visszavonását, így csak sajnálatomat tudom kifejezni a rossz döntés miatt" - fogalmazott a miniszter.

Pörzse Sándor szerint ha Balog Zoltán valóban nem ismerte Szaniszló Ferenc munkásságát - ami a jobbikos politikus szerint "életszerűtlen" - és úgy tüntette ki, akkor az a botrány; ha pedig ismerte és "az ellenzéki holdudvar nyomására" mégis szóban visszavonta a kitüntetést, akkor pedig az.
MTI - szebbjovo.hu


http://szebbjovo.hu/hirek/porzse-sandor-balog-zoltan-emberi-becsuletbol-nullasra- vizsgazott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
16,7 ezer forintos óradíjért dolgozhat valakinek a haverja a
  2013-03-18 18:26:13, hétfő
 
  2013-03-18. 08:16
16,7 ezer forintos óradíjért dolgozhat valakinek a haverja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél

Összesen 167 ezer forintos óradíjjal keres közbeszerzési jogban jártas tanácsadót a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A sikeres pályázó nettó 1 milliárd 23 millió forintot kapna 66 ezer munkaóráért - írja a Népszabadság. A lap emlékeztet, hogy tavaly a havi bruttó átlagbér 223 ezer forint, a minimálbér pedig 2013-ban 98 ezer forint.
A megbízást elnyerő szakembernek a hivatal közbeszerzéseinek szabályossági ellenőrzéseinél jogi, műszaki-szakmai, valamint a közbeszerzési szaktudást igénylő kérdésekben kell tanácsot adnia a Közbeszerzési Felügyeleti Főosztály vezetőjének. Akkor is rendelkezésre kell állnia, ha az adott közbeszerzési pályázat kiírásában vagy annak ellenőrzéséhez az érintett iroda szakmai segítségére szorulna.
A felhívás szerint a jelölteknek speciális feltételeknek kell megfelelniük: az egyik ilyen kikötés az, hogy legalább 40 közbeszer­zési szerződés módosításában kellett részt venni, amelyből tízet építőipari beruházásként uniós támogatásból finanszíroztak (tehát valószínűleg ezt a kiírást is egy konkrét személyre szabták - a szerk.).
A Népszabadság megkérdezte az NFÜ sajtóosztályát, mi az a szakmai feladat, amiért 167 ezer forintos rezsióradíjat lehet fizetni. A lap arra is kíváncsi volt, eddig hány olyan tanácsadói szerződése van a hivatalnak, amelyben ezt az összeget fizetik munkadíjként.
A hivatal a kérdésekre nem adott konkrét választ - olvasható a cikkben. Azt írták, hogy a szóban forgó pályázati kiírás megfelel a közbeszerzési eljárásokra vonatkozó jogszabályoknak. A hivatal útbaigazított arra vonatko­zóan is, hogy mely honlapokon (Közbeszerzési Értesítő, Európai Unió Hivatalos Lapja, NFÜ-honlap) találhatóak hasonló pályázati felhívások, de a lap szerint ekkora, óradíjra is lefordítható összeget egyikben sem találtak.
A válasz egyetlen konkrétumaként kijelentették, hogy az ügynökségnek most nincs 167 ezer forintos rezsióradíjas szerződése.
(HVG - Nol nyomán)
Frissítés: A Népszabadság cikke alján frissítésként közli, hogy "csak" 16,7 ezerről van szó, nem 167 ezerről, ami így sem kevés, mégsem ugyanaz...

További részletek: http://kuruc.info/r/2/109443/#ixzz2NugXtZqW
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hóvihar és káosz március 15-én - véletlen?
  2013-03-18 18:25:16, hétfő
 
  Hóvihar és káosz március 15-én - véletlen?

-Vegyük szépen sorra. Csupa furcsa egybeesés, és pont ma. A lakosság állapota mostanra olyan felzaklatott, pattanásig feszült, hogy nem kevésen múlott volna egy polgárháborús állapot Budapest utcáin. A pápaválasztás fehér füstje mögött sunyin aláírt alkotmánymódosítások, a rezsicsökkentés népbutító vízfüggönye mögé rejtett agyonadóztatás, a forint bedöntése, a létminimum alatt tengődő négymillió ember, a félmillió kitántorgó, versenyképességünk totális annulálása... Az ellenzéki, bocsánat, demokatartikus ellenzéki mozgalmak soha nem látott módon egységes, közös ünneplést és felvonulást terveztek, a kormányfő bátor Sir Robin mintájára már megint egészen Brüsszelig szaladt a Haza érdekében, már minden készen állt volna - és erre jött ez.

Szerintetek tényleg csak a természet játéka, hogy már egy hete sulykolják, hogy igen, az ünnepek alatt borzasztó időjárás lesz, senki ne menjen sehová? Az is csupa véletlen, hogy eközben a kormány állami monopóliummá emeli az időjárás-előrejelzést? Tudtuk, hogy Kínában vagy Szocsiban is teljesen bevett dolog már a hócsinálás? Kik is mostanában a mi régi-új legjobb barátaink? És megjósolták napra pontosan, még meg is mosolyogtuk, és tessék: pont ma, pont a nemzeti ünnepen Világvége, Holnapután. Persze tudjuk, mi a diktatórikus, atyáskodó hatalom egyik ősrégi trükkje: kelts pánikot, félelmet az emberekben, majd tetszelegj a megmentő szerepében. Egészen csupa véletlenül pont ez történik most is. A 2007-es augusztus 20-a is még sokak emlékeiben élhet - jé, megint pont egy nemzeti ünnepen történt hasonló! Tedd tönkre, majd mentsd meg - de csak félig. Lásd devizahitelesek. Senkit nem hagyunk az út szélén, ugye?

Belügyminiszter úr is felkelt? Hol voltak a hókotrók? Miért az osztrák, modern, tiszta hókotróknak kell minket megint kisegíteniök? Pedig minden okuk meglenne arra, hogy cserbenhagyjanak minket azok után, amit az Erstével meg az UniCredittel meg mertek csinálni. Persze őket nem kell már emberségből meg kereszténységből, önfeláldozásból kioktatni. Ők nem várnak hálát, nem azért teszik. Enyhébb idő van, mint januárban-decemberben bármikor. Alig pár centi hó esett. Akkor miért nem volt káosz? Ki lassította most mesterségesen az autó- és vasúti pályákat? Ki kelti szándékosan a pánikot, a kiszolgáltatottságérzést? Kik a felelősök? A média miért nem figyelmeztette az embereket időben? Az Index miért hagyta abba a tudósítást éjjel 01:28-kor? Csak nem le lett nekik szólva valahonnan? Kik a felelősök? Ha én így végezném a munkámat, már páros lábbal basztak volna ki, esküszöm.

-Te hülye vagy, bazmeg. Az emberek buták és felelőtlenek. Egy hete ugatja mindenki, hogy hó lesz meg tél, de senki nem vette komolyan, csak legyintett. Természetesen Orbán Viktor direkt Belgiumban már elkezdte a hócsinálást egy hete, és fél Európán keresztül ideküldte nekünk, hogy március tizenötödikén elfújja a kormányellenes tüntetéseket a biciklistákkal együtt.

De nem, röhög és beül a kocsijába, és elindul a wellnesshétvégére. Mert a magyar két dolgot imád: a wellnesst, a hosszú hétvégét és az ingyenhitelt. És persze már felcsavarta február végén a nyári gumikat, és így nekivág, pedig ez folyt a csapból is, hogy senki ne menjen sehova. A Nagyi nem várhat, a leves kihűl!

És elindul, és siránkozik, posztolgat, és nem hiszi el. A baj az mindig az, ami mással történik. Bezzeg a fűtött, meleg szobából pofázni és mutogatni a felelősökre, másokat okolni a saját hülyeségünkért - ez megy. Mert az államnak az a feladata, hogy a szegény embernek megteremtse, hogy havat kotorjon, hogy a nyárigumis, síelni induló idiótákat mentse. Hát SÍZNI akartatok, most megkaptátok, tetszik? Akkor tessék szépen pironkodni és megköszönni, és örülni, ha nem küldik ki a számlát - osztrák schillingben. Mert megérdemelnétek. És ezek után még követelőztök, elképesztő. Mint az ember, akit kirántasz a vonat alól, de még neki áll feljebb.

Áh, kell ez nektek. Kis közösségi-generációs élmény, katasztrófaérzés, kis összekovácsolódás, kurvára fontos közlemények osztogatása a fácsebukkon, nehogy buszra szállj, és hogy az óbaroki Schicklgrúber családnál meg lehet szállni a fészerben. Lesz majd mit mesélni az unokáknak.

Azért a víz az úr, mi? Biztos ez? Ha fáztok, már nem aggódtok a demokráciáért, mi? De fogjuk fel istenítéletként. A Jóisten nem szeret Benneteket. Ammen.

http://modoros.blog.hu/2013/03/15/hovihar_es_kaosz_marcius_15-en_veletlen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mór megtette kötelességét, a mór elmehet (ahogy tud)...
  2013-03-18 18:16:47, hétfő
 
  A mór megtette kötelességét, a mór elmehet (ahogy tud)...

A békemenetes lengyelek órákat fagyoskodtak a MÁV-on és volt, amikor hamisan informálták őket. Orbán rendszere a saját hétköznapi híveiről sem tud gondoskodni.
,,Lassanként az elektromos ellátás is megszűnt, ennek következtében sem a világítás, sem pedig a fűtés nem működött. Az utasok hat órát várakozva, hajnali 2-ig fagyoskodtak a sötét, jéghideg kocsikban, hiába várva az érdemi információkat."

http://hvg.hu/itthon/20130317_MAV_Bekemenet_vonat




,,Horror" - kibuktak a MÁV-ra a Békemenetre ideérkezett lengyelek
,,Vélhetően a MÁV Zrt. miatt horrorisztikusra sikerült az amúgy is időközben lefújt budapesti március 15-i nemzeti ünnepre különvonattal érkező lengyelek hazatérése" - olvasható a CÖF-höz köthető Polgár Portálon.
Elégedetlenek voltak a MÁV-val a Békemenetre Budapestre érkezett lengyelek. A CÖF-höz köthető Polgár Portálközölte a Gazeta Polska főszerkesztőjét Tomasz Sakiewiczet képviselő Joanna Urbanska levelét. Ebben azt írja: szombaton este 8 óra táján indultak haza a Nyugati pályaudvarról, mit sem sejtve, hogy ,,éppen a hazatérés fogja a legnagyobb problémát jelenteni". A gondok már Rákoskeresztúron kezdődtek, ahol a vonat hirtelen megállt.
,,Lassanként az elektromos ellátás is megszűnt, ennek következtében sem a világítás, sem pedig a fűtés nem működött. Az utasok hat órát várakozva, hajnali 2-ig fagyoskodtak a sötét, jéghideg kocsikban, hiába várva az érdemi információkat. Végre a hat órás, mellékvágányon töltött várokozás után csatolták az új mozdonyt és a vonat elindult. - Kiderült, hogy több kocsiban elromlott, elkezdett égni a fék" - számol be Ryszard Kapu¶ciński, a ,,Gazeta Polska" Klubok elnöke.
Mint a portálon olvasható: ,,Döntést kellett hozni, hogy megfagyunk-e Budapest peremén, vagy továbbmegyünk normálisan működő fékrendszer nélkül. A vasutasok az utóbbi mellett döntöttek". Sakiewicz szerint a szerelvény néhány kocsijának két héttel hosszabbították meg a garanciális időszakát, ,,csak azért, hogy éppen azokkal szállítsanak minket Budapestre". ,,Követelni fogjuk a pénzvisszatérítést, és be fogjuk adni a feljelentést az ügyészségen" áll a levélben.
Pethő Annamária, a Nők a Magyar Nemzetért Egyesület elnöke, aki a CÖF képviseletében szólalt fel a lengyel csoport ünnepségein az elmúlt két napban, most így tájékoztatta a Polgár Portált a MÁV Zrt. eljárásáról: "A Nyugati pályaudvarról 20.08-kor indult el a lengyel különvonat, az indulást követő egy órán belül jött az információ, hogy a különvonat meghibásodott és mellékvágányra állították, nem volt áramellátás a kocsikban. Akkor még személyesen kértem információt és azt jelezték, hogy a segélygép a helyszínen van és fékpróbáznak. Ám éjjel egy óráig nem történt semmi. A magyar mozdonyvezetők bezárkóztak, nem kommunikáltak a szerelvény lengyel személyzetével.
Ugyan este tíz óra kürül a MÁV (06-40-494-949) információs vonalának nemzetközi tájékoztató vonala arról tájékoztatott, hogy megérkezett az új mozdony, már csak Rákoskeresztúron 15 perces fékpróba lesz, és aztán indul. Ehhez képest éjjel egykor indult el. A rendőrség külön beszámolót kért a MÁV-tól, hogy mi zajlik ott. A lengyel vendégek több mint öt órán keresztül a sötétben vesztegeltek egy mellékvágányon, fáztak és kétségbe voltak esve."
A Polgár Portál megkereste Sigulinszky Tibort, a MÁV Zrt. szóvivőjét, aki levélben a következő választ adta: "Kérdéseinek csak egy részét, az alap információkat tudja jelenleg a MÁV sajtóosztálya megválaszolni! Türelmét kérjük, amíg minden kérdésére választ kap!".
A szóvivő szerint a lengyel különvonat a Nyugati pályaudvarról 19:55-kor indult. Angyalföldnél meghibásodott a V43-as mozdony. A mozdonycsere miatt 134 percet várakozott a különvonat. ,,A szerelvényt Rákosnál ismét meg kellett állítani, mert meghibásodott a lengyel kocsik fékberendezése. A kocsivizsgálók elvégezték az előírt intézkedéseket. A javítás, valamint a teljes fékpróbát követően mintegy 140 perces újabb késést szedett össze a különvonat".
A lengyel kocsikon azonban ,,újabb fékhibák jelentkeztek, ezért Hatvanban, Nagyút állomásnál és Hidasnémetiben is meg kellett állni. A biztonságos továbbközlekedés miatt ezeket a fékhibákat újfent ellenőrizni, javítani, majd fékpróbázni kellett". Végül ,,közel 6 órás késéssel tudta elhagyni a határt a különvonat, ebből a mozdonycsere mindössze két órás késést jelentett, a többi a lengyel kocsik fékhibája miatt keletkezett. A vasúttársaság a különvonat útját figyelemmel követte, a vasúttársaság munkatársai a biztonságos közlekedést elsődlegesen figyelembe véve végezték az utasítások szerint a feladatukat".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A német nép a szégyen és megalázás után újból feltámadt" -
  2013-03-18 18:16:04, hétfő
 
  2013-03-18. 15:58
"A német nép a szégyen és megalázás után újból feltámadt" - lapszemle 1933-ból

Berlin, 1933. március 18., 13:00 (Wolff)
Hivatalosan közlik a következőket:
Az újonnan megválasztott birodalmi gyűlés megnyitóülése Potsdamban ünnepélyes dísszel fog lefolyni. A véderő ezen a napon szolgálatmentességet kap. [...]
Göbbels dr. birodalmi propagandaügyi miniszter a következő felhívást intézte a német néphez:
,,Kedden, március 21-én Potsdam szentelt földjén első ízben ül össze a német nép által megválasztott új birodalmi gyűlés. A képviselők a helyőrségi templomban gyülekeznek, hogy nagy porosz királyaink történelmi emlékű örök pihenőhelyén vallomást tegyenek az egység és a német nép és birodalom szabadsága mellett. Potsdam az a város, ahol a halhatatlan porosz szellem megvetette a német nemzet későbbi nagyságának alapjait. Mostantól fogva véget kell érnie annak a belső széttagoltságnak, amely alatt a német nép történelmének kezdetei óta évszázadokon át sínylődött. Emberemlékezet óta most első ízben győzedelmeskedett a német ellenálló képesség a különböző belpolitikai ellentétek felett, hogy osztálykülönbségeken és felekezeti viszályokon felülemelkedve, faji, vallási és rangellentétektől mentesen kezet nyújtson egymásnak az a sok millió ember, aki a nemzeti forradalom kormánya mögé sorakozik. Németország felébredt!
Férfiak és nők! Mutassátok meg, milyen örömet és benső meghatottságot kelt bennetek az a nagy történelmi esemény, amely a mostani hetekben Németországban lejátszódik, és vegyetek tevékeny részt valamennyien azokban a nemzeti ünnepélyekben, amelyek a birodalmi gyűlés potsdami összeülése alkalmából Berlinben és az egész birodalomban lefolynak! Lobogózzátok fel házaitokat és lakásaitokat a büszke fekete-fehér-vörös és horogkeresztes zászlókkal, és tegyetek ezzel hitvallást a német nemzet újjászületése mellett. A történelmi március 21-nek estéjén a birodalom minden városában és falvában vonuljanak fel a nemzeti pártok és szövetségesek, valamint a diákok és iskolás gyermekek fáklyás menetei! A hegyeken és dombokon lángoljanak fel a szabadság örömtüzei! Azoknak is, akiket kor vagy betegség akadályoz benne, hogy az ünnepségeken részt vegyenek, alkalmuk van rádió útján végigélni azok lefolyását.
A jövő kedd mutassa meg az egész világ előtt, hogy a német nép faji- és osztálykülönbség nélkül egységesen a szégyen és megalázás után újból feltámadt, és a végtelen nyomorúság hosszú évei után büszkén vallja ismét a költő szavával: ,,Sohasem fog elpusztulni a birodalom, ha egységesek és hívek leszünk!"
Az új birodalmi gyűlés megnyitásának ünnepére valamennyi birodalmi hatóság, hivatal és intézmény épületét kedden a birodalmi elnök rendelete értelmében a fekete-fehér-vörös és a horogkeresztes zászlóval kell fellobogózni. A birodalmi belügyminiszter felhívja a birodalmi hatóságokat, hogy erről az alájuk tartozó szerveket értesítsék. Az országos kormányokat is felkérik, hogy csatlakozzanak a birodalmi kormány eljárásához.
Az országok közoktatásügyi minisztereihez a következő rendeletet intézik: Az új szellem értelmében megválasztott első birodalmi gyűlés összeülése alkalmából a közoktatásügyi hatóságok intézkedjenek, hogy ezen a napon szüneteljen a tanítás. [...] (MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/8/109465/#ixzz2Nue2PORZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael nagykövete: "A sajnálkozás kevés és késő", Szaniszló
  2013-03-18 18:00:20, hétfő
 
  2013-03-18. 16:05
Izrael nagykövete: "A sajnálkozás kevés és késő", Szaniszló elismerését "meg kell semmisíteni", "s minél előbb, annál jobb"

Szaniszló Ferenc kitüntetése eleddig csak a hazai zsidó lerakatban keltett riadalmat. Ma azonban megszólalt Ilan Mor, a "mindenek fölött álló állam" (még) hazánkban állomásozó nagykövete.

Ilan Mor Lázár Jánossal, a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottság irányítójával. Parancsokat osztogat a gyarmaton
Ezt a közleményt tette közzé az izraeli nagykövetség honlapján:

Megdöbbenéssel értesültem róla, hogy 2013. március 15. alkalmából Szaniszló Ferencet, az EchoTV műsorvezetőjét Táncsics-díjjal tüntették ki. Sajnálatos, hogy ezt a díjat egy olyan újságírónak ítélték oda, aki nyíltan antiszemita, Izrael-ellenes összeesküvés-elméleteket terjeszt, s azt hirdeti, hogy 'Izraelből űzzék ki a zsidó állampolgárokat', s Izraelt terrorista államnak minősíti. Ez az újságíró Izraelt tekinti 'minden gonoszság forrásának a világban', s nyíltan megkérdőjelezi a zsidó állam létezésének legitimitását.
Ez az újságíró ugyanazt a terminológiát használja, ugyanazokat az elveket hirdeti, mint a Hamász szélsőséges terrorszervezet, Ahmadinezsád iráni elnök, mindkettőjükhöz hasonlóan Izrael Állam lerombolását kívánja. Egy a kitüntetett magyar újságíró csatlakozik hozzájuk és más Izrael-ellenes és antiszemita erőkhöz, nyíltan támogatva torz elképzeléseiket műsorában az EchoTV-n.
Elméletei nem kaphatnak helyet egy olyan szabad és demokratikus társadalomban, mint Magyarországé. Még az állami médiahatóság is büntetést szabott ki korábban Szaniszlónak az EchoTV-ben elhangzott, zsidó- és romaellenes megjegyzései miatt. Állásfoglalásai az európai és magyarországi új antiszemitizmus klasszikus példái. Ezek a gyűlölet szavai Izrael, a zsidó állam és a zsidó nép ellen, a szabad világ alapvető, demokratikus értékei ellen.
Ezt az embert és gondolatait el kell utasítani, s nem kitüntetni kellett volna. Felhívom a magyar kormányt, hogy tegyen meg minden szükséges lépést, s vonják vissza ezt a díjat, amelyet a nem megfelelő személynek, s elfogadhatatlan okokból adományoztak. Miközben Izrael és Magyarország együttműködik az antiszemitizmus elleni küzdelemben, az ilyen kitüntetések negatív benyomást keltenek, s rossz irányban vezetnek bennünket.
Őszintén remélem és kívánom, hogy visszavonják e díjat, s minél előbb, annál jobb...
Ilan Mor
Izrael Állam nagykövete
Budapest, 2013. március 18.

Bizony, így követeli - nem kéri, követeli - a kitüntetés visszavonását. Vegyük észre a már nem is leplezett "minél előbb, annál jobb..." szófordulatot, a sejtelmes három ponttal a végén - ilyet egyenrangú felek a diplomáciában nem használnak. Ez nem más, mint fenyegető utasítás.
Ilan Mor azonban nem elégedett meg ennyivel. A kormánynak parancsolgató nagykövet Debrecenbe látogatott, s ott is közölte, mit kell cselekednie a gyarmatnak. A civishir.hu cikkében ezt olvassuk:

Ilan Mor izraeli nagykövet Debrecenben tartott sajtótájékoztatót a zsidó díszvacsora előtt. Kitért a kitüntetett újságíróra is.
A Pásti utcai zsinagóga és környezete felújítására rendezett nagyszabású jótékonysági estet vasárnap a Debreceni Zsidó Hitközség. Az esemény előtt Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete a kulturális értékekről beszélt és felemelte szavát a nemzeti ünnepen államilag elismert újságíró, Szaniszló Ferenc és az általa képviselt elvek ellen. A diplomata az Aranybika halljában - szerény médiaérdeklődés mellett - elmondta, fontos a debreceni zsidó élet megörökítése, az emlékezés arra, hogy miféle zsidó élet volt itt, hiszen a magyar zsidóság elválaszthatatlan az ezeréves magyar kultúrától. Hangsúlyozta: az épületek rendbetételével, a kulturális javak újbóli bemutatásával nem csupán a kenyéradó turizmus lendülhetne fel, de közelebb kerülhetne egymáshoz zsidó és nem zsidó. (A Debreceni Zsidó Hitközség uniós pályázatot nyert a közelmúltban a Pásti utcai zsinagóga rekonstrukciójára).
Semmisítsék meg!
- Sajnálattal tölt el, hogy az Izrael állam ellen konspiratív teóriákat terjesztő, közismerten szélsőséges nézeteket valló Szaniszló Ferenc újságírót Táncsics-díjjal jutalmazták március 15-én - mondta Ilan Mor. Hozzátette: éppen személyes jóbarátja, Balog Zoltán tüntette ki az Echo TV újságíróját; a miniszter sajnálkozása az eset miatt azonban kevés és késő - fogalmazott a nagykövet. - Elvárom a magyar kormánytól és Balog minisztertől, hogy az elismerést semmisítsék meg, hiszen ez egy nagyon rossz üzenet Izrael népének és barátainak. A szólásszabadságnak is vannak határai, s Szaniszló szavaiban mintha egy HAMASZ-vezért hallanánk; uszított.

A cikk felkerült az Izrael Magyarországon nevet viselő Facebook-oldalra is. A hozzászólók között volt egy bátor magyar hölgy, aki nem rejtette véka alá a véleményét. Rövid, de lényegretörő kérdése így hangzik: "Miért nem otthon ugat ez a kutya?"
Balog Zoltán helyében egyébként én most nagyon szégyellném magam. Nem csak azért, amit elműveltem a kitüntetés átadása után, hanem azért is, mert, mint tudjuk, "madarat tolláról, embert barátjáról" - márpedig akinek egy cionista magyargyűlölő a "jó barátja", az tisztességes ember nem lehet.
Bistrán Demeter - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/2/109466/#ixzz2Nua30QsP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utasítgatnak a zsidók a görögöknél is: Athénnak törvénybe ke
  2013-03-18 17:59:15, hétfő
 
  2013-03-18. 16:46
Utasítgatnak a zsidók a görögöknél is: Athénnak törvénybe kell iktatnia a holocáfolás büntetését

A Zsidó Világkongresszus felszólította Görögországot, hogy az athéni parlament iktassa törvénybe "a holokauszttagadás büntetőjogi tilalmát".

Ronald S. Lauder - egy kedves, barátságos, őszinte tekintet
"Görögországnak kettőzött erőfeszítéssel kell küzdenie azért, hogy a zsidó jelenlét ne legyen ismét veszélyben ebben a nagyszerű országban" - mondta Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke vasárnap Szalonikiben, ahol a görög kikötővárosból Auschwitzba utaztatott zsidókra emlékeztek a deportálások megkezdésének 70. évfordulóján. A megemlékezésen a magyarországi zsidóságot Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke és Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója képviselte.
"Reméljük, hogy a görög parlament el fog fogadni egy olyan törvényt, amely hatékonyan bünteti a holokauszt tagadását" - mondta a zsidó vezető, hozzátéve: meggyőződése, hogy a görög demokrácia - a gazdasági válság ellenére - "elég erős lesz ahhoz, hogy megfékezze azokat az erőket, amelyek el akarják pusztítani". Megjegyezte, hogy az Arany Hajnal nem pusztán egy a politikai pártok közül.
A hazafias párt tavaly májusban bejutott a görög parlamentbe. Május közepén a párt elnöke egy tv-interjúban egyszerűen hazugságnak nevezte, hogy gázkamrákat működtettek volna a koncentrációs táborokban.
"Ugyanaz a szélsőséges, fanatikus ideológia, amely 70 éve elpusztította Európát, ma képviselettel rendelkezik a görög parlamentben. Úgy hívják, Arany Hajnal. Vezetői hitleri karlendítéssel üdvözlik egymást. Gyűléseiken a horogkeresztet használják, dicsőítik a náci Németország vezetőit (...), olyan antiszemita szövegeket olvasnak föl a parlamentben, mint a Cion bölcseinek jegyzőkönyvei" - sorolta Ronald S. Lauder a görög városban, mielőbbi cselekvést követelve.
(MTI - Mazsihisz.hu nyomán)
Kapcsolódó: Görög "demokrácia" ma: karlendített a focista, örökre eltiltották

További részletek: http://kuruc.info/r/4/109469/#ixzz2NuZnRXhF
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.