Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Egyre látványosabb az elszegényedés, egyre gyorsabban csúszu
  2013-03-22 20:11:55, péntek
 
  Egyre látványosabb az elszegényedés, egyre gyorsabban csúszunk le a lejtőn...

A válságban a magyarok először kevesebbet vásároltak, aztán csak az olcsóbbat vették, és most elérkezett egy újabb állomás: nem vesznek meg bizonyos termékeket.

Tavaly szinte minden áruféleségben jelentős méretet öltött az úgynevezett kategória elhagyás, vagyis az a jelenség, amikor egy adott termékfajta vásárlásával felhagy a vevők érezhető aránya - derül ki a Gfk Hungária piackutatásából.

Ehhez képest csak pár olyan termék van, amelyekből a magyarok 2012-ben többet vettek, mint egy évvel korábban. Ilyen például a liszt, a tejföl, a sajt az üdítők helyettesítésére szolgáló szörp, az instant kávé és a csokoládé. Ezzel szemben a csökkenő trendet mutató termékek számával egy vaskos könyvet lehetne megtölteni.

A napi fogyasztási cikkek kereskedelmi adataiból az elszegényedés egyértelműen látszik. Egy átlagos magyar háztartás tavaly összesen 703 ezer forintot hagyott ott az élelmiszert és vegyi árut kínáló boltokban, ami ugyan 0,8 százalékkal több az egy évvel korábbi összegnél, az 5 százalék körüli infláció azonban bőven elvitte ezt a növekedést. A háztartások 61 százaléka csökkentette tavaly a napi fogyasztási cikkekre fordított kiadásait.


"A kínálat és a kereslet egyaránt az olcsóbb termékek felé tolódik el, a vásárlók nagyon pragmatikusak, a pénztárcájuk alapján kénytelenek dönteni, ami azt is eredményezi, hogy a minőségi szempontokat kevésbé érvényesítik a választásaikban" - mondja Kozák Ákos, a piackutató ügyvezető igazgatója.

2012-ben bekövetkezett a várt fordulat, a háztartások már többet költenek a rezsire, mint a napi fogyasztási cikkekre, a teljes háztartási büdzsén belül mindkét költségelem körülbelül egynegyed részt képvisel. Ezzel beértük Nyugat-Európát, igaz, ott más jövedelmi viszonyok között áll fenn ugyanez a helyzet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egykis összehasonlítási alap!!!!
  2013-03-22 20:03:15, péntek
 
  Egykis összehasonlítási alap!!!!!A nácik pár év alatt felépítették a szétdarabolt, agyonnyomorított országukat,
Magyarországot pár év alatt lerombolták , megnyomorították! A nácik felszámolták az éhezést, megszüntették a munkanélküliséget. Magyarországon sok millió koldus országává züllesztették hazánkat, soha nem látott mértékű munkanélküliséget, éhezést, kilátástalanságot hoztak nekünk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Regionális szinten is az EU szegényházában csücsül Magyarors
  2013-03-22 19:51:53, péntek
 
  2013-03-22. 15:41
Regionális szinten is az EU szegényházában csücsül Magyarország

Közzétette az Eurostat az európai régiók 2010-es gazdasági fejlettségének rangsorát. A legfejlettebb régiók között döntően nyugat-európaiakat találhatunk, bár van egy cseh és egy ún. szlovák is, míg a legszegényebbek között nagyrészt a kelet-európai uniós tagállamok képviseltetik magukat. A közép-magyarországi régió, a legfejlettebb magyar terület, az uniós átlag környékén található.
Csütörtökön publikálta az Európai Unió EU) statisztikai hivatala, az Eurostat a 27-ek NUTS 2 szintű régiónak - Magyarországon hét ilyen régió van - gazdasági fejlettségét a 2010-es évre vonatkozóan. A leggazdagabb 20 régió között döntően nyugat-európaiakat találunk, bár Csehország és "Szlovákia" is képviselteti magát egy-egy területtel (Prága és Pozsony).
A 270 uniós régió közül 41 gazdasági teljesítménye haladja meg az uniós átlag 125 százalékát, 68 régió pedig a 75 százalékos fejlettségi szint alatt található.
Régiós GDP az EU-ban, 2010 (PPS, EU27=100) | Infographics
A legfejletlenebb régiók közül 15 található Lengyelországban, hét-hét Csehországban, Görögországban és Romániában, hat Magyarországon (Budapest kivételével mindegyik magyar régió), öt-öt Olaszországban és Bulgáriában, három Franciaországban (mindegyik tengerentúli terület), Portugáliában és "Szlovákiában", kettő az Egyesült Királyságban, és egy-egy Spanyolországban, Szlovéniában, Észtországban, Litvániában és Lettországban (az utolsó három országban nincs régiós tagoltság).
A közép-magyarországi régió, mely Budapestet és Pest megyét foglalja magában, az uniós átlag 107 százalékán áll, a következő "legfejlettebb" magyar régió a nyugat-dunántúli, mely 65 százalékon áll.
(HVG - Eurostat)

További részletek: http://kuruc.info/r/42/109674/#ixzz2OIQJTFyb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Superman elpirulna: Szijjártó mától hat vegyes bizottság eln
  2013-03-22 19:50:11, péntek
 
  2013-03-22. 17:19
Superman elpirulna: Szijjártó mától hat vegyes bizottság elnöke

Újabb gazdasági vegyes bizottságok élére nevezte ki Szijjártó Pétert, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárát pénteki hatállyal Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetgazdasági tárca vezetője és a külügyminiszter együttes előterjesztése alapján.

Szijjártó Péter a magyar-orosz és a magyar-kínai vegyes bizottságok mellett mostantól a magyar-indiai, a magyar-szaúdi, a magyar-ukrán és a magyar-román gazdasági vegyes bizottságok elnöki funkcióit is betölti.
Az államtitkár elmondta, hogy a keleti nyitás keretében intenzív tárgyalások zajlanak az Oroszországba irányuló mezőgazdasági export növeléséről, a kínai alapokból finanszírozott infrastrukturális fejlesztésekről, az ukrán miniszterelnök jövő heti budapesti látogatásán aláírásra kerülő egyezményekről, valamint Orbán Viktor esetleges idei indiai látogatásáról.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/109680/#ixzz2OIPt01nk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az államosított nyugdíjvagyonból jutott az IMF-nek is
  2013-03-22 11:15:40, péntek
 
 
Az államosított nyugdíjvagyonból jutott az IMF-nek is

Zsiborás Gergő, 2013. március 22., 06:32 Privátbankár

Decemberben még az IMF-nek törlesztettünk a maradék nyugdíjvagyonból, ami térítésmentesen került át a fejlesztési tárca alá tartozó Nemzeti Vagyonkezelőhöz. Az átvett eszközökkel az állam nem tudott nagyon "játszani", amikor a költségvetésnek pénzre volt szüksége, el kellett adni, amit lehetett. Mennyi maradt a 3000 milliárdból?
Lájkold a Privátbankárt, mi adunk 10 forintot - fogjunk össze együtt a gyerekekért! >>

Nem volt mozgástér a nyerészkedésre

Még januárban és februárban járt utána a Privátbankár, hogy mi is lett a nagy lendülettel elindított nyugdíjreformmal: hamar kiderült, az egyéni nyugdíjszámlák kialakítása csupán technikai reformot jelent. Leginkább az érdekelt minket, hogy milyen "tartalékok" vannak a tőkefedezeti elem megszüntetési után csupán az állami pillérből álló nyugdíjrendszer mögött. Ugyanakkor annak is megpróbáltunk utána menni, hogy mi lett a nyugdíjpénztáraktól korábban átvett 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyonnal (eddig tulajdonképpen ez volt a nyugdíjrendszer mögötti tartalék) - február elején azonban még csak 2012. októberi adatokat találtunk a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (NYACSA) honlapján. Ezt az alapot azért hozták létre 2010 decemberében, hogy kezelje a pénztáraktól átvett nyugdíjelemeket.

Ez a 3000 milliárdos vagyon kül- és belföldi részvényekben, állampapírokban, kötvényekben és többek között befektetési jegyekben volt, az államnak a költségvetés kistafírozásához ezeket pénzzé kellett tavaly év végén tennie, vagyis nem nagyon tudott a vagyonelemekkel nyerészkedni.

Havonta átlagosan 136 milliárdot költött el az állam

A NYACSA honlapján most már friss adatok is szerepelnek, ezek szerint tavaly év végén az állam által átvett nyugdíjvagyon 3000 milliárdjának csupán egytizede volt már csak meg: 301,9 milliárd forint. 2011 május végétől 2012 decemberéig a nyugdíjvagyonból az állam 2600 milliárdot költött el, nagy részét adósságcsökkentésre. Ez azt jelenti, hogy tavaly december végéig havonta átlagosan 136 milliárddal csökkent a vagyon.


Beiktattak egy felesleges kört?

Az amúgy nagy kérdés, mi lesz majd a NYACSA-val, ahogy arról a Privátbankár beszámolt, egy tavaly szeptemberi törvénymódosítás után jóformán feladat nélkül marad az Alap (a javaslatot Lázár János nyújtotta be és októberben meg is szavazták), vagyonelemeit a fejlesztési tárcához tartozó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vette át.

Az átadott eszközök eladása nem számolható el költségvetési bevételként, az értékesítési, hozam- vagy más hasznosítási bevétellel egyező összeget az államadósság csökkentésére kell felhasználni (magyarul: az MNV térítésmentesen kapta meg az eszközöket). Ezek összegéről az MNV a beérkezésüket követő hónap közepéig írásos tájékoztatást küld az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) részére. A NYACSA amúgy eredetileg az államadósság-kezelőhöz tartozik, az Alap vagyonával kapcsolatos adatokat eddig az ÁKK honlapján lehetett megtalálni (az MNV honlapján amúgy erre vonatkozó adat vagy tartalom jelenleg nincs). Tavaly ősszel épp az állami vagyon egyszerűbb kezelése érdekében vonták a NYACSA vagyonelemeit a Vagyonkezelőhöz - úgy tűnik ez az egyszerűbb rendszer...

Jutott a nyugdíjpénzből az IMF-nek is

A NYACSA decemberi elszámolása szerint az Alap összesen 132,6 milliárd forintot adott át az MNV-nek, és december 28-án nagyjából 71 milliárdot költött adósságcsökkentésre, egészen pontosan az IMF-nek törlesztettünk belőle. Az év utolsó napján így maradt az Alapnál 301,9 milliárd forint. Ez az összeg már csak és kizárólag adósságcsökkentésre költhető a hatályos jogszabályok szerint. Bár március van, egyelőre csak a 2012. december végi adatokról tudunk beszámolni.

Tavaly év végén hirtelen olvadt a felére a nyugdíjkasszáktól einstandolt pénz: októberről novemberre 170 milliárdos vagyonrészt tett gyorsan pénzzé a NYACSA és irányította át a költségvetésbe, míg decemberben több mint 200 milliárd forintot juttatott a büdzsének - októberben viszont még több mint 670 milliárd volt az Alapban. A 2012-es évet a számok szintjén nagyon jó eredménnyel zártuk: a deficit csupán a GDP 2,1 százaléka volt, 607 milliárd forint.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán elismerte, hogy megindulhat a Csillagok Háborúja
  2013-03-22 11:12:08, péntek
 
  Orbán elismerte, hogy megindulhat a Csillagok Háborúja
2013. március 22. 08:49
Hunhír.info

orban-viktor250.jpgA kormányoldal nem tudja megoldani, hogy április 30-áig minden szempontnak eleget tevő megoldást találjon az önkényuralmi jelképek tiltására - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, utalva arra, hogy az Alkotmánybíróság április végével helyezte hatályon kívül az önkényuralmi jelképek használatát tiltó büntető törvénykönyvi rendelkezést.

A kormányfő szerint emberiesség kérdése, hogy egy ilyen történelmű országban, mint Magyarország, az áldozatokra való tekintettel nem megengedhető bizonyos szimbólumok szabad viselete. Ebben a kérdésben azonban a magyar felfogás összeütközésbe került a nemzetközi gyakorlattal, és ezt a problémát kell megoldani, alaposan meg kell vitatni, tehát "semmilyen további alkotmánymódosításra vagy gyors megoldásra sem szükség, sem lehetőség nincs" - mondta Orbán Viktor, jelezve, hogy európai megoldást kell találni.

És a magyar áldozatokra mikor vannak tekintettel ezek? Még a doni hőseinket is tömeggyilkos nácinak állítják be a felsőbbrendűek!

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=63064
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan lesz ebből 1 millió új munkahely? - leginkább sehogy
  2013-03-22 08:36:24, péntek
 
  Hogyan lesz ebből 1 millió új munkahely? - leginkább sehogy

A kormányzat szeret büszkélkedni azzal, hogy folyamatosan sikerült növelnie a foglalkoztatást és a gazdasági aktivitást. Ezt az állítást a KSH statisztikái is alátámasztják. Az adatokból azonban az is kiolvasható, hogy a versenyszférábancsökkent az alkalmazottak száma. Az ellentmondásért a kabinet által erőltetett közmunkaprogram a felelős, amelybe egyre több embert vonnak be. Ez, ha a termelékenységet nem is, a munkaügyi statisztikákat szépen kozmetikázza.
Az igazság az, hogy a tartósan munkanélküliek számát nem sikerült érdemben csökkenteni, a közmunka programok pedig nem kínálnak valódi esélyt a munkaerőpiacra való visszatérésre. Nyomasztó a fiatalkori munkanélküliség alakulása is, amelynek nem kedveznek a köz- és felsőoktatásban zajló folyamatok.
A keleti válságrégiókban sem sikerült valódi munkahelyteremtést végrehajtani. Az átalakított segélyezési rendszer és közmunka pedig akár a Fidesz ellen is fordulhat. Jól mutatják ezt az Éhségmenetek, amelyekre jó érzékkel csapott le az MSZP.
Összességében kijelenthető, hogy a kormányzati sikerpropaganda ellenére eddignem sikerült valódi megoldást találni a munkanélküliség tartós csökkentésére, a foglalkoztatás is csak statisztikailag nő, valójában egyáltalán nem. A gazdaság tavalyi visszaesésével és - jó esetben - idei stagnálásával, a beruházások elmaradásával pedig nem is várható rövid távon a trend megfordulása.
Növekvő foglalkoztatottság - csökkenő versenyszféra
A kormányzatnak valóban sikerült növelni a foglalkoztatottságot és gazdasági aktivitást is, amire mindenképpen szükség volt, hiszen európai viszonylatban nagy a lemaradásunk ezen mutatók tekintetében. Az sem mellékes tényező, hogy a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, valamint a 16 évre leszállított tankötelezettség mind-mind a munkaerő-kínálat bővülését jelezte előre. A statisztikák azonban csak azokat jelenítik meg, akik a hatóság látóterében vannak. A szigorított szabályozás miatt sokan eshettek ki az ellátórendszerből is.
Az átalakított segélyezési rendszernek rossz vége lehet a Fidesz szempontjából: éhségmenetek indultak több helyről is az országban, tiltakozva a közmunkások helyzete és alacsony jövedelme ellen. Erre pedig jó érzékkel repült rá az MSZP, kihasználva az Orbán-kormány foglalkoztatáspolitikájával kapcsolatos elégedetlenséget. A hangzatos ígéretek (1 millió munkahely, teljes foglalkoztatottság) ellenére a kormányváltás óta csökkenő tendenciát láthatunk az üres álláshelyek számának alakulásában.

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/601355_617942534886190_622290904_n. png


http://tenytar.blog.hu/2013/03/21/hogyan_lesz_ebbol_1_millio_uj_munkahely_leginka bb_sehogy


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Unortodoxia Európában
  2013-03-22 08:30:46, péntek
 
 
Unortodoxia Európában

2013. március 22., péntek 05:29

A ciprusi bankbetét botrány során nyilvánvalóvá vált, hogy az európai döntéshozóknak fogalmuk sincs arról, miként segítsenek a bajbajutott országoknak. Ilyen körülmények között nem meglepő, hogy egyre többen cikkeznek arról, hogy a német pénzek üres lefolyóban tűnnek el, és Európának hosszan elnyúló válsággal kell szembenéznie.

ciprus-eu-zaszlo-130318-d00019500028bafd25179.jpg

A ciprusi bankrendszer összeomlás szélére került, és az ország önállóan nem tudja kimenteni, annak irreális mérete miatt. Ráadásul Ciprusnak magas az államadóssága; eléri a GDP 100 százalékát. Ilyen körülmények között nem maradt más megoldás, mint az EU-IMF pároshoz való fordulás, csakhogy a korábbi segítségektől eltérően, most olyan feltételt is szabtak, amely joggal nevezhető unortodoxnak. Az eddigi bevett gyakorlat az volt, hogy elsősorban költségvetési fegyelemre ösztönözték a bajba jutott országokat, ám a bankbetétek egy részének kvázi államosítása eltér az eddig megszokott intézkedésektől. A javaslat gyorsan visszaüthet, és még mélyebb válságba sodorhatja az országot: ez már az első napon is látható volt. A hírre a betétesek megrohamozták a bankokat, és gyors tőkekivonás indult meg az országból. Az előzetes tervek alapján, ráadásul a 100 ezer euró alatti betétekre is kiterjedt volna az intézkedés, pedig az unió pont eddig az értékhatárig szavatolja a betétek értékének garanciáját.

Az ötletet végül egyhangúan elutasította a ciprusi törvényhozás - kockáztatva a csődöt. Ennek ellenére, joggal merülhet fel a kérdés, hogy mennyit is ér az uniós betéti garancia, ha maga az unió kéri a betétek megadóztatását, csúnyább szóval azok egy részének államosítását.

A ciprusi gazdaság

A ciprusi gazdaság fellendülésében nagy szerepe volt a bankok túlburjánzásának: a kedvező adórendszer miatt, gyorsan offshore-paradicsommá vált az ország, és jelentős méretű bankrendszer épült a külföldi tőke köré. Csakhogy a ciprusi bankoknak is sikerült belenyúlniuk a rosszba: jelentős mennyiségben vásároltak görög államkötvényeket, s a kvázi görög csődhelyzet miatt, rengeteget buktak az ügyleten. Az ország méretéhez viszonyítva, a bankrendszer túl nagy, s emiatt külső segítségre van szükség.

Unortodox segítségnyújtás

A mentőövért cserébe, az Unió-IMF páros olyan kérésekkel állt elő, mint például a bankbetétekre kivetett egyszeri illeték, amely gyorsan kicsapta a biztosítékot a befektetőket körében. A betétek biztonsága az egyik legkényesebb pont, és ha ezt nem szavatolják, akkor futótűzszerű pénzügyi összeomlás indulhat meg. Nem véletlen, hogy a ciprusi törvényhozás végül nemet mondott a kérésre, és új megoldások után kezdett kutatni: költségvetési megszorítások, és új befektetők keresése; például Oroszország a gázmezők ,,kisajátításáért" cserébe szívesen segítene az országon. Az orosz segítség nem meglepő: rengeteg orosz állampolgárnak van ciprusi számlája így az egyszeri illeték az ő vagyonukat is érintené. Az már más kérdés, hogy a természeti erőforrások ,,beáldozása" hosszú távon talán többet árthat az országnak.

Milyen lenne a jó megoldás?

Az unió kérése túlzónak tűnhet, ezért célszerűbb lenne először olyan fiskális eszközökhöz nyúlni, amelyek nem vezetek bankpánikhoz és tőkekivonáshoz.

Az igazi probléma

A bajba jutott országok esetében egyre több helyen merülhetnek fel hasonló unortodox módszerek. A spanyolok is megadóztatnák a bankbetéteket, igaz, eltérő módszerrel: a bankoknak kellene 0,2 százalékos adót fizetniük a náluk elhelyezett betétek után. Az már más kérdés, hogy magyar mintára, az ottani bankok is nyugodtan átháríthatják a különadót.

Az unortodox módszerekhez való fordulás jól tükrözi, hogy mióta kirobbant a görög, majd a többi mediterrán ország válsága, az unió vezetése képtelen megoldást találni az eurózóna adósságválságára. Görögország és Portugália mély recesszióban van, Olaszországban nincs rendes kormányzóerő, Spanyolországban minden negyedik ember munkanélküli, és növekedésre ott sincs esély. A versenyképesség javítása helyett, több tíz milliárd euró tűnik el a lefolyóban - az uniós költségvetés struktúrájával is komoly gondok vannak -, az országok között pedig egyre nagyobb a széthúzás. A francia gazdaság nincs túl jó helyzetben, a britek pedig hallani sem akarnak a szorosabb együttműködésről. A kisebb tagországok körében is egyre jobban felerősödött a nacionalizmus, amely lehetetlenné teszi az országok közötti szorosabb összefonódást. Márpedig az elmúlt három év még jobban rávilágított arra, hogy fiskális unió nélkül a monetáris unió fenntarthatatlan.

http://egyenlito.blog.hu/2013/03/22/unortodoxia_europaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bertha Szilvia: Munkaügyi ellenőrzést a közműszolgáltatókhoz
  2013-03-22 08:28:35, péntek
 
  Bertha Szilvia: Munkaügyi ellenőrzést a közműszolgáltatókhoz!
Thu, 2013/03/21 - 23:00

A kormány rezsicsökkentési akciójára válaszul egyes közműszolgáltató cégek létszámleépítést helyeztek kilátásba, így kívánják megspórolni a kieső luxusprofitjukat.

Ám ettől az elvégzendő munka nem lesz kevesebb, ezért feltételezhető, hogy vagy a szolgáltatás színvonala és biztonsága fog romlani, vagy a megmaradt dolgozóknak kell majd méltatlan és törvénytelen feltételekkel munkát végezniük, ha nem akarják ők is elveszíteni munkahelyüket. Természetesen a túlhajszolt alkalmazottaktól sem várható minőségi munka, így újra az ellátás biztonsága kerül veszélybe.

Hogy a rezsicsökkentést a szolgáltatók ne a munkavállalókon és ne a szolgáltatás minőségén, illetve biztonságán, hanem extraprofitjukon spórolják meg, ezt fokozott munkaügyi, munkavédelmi, valamint fogyasztóvédelmi ellenőrzésekkel szükséges garantálni.

A Jobbik eddig is bírálta a kormányt, amiért szinte teljesen leépítette a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzést, ezért felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy biztosítsa a hatóságoknak a hatékony ellenőrzéshez szükséges feltételeket.

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

(Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegény Szaniszló Ferenc!
  2013-03-22 08:26:28, péntek
 
  Szegény Szaniszló Ferenc!
2013. 03. 21. csütörtök. - 16:08

Szegény Szaniszló Ferenc, mert szembe megy valamivel, aminek a mibenlétéről halvány fogalma sincs, így aztán ha nekiszalad a falnak, elkezd jobbra-balra csapkodni, és sületlenségeket rikácsolni. Hiába nevezi szegény Szaniszló Ferenc Hitlert ,,Sztálin tanítványának", ez a zsidóknak édes kevés lesz, már csak azért is, mert Sztálinnal semmi bajuk. Sem most-, sem akkor nem irritálta őket Sztálin, amikor szövetségre léptek vele, Hitler ellen. Milyen érdekes párhuzam ez, amit szegény Szaniszló Ferenc valamilyen ,,rejtélyes homályosan látástól megverve", képtelen felismerni.

Pedig elmondja, hogy a Fidesz EU képviselője szinte ugyanazokkal a szavakkal támadta, mint a Népszava újságírója, és a nemzetközi sajtó, és a világ vezető kormányai egyaránt össztüzet zúdítottak rá, mert ,,félnek tőle", és eközben semmilyen hazugságtól, ferdítéstől és rágalmazástól sem riadtak vissza. És mindezt, egy ,,nyomorult kis" Táncsics-díj miatt.

Hát, mennyire félhettek akkor, kedves Szaniszló Ferenc, Adolf Hitlertől, a III. Birodalom vezérétől, aki Önt csaknem egy évszázaddal megelőzve kristálytisztán felismerte azokat az összefüggéseket, amiket Ön még mindig csak bizonytalanul, félvakon, felszínesen kapirgál (hiszen, még mindig különbséget tesz ,,jobb- és baloldal" között), és akinek minden eszköze megvolt arra, hogy ebből az ördögi rendszerből kirángassa, felemelje elnyomott és megnyomorított nemzetét?


http://www.mahnung-gegen-rechts.de/pics/dasDritteReichEinVolkeinFuehrer.jpg
Ein Volk, ein Reich, ein Führer

Esetleg annyira féltek tőle, hogy belekényszerítsék egy világháborúba, miközben nyugati- és keleti ellenfelei ugyanazokkal a szavakkal rágalmazzák, hazugságokkal, ferdítésekkel, alaptalan vádaskodással próbálják meg bemocskolni, és minden borzalom előidézőjének beállítani? Nahát! Milyen kézenfekvő lenne.

Szegény Szaniszló Ferenc azonban, aki - kicsiben ugyan - de most mégis hasonló cipőben jár, még mindig úgy érzi, hogy bele kell rúgnia egyet Adolf Hitlerbe. Szegény Szaniszló Ferenc, és szegény nemzetem, akinek ilyenek a ,,megmentői" és a ,,legjobb koponyái"!

Végvári Levente Attila - Kitartás.hu


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/szegeny-szaniszlo-ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.