Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Nick Vujicic Magyarországon - 2013. április 19-20
  2013-03-23 13:11:29, szombat
 
  Link Nick Vujicic Magyarországon - 2013. április 19-20

Nick Vujicic és fia, James Kiyoshi Link


HIT - Megtérés - Nick Vujicic Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Ki tartozik a Sátánhoz
  2013-03-23 12:05:20, szombat
 
 

Titkon minden ember magában hordozza a paradicsom reménységét és az örökkévalóság dimenzióját

NAPI HANGZÓ BIBLIA Link
Link

De számukra a rossz hír az, hogy ezt az állapotot egyetlen földi párt, kormány vagy hatalmi berendezkedés soha nem fogja elhozni. A világ igazi problémája a bűnös, bukott emberi természet, ami javíthatatlan.

Pál apostol erről úgy ír, hogy az engedetlenség fiaiban a levegőég hatalmassága munkálkodik. Azaz választhatunk magunkat akármilyen kiváló képességekkel rendelkező embert, a lényeg nem változik: a bűn továbbra is ott lappang az emberben. Ahogyan Kainnak mondta Isten: a bűn az ajtód előtt leselkedik és rád van vágyódása, de te uralkodj rajta.

Ezzel a mondattal Isten tökéletesen kifejezte a bűn természetét - lappang, ólálkodik és kívánságot formál az emberben, hogy bűnt kövessen el - erről Jakab apostol is világosan ír levelében. Erre az állapotra nincs természetesen szinten megoldás.

A bűn ott van mindenkiben és minden ember a Sátán saját tulajdona.

A mózesi törvény sem tudott mást tenni, csak emlékeztette az embert a bűnre és arra, hogy a bűn természetét örökölte.

Erre a problémára egyetlen megoldás létezik: ennek a bűnös természetnek a gyökeres kiirtása és valami teljesen új létrehozása: ez a Jézus Krisztusba vetett hit általi újjászületés

A Názáreti Jézus Krisztusba vetett hit által az ember képes teljesen újat kezdeni, mert Isten újjászüli őt. A görög újszövetségi szövegben a " felülről foganás" szó szerepel, ami arra utal, hogy Isten ténylegesen új teremtést hoz létre bennünk, egy olyan valakit, aki már nem vágyik bűnt tenni, hanem arra vágyik, hogy ténylegesen Istennek tetsző életet éljen.

Megtérő ima
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  NAPI HANGZÓ BIBLIA  
Isten szava át fogja alakítani az életed
  2013-03-23 11:54:08, szombat
 
  "Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." János 8:31b-32





Semmi sem tudja az emberek életét úgy megváltoztatni, mint a Biblia. Láttam alkoholistákat és függőket ahogy az életüket józanná és tisztává tették, mert elkezdték olvasni a Bibliát. Láttam Isten igéjét, ahogy megváltoztatott önmaguk körül forgó, nárcisztikus férfiakat, akik megbecstelenítettek és felhasználtak nőket, Isten szerinti férjekké, csodás apákká, és példamutató polgárokká a társadalomban.

A törvények nem tudják megváltoztatni a szíveket. Ha azt hinném, hogy meg tudják, akkor politikus lennék. Semmi hitem nincs abban, hogy a politika meg tudja változtatni a föld legnagyobb problémáit. Hozhatsz törvényeket, amik azt mondják, hogy a rasszizmus és a vakbuzgóság törvénytelen, de semmilyen törvény nem fog egy bigott embert más rasszokból származó emberek kedvelőjévé tenni. Csak Isten teheti ezt meg.

Jézus ezt így mondta a János 8 31-32-ben: "Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket."

Világi egyetemek szerte a világban a falaikba vésve hirdetik az igevers második felét: "Az igazság megszabadít". De ugyanezek az egyetemek elutasítják az igevers első felét. A saját véleményed, vagy mások véleménye nem tesz szabaddá. Csak a Biblia fog. Még akkor is, ha a Bibliának engedelmeskedni nehéz és kényelmetlen, ez az ami felszabadít.

Mindent elhiszel, amit a neten olvasol? Persze hogy nem! Mindent elhiszel, amit a tévében látsz? Nem. Mindent elhiszel amit az újságokban, vagy a a"People" magazinban olvasol? Nem. Miért töltünk több időt olyan dolgok olvasásával és nézésével, amiről tudjuk hogy hazugság, mint azzal, amiről tudjuk hogy igaz?

Az alapkérdés amivel szembe találod magad az életben ez: Minek lesz fennhatósága az életed fölött? Isten igéjének, vagy a világnak? Isten szavának, vagy egy politikus véleményének? Döntened kell, méghozzá minél előbb.

Ha a Biblia nem csalhatatlan, tévedhetetlen, és hibátlan, akkor hatalmas bajban vagy. A Biblia elmondja, hogyan menekülhetsz meg. Elmondja, hogy az életed nem véletlen. A Biblia elmondja, hogyan nyerhetsz megbocsátást. Elmondja Isten hogyan használhat jóra itt a földön.

Ha Biblia nem igaz -tökéletesen igaz- akkor az élet értelmetlen.

Beszéljünk róla:

Milyen fennhatóság uralkodik rajtad, Isten szava, vagy a világ?

Hogy néz ki annak az embernek az élete, aki mások véleményére alapozza az életét?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.március.16) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 170
  • e Hét: 5819
  • e Hónap: 9620
  • e Év: 70921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.