Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Édes kicsik.......
  2013-03-24 18:12:56, vasárnap
 
 

 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Melegebbre kellene utazni gyorsan.....
  2013-03-24 17:37:45, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeged-Vadaspark.........
  2013-03-24 16:51:11, vasárnap
 
  Újabb látványossággal bővül a Szegedi Vadaspark. Szombat délelőtt felavatták a borjúfókák otthonát. A körbejárható bemutató egy több mint 160 m2-es, 2 méter mély, közel 3 köbméter vizet tartalmazó medencét foglal magába, amely 4 borjúfókának ad majd otthont. Jelenleg két állatot lehet látni, a másik kettő hamarosan érkezik.








Veprik Róbert igazgató-első helyen



Az új kifutó üvegfalú, így az állatok víz alatti mozgását is jól megfigyelhetik a látogatók. A borjúfókáknál egy komplex kiállítást állítottak össze, amely a tengerek élővilágát és környezetvédelmi problémáit is bemutatja - mondta el Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Solymos László- alpolgármester és Veprik Róbert igazgató ( Jobbról)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeged-pergamentekercs........
  2013-03-24 16:35:37, vasárnap
 
  Cambridge város a legmagasabb rangú kitüntetését adományozta Szegednek, melyet Botka László, Szeged város polgármestere vett át szombaton délután a Cambridge-i Városházán tartott ünnepi közgyűlésen. A kitüntetést Sheila Stuart, Cambridge város polgármestere adta át.





A "Honorary Freedom of the City" - mely Magyarországon a díszpolgári címnek felel meg - a legnagyobb hivatalos elismerés, melyet a brit jogszabályok szerint város adományozhat.

Cambridge, mely a világ tudományos központjának számit, csak két másik várossal alakított ki testvérvárosi kapcsolatokat: a németországi Heidelberggel és Szegeddel.

Botka László az ünnepségen elmondta, hogy Cambridge és Szeged kapcsolatai az elmúlt években rendkívüli módon bővültek, számos egyetemi, oktatási, művészeti, diák és civil együttműködés jött létre. "A két város szövetsége stabil alapokon áll, mert közös értékeinkre: a nyitottságra, a kultúrára és a tudomány fontosságára építettük."- mondta Szeged első embere.

A polgármester méltatta, hogy önálló Cambridge-Szeged Society (Társaság) is működik az angol városban, melyben oktatók, művészek és kiváló közéleti személyiségek segítik az együttműködés folyamatosságát. Botka László beszédében megemlítette azt is, hogy Cambrideg és Szeged közös sikere ebben a nehéz helyzetben is példát mutathat egész Európában.

A kitüntetés szöveget a hagyományoknak megfelelően pergamentekercsre írták fel, és ezüst tokban adták át.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2013-03-24 16:31:22, vasárnap
 
  Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Hit hatja át.

Hattyú - Nemes öntudat, metamorfózis (átalakulás)

Üzenetét a "rút kiskacsa" mese hordozza. A legnagyobb metamorfózis az ostoba önhittséget állítja szembe a nemes öntudattal. A külső szépséget hozza összefüggésbe a lelki fejlődéssel. A hattyú élete minden tudását megszerzi, és elénekli élete utolsó hattyúdalát, majd visszaadja lelkét a teremtőnek. A teljes életet élő, a bölccsé váló ember jelképe. A Cygnus csillagkép formájában az égen is megtaláljuk. Ez a cigányok csillaga, elsősorban morfológiai okból. (cygnus-cigány szavak hasonlósága). Azt tanítja, hogy az előítéletektől mentes, a lényeget látó, az életnek örülni tudó ember igazán bölcs.

Szerelmi üzenete: Azt lásd a másikban, amilyen ő valójában - tedd félre előítéleteidet, próbáld a világot kedvesed szemével nézni, s megláthatod önmagadat, mint a hattyú a víztükörben. Párkeresőknek üzeni, hogy ne a külsőségeknek dőlj be, a lelket lásd a másikban.

Ezt mondja neked:

Szükséged van átalakulásra valamelyik életterületeden? Ha igen, akkor itt az idő!
A szépség, az esztétikum, a külsőségek változtatásának idejét is jelzi - vizsgáld felül külső megjelenésedet, és lehet, hogy egy új frizura, egy kis szolárium, kozmetika, smink - vagy épp ezek elhagyása jelentik a megújhodást. Nézd meg a Holdnaptárban, mire alkalmas a mai nap!
Ismerd fel a lehetőségeidet! A mai nap mindent eléd hoz, amire vártál.
Erre is gondolj: ,,Lásd annak, amivé válhat, s azzá válik, ami lehetne!" Csajkovszkij: Hattyúk tava. Olvasd újra a Rút kiskacsa meséjét


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virágvasárnap....
  2013-03-24 16:27:20, vasárnap
 
  A húsvétot megelőző vasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulására emlékeznek a keresztény egyházak.
Egyúttal kezdetét veszi a nagyhét is.
A Szentírás leírása szerint Jézus Bethániából érkezett szamárháton Jeruzsálembe az Olajfák hegyén és a Kedron patak völgyében vezető országúton át. A nép nagy lelkesedéssel fogadta, ruháikat és pálmaágakat - mely a győzelem jelképe - terítettek az útra, ahol áthaladt, s azt énekelték, hogy ,,Hozsanna Dávid fiának", azaz a Megváltónak.
Az ennek az eseménynek emléket állító ünnep már igen korán, a negyedik századtól kialakult Jeruzsálemben, majd elterjedt az egész keresztény világban.
Ezen a napon a római katolikus templomokban körmenetet tartanak, valamint barkát, kárpátaljai szóhasználattal cicuskát szentelnek. A néphagyomány szerint a szentelt barka védelmet nyújt vihar, jégeső vagy rontás esetén.
A legtöbb házban vázába teszik a szentelt barkát, de egyes vidékeken a szentelt gerenda alá tűzték, hogy védje a ház lakóit, vagy a kert földjébe szúrták, hogy elűzze a férgeket.
Végül - a római katolikus hagyomány szerint - a szentelt barkát elégetik, s hamujával kenik meg nagyböjt kezdetén, hamvazószerdán a hívek homlokát.
Krétai Szent András így tanít bennünket virágvasárnap ünnepén:
,,Légy szamárrá, ha (így) kedves, mutasd meg a szamár fiatal bátorságát idős értelemben: hordozd Krisztust, aki Jeruzsálembe megy, légy szamárrá gondolatod egyszerűségében. Amint az követte a Betfágéba küldötteket, hogy őt eloldják és elvezessék, semmit sem ellenkezve, hanem vezetőinek engedelmeskedve, úgy, te magad is vesd alá magad Annak, Aki megtanít téged, hogy vedd fel Krisztus alázatosságát, semmiben sem ellenkezve, és: valóban Krisztus szamara leszel, aki szabad az állati értelmetlenségtől."


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 198 db bejegyzés
e év: 324 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4500
  • e Hét: 8900
  • e Hónap: 22986
  • e Év: 75544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.