Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Öleld át a nagymamát!
  2013-04-10 13:38:41, szerda
 
 
Mikor kicsi voltál, mennyit vigyázott rád,
Esténként mesét mondott a nagyanyád.
Megtanított ékes, igazmondó szavakra,
Vigyázott fénylő, gyermek mosolyodra.

Jó példát mutatott, hogyan kell élni,
Menni előre mindig, és sohasem félni.
Tiszta szívvel, becsületesen dolgozni,
Megtanított téged varrni és foltozni.

Ölbe véve hozzád beszélt, cirógatott;
‘Látod kedvesem, ragyognak csillagok,
Mit elérhetsz majd te is drága unokám,
Ha szíved jól él, hidd el az Isten áld.'

Igaz értékekre, tisztességre nevelt,
Hogy mit tudsz jót, azt te is megtegyed.
Meleg étellel, tárt karral várt haza,
Ilyen volt Veled az édes nagymama.

Mára felnőttél,ő közben megöregedett,
Azt, mit akkor ő veled, most te tegyed.
Segítsd a nehéz világban boldogulni,
Ráncos, szomorú arcára mosolyt csalni.

Fogd meg gyengülő, erőtlen kezét,
Könnyítsd meg, mi neki már nehéz.
Szereteted gyűrűjében fájdalma enyhül,
Tiszta szívében a hálaének felcsendül.

Ápold a lelkét, és törődjél vele,
Hisz annyi éven át, rólad szólt élete.
Minden vigasza, reménye a család,
Öleld meg kedves, öleld a nagyanyát!



(Kerner Mariann; 2013.03.24.
Szerzői és minden jog fenntartva;
Megosztható változtatás nélkül,
mindennemű egyéb felhasználása engedélyköteles)
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Gyömbér-gyógyszer
  2013-04-10 10:54:49, szerda
 
 
Gyógyhatását tekintve orvosságként az egyik legrégebben használt növény. A hagyományos indiai ájurvédikus orvoslás szerint a gyömbér nem csak a testet, hanem a lelket is erősíti. Fokozza az intelligenciát, határozottabbá tesz. A kínai tengerészek gyömbérgyökeret rágtak tengeribetegség ellen.

Angliában gyomornyugtató italokat és sört készítettek a gyömbérből. Utóbbi előfutára volt a mai világos gyömbérsörnek, melyet ma is ajánlanak hasmenés, émelygés, hányinger ellen.

És valóban, a gyömbér kitűnően használható gyomorbántalmakra, hányingerre, emésztési problémákra. A gyökér forrázata vértisztító hatású, meghűlés, torokfájás, felfúvódás, étvágytalanság, gyengeség ellenszere lehet. Alkalmazható tengeribetegség, utazási hányinger ellen is.

Természetes aromaolajként felhasználva kellemes nyugtató illattal ajándékozzuk meg magunkat, influenzás időszakban, megfázásos, gyulladásos betegségeknél, erősíti az immunrendszert, mérsékli a lázat, és szerepet játszik az influenza vírusok elpusztításában.

Idős korban az ízületi gyulladások kezelésére is használhatjuk, mivel gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz, gátolja a gyulladáskeltő anyagok képződését. Csökkenti a fájdalmat és a reggeli ízületi merevséget. Aromaolaját alkalmazhatjuk a fájó ízületre.

A friss gyömbér rágcsálását vagy gyömbéres mézes teát a népi gyógyászatban régóta használják mind megfázásra, koleszterinszint csökkentésre, magas vérnyomás csökkentésére, vérrög képződés megelőzésére, mivel hatásos növényi véralvadásgátló van benne. Jótékonyan hat a visszerekre, reuma és izomgörcsök kezelésében is hatásos. Nagyon jó memória-javító, kiélesíti az érzékeinket is.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Szép napot Neked ki olvasod!
  2013-04-10 10:23:33, szerda
 
  Szép napot Neked ki ma ezt olvasod!

Bármit teszel, bármit érzel,
mindig egy angyal vezet kézen.
Őrzi léptedet, gyógyítja lelkedet,
segít, hogy könnyebb legyen életed.
Várja, hogy szólj, és kérd segítsen,
vállaid terhén könnyítsen.
Mosolyt bűvöl arcodra,
erőt a lelkedbe,
hogy érezd,
milyen sokat jelentesz az életnek.
 
 
0 komment , kategória:  Kívánságok  
Isten megbocsájtja
  2013-04-10 10:13:06, szerda
 
  "Isten megbocsájtja az emberek bűneit, mert szereti őket, de a hibákat, amiket elkövetnek, nem teheti meg nem történtekké, és ezeknek a hibáknak a következményeit viselni kell..."


Wass Albert
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Rém-es álom
  2013-04-10 09:52:18, szerda
 
  8. rész

A fenséges vacsora után sokáig beszélgettek. Minden kérdésre választ adott, és kapott. Hiába marasztalták., menni volt kedve. Arra gondolt, legjobb, ha otthon tölti az éjszakát, nem akarta, hogy hálálkodjanak. Nincs abban semmi különös, ha egy anya, nagyanya úgy dönt, hogy a család érdekeit tartja szem előtt. Egyébként is reggel korán kell kelnie, sok munka vár még rá. Tele volt a lakás üres dobozokkal...

Teli gyomorral, fáradtnak, és gyengének érezte magát, hamar elpilledt. Imáját sem tudta befejezni, álommanó olyan gyorsan megérkezett. Ismeretlen helyre vezette, egy messzi tájra, oda, ahol egy bongyorhajú nő botorkált az erdőben a sátán kötelét fonva, átkot szórva. Felette a lombok összesúgtak, félelmükben összekapaszkodtak. Valamikor régen, ha közéjük érkezett, a fák rendezték soraikat, lombsátrat terítettek föléje, féltve óvták, - szerették az asszonyt. Akkoriban, sokszor hallották segítséget kérni az égiektől, beszélgetni a kis patakkal, amelynek partján a bánatfák földig hajoltak, hogy kellő tisztelettel köszöntsék. Kezdő volt, jó úton haladt. Titkokat kutatott, és a tudás kulcsát kereste...

Abban az időben találkoztak. Az anyó növényeket szedett az erdő melletti réten, és erőt gyűjtött az öreg tölgynél, a betegei gyógyításához...

A néne egyre nehezen cipelte a sok évtized alatt felhalmozott tudást, tarisznyája földetért. A két asszony összebarátkozott annak ellenére, hogy a fiatalabb a lánya lehetne. Úgy is viselkedett vele. Egyik nap az öregasszony nagy döntést hozott. Minek a kincs, ha nincs, kivel megossza? Itt van ez a jó lélek, az égiekhez fohászkodik, szereti az erdőt, az állatokat, az embereknek is hasznára tehet. Fiatal, és lelkes, jó utódja lehet...

Pitymallott, de a szemére nem jött álom, - annyit morfondírozott, mit tegyen a kezdő csomagba, aminek azonnal hasznát venné? A felkelő nap, arany ecsetjével festette a tájat, mikor pillái lecsukódtak. Nem sokat pihenhetett, megérkezett a reggel, és harmatcsepbből gyöngyöt lehelt a fűszálakra.

Mamóka az égre emelte tekintetét, és megtörtént a csoda. Egy Angyal szállt feléje fényruhában tündökölve, ezüstveretes a ládikóval a kezében. Ajándékát elébe letette, legyen, mibe pakolásszon. Korát meghazudtolva fürgén térült, fordult, nemsokára telerakta. Volt abban minden, ami, beteg testet, lelket gyógyít. Mankó az elesettnek, szeretetszikra a kőszívűnek, rózsaszínű fénygömbök a tévelygőknek. A ládika hamarjában megtelt, néhány tapasztalatot azért, nagy nehezen még a tetejére tuszkolt.

Ráült a kincsre és várta az asszonyt!

Búcsút intett a Nap, megérkezett az este, szürke fátylat elterítette. Holdanyó is megjelent az égi országúton, ezüst szekerével feléjük tartott. Mikor felnézett, hogy illendően köszöntse, az Angyal újfent megjelent, és így szólt.

- Menj csak pihenni anyóka, vigyázok a ládára, meglásd, holnap eljön érte...

Hallgatott az angyalra, és hazaballagott. Másnap alighogy megkondult a reggeli harang, megérkezett a vendég. Leültette maga mellé, alázattal megkérdezte, elfogadja-e a kincsét? A fiatalasszony felkapta a ládát, perdült vele egyet, kettőt, örömében. Az öregasszony szeme megtelt örömkönnyel, nem volt hiábavaló a szolgálata, ha hazahívják...

A sors homokóráján gyorsan peregtek a szemek. Az öregasszony már majdnem mindenét oda adta, amikor gyanakodni kezdett...



A fiatalasszonyt régen látta, nem hallotta angyalt szólítani, a kis patak is hiába várta, ha nagy ritkán arra tévedt, nem szólt hozzá, csak elviharzott mellette. A páfrányok rettegve takarták be a gomba spórákat, egy ideje fent hordja az orrát, le sem nézett rájuk, eltaposta őket.

Teltek a hónapok, Őszapó is távozni készült. Dérből fakadt könnye csorgott, amikor a Tél üzenetét meghallotta, azt, hogy fagyból szőtt szemfedőjével hamarosan elkészül.

Az öregasszony egyre fogyott, töpörödött, bánatában...

Figyelmeztették az erdő állatai, ne várja az asszonyt, amoda jár a másik erdőbe, vigadni a patásokkal... Az egyik éjszaka ládát égettek, és a tűz körül ropták a táncot.

Fájdalmában, elszunnyadt a képzelet, és felgördült a csillagfüggöny. Derű után borút kevert a vihar, s az emlékek porában hempergett a lélek.

Pár nap múlva, az öregasszony rosszul lett. Hívták az erdő bölcsét. Amint megérkezett, kezét összecsapta, s szomorúan sorolta: öt ember erejével rontották meg! Aki ezt tette, öt életet-, és a tőle kapott kincset ajánlotta a fekete seregnek, az öt ember erejéért...

Az első élet az anyókáé volt...

Az öregasszony sorsát elfogadva, felnézett az égre, és hívta az angyalt. Alázattal kérte, rózsaszín fényével burkolja be a tévelygőt, lelkét tisztítsa meg, hogy ne legyen több áldozat.

Majd mielőtt végleg lecsukta a szemét az Úrhoz fordult könyörgéssel, bocsásson meg az eltévedt asszonynak és vezesse vissza a jó útra, ne hagyja elveszni...

Az asztalon pislákoló gyertyalángba karolva valcert járt a szeretet, amikor a hazavezetés angyala megérkezett...

Félhomályban derengett a hajnal mikor az álom véget ért. Elsodródott gondolatai a valóságba repítették. Mamókában rég nem látott barátnéja sorsát ismerte fel. Azonnal felhívja, ha a bágyadt éjszakát leváltja a reggel. Megropogtatta csontjait, és felkelt, és teavizet tett fel. Pár perc múlva menta és gyömbér illata keringett a levegőbe. De az óramutatója oly lassan ballagott, mintha ólomlánccal verték volna bilincsbe...

folyt. köv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hét dolog, amit Isten nem tud!
  2013-04-10 09:51:01, szerda
 
 

1. Isten nem fárad el.
Ézsaiás 40:28

2. Isten nem szeg ígéretet.
Zsoltárok 89:34

3. Isten nem veszít.
2 Korintus 2:14

4. Isten nem feledkezik el rólad.
Zsolt.139:17-18

5. Nem tud nem szeretni téged.
Jeremiás 31:3

6. Nem emlékszik meg vétkeidre!.
Ézsaiás 43:25

7. Isten nem lehet istentelen.
Ézsaiás 6:3
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 671
  • e Hét: 1841
  • e Hónap: 3736
  • e Év: 54527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.