Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Miért ment el Putyin Hannoverbe?
  2013-04-10 21:23:29, szerda
 
  Miért ment el Putyin Hannoverbe?


Botrány, felesleges tiszteletkörök, bukott TV interjú. Feltevődik a kérdés, minek kellett Putyinnak elmennie erre a kiállításra, mivel nem volt az akkora jelentőségű, ahol fontos megjelennie. De valamiért mégis mennie kellett. Meg kellett mutatnia, ki az úr a háznál.

Maga a kiállítás nem volt nagy jelentőségű, a kiállított dolgokra a kutya sem figyelt. Mindazonáltal árgus szemekkel figyelte a sajtó a nyilatkozatokat. Merkel kancellár folyamatosan utalásokat tett az orosz jogrendszerre, a külföldről támogatott alapítványok elleni fellépésekre, a nyugati mértékkel mért szabadosság elleni fellépésekre. De nyíltan kimondani semmit sem mert. Valószínűleg minden mondat előtt a szinte teljesen kiürült gáztározóikra kellett gondolnia, mielőtt valami bolondságot művelne. Putyin pedig rendre hárított. Nem ment át támadásba, pedig lett volna elegendő muníciója hozzá, de nem tette. Egyszerűen hagyta, hogy lássa a világ, a nyugatiak már saját térfelükön sem olyan bátrak.

Aztán jött a fő attrakció, az egész utazás valódi oka. Az esti TV műsor, ahol egy helyi riporter Putyint akarta sarokba szorítani. A riportert nem véletlenül választották, ő az ügyeletes választási ,,kicsináló" riporter. Ám most meglehetősen emberére akadt. Putyin szorította sarokba a kérdezőt, aki végül csak hebegni habogni tudott. Példákat hozott fel az orosz jogrendszer megfelelő működésére, és párhuzamokat állított fel a nyugati társadalmak vonatkozásában. Majd jött a feketeleves. Putyin kezdte sarokba szorítani a riportert. Az orosz sajtó hasát fogja a röhögéstől, olyan szalagcímekkel, mint: ,,ezek után már csak két vodkát kérünk". A riporter felkészületlen volt, éppen úgy, mint a politikai házigazdák. Amint ingoványos talajra merészkedtek, azonnal végük volt. Mindeközben Putyin kifejtette minden lépésének hátterét, elmondott mindent Ciprussal kapcsolatban, minden olyan információt közölt, amelyet a Nyugat egyébként semmilyen körülmények között nem tudott volna meg. Zseniális húzás volt mondhatnánk. Bemerészkedett az ellenség legaljasabban előkészített csapdájába is, és győzött.

Az egész most folyó átalakulásnak pedig igen nagy tétje van. Nem véletlen tette mindezt Putyin. Az egész Kelet és közép-európai térség. Ennek pedig két súlypontja van, Lengyelország és Magyarország. Lengyelország a kisebb balti államok, és az északi tengerek miatt, Magyarország pedig a déli régió, Szerbia, Bulgária, és a többi déli állam kapuja. Hogy mi történt Hannoverben, ennek a két országnak a polgárainak kellene leginkább figyelni, mert a térség sorsa most alakul. Az persze egyértelmű, hogy a két országban a jelenlegi politikai felállás repülni fog, teljesen mindegy ki kerül ki győztesen az erőpróbából. Csak számunkra nem mindegy.

Magyar vonatkozásban jobb a helyzet némileg, Orbán felmérte a hanyatlást, és elsőként menekül a süllyedő hajóról. Általában az ilyet sehol sem díjazzák, inkább jutalmazni szokták nem pozitív értelemben. Előkészíti a lehetőséget az ország számára. Lengyelország némileg elvetemültebben áll a dologhoz még.... Ott a vezetés jobban kitart gazdái mellett. E miatt ott sokkal véresebb átmenettel kell számolni, amennyiben a Nyugat köti az ebet a karóhoz. Érdekes, hogy mindkét ország sorsában sok hasonlatosságot lehet felfedezni, ez pedig fekvéséből, elhelyezkedéséből adódik. Folyamatos érdekütközés helyszíne kelet és nyugat, a keleti és a nyugati vallások között. A második világháború után némileg egyensúly alakult ki a régióban. Nem a legjobb, nem a legmegfelelőbb, de mindenképpen némi egyensúly. A '90-es évek elején ez az egyensúly teljességgel felborult, és a hatásait egyre inkább érezzük. Most, ezzel a bemutatkozással, amit Putyin művelt Hannoverben, bemutatta, hogy mások a játékszabályok, és az új világ lassan elkezdődik. Bemutatta az új orosz retorikát. Nem bekopogott, hanem berúgta az ajtót tokostul. Az összetört érvek morzsáit pedig fel lehet szedegetni a földről. Mostantól új, keleti divat van érvényben.

Kemény Gábor - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/04/09/miert-ment-el-putyin-hannoverbe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már bizonyíték sem kell, hogy kaftánosék "náci háborús bűnös
  2013-04-10 21:02:39, szerda
 
  Már bizonyíték sem kell, hogy kaftánosék "náci háborús bűnösöket" ítéljenek el
2013. 04. 10. szerda. - 01:09

A "náciüldözés" során a németek eddig alapszabálynak tekintették, hogy a "bűnösökre" legalább egy gyilkosságban veló részvételt rá kellett bizonyítani. Most viszont szakítanak ezzel a szemlélettel a Demjanjuk-ügy hatására: az új alapokon az ügyészség már két ember ellen is nyomoz, a gyanúsítottak az auschwitz-birkenaui tábor őrei voltak.

A német nemzetiszocializmus idején elkövetett "bűncselekmények" feltárásával megbízott hatóság (ZSt) az előző hét végén jelentette be, hogy megvizsgálja valamennyi személy felelősségre vonásának lehetőségét, akik felvigyázói feladatokat láttak el az auschwitz-birkenaui táborban, és jelenleg Németországban élnek.

A szervezet John Demjanjuk ügyének hatására indítja el a vizsgálatokat. Az ukrán származású férfi a sobibóri táborban volt őr, és úgy emeltek vádat ellene, hogy egyetlen gyilkosságot sem lehetett rábizonyítani. A müncheni tartományi bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy nem is szükséges a konkrét gyilkosságokban való részvétel bizonyítása, hiszen éppen a lágereket őrző személyzet munkája tette lehetővé a náci haláltáborokban elkövetett tömeggyilkosságokat - szól a demokráciát felrúgó ajvékolás. Az e megfontolás alapján 2011-ben hozott ítélet szerint John Demjanjuk bűnsegédként részt vett 27 900 zsidó fogoly meggyilkolásában, miközben eggyel sem végzett. Zsidó igazságszolgáltatás kérem szépen.

John Demjanjuk ügye óta két egykori őr ellen indult hivatalos ügyészségi eljárás a ZSt adatai alapján. A stuttgarti ügyészség egy 93 éves férfi esetét vizsgálja, aki 1941-től 1945-ig volt őr a táborban, és jelenleg Baden-Württemberg tartományban él, a weideni ügyészség pedig egy 87 éves bajorországi illetőségű volt lágerőr ügyében folytat eljárást már tavaly augusztus óta - írta kedden a Der Tagesspiegel című ultraliberális "német" lap.

A ZSt összesen 50 németországi személyről állapította meg, hogy őr volt Auschwitz-Birkenauban. A szervezetnek az a feladata, hogy összegyűjtse a "náci háborús bűnök" elkövetőire vonatkozó adatokat, amelyekre támaszkodva az illetékes ügyészség nyomozást indíthat, és adott esetben vádat emelhet. Kurt Schrimm, a ZSt vezetője szerint nem valószínű, hogy mind az ötven auschwitzi őr esetéből bírósági ügy lesz. Először is minden egyes személy esetében meg kell állapítani, hogy indítottak-e már eljárást ellene Németországban, és ha már egyszer megpróbálták felelősségre vonni, akkor eleve kizárt az újabb eljárás. Az érintettek idős kora is csökkenti annak az esélyét, hogy az ügyek eljutnak a bírósági szakaszba - mondta Kurt Schrimm a Der Tagesspiegelnek. Hozzátette: a ZSt előzetes vizsgálatai nagyjából 3-4 hónapig tartanak, és csak ezt követően derül ki, hogy végül hány auschwitzi lágerőr esetével foglalkozik majd az ügyészség.

John Demjanjukot öt év börtönbüntetésre ítélték, ennek végrehajtását azonban a 90 éves elítélt rossz egészségi állapota miatt felfüggesztették. A férfi tavaly márciusban meghalt, és halálához nagyon erős köze van a zsidó vegzatúrának. Ki is a gyilkos?

A ZSt 1958 óta működik, eddig nagyjából 7500 ügyben járt el, levéltárában pedig csaknem kétmillió dokumentumot őriz.

(deres.tv.hu)

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/mar-bizonyitek-sem-kell-hogy-kaftanosek-nac i-haborus-bunosoket-iteljenek-el
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öregek otthona helyett (levélben jött)
  2013-04-10 21:01:56, szerda
 
  Öregek otthona helyett (levélben jött)
Elgondolkodtam rajta, mi lesz velem, ha nem lesz elég a nyugdíjam a megélhetéshez.
Az önkormányzatnál arról tájékoztattak, hogy a munkához semmi kedvet nem érző, de határozottan követelőző, jól definiálható összetételű népesség részére feltétlenül fizetniük kell a segélyeket.
Ez után aligha marad annyi pénze az államnak és az önkormányzatnak, hogy gyógykezelésem, gyógyszereim költségeihez hozzájáruljanak, vagy öregotthoni elhelyezésemet támogatni tudják.

Mindezt tudomásul véve az alábbiak szerint látom a túlélés lehetőségét:
Megtakarított pénzemből veszek egy lőfegyvert és 4 töltényt, melyeket felhasználva lelövök egy-egy:
- a konyhakertemet dézsmáló megélhetési bűnözőt,
- egy bűnöző, illegális bevándorlót,
- az elévülés és a mentelmi jog fedezéke mögé rejtőző cinikus politikus bűnözőt,
- és az előbbieket védő, náluk is nagyobb gazember ügyvédet.

Ezek után, természetesen, börtönbe kerülök.
De !!!!!
Ott biztosítva van:

- naponta 3 x étkezés (diétával)
- egy tető a fejem fölött
- konditerem
- internethasználat
- könyvtár
- lehetőség újabb diploma megszerzésére
- központi fűtés
- légkondicionálás + orvosi ellátás
- új szemüveg és fogpótlás
- új csípőprotézis-beültetés és minden más, amire szükségem van.
- csak az látogathat meg, akit én fogadni óhajtok.

És ki fizeti ezt ki ?
Ugyanaz az állam és önkormányzat, akik azt mondták, hogy nincs pénzük a tisztességben megöregedett emberek támogatására... Börtönlakóként adót sem kell fizetnem!
Hát nem nagyszerű a mi szociális ellátási rendszerünk???
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarok bejövetele
  2013-04-10 20:30:19, szerda
 
 



A magyarok bejövetele

Finnugrista történészek nagy szorgosan azt számolgatják, hogy mennyien lehettek a honfoglaló magyarok, amikor birtokba vették a Kárpátmedencét . Vannak akik félmillióra becsülik e számot, sőt világszerte is óriási bravúrnak tartják, amiként ellenséges környezetben képesek voltak egy csoportban átvonulni egyik őshazából a másikba . Feszty Árpád az ezernyolcszázas évek végén készítette el híres körképét, ami ezt a ,,bevonulás" megörökítette . Külön épület is készült ennek a monumentális műnek kiállítására a Városligetben .

Egyébként ez a Feszty német származású volt, aki Munkács városa körüli tájképből kiindulva alkotta megrendelésre hatalmas munkáját, amivel történelmet is alkotott egyben, a kor történelmi igényeinek megfelelően . Nem tehetek róla, de Budenz és Hundorfer nevével jelzett kor szemlélete egy kicsit zavarja a szememet, mert ők erőltették rá a halszagú rokonságot az ázsiai gyökerekkel is rendelkező magyarságra, csak azért, hogy e térség őshonos népéről eltereljék a figyelmet . Állításaimat nem tudom alátámasztani semmiféle akadémiai bizonyítékkal, mert ugye ez az intézmény német érdek alapján működött már akkor, amikor 1896-ban a millenárisra készültek Nagymagyarországon .

Kőrösi Csoma Sándor utazásait is semmibe vevő MTA esetéből jól látható, hogy a korai reformkor kutatóit más szemmel nézték a sógorok, mint amit a mi érdekünk szerint elvárhattunk volna tőlük . Tény az, hogy 1683-ban teljesen elfoglalta hazánkat a török alól bennünket felszabadító Habsbourg érdekeltség, akik kapcsolatban álltak a finánctőke akkori mecénásaival . Thököli és Rákóczi vezette szabadságharcok is ez ellen az állapot ellen robbantak ki elemi erővel, még az ezerhétszázas évek elején . Koronánk hátsó képeinek a megváltoztatása is erre az időre esik, azaz egy kevéssel megelőzi ezt a kort, amivel feledtetni próbálják velünk a történelmünk korábbi állomásait .

A török másfélszáz éves uralkodása Közép - Magyarország térségén, közel sem okozott annyi kárt, mint a jóindulatú ,,felszabadítás" után az osztrákok, akik négy évszázadon keresztül uralkodtak rajtunk, egészen a Monarchia széthullásáig, ami eredeti céljuk is lehetett egyben . Ausztria ugye megőrizhette az Alpok hegyvidékeit magának, miközben bennünket darabokra szabdaltak a trianoni békediktátum kőmíves páholyaiban . Visszatérve Feszty Árpád festményére, Ő is a Munkács környéki tájat idézi azok elé, akik maguk is Munkács felől érkeztek hazánkba, még a XIX-ik század második felében .

E várost az 1910-es népszámlálás adatai szerint, már 65%-ban zsidók lakták, akik galiciából érkeztek hozzánk nyitott határainkon keresztül, kiket később a Kiegyezés alapfeltételéül emancipáltak a magyarok . Kárpátalja térségében a szabad vándorlás következtében nagy számban éltek zsidók abban az időben, de egészen napjainkig, magasan vannak reprezentálva ebben a térségben . Miért is fontos ennek a mítosznak a megkérdőjelezése ? Akadémiánk egészen a mai napig fenntartja finn-ugor elméletét, amit reánk erőltettek szabadságharcunk leverését követően az osztrákok mögött álló nagybankár családok képviselői annak ellenére, hogy az ebben érdekelt finnek már lemondtak ennek a közös eredetnek a vizsgálatáról, hiszen az a néhány szó ami hasonlít a magyarra, nem bizonyít semmit .

Elszomorít az a tudat, hogy egész történelmünk ilyen, és e fajta lódításokon alapszik . A szkíta-hun-avar-magyar kontinuitás megfellebbezhetetlennek tűnik azok számára, akik ezeknek a korábbi kultúráknak a maradványait vizsgálják . Számomra az is kérdéses, hogy miként élhettek Szikambria területén Jászok, Jézus után 100 körül, amikor Árpáddal együtt jöttek volt be PC történészeink szerint . Duna és Tisza folyók közti területen, egy Római Birodalmat ábrázoló, angol nyelvű térkép szerint Iaziges nevű népcsoport élt ott, ahol még ma is jászok (jászik) élnek .

Szüleim visszamenői onnan származnak és az emberemlékezet végtelen időkig nyúlik vissza, olyan időkig, amikor a Pannon tenger húzódott vissza onnan . A székelység pallag kultúrája a bizonyíték arra, hogy az ott élő ősnép művelte azt a területet, ahol 7500 éves, székely-magyar rovásírással teleírt amuletteket találtak, ami másfélezer évvel megelőzi Mezopotámia elsőnek tartott kultúráját, ahol egyébként hasonló stílusú vonaldíszes kerámiákat találtak, mint amilyet az erdélyi falvak népe még ma is használ . Egyébként másfélezer évvel ezelőtt ment rá a rómaiakra Atilla hun király, az Isten Ostora, aki végül is, legyőzte a rettenthetetlennek hitt birodalmat .

Ideje lenne alaposabban odafigyelni történelmünkre, mert valódi adatokat megmásítva állítják elénk e számokat ! Árpád valóban Atilla leszármazottja . Csaba királyfi, Ed, Ügyek és Álmoson keresztül, akit egyébként Kiev alapítójának tartanak . A nagy hun király halála után, 453-tól 896-ig közel 450 évet kapunk, amit öt generációra osztva emberöltőként valóban kilencven évet kapunk, ami elképzelhetetlen lenne a család folytonosságának az igazolására, de ha elfogadjuk Herribert Illig időugrásokról szóló tanulmányát, ami egy 300 éves lyukat talált a nyugati kódexek állításaiban, akkor azonnal helyreállna a harmincéves generációnkénti ráta, ami bizonyítja nekünk az Árpádház folytonosságát Atilla családfájával .

A vértesszőlősi emberi csontok bizonyítják a mai európai ember, négyszázezer évre visszamenő jelenlétét ebben a térségben . És ha visszamegyünk nyelvünk elemzésekor kapott kora kőkori eredethez, akkor valóban elképzelhető, hogy a térség őslakói mi vagyunk, legalább is azok, akik helyben maradtak az évezredek viszontagságai között a Kárpátmedencében . Genetikai egyezés lengyelekkel, horvátokkal, székelyekkel mind erre utal, amikor az ősgének keresetével megbízott tudósok elvégezték ezirányú kutatásaikat . Ideje lenne már a kétharmados felhatalmazást nyert kormányunknak tiszta vizet öntenie a pohárba, mert a finnugrista gondolkodás akadémiai szinten már fenntarthatatlan .

Minden tiszteletem Feszty Árpád németvérű festőművésznek, de az általa ábrázolt honfoglalás-elméletet nehéz elhinni akkor, amikor őshonos népek élnek még ma is nagy számban ebben a térségben . 1950 előtti időkben még elképzelhetetlen volt népvándorlás a Kárpátmedencében, a XV-ik században közénk érkező cigányok, és a szintén beolvadni képtelen zsidók kivételével . Hazánkban még ma is léteznek nagy számban Árpád-kori települések, amelyek az alföldi építészet alapjait adják, a sokszáz féle őshonos almafajta mellett, amelyeket szintén igyekeztek eltüntetni a nagypolitika segítségével .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz-pénz Bajnainak és a DK-nak?
  2013-04-10 20:24:38, szerda
 
  Fidesz-pénz Bajnainak és a DK-nak?

2013.04.08. 20:15


Az ellenzéki politikusok egy része nincs is annyira elvágva a közpénzektől, mint gondolnánk. Mostanában több hír is felröppent a sajtóban, ami arra enged következtetni, hogy a DK-s Ficsor Ádám családi biznisze és Bajnai cége is jól fekszik a Fidesznél. Míg a Bajnai-féle cégcsoport tagja fideszes villát és stadiont épít, addig Gyurcsány egykori minisztere közel egymilliárdot kaszált az NFÜ-től.



Nemrég Ficsor egyik családi érdekeltségébe tartozó cég lett a kedvezményezettje egy uniós pályázati döntésnek. Legalábbis az újrapontozás után. A kihirdetett végeredményeket ugyanis hirtelen indoklás nélkül visszavonták, és újraszámolták a pontokat. Így esett, hogy a 3 milliárd forintos keretből két olyan pályázónak is ítéltek támogatást, akik eredetileg kiestek volna: Ficsorék cége végül 985 millió forint vissza nem térítendő támogatást tehetett zsebre.

A Bajnai nevével fémjelzett Wallis-csoporthoz kötődő Market Építő Zrt. is több nagyberuházásra kapott megbízást. Megnyertre a ferencvárosi labdarúgó stadion generál-kivitelezésére, és a meglévő stadion bontására kiírt 13,5 milliárdos közbeszerzési eljárást. Sőt, e cég nevéhez fűződik Láng Zsolt 100 millió forintos rózsadombi villának az építése is, amivel a fideszes képviselő nem tud elszámolni. Csak bízhatunk abban, hogy a reményteli Orbán-verő nem fogad el lopott pénzt, miközben a közélet tisztaságának hiányát kifogásolja.

Feltételezzük, hogy az ellenzékieket azért juttatja forráshoz a kormány, mert a legjobb ellenzék a megosztott ellenzék. Bár MSZP-s és LMP-s pénzosztásról egyelőre nem hallottunk, ha valaki tud ilyen esetről információval szolgálni, írja meg nekünk, és mi azt is közölni fogjuk.

http://uzenofuzet.blog.hu/2013/04/08/fidesz-penz_bajnainak_es_a_dk-nak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cenzúra a köztévében(?) - Morvai Krisztina nyílt levele Medv
  2013-04-10 20:20:15, szerda
 
  Cenzúra a köztévében(?) - Morvai Krisztina nyílt levele Medveczky Balázsnak, a Magyar Televízió vezérigazgatójának
2013. április 10. 12:14
Hunhír.info

morvai_krisztina250.jpgMorvai Krisztinát először meghívták a köztelevízió reggeli műsorába, hogy a két gyermeket halálra gázoló ír ügyének fejleményeit elemezze, majd a Kádár-rendszerben megszokott gyakorlatot alkalmazva egy másik szerkesztő felhívta, és felsőbb utasításra hivatkozva lemondta a beszélgetést. Az indok az volt, hogy túl sok jobbikos szerepelt mostanában. Az eset miatt az EP-képviselő levélben fordult a vezérigazgatóhoz, mire számíthat a jövőben.

Tisztelt Medveczky Balázs, a Magyar Televízió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója!


Európai parlamenti képviselőként, s az EP LIBE (Szabadságjogi, Igazságügyi és Belügyi), FEMM (Női Jogi és Esélyegyenlőségi), valamint CRIM (Szervezett Bűnözést Vizsgáló) szakbizottságának tagjaként azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy szíveskedjen tájékoztatni az európai parlamenti képviselőknek a közszolgálati televízióban történő szerepléseit - így például azok gyakoriságát - szabályozó elvekről, megfontolásokról.

Kérésemet a következők teszik aktuálissá számomra, s a képviselői tevékenységem iránt esetlegesen érdeklődő televíziónézők számára. Miután az elmúlt félévben emlékezetem szerint egyáltalán nem kaptam szereplési lehetőséget a közszolgálati televízióban, kb. két héttel ezelőtt felhívott a Ma Reggel című műsor szerkesztője, s arról tájékoztatott, hogy meg szeretnének hívni az e heti hétfői műsorba. A velem tervezett beszélgetés témájaként a Leányfalun két gyermeket halálra gázoló ír Tobin ügyével kapcsolatos fejlemények értékelését, elemzését jelölte meg. Megállapodtunk abban, hogy amennyiben az idő engedi, röviden kitérünk a Bora Bora szigetén rekedt magyar nő és kisgyermeke esetére is. A megkeresésnek örültem, hiszen a tragikus Tobin-ügyet jogász-szakmai szempontból és emberileg egyaránt szívügyemnek tekintem, s én voltam az, aki a jogesetet elsőként az Európai Parlament, illetve az Európai Bizottság elé vitte, az addigi diplomatikus hang helyett erőteljesen követelve a felháborító jogsértés felszámolását. Egyebek mellett féltucatnyi felszólalással, s az ír képviselő társaknak írott levéllel igyekeztem oda hatni, hogy a Tobin-ügy súlyának megfelelő figyelmet kapjon. (A Tobin-üggyel kapcsolatos felszólalásaim, nyílt leveleim megtalálhatóak honlapomon: www.morvaikrisztina.hu)

Úgy gondolom tehát, hogy megvolt a kellő alapja annak, hogy ezzel a megrázó, s jogi szempontból igen sok tanulságot hordozó esettel kapcsolatban a közszolgálati televízió beszélgetésre hívott. Az EP illetékes szakbizottságának egyetlen olyan tagjaként, aki magyar, s egyben büntetőjogász foglalkozású, minden valószínűség szerint kellő tényszerűséggel és szakszerűséggel tájékoztattam volna a nyilvánosságot. Örültem neki, hogy a szerkesztő ígéretéhez híven április 5-én, pénteken délelőtt megerősítette a meghívást, egyeztettük a pontos érkezési és kezdési időpontot. Ezt követően néhány órával azonban olyan telefonhívást kaptam, amelyről azt gondoltam, hogy a Kádár-rendszer óta nemigen fordulhat elő. Egy másik szerkesztő felhívott, s közölte, hogy ,,felsőbb utasításra kénytelen lemondani a meghívásomat". Érdeklődésemre tájékoztatott, hogy a ,,felsőbb utasítás" szerint mostanában ,,túl sok jobbikos szerepelt a televízióban." Emberi jogokkal foglalkozó jogászként ez a párbeszéd sokkolóan hatott rám - a szólásszabadság és a cenzúra tilalma összefüggésében. Politikusként pedig azért rökönyödtem meg, hogy miféle ,,pártokrácia" működik abban az országban, ahol a leginkább szakmai jellegű kérdésben sem tudnak elvonatkoztatni attól, hogy a meghívott szakértő történetesen egy ellenzéki párt listáján jutott be az Európai Parlamentbe. (Ahol egyébként négy éve független képviselőként, minden pártutasítástól menetesen, kizárólag saját szakmai és emberi lelkiismerete alapján tevékenykedik.) Megjegyzem, hogy mindeközben a televíziónézők a képviselőkkel való beszélgetések során megdöbbentő műsoridő hosszban kénytelenek a pártok azon belső ügyeit hallgatni, amelyek legfeljebb hatalomtechnikának, de nem valódi politikának minősíthetők.

Tájékoztatom Vezérigazgató Urat, hogy jelenleg az emberkereskedelem, illetve a nőkereskedelem jelenségéről folytatok kutatást és elemzést, azt szeretném vizsgálni, hogy milyen számban és milyen formákban válnak magyar emberek a rabszolgaság e modern formáinak áldozataivá, többnyire külföldi munkakeresés kapcsán. Szeretném áttekinteni a megelőzés lehetőségeit, a jelenség jelenlegi jogi és áldozatvédelmi kezelését, s esettanulmányok segítségével bemutatni, mi is történik azokkal, akik áldozatokká válnak, hogyan segít, vagy nem segít rajtuk a meglévő intézményrendszer, jelentenek-e valamit számukra az Európai Unió normái, az EU bűnügyi és igazságügyi együttműködés intézményei ezen a területen. Szeretnék egyenes választ kapni arra, hogy a Magyar (közszolgálati) Televízió hajlandó lesz-e ezt a kérdéskört, ennek a vizsgálatnak a tapasztalatait bemutatni, vagy ismét arra számíthatok, mint ez utóbbi alkalommal, hogy ,,felsőbb utasításra" nem kerülök képernyőre.

S kicsit általánosabban fogalmazva a kérdést: számíthatok-e arra, hogy európai parlamenti képviselői munkámról időről időre tájékoztathatom a nyilvánosságot, avagy gyakorlatilag ,,le vagyok tiltva a képernyőről". Amennyiben ez utóbbi a helyzet, kérem, szíveskedjék megosztani velem ennek okát.

Tekintettel arra, hogy a sajtószabadságot és az információhoz jutás szabadságát érintő olyan alapvető, elvi kérdésről van szó, amely korántsem csak személyes ügyem, engedelmével jelen levelemet nyilvánosságra hozom.

Várom Vezérigazgató Úr megtisztelő válaszát.

Tisztelettel:

Dr. Morvai Krisztina EP képviselő

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=63631
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reszkess nyugat! A hon már nem védtelen!
  2013-04-10 20:14:43, szerda
 
 
Reszkess nyugat! A hon már nem védtelen!

Mosmeg az van itten drága nertársaim az úrban, hogy az egész világ má megin ellenünk van. Má megin mindenki a mi vesztünkre tör. A minap is ötven magát értelmiséginek valló labanc vájta belénk mocskos elsárgult fogú álkapcáját és azóta is véres innyel rágja sokat szenvedett nemzettestünket. De mi felállunk és elszántan küzdünk a globális világhatalom elnyomó szipolygépezete ellen! Nem fogjuk hagyni, hogy a globáltőke komprádorai leszopogassák a húst is a csontjainkról!
És még sok ilyesmi kerül mostanában elő, ami komolynak ölég siralmas, viccnek meg egyenesen röhej.
A csicskológia tudomány jelenlegi állása szerint ilyenkor a mélykonzervatív jómunkásembereknek lépnie kell.
És lépnek is.
Belefele a nagy szellemi hovédő háborúba. Vagy mibe.
A háborúhoz persze pénz kell, meg hadsereg. A pénz, mint az köztudott kormánypárti civil berkekben nem számít. Eddig is futotta menetre, plakátra, erre-arra, egy kis hadseregecskére is jut majd pár milla, akárki meglássa!
Mermosmá olyan is van. Hadsereg. Szellemi honvédő. És persze civil.
Atyavilág! Ha ezek egyszer megindulnak... dekurvára nem szeretnék akkor ötven magát értlmiséginek mondó osztráknémet labancista lenni! De még magyar hazaáruló se, aki megvezeti ezt az ocsmány nyugati bandát.
Annyira előttem van, amint ezek hadrendben, hosszú tömött sorokban valami idióta egyenruhában békemenetelnek, miközben ajkukról ki se fogy a félnóta.
Vagy esetleg a nagyobb európai lapok kommentfelületein Gyurcsányahibás, elmúttnyócév, mindenjogszerűvót, legalábbnemamiadónkból, ittenigenisdemokráciavan, sohanemvótilyenszabadasajtó, meghatározottgazdaságipénzügyikörök, liberálkommernyikellenségek, sunáznám (ja bocs, ezt nem ide akartam) kezdetű beszólásokkal vérbe kutyázzák azokat, akik bántani merik a Viktort. Akarom mondani, Magyarországot.
Hamár hadsereg, alighanem köll egy hadvezér is.
Én találtam is egyet nekik:

http://tinyurl.hu/iw1p/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aberrált szörnyeteg a pécsi cigánybűnöző
  2013-04-10 17:15:53, szerda
 
 
Aberrált szörnyeteg a pécsi cigánybűnöző
2013, április 10 - 12:01

Nem csak visszaeső bűnöző, egy aberrált szörnyeteg Páva lányának támadója, a cigány Nyerges Zoltán. Már gyerekkorában is rettegésben tartotta környezetét Komlón. Az első megerőszakolását még megúszta börtön nélkül fiatalkorúsága miatt, majd öt évet ült. Agresszív természetét cellatársai is megszenvedték. Hat napja keresik hiába.

Kisiskolás osztálytársai remegtek a közelében, de sokszor tanárai sem tudták megfékezni a zűrös fiút. A börtönben sorozatos dühkitörései voltak. A Blikk szerint a balhés rab ellen a rácsok mögött csaknem harminc fegyelmi eljárás indult. ,,Verekedett, akibe csak tudott, belekötött, és olyan dolgokat szerzett be, ami szigorúan tiltott, egyszóval összeférhetetlen volt"- mesélte a Blikknek egy neve elhallgatását kérő rokona. Nyerges nem bánta meg eddigi tetteit, állítólag ,,baráti körében felvágott, sőt hencegett is, hogy így viselkedik a lányokkal".

Első támadását egy 20 éves lány ellen követte el alig 17 évesen. Őt egy szilveszteri bulin nézte ki magának, a kocsmából távozó lányt követte, majd egy bokros-fás részen leteperte és megerőszakolta. "Arra lettem figyelmes, hogy a lányom a zuhanyzóba siet, és zokogva fürdik. A mocskot akarta lemosni magáról. A gyermekem a többi áldozathoz képest olcsón megúszta, egy trükkel ugyanis kiszabadult a szorításból és elfutott", mondta T. Istvánné, aki abban a gyermekotthonban dolgozott, ahol az állami gondozott Nyerges is felcseperedett. Ezt megúszta a bűnöző börtön nélkül, fiatal korára való tekintettel. Másodszorra, pár hónap múlva ugyanezt megtette egy 15-16 éves lánnyal, aki egy buszon szemelt ki magának. Utána még úgy meg is verte a gyermeket, hogy az moccani sem tudott. A gimnazista tininek sosem volt korábban szexuális tapasztalata, így első, borzalmas élménye egy életre megpecsételte a sorsát- írja a Blikk. Ezért öt évet kapott a cigány. Eleinte a fiatalkorúak börtönében volt, majd amint lehetett, átvitték a baracskai felnőttbörtönbe, ahol szintén több balhéja volt, így büntetését az utolsó napig le kellett ülnie. Szabadulása után egy hajléktalanszállón élt, de sorozatos balhéi miatt onnan is kitették. "Ha valaki egy rossz szót szólt, azonnal ütött"- mondta Nyergesről a Gomba utcai menedékhely munkatársa a Blikknek. A verekedések miatt nem jelentették fel, de egy idő után kitiltották a szállóról.

10-15 percig erőszakolta korábbi áldozatait, szex közben még pózt is váltott a szatír. Páva lányának csak erején és lélekjelentlétén múlt, hogy nem erőszakolta meg. A lány ellenállt, ezért Nyerges összeverte: eltörte az arccsontját, az orrát, szétszaggatta a ruháit. Az támadása hat percig tartott a térfigyelő kamerák szerint.

A nyomozók hat napja vadásznak a pécsi szatírra eredménytelenül. Már egyes cigány csoportok is keresni kezdték a nyomravezetői díj reményében. Félő, ahogy telnek a napok, Nyerges egérutat nyer, és elszökik az országból.



Blikk.hu, borsonline.hu, hvg.hu nyomán alfahir.hu

http://alfahir.hu/aberralt_szornyeteg_a_pecsi_ciganybunozo

****************

SZÍVJON CYCLON B-T MINDEGYIK!!!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Vagy Hitler, vagy a kommunizmus" - lapszemle 1933-ból
  2013-04-10 16:59:27, szerda
 
  2013-04-10. 10:39
"Vagy Hitler, vagy a kommunizmus" - lapszemle 1933-ból

Német lapszemle, 1933. április 10. (MTI)
Az angol-orosz konfliktus kiélesedése kapcsán a Völk. Beob. (8-9-98-99) párhuzamot von az angoloknak Oroszországgal és Németországgal szemben való magatartása között. Így azt írja, hogy az angol-orosz konfliktus láttára annál jobban csodálkoztak Németországon, hogy a németországi kommunizmus ellen való védekezést Angliában vad németellenes uszításra használták ki, és az önvédelmi harcot barbárnak jelölhették meg. Mert számunkra - úgymond - és a világ számára csak egy alternatíva áll fenn: vagy Hitler, vagy a kommunizmus... Már most, ha az állampusztító kommunizmus elnyomására a világ zsidósága éspedig a német nép szennyes szidalmazásának formájában válaszolt, úgy a megtámadott nemzet védekezése természetes dolog volt. Annakidején, amikor Anglia élesen lépett fel Indiával, mi nem indítottunk ,,az angolok rémtetteiről" uszító hadjáratot a világon, hanem az intézkedéseket, mint a brit impérium ügyeit kezeltük. Annál sajátságosabb volt, hogy az angol sajtónak egy nagy része elsikkasztotta a kancellár nagy beszédének a békepolitika mellett tett hitvallását, de annál inkább állította magát a whitechapeli uszítás szolgálatába. Hiszen nyilvánvaló volt, hogy a lakosságnak ez a kisebbsége a brit államot külön érdekei eszközéül akarta befogni, tekintet nélkül arra, hogy a brit érdekek is megkövetelték a barátságos viszonyt a német birodalomnak eddig egyedüli, a népben gyökerező stabil kormányához. A zsidó Londonnak a németországi kommunizmus elnyomása ellen való felháborodásának arra kellene indítania Anglia összes államférfiait, akik Moszkvában éppen most látnak nagyra nőni egy új konfliktust, hogy józanul vizsgálják felül a legutóbbi hetek németországi eseményeit.
- A DAZ-ban (9-167) Dr. Karl Silex londoni levelező hosszabb cikkében behatóan foglalkozik a németek és az angolszászok viszonyával, mindenekelőtt megemlítvén, hogy az angol Public Schools húsvéti szabadságra küldték tanulóikat, és egy fiatal szemtanú közli a tudósítóval, hogy milyen kirohanást engedett meg magának egy egyházi záróünnepélyen egyik iskola igazgatója a tanulókhoz intézett beszédében. A 13-18 éves ifjak előtt olyan visszataszító formában vázolta a német jellemet, hogy Néró keresztényüldözéseivel e tanulók szemeiben igazi jófiúvá kellett hogy váljon. Ez az eset is azt bizonyítja, hogy mennyire szükséges volt, hogy Németország teljes erejével álljon talpra egy olyan rémhíruszítás ellen, amely ki akarta taszítani a civilizációból.


http://kuruc.info/r/8/110495/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Vak gyűlölet" - egy lengyel történész kimondta az igazat a
  2013-04-10 16:54:14, szerda
 
  2013-04-09. 22:03
"Vak gyűlölet" - egy lengyel történész kimondta az igazat a zsidókról - a Wiesenthal "szellemi száműzetést" követel

A Simon Wiesenthal Központ a Lengyel Tudományos Akadémia elnökéhez intézett levelében tiltakozott Krzysztof Jasiewicz történész-politológus antiszemitának minősített kijelentései miatt.

Krzysztof Jasiewicz

A történésznek a Focus Historia Ekstra magazinban megjelent interjúja kapcsán keltik megint a botrányt a zsidók. A Simon Wiesenthal Központ követelte, hogy a történészt függesszék fel állásából, és "ítéljék szellemi száműzetésre" - számolt be a levélről keddi számában a Gazeta Wyborcza napilap.
Jasiewicz - aki az akadémiai intézetben mindenekelőtt Lengyelország szovjet megszállásának 1939-41 közé eső szakaszával és a megszállt területek zsidó lakosságának történelmével foglalkozik - az interjúban kijelentette, hogy a zsidókat minden más európai etnikummal szemben vak gyűlölet és bosszúvágy fűti.
A történész védelmébe vette az 1941-es jedwabnei pogromot, amelyben a falu lengyel lakosai több mint 300 helyi zsidót öltek meg. Jasiewicz szerint a falusiak féltek zsidó "polgártársaiktól", és úgy gondolták, hogy a következő nemzedékek majd hálásak lesznek nekik tettükért. A történész fejtegetései abban a kijelentésben csúcsosodnak ki, hogy a zsidók a holokausztot több nemzedéken át maguknak dolgozták ki, és semmiféle tanulságot nem vontak le belőle.
Pawel Smolenski, a Focus Historia Ekstra főszerkesztője így magyarázkodott az interjú közlése miatt: "Megmutattuk, hogy az antiszemitizmus a történészek között sem tűnt el, és erről nem szabad hallgatni".
Eugeniusz Król, a tudományos akadémia politikai tanulmányi intézetének a vezetője az intézeti munkatársának kijelentéseit a Der Stürmer nevű nemzetiszocialista lap propagandájához hasonlította, és közölte, hogy az intézet meg fogja vitatni az ügyet.
(MTI korrigálva)


http://kuruc.info/r/4/110479/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.