Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Szabó Lőrinc: Tavasz
  2013-04-18 16:25:52, csütörtök
 
  Szabó Lőrinc: Tavasz


Mi az? - kérdezte Vén Rigó.
Tavasz!;- felelt a Nap.
Megjött? - kérdezte Vén Rigó.
Meg ám! - felelt a Nap.
Szeretsz? - kérdezte Vén Rigó.
Szeretlek! - szólt a nap.
Akkor hát szép lesz a világ? - kérdezte Vén Rigó.
Még szebb és boldogabb! - felelte a nap



 
 
1 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Ágyútalpra helyezték Thatcher koporsóját
  2013-04-18 11:27:26, csütörtök
 
  Megkezdődött szerdán Londonban Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnök temetési szertartása.
.......


......


.........


- A 87 esztendős korában múlt hétfőn elhunyt Margaret Thatcher koporsóját a londoni parlament westminsteri kápolnájából rendőri felvezetéssel gépkocsin szállították a forgalom elől lezárt belvároson keresztül a St Clement Danes-templomba, a brit királyi légierő központi londoni templomába.
- A menet elhaladt a miniszterelnöki hivatal utcája, a Downing Street előtt, ahol Thatcher kormányfőként 1979 és 1990 között 11 évet töltött. A mintegy tízperces út során az útvonal mentén felsorakozott ezrek időnként tapssal fogadták az elhaladó menetet; tiltakozó akciókat nem lehetett látni, jóllehet közösségi portálokon több csoport is szervezett Thatcher-ellenes demonstrációkat a szertartás idejére.
- A végső búcsúceremónia helyszínére, a Szent Pál-székesegyházba időközben megérkeztek a meghívott közéleti személyiségek. Jelen van a teljes mostani brit kormány, Thatcher kormányainak számos tagja, valamint a három még élő volt brit kormányfő, John Major, Tony Blair és Gordon Brown.
- A szertartáson részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök. A meghívott külföldi közéleti személyiségek közül a ceremónián mások mellett jelen van Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter is.
- A királynő is jelen van a szertartáson
Jelen van a ceremónián II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg is. Az uralkodó csaknem fél évszázada először vesz részt egy elhunyt brit miniszterelnök búcsúztatásán; legutóbb az 1965-ben meghalt Sir Winston Churchill temetési szertartásán volt jelen. A királynőnek uralkodása eddigi 61 esztendeje során - a jelenleg hivatalban lévő David Cameronnal együtt - összesen 12 miniszterelnöke volt; közülük nyolc már nem él.
A St Clement Danes-templomban tartott rövid szertartás után a koporsót egy 1914-ben készült, lovak vontatta ágyútalpra helyezték, és a precízen kiszámított, percenként hetven lépéses ütemet tartó temetési menet 25 perc alatt ért a Szent Pál-székesegyházhoz. A menet idején percenként egy-egy ágyúlövést adott le a londoni Tower erődnél felsorakozott tüzérségi díszegység, a parlament világhírű toronyórája, a Big Ben harangjai pedig - amelyek negyedóránként jelzik az idő múlását - elhallgattak a szertartás egész időtartamára.





 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Családi tragédiát okozott a bostoni merénylet
  2013-04-18 11:24:35, csütörtök
 
  Az egyik áldozatnak, egy nyolcéves kisfiúnak az édesanyja és húga is súlyosan megsebesült a bostoni merényletben - közölték kedden amerikai médiaforrások. Martin Richard a közönség első sorában állt, hogy láthassa, amint apja célba ér a maratoni futóversenyen. A kisfiú hatéves húgának amputálni kellett az egyik lábát. Az anyja a fején sebesült meg, rajta agyműtétet hajtottak végre, és jelenleg is válságos az állapota. A Richard család harmadik gyermeke, aki szintén nézője volt a bostoni maratonnak, nem sérült meg. Az apa a massachusettsi Dorchester önkormányzatának egyik vezetője, az anya a helyi iskola alkalmazottja.

- A merénylet következtében a kedd délelőtti hivatalos tájékoztatás szerint hárman vesztették életüket és 176-an szenvedtek sérüléseket. 17 sebesült állapota továbbra is válságos. A bostoni rendőrfőnök keddi tájékoztatása szerint a merénylettel kapcsolatban eddig senkit sem tartóztattak le. A CBS News értesülése szerint ugyanakkor a rendőrség őrizetet rendelt ki egy bostoni kórházban égési sérülésekkel ápolt szaúdi állampolgár mellé. A férfit, akit a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) is kihallgatott, nem gyanúsították meg. Az illetőt egy polgári személy fogta el, amikor menekülni próbált a robbantások helyszínéről.
A szaúdi a CBS szerint tagadja, hogy köze lenne a merénylethez, és együttműködik a hatóságokkal. Az Egyesült Államokban diákvízummal tartózkodó férfi Boston egyik elővárosában található lakását a massachusettsi rendőrség még hétfőn átkutatta. A nyomozók szemtanúk szerint több papír- és műanyag zacskót, valamint egy zsákot is magukkal vittek az épületből. Massachusetts állam kormányzója, Deval Patrick kijelentette, hogy a merényletben két pokolgép robbant fel, a hatóságok más robbanószerkezet nem találtak. A Szövetségi Nyomozóiroda kedden közölte, hogy nincs tudomása további fenyegetésről, ugyanakkor a lakosság segítségét kérte a nyomozásban.


 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Gyilkos merénylet a bostoni maratonon
  2013-04-18 11:04:17, csütörtök
 
  Két detonáció rázta meg hétfő délután a bostoni maraton helyszínét a célegyenes közelében, három órával azután, hogy a győztesek teljesítették a távot. Eddig három halott van, rengeteg a sérült. Két detonáció rázta meg a hagyományos maraton helyszínét hétfő délután Bostonban, a célegyenes közelében. Az első robbanás helyszíne az Boylston Street északi része volt, tíz másodperccel később pedig egy másik robbanószerkezet is detonált a közelben. A két robbanásnak eddig három halottja és több mint 120 sebesültje van. Az egyik halálos áldozat egy nyolcéves gyermek - írja a Boston Globe.
- Az ünneplő tömegen, a Copley Square-en a pánik lett úrrá: AP hírügynökség a maraton egyik résztvevőjét idézve azt írta, hogy rengetegen fekszenek a földön, a detonáció után 15 méteres füstoszlop emelkedett a magasba. A rendőrök, a tűzoltók és ,,több száz" autóval a mentők a helyszínen vannak, az áldozatokat folyamatosan vitték a kórházba.
- Hatósági bejelentés a detonációk okáról még nincs, de a maraton Facebook-oldala szerint ,,bombák" robbantak, és a Boston Globe-nak nyilatkozó hírszerzési források szerint a helyszínen még két robbanószerkezetet találtak és hatástalanítottak.
Robbantás helyszíne:
...... .......


Még több kép Link

- Deval Patrick massachusettsi kormányzó a Twitteren azt írta, a bostoni mentéshez szövetségi segítséget is igénybe vesznek. Eközben a hatóságokhoz egyre több bejelentés érkezik különféle robbanószerkezetekről. Barack Obama amerikai elnök telefonon beszélt Patrickkel és Boston polgármesterével, Tom Meninóval is, együttérzését fejezve ki nekik. Az elnök elrendelte, hogy a szövetségi hatóságok minden segítséget adjanak meg a bostoni és massachusettsi rendőrségnek az ügy felderítésében. Obamát Robert Mueller FBI-igazgató szintén telefonon tájékoztatta a fejleményekről, az elnök pedig helyi idő szerint délután hatkor a nyilvánosság elé állt.

- Beszédét Obama azzal kezdte, ma este minden amerikai elmond egy imát Bostonért. Elmondta, hogy a kormányzatnak még nincs meg ,,minden válasza" a bostoni robbantásokkal kapcsolatban, nem tudják, ki tette és miért. ,,Megtaláljuk, kik művelték ezt. Kiderítjük, miért művelték ezt, és érezni fogják az igazságszolgáltatás teljes súlyát" - ígérte az elnök. ,,Boston egy kemény, ellenálló város, és olyanok a lakói is" - tette hozzá. Az elnöki beszédben nem hangzott el a ,,terrorizmus" szó, de a Reuters a Fehér Ház egyik tisztségviselőjére hivatkozva jelentette, hogy a merényletet terrorcselekményként fogják kezelni. A CNN már az elején eldöntötte, hogy ,,terrortámadás" néven említi a merényletet. Wolf Blitzer műsorvezető szerint a CNN ezt egy szövetségi forrásra támaszkodva teszi így - hogy kire, azt Blitzer nem árulta el. Az amerikai hírtelevízió Bill Keating massachusettsi képviselőt, a nemzetbiztonsági bizottság egyik tagját kérdezte meg, vállalta-e már valaki a felelősséget a merényletért. ,,Még nem" - hangzott Keating válasza.

- Négy magyar indult a bostoni maratonin. szerencsére a robbantás előtt célba értek.


Hátizsákost keresnek, tű a szénakazalban
- A televízió budapesti stúdiójában a CNN legfrissebb információit foglalták össze: a rendőrség arra kér mindenkit, aki a robbantás helyszínén képfelvételt készített, juttassa el azt a hatóságoknak. Mintegy 10 ezer órányi felvétel elemzésére készül a rendőrség, amely korábban egy 20 év körüli szaúdi férfit vélt a robbantások mögött, más információk szerint viszont egy színes bőrű, kapucnis embert keresnek. Ez utóbbi sejtés tű keresgélése a szénakazalban, ugyanis a verseny befutójánál szinte mindenkin volt hátizsák, illetve a versenyzők segítőinél nagyobb táska is. Londonban egyébként a jövő héten lenne maratonfutás, amire azonnal megkezdték a biztonsági felkészülést, a dolgok jelenlegi állása alapján a futóverseny nem marad el.
A rendőrség és a titkosszolgálatok szerint vagy egy belföldi kormányellenes csoport vagy radikális iszlamisták lehetnek a háttérben, tudta meg a Reuters hírügynökség a nyomozásban részt vevő tisztségviselőktől (MNO, MTI).
- Megdöbbenéssel állunk a Bostonban történt pokolgépes merénylet előtt, részvétünket fejezzük ki az áldozatok családjának és együttérzésünket a sérülteknek. A Fidesz minden erőszakos cselekedetet és mások életére törő szélsőséges megnyilvánulást határozottan elítél - áll a párt sajtóközleményében.


 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Ködfoltos, mégis ellenállhatatlan!
  2013-04-18 10:54:44, csütörtök
 
  Leopárd bébik


Az emberek csodálkoztak: - Ködfoltos, mégis ellenállhatatlan! - Bámulattól tágra nyílt szemük ettől kezdve nyitva is maradt a Köd szépségeire. A ködfoltos leopárdot pedig mindmáig az egyik legcukibb állatnak tartják a Föld hátán.
Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Éheztette szülei a kisbabát, aki éhenhalt!
  2013-04-18 10:51:38, csütörtök
 
  Forrás: Hír24
Luxusvillában élnek a szülei, mégsem adtak enni az egyévesnek.
Szerda este megírtuk, hogy halálra éheztettek a szülei egy kisbabát Agárdon. A szülei hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A TV2 úgy tudja, a család fénnyel akarta táplálni a gyereket.
Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett: a gyerek kevesebb, mint 5 kiló volt, amikor megtalálták, jóval fejletlenebb, mint a hasonló korú többi gyerek. Állítólag nem azért nem adtak enni a gyereknek, mert nem volt pénzük, hanem azért, mert a szomszédok szerint abban hittek, hogy elég, ha fénnyel táplálják
A szülők egyébként vállalkozók, jó körülmények között élnek, de nagyon zárkózottan. Luxusvillájukat betonkerítés veszi körbe.
A rendőrség emberölés miatt nyomoz.
Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
A kenyér, amelyet adni fogok, az én testem a világ életéért
  2013-04-18 10:44:18, csütörtök
 
  A kenyérszaporítás utáni napon Jézus így szólt a sokasághoz: ,,Senki sem jöhet hozzám, ha nem vonzza az Atya, aki küldött engem. Én feltámasztom őt az utolsó napon. A prófétáknál ezt olvassuk: ,,Mindnyájan Isten tanítványai lesznek." Mindaz, aki hallgat az Atyára, és tanul tőle, hozzám jön. Nem mintha az Atyát látta volna valaki. Csak aki Istentől való, az látta az Atyát. Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, annak örök élete van. Én vagyok az élet kenyere. Atyáitok mannát ettek a pusztában, és mégis meghaltak. Itt a mennyből alászállott kenyér, hogy aki eszik belőle, meg ne haljon. Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adni fogok, az én testem a világ életéért."
Jn 6,44-51
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 176 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11430
  • e Hét: 23060
  • e Hónap: 56214
  • e Év: 289961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.