Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A "régi öregek" tudtak valamit...
  2013-04-18 11:57:41, csütörtök
 
 
Sós-vizes lábfürdő

Méregtelenítő sós vizes lábfürdő - A szervezet nagytakarítása

Régi praktikák egyike, téli estéken a lábak áztatása, sós vízben.
Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti háromszori gyakorisággal, alkalmanként 30 perc.

Edénytől függően 3-4 liter 40 C fokos 10%-os sós vizet készítsünk, este, vacsora után legalább két órával, tegyük lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és hagyjuk, hogy jól melegedjünk át, és táguljanak a talp pórusai.

A szervezet nagytakarításával felérő terápiának mellékhatásairól nincsenek ismereteink, 6 - 7 alkalom után a pozitív hatások jelentkeznek.

A lábfürdő vizének színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott,
- ha citrom sárgás, akkor a vese, húgyhólyag,
- ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok,
- barna színeződés esetén a májfunkciókra kell tekintettel lenni,
- a zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal,
- sötét szín esetén pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.

Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek.

Az ülőfoglalkozást végző személyek ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés.

Mint sok minden más természetes gyógymód ez is a csodával felér, aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne.

Fontos, hogy a só természetes, adalékmentes legyen, és a víz is lehetőség szerint tiszta forrásból származzon.

(No, mindezt, manapság a legnehezebb beszerezni! A víz klórozott, míg a só, már nem nátriumot tartalmaz , hanem inkább káliumot, mai egyáltalán nem ugyan az! Ha tudsz, szerezz a gyógyszertárból sót - és azt használd erre is - és csak azzal főzz, csak azt használd étkezésre)

Mostanában elit szépségszalonok is alkalmazzák a technikát, és erre a célra kifejlesztett elektromos lábáztatókat is vásárolhatunk, bizonyára ezek a módszerek is jók, de ne feledjük az igazi pozitív hatást a tiszta víz és a natúr só jelenti.

"Jobb a Fényt kutatni, mint szidni a sötétséget,
mert a rossz csak akkor élhet, ha a jók nem tesznek semmit."

(forrás: Lőrincz Imre)
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
A nyirokrendszer szerepe
  2013-04-18 11:32:43, csütörtök
 
 
A napokban feltett nyirokrendszerről szóló poszt igen nagy érdeklődésnek örvendett. Úgy érzem, hogy nagyon kevés információval rendelkezünk erről a témáról, pedig e rendszernek is igen fontos szerepe, funkciója van. Olvassunk, tanuljunk róla többet!
Először nézzük meg, hogy miben játszik fontos szerepet a nyirokrendszerünk:

A nyirokrendszer működése az egyik legösszetettebb élettani folyamat. A nyirokrendszer a szervezet immunitásának biztosítása mellett, számos egyéb funkciót is ellát.

Nyirokkeringés fenntartása, és immunitás

A nyirokrendszer a test egészét behálózó nyirokerek és csatornák hálózatából, nyirokcsomókból és nyirokszervekből áll. Fő funkciója a nyiroknedv keringésének biztosítása. A nyiroknedv egy húslevesre emlékeztető, magas zsír- és fehérjetartalmú folyadék, amely a betolakodó mikroorganizmusokat és idegen testeket elpusztító limfocitákat tartalmaz. A nyirokrendszer szervei kiszűrik a nyiroknedvből a betolakodókat és meggátolják azok továbbterjedését. A nyirokrendszer tulajdonképpen a szervezet elsődleges védelmét biztosítja a fertőzésekkel szemben.

Folyadékháztartás

A vérkeringés folyamán, a kapillárisokon keresztül nagy mennyiségű folyadék szűrődik át a szövetekbe. Ez a szövetközti folyadék a teljes folyadéktartalom kb. 10%-a, és mivel számos alapvető fontosságú fehérjét tartalmaz, lényeges, hogy visszakerüljön a keringésbe. A nyirokrendszer a nyirokerekben összegyűjti ezt a folyadékot és visszajuttatja a keringési rendszerbe.
A nyirokrendszer legfontosabb szerepe a folyadékháztartás egyensúlyának biztosítása. A nyirokerek falainak áteresztőképessége sokkal nagyobb, mint a vérereké, így könnyen összegyűjtik a folyadéktöbbletet, majd a nyirokcsomók és nyirokszervek segítségével átszűrt folyadék visszakerül a vérbe. Az átszűrés azért fontos, hogy a nagy molekulasúlyú anyagok, mint például a fehérjék, ne kerülhessenek közvetlenül a vérbe. Ha nem lenne nyirokrendszer, akkor a szövet közti folyadék felszaporodása miatt, testszerte ödémás állapot jönne létre.

Emésztés

A vékonybél nyálkahártyájában található nyirokerek biztosítják a zsírok és zsírban oldódó vitaminok felszívódását. Miután a nyirokrendszer felelős a zsírok szervezetbe történő beépüléséért, ezért a felszívódást érintő zavar súlyos alultápláltsághoz vezethet. A nyirokrendszer működése segít megelőzni a ,,rossz" zsírok felhalmozódása miatt létrejövő elhízást is.

Kiválasztás

A nyirokrendszer eltávolítja a különböző bomlástermékeket a szervezetből, ezáltal közreműködik a szervezet salakanyagainak kiválasztásában.

Tápanyagszállítás

A nyirokrendszer a vérkeringéssel szoros együttműködésben számos alapvető fontosságú tápanyag szállítását biztosítja. A nyirokrendszer a tápanyagok mellett hormonokat is szállít a sejtekhez.
Forrás:http://immunrendszer-antibiotikum-probiotikum.hu/a-nyirokrendszer-szerepe


A nyirokrendszer működése

A nyirokkeringés kiegészíti a vénás keringést a szövetközötti folyadék elszállításában. A nyirokérrendszer nyirokerekből és nyirokcsomókból áll. A kis nyirokerek vakon kezdődnek a szövetekben, majd a nyirokfolyadék a gyűjtőerekből. A felületes nyirokerek a felső végtagokból a 2 hónalji, míg az alsó testfélből a 2 lágyékhajlati nyirokcsomó régióhoz szállítják a folyadékot, ahonnan a mély nyirokrendszerbe jut és a nagy nyiroktörzsekbe áramlik. A jobb testfél felső negyedéből a jobb nyirokvezeték, a test másik háromnegyed részéből pedig a mellvezeték gyűjti össze a termelődött nyirkot.

A mellvezetékben gyűlik össze a nyirok az alsó végtagokból, a hasüreg falából, a nemi szervekből és a hasüreg szerveiből, a fej bal feléből, a nyakból, a mellkasból, a bal felső végtagból, valamint a bordák alatti területekről. Innen jut a szív felé menő nagy vénákba. A jobb és bal testfél nyirokelvezetése teljesen elkülönül, közöttük csak kisebb felületes nyirokcsatornák teremthetik meg az összeköttetést.

A nyirokrendszer feladata, hogy a szövetektől a nyirokérrendszerben a nyirokfolyadékot, azaz a víz 40 %-át, a fehérjéket és egyéb anyagokat a szövetek felől a véráramba juttatja. Egy nap alatt kb. 2-4 l nyirok termelődhet. A salakanyagok a vér útján végül a májba és a vesékbe jutnak, ahol átalakulnak és kiválasztódnak. Majd a húgyutakon és a beleken keresztül kiürülnek a szervezetből. A nyirokrendszer feladata a bélből visszaszívódott zsírok elszállítása is.

A méreganyagok elszállítása mellett a nyirokrendszer biztosítja a szervezet védelmét a fertőzésekkel szemben. A nyirokcsomók baktérium és vírus szűrő állomások, melyekben a szervezet immunvédekezéséhez szükséges limfociták képzése történik, továbbá szabályozzák a nyirok fehérjetartalmát. A teljes testben mintegy 500-700 nyirokcsomó található. A testszerte elszórtan található, számos nyirokcsomó a szervezet természetes védelmi rendszerének, az immunrendszernek képezi részét, és védelmet nyújt a gyulladásokkal, fertőzésekkel szemben.

A nyirokcsomók legnagyobb számban a mellüregben, a nyaktájékon, a hónaljakban, és a lágyékhajlatban fordulnak elő. A nyirokrendszerhez tartozik még továbbá néhány nyirokszerv, mint a lép és a csecsemőmirigy, illetve az orr- és a garatmandula, amelyek általános védelmet nyújtanak az egész szervezet számára a környezetből érkező kórokozókkal szemben. A nyirokrendszerhez tartozik még a féregnyúlvány is.
Forrás:http://www.nyirok.eu/mukodes.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Késői látogató
  2013-04-18 10:33:39, csütörtök
 
  -13 rész

Az ebédnél Hédi és Malvinka felváltva ecsetelték az elmúlt napok sűrű programjait. Arról azért biztosították barátnőjüket, hogy nagyon hiányzott nekik. István szótlanul falatozott mellettük. Nem bőbeszédű az öreg, de annál jobb megfigyelő, a memóriája meg, mint egy jegyzetfüzet. Bármit vissza tud benne lapozni. Ritkán szólal meg, de akkor bölcsességek hagyják el a száját. Ilonka jókedvűen mosolygott, és mesélni kezdett a családi-, baráti hétvégéről. Persze azért arra figyelt, csak annyi információt áramoltatott, amennyit másokkal gond nélkül megoszthat. Miután a tányérokból a morzsa is elfogyott, érdeklődött, kinek mi a kedvenc étele. A topon a töltött káposzta végzett, másodikon a borsos tokány, harmadikon mindegy, csak jól legyen elkészítve. Hm... ez nagyszerű Fincsike, mindhármat tudja, elégedett volt a válasszal.

Mire a sápadt hold, a pislákoló csillagok között a helyét elfoglalta, a vidám kis csapat a francia kártya bűvöletében tündökölt. Felvették a pókerarcukat, és a kezükben kiterített lapokba mélyen elmerengtek, a nagy döntés előtt. Takarodóig verték a blattot.

Az esős, borongós idő rányomta bélyegét az emberek hangulatára. Délutánig egybefüggő esőfelhő takarta az eget, este kezdett szakadozni az égi dunyha, ami mögött egyre gyakrabban felbukkant Holdanyóka, és bevilágította ezüst lámpásával az otthont.

Egész nap nem találkoztak az igazgató nővel. Valószínű reggel Leventével ment el, mert a kocsija a parkolóban pihent. De, hol van ez a lány ennyi ideig? A hivatalos elintéznivaló is véget ér délután. Nem értette, mi köze hozzá, és miért nem hagyják békén ezek a gondolatok, hiszen ez egyáltalán nem tartozik rá. Ámbár idejekorán át kell gondolni mindennek a következményét. Az unokájának tetszik a lány, úgy vette észre ez kölcsönös, no de mindez hova vezet, és meddig mehetnek el, hogy senki, és semmi ne sérüljön. A szerelem nem mérlegel. Kezébe vette a telefonját, hogy megnézze hátha hívták, csak nem hallotta. Akkor vette észre, nem is volt bekapcsolta. Üzembe helyezés után türelmetlenül várta az értesítést a nem fogadott hívásokról. Várakozása hiába valónak tűnt. Számba vette a másnapi terveit. Emmát hívja, amint eljön a reggel, utána Leventét, majd az ügyvédet, megbeszélni a szerződés időpontját.

Fénycsóva pásztázta végig az udvart. Gondolta a főnökasszony érkezett haza. Talán a lovagja, vagy csak egy barát lehet. A kíváncsiság most nem hagyta magát legyőzni, az ablakhoz lépett. A kandeláber vakító fénye alatt felismerte Levente kocsiját. Ismerős hang jelezte az ajtók záródnak. Lassan, vidáman csevegve, és gesztikulálva sétáltak az épület felé...

Pár perccel később, kopogtak. Unokája állt előtte, fülig érő szájjal, a szemében avval a huncut mosollyal.

- Szia, Mamikám, beengeded a vándort? Annyi mindent kell mesélnem. Hol is kezdjem, hogy megértsd, milyen fontos dolgok történtek velem. Talán, akkor kezdem az elején. Mesi kocsiját szervizbe kell vinnünk, szakemberre bízni, nem tudott elindulni. Bevittem a városba, ott elköszöntünk egymástól, mindenki ment a maga útján. Gyorsan elvégeztem a munkám, és két nap szabadságot kértem. Délután visszamentem érte, a megbeszélt helyen találkoztunk. Utána elmentünk a jegyirodába, és megvettük a színházbérleteket, mind az ötöt. Bocsáss meg, hogy nem szóltam ide, de tudtam, örülni fogsz. Megéheztünk, és megvacsoráztunk, úgy elszaladt az idő, észre sem vettük, hogy ránk esteledett. Most értünk haza. Kapok egy szobát, ahol az éjszakát eltöltöm. Reggel bevisszük a kocsit. Ugye örülsz a bérletnek?

- Igen, nagyon, azaz, nem is tudom... Kié a másik négy? ...és, mit szólnak a többiek, ha megtudják, mi lesz ebből, jaj, Istenem! Talán még sem kéne, nem gondolod? - válaszolta.

Közben ízlelgette a szavakat, mik unokája szájából hallott. Most értünk haza. Hova értek? Ki ért haza? Kinek van itt a haza? Nem értette, összezavarodott. A fiú észrevette rajta, és elpirult, majd vigasztalni kezdte.

- Ne izgulj Mami! Nincs ebben semmi. Mindenkinek le volt jelentve a bérlet igénye, a többiek már meg is megkapták. Csak a családé késett, mivel nem volt biztos, hogy Balázs megkapja a plébániát, ezért húzódott az ügy. Közben megérkeztél Te is, én is szívesen csatlakoztam hozzátok, így lettünk öten. - mosolygott elégedetten az unoka.

- Most elköszönök, még egy forró teát elfogyasztunk Mesivel, utána megkeresem a vendégszobát, hosszú nap van mögöttünk...

- Menj csak. Anyádéknak telefonáltál, hol töltöd az éjszakát? - kérdezte ismét aggódva.

- Persze, ez természetes. Ne aggódj, érzem a hangodon, félsz, és féltesz. Nem kell, tudok magamra vigyázni drága, egyetlen Mamikám! Emlékszel, hányszor mondtad az utóbbi időben, mit nem adnál, hogy még egyszer boldognak láss? Kezdheted a gyűjtést. Szia, Mami! - kacsintott boldogan.

Megcsókolta öreganyja ráncos kezét, aki ettől nagyon elérzékenyült. Amint becsukódott az ajtó, imára kulcsolta két kezét, és az Úrhoz vezető hídra lépett.

- Uram, óvd meg Őt a csalódástól, és minden bajtól. Ha a terveddel nem ellentétes, tedd boldoggá, hogy az én szívem is megnyugodjon.

Sokáig nem tudott elaludni. Eszébe jutottak a régi szép emlékek. Az a nyári este, amikor Ámor nyila eltalálta, midőn a tücsök nádi hegedűjét pengette a közelükben.

Az élet filmje tovább pergett előtte. Mártélyon játszódott a következő felvonás. Az álmodó Tiszát éjszakánként a vízbe hajló fűzfák simogatták. Évtizedek múlva is a fülében hallja a fák susogását, a vízben ringó csónakok összekoccanásának tompa zaját. A képzelet szárnyán száguldott velük a remény, tartalmas, szép jövőt ígérve. Százszor, ezerszer köszönte meg a sorsnak, hogy nem hagyta cserbe, és az ígéretét beteljesítette. Igaz nehéz versenypályát sorsolt ki számukra, lefutni a távot. Nem volt könnyű a verseny, hiába ugrották át sikeresen az egyik akadályt, mindig elébük tették a következőt, miközben a táv fogyott. Végig együtt maradtak, ha az egyikük elesett, a másik felemelte, és tovább mentek. Kettőjüknek még a legnagyobb szikla megmászása sem volt akadály, az összekötött kötél biztosította a csúcsra jutást. A legnagyobb és legszebb ajándékot az egymásért érzett felelősséget, a gondoskodást, és a szeretetet mindvégig birtokolhatták, amíg az egyiküket vissza nem hívták. Azóta lelassult a tempó, a kereszt is nehezebb lett. Tarisznyájában már nem az érmék, csak az emlékek gyűlnek. Egy kődarab a tengerpartról, egy marék föld Bácskából, és az elhangzott vallomásokat a sorfordító állomásokról. Öröm és könny, harmónia, és diszharmónia, mindkettőből jutott a végállomás előtt. De, mivel az alázat, és megbocsátás mellett a cselekvő szeretet csónakja haladt, az életük tengerén, a sodró viharban mindig találtak menedéket. A film itt elszakadt, egy jó tündér álomport szórt a pillájára.

folyt. köv.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 623
  • e Hét: 4133
  • e Hónap: 6028
  • e Év: 56819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.