Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Meddig élhetünk így...
  2013-04-19 20:28:19, péntek
 
  - 14. rész


Szokatlanul későn csiklandozta meg talpát, a reggeli napsugár. Álmára sem emlékezett. A madarak kórusa oly szép koncertet rögtönzött az ablaka előtti, mintha ünnep lenne. Maga is dúdolgatni kezdett. Nem értette, mi történik, mintha egy új élet kezdődne. A kopogás visszarepítette a valóságba.

- Szia, mamikám, lenne kedved lejönni velünk a reggeli misére? Utána a városba megyünk, ha gondolod, szívesen...

- Misére igen, de tovább egy tapodtat sem. Reggelinél várnak a barátaim, utána egy csomó telefont kell lebonyolítanom. Hol reggelizel? Van itt egy kis hazai, és Emmánk a mennyei süteménye. Főzök gyorsan hozzá egy jó teát. - szakította félbe a fiút.

- Ne fáradj drága jó tündérem, már túl vagyunk a reggelin. Sietnünk kell, kilencre várnak a szervizben, de lehet, hogy együtt ebédelünk, ha gyorsan megjárjuk. Mise előtt feljöjjünk érted? - kérdezte kedvesen.

- Nem, dehogy, majd a misén találkozunk. - hárított barátságosan.

Még csak az kellene, hogy együtt lássák őket. Így is hamar híre fut majd, hogy a fiú a házban töltötte az éjszakát. Nem köthetik mindenki orrára, de a homlokára sem írhatják rá, hogy a vendéglakosztályban. Tényleg, biztos, hogy ott? Tette fel a kérdést magának.

- Jaj, Istenem, mi lesz ebből?

Könnyű gyapjú kosztümöt öltött magára. Isten házába ünneplőben illik megjelenni. Sietett, hogy Malvinkáéknak segíteni tudjon, ha szükségét látja. Négyesben indultak el nagy házból. Pistának Hédi kocsiját tolta, neki Malvinka jutott. Vidáman társalogtak. A kápolnához vezető rövid kis úton pár lakóval találkoztak, akik szintén a szentmisére igyekeztek. Majdnem odaértek, amikor egy hármas csoportból valaki odakiáltott hozzá.

- Jó reggelt Iluska, nem a te unokád a főnökasszony kísérője? - kérdezte némi gúnnyal a hangjában.

- Biztosan az lehet, ha megismerted. Ugye milyen szép pár lenne belőlük, milyen kár, hogy csak barátok. - zárta le a párbeszédet.

A reggeli jókedvére ködfátylat terített a rosszindulat. Isten házába lépve, végtelen nyugalom árasztotta el testét, lelkét, mintha angyalszárnyak suhannának körülötte, és lágyan simogatnák. Balázs nagyon szép misét celebrált. Emese és Levente az első sorban hallgatták végig.

Hazafelé menet dicsérték Balázs atyát. Milyen jó lenne visszapörgetni az idő rozsdás, nyikorgó kerekét oda, amikor nem a média szabta meg az emberek gondolkodását. Amikor az emberek egymással beszélgetve merítettek bölcsességet a példabeszédből.

Az étkezőben szépen meg volt terítve, mire odaértek. Hallgattak, valószínű mindenki az elhangzottakat ízlelgette, boncolgatta magában. Egyszer csak István megszólalt.

- Ma a múltból eltávozott ősök lelke ragyogott felettem, miközben az általuk ültetett fáról, a bölcsesség gyümölcsét szedegettem. Zamatát ízlelgetve megtaláltam benne a múlt és jelen hitét, reményét, és szeretetét. Mindannyinknak jut belőle, aki elfogadja. Mert kedves barátaim, családban élni, annyi, mint felelősséget vállalni a másikért. Segíteni egymást, jóban és rosszban osztozni, egyaránt. Nem könnyű dolog ez mostanság, mert a sunnyogó halálmanók mérgezik a fákat, és rágják a gyökereket. Azon tűnődöm szüntelen, és hallgatom a csendet, hogy meghalljam, amikor üzennek fentről... Mit kell tennem, hogy véreim megvédjem az elhatalmasodó kórtól, amiben szertefoszlik a szeretet, elporhad a hit, és cserepekre hullik a lélek. Semmivé válnak az értékek. A harács seregében egyre többen jelentkeznek. Szentségtelen ördögi vigyorral köpik le a múltat a történelemhamisító bitangokat éltetve. Lélekcserére kényszerítve-, keresztül-kasul hazudva, törik meg a nemzet gerincét. Számukra nincs haza, csak megélhetés, kihalt a jóérzés. Bíztatják a gyengéket, elébük egyre hosszabb mézesmadzagot húznak. Celláknak nemzenek utódot, löknek utcára nyitott tenyérrel koldulni gyereket, és gyereklányokat adnak el szajhának. Olyanok lettünk, mint akin átok ül. Nem vetünk keresztet a nagytemplom előtt, nem mondunk asztali áldást, hozzánk már csak a gyászolók hangja jut el. Meddig élhetünk még így? Ily mostohán a szent hazánkban? - kérdezte homályos szemmel, egy nagy sóhaj kíséretében az öreg.

Néma csend lett a választ mindenki tudta, de senki nem tudott megszólalni...

folyt. köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 526
  • e Hónap: 2421
  • e Év: 53212
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.