Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Mi az oka a bostoni pániknak?
  2013-04-20 23:30:46, szombat
 
  Mi az oka a bostoni pániknak?


Minden terrormerényletben meghalt, vagy megnyomorodott ember veszteség az egész emberiség számára.

Bostonban történt valami elhanyagolható apróság, olyasmi, amire általában nem figyel senki. Kontárok felrobbantottak két lábost, és páran meghaltak, többen megsebesültek. Egy komoly karambolban több az áldozat. Ennek ellenére akkora cirkuszt csináltak belőle, mely világviszonylatban is páratlan. A kérdés az, hogy miért?

Mert meghalt egy nyolcéves gyerek? Az USA az elmúlt évtizedekben terrorista módon (légi terror, tömeggyilkosságok, stratégiai falvak) legkevesebb 2 millió, de inkább hárommillió tíz év alatti gyermeket ölt meg. A többségük elevenen elégett. Erre valószínűleg nem gondolt senki, amikor a halott gyermek lett a "merénylet arca". Ha van igazság a Földön, akkor az USA még sok millió gyermekének életével tartozik, hogy Justitia kezében az igazság mérlege egyensúlyba kerüljön.

Bostonban, a 600 ezer lakosú nagyvárosban a maratoni futóversenyen történt robbantás után elképzelhetetlen pánik tört ki. Senki nem tudta mit kellene tennie, a fejvesztett menekülésen kívül. A városvezetésnek fogalma sem volt arról, hogy ilyenkor mi a teendő. Az egész városra kijárási tilalmat léptettek életbe, minden közlekedést megtiltottak és az első lépcsőben a rendőrség kiegészítéseként 9.000 katonát is a városba vezényeltek. Városrészeket hermetikusan lezártak és lakásról-lakásra átvizsgálták őket. Ha nem két csecsen származású fiatalemberről, hanem egy UFO különítményről lett volna szó, még akkor is az ügy súlyához képest óriási volt a felhajtás.

A félelem diktálta. Rettegett mindenki. A halottak és a sebesültek számától függetlenül, mert mint tudjuk, ez elhanyagolható számú volt. Kihalt város, mindenhol a modern USA-cirkusz röhejes bohócai egyenruhákban, lőálló mellényekben és ezerféle felesleges karácsonyfadísszel felszerelve. És a hangulat? Csapnivalóbbnál is rosszabb.

Amikor 2002. október 23-án csecsen terroristák egy csoportja a moszkvai Melnyikov utcai Dubrovka színházat közel ezer tússzal a hatalmába kerítette, Moszkvában senki sem pánikolt. Pedig azzal kezdődött a csecsen akció, hogy agyonlőttek egy 20 éves lányt. A 42 kitűnően felfegyverzett és halálraszánt terroristából a fele komoly harci tapasztalatokkal rendelkezett, illetve 25 özvegy követni akarta a férjét a halálba.

Nem volt kijárási tilalom, senkit nem motoztak meg, illetve tartóztattak le. Az FSzB tette a dolgát, és igaz hogy nagy civil áldozatok mellett, de simán lezárták az ügyet. 170 ember meghalt, ebből 40 volt a terrorista. Ezzel vége is a történetnek.

Nem három, hanem összesen 170 halott. Senki nem lett a "merénylet arca", nem kapcsolták le a mobilszolgáltatást, nem rendeltek el országszerte terrorellenes intézkedéseket.

Ha ezt a bostoni műsort az észak-koreaiak is végignézték (és miért ne nézték volna), rájöhettek, hogy túlméretezték magukat az USA elleni háború vonatkozásában. Nem interkontinentális rakétákat kellett volna gyártaniuk, atom robbanófejekkel, hanem lábosokat, pontosabban kuktákat. Városonként kettőt-hármat. Ha ezt sikerül egyszerre felrobbantani, semmivel sem kisebb a hatása, mint az atomrakétának. Arról már nem is beszélve, hogy mennyivel olcsóbb. Az eredmény ugyanaz lenne, szétesne a művi társadalom, mindenki totálisan bepánikolva világgá szaladna. A fogyasztói, elpuhult, természetellenes életmódot folytató pénzalapú társadalom csak erre képes, semmi másra.

Kassai Ferenc - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/04/20/mi-az-oka-bostoni-paniknak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai fő támogatói Rothschildék
  2013-04-20 23:26:57, szombat
 
  Bajnai fő támogatói Rothschildék

Több napilap is hírt adott pénteken arról, hogy több mint kétszázmillió forint adományt kapott 2011-2012-ben a Haza és Haladás Alapítvány, amely Átláthatósági politika címmel közzétette minden, egymillió forintnál nagyobb összegű adományát és kiadását. A Magyar Nemzet ismertetése szerint a legbőkezűbb adakozó a Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszterhez, illetve Soros Györgyhöz kötődő Center for American Progress (CAP) progresszív politikai kutatóintézet, amely a támogatások több mint felét adta: 2011-ben 209 ezer eurót, mai árfolyamon körülbelül 60 millió forintot, 2012-ben pedig 228 771 dollárt, mai árfolyamon mintegy 52 millió forintot.

Magyarra lefordítva ez annyit jelent, hogy Bajnaiék fő támogatója, az a Soros és Clintonné nevével fémjelzett atlantista érdekérvényesítő fedőszervezet, amely nem más, mint Rothschildék egyik kinyújtott csápja. Oroszországban pont a hasonló, nyugatiak (cion-atlantisták) által támogatott szervezetek aknamunkáját vonták ellenőrzés alá - nagyon helyesen, mivel nemzetbiztonsági kockázatot jelent a 'narancsos' felforgatás és az Ötödik Hadoszlop tevékenysége.

Különös helyzetben érezheti magát a jelenlegi kormányzat, hiszen az ő pályafutásuk is hasonló módon indult. Korábban a Fideszt ugyanezek a mindenek felett álló hatalmi körök építgették föl a nyolcvanas évek végén. Akkor még, mint az SZDSZ segédcsapatát, amolyan ifjúsági tagozatát, majd a kilencvenes évek közepén, amikor a konzervatív 'brand'-et kitöltő, és erősen erodálódott MDF helyére valamilyen megoldást kellett találniuk, ezt az ificsapatot találták alkalmasnak a nemzetibb mázba csomagolt atlantista helytartói feladatra.

Mára ez az ificsapat idősebb lett, és érezvén a világpolitikában megforduló széljárást lazítana euroatlanti kötődésein, amit természetesen a gazdák nem vesznek jó néven -bár minden lehetséges alkalommal biztosítják a gazdákat nyugatos elkötelezettségükről-, mivel a kétkulacsos hintapolitikát sem a Nyugat, sem a Kelet nem fogadja el. A perifériás államoknak nagy probléma ez, láthatjuk Ukrajna esetében is.

Visszatérve az alaphírre - figyelemreméltó, ahogy Sorosék felépítették Orbánékat, úgy most felépítik a Bajnai-csapatot is. Meglehet, igaz lesz cion bölcseinek kijelentése: ,,mindegy melyiket választod, azok is mi leszünk!"

Tálas András - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/04/19/bajnai-fo-tamogatoi-rothschildek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó kórházban "kezelik” az állítólagos csecsen merén
  2013-04-20 22:40:47, szombat
 
  Zsidó kórházban "kezelik" az állítólagos csecsen merénylőt
2013. április 20. 18:22
Hunhír.info

A Beth Israel kórházban "kezelik" Dzsohar Carnajevet. A bostoni merénylet 19 éves gyanúsítottját magyar idő szerint szombat hajnalban kapták el 24 órás hajtóvadászat után. Sérüléseiről egyelőre nem adtak felvilágosítást a hatóságok, csak annyit lehet tudni, hogy állapota kritikus.

Még mielőtt meghalna, magnóra fogja mondani vallomását. Persze önszántából, külső ráhatás nélkül. Csak azért, mert annyira megbántatta a tettét, ha éppen ő követe el.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=63992
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Rácsos Akadémia I.
  2013-04-20 20:36:41, szombat
 
  Nemzeti Rácsos Akadémia I.

2013.04.12. 08:57

Akkor, amikor a hazai bűnözőknek olyan komoly kihívásokkal kell szembenézniük, mint a kétharmados hatalom két hetes rendteremtési ígérete, és miközben, a határok eltűnése folytán, nyakunkon a nemzetközi konkurencia is, felmerül a szükségessége egy hatékonyabb nemzeti bűnözés alapjai lerakásának.

Az első Magyar Nemzeti Rácsos Akadémia ennek érdekében ezennel felvételt hirdet kezdő bűnözők számára. A tanulmányaikat azok kezdhetik itt meg, akik megfelelő eredményt érnek el a felvételi vizsgán.

Íme, a felvételi tesztkérdések!

Jogtalan behatolás közben a lakástulajdonos tetten éri, hogyan reagál erre?

a./ Bocsánatot kér, és szégyenkezve megcsináltatja a betört ajtót. (1 pont)

b./ A lopott szajrét szanaszét dobálva, rémülten elszalad. (2 pont)

c./ Azt állítja, a gázművektől jött ellenőrzésre. (4 pont)

d./ Kiszúrja a tulaj szemét, hogy később fel ne ismerhesse őt. (6 pont)

A következő kérdés: valakitől tízmillió forintot sikerül elrabolnia, mihez kezd a pénzzel?

a./ Visszaadja gazdájának, a jegybanki alapkamatokkal, mert megsajnálja. (1 pont)

b./ Éjszaka elássa vasalt ládikában, egy odvas fa tövében. (2 pont)

c./ Elutazik a tengerpartra, s az összes pénzt koktélokra és nőkre költi. (4 pont)

d./ Azonnal elhatározza, hogy lop hozzá másik tízmilliót. (6 pont)

A harmadik tesztkérdés: amennyiben a rendőrség elfogja és gyanúsítottként kihallgatja, miként viszonyul ehhez?

a./ Sírva beismeri a bűneit. (1pont)

b./ Konokul tagad és ragaszkodik az ügyvédjéhez. (2 pont)

c./ Játssza a hülyét mindaddig, amíg nincs ellene megdönthetetlen bizonyíték. (4 pont)

d./ Nekiugrik a kihallgatójának, és leharapja az orrát. (6 pont)

Végül a negyedik, s egyben utolsó kérdés. Miként viselkedik, ha életfogytiglani büntetésre ítélik?

a./ Naponta kegyelmi kérvényt ír a köztársasági elnöknek. (1 pont)

b./ Szerelmi kapcsolatba lép a börtönparancsnokkal. (2 pont)

c./ Mindenképpen és bármi áron megpróbál megszökni. (4 pont)

d./ Leszúrja néhány ellenszenves zárkatársát, mert neki már úgyis teljesen mindegy. (6 pont)

Az eredményes felvételi vizsga ponthatára: 20 pont. Akik ezt nem képesek elérni, azok se adják fel a reményt, meg lehet ezt a dolgot fehér asztal mellett is beszélni. A tíz pont alattiakat boldoggá avatásra felterjesztjük.

Az Akadémiai hallgatóvá válás kiemelt feltétele, hogy a felvételt nyert kezdő bűnözők kötelezik magukat arra, miszerint a tanulmányaik befejezését követő legalább öt évig nem hagyják el az országot, hanem itthon bűnöznek.

Kérem szépen, ezt semmiképpen ne tekintsék valamiféle röghöz kötésnek, ahogy ezt egyes rosszindulatú ellenzéki bűnözők próbálják meg beállítani!

http://proszektura.blog.hu/2013/04/12/nemzeti_racsos_akademia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halálra éheztetés – nercbundában
  2013-04-20 20:15:32, szombat
 
  Halálra éheztetés - nercbundában

Posted on 2013-04-19 Szerző: Admin

A szűkszavú hivatalos tájékoztatás alapján, mindössze annyit közöltek, hogy egy másfél éves kisfiú eddig tisztázatlan körülmények között meghalt. A mentők, megérkezésekor már nem mutatott életjeleket, ennek ellenére még egy órán át küzdöttek, hogy a gyermeket visszahozzák az életbe.
A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettében nyomoz, de a halál okát egyelőre még nem erősítette meg.
A csecsemő alultápláltságát viszont az elsődleges orvosi vizsgálat megerősítette. Többen azonban úgy vélik, hogy halálra éheztették a kicsit.
A Fejér megyei tiszti főorvos is vizsgálatot az ügyben.
Fejér Megyei Főügyészség szóvivője, Kató Miklós pedig kijelentette, hogy a másfél éves kisgyermek halálának oka a keringés összeomlása volt, ami mögött a gondozás elmulasztása állt, amely megalapozza a különös kegyetlenséget.

Mi van a háttérben? - vetődik fel a kérdés ennek a kegyetlen ügynek a hallatán.
Akár honnan is nézzük akármi is az ürügy, végeredményben 4-5 felnőtt, mérhetetlen felelőtlenségük folytán, különös kegyetlenséggel meggyilkoltak egy kis gyermeket.

Kik, és hogyan életek egy fedél alatt?
Ha házban eredetileg az ,,anya" és szülei laktak, s akkor még egy jóval szerényebb porta volt, feleakkora házzal.
fenyevo_gyerekgyilkossag_agard_20130418Gyermekként még átlagos életet élt, amikor azonban rejtélyes módon meggazdagodtak - mint mondják - megszakította a régi kapcsolatait is, és a régi házat luxusvillává, a portát pedig magas falakkal véve körül, szinte hermetikusan lezárt erőddé alakították. Még a ház előtt lévő villanyoszlopot is körbetekerték szöges dróttal. A ház körül pedig mindenütt kamrák figyeltek mindent.
Az ,,apa" is időnként odalátogatott, de úgy tűnt nem lakik ott rendszeresen, és csupán a nő apja hagyta el olykor a házat. Arról sem tudni, hogy egyáltalán házasok voltak-e.
Egy állítólagos kertész is élt még velük, noha alig van egy kicsiny veteményes, az egész udvar le van betonozva - mondta az egyik ott lakó.
A szomszédok szerint állandóan suttogtak, soha egy szó sem hallatszott ki a házból, az egyikük azt mondta, volt egy kutyájuk is régebben, aztán egyszer csak eltűnt, talán eladták, vagy elaltatták, de többet nem ugatott.

fenyevo_gyerekgyilkossag_agard_3_20130418A nő a gyermekét otthon szülte meg, nem is jelentették be, anyakönyveztetni sem akarták.
Olyat már hallottunk, hogy némely szülők - joggal - próbálják megóvni gyermeküket a különböző ,,védőoltásoktól", de, hogy ne akarják anyakönyvezni, olyat nemigen. Ezt később ugyan megtették, de csak hatósági felszólításra. Sőt még az sem késztetett utánjárásra senkit, hogy egy-két alkalommal ott járó aktatáskás emberen kívül, soha senkit sem engedtek be a kapun. Sem a villanyóra leolvasót, sem a gázost, sem a postást. A kapunál, amúgy, se csengő, se postaláda nincsen.

Felmerül a kérdés vajon a hatóság hogyan értesült a történtek után a gyermek létezéséről?
A szomszédság még egy furcsaságról is beszámolt, ugyanis a házban és az udvaron is éjjel-nappal világítottak.

Mivel a család a polgármester szerint nagyon visszavonultan élt, - bár mi ezt, inkább rejtőzködésnek gondoljuk - legalább a fenti ténynek fel kellett volna keltenie a gyanút, a szomszédokban, és a hivatalos közegeknél, hogy valami nincs ott rendben. De meglepő módon, még az sem lett gyanús a hatóságoknak, hogy a család csak külön felszólításra volt hajlandó anyakönyveztetni a gyermeket, ezen felül visszautasították a gondozónői, a gyermekorvosi ellátást is.

fenyevo_gyerekgyilkossag_agard_2_20130418

Mi volt a jólét alapja?
A hirtelen vagyonnövekedés sem szúrt szemet egyetlen hatóságnak sem, bár az látható volt, hogy a család igen jómódú, a garázsban több luxusautó állt, de senkit sem érdekelt vajon miből? Pedig mint utóbb kiderült itt sem stimmel valami.
Bár a környékbeliek szerint a család vállalkozásból élt, mégis a kisgyerek apjának neve nem szerepel a cégnyilvántartásban. A család címén korábban egy 1997-ben alapított mezőgazdasági és kereskedelmi kft. működött, de ezt már 2010-ben felszámolták a cég fizetésképtelensége miatt.

Mivel táplálták a gyermeket 18 hónapon át?
A Blikk úgy tudja, hogy a gyermek kezdetben anyatejet kapott, melyet, ahogy egyre kevesebb lett némi folyadékkal, és homeopátiás szerekkel helyettesítettek, ez utóbbiakra állítólag azért volt szükség, hogy ne sírjon.
Hogy még ezen kívül milyen táplálékot adtak neki, arról nincs információ, de úgy hírlik, hogy a gyermek 6 hónapos korában 6kg körüli volt, mikor meghalt, már csak 4,5kg.
Úgy gondoljuk, hogy Benjámin - így hívták a kisfiút - szörnyű kínok között halt meg.

Találgatások
fenyevo_gyerekgyilkossag_agard_6_20130418Az a hír kapott lábra, bár ezt eddig semmi nem erősítette meg, sőt néhány szomszéd is utólag hallott csak róla, hogy állítólag a család úgy mond ,,fényevő" volt.
Ennek a teóriának azonban ellentmond, hogy a család valójában maga sem fénnyel táplálkozott, ezért, ha ebben van is igazság, akkor azt csak a kicsire alkalmazták. Vagyis ha maguk sem hittek benne, akkor, ha erre hivatkoznának a tárgyalás során, azt pusztán csak azért teszik, hogy a börtönt megússzák.
Ilyen eset már volt korábban is: 2007. május 18-án egy óbudai lakásban a rendőrség még időben érkezett ahhoz, hogy megmentse az éhhaláltól az ott élő család kétéves kislányát, Petrát. Az állapotos édesanya, T. Andrea azonban belehalt a koplalásba, mire a rendőrség megérkezett. A többdiplomás családfőt, F. Lászlót, aki a halálos koplalásra bírta rá párját és gyermekét, sőt maga is életveszélyes állapotba került, az Igazságügyi Elmemegfigyelő és Gyógyító Intézetbe utalták.
fenyevo_gyerekgyilkossag_agard_7_20130418Talán kísérleteket folytattak a gyermeken? Ha a házkutatás során koncentrációs táborokról szóló videókat találnak, akkor még ez is elképzelhető lesz.
Jelenleg azonban semmilyen konkrétumot nem lehet tudni az okokról. A szülők jelenleg előzetesben vannak, hogy a nagyszülők miért nem, azt nem tudhatjuk, de ha valami disznóság is volt a kis Benjamin halálra éheztetése mögött, akkor annak bizonyítékait az eddig is együttműködő nagyszülők, és a velük lakó állítólagos kertész bizonyára sikeresen eltüntetik. Abban pedig csak reménykedhetünk, hogy a Benjamin az első - és egyben az utolsó áldozatuk volt.
Azonban bármi is az igazság, az ilyen különös kegyetlenséggel és bűnszövetkezetben elkövetett gyilkosságért a lehető legsúlyosabb büntetést kell kiszabni.

A felelősség
fenyevo_gyerekgyilkossag_agard_5_20130418Úgy véljük a felelősség nem csupán a szülőket, és nagyszülőket terheli.
A hatóságokat - különösen a sok jel figyelmen kívül hagyása miatt - szintén felelősség terheli.
A gyermekorvosnak jelentenie kellett volna, hogy - mivel a szülők egy pesti orvos jelöltek meg gyermekorvosként - senki sem kérte ki tőle a gyermekre vonatkozó hivatalos egészségügyi adatok, vagy, hogy senki sem kereste meg azzal, hogy átveszi a gyermek orvosi ellátását.
A védőnőnek, legalábbis jeleznie kellett volna, hogy nem engedik be, és hogy más sem látogatja a gyermeket. Hisz nyílt titok volt a környéken, hogy sem a gyermek, szem az anyja nem hagyja el a házat sohasem, és hogy hozzájuk sem jár senki se szabályos időközönként, se egyáltalán.
A gyámügyhöz kéne kerülni azoknak az eseteknek, amikor visszautasítják a védőnőt, és a gyermekjóléti szolgálat ellenőrzését a védőnővel és gyerekorvossal ellentétben elvileg nem lehet visszautasítani, őket kötelező beengedni, vagy ha nem akkor megvannak a kényszerítő eszközeik, melyet használhatnak, ha akarnak. De ez esetben nem akartak lépni, pedig tudomásuk volt az ügyről, mert éppen ők szólították fel a szülőket írásban arra, hogy anyakönyveztessék otthon született gyereküket.
fenyevo_gyerekgyilkossag_agard_4_20130418A polgármesteri hivatal se nagyon törte magát, hogy utána nézzen annak, hogy miért bujkál a család és miért nem engedik be egyetlen hivatal, vagy hatóság képviselőjét sem. Ahogyan az sem izgatta őket, hogy miből tartják fenn ezt a jómódot. (Igaz, ezt más polgármesteri hivatalok se igen firtatják, ha nem érdekük.)
Bár a legtöbben arra hivatkoznak, hogy semmilyen bejelentést nem kaptak, ez ugyan mint kiderült nem egészen stimmel, ennek ellenére úgy gondoljuk épp elég árulkodó jel volt azon túlmenően is, hogy a család minden együttműködést látványosan megtagadott, már ennek jelentőséget kellett volna tulajdonítaniuk. Lehet, hogy jogszerűen jártak el, de felelősség teljesnek és etikusnak biztosan nem nevezhető.

Mindenesetre a nyomozás folyik, a védők is teszik a dolgukat. A Fehérvár 24 ezt írta ,,Nercbundában ment a bíróságra a halálra éheztetett kisfiú anyja" című cikkében: ,,A bíróság délután tárgyalta a főügyészség indítványát az anyával szemben is. A bíró hasonlóképpen döntött, mint délelőtt az apánál, azaz az anyát is harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték, így egyik szülő sem védekezhet már szabadlábon. Bár e döntéssel már E. Ildikó Rebeka is fogságban várja a nyomozás további eredményeit, szakértői körökben egyre több alkalommal hangzik el édesanyja gyanúsítottá minősítése, amit hivatalosan nem erősített meg senki."
Végh Tibor, az anya védőügyvédje a délutáni meghallgatást követően közölte, hogy a nő sokkos állapotban van az előzetes letartóztatási eljárás miatt.
Kár hogy ez a sokkos állapot nem jóval korábban következett be, akkor talán Benjámin még ma is élne.
Sz.M. - Szabad Riport Tudósító Iroda

http://szrterra.wordpress.com/2013/04/19/halalra-eheztetes-nercbundaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami kisemmizés: talpalatnyi föld se jutott a helyi gazdák
  2013-04-20 20:02:53, szombat
 
  Állami kisemmizés: talpalatnyi föld se jutott a helyi gazdáknak
Posted on 2013/03/23 Szerző: Szabad Riport


Kisemmizték őket, azt a nyolc hektárnyi földet sem kapták meg, amit pedig húsz éve takarmányozásra használnak - panaszolták azok a bábonymegyeri gazdák, akiket néhány hete úgy fenyegettek meg, hogy egyikük kapujára valakik ,,Ha pofáztok, megdögletek" feliratot festettek.


Gál Ferenc és Horváth János amúgy nincs meglepve, már hetekkel ezelőtt ,,tutira fogadták", azt, ami azóta be is következett: az állami földbérlet-pályázaton, melyen a mintegy ezer hektárnyi bábonymegyeri területet is meghirdették, végül nem hirdettek ki győztest, hanem egy évre úgynevezett kényszerhasználatba adták az összes földet egy nagygazdának, valamint egy lajoskomáromi tejfeldolgozó üzemnek.
Szabó Rebeka korábbi LMP-s, most a Párbeszéd Magyarországért Párt színeiben politizáló országgyűlési képviselő lemondásra szólította föl a Nemzeti Földalap (NFA) elnökét, amiért a földpályázatokat megkerülve, kényszerhasznosítási szerződések mögé bújva semmizi ki a helyi gazdálkodókat.

- Kaposváron jártunk két helyi gazda társaságában az NFA Somogy megyei területi irodáján, hogy kiderítsük: igaz-e, hogy ez lett a sorsa Bábonymegyer és Som környéki, pályázatra kiírt állami földeknek - így Szabó Rebeka. - Kiderült, hogy az összesen majdnem ezer hektár földet valóban öt magánszemély és egy cég kapta meg egyéves használatra, közülük az egyik, immáron több száz hektár használatára jogosult gazdálkodó egy bábonymegyeri önkormányzati képviselő.

- Itt vagyunk mi, helybéli, családi, fiatal gazdálkodók, akiket állítólag segít a pályázati rendszer: egy húszéves srác hat szarvasmarhájával, Gál Ferenc húsz állattal meg én, már a fiam is segít a családi gazdaságban, s lenne is kedve továbbvinni - sorolja Horváth János, a hoppon maradt bábonyi gazdák egyike. - De így, hogy a szép szavakkal és ígéretekkel szemben éppen nekünk nem jut talpalatnyi föld sem, vegyük meg a takarmányt, amikor egy bála lucerna 10-15 ezer forint? Talán az a cél, hogy számoljuk fel a gazdaságunkat?

A kényszerhasználat a legújabb trükk - állította nemrégiben kaposvári fórumán Ángyán József fideszes országgyűlési képviselő, ex-államtitkár. Elég hozzá, ha csak egy cég telephelyet létesít és már helyinek számít. Ilyen címen a bérleti díj is csökkentett, ráadásul a költségeit is leírhatja a földhasználó. Gyakorlatilag tehát - magyarázta Ángyán - ingyen van, a területalapú támogatást persze fölvehetik rá.
(sonline.hu)

Bal-Rad komm: “...A kényszerhasználat a legújabb trükk... ingyen van, a területalapú támogatást persze fölvehetik rá."
“Talán az a cél, hogy számoljuk fel a gazdaságunkat?"-teszi fel a kérdést egy kárvallott.

Ugyan már tisztelt gazdálkodni szándékozók! Mire ez a felzúdulás? Hát lesz itt megélhetés!-megmondta Orbán!
Lehet menni a Nyerges, a Csányi, az L. Simon-meg a ki tudja még milyen NER-es birtokra állatokat gondozni, földet művelni. Szántani-vetni-betakarítani.
Vagy indulnak már a stadion-projektek! Lehet ott kubikolni. De akad szalagmunka valamelyik multi gyárában is.

A NER ezekkel az “elhappolásokkal" csak tehermentesíti a mezőgazdaságban vállalkozni szándékozókat! Mentesíti őket a kockázatvállalás alól! Nincs több aggódás! Végső esetben lesz három hónapra közmunka.
47 ezerért havonta. Kell ennél jobb?

Adjunk hálát a NER megteremtőjének.
Csak egy kis pozitív hozzáállás kell-és szép az élet Döbrögisztánban!

http://szabadriport.wordpress.com/2013/03/23/allami-kisemmizes-talpalatnyi-fold-s e-jutott-a-helyi-gazdaknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2013-04-20 19:57:43, szombat
 
  FIDESZSZÉKHÁZ ELADÁS ÉS MÁS NYALÁNKSÁGOK!

/Az írás a civilHirlap.hu-n jelent meg és minden váloztatás nélkül jelentetjük meg az oldalunkon/

"Lapunk előző számában a pártok ingatlanjairól írtunk. Olvasói kérésre felelevenítjük az akkoriban nagy port felvert, mára azonban a többség számára feledésbe merült tényeket. Az, ahogy visszaéltek a használatra biztosított ingatlanokkal, még 18 évvel a történtek után is tanulságos. Sőt: máig nem kaptunk választ arra a kérdésre, hogy ,,egyesek" milyen alapon vettek ki a közvagyonból sok száz millió forintot.

Az MDF és a Fidesz már 1992-ben eladta a Tiszti kaszinót (Bp. Váci utca - 3850 négyzetméter!), olyan konstrukcióban, hogy élvezhessék az 1993-tól érvénybe lépő ÁFA mentességet. Amikor az eladás ténye kiszivárgott, a média- és a közérdeklődés középpontjába került. Óriási felháborodás kísérte, ennek ellenére csak 3 évvel később, 1996-ban alakult meg az ügyet vizsgáló parlamenti bizottság.

Ennek felkérésére vizsgálódott az Állami Számvevőszék is, amelynek jelentése szerint a két párt aránytalanul nagy ingatlanterülethez jutott. Megállapították, hogy az ingatlanok átadásának időpontjában az ügyletnek nem volt hatályos jogszabályi alapja, a tulajdoni hányadokat pedig nem kormánydöntés, hanem a pártok határozták meg. A két párt már azelőtt szerződést kötött a Tiszti kaszinó értékesítésére, mielőtt egyáltalán a tulajdonukba került volna. Az Állami Vagyonügynökség pedig gyakorlatilag készfizető kezességet vállalt az értékesítés során esetleg be nem folyó vételár megfizetésére - s ez is jogszabályellenes volt! A vizsgálóbizottság szerint a Fidesz és az MDF a törvényi rendelkezések megsértésével kétmilliárd forintot meghaladó bevételhez jutott, s az nem illette meg a két pártot.

A Tiszti kaszinót az akkor még többségében állami tulajdonú Magyar Külkereskedelmi Bank vette meg, 1,53 milliárdért. Az ügyletből az MDF-nek 833 millió, a FIDESZ-nek 697 millió jutott.

Volt egy másik székház ügye az azóta egymástól elég messzire került két pártnak. A szintén közösen birtokolt ingatlan, a volt Erőterv-székház ügye is komoly visszhangra lelt. Az akkor még állami tulajdonú Magyar Hitelbank az 1994-es választások előtt közel egymilliárdos(!) hitelt nyújtott a két pártnak, és mivel nem tudtak törleszteni, az épület a banké lett.

Más: az MDF a '94-es választási kampányára a Postabanktól 300 milliós hitelt vett fel, amit szintén nem tudott törleszteni. Ez vitte el a Bem téri székházat. 2001 nyarától a párt székhelye egy elegáns Szilágyi Erzsébet fasori ingatlan. Csak találgatni lehet, hogy ennek milyen sorsot szánnak.

A KDNP 1999-ben kényszerült megválni az állam által biztosított közel 3000 négyzetméteres székházától: 450 millió forintért. Ez az összeg is a választási kampányra felvett hitelekre ment el. A párt 2001 őszén a Domonkos-rendtől megvásárolta az egykori Sport mozit 30 millió forintért, és ott állította fel a főhadiszállását. Azóta már ez sincs meg.

Az SZDSZ szintén a választási kampányra felvett hitelek miatt bukta el a székházát. Az 1998-as rossz szereplés miatt ugyanis csak a Mérleg utcai ingatlan eladásával tudták rendezni banki tartozásaikat. A párt ekkor költözött a bérelt Gizella utcai épületbe, melynek területe a korábbi székház hatoda, mindössze 500 négyzetméter. Az ügyleten 554 millió forintot nyertek.

A Fidesz folyamatosan használja a Lendvay utcai székházát, de kevesen emlékeznek már arra, hogy évekig csak bérelte az épületet. A problémát itt is a '94-es kampányhoz felvett hitelek jelentették. A 300 millió forintos tartozás fejében 1996-ban az épület a K&H Bank tulajdonába került. Az 1998-as választási győzelem után a párt élni tudott a 429 millió forintos visszavásárlási opcióval, így 2001 óta a székház ismét a párt tulajdona. Azóta viszont kinőtték, és az operatív irányítás átkerült a bérelt Szentkirályi utcai épületbe.

Minden választás kapcsán szembesülhetünk, hogy hány több száz bejegyzett párt működik Magyarországon. A lelkesedésük azonban alulmarad a százmilliós, milliárdos kampányt folytató ,,nagyokkal" szemben. S hogy hogyan lett abból a néhányból ,,nagy" - ugyan ki emlékszik már arra. Ezeknek a székházügyeknek a mappáit pedig vastagon belepte a por. Nem ártana lesöpörni, és szembesíteni a választókat azzal, hogy milyen trükkökkel csináltak a közvagyonból magánvagyont.

Hankó László"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy magyar abszurd!
  2013-04-20 19:45:56, szombat
 
  Nagy magyar abszurd!

A magyar társadalom átlagjövedelme és a hatalom és holdudvarának a jövedelme között ma már nem árok, hanem szakadék húzódik.
Sok a havi egy, kettő, három milliós, semmi hasznot nem termelő fehér galléros. Az origón megjelent információ szerint Lázár János (,,Akinek nincs semmije, az annyit is ér!") további államtitkárokkal gazdagította nagy fontosságú minisztériumát.
Mit tett a Haza érted, és Te mit tettél a hazáért?
Az államkincstár ezek miatt a hatalmas jövedelmek miatt előbb-utóbb kiürül, mert a devizahitellel is sanyargatott magyar társadalom már képtelen ennyit eltartani, meg még a kedvenceket, meg még a zsidó kárpótlásokat, emlékéveket fizetni.
Ha valaki nem dolgozik meg a fizetéséért, az elköveti a bércsalás bűntettét!
Szerintetek ma csak a nemzeti kormányban hány bércsaló lehet? És azt megtudnátok mondani, hogy a megszorítások miért nem terjednek ki rájuk??
Miért nincs alkotmányos védelem alatt a magyar föld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj?
Egyelőre nincs több kérdés!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sikertörténet”: így számoltat el az Orbán-kormány
  2013-04-20 19:33:06, szombat
 
  Sikertörténet": így számoltat el az Orbán-kormány


privatkopo.hu/femina.hu 2013.04.19. 10:52:00

2012 augusztusában frissült utoljára az elszamoltatas.kormany.hu weboldal, ekkor helyezték át Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost a Vidékfejlesztési Minisztériumba parlamenti államtitkárnak.


Budai Gyula (fotónkon) - aki 2010 őszén vette át az elszámoltatási kormánybiztosi posztot a szintén fideszes Papcsák Ferenctől - leköszönésekor elmondta: hivatala 2010 novembere és idén augusztus között 1442 ügyet vizsgált, 110 nyilvános jelentést készített, 61 esetben tett büntetőfeljelentést, amelyből 30 ügyben még folyik a nyomozás, 7 ügyben viszont már megtörtént a vádemelés.

- A nyomozások során 47 embert gyanúsítottak meg, és 39 ellen emeltek vádat - olvasható az összesítés, melyből az már nem derül ki, hogy pontosan mely ügyeket ezek. Hogyan alakultak a nagy nyilvánosságot kapó ügyek? Elszámoltatás - Fidesz-módra.

Gyurcsány és Sukoró

A Központi Nyomozó Főügyészség 2009 áprilisában kezdett nyomozni egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok cseréje kapcsán, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A főügyészség vádat emelt Tátrai Miklós, az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatója, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács volt tagja, Császy Zsolt, az MNV Zrt. volt értékesítési igazgatója, Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkára, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács volt tagja, valamint F. Zsolt értékbecslő és V. Bálint ügyvéd ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség a vádemeléssel egyidejűleg bizonyítottság hiányában - mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény - megszüntette a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, országgyűlési képviselő ellen hivatali visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozást.

Hunvald és az ingatlanpanama

Első fokon a legsúlyosabb vádpontokban felmentették Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros egykori szocialista polgármesterét is.

Hunvald Györgyöt első fokon egy év hat hónap szabadságvesztésre ítélték, Gál Györgyöt, az ügy elsőrendű vádlottját pedig nyolc és fél év börtönre.

Hunvaldnak 21, Gálnak pedig 366 millió forint kártérítést is fizetnie kell az önkormányzatnak. A szabadságvesztésen kívül a bíróság Hunvald Györgyöt két évre, Gál Györgyöt tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A volt polgármestert hűtlen kezelésben, okirat-hamisításban és hivatali visszaélésben találták bűnösnek, felmentették viszont a csalás vádja alól. Hunvald György jelenleg szabadlábon van.

Hagyó és a BKV

Szabadlábon van Hagyó Miklós is, aki 2011. február 23.-án hagyhatta el a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetet. Budapest korábbi főpolgármester-helyettese kilenc hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

Összesen 15 ember, köztük Hagyó Miklós ellen emelt vádat az ügyészség korábban a BKV-ügyben. A mellékletekkel együtt majdnem százezer oldalas vádirat szerint a korábbi főpolgármester-helyettes és társai bűnszervezetben követtek el hűtlen kezelést, a korábbi főpolgármester-helyettes pedig úgy tekintett a BKV-ra, mint személyes és politikai jellegű kiadásainak fedezetére.

Hagyó pere még mindig tart, problémák itt is adódtak. Handó Tündét, az Országos Bírói Hivatal elnökét például az Alkotmánybíróság hallgatja meg, mert Hagyó és védője azt kifogásolták, hogy Handó jogorvoslati lehetőség biztosítása nélkül döntött arról, hogy a BKV-pert Kecskemétre teszik át.

Sikertörténet?

Bárhogy is, a kormány szerint ,,sikertörténet" volt az elszámoltatás is, vagy ahogy Budai Gyula mondta: az általuk végzett munka kifejezetten jogi munka volt, és teljes mértékben sikeresnek tekinthető.


http://propeller.hu/itthon/2677610-sikertortenet-igy-szamoltat-el-orban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hamisított a dékán a honatya fiának
  2013-04-20 19:18:37, szombat
 
  Hamisított a dékán a honatya fiának
2013-04-17 17:58:44


Budapest - Gyanúsított lett Tóth Miklós, aki a rendőrség szerint három hallgatónak, köztük egy kormánypárti politikus fiának nyújtott meg nem engedett segítséget a diplomája megszerzéséhez a Semmelweis Egyetem Testnevelési Karán.
Tóth Miklós az egyetem dékánjaként
maga írt be a hiányzó jegyeket a
politikus fiának. Most közokirathamisítással
gyanúsítják
- A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki T. Miklóst kedden - erősítette meg a Blikknek a Népszabadság információit a rendőrség. Ezenkívül semmi mást nem árultak el, így arra a kérdésünkre sem válaszoltak, hogy van-e más gyanúsítottja az ügynek.

Tóth Miklós akár három év börtönt is kaphat a Btk. szerint, ha a bíróság is elítéli. Bár Tóth augusztus végén lemondott a dékáni tisztségről, információink szerint maradt az egészségügyi és sporttudományi tanszék vezetője, és a tanítást sem hagyta abba az egyetemen. Kérdeztük az egyetem rektori hivatalát, hogy tesznek-e valamilyen lépést a meggyanúsított oktatóval szemben, ám azt válaszolták, hogy a nyomozás befejezéséig nem nyilatkoznak.

A hvg.hu számolt be elsőként arról tavaly júliusban, hogy Lasztovicza Jenő fideszes képviselő fia és két társa úgy kapott diplomát, hogy az államvizsga napján Tóth Miklós dékán saját maga írta be az egyetem számítógépes rendszerébe az államvizsgára bocsátáshoz hiányzó kreditpontokat.

Lasztovicza Jenő szerdán a Blikktől tudta meg, hogy közokirat-hamisítással gyanúsítják a volt dékánt.



- Én úgy tudom, hogy a dékán méltányossági jogával élt, amikor lehetővé tette a gyerekeknek, hogy államvizsgázhassanak. Előtte még kikérte a jogi osztály véleményét is - mondta el a Blikknek a politikus, aki szerint a média tönkretette a gyerekek életét.

A diplomabotrány kirobbanása után belső vizsgálatot kezdeményezett az egyetem rektora, Szél Ágoston, amelyet a nyomozás lezárásáig felfüggesztettek. A szakértők szerint az oklevél így nem jár.

- Vissza lehet vonni a diplomát, ha valaki valódi teljesítmény nélkül szerez kreditpontokat, és ezt a vizsgálat megállapítja - mondta el korábban a Blikknek Bazsa György egyetemi tanár, a Magyar Akkreditációs Bizottság volt elnöke.

Blikk-információ

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/hamisitott-a-dekan-a-honatya-fianak-2185111
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1368
  • e Hét: 5132
  • e Hónap: 8877
  • e Év: 162373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.