Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A kiszolgáltatottak zsarolása - így "nevel jóra" az Orbán-re
  2013-04-21 20:54:38, vasárnap
 
  A kiszolgáltatottak zsarolása - így "nevel jóra" az Orbán-rezsim
Ma | 13:13

A szűkmarkú állam, amely másodrendűvé fokozza le a tömegesen segítségre szorulókat, óriási hatalomra tesz szert a szankciókhoz kötött segély- és közmunka-osztással a kiszolgáltatottak fölött. Ezt a hatalmat pedig egy teljesen félreértett "népnevelési" filozófia alapján, populista, rendpárti jelszavakat hangoztatva maximálisan kihasználja.

Közhely már, hogy a "két hét alatt rend lesz" ígéretének semmi kézzel fogható eredménye nem lett. A kormány azonban továbbra is változatos eszközökkel próbálja önmagát a rendrakás letéteményeseként bemutatni. A valódi problémákat persze nem oldja meg. Csak azokkal szemben mutatkozik erősnek és határozottnak, akik képtelenek megvédeni magukat.
A közvélemény - mindaddig, amíg nem tapasztalja a propagandával ellentétes valóságot -, nagy rokonszenvvel fogadja az olyan jelszavakat, mint a "segély helyett munkát" (lefordítva: az életben maradás minimális szintje se járjon állampolgári jogon). Mindebből aztán logikusan következnek a további korlátozások, amelyek minden esetben így szólnak: "aki nem teljesíti újabb feltételünket (rendezett porta, iskolából nem hiányzó gyerekek, stb. stb.), azt kizárjuk a segélyezettek és/vagy a közmunkában foglalkoztathatók köréből".

A korlátozások általános jellemzője, hogy kizárólag a segélyre és közmunkára szorulókat "nevelik" ezekkel a megvonásokkal, piti zsarolásokkal. A szűkmarkú állam, amely másodrendűvé fokozza le az - éppen az állam hibás működése miatt - tömegesen segítségre szorulókat, óriási hatalomra tesz szert ezzel a kiszolgáltatottak fölött. Ezt a hatalmat pedig egy teljesen félreértett "népnevelési" filozófia alapján, populista, rendpárti jelszavakat hangoztatva maximálisan kihasználja.

Egyre keményebb szorongatás

A helyzetet pontosan jellemzi az Ide tartozunk! civil szervezet portálunkon is közzétett jelentése: "A kirekesztés korábban soha nem látott méreteket öltött".

Bőséges beszámolóinkban arra is felhívtuk a figyelmet, hogy a kiszolgáltatott helyzetben tartott emberek zsarolhatóságával változatos formákban visszaélő helyi hatalom még a rezsicsökkentés "védelmezésére" meghirdetett aláírásgyűjtésre is képes volt mozgósítani a közmunkásokat. Vajon miért is nem tagadták meg az utasítás teljesítését? Mindenki sejtheti a választ. (A helyi vezetők persze nem értik ilyenkor, mi lehet a baj azzal, ha a rászorulóknak járó juttatásokat és a kikszolgáltatottaktól "kért" politikai ellenszolgáltatásokat tudatosan összekeverik. Budapesten, a Belvárosban is képesek voltak a nyugdíjasokat azzal megalázni, hogy húsvéti ajándék mellé csúsztatták a tezsicsökkentést "védő" aláíró ívet.)

Beszámoltunk arról is, hogy a rendpárti belügyminiszter, aki néhány hete csúnyán leszerepelt, amikor a hófúvásban elakadó tízezreknek lett volna szükségük hatékony államgépezetre - csak a közmunkások újabb egzecíroztatásában serény.

Az emberek megtalálják a kiskapukat

Az RTL Klub Házon kívül című közéleti-politikai magazinjának stábja ismét megmutatta a propaganda mogötti valóságot. Az ország legsúlyosabb helyzetben lévő térségében, Vizsolyon és Ináncson készítettek riportot.

Kijátszható az új törvény? - tették fel a kérdést, és arról érdeklődtek a helyi emberektől, mit szólnak ahhoz, hogy egyre több feltételnek kell megfelelni a közmunkásoknak a havi 49 ezer forintért. Őket kizárhatják a közmunkából, ha a gyerekük sokat hiányzik igazolatlanul. A közmunkástól három hónapra megvonhatják azt a havi 49 ezer forintot akkor is, ha rendetlen a kertje.

A közmunkára szorulók - arrafelé szinte az egyetlen munkalehetőség a közmunka - sok panaszt soroltak fel a riporternek. Leginkább azt, hogy ezzel a csekély jövedelemmel nagy küzdelmek árán éppen hogy életben maradnak, a bevétel a gyerekek iskolába járatásához szükséges kiadásokat biztosan nem fedezi. Ha a hatóságok beváltják a fenyegetést, és még ezt is megvonják, egyértelmű, hogy a családok nem "megnevelődnek", hanem még nagyobb bajba kerülnek

A magazin riportjában nagyon érdekes tapasztalatokról számolnak be a települések megszólaló vezetői. Ők helyben pontosan látják, hogy az újabb és újabb szankciókkal fenyegetett emberek milyen változatos módon keresnek és találnak kiskapukat. Sorolják is a példákat. Olyasmi viszont nem hangzik el, hogy a szankciók mögötti rendpárti propaganda által hirdetett célokhoz közelebb kerülnének az adott térségben élők.

A riportban az egyik polgármester hívja fel a figyelmet arra is, hogy micsoda dolog, hogy a szankciók kizárólag a segélyezettekre és közmunkásokra vonatkoznak, másoknál, a köztisztviselőknél, közalkalmazottaknál, ilyen szabály nincs.

Sanyargatás helyett

Volna egészen más megoldás is, mint az évek óta érvényesülő hatástalan, embertelen "népnevelés". Nyilvánvaló, hogy mindenekelőtt a lemaradt térségekben élők számára tömegesen elérhető munkalehetőségek hiányoznak.
Az adott körülmények között is volna azonban alternatívája a rendpárti fenyegetőzésnek és szankcionálásnak. Az Autonómia Alapítvány Takaréklángon című riportfilmje egy működőképes kezdeményezést mutat be.

A téli tüzelő beszerzése minden évben óriási gond a legszegényebbek számára. A helyiek összefogásával és az alapítvány által felajánlott támogatással viszont van erre megoldás.Az emberek gyorsan megértették, hogy az alapítvány által nyújtott segítséget érdemes igénybe venni, és képesek voltak megszervezni önmagukat, hogy teljesítsék az - így valóban teljesíthető - feltételeket.

Szerző: STOP-összeállítás

http://www.stop.hu/belfold/a-kiszolgaltatottak-zsarolasa--igy-nevel-jora-az-orban -rezsim/1140655/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol voltak ezek a nekibátorodott öntudatos zsidó zelóták?
  2013-04-21 20:51:25, vasárnap
 
  Kuruc-komment:

"Budapesten legalább 80 ezer zsidó él, akikből csupán (max.) 12 ezer zsidó hitközségi tag van. Ebből a városnyi tömegű zsidóból akár egy is hol volt a hetvenes és nyolcvanas években, amikor Izraelt imperialista agresszornak tartották és senki sem vonulgatott holokauszt-megemlékezés címén? Sőt nem is szorgalmaztak semmiféle nagyszabású megemlékezést vagy emlékmű állítást vagy visszaállítást. Egyetlen egy zsidó sem vetette fel ennek az igényét, egyetlen egy kommunista pártgyűlésen sem. Ilyen jegyzőkönyv tudomásom szerint csak egy létezik, ha azóta nem tüntették el.
TEHÁT!
Hol voltak ezek a nekibátorodott öntudatos zsidó zelóták?
Jaaaa! Akkor még marxisták-leninisták és anticionisták voltak.
Tehát hol voltak?
Megmondom, sehol.
Akkor éppen pártmunkások voltak, akár Zoltai Guszti:"

http://i.imgur.com/u6XF4aV.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarmat, kész, ennyi: a buziknak szabad a köztéren vonag
  2013-04-21 20:40:44, vasárnap
 
 

Magyarmat, kész, ennyi: a buziknak szabad a köztéren vonaglani
2013. április 19. 18:15
Kostás Roland - Hunhír.info

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette a 18. Budapest Pride Felvonulás bejelentését - közölték honlapjukon a szervezők. A felvonulás 2013. július 6-án, szombaton lesz, előtte egyhetes fesztivált rendeznek. Most nem üvölt egyetlen zsidó szervezet sem, hogy szent helyük, a zsinagóga közelében mérgezik a levegőt. Ráadásul a nyilvános buzivonaglás, az egyneműek utcai, deviáns magamutogatása iszonyú mértékben sérti a többség érzékenységét.

A rendőrség a korábbi években a közlekedés akadályoztatására hivatkozva megtiltotta a rendezvényt, de a tiltást azonban minden esetben hatályon kívül helyezte a Főváros Törvényszék. Most egyből mehet a köztéri köcsögparádé. Számtalanszor jeleztük, hogy mindenki azt csinál a magánéletében, a négy fal között, az erre szakosodott egyértelműen jelzett klubokban, páholyokban. De a nyilvános buzivonaglás, az egyneműek utcai, deviáns magamutogatása, a többség érzékenységét sérti. És adott estben egy kisebbség gyülekezési joga, amelynek gyakorlásával súlyosan sérti a többség jogait előbbre való mindennél.

A zsidó szervezetek most nem tiltakoznak, hogy sérti a vallásos érzelmű embereket a belvárosi szabadtéri buzizsúr. Ez belefér az értékrendjükbe éppen úgy, hogy a zsidó származásával sokszor rettegő Steiner szocion már a motorosok tavaszköszöntő felvonulását is betiltatná, mert hátha arra gondolnak a zsinagógától több száz méterre a vasparipások, hogy gázt kell adni a mocinak, hogy gyorsuljon. A zsidó masírozók félelmet szimulálva majd izraeli zászlók erdejébe öltöztethetik Budapestet, vagyis egy olyan államnak a szimbólumát teszik közszemlére, amelynek vezére Magyarország megszerzését jelentette be. Az izraeli lobogók felvonultatása is sérti a magyarok érzékenységét, bennük félelmet kelt, hogy elüldözik őket ezek égisze alatt arról a földről, melyet évezredek óta birtokolnak.

A buzivonaglás meg brutálisan korlátozza az emberek szabad mozgását, mert egy jó érzésű szülő sem megy arrafelé gyermekével, ahol az erődemonstráció zajlik.Aki nem érzi ezt a kegyetlen egyes mércét, amely ezt az országot uralja a nemzetinek mondott kormány uralkodása idején, az nemcsak vak, hanem sík hülye is. Lehet, hogy Orbán eljátszik a gondolattal bizonyos szinten a Horthy-korszak nosztalgiájával. Pár dolgot úgy is tesz a kapcsolati tőke szintjén mint a Legfőbb hadúr. Csak arról elfelejtkezik, hogy más Birodalom uralja nem csak Európát, hanem az egész világot. Lehet átnevezni a Kossuth teret, meg hasonlók, de ezek nem ellensúlyozzák a teljes behódolást. És a történelem mindig ismétli önmagát. És a rosszban mindig előjön a jobb. Még jobban!

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=63959
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adományt küldött a japán miniszterelnök a "háborús bűnösökne
  2013-04-21 20:37:17, vasárnap
 
  2013-04-21. 15:35
Adományt küldött a japán miniszterelnök a "háborús bűnösöknek" emléket állító Jaszukuni-szentélynek

Adományt küldött a vitatott tokiói Jaszukuni-szentélynek Abe Sindzo japán kormányfő vasárnap, és a szomszédos országok által a japán militarizmus jelképének tartott imahelyet a kabinet több tagja is felkereste a hétvégén.
Abe egy, a sintó vallási rituálék során használatos fát adományozott a japán háborús halottaknak, köztük több "háborús bűnösnek" emléket állító szentélynek, amelyet hétvégi tavaszi fesztiválja alkalmából Furuja Keidzsi, az Észak-Korea által elrabolt japán állampolgárok ügyéért felelős miniszter, Sindó Jositaka belügy-, távközlési és vidékfejlesztési miniszter, valamint Kato Kacunobu kabinetfőtitkár-helyettes is meglátogatott.
Abe személyesen nem kereste fel a szentélyt, míg Sindó és Kato azt hangsúlyozták, hogy nem hivatalos minőségükben jelentek meg az imahelyen, hanem magánjellegű látogatást tettek ott.
"Teljesen természetes, hogy egy képviselő kinyilvánítja részvétét azok felé, akik az életüket adták az országért" - mondta látogatásával kapcsolatban Furuja.
A nacionalistának tartott Abe legutóbb tavaly októberben ment el a Jaszukuni-szentélybe, akkor még ellenzéki vezetőként.
A felajánlás és a látogatások tovább élezhetik a feszültségeket Japán, illetve Kína és Dél-Korea között. A környező országok rendre tiltakoznak az ellen, ha egy magas rangú politikus tiszteletét teszi a Jaszukuniban.
A sintoista szentélyt a XIX. század végétől 1945-ig elesett japán hősi halottak emlékére emelték, később azonban titokban oda "temették" egyes 1948-ban halálra ítélt és kivégzett japán "háborús bűnösök" "lelkét" is. Bírálói szerint a szentély Japán ázsiai háborús hódításának, Kína és Korea lerohanásának és megszállásának szimbóluma.
Abe ugyanakkor vasárnap egy másik felajánlást is tett, amely vélhetően enyhíti Peking esetleges felháborodását: Hszi Csin-ping kínai elnöknek és Li Kö-csiang kormányfőnek küldött üzenetében kifejezte Japán részvétét a hétvégi szecsuáni földrengésben elhunytak családjai felé, valamint jelezte, hogy Tokió kész "a lehető legnagyobb mértékű segítséggel" hozzájárulni a katasztrófa utáni helyreállításhoz.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/111023/#ixzz2R7mR6yi5
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az antiszemitizmust a masírozáshoz hasonló gyűlöletrendezvén
  2013-04-21 20:22:07, vasárnap
 
  Az antiszemitizmust a masírozáshoz hasonló gyűlöletrendezvények gerjesztik
2013. április 21. 20:12
Kincses Albin - Hunhír.info

zsidobeke250.jpgAz erősödő antiszemitizmus, rasszizmus és kirekesztés elleni fellépésre szólítottak fel "minden demokratikusan gondolkodó embert" az Élet menete rendezvényén felszólaló hazai és külföldi szónokok vasárnap Budapesten. jó lenne, ha úgy minősíthetnénk, hogy ez a hülyék szeánsza volt. Sajnos, sokkal rosszabb. Gonosz, és a normálisan gondolkodó zsidók elleni büntett is.

Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija - köszöntve a látomása szerinti több tízezres becsült tömeget - azt mondta: nem lehet engedni, hogy a rasszizmusnak teret engedjenek, ez ellen a civil társadalomnak fel kell lépnie.

Külföldi diplomaták és állami vezetők a színpadon felszólalva, illetve videoüzenetben az emlékezés és az emlékeztetés fontosságát hangsúlyozták, arra figyelmeztetve, hogy a vészkorszak borzalmai soha többé nem fordulhatnak elő.

Betiltanak egy ártatlan tüntetést, kötelezően előírják, hogy siránkozni kell több évtizeddel ezelőtt bekövetkezett események miatt, vádolva és támadva a befogadó többséget, amely Európában egyedülálló módon a zsidók mentsvárát hozta létre országában. Állandóan bűnbocsánatot követelni az utódoktól úgy, hogy a túlélők második generációja életéből kimaradt a holosiránkozás. Helyette a kommunista rendszer adta lehetőségek közepette a szabadság, az egészséges lázadás, a nyugati hatások befogadása és a vad életöröm határozta meg többségük itteni létét. Az unokák meg rettegést szimulálva támadnak mindent, ami a bolsevik éra után tudatilag, historikus és jelképrendszer szerint fontos a bennszülötteknek. Mert a több ezer éves kultúrájukat testesíti meg

Nem a fájdalom, Trianon és a holokauszt békés egymás melletti elvetésére törekszenek, hanem a többség fájdalmát lenézve a sajátjukat akarják a befogadó nép legnagyobb tragédiájává tenni. Ez nem megy, és nem is fog menni a közeljövőben sem. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy volt egy másik, az elsőnél sokkal tovább tartó vészkorszak is a magyar történelemben, amiért ő felmenőik sokkal bűnösebbek, mint a magyaroké. Ez az időszak évekig tartott, és a zsidó Roth Manó terrordiktatúrája alatt teljesedett be magyarok százezreinek kivégzésével, elhurcolásával, illetve haláltáborokba küldésével. Ez mindig kimarad az egysíkú vészkorszakozásból.

Igen, a magyarok is rettegnek, hogy visszatérhet a jobbára zsidó ávós hóhérok által fémjelzett "második" vészkorszak. Így a magyar többség is joggal követelheti, hogy ez az időszak soha ne ismétlődhessen meg. Az meg a jéghegy csúcsa, hogy a zsidók százezreinek megsemmisítését igazából elősegítő, megszervező zsidó tanácsok tagjai, illetve a munkatáborok brutálisan kegyetlen zsidó kínzólegényei is a holokauszttúlélők soha felelősségre vont, és az áldozatokkal egyforma anyagi és más kárpótláshegyekben részesülők táborába tartozhatnak.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64016
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat!" - egy bát
  2013-04-21 20:07:08, vasárnap
 
  2013-04-21. 18:46
"Foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat!" - egy bátor úriember köszöntötte az összefújt szemetet

Öt-tízezren lehetnek a vasárnap délutáni Élet menete résztvevői. A felvonulás 16 óra után nem sokkal indult észak felé a Margit híd pesti hídfőjétől. Egy szakállas, kopasz férfi Petőfi szavaival ékesített molinóval tüntetett az élősködők ellen.

http://kuruc.info/i/480/2012%2Feletmenete130421%5Ftranszparens%5F01%2Ejpg


A HVG tudósítója szerint körülbelül tízezren vesznek részt a 11. Élet menetén Budapesten. A menet 16 óra után húsz perccel indult el a Margit hídtól, az alsó rakparton haladnak. A tömegben feltűnt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is.
A tömegben több magyar és néhány izraeli zászló lengedezik. Indulás előtt Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija köszöntötte az egybegyűlteket.
A menet indulása előtt történt egy kisebb "incidens". "Foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat" feliratú molinóval állt egy szakállas, kopasz férfi a Margit hídnál. A molinót néhány élősködő letépte, a bátor hazafit - aki a tudósítások szerint egyedül volt - rendőrök vették körbe. Az Origó szerint a "túlélők" hosszan skandálták a férfi felé fordulva, hogy "nácik, haza", majd egy résztvevő a férfihoz lépve megpróbálta elvenni tőle a molinót. Ekkor alakult ki a dulakodás, amelynek végén a férfi a molinóval távozott.
Frissítés: Az Index már több tízezer résztvevőt látott - csúnya nácik zavarták meg a felvonulókat
Eddig az Index licitálta a legnagyobbat, a libsi portál több tízezer összegyűlt megemlékezőről ír, illetve egy négy fős "náci csoportról".
Tudósítójuk beszámolója szerint, egy négy fős csoport akarta megzavarni a több tízezres rendezvényt egy transzparenssel, amit a hídról akartak lelógatni. A rendőrök közbeléptek, így az nem derült ki, mi volt a lepedőn. A szándékot újságírójuk szerint jelezte, hogy az egyik ellentüntető ,,Jews to the gas" feliratú pólót viselt.
A csoportot a rendőrök kísérték arrébb, ahol igazoltatták a őket.
2. frissítés: Válogatott szemetet fújt össze a szél a Duna-partra - már nem újdonság a nagykoalíció
A sófár jelére az atv.hu becslése szerint sok, 10-12 ezer ember, köztük Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Rogán Antal, a Fidesz-frakcióvezetője, Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője, Bajnai Gordon, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, továbbá Ilan Mor izraeli és Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet részvételével a Margit híd pesti hídfőjétől indult el vasárnap az Élet menete felvonulása a fővárosban, amellyel a "holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek".

Az Élet Menete Alapítvány tizenegyedik alkalommal tartott provokációja a Képviselői Irodaháztól a Carl Lutz rakparton a Dráva utcáig vezet. Bandi László, az alapítvány kuratóriumának tagja a menet indulása előtt azt mondta: "fontos cél, hogy megtanítsuk a holokauszt leckéit a jövő generációinak".

3. Frissítés: Képgaléria a "dulakodásról" és a nagykoalíciós masírozásról
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(HVG - Origó - Index - szektATV - MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/111026/#ixzz2R7dvyx3H
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra kérdezem: hol vannak a traktorok?
  2013-04-21 12:46:05, vasárnap
 
  2013.04.14.
20:32

Újra kérdezem: hol vannak a traktorok?

Hónapok óta, új és még újabb földekkel való visszaélések látnak napvilágot. A köznyelv úgy becézi őket: "földbotrány". Ez az a téma amit még a pesti ember is megért: kisgazdák megélhetését játsszák át láthatatlan "nagy gazdák" kezére. A feltételezés jelzőn már túllépett a dolog akkor amikor Ángyán József rámutatott jelentéseivel a problémára, ezen felül pedig sokan nem hiszik el, (mert mért is hinnék), hogy "műköröm építő Mancika", az otthoni muskátli locsolgatás, meg a kis hörcsög etetés közben nagyobb mezőgazdasági tapasztalatra tett szert, mint mondjuk Annus néni egy-egy földből élő szomszédja. Még akkor sem, ha a szépségipar kitanulása után részt vett volna a munkaügyi központ tavalyi, kiemelt projektjeként hirdetett "háztáji állattartás, háztáji növénytermesztés" oktatásában. Annyira azért az sem lehetett jó... Ebből következően pedig már-már rejtély az emberek számára, hogy akkor az előbbi, hogy tudott jobb pályázatot benyújtani az utóbbinál... Na most vegyük azt, hogy mondjuk ennyire nem ért a földhöz a pályázatokat elbíráló társaság. Akkor bizony hamuba sült pogácsával és vándorbottal, illően útjukra kell bocsájtani őket, mert ennyit érnek... Ám azt sem hiszi senki, hogy ennyire buta emberek dolgoznak a földpályázatok körül. Okosak, ügyesek, nincsen azzal baj. Inkább hajlik a közember afelé, hogy az Ángyán ember nem beszél hülyeségeket. A hőbörgés pedig megy ezerrel hónapok óta. Nem is olyan régen Bábonymegyerben volt a legutóbbi tiltakozás, mivel az önkormányzat egyik tagja immáron hatalmas földterületet használhat, miközben azok a kicsi gazdák akik ugyan csak egyszerű lakosok, de a földből élnének, most szinte "földtelenek" lettek. Mondjuk jó is az faluhelyen, mert ezen kívül munka nincs, de legalább felduzzadhat a közmunkás létszám... Szóval a bábonymegyeri kisgazdák szóvá tették ezt, aztán vissza is üzentek nekik, hogy "ha beszélsz megdöglesz"... Na most az ilyen mélyen szántó eszmecsere után a kisember valóban nem tehet semmit, minthogy az ösztöneire hallgat. A létfenntartás ösztönére. Elvégre a kenyerét már elvették, meg is fenyegették; hát lássuk be ennél sokkal többet már nem veszíthet, úgyhogy öntörvényű módon földet foglal magának, ami persze így sem lesz soha az övé, mert simán ki fogják penderíteni onnan...

Közben már a Párbeszéd Magyarországért is büntetőfeljelentést akar tenni Bábonymegyer miatt, és még Som környéki hasonló ,,érdekességek" okán. Na itt jön képbe az én, már a poszt címében is megfogalmazott kérdésem: hol vannak a traktorok, vagy legalább a dörgedelmes hangok, amik nehezményezik ezt a fajta eljárást?! Elvégre ez már a sokadik eset, a sokadik településen, ahol a földügyek ilyen módon alakultak. A világért sem bántanám ezeket a vidéki embereket, de nem is olyan rég Viktor volt a messiásuk, és egy szóra elindultak traktoraikkal, hogy nemzet -,meg mezőgazdaság - halált kiáltsanak, és a pokol mocsarába kívánják a Gyurcsány Ferit. Nem baj ez! Volt vér a pucájukban, és kiálltak önmagukért... Ennek tudatában arra gondoltam, hogy ha anno ekkora feldúltságot okozott a fene se tudja már mi, (valaki emlékszik?) akkor most aztán tuti parasztlázadás tör ki. Így aztán már egy ideje érdeklődve figyelem a Kossuth teret, meg az autópályákat, hátha észreveszem, ahogy traktor konvojok tiltakoznak az ellen, hogy fel fog kopni a vidéki ember álla, mert a kormány-haverokon kitört a földbirtoklási vágy, melynek kielégítésére már azt az arany-szabályt sem tartják be, amit egyszer régen saját maguknak megfogadtak, hogyaszongya' "ne mi nyerjük a legtöbbet...". Mára már ez az alapelv sem taggyűlésen, sem "nem taggyűlésen" nem merül fel, mivel átmentek az illetékesek a "merjünk bátran pofátlanok lenni" stílusba. Ám a traktorok még mindig nem jönnek... Én meg lassan úgy érzem magam mint a gyerek, aki rájön, hogy a Télapó nem is létezik, azaz a traktoros tüntetők pár éve igazából nem magukért álltak ki (pedig még maguk is azt hitték szerintem, hogy de), hanem jól megszervezték és felhergelték őket, így csinálva belőlük dísz-tüntetőt. Viszont ami elmúlt, az elmúlt, és én sajnálom ezeket a gazdákat. Ám a bábonyi gazdák akcióján kívül semmilyen karakán megnyilvánulást nem látok a vidék részéről.

Persze buzdítani nem buzdítom őket, mert a NER nem szereti az ilyesmit, és én még véletlenül, meg még gondolatban sem... Minek tenném, hisz se földem se háztáji állatom nincs. A szupermarket meg nyitva van még szombat vasárnap is... Úgyhogy át is térek egy másik témára, ami sokkal kellemesebb.

A minap voltam a Kossuth téren. Fantasztikusan gyönyörű ebben a szép napsütésben. Várost látogatni szép dolog, és nem is tilos. Hogy aztán ki milyen járművel rendelkezik és utazik, ízlés és életvitel dolga, na meg hogy mi jutott neki: kinek az Audi kinek a traktor...

http://nertars.blog.hu/2013/04/14/ujra_kerdezem_hol_vannak_a_traktorok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nocsak,nocsak......?
  2013-04-21 12:35:24, vasárnap
 
  Plagizálás miatt lemondott a franciaországi főrabbi

MTI
- vilag@hetivalasz.hu

Létrehozás:
2013.04.11. - 20:52



Lemondásra kényszerült csütörtökön a franciaországi főrabbi, miután kiderült, hogy több esetben is plagizált, és nincs meg az az egyetemi végzettsége sem, amelyet magának tulajdonított.
A Nyugat-Európában legnagyobbnak számító, 600 ezres francia zsidó közösséget az utóbbi napokban megrázó botrány miatt sürgősen összehívták a konzisztóriumot, a közösség vezető testületét, amely azonnali hatállyal elfogadta Gilles Bernheim lemondását. Helyét ideiglenes jelleggel két másik rabbi fogja betölteni.

Bernheimet egy akadémikus leplezte le, aki a plagizálások gyanújának jár utána. Néhány hete megállapította, hogy a főrabbi 2011-ben kiadott, Negyven zsidó elmélkedés című könyvének több része más szerzőtől - az egykori francia posztmodernista filozófus Jean-Francois Lyotard-tól - származik.

Ugyancsak mástól emelte át egy az azonos neműek házasságáról és gyermekvállalásáról szóló értekezése részleteit (értekezésében az azonos neműek házasodása ellen érvelt). Ebből a szövegből XVI. Benedek pápa is idézett tavaly karácsonyi üzenetében.

A 2008-ban főrabbivá választott Bernheim már bevallotta, hogy ,,másolt, amit egyesek plágiumnak is nevezhetnek". Mély sajnálatát fejezte ki, és elismerte, hogy erkölcsi vétséget követett el.

A 60 éves Bernheim - a rá nehezedő nyomás ellenére - kedden még azt közölte, hogy nem hajlandó lemondani; a modern ortodox rabbi kijelentette, hogy ezt ,,dezertálásnak" tekintené. A Negyven zsidó elmélkedés című könyve kapcsán a plagizálás ügyében korábban nem ismerte el vétkét, egy olyan diákkutatóra hárította a felelősséget, akit - mint mondta, elfoglaltsága miatt - felbérelt, hogy segítsen neki a könyv megírásában.

Kiderült róla ugyanakkor az is, hogy állításával ellentétben nem tette le filozófiából a legmagasabb szintű franciaországi tanári versenyvizsgát.

http://hetivalasz.hu/vilag/egy-akademikus-leplezte-le-62742/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jancsi meghökkenve látja a tengeri úton, hogy kabintársa
  2013-04-21 12:27:24, vasárnap
 
  Jancsi meghökkenve látja a tengeri úton, hogy kabintársa, Fecó női hálóinget vesz fel az éjszakára.
- Hát téged mi lelt? Transzvesztita lettél?
- Dehogyis! Csak tudod, ha süllyed a hajó, előbb mindig a nőket és a gyerekeket mentik ki...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
"Boldog születésnapot, Adolf Hitler!" - közölték transzparen
  2013-04-21 12:14:42, vasárnap
 
  2013-04-21. 11:26
"Boldog születésnapot, Adolf Hitler!" - közölték transzparenseiken a bolgár szurkolók

Bulgáriában egy bajnoki labdarúgó-mérkőzésen mindkét csapat szurkolói horogkeresztes zászlókkal, Harmadik birodalmi jelképekkel és föliratokkal ünnepelték Adolf Hitler 124. születésnapját. A bolgár liberális sajtó és a sportvezetők, illetve az izraeli hírportálok a sportklubok és a beazonosítható szurkolók példás megbüntetését követelik.

Szombaton játszották a Liteksz Lovecs - Levszki Szófia bajnoki labdarúgó-mérkőzést. A vendégszurkolók az Adolf Hitler 124. születésnapját köszöntő horogkeresztes zászlókat, birodalmi jelképeket és transzparenseket, valamint föliratos jókívánságokat emeltek a magasba. A hazai szurkolók sem maradtak ki az ünneplésből, válaszként a következő fölirattal ellátott, több részből álló transzparenst lengettek: "Boldog születésnapot, Adolf Hitler! Csak egyetlen napot adj nekünk Bulgária megtisztítására!"
Bolgár liberális újságok és az izraeli hírportálok máris nagy összegű pénzbírság kiszabását követelik a két sportklubra, illetve börtönbüntetést a beazonosítható szurkolókra. Az izraeli hírközlő eszközök közül néhány követendő példának említi a Magyar Labdarúgó Szövetség megbírságolását és a válogatott Románia elleni mérkőzésének zárt kapuk mögötti lejátszását.
A mérkőzést egyébként az éllovas vendégcsapat, a Levszki Szófia nyerte 2:1 arányban.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/4/111010/#ixzz2R5js8rmy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3999
  • e Hét: 9731
  • e Hónap: 20842
  • e Év: 174338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.