Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Lélekmentő remény
  2013-04-23 20:53:26, kedd
 
  -16. rész


Pár perces szendergése alatt gondolatai felszántották a múlt barázdáit, és a lélekmentő remény magját ültették el benne. A falevelek susogására ébredt. de hiába csalogatták a kerti padra, elrejtőzött előlük. Fejében jöttek, mentek az évtizedek. Ebben a korban egyre sűrűbben kíván gyónni a lélek. Zizzent a csend, és figyelmeztette az elmaradt feladatára...

Telefonja billentyűinek a nyomogatásába kezdett. Hamar létrejött a kapcsolat. Azonnal belevágott...

- Szervusz, Emma. Ne haragudj, hogy késtem a hívással, nem akarok mentegetőzni, kicsit elszámoltam magam az idővel. El sem tudod képzelni, mennyire megörültem, amikor kibontottam a csomagot. Nem mondom, hogy nem kellett volna, a mi több évtizedes barátságunk őszinteségre,- és nem kötelező udvariasságra épült. Nagyon jól jött nekem, ennél hasznosabb és kedvesebb ajándék nem is létezik a világon. Már el is kereszteltem, Fincsikének hívják a drágámat. Hamarosan munkába áll, és megmutatja, mit tud. Nekem pedig, nem marad más hátra, minthogy lerójam a hálámat érte. Ti mindig a barátokra gondoltok, magatok helyett.

- Ugyan Ilikém, ne is mondj ilyet, hiszen Te is a legféltettebb kincseddel érkeztél, mi ez ahhoz képest! No, és ha jól megnézzük, az értéke is, minimum a háromszorosa a fazéknak. De hagyjuk a számokat, nem a börzén vagyunk. - zárta le a témát barátnője csilingelő kacagással.

- Képzeld el, mi történt. Jaj! Csak el ne kiabáljam! Azt hiszem szerelmes az unokám, és mit gondolsz kibe? Na, jól van, nem kell találgatnod, neked bevallom! Hát, az intézetvezetőnkbe, Emesébe, tudod, akiről olyan sokat meséltem.

- Ennek nagyon örülök, mert tudom, mennyire szereted Őt, és szeretnéd boldognak látni. Tudod mit, a napokban meglátogatunk, hátha sikerül találkoznunk vele. Mit szólsz hozzá? Annyira szeretnénk már látni, hogyan néz ki egy ilyen álomotthon.

Beszélgettek még pár percig, majd a boldog viszontlátás reményével elköszöntek egymástól. Szívébe visszatért a nyugalom, a fájó emlék pihenni tért. Jót tett ez a kis baráti csicsergés. Valaminek neki kellene állni. Az édesapjától óh, be sokszor hallotta, hogy a haszontalan semmittevés,- elpocsékolt idő,- és a munkanélküli élet, olyan, mint a kép nélküli keret. Az edzésig bőven volt idő, felsétált a könyvtárba, és olvasott egy kicsit, csiszolta az elméjét. Nem érti,- nem tudja, mi történik vele, a számítógép nem köti le, a leveleit elolvassa ugyan, de több időt nem szán rá mostanában. Szívesebben éli az életét személyes kapcsolatokban.

Belekukkantott a napi lapokba. Az egyik banki hirdetésen akadt meg a szeme. A szíve zakatolni kezdett, a gyomrában bizsergést érzett. Tüzet lobbantott benne a szikra! Mi lenne, ha saját bankot hoznának létre. A világ leggazdagabb vidéke lehetne az övék. Később, a terepet felmérve, a környékbelieket is csatlakozhatnának. - ábrándozott tovább. Egyelőre csak a fiatalokat avatja be a titkos tervébe, nehogy kinevessék, vagy azt higgyék, hogy meghibbant.

Lenn a teremben, mihelyt forogni kezdtek kerekek, a mozgás örömére, és a növekvő oxigén hatására az agytekervényei aktiválták magukat...

Név kell a banknak. A legjobb reklám, egy jól megválasztott név, az maga fél siker...

Folyt.köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2013-04-23 10:12:55, kedd
 
  OSSZÁTOK MEG!

ÍGY ÉLHETED TÚL A SZÍVROHAMOT, HA EGYEDÜL VAGY!

Tegyük fel, hogy este 6 óra van, és te éppen hazafelé sétálsz, persze teljesen egyedül. Egy különösen nehéz napon vagy túl, nagyon fáradt vagy és ideges is. Hirtelen éles fájdalom hasít a mellkasodba, ami kiterjed a karodra és az állkapcsodra is. Körülbelül 8 kilométerre van a legközelebbi kórház az otthonodtól, és biztos vagy benne, hogy ilyen fájdalommal képtelen leszel gyalog odajutni. Azt tudod, hogy kell szívmasszázst alkalmazni valakin, de az orvos, aki megtanította nem készített fel arra, hogy hogyan alkalmazd magadon...

NOS, EZT HOGYAN FOGOD TÚLÉLNI? ELMONDJUK.

Egy átlagos ember, segítség nélkül körülbelül 10 másodperc után eszméletét veszti, ha szívrohama van, és, ha egyedül van, akkor ez elkerülhetetlennek tűnik. De szerencsére ezek az emberek segíthetnek magukon, ha bekövetkezik a legrosszabb. Csak annyit kell tennie, hogy 2 másodpercenként nagy levegőt vesz, és minden levegővétel között egy hosszút köhög. (Mint amikor fáj az ember torka, és fel akarja lazítani az ott lerakódott nyálkát.)

Ezzel a módszerrel eszméleténél maradhat az, akinek szívrohama van, mivel a nagy sóhajtások elegendő oxigént juttatnak a tüdőbe, a köhögés pedig összepréseli a szívet, és így nem áll le a keringés, valamint segít helyreállítani a helyes szívritmust is. Ezzel a módszerrel van esélyük eljutni egy kórházig azoknak, akiknek szívrohama van.
De amit sose feledj: Mindig hívni kell a mentőket a 104-es számon!
Kérlek NE vicceljétek el a dolgot, ez nagyon is komoly... Minden megosztás életet menthet!
 
 
1 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1129
  • e Hét: 3996
  • e Hónap: 10368
  • e Év: 61159
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.