Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Háromszoros létszám és dupla bér
  2013-04-28 21:23:42, vasárnap
 
  Háromszoros létszám és dupla bér

Bár a teljes közszférát létszámstop, bérbefagyasztás és leépítési hullám sújtja, Orbán Viktor hivatala ehelyett tovább "hízik": csak idén a háromszorosára duzzadt a Miniszterelnökség dolgozóinak létszáma, jövőre pedig csaknem kétszer annyi pénzt szánna a kormány a hivatal működésére.

A költségeket tovább növeli, hogy a kormányfő hivatalához került több, eddig önálló intézmény, emellett államtitkári rangot kapott Szijjártó Péter, korábbi miniszterelnöki szóvivő is. A Miniszterelnökség alkalmazottai fizetésük mellett költségtérítésre és szociális juttatásokra is számíthatnak.

Az idei év első felében összesen már 411,9 millió forintot fordított a Miniszterelnökség a dolgozók személyi juttatásaira, tehát egy alkalmazottra eddig közel 1,5 millió forint jutott, miközben tavaly összesen 645 milliót költöttek bérekre - írta tegnap az mfor.hu. Ezzel több mint duplájára nőttek a hivatal személyi jellegű kiadásai. A jelentős költségnövekedés oka a drasztikus hatáskör, és létszámbővüléssel magyarázható.

A közelmúltban ugyanis 111 kormánytisztviselővel bővítették a Miniszterelnökség dolgozóinak számát, így a háromszorosára növekedett a hivatal létszáma. A Lázár János volt Fidesz-frakcióvezető vezetése alá került szervezethez többek között átkerült a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal felügyelete is, önálló államtitkárságot kapott a miniszterelnöki szóvivőből külügyi és külgazdasági államtitkárrá kinevezett Szijjártó Péter és új, külföldi sajtókapcsolatokért felelős helyettes államtitkárság dolgozik majd a Giró-Szász András vezette kormányszóvivői iroda alatt.

A Külügyminisztériumból a Miniszterelnökséghez kerül az Információs Hivatal is.
Az első negyedévben 180 millió forintba került a vezetők, vezető tisztségviselők és az egyéb foglalkoztatottak alkalmazása. Csak a második negyedévben 229,9 milliót költöttek személyi juttatásokra. "Sajátos juttatásként" eddig 5,7 millió forintot, szociális juttatásként pedig 2,8 milliót fizettek ki az év első félévében. Tízszeresére emelkedett a dolgozóknak nyújtandó különféle költségtérítések - például üdülési hozzájárulás, közlekedési költségtérítés - összege is, amely 40,3 millió forintot tett ki. Miközben a kormány a közszféra létszámstopjával és a bérek befagyasztásával igyekszik spórolni saját magán, a 2013-as büdzsé tervezete a 2012-es keret közel dupláját, 5,7 milliárd helyett 9,05 milliárd forintot irányoz elő a Miniszterelnökség működésére.

Orbán Viktor kormányfő 2010 április végén még arról beszélt, hogy feleakkora hivatalt akar maga köré, mint amekkora Bajnai Gordonnak volt, hogy megmutassa: kevesebb emberrel is lehet hatékony munkát végezni. A Miniszterelnökség körülbelül 50 fős induló létszámát azonban már augusztusban 94 főre emelték egy kormányhatározattal, majd 2011 őszére több mint két és félszeresére duzzadt az apparátus létszáma. Ezt követően év végén és 2012 tavaszán is felvettek újabb embereket. A március 31-i adatok szerint már 164-en dolgoztak a Miniszterelnökségen.

Forrás: Népszava összeállítás

sokkaljobb-kommentár: Nincs megállás, a kormányzati dőzsölés tovább folytatódik. Egy másik anyag szerint több milliárd forint megy el irodabútorra (100 ezer forintos forgószékekre), gépkocsikra, albérleti költségekre, miniszterelnöki körlevelekre. 221 millió forintba került a "Magyarország jobban teljesít!" szlogen kampányanyag, 500 millióba kerül egy miniszterelnöki körlevél - válaszborítékkal a duplájába. Állítólag a közeljövőben kapunk megint ilyet, amelyből megtudjuk, hogy milyen jól élünk! Ezeket a pénzeket el lehetne költeni nemes célokra is! Ezekkel a tényekkel csak a felszínt kapartuk meg, hiszen a korrupció is dübörög, és az már külön többszáz milliárdos tétel. A Facebookon terjed egy vicc: Mit csinálsz mostanában? - Semmit! - hangzik a válasz. Mire a kérdés: - És melyik minisztériumban? Nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél!

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta a napokban, hogy a fizikai munka becsületét helyre kell állítani. Kíváncsian várjuk, hogy öt gyermeke közül hányat fog szakmunkásképzőbe íratni.

Békéscsaba, 2013. április 25.
F. I. - K. M.

Emlékeztető: "A magyar népességnek legalább a harmadát végképp elveszítettük, mert már nem rendelkeznek azokkal a képességekkel, tulajdonságokkal, melyek segítségével beilleszkedhetnének egy normálisan működő társadalomba - állítja a Heti Válasznak adott interjújában Bogár László. A közgazdász szerint jelenleg a magyar költségvetés egyensúlyát elsősorban a magyarok önmegszorítása biztosítja." (Részlet a Bogár László közgazdásszal Megszorítjuk magunkat címmel készült interjúból)

sokkaljobb.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár beteg lázálma! – avagy: A Magyar Justitia Bizott
  2013-04-28 21:20:24, vasárnap
 
  Lázár beteg lázálma! - avagy: A Magyar Justitia Bizottság nyílt levele a Miniszterelnöki Hivatal vezetőjéhez! (NIF kommentárral)
Posted on 2013/04/27 by Híradmin

Lázár János“Lázár János: törvényerőre emeljük az emlékezés parancsát, a felejtés tilalmát. A szembenézés és a bocsánatkérés esztendejének kell lennie 2014-nek, a holokauszt emlékévének - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön az MTI-nek, miután megtartotta alakuló ülését a Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság. Lázár János szerint a szembenézés az emlékezés parancsának és a felejtés tilalmának törvényerőre emelését jelenti, a bocsánatkérést pedig a nemzeti identitás részévé kell tenni."

Nyílt levél

Lázár János Államtitkár Úrnak

A Miniszterelnöki Hivatal Vezetőjének

Budapest

Tisztelt Államtitkár Úr!

A Magyar Justitia Bizottság, valamint számos választópolgár nevében (saját személyemet is beleértve) - rendhagyó módon - fordulok Önhöz, a holokauszt tárgykörében kifejtett állásfoglalásának átgondolását és módosítását kérve, mert véleményünk szerint az Ön ominózus nyilatkozata részben hamis történelmi alapokra épül, részben pedig ellent mond a jog és az igazság nemzetközileg is elfogadott kritériumainak...

El kell utasítanunk az Ön által hangoztatott tételt, miszerint a magyarok a bocsánatkérést tekintve, adósai a magyar zsidóságnak. Igazolható, hogy semmilyen adósságunk nincsen, az egykori szélsőséges bűnözök elítélése maradéktalanul megtörtént, a többieknek pedig pontosan annyi köze volt a nácik által beindított és erőltetett deportálásokhoz, mint az ország zsidó származású magyar állampolgárainak. Többek között azoknak, akiket a hazánkat “felszabadító" Vörös Hadsereg kiengedett a gettóból, és akik hálásak lehetnek Horthynak a gettóba zárásukért, mert a németek által megszállt európai államok zsidósága nem részesülhetett hasonló “kegyben", mivel elsöprő százalékukat likvidálták Hitler, Himmler és Eichmann pribékjei. Nem elfelejtkezve Sztálin kitelepítési és likvidálási akcióiról.

A kollektív bűnösségnek elvi, valamint gyakorlati mesterei a nácik és a bolsevikok voltak (bár Benes Eduard is prófétájuk lehetne), és sajnálatos hogy Lázár úr is (közvetlen vagy közvetett módon) ennek az elvnek a híve, sőt törvényerőre kívánja emeltetni.

Tisztelt Lázár Úr! 2014 nem lehet a holokauszt emlékéve, legfeljebb papíron és szólamokban, mint ahogyan nem lehet (és értelmetlen) az Ön által említett felejtés tilalmát törvényerőre emelni, valamint a bocsánatkérést a nemzeti identitás részévé tenni, mert ha az identitás a kulturális értékek azonossága, (támaszkodva a közös nyelvre és történelemre) akkor a bocsánatkérés csak úgy lehet ennek a része, mint a parlamentnek a vidámpark.

Ami pedig a szembenézés és felejtés tilalmát illeti, az nem más, mint egy időben, tartalmában és aktualitásában is olyan ellenőrizhetetlen, végrehajthatatlan, valamint illékony törvény lenne, amely csak az ostoba és használhatatlan törvények számát szaporítaná.

Feldmájer úr is fatális tévedésben van, amikor a nemzeti szembenézésről értekezik, mivel kis országunk többet tett a zsidóságért, mint bármelyik európai állam, vagy más kontinensek államai. Talán a deportáltak közül ide jöttek vissza legtöbben a második világháború után, itt találták meg a számításukat, itt részesültek a legtöbb jóvátételben és egyetlenegy sem került a hajléktalanok táborába!

A MAZSIHISZ ügyesen elhallgatja azokat a személyeket, akik életük kockázatásával segítették a gettóban lévőket, és azokról sem emlékeznek meg, akik fegyverrel léptek fel a németek és a nyilaskeresztes legények ellen. Még csak válaszra sem méltatták a hasonló tárgyban készült leveleimet. Arról már nem is beszélve, hogy zsidó honfitársaink egy szóval sem ítélték el a magyar állampolgárok “málenkij robotra" történt deportálását vagy a Tito által levezényelt magyar ajkú polgárok tömeges, mintegy 40 ezer fő kivégzését. (Annak ellenére, hogy sokukat összedrótozva, élve égették el a felgyújtott szalmakazlak lángtengerében, amely a németek által alkalmazott gázosítási módszerhez viszonyítva a holokauszt legborzalmasabb változatának minősült!)

Mi ezt sem felejtjük el,- ezért az Ön vagy a MAZSIHISZ által tervbe vett 2014-es holokauszt emlékévvé való nyilvánítását - a tartalma miatt -, kifejezetten a diszkrimináció és az elfogultság tipikus példájának tartjuk! Ez vonatkozik a bocsánatkérésre is, mert egy nemzet nem kérhet bocsánatot, mivel az a kollektív bűnösség elismerését és alkalmazását jelentené. Az egykori kivégzett bűnösök eleve nem is kérhetnek bocsánatot, a többieknek pedig nincs miért! Ugyanakkor azt sem felejtettük el, hogy Kun Béla, Rákosi, Kádár bandája sem kért bocsánatot pedig az ő számlájukat is kivégzettek, megkínzottak és kitaszítottak sokasága terheli. Biszku elvtárs például még büszke is a tettére, szép nyugdíjjal éli a világát, de nem hallani arról, hogy a MAZSIHISZ szorgalmazná a felelősségre vonását vagy a bocsánatkérését, többek között a zsidó honfitársaink kivégzése miatt.

Mi kategorikusan elutasítjuk Lázár úr és a MAZSIHISZ tervezett lépését, kikérjük magunknak, hogy a magyar nemzetet ismét megbélyegezzék és megalázzák, ezzel is továbbszítva az ellentéteket a történelmet nem ismerők, valamint az igazságot képviselők között. Meggyőződésünk, hogy minden magyar állampolgár (faji vagy nemzetiségi hovatartozásától függetlenül) önérzetét sértenék ezek a semmire sem vezető, semmilyen pozitív előjelű eredményt nem hozó, egyes elfogult személyek által kiizzadt elképzelések valóra váltása.

Befejezésként: mi nem differenciáljuk a történelmi tényeket, az áldozatok és a hóhérok hovatartozását. Minden ártatlan áldozat megérdemli, hogy emlékét megőrizzék, és minden hóhér, hogy elnyerje méltó büntetését! Ennek szellemében ellenezzük a Lázár úr nyilatkozatában foglaltak realizálását, és nyomatékosan kérjük, hogy ezt a kérdéscsomagot ugyanúgy felejtsék el, mint a kommunista bűnösök felelősségre vonására vonatkozó választási ígéretüket.

Tisztelettel, az MJB nevében:

Prof. Dr. Bokor Imre

P.S.

Vajon kitől kért bocsánatot Zoltai Gusztáv úr, egykori munkásőr, MDP és MSZMP tag, Landeszmann egyik támogató munkatársa, a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatója, a Zsidó Világkongresszus magyarországi elnöke, a MAZSÖK (Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány) társelnöke, a Magyar Köztársasági Érdemrend csillagokkal ékesített középkereszt, valamint a Pro Fidelia érdemrend tulajdonosa és Budapest díszpolgára, vagyis a bocsánatkérésre felszólítandó magyarság (kiemelten) oszlopos tagja? Önmagától? A MAZSIHISZ-től? A magyaroktól? Senkitől?

NIF kommentár:

Nem igazán tudjuk eldönteni, hogy Lázár János megőrült vagy csupán provokálja (netán utasításra) a társadalmat? Minden esetre olyan határokat feszeget, amik könnyen kirobbanthatják a népharagot! Elképesztő kijelentése a legvadabb kommunista cezaromániás elképzeléseket is felül múlja! Ki az a beteges elme, aki kötelezővé karja tenni az emlékezést és tiltani a felejtést? A totális és dühöngő kommunista diktatúra szörnyű emlékét vetíti elénk ez a törvénytervezet. A kötelező április 4-ék, május 1-ék, november 7-ék erőszakkal kikövetelt ünneplését.

Milyen alapon vár tőlünk a zsidóság efféle tiszteletet? Mi közünk nekünk, és a többi, a II. Vh. után születettnek a holokauszthoz? Miféle egyoldalú és terrorisztikus eljárás ez, amikor a másik fél a mi áldozatainkra és fájdalmunkra egyáltalán nincs tekintettel?

Tökéletesen egyetértünk a MJB nyílt levelében foglaltakkal, s figyelmeztetjük Lázár államtitkárt, ne provokálja a magyar népet, mert veszélyes terepre tévedt! Ha pedig az a célja, hogy valami nyílt ellenállást robbantson ki, akkor elő a farbával, álljon ki, és mondja a szemünkbe, verekedésre akar kihívni bennünket! Ezért kellett ideszállítani a 4600 izraeli katonát? Ezért mer ilyeneket mondani?

Valljon színt Lázár úr, és mielőbb mondjon le, amíg nem lesz nagyobb baj! (NIF)

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/04/27/lazar-beteg-lazalma-avagy-a-magya r-justitia-bizottsag-nyilt-levele-a-miniszterelnoki-hivatal-vezetojehez-nif-komme ntarral/?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drámai mértékben visszaesett az Európai Unió iránti bizalom
  2013-04-28 21:16:43, vasárnap
 
  Drámai mértékben visszaesett az Európai Unió iránti bizalom

Egy friss felmérés szerint drámai mértékben visszaesett az Európai Unió iránti bizalom az EU hat nagy államában. A szegény államok kisegítése és a kemény feltételek miatt erősödik az Európa-ellenesség, és nemcsak Nagy-Britanniában.

Öt év alatt és a gazdasági válság hatására drasztikusan megváltozott az EU megítélése, még az olyan tagállamokban is, amelyek lakossága korábban lelkes Európa-párti volt.

Az, hogy a britek inkább nyűgnek, mint hasznosnak tartják az EU-t, nem újdonság. Az azonban igen, hogy Spanyolországban, Németországban, Franciaországban és Lengyelországban is többségbe kerültek azok, akik nem bíznak az Unióban.

Az Eurobarométer közvélemény-kutató adatait az Európai Külkapcsolati Tanács nevű szellemi műhely elemezte ki. Ezek alapján különösen a Spanyolországban végbement változások sokkolóak. 2007-ben még csak a lakosok kevesebb, mint egynegyede mondta azt, hogy nem bízik az EU-ban.

Öt évvel később már háromszor annyian, azaz a spanyolok nagy többsége. Az olaszoknál, lengyeleknél és németeknél is gyakorlatilag a duplájára ugrott a "bizalmatlanok" száma.

A tanulmányt publikáló Guardian szerint mindez "alapvető kérdéseket vet fel az Európai Unió legitimációjáról".

"Olyan nagy a kár, hogy nem számít: hitelező, hitelfelvevő vagy az euró-övezetbe készülő országról van-e szó. Mindenki azt hiszi, hogy rosszabb a helyzet" - mondta José Ignacio Torreblanca, a Európai Külkapcsolati Tanács madridi irodájának vezetője.

José Manuel Barroso Európai Bizottsági elnök arra figyelmeztetett, hogy "veszélyben az Európai álom a populizmus és nacionalizmus megerősödése miatt". Sok európai lakost bizonytalanság, munkanélküliség és növekvő vagyoni különbségek sújtanak és elege lehet Európából. Nem érti, hogy ki dönt miről és ki irányít mit? - tette hozzá.

Még lelkes Európa-pártiak is ódzkodnak attól, hogy a válságra adott válasz részeként a tagállamok önrendelkezésük feladására kényszerülnek. Merkel német kancellár például azt mondta, el kell fogadni, hogy néha Brüsszel mondja ki az utolsó szót. Erre Tusk lengyel miniszterelnök azt válaszolta: sokan attól tartanak, hogy egy ilyen helyzetben a Németországhoz hasonló nagy államok diktálnának Európában. "Ettől egyaránt félnének Varsóban, Athénben és Stockholmban" - mondta.

Szvetnik Endre, London
Forrás: InfoRádió

sokkaljobb-kommentár: Az Európai Unió egy igazi nagy vízfej lett, tele bürokratával, akik a magas jövedelmük ellenére még lopnak is, és kitalálnak egy csomó ostobaságot - ezzel bizonyítva fontosságukat. A tagállamok annyiban hibásak, hogy odapakoltak sok olyan embert, akitől szabadulni akartak. Barroso elnök Portugália bukott miniszterelnöke, és egykori maoista. Tele van Nyugati szalonkommunistával az uniós parlament, amelynek fenntartása óriási pénzbe kerül. A képviselők az ötéves mandátum után további három évig élvezik a teljes jövedelmet. A strasbourgi bérlemény és a Strasbourg-Brüsszel közötti felesleges röpködés is emészti a költségeket, ráadásul jócskán szennyezi a környezetet is.

Miután a megcsapolt bevételek elfogytak, újra a tagállamok általuk már jócskán leürített zsebeiben fognak megint kotorászni! Erre vonatkozó igényüket szőr mentén már be is jelentették.

Békéscsaba, 2013. április 27.
F. I. - T. Z.

Emlékeztető: "Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, akkor adj neki hatalmat." (Ábrahám Lincoln)

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország megszállásának a forgatókönyve
  2013-04-28 21:15:36, vasárnap
 
 
Magyarország megszállásának a forgatókönyve
2013. április 28. 09:31 magyarnemzetikormany.com

1. lépés Hozzuk létre azokat a szabályokat , amely lehetővé teszi az ország lefoglalását a majdani látszat adósság miatt!

Az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet!!!!! Érted?
1982 évi Törvényrendelet!!!!!!

"Az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében).

A Tvr. 9. cikkely 3. szakasza mentesíti az IMF-et hazánkban mindenféle bírói és hatósági eljárás alól Magyarország területén, magyar bíróság, az IMF semmiféle ügyletébe nem avatkozhat bele. Az IMF megvásárolt tulajdonait bérlőkkel szemben is teljes ez a jogvédelem, az IMF viszont bárkivel szemben kezdeményezhet bírósági eljárást Magyarországon.

A Tvr. 5. szakasza alapján az IMF irattárai teljes mértékben sérthetetlenek az IMF semmiféle adatszolgáltatásra nem kötelezhető semmiféle hivatal részére Magyarországon.

A Tvr. 6. szakasza alapján az IMF minden vagyona és követelése mentes bármily nemű korlátozástól, rendszabályok, ellenőrzések és bármilyen természetű moratórium alól hazánkban.

A Tvr. 8. szakasza alapján az IMF valamennyi kormányzója, ügyvezetője, helyettesei, bizottsági tagjai, képviselői, tanácsadói, tisztségviselői és valamennyi alkalmazottja is mentesül mindenféle jogi eljárás alól Magyarországon.

A Tvr. 9. szakasza alapján az IMF valamennyi vagyona, jövedelmei, követelései és ügyletei teljes mértékben adómentességet, vámmentességet és illetékmentességet élveznek Magyarországon."

ÉS ÍME A FRANKÓ JOGSZABÁLY: Link

2. lépés gazdaság alapjainak kivéreztetése: Csinálj rendszerváltást. Majd privatizáld az államvagyont szarért-húgyért a csinovnyikjaidnak. Kezd az élelelmiszer iparral és a feldolgozó iparral, privatizáld azt és építsd le!

3. Szítss belső ellentéteket, hozz létre pártokat vetésforgóban, aztán uszítsd a legagresszívabb kisebbséget az anyanemzetre. Ha nincsennek elegen szaporítsd fel őket és hozass olyan törvényeket, amellyel előnyös kivételezett helyzetbe hozod őket, kivívva a kivéreztetett lakosság ellenállását.

4. Szoríts meg ha nem elég az elkeseredés a lakosság körében: Két legyet ütsz egy csapásra. Egy, hogy lakosság fiatal része elvándorol, pont azok akik értelmesek és meg tudnák akadályozni a ténykedésed és utánpótlást tudna biztosítani a nemzet megerősödéséhez.

5. Vezess be valuta alapú hitelt, told orba szájba hogy mindenki beleugorjon, elhigyjék, hogy a hosszú kilátástalan meddő időszak után kitörési pontot kaptak. Aztán emeld négyszeresére a kamatokat és törlesztőrészleteket.

6. továbbra is tüzeld az agresszív kisebbséget és tedd közzé az összes nemzettel szembeni általad jóváhagyott és támogatott visszaéléseit.

7. Alapítss egy radikálisként, rasszistaként elkönyvelt pártot, amelyben a kivéreztetett lakosság megmentőt lát. Húzd fel a semmiből, a kezedben lévő média segítségével. Ez a párt lesz a későbbi jelenléted Cassius Bellije, akik miatt mint rasszista, antiszemita gyülekezet miatt bevonulsz az országba. Ez lesz az indok!

8. Perverz módon alípts egy téged ajnározó közösséget: Hitgyüli azoknak, akik már csak Istenben bíznak. Minősítsd történelmi egyházzá. Sarcold a birkáidat!
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=438613

9. Alapíts biztonsági szolgálatokat, amik a te kezedben vannak és légy annyira perverz, hogy kis logikával kiderüljön ez a tény... Inkal-Kahal...

10. Szükség van az aktív jelenlétedre a megszálláshoz?
Semmi gond: vidd csődbe az ország légitársaságát és miközben mindenki a csőd felháborító tényéről beszél nyugodtan leszállhatnak a katonáidat telepeseidet szállító gépek.A barba trükk: miután embereid itt vannak állíts mindent helyre, hogy eltüntesd a nyomokat.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/03/elbaltaztak_de_lagalabb_nem_kell_fizet ni/
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WBbrbmpbmtc

11. Nemzet bosszantására, nyomd magad az arcukba: Zsidó kongesszus, zsidó kulturális fesztivál, óriásplakátok 1%-os adó felajánlás, orszéág légterébe berepülések, csinálj békemenetet és a többi és a többi.

http://www.youtube.com/watch?v=Go4vVMAUUCc
http://hvg.hu/vilag/20130318_Budapesten_ulesezik_a_Zsido_Vilagkongress

12. Rasszizmusra és antiszemitizmusra hivatkozva: hozz drónokat és tankokat az országba:

Tarcalra megérkeztek a tankok a zsidó világkongresszusra:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/480194_574419349264598_603 494655_n.jpg

A drónos cikket és hírt cenzúrázták....

Nos fentiek tények ismeretében végre észbe kaphat mindenki, aki eddig még nem kapott! Mindenki tegye meg azt ami kötelessége!

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magas beosztású fideszes is képbe került a Portik-Laborc tal
  2013-04-28 21:09:12, vasárnap
 
  Magas beosztású fideszes is képbe került a Portik-Laborc találkozón
2013, április 27 - 13:10


Magas beosztású, jelenlegi kormánytag neve is felmerült a Portik-Laborc-ügyben - ezt Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ismerte el újságírói kérdésre sajtótájékoztatóján.

Jelenlegi kormánypárti politikus, és egy kormánytag nevét is említi az ominózus beszélgetésben Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója - legalábbis ez derül ki a hangfelvételen, aminek a leiratát a napokban hozták nyilvánosságra. Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatóján ezt újságírói kérdésre ismerte el. A kérdésre, miszerint tud-e arról, hogy felmerült kormánypárti politikus neve is, Kocsis Máté azt mondta: ,,Hogyne tudnék róla, épp ez a probléma. Erre mondtam azt, hogy tisztességes ember ilyet nem csinál." Hozzátette, erre utalt akkor, amikor azt mondta, hogy terhelő adatokat akart gyűjtetni bírákról, közéleti szereplőkről az akkori kormány, és a kormány alatt álló szervezetek. Személyiségi jogokra hivatkozva a Fidesz kommunikációs igazgatója nem nevezte meg, konkrétan kinek a neve merült fel. Portálunk információja szerint magas beosztású fideszes politikusról van szó.

A maffiabaloldal egykori szereplői ismét találkoznak - erről is beszélt a Portik-Laborc-ügyre utalva a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette: az MSZP választmányának szombati ülésén ma ugyanis részt vesz Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője is - tudatta az MTI.

A politikus úgy vélekedett, a baloldalon "ideges kapálódzás" kezdődött a Portik-Laborc-ügyben. Idézte például Gréczy Zsoltnak, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) politikai és kommunikációs főtanácsadójának szavait, miszerint a DK nem érti, hogy Bajnai Gordon és csapata miért határolódik el ennyire a Portik-Laborc-ügytől, hiszen Bajnai Gordon kormányzásának első fél évében Laborc Sándor nemzetbiztonsági vezetőként a helyén volt, és az utóbbi napokban megjelent hírekkel ellentétben Bajnai nem menesztette őt.

"Bajnai Gordon megint mossa a kezeit. (...) Minden régről előkerült zűrös ügy kapcsán az a hivatalos Bajnai-álláspont, hogy nem tud róla, nem tehet róla" - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint ezt hívják sumákolásnak.

Kocsis Máté egyúttal jelezte: a Fidesz-frakció kedden tesz javaslatot arra, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keretein belül milyen formában vizsgálódjanak tovább a Portik-Laborc-ügyben. Választ kell találni egyebek mellett az alvilág, az Energol Rt. és a politika kapcsolatára, valamint a Portik-Laborc-találkozó előzményeire és következményire - közölte. Kérdésre hozzátette: azt is vizsgálni kell, hogy Laborc Sándor milyen minőségében, magánemberként vagy titkosszolgálati vezetőként vett részt a megbeszélésen, mert ez a történtek büntetőjogi megítélése szempontjából nem mindegy.

A trafiküggyel kapcsolatban azt mondta: szemenszedett hazugság, hogy fideszesek osztották ki a helyeket, például ő se nyert koncessziós jogot, meg a családja sem, pedig ő is helyi fideszesnek számít (Kocsis Máté a VIII. kerület polgármestere - szerk.). Szerinte általánosítanak, és egy-egy esetet emelnek ki ebben az ügyben. Úgy véli, egyrészt ez a baloldal hisztériakeltése, másrészt a multik lobbija áll a hangulatkeltés mögött, akik közül a pályáztatás előtt a legtöbben árusítottak cigarettát.

Mint arról az alfahir.hu korábban több cikkben is beszámolt: se vége, se hossza azoknak az információknak, amelyek arról szólnak, hogy milyen Fidesz-közeli emberek nyertek a dohánykoncessziós pályázaton. Szerkesztőségünkhöz folyamatosan érkeznek az információk, olvasói levelek, amelyek mind azt támasztják alá: hazudtak a narancsosok, amikor azt állították, családi vállalkozásokat, gyesről visszatérőket, munkanélkülieket segítenek, és olyan helyi vállalkozásokat, amelyek korábban is dohánytermékek értékesítésével foglalkoznak.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/magas_beosztasu_fideszes_is_kepbe_kerult_a_portik_laborc_talalk ozon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudós-Takács János: Rudolf Hess, a béke mártírja
  2013-04-28 21:07:50, vasárnap
 
 



Tudós-Takács János: Rudolf Hess, a béke mártírja


Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese, a második világháború alatt szerepet játszó politikusok közül az egyik legkülönösebb és legérdekesebb egyéniség.

Különösen szívügye volt - Hitlerhez hasonlóan -, hogy tartós megértés jöjjön létre a német és angol nép között. A háború kitörése mélységesen megrázta. Hitler jóváhagyásával a Portugáliában és Svédországban működő tisztviselőkön keresztül titkos erőfeszítésekbe kezdett, hogy béketárgyalás kezdődjék Németország és Anglia között.

Ám Churchill nem fogadta el Hitler többszörös békeajánlatát, amelyet utoljára 1940 júniusában, Franciaország legyőzése után tett, pedig Hitler 1940 májusában azért állította le a páncélos előrenyomulást Dunkerque-nél, és nem mért légicsapást a távozni készülő angol expedíciós hadseregre, hogy elősegítse Angliával a kompromisszumos békét.

Ugyanakkor tény, hogy Churchill kormányának több tagja egyezkedni akart Hitlerrel. A megrémült Roosevelt kanadai segítséget kért, hogy megállítsa az angolok titkos megegyezési kísérletét. Churchill pedig kíméletlen machiavellista intrikákhoz folyamodott, hogy megakadályozza az R.A. Butler által előkészített megbékélést.

Két nappal azután, hogy Churchill kijelentette: ,,sosem fogjuk megadni magunkat", Lord Halifax Svédországon keresztül jelezte Berlinnek, hogy Anglia rövidesen békeajánlatot tesz. Kennedy követ titkos kapcsolatban állt Hitler megbízottaival. A windsori herceg is bátorította a német békereményeket.

Az Intelligence Service észlelte Hess békekezdeményezését, majd megtévesztő tevékenységet folytatott, hogy Hesst Hamilton hercegen, valamint a svájci és spanyol követen keresztül csapdába csalják.

Hess 1941. május 10-én egy Messerschmitt 110-en Skóciába repült, és miután ejtőernyővel földet ért, és néhány héten keresztül - immár őrizetben - tárgyalásokat folytatott vezető angol politikusokkal, Churchill utasítására, mint "háborús bűnöst" börtönbe vetették.

Egy feljegyzés, amelyet 1941. június 3-án Ralph Murray, egy szupertitkos kormányzati szerv tisztviselője készített a Foreign Office titkosszolgálati osztálya számára, tartalmazza Hess békejavaslatait:

1. Németország és Anglia a status quo alapján megegyezhet.

2. Németország feladja egykori gyarmataira vonatkozó igényeit; Anglia elismeri, hogy a kontinentális Európa német érdekszféra.

3. Németország kivonul Franciaországból, Norvégiából, Romániából, Bulgáriából és Görögországból.

4. Ausztria és a Cseh-Morva protektorátus a Német Birodalmon belül marad; Lengyelország, Dánia, Hollandia, Belgium, Szerbia német ellenőrzés alatt áll.

5. Etiópia és a Vörös-tenger brit befolyási övezet.

1941 után Hesst teljesen elszigetelték. 1942. június 25-én a Dél-Wales-ben lévő Abergavenny-be szállították, majd 1945. október 8-án Nürnbergbe vitték, ahol a ,,Nemzetközi Katonai Törvényszék" elé állították. Még ennek a bíróságnak is fel kellett mentenie a ,,háborús és emberiség elleni bűncselekmények" vádja alól, de a felháborító ítélet azt állapította meg, hogy ő ,,a béke ellen" követett el ,,bűncselekményeket" - éppen ő, aki életét kockáztatta a béke megteremtéséért! Ilyen címen ítélték el életfogytiglani börtönre.

Hesst hat vádlott-társával együtt 1947. július 18-án átszállították a spandaui börtönbe. Csak 1952-ben engedélyeztek havi 30 perces beszélgetést a hozzátartozójukkal, és hetente egy levelet. A többi fogoly szabadulása után 1966-tól Hess egyedül volt a spandaui börtön fogja.

Az 1970-es évek elejétől engedélyezték, hogy a havi beszélő 1 órás legyen. 1986 decemberében a fia, Wolf Rüdiger Hess a Szovjethez fordult édesapja szabadon engedése ügyében. Személyesen beszélt Grinin bonni szovjet követségi tanácsossal, akinek szavaiból arra következtetett, hogy Gorbacsov Hess szabadon bocsátását készíti elő.

Ezt az értékelést megerősítette a Der Spiegel 1987. április 13-i száma, amely "Gorbacsov szabadon akarja engedni Hesst?" című cikkében azt írta, hogy Gorbacsov arra a meggyőződésre jutott, hogy Hess elengedését "világszerte humanitárius gesztusként fogadnák".

Ezért az angol hatalmasságoknak más eszközt kellett találniuk, hogy az 1941-es német-angol békekötésről oly sokat tudó Hess szabadon bocsátását megakadályozzák.

1987. augusztus 17-én Rüdiger Hesst hivatalosan értesítették, hogy édesapja meghalt. A hivatalos változat szerint a nyaka köré tekert kábellel felakasztotta magát. De a gyenge, 93 éves Hessnek, aki alig bírta magát cellájából a kertbe vonszolni, nem volt erő a karjában. Hogyan lehet feltételezni róla ily módon elkövetett öngyilkosságot?

A későbbi, szeptember 17-i hivatalos nyilatkozat hivatkozott egy Hess zsebében talált állítólagos búcsúlevélre és a boncolás eredményére, amely egyenes vonalú nyomot állapított meg a dróttal összekötött nyak baloldalán.

A holttesten a müncheni Törvényszéki Orvostani Intézetben a család kérésére Dr. Wolfgang Spann professzor második boncolást végzett el, akinek 1988. december 21-i jelentése szerint "az, hogy a torkon lévő nyom nem a gége felett helyezkedik el, inkább fojtogatásra utal, mint akasztásra. Az arcon talált véredények, amiket vértolulás okozott, szintén összeférhetetlenek az akasztással."

Hess halála idején egy bizonyos Melaouhi, a spandaui börtön polgári alkalmazottja volt egészségügyi szolgálatban. Beszámolója szerint, Hess halála napján a kerti nyári kunyhóban birkózás nyomait tapasztalta.

Egy dél-afrikai ügyvéd 1988. február 22-én eskü alatt ezt vallotta: "Rudolf Hesst az Angol Belügyminisztérium utasítására a Special Air Services két tagja gyilkolta meg. A gyilkosságot az MI-5 tervelte ki és irányította. A gyilkosság azért vált szükségessé, mert a Szovjetunió kormánya 1987. júliusában Weizsacker moszkvai látogatása kapcsán megegyezett a német elnökkel, hogy Hesst 1987. novemberében szabadon bocsátják.

Hess délutáni sétája idején a két SAS-ember a nyári kunyhóban várt a fogolyra. Egy 4 és fél láb hosszú kábellel akarták megfojtani. De mivel Hess ellenállt és segítségért kiáltott, a gyilkossági kísérletet megszakították és a foglyot katonai kórházba szállították. A fenti információt az Izraeli Titkosszolgálat egyik tisztjétől szereztem személyesen, szóbelileg 1987. augusztus 18-án."

A "búcsúlevél" nem tükrözte Hess 1987-es gondolkodását, teljesen egyértelműen a 20 évvel korábbi gondolatokra utalt. Azt a következtetést lehet levonni, hogy Hess 20 évvel korábban betegsége miatt a halálra várva írt egy búcsúlevelet, amelyet akkor nem adtak át a családjának, és ezt használták fel 1987-ben hamisítvány készítésére.

Rudolf Hess jellemét, elvhűségét, emberi nagyságát legjobban az utolsó szó jogán, 1946. augusztus 31-én elmondott szavai tárják elénk:

"Az a kiváltság jutott osztályrészemül, hogy életem számos évén át dolgozhattam nemzetem ezer éves történelme során született legnagyobb fiának helyetteseként. Még ha ehetném is, akkor sem ha ki akarnám törölni ezt az időszakot életemből.

Boldog vagyok abban a tudatban, hogy teljesíthettem a kötelességemet a nemzetem iránt, mint német, mint nemzetiszocialista, mint Vezérem hűséges híve. Nem bánok meg semmit sem!

Nem számít, hogy mit tehetnek velem az emberek. Egy napon az örök Isten ítélőszéke előtt fogok állni. Neki fogok feleletet adni, és tudom, hogy Ő felment majd engem."

Meggyőződésünk, hogy a történelem és az igazság is felmenti majd Rudolf Hesst, aki ily nagy áldozatot hozott a békéért. Bátorsága, amellyel életét kockáztatta, 47 évig tartó börtöne, amelyet elviselni kényszerült, és vértanúsága nem merül feledésbe. Igazságot szolgáltatnak majd neki, és a Nürnbergi Perben mondott végső szavai: "nem bánok meg semmit sem", mindörökre fennmaradnak.

http://harcunk.info/index.php/archiv/252-rudolf-hess-a-beke-martirja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarországi zsidóság, történelmünk elmúlt másfélszáz éve
  2013-04-28 20:58:21, vasárnap
 
  A magyarországi zsidóság, történelmünk elmúlt másfélszáz évet meghaladó időszakának főbb periódusaiban játszott szerepét áttekintve kijelenthetjük, hogy amennyiben a zsidóság a magyar élettérben akar élni, egy választása van: beismerés, bocsánatkérés és jóvátétel:

◘ Beismerése a XIX. század második felétől az I. világháborúig tartó, szinte akadálytalan bevándorlásuk és mohó gátlástalan gazdagodásuk magyarságnak okozott kárainak!

◘ Beismerése az aknamunkának, kalandorkodásuknak, melynek következtében Magyarország védtelenné vált és elszenvedte második Mohácsát: Trianont!

◘ Beismerése annak, hogy a két háború közti időszakban, a zsidótörvények jogos önvédelmi gesztusai voltak egy általuk szipolyozott népnek!

◘ Beismerése annak, hogy a II. világháború alatt, ill. '45 után, Magyarország óriási ember- és anyagi vesztesége nem következett volna be, ha a zsidóság vezetői, világpolitikát író képviselői nem hátráltatják, akadályozzák Magyarország háborúból való kiugrási kísérleteit, semlegessé válásának óhaját, ill. egy balkáni front megnyitását, a déli front hadműveleteinek korábbi elkezdését!

◘ Beismerése annak, hogy a zsidóság tömegeinek német megszállók általi deportálásában a magyar nép 95%-a ártatlan! (Pontos, cáfolhatatlan adatokat követelünk a deportáltak, ill. a holocaust folyamán elpusztultak számát, a halálok természetét illetően.)

◘ Beismerése annak, hogy '45-öt követően zömmel a zsidóságból verbúválódott az a társadalmi szemét, melynek magyarirtásához, magyargyűlöletéhez foghatót csak a trianoni rablók, a magyar élet másik - bekéredzkedő koldusból gyilkoló tolvajjá váló - esküdt ellenségei: románok, szerbek, csehek-szlovákok, oroszok-ukránok tettek meg! A zsidóság hiányában az '50-es évek diktatúrja vagy akár a Kádár-éra sem tudta volna végbevinni a nemzeti szellemben elkövetett pusztitás 2004.dec.5-én felfedett dimenzióját, az ország eladósodását, a kiváltságok egy szűk és privilegizált csoport kezébe koncentrálását... Beismerése a szerepnek, melyet szent forradalmunk: '56 vérbefolytásában s megtorlásában játszottak.

◘ Utoljára, de talán nem utolsónak: beismerése annak, hogy a '89-'90-es rendszerváltás nem teremthette meg a szabad, demokratikus Magyarországot, egy kiszipolyozott, tartaléklángon vegetáló nép régóta kiérdemelt anyagi biztonságát, nemzeti azonosságtudatában való otthonra találását, életereje megújhodását, mert ,,a zsidóság az emberi összetartozás érzését saját fajára korlátozta", ill. korlátozza ma
is! Beismerése az általuk megszervezett országfosztogatásnak, adósrabszolgaságba hajtásunknak. Beismerése cionista vezetőik évek óta tartó ,,szálláscsinálásának": azon szándékuknak, hogy cselédjük legyen a magyar saját hazájában!


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=165485356946051&set=a.102153283279259 .4886.100004537624899&type=1&theater
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A diktatúrák sajátja, hogy mindenki fél mindenkitől
  2013-04-28 20:55:20, vasárnap
 
  2013. április 27., szombat
SZIGORÚAN ELLENŐRZÖTT SAMESZOK

A diktatúrák sajátja, hogy mindenki fél mindenkitől.
Legelsőbb is a diktátor retteg alattvalóitól, aztán szépen, sorban a többiek is, kollegáiktól, bűntársaiktól, mindenki mindenkitől, lépegetve lefelé a ranglétrán.
Aki a létra legalján áll, annak talán már nincs is kitől félnie, csak még nem tudja, de jaj lesz a többieknek, ha rájön, és kirúgja alóluk a létrát.
A félelem bizalmatlanságot szül, senki nem bízik senkiben, ezért hát mindenkit ellenőrizni kell, nem követ-e el meggondolatlanul - vagy netán szándékosan? - bűnt a Vezér és a ranglétrán közvetlenül felette állók ellen.
Mert az éber ellenőrök pontosan tudják, hogy ők milyenek, és ha ők eladnák magukat egy hízott libáért, akkor a ranglétra alsóbb fokain állók méginkább, hiszen létük alapja és szabályozója - ranglétrájuk - két kövön áll, melyek alól folyamatosan pereg a homok.
Az egyik kőre rá van írva, hogy önérdek, a másikra meg, hogy félelem.
Percre sem lehet lazítani az éberségen, a diktátornak és aljanépének folyamatosan rajta kell tartani szemüket az eseményeken.
Az ilyen vertikálisan felépített bűnszervezeteket állandó kontroll alatt kell tartani, a legkisebb megingást sem lehet eltűrni, minden szinten mindenről tudni kell,
Az aprajáról általában, a középkáderekről konkrétan és a prominensekről aprólékosan, az eltévelyedéseket pedig azonnal szankcionálni illik..
Egy komolyabb város polgármestere pedig már valaki, aki megéri, hogy fokozott figyelmet fordítsanak rá, és kizárják a lehetőségét minden gyermeteg tévedésnek.
Azt pedig, hogy a szervezet felső vezetésének tagja fordít személyes figyelmet arra, aki a polgármesteri székben követi őt, az utód tekintse kitüntetésnek, hiszen - bár kiskorúnak és ostobának, továbbá megingatható hűségűnek minősítették - mégiscsak nem akárki foglalkozott arra érdemtelen személyével.
Arról nem is szólva, hogy ez a sötét alak, ez a Gyurcsány ki tudja, mit tesz vele, ha nincs ott a megnyugtató védelem a háta megett!
Lehet, rontást küld rá, lehet, szemmel veri, de az is lehet, hogy miközben kimegy az ajtón, akkor szándékosan rálép a küszöbre, majd a bal vállán keresztül háromszor hátraköp és elmormolja a varázsigét:
Orbán, Áder, Lázárjankó.
Törjön reátok a kankó!
Aztán lehet hónapokig az ember csúnyáját higanyos kenőcsökkel kenegetni, meg önmegtartóztatni, holott erre Fideszes potentátnak eddig azért még nem kellett vetemednie!
Így aztán, mikor Gyurcsány Hódmezővásárhelyre ért, az őt meghívó polgármester irodájában régi jó cimborájába, Lázár Janóba botlott, aki Fleto láttán boldogan felrikkantott: MEGLEPETÉS!
Namármost az ember ezen igen jókat kellene, hogy röhögjön, de valamiért mégis szánalmasnak és kisszerűnek, emellett udvariatlan taplóságnak látja a dolgot.
Ha vendéget hívok, akkor nem hívom oda a keresztapámat, aki a vendégemet felettébb utálja, akkordban gyalázza, nem élek vissza azzal, hogy tudom, hogy a vendég kultúrember.
Ha vendéget hívok, és éppen csőtörés van, akkor előre tisztázom vele, hogy lehet, hogy csak akkor tudunk találkozni tezsvér, ha átgázolsz a szaron, vállalod így is a találkozást, vagy inkább helyezzük át máskorra?
Persze ez illúzió, a Fidesz vezetőinél nagyobb bunkókról a bolsevik dalárda sem tud énekelni, igaz, hogy ezek drágábbak is, legalábbis az országnak igen sokba kerülnek.
A találkozó mellesleg rendben lezajlott, helyi ügyekről esett szó.
Gyurcsány alvás közben is el tud a maga részéről kulturáltan beszélgetni akár egy cerkófmajommal is, ha akar, egyébként meg nem háborúba ment, hanem a választókkal társalogni.
Nagyon csodálkoznék, ha Lázár Janiban ismerné fel az ő potenciális választóját.
Lázár viszont elégedett lehet, sikerült megakadályozni a fenyegető gyurcsányista összeesküvést, nem engedte kísértésnek kitenni a bánatostekintetű városvezetőt, aki - ha nem figyel éberen - talán bedől a szirénhangoknak és a hódmezővásárhelyi városházára kitűzi a vörös lobogót, vagy a franc se tudja, hogy a rókaravaszságú Gyurcsány most milyen lobogó alatt harcol.
Ő ugyan azt mondja, hogy nemzetiszínű alatt, de az nem lehet, mert azt a Vezér már ellopta és hazavitte, majd az alaptörvényt módosítani is kell már lassan.
Azon azért hemperegni lehet a röhögéstől, hogy a mai napig, ha megjelenik Gyurcsány valamerre, akkor a Fideszes potentátok összerondítják a lábuk szárát és automatikusan elkezdenek hülyeségeket beszélni.
Valahogy annyira szánalmas ez az egész...

http://www.pupublogja.hu/2013/04/szigoruan-ellenorzott-sameszok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmincmillió forint a miskolci rektor főtanácsadójának
  2013-04-28 20:51:55, vasárnap
 
  Harmincmillió forint a miskolci rektor főtanácsadójának

Beküldte: atlatszo
2013. április 26. péntek

A Hexagon Family Bt. 2006 júliusa óta havi nettó 290 ezer forintot és költségtérítést kap az állítólag rossz anyagi helyzetben lévő Miskolci Egyetemtől, de szerződéses feladatait többször külön is megrendelték, így összesen több mint 30 millió forintot keresett a rektor főtanácsadójának családi vállalkozása, derül ki az atlatszo.hu birtokába került szerződésekből.

Január 31-én jelent meg az Egyetemigazsag nevű, névtelen szerző által vezetett blogon egy írás, mely azt írja, hogy az évek óta tartó megszorítások, valamint az Arcadom-hoz és Gropius-hoz kötödő befejezetlen építkezés miatt sínylődő Miskolci Egyetem Rektori Hivatala nem éppen spórolósan működött az utóbbi években. Mi több, Patkó Gyula korábbi rektor főtanácsadója, Molnár László Hexagon Family Bt nevű cége “a Miskolci Egyetem működésével kapcsolatos programkoordinációs, beruházásokkal kapcsolatos tanácsadói, műszaki elemzői, oktatásszervezői és erre vonatkozó tanácsadói feladatok ellátásával lett megbízva."

A blog szerint olyan egyetemi feladatokat is ehhez a céghez szerveztek ki, mint a diplomaosztók, vagy karácsonyi koncertek szervezése, de fizettek tanácsadásért, fordításért is a bt-nek - 2006 óta összesen 30.644.850 forintot. A történet február elején lépett magasabb szintre, mikor Prof. Dr. Patkó Gyula rektor rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, melyen kiállt Molnár László mellett és ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az írás miatt.

Szerettük volna megtudni az egyetem igazságát, így közérdekű adatigénylést nyújtottunk be, melyet az intézmény nem sietett teljesíteni. Először arra hivatkozva kértek haladékot, hogy későn érkezett meg hozzájuk az elektronikus formában elküldött igénylés. Utána személyes betekintést ajánlottak, mire az egyetemen megjelenő meghatalmazottunk számára nem voltak hajlandóak megengedni, hogy a dokumentumokról bármilyen másolatot, fotót készítsen. Már a peren gondolkodtunk, mikor egy leak-en keresztül megkaptuk a szerződések egy részét, majd rá pár napra KiMiTud-on keresztül egy sokkal bővebb anyagot.

Az egyetemtől április közepén megkapott 24 darab szerződés alátámasztani látszik a feljelentett blog szerzőjének állítását. Dr. Molnár László cégét 2006. július 1-én kötött határozatlan idejű szerződésben bízta meg az egyetem a ,,működése körében előálló programkoordinációs; beruházásokhoz kapcsolódó tanácsadói, műszaki elemzői; oktatásszervezői és erre vonatkozó tanácsadói feladatok ellátásával", hozzátéve, hogy ezek a tevékenységek ,,a megbízó tevékenységi körén belül nem szakmai feladatnak minősülnek." A Hexagon Family Bt. mindezért a feladatért havi nettó 290000 forintot, ezen felül költségtérítést kap, ami viszont még érdekesebb, hogy a felsorolásba illeszkedő tevékenységekre rendszeresen újabb megbízásokat kapott a cég az utóbbi években.

Gépészek

A gépészmérnökök által vezetett egyeteme szenátusától 2006-ban a szintén gépész végzettségű Molnár ,,A Miskolci Egyetemért Érdemérem" kitüntetésben részesült. A szerződéseinek nagy részét szignáló Patkó Gyula 2006. július 1-én került a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékáni székéből rektori pozícióba, így Molnár megbízása volt az egyik első papír, amit ebben a titulusában aláírhatott. A gépészdominancia pedig továbbra sem látszik megingathatónak: idén március 6-án a kar jelenlegi dékánját, Dr. Illés Bélát választotta meg a jelentős gépész túlsúllyal rendelkező Szenátus új rektornak.

Illés július 1-én válthatja Patkót a rektori székben, amennyiben erre Balog Zoltán erőforrás miniszter is rábólint. A háromfős mérkőzésből Prof. Dr. Barkai László egy plágiumügy miatt kiesni látszik, így ha a debreceni példát követve Balog szembemenne a szenátusi szavazatokkal, akkor csak Palotás Árpádra, a Műszaki- és Anyagtudományi Kar dékánhelyettesére eshet a választása.

Patkó professzor és Molnár rektori főtanácsadó között információink szerint nagyon régi kapcsolat áll fenn. Úgy tudjuk, az utóbbi években nem történhetett olyan személyi döntés az egyetemen, melyre Molnár ne bólintott volna rá. Molnár Lászlóval feltehetően Dr. Mang Béla korábbi stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, 2002-2006 közötti felsőoktatási helyettes államtitkár is kapcsolatban lehetett, legalábbis erre enged következtetni, hogy Molnár 2006-os határozatlan idejű szerződése mellett 5-6 évvel ezelőtti, többszázezres szerződéseken is a megbízók képviselői között szerepel a neve. Mang Béla jelenleg az Illés Béla által vezetett Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék docense.

30 millió forint nem egyetemi feladatokra

Összeadva a Hexagon Family Bt-nek kiutalt pénzeket, nagyjából 30 és fél millió forintot kapunk, melynek kicsit több, mint kétharmada a 2006 júliusi szerződés alapján kiszámolt összeg. A szolgáltatási szerződések jellemzően rendezvényszervezéssel, azok pr- és szaktanácsadásával, fordítással, szakértői munkával kapcsolatosak, vagyis olyasmivel, amire Molnár egyszer már leszerződött. A Hexagon Bt megbízásai diplomaosztók, tanévnyitók, karácsonyi és állami ünnepségek, konferenciák esetében feltűnőek leginkább, a munka kiszervezésének okául pedig szinte minden esetben azt írják, hogy az nem szakmai feladat, az egyetemnek nincs rá megfelelő kapacitása, vagy személyzete. Lássuk, melyek voltak azok a feladatok, amelyek nem az egyetem szakmai munkájához kapcsolódnak és amiért nem volt elég egyszer leszerződni a Hexagonnal.

Rendezvények, diplomaosztók

2011-ben 5 diplomaosztó során felmerülő, egyenként 100000 forintos költségre szerződött le a főtanácsadó cége. A június 3-án aláírt szerződés szerint az egyetemnek nincs kapacitása megszervezni az eseményeket, ráadásul ,,az idő rövidsége, a feladat sürgőssége" is közrejátszott a külső cég megbízásában. Furcsa, hogy ennyire meglepte az egyetemet, hogy a tanév végén diplomaosztók lesznek, hiszen korábban is szerződött már ilyen feladatra, természetesen a Hexagonnal. 2010. január 16-án 70000 forintot, 2009 júniusában (Kerti Partival együtt) 185000 forintot, 2007 azonos hónapjában 5 db. azonos rendezvény pr- és szaktanácsadói feladataiért 500000 forintot számlázott ki Molnár.

A 2010-es tanévzáró rendezvények előkészítésének felügyelete, a rendezvények szervezése közben folyamatos egyeztetés a rektori hivatallal 150000 forintba került, a 2009. január 24-i diplomaosztó a Kutatók Éjszakájának helyi szervezésével, illetve a március 15-i ünnepség szervezésével és lebonyolításával viszont már 800000 forintot kóstált. Szintén jól fizető, 950000 forintos megbízás volt az egyetem 60 éves jubileumi rendezvénysorozat programjának kidolgozása és előkészítése, valamint a lebonyolításhoz szükséges pr- és szaktanácsadói feladatok ellátása.

A 2009-es jubileumi tanévnyitó ünnepségekkel kapcsolatban 50000 forintot kapott a cég, ugyanebben az évben a pótdiploma-átadó ünnepségért és a karácsonyi koncertért közösen 215000-ret. 2008-ban az október 23-i és gyermekvárosi ünnepséget, valamint a november végi pót-diplomaosztót magába foglaló szerződés 300000 forintról szólt, az éves rendes diplomaosztók és a tanévnyitók pedig együtt 250000-be kerültek az egyetemnek. 2007-ben is dolgozott tanévnyitón és egyetemi nyílt napon Molnár László, előbbit 200000-ért, utóbbit 400000-ért vállalta el. A 2007-es SEFI-IGIP mérnökképzési konferencia megszervezése 50000-ot hozott a Hexagon konyhájára.

Pályázatok nyomán szerzett megbízások

A Hexagon Family Bt kapta 2007 márciusában a ,,K+F+I Szolgáltató Centrum a Miskolci Egyetem tudás és infrastruktúra bázisán c. kiemelt projekt megvalósíthatósági tanulmányának" elkészítését, amely a megbízó megrendelési körén belül nem szakmai feladat - írja a szerződés. A 300000-es paktum Mang Béla nevét is magán viseli, a beadott munka végül nem nyert. A szintén nem az egyetem szakmai feladatának számító TÁMOP 4.2.3. ,,Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja" pályázat keretében a disszeminációk megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó részek összeállításában való közreműködés, vagyis egy 20 oldalas szakmai anyag összeállítása 300000 forintot kóstált. Teljesítésigazolásra jogosult személyként Patkó Gyula megbízó neve mellett szintén Mang Bélát találjuk.

Szakértői munkák

2011 elején az egyetem jövőbeni együttműködési lehetőségeinek feltárásáról szóló konferencián való tolmácsolásért 250000 forintot és egy 77 diás prezentáció lefordításáért 231000 forintot számlázott ki Molnár. Ugyanezen év tavaszán Dr. Kamondi László, a gépészkar idén kitüntetett dékán helyettesének megbízására a Szerszámgépek Tanszéke, Forgácsoló szerszámgépek című tananyagának lektorálását végezte el 78400-ért.

666600 forintba került az egyetemnek, hogy Molnár cége kidolgozza a mesterképzési szint Ph.D. képzésére felkészítő tehetséggondozását, illetve megszervezze az ehhez kapcsolódó workshopokat és elkészítse a támogatási szerződésben meghatározott feladatok alapján ,,a doktori fokozatot szerzettek karrierlehetőségei a versenyszférában" c. tanulmányrészt. Mang rektorhelyettes a megbízással a JR Consultant Bt-t cserélte le a Hexagonra 2008. március 1-én.

Dr. Sárközi László igazgató 2007 szeptemberében 100000 forintért bízta meg Molnárt műszaki szöveg fordításával, ugyanő, ugyanennyiért egy évvel korábban műszaki tanácsadásért fizetett neki ugyanennyit. A szintén igazgatói tisztségben lévő dr. Csáki Tibor elektronikus szabadvezetékek kutatásáért, majd a következmények levonásáért rendelte meg Molnár munkáját 2006 szeptemberében 75000, illetve 100000 forint értékben. Utóbbiak esetében a szerződés kimondja, hogy ez a megbízó feladata.

A többi megbízás esetében azzal indokolja a külsős cég megbízását az egyetem vezetése, hogy azok nem tartoznak az egyetemi szakmai feladatai közé, illetve nincs rá kapacitásuk. Molnár Lászlónak volt, keresett is 30 milliót az állítólag rossz anyagi helyzetben lévő Miskolci Egyetemen.

Átlátszó oktatás: Adatigénylő blogot indít a Hallgatói Hálózat

“Átlátszó oktatás" címen egyetemi gazdálkodást vizsgáló közérdekű-adat igényléseket gyűjtő blogot indítottak a Hallgatói Hálózat aktivistái. A projekt célja, hogy a KiMitTud közadatigénylő rendszerünkhasználatával átláthatóvá tegyék az egyetemek és főiskolák működését és kiderüljön, igaz-e a sok pletyka, amely az egyetemi karok és a hallgatói önkormányzataik közpénzeket érintő hanyag gazdálkodásáról terjeng. G. Szabó Dániel, a blog egyik szerzője kezdeményezte azt az ELTE jogi karának hallgatói önkormányzatát érintő pert, mely egy megtagadott adatigénylés nyomán indult és amiről korábban mi is beszámoltunk. A bloggerek nemrég kaptak választ arra az igénylésre is, mely a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának gazdálkodását vizsgálta. A megkapott adatokból kiderült, hogy a HÖOK 50 millió forint állami bevétellel és 28 millió forint “egyéb" forrással gazdálkodott, melyből több millió ment karrierprogramokra, belső továbbképzésekre és az EFOTT rendezvénysátorra. A szervezet a 28 millió nem állami forrásról nem árult el adatot. A felsőoktatás korábbi pénzügyi botrányainak összegyűjtését is célul tűző blog szerzői szeretnék, ha minél többen adnának be közérdekű-adat igényléseket és ezzel nyomon követhetővé válnának az egyetemeken és főiskolákon elköltött adóforintok.

http://atlatszo.hu/2013/04/26/miskolci-egyetem-hexagon-patko-gyula-molnar-laszlo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért robbantgatják fel a sportolókat
  2013-04-28 20:50:57, vasárnap
 
 
Miért robbantgatják fel a sportolókat

Milyen emberre vall az, hogy bombát helyez el egy vasárnapi maratoni futás végén várakozó civilek között ? Gyermekeket felrobbantani, asszonyokat lemészárolni mennyivel elfogadhatóbb Irakban, mint Boston belvárosában ? 1948-at megelőzően mindennposak voltak a piacokon, szemétkosarakban elhelyezett bombák, amelyekkel terrorizálták a palesztínokat, majd elűzték őket a szülőföldjükről a nagy honfoglalás idején . Most mintha már elégedetlenek lennének azzal a hellyel, amit az Isten igért nekik néhány ezer évvel ezelőtt . Most új hazát keresnek megint .

Micsoda véletlen, hogy ezt most itt a Kárpátmedencében vélik felfedezni, mert ennél könnyebben semmi mást sem tudnának megszerezni maguknak mint hazánkat . Tel Avivban óriási tábla hirdeti ezt a Magyarországba igyekvőknek, akik nem elégedtek az új hazájukkal, a miénket is szeretnék maguknak . Mindent akarnak ! Izraelt is az Euphrateszig képzelték, sőt ha bukna Perzsia, akkor ősi jogon azt is maguknak követelnék, a Purim hetvenezres áldozatára való hivatkozás alapján . Eszter is arra járt egyszer...

Korunk kevert társadalmaiban nemzetről beszélni elaggott szokássá vált, amit csak a nácik és fasiszták szájából hallunk . Modern embernek eszébe sem jut saját országot követelni magának, mert jól elvannak a fekete, sárga vörös, világosbarna egyénekkel, s nagy boldogságban élnek velük . Közös törvény, fényűző etetőhelyek, rendőri erők, idegenben állomásozó katonaság, globalizált bankok, tőzsde, minden megtalálható ma már egy ?haladó? társadalomban . Még az emlékezetükből is kitörölték a valamikori haza gondolatát, amin gyermekei, unokái csak nevetnek, de idős korukban rájönnek arra ők is, hogy valami még sincs rendben .

Korunk részigazságainak fele működik, de a másik fele hiányzik . A korábbi teljes foglalkoztatás után munkanélküli irodákban szédelgő boldogtalanokká váltak néhány emberöltő alatt . Lebontották a kommunizmus mások által működtetett utópiáját, miközben a hitleri Németországról mint ördögről beszéltek, mert néhány hét alatt bebizonyította, hogy működik . Nálunk is megigérték ugyanezt, de már három hosszú év eltelt a négyből, sőt hasonló felhatalmazást kapott a mostani kormánykoalició is mint Hitler maga 1933-ban, még sem működnek a dolgok ! A belügyminiszter zsarolható személye gátolja az alvilág elenni harcot, mert kapcsolatban állnak még mindig velük, a nemzet valódi érdekeivel szemben .

Kétharmados felhatalmazás mellett nemzeti ügyekben társult volna a Jobbik szavazótábora is, ha nem közeledtek volna inkább a jól bevált nagykoalició emlékében a baloldali szélhámosok felé, akiket a Nyugat is támogat . Valódi akarat hiányában szenvednek csupán . Azokra nem mer támaszkodni ez a csak látszatban nemzeti párt, akik megválasztották őket, mert valójában ők is csak a jobboldalhoz tartoznak . A baloldal és a jobboldal között pedig az a különbség, hogy a láthatatlan háttérhatalom jobbkeze, vagy balkeze mozgatja az életfontosságú zsinórokat .

Magunkra számíthatunk egyedül ebben a kifacsarodott világban, ahol bizonyítékok százait vehetik elő az igazság besározására azok, akiknek eltérnek az érdekei a miénktől . Emberek százai esnek áldozatul jólidőzített robbanóanyaggal feltöltött autóknak a Közelkeleten, de a kuktabombát elhelyező gyerekek sem maguktól találták ki azt, hogy ott robbantsanak . Mennyire könnyű célpontnak igérkezett a meztelen lábak leamputálása egy vasárnapi futást követően ! Kisgyermekek és asszonyok között elhelyezni gyilkoló eszközöket gyáva emberre vall . Erről a két fiatalról fel sem tételezné az, aki ismeri sportpályafutásukat . Egyik ökölvívó bajnok, a másik birkozóbajnok volt .

Ki lenne az ellenség valójában ? Nehéz erre válaszolni, mert a média egyoldalú tájékoztatása szerint megszüntek az etnikai konfliktusok azzal, hogy az USA elment demokráciát terjeszteni az Irán körül elhelyezkedő országokba . Nagyon kevesen maradtak függetlenek a globalizált bankoktól a második világháborút követően . Afganisztánt sohasem sikerült hosszabb távon meghódítani . Beletört a foga ebbe a nagyhatalomnak számító Britt birodalomnak is, de Nagy Sándor sem maradt sokáig köztük . Róma sem bírt velük . Az oroszok megpróbálták a tanácsköztársaság idején, de azóta eltünt ez a fele is a hidegháborúnak . Már csak Amerika maradt, akik maguk is igyekeznének kifelé ebből a számukra értelmetlen helyzetből, ahol csak rombolni tudtak, vagy hiteltelen diktátorokat kinevezni államelnöknek .

Tömegpusztító fegyverek elszaporodásával mindent elpusztíthatnak ezek a világuralomra törekvő istentelenek, de azzal még nem léphetnek arra a földre, amit kiszemeltek maguknak, mert az őslakosság soha sem fogja elismerni őket felszabadítójának . Ideig óráig még megtehetik ugyan, de amikor felébrednek és körbeállják őket, akkor nem lesz menekvés, egyedül maradnak az egész világgal szemben . Lassan ébredeznek az emberek . Az internet bugyraiban vájkálva néhol értelmes véleményeket talál az ember, és ha a sorok között is képes olvasni, akkor megértheti a körülötte történő dolgokat .

Ki az a bolond, aki a háza mellé rondít ? Békében élni szomszédainkkal, azt csinálni velük, amit mi is elvárunk tőlük . Ennyi ! S ehhez nem kell nagy értelem . Mindannyiunkkal velünk születik a jóság, a szépség iránti vágy, a boldogságra való törekvés . Ezért nem robbantgatunk lopott gépkocsikat olyan területen, ahol megtűrnek bennünket . Miért gondolja Amerika azt, hogy elmehet demokráciát terjeszteni mások földjére, majd amikor odarondít az asztalukra elvárná, hogy ne tegyék ugyanazt velük ? A szerencsétlen nép, a megvezetett tömeg pedig szenvedheti butasága árát . Megölték Kennedi elnököt is ötven évvel ezelőtt, de mind a mai napig nem tudják, hogy kik és miért ölték meg őt, bár sejtik sokan . Vélt gyilkosának a gyilkosa Jacob Rubinstein (Jack Ruby) volt .

Szeptember tizenegyedikén önállósította magát a terror, és a megelőző csapások egyéb változatai . A terroristák nevében legegyszerűbb ma elkövetni aljasságokat, hiszen mi mást is vár tőlük a tömegtájékoztatás egyoldalúságán elbutított tömeg ? Háromezer ember veszett el a tornyok szélhámosságában, majd milliók haltak meg értelmetlenül miatta . Mást se hallunk a média csatornáin, hogy ez robbant, azt lőtték ki, megölte, elfogta, keresik, stb . Ezt a felhevített lelkiséget tükrözi a mindennapjaink valósága, ha akarjuk, ha nem . Vannak olyan népcsoportok, akik képtelenek élni feszültség nélkül . Miattuk történik szinte az összes gyalázatos cselekmény a földünk felületén . Mindent akarnak . Azt is ami nem jár nekik . Vannak, akik jobban ragaszkodnak bizonyos értékeikhez, mint a saját életükhöz, és ez egyre jobban el fog terjedni mindenhol .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.