Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kakaós-kókuszos kevert süti
  2013-04-08 15:29:49, hétfő
 
 

Hozzávalók:

Tésztához:
25 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg olvasztott langyos vaj
1/4 liter tej
1 csomag sütőpor
25 dkg cukor
4 dkg kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só

Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
ízlés szerint kókuszreszelék
ízlés szerint rum
pár evőkanál cukor

Elkészítése:
Először a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, csipet sóval, belekeverjük a cukrokat, tojást, olvasztott vajat és végül a tejet. Közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. Amint kivettem a sütőből még megszórtam kókuszreszelékkel.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Tökmag
  2013-04-08 14:33:05, hétfő
 
  A tökmag magas vitamin- és ásványi anyag tartalmánál fogva igen hasznos szervezetünk számára. Fogyasztásával hozzájuthatunk A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6, folsav, C-vitaminokhoz, foszforhoz, káliumhoz, magnéziumhoz, vashoz, cinkhez, szelénhez. Magas a növényi szterol és fitokemikália tartalmú, kiváló fehérjeforrás, valamint rendkívül gazdag rostokban.

Általánosan javallt:
Prosztata problémák esetén.

A népi gyógyászatban főként prosztata-panaszok enyhítésére ajánlják, mert magas linolsav tartalma (omega-6) segíti a hólyag- és prosztatabetegségek megelőzését, illetve gyógyulását. A tökmag E-vitamin tartalma csökkenti a szabad gyökök káros hatásait, és - akárcsak a magban lévő esszenciális zsírsavak - fokozza a benne található A-vitamin felszívódását.

Növeli a szexuális étvágyat és teljesítményt is. Kiváló méregtelenítő, máj- és hólyagregeneráló, sebgyógyulást segítő anyagokat tartalmaz. Vértisztító hatása miatt a köszvény ellen is bevethető. Mértékletesen fogyasszuk, mert magas kalóriatartalma mellett komoly hashajtó hatása is van! Lehet magában is rágcsálni, de tehetjük salátákba, vagy dúsíthatjuk vele az otthon készített péksütit, kenyeret, müzlit. Illatos olaját salátákba használhatjuk.

TÖK-MAG-OLAJ
************
A tök és a tökmagolaj alkaloidákat, flavonoidokat és háromféle különböző zsírsavat tartalmaz.

Tökmagolaj

A tökmagolaj rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban, olajsavban és alfa-linolén savban.

Egy csésze nyers tök kb. 30 kalóriát tartalmaz (kcal), 8g szénhidrátot, 1g fehérjét, 1 mg nátriumot és kb. 8567 IU antioxidáns A-vitamint. A sütőtök gyulladásos faktora 65, így gyulladáscsökkentő ételnek tekinthető. Glikémiás indexe meglehetősen alacsony, ezért kiváló választás cukorbetegeknek.

A tökmagolaj omega-6 és omega-9 zsírsavakat, fitoszterolokat, antioxidánsokat, vitaminokat (E, A és K) és kalciumot tartalmaz.

A hidegen sajtolt tökmagolaj csökkentheti az LDL (rossz) koleszterin szintjét, javíthatja a szív és máj működését. A benne lévő delta-7 szterin nevű szteroidnak tulajdonítják a prosztatára gyakorolt jótékony tulajdonságait.

Aki csak teheti, fogyasszon minden héten legalább egyszer tököt, ill. napi egy teáskanálnyi tökmagolajat vagy tökmagolaj kivonatot.
Forrás: http://betegsegek.drtihanyi.hu/news/showID/284
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Szezám tárulj!
  2013-04-08 14:32:16, hétfő
 
  Szezámsó!
***********

Saláták, levesek köretek ízesítésére alkalmas, nagyon finom és egészséges.

Legyen a mindennapi táplálékod!
Ezzel sózd az ételeidet!

Elkészítési módja:

1 csésze szezámmaghoz keverj hozzá 1 evőkanál tiszta sót. (kizárólag tiszta sót használok) Egy serpenyőben alacsony hőmérsékleten pirítsd meg a szezámmagot a sóval együtt. Közben kevergesd serényen, hogy a szezámmag meg ne égjen! Mikor érződik a szezámmag kellemes illata, akkor kész van. Hagyd kihülni és kávédarálón finomra őröld meg, hogy az értékes olajok kioldódjanak.

Figyelem!
Mindig a kész ételhez adjuk a szezámsót hogy megőrizze a finom aromáját!

Érdekességek a szezámmagról
***********************
Egészben fogyasztva a szezámmag felpörgeti az anyagcserét, mert ekkor ez a funkciója, viszont ha őrölve fogyasztjuk, akkor könnyebben emészthető, emésztést segítő a hatása. Amit még érdemes tudni róla: 50%-kal nagyobb a fehérjetartalma, mint a húsnak.
Védi az ereket, a kapillárisok falát is - a hajdinához és a lenmaghoz hasonlóan.
Magas a vas-, cink-, magnézium-, kálcium tartalma.
Tudtad, hogy egy fél pohárnyi szezámmag háromszor annyi kálciumot tartalmaz, mint 1 dl tej?

Szezámmagtej készítése:

A szezámmagot egy éjszakára beáztatjuk (áztatás nélkül is készítheted, de áztatva ki tudnak oldódni a magokból az enzimgátló anyagok), majd másnap tisztított vízzel jó alaposan összeturmixoljuk. Ezután egy sűrű szűrőn leszűrjük, és már készen is van, iható. Lehet ízesíteni, édesíteni juharsziruppal, datolyával, steviával, mézzel, agavé sziruppal, kakaóval, ahogy jólesik! 1:3 arányban szoktam készíteni, 1 rész szezámmag és 3 rész tisztított víz. Az így készült lének természetesen semmi köze a hagyományos tejhez, de a színe hasonló, azért nevezik tejnek. Az íze natúr - természetesen -szezámmag íz.

Pirított szezámmag:

Felhasználás előtt célszerű a szezámmagot kissé megpirítani, mert így dióízűvé és illatúvá válik. Továbbá a hő hatására a benne lévő emésztést gátló enzimek lebomlanak. A serpenyőbe egyszerre ne tegyél sokat, és folyamatosan kevergesd! Saláták ízesítésére, panírozáshoz, kenyerekhez, édességekhez, müzlikhez használható.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1576
  • e Hét: 4443
  • e Hónap: 10815
  • e Év: 61606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.