Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Szóval hogy is van az a fránya rezsicsökkentő aláírásgyűjtés
  2013-04-09 21:14:19, kedd
 
  Szóval hogy is van az a fránya rezsicsökkentő aláírásgyűjtés?


László Komlós írja a Facebookon:

Ma "szerencsém volt találkoztam egy "Rezsicsökkentés mellett kampányoló FIDESZ-es aláíró ívvel.
Az alját található apóbetűs szöveget "Aljas módon" elolvastam és egy apróság tűnt fel.
A rezsicsökkentéssel egyetértő személy aláírásával igazoltan beleegyezik, hogy az adatait a FIDESZ (NEM ELÍRÁS) adatait nyilvántartásba vegye.
Azokat kampány célra is felhasználja. A FIDESZ a nyilatkozaton megadott telefonszámon, e mail címen a későbbiek folyamán bármikor megkeresse.
Aláírásával beleegyezik abba, hogy ezen adatokat nem csak a rezsicsökkentéssel kapcsolatban szabadon felhasználhatja.
Szóval hogy is van az a fránya rezsicsökkentő aláírásgyűjtés?"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szellemi Honvédelem: nem tűri a CÖF, hogy Orbánékat gyalázzá
  2013-04-09 21:10:25, kedd
 
 
2013.04.09. 20:42
Szellemi Honvédelem: nem tűri a CÖF, hogy Orbánékat gyalázzák

Már több mint kétezer értelmiségi, szimpatizáns és egyesület csatalakozott a Szellemi Honvédelemhez, azaz a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kiáltványához, amelyben elítélik, és nem tűrik szó nélkül, hogy bárki is gyalázza Magyarországot és a magyar kormányt.



A polgarportal.hu Csizmadia Lászlótól, a CET-elnökétől, a CÖF alapítójától megtudta: ,,már több mint kétezer értelmiségi, szimpatizáns és számtalan egyesület csatalakozott a Szellemi Honvédelemhez, azaz a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kiáltványához, amelyben elítélik, és nem tűrik szó nélkül, hogy bárki is gyalázza Magyarországot, a magyar kormányt". ,,A CÖF megszervezte azt is, hogy a csatlakozók jelezhették, részt kívánnak-e venni a Szellemi Honvédelem napi munkájában. Több mint ezren jelezték, hogy segítenek, és aktívan részt vennének a munkában. Mindez azt jelenti, hogy együttes erővel azonnal reagálni tudunk a támadásokra, és megvédjük hazánkat. Gyakorlatilag felállt egy civil honvédő hadsereg, mozgalom, s a jövőben egyetlen gyalázatos, lejárató megjelenést, megnyilvánulást sem hagyunk szó nélkül. Itt az ideje, hogy a külföldi sajtó is megtudja az igazságot Magyarországról, és a magyar kormányról, a reagálásainkat határainkon túl is megjelentetjük" - mondta a portálnak Csizmadia.

Leszögezte, a Békemenet mellett így már a Szellemi Honvédelem is egy erős, határozott civil etikai megmozdulás, amely kulturáltan, a tények mentén munkálkodik.

atv.hu

http://atv.hu/cikk/20130409_szellemi_honvedelem_nem_turi_a_cof_hogy_orbanekat_gya lazzak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÚGY HIÁNYZOTT,MINT EGY FALAT KENYÉr
  2013-04-09 20:53:44, kedd
 
  Regionális holokauszt-emlékpark-oktatási-vallásturisztikai-központ épül Vácon

Küldő: Farkas Éva; dátum: Április 9, 2013; idő: 9:09am
Blog megtekintése

A Dunakanyar Régió-ban olvastam (15. évf. 7.sz. 4.oldal) (részlet):

Regionális holokauszt-emlékpark-oktatási-vallásturisztikai-központ épül Vácon,

az Oberlander téren, 2014-ben! Történelmi múltra alapozva, mely szerint "tabu témák voltak az intézményes népirtások, köztük a holokauszt is." (Ezek szerint a gyerekkorom mozijaiban a nagyfilm előtti holo-kisfilmek és az egyetlen tv-adó, ami hetente leadott nekünk egy kis zsidók által elszenvedett tragédiát-, ha akartuk, ha nem-, nem volt elegendő a zsidók szerint! F.É.)
"Az év elején megalakult a Holokauszt Emlékbizottság 2014, mely többek között arról döntött, hogy előkészíti és segíti országszerte és a határokon túl is a magyar ajkú zsidóság körében a megemlékező rendezvényeket." ... "Úgy döntöttünk-, mondja Turai János a váci zsidó hitközség elnöke, a magyar zsidó kongresszus külügyi bizottság tagja-, holokauszt pusztításának 70. évfordulója emlékére a váci hitközség sírkertjében regionális holokauszt -emlékpark-oktatási-vallásturisztikai-központot alakítunk ki." (Már csak ez hiányzott az életünkből! Nincsenek munkahelyek Vácon sem, de országos árvizek-, igen, a gátak építése megint elhalasztva, a zsidó bankok által gerjesztett uzsorakamatokból ki sem látszunk, de kárpótlásra és holo-emlékparkra jut pénz! F.É.)
... (Arról nem értesülünk a cikkből, hogy kinek a pénzéből és arról sem, hogy a kereszténydemokrata polgármester, az egykori Pest megyei Miép-elnök, Fördős Attila vajon mit szól az egészhez? Emlékeztetőül írom, hogy a váci zsinagógát az elmúlt években romos állapotából varázsolták újjá. Ki állta a számlát? Érdekességként megemlítem (országos hír volt néhány hete), hogy szintén jövőre terveznek építeni ebben az "antiszemita országban" a Csepel-szigeten egy Európa központú zsinagógát! Ezt is a mi pénzünkből! Ugyanakkor a budapesti Dohány utcai zsini a legnagyobbnak és a legszebbnek számít Európában. A váci új református templomépítést meg keresztény-közadakozásból kezdték el fölépíteni, de pénzhiányában nem tudják befejezni. Erre viszont nincs sem állami, sem önkományzati támogatás!
Ezek után, nekünk magyaroknak el kéne dönteni, hogy keresztény ország leszünk továbbra is, vagy átengedjük hazánkat a zsidóknak? Emberek! föl kéne már ébredni!!!!!!!!! F.É.)


http://nemzetifront.ning.com/profiles/blogs/region-lis-holokauszt-eml-kpark-oktat -si-vall-sturisztikai-k
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Náci veszély
  2013-04-09 20:44:05, kedd
 
  Náci veszély

2013-04-09 00:52:36

Nem múlik el hét anélkül, hogy a világsajtóban ne látnának napvilágot olyan híradások, miszerint valahol valakik rettentően veszélyeztetik a világbékét, mert rasszisták, fasiszták, neonácik és minden egyebek, ami csak kell ahhoz, hogy antifasiszta (és minden ami anti- és nem szemita) lépéseket tehessen a sok "szabadságszerető".

Milyen érdekes!

Amikor véletlenül csitulna a háttérhatalommal szemben fel-fellángoló indulatözön, akkor mindig történik valami, ami miatt hetekig rasszistázhat a sajtó, amivel a rövid szünetet valami egetverő provokációval törhetik darabokra - szép, új világ...hát még mindig nem vagytok a karámotokban, nácifajzatok?

Tipikus, előre megtervezett és kiszámítható végű az egész játszma. Kettős mércével mérnek: az egyik résztvevő börtönt kap ugyanazért, amiért a másik elismerő vállveregetést, az igazmondásért egyesek megütik a bokájukat, míg mások a hazugságért kitüntetett országnagyok lesznek.

Egy terror nem csak fizikai lehet.

Lelket nyomorító presszióval, hitet megtörő reménytelenségbe taszítással, népcsoportok egymás ellen való kijátszásával, a radikálisok közé beépített gátlástalan bomlasztókkal országot, nemzetet lehet atomjaira bontani, polgárháborús állapotot generálni, majd játszani a békebírót, mindkét egymásnak feszülőnek kiosztani egy-egy atyai pofont, hogy most aztán kuss legyen, majd én megmondom, mit tegyetek.

Olvasva az Élet Menete körüli hercehurcát, a pro és kontra érveket és magyarázatokat, a ,,mi nem is ezt akartuk, hanem valami egészen mást", és az erre adott ,,de igenis a legsötétebb szándék vezetett titeket" polémiát, az ember ledöbben. Mit szórakoznak itt bizonyos körök velünk? Óhatatlanul eszünkbe jut egy történet, az akkor Belgiumban focizó Tőzsér Dániel képtelen sztorija, akit 2009-ben megfosztottak 88-as számú mezétől a Genkben, mert hogy az náci jelkép (ergo Tőzsér is minimum hitlerista).

Nonszensz az egész, igazi képtelenség, rémálomnak tán még elmenne, de valóságnak...?

Ez akkor annyit jelent, hogy ezentúl az iskolákban azt tanítják, a 87 után 89 következik? És tessék mondani: a jövőben betiltják szerte a világon az Adolf, a Rudolf a Hermann és a Heinrich neveket? És mi lesz Münchennel? Lerombolják, felszántják és besózzák, mert a Sörpuccs ott volt? És a Twinner rágóknak is búcsút mondhatunk (tudják, azzal a gyönyörű 88-as felirattal), vagy átkeresztelik Twinner 87+1-re?

Agyrém.

Amíg ez az egész világcirkusz el nem veszti megvezethető közönségét, kitiltják a nézőket a focimeccsekről (magyar - román, vagy éppen a Lazio - Stuttgart), lemond a Sunderland elnökségi tagja (mert Di Canio vezetőedző politikai nézetei nem tetszenek neki, vajh miért?), és megbüntetik a Haladás, a Videoton, az Újpest vagy az Eger szurkolóit, mert véleményüket (szólásszabadság van, nem?) nem rejtették véka alá.

Orwell: 1984. Gondolatrendőrség...

A világot uralni akarókról nagyszerű természetrajz. Aki olvasta, annak e sorokról nem kell magyarázat, aki eddig még nem tette, az betűzze át, raktározza el az agyában, hasznát veheti még valamikor.

hunikum.info


http://hunikum.info/Naci_veszely
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„A szellemi lerongyolódásnál semmi sem nyomorúságosab
  2013-04-09 20:39:22, kedd
 
  ,,A szellemi lerongyolódásnál semmi sem nyomorúságosabb."

Az igazi abszolút elszegényedésről írok Önöknek, ami rosszabb annál, mint hogy az embernek alig telik kenyérre. A szellemi lerongyolódásnál semmi sem nyomorúságosabb. Én egész életemben, magamat több műfajban kifejezve, folyamatosan dolgoztam és dolgozom ma is, télen 15 fokos műteremben. Képeimet már azért nem merem elkészíteni, mert nem tudom a kemencémet bekapcsolni az égetéshez, legfeljebb évente egyszer. Kollégáim hasonlóan vannak és nagyon sokan lemondtak az alkotó munkáról. Mindenki elvesztette a reményét, hogy üzeneteink, amelyeket megfogalmazunk munkáinkban, valakit érdekelhetnek. Én úgy érzem ez is a nemzeti szegénység része és sehonnan nem hallom,hogy ez bárkinek fájna.


Több, mint 40 éve vagyok kiállító-művész, MAOE tag. Zománcképeket és egyedi ékszereket készítek. Amit írok, az nem személyes okom az elszegényedésre, az ellehetetlenülésre, hanem a teljes magyar közép és idős művész generációt átfogja, nagyon kevés kivételtől eltekintve. Senki nem foglalkozik azzal, miféle szegényedés, milyen nemzeti veszteség az, ha a művészek egyszerűen képtelenek elkészíteni a korról megfogalmazott üzeneteiket, mert nincs pénzük sem anyagra, sem műtermük fűtésére, sem kiállítás szervezésre, sem teremre, ahol kiállíthatnák munkáikat. Nincs feladat és nincs senki, aki várna valamit tőlünk. Nem tudunk meglátszani sehol.

A helyzetet persze sokkal árnyaltabban is össze lehetett volna foglalnom, mert ez a pár tény töredéke csak annak, amit magam körül tapasztalok kollégáim körében. A legszörnyűbb nekem, akinek már a nagyapja is művész volt, hogy mondhatnám teljes az apátia és a csüggedés. Pár napja a szemben lakó, nagyon jó szobrász jött át bejelenteni, hogy befejezte, többé nem készít szobrot. Én fanatikusan hiszem, hogy művészet nélkül nincs élet, ami valószínűleg nagy túlzás, de számomra így van. Felelősséget érzek azért a mondanivalóért, amit mindnyájunknak el kellene mondanunk erről a korról, üzenetként.

Nekem is ez az első próbálkozásom, hogy ebben az ügyben megszólaljak.

Üdvözlettel:

Bartha Ágnes iparművész

www.barthaagnes.eu

http://nesze.hu/?module=news&action=show&nid=187792#MIDDLE
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha szülsz, nem ver a Fidesz!
  2013-04-09 20:21:35, kedd
 
 
Ha szülsz, nem ver a Fidesz!

MariaV | 2013-04-09 09:39:36 | Módosítva : 2013-04-09 10:01:01


Tenyészkocának nézi a lányokat a kormány. Aki hármat szül, nem lesz röghöz kötve - ígéri a legújabb ötlet. Három kicsi gyerekkel úgyse ugrál, nem igaz? Szülj hármat, és szabad vagy! Szülj a szabadságodért! Szülj, hogy ne kössenek röghöz! Fizess gyerekszüléssel a képzésedért! Ha szülsz három gyereket, mehetsz isten hírével, senki nem köt röghöz!

Végül is a rabszolgák is megválthatták egykor a szabadságukat bizonyos kultúrákban. Te is megválthatod, visszavásárolhatod az uniós alapjogod, amit erőszakkal vett el tőled az Orbán-kormány: oda mehetsz munkát vállalni az unión belül, ahová csak akarsz. Feltéve, ha megváltod a szabadságod: vagy szülsz három gyereket, vagy kifizeted a tandíjat.

Az már a kutyát nem érdekli, hogy utána hová viszed a gyerekeidet. Az Orbán-kormány célja nem az, hogy itt, ebben az országban találd meg a számításodat és itt, ebben az országban láss jövőt a gyerekeid számára. Az Orbán-kormány célja a regula, leöntve egy jó adag hímsovén, nőellenes, megalázó, nemzetieskedő maszlaggal.



0409_csak_szulnom_kell_falvedo



Jogállamban erről a hozzáállásról nem a jó kormányzás jut az emberek eszébe, hanem a terrorizmus, a túszejtés és a váltságdíj szavak.

Kérdések azért adódnak. Itt van mindjárt az a kérdés, hogy miért nem érdekli a kutyát se, hogy milyen alapon veszi el az Orbán-kormány bárkitől, akár egyéntől, akár egy egész társadalmi csoporttól az unión belüli szabad munkavállalás alapjogát? Vagy hogy miért nem tüntetnek maguk a diákok az emberi méltóságot mélyen megalázó tervezet ellen?

Azt se kérdezi senki, tisztában vannak-e Orbánék azzal, hogy elsősorban nem a polgárnak vannak kötelezettségei az állammal, a hazával szemben, hanem a saját ostobaságukat az állam és a haza, és a szokásos demagóg lózungok mögé rejtő törvényhozóknak vannak kötelezettségei munkáltatóikkal, a választópolgárokkal szemben.

Kint is meg lehet szülni a gyereket? Aki nem tud húsz év alatt három gyereket felmutatni, attól a huszonegyedik évben visszakérik a tandíjat? Örökbe fogadni szabad, vagy csak a saját készítésű gyerek számít?



Előzmények:

A Fidesz 2013. február 8-án benyújtott módosító javaslata értelmében a hallgatói szerződés meghatározott idejű hazai munkavállaláshoz kötné azt, hogy ne kelljen a borsos árú, és a magyar családok teherbíró képességét semmibe vevő tandíjat kifizetni.

Ezt akarják most kiegészíteni - a szokásos fideszes pávatánc jegyében a következő ötletekkel:



"A tervek szerint a hallgatók a következő tanévtől szerződés helyett egy nyilatkozatot írnak majd alá, és aki két gyermeket nevel, ezzel tanulmányainak állami finanszírozásáért a tőle elvárt kötelezettséget teljesíthetné is." (MTI)

"A jelenleg még hallgatói ösztöndíjszerződésnek nevezett dokumentumban vállalt kötelezettség alól automatikusan mentesül az az édesanya, aki három gyermeket szül - pontosította a sajtóban megjelent információkat pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi)." (MTI)



Azt el kell fogadnunk, hogy az állam teherbíró képessége véges. Nem tudja biztosítani mindenki számára az ingyenes felsőoktatást. Ezért elvárhatja, hogy a felsőoktatásban résztvevő járuljon hozzá az egyetemi oktatás költségeihez. Akár tandíjat is bevezethet. Ám ezzel nem lehetetlenítheti el a megfelelő képességű személyek oktatásban való részvételét. Köteles olyan rendszert fenntartani, amely biztosítja az azonos képességű jelentkezők számára az esélyegyenlőséget.

Tehát nem hozhatja olyan helyzetbe a jó képességű, ám szegény felvételizőket, hogy csak bizonyos, számukra kedvezőtlen, és az uniós normákkal szembe menő feltételek vállalása esetén szerezhessenek felsőfokú végzettséget.

A hallgatói szerződés megkötését csak azok tudják elkerülni, és a tandíjat saját forrásaikból fedezni, akik kedvező anyagi helyzettel rendelkeznek. A nehéz társadalmi helyzetű hallgatók számára a hallgatói szerződés az egyedüli járható út. Ez azonban súlyosan korlátozza alapjogaikat.

A hallgatói szerződés nem csak uniós alapelveket sért, de súlyosan és aránytalanul sérti a felsőoktatáshoz való hozzáférés, illetve a munka és a foglalkozás szabad megválasztásának Alaptörvényben biztosított jogát is.



Mit kell tudni az EU négy alapjogáról?

Az EU négy szabadságelve az áruk szabad áramlásának, a tőke szabad áramlásának, a szolgáltatások szabad áramlásának és a személyek szabad mozgásának a joga. A munkavállalók szabad mozgása az Európai Unió működéséről szóló szerződés 45. cikkében rögzített uniós alapelv.

Az uniós polgároknak joguk van:

- más uniós tagállamban állást keresni
- ott munkavállalási engedély nélkül munkát vállalni
- munkavállalás céljából az adott tagállamban tartózkodni
- a munkaviszony megszűnése után is ott maradni
- munkavállalásuk tekintetében az adott ország állampolgáraival megegyező bánásmódban részesülni



Az uniós szabályozás csak akkor ad lehetőséget a szabad munkavállalás korlátozására, ha:

- a személy belépése vagy ott-tartózkodása a közrend, a közbiztonság vagy a közegészségügy tagállami szabályait sérti,

- illetve bizonyos foglalkozások esetén lehet korlátozni, hogy egyes munkaköröket csak az adott tagállam saját állampolgárai tölthessenek be (például közhatalom gyakorlásával összefüggő esetekben).



Az uniós szabályozás nem teszi lehetővé azt, hogy egy tagállam "fejpénzt" vagy "váltságdíjat" vagy "szabadságmegváltást" szedjen azoktól a polgáraitól, akik az adott országban államilag finanszírozott rendszerben tanultak, majd úgy döntöttek, hogy élnek a szabad munkavállaláshoz fűződő uniós alapjogukkal, és átköltöznek egy másik tagállamba.

Az állam korlátozott pénzügyi finanszírozási lehetőségei, valamint az állampolgárok szabad munkavállalásához való joga közötti ellentmondás feloldható. Emlékszel még a 2008-as, fideszes kezdeményezésű "szociális népszavazásra"?



A 2008-as szociális népszavazás harmadik kérdése így hangzott:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni?"



A szociális népszavazás harmadik kérdése az MSZP-kormány azon intézkedése ellen irányult, amellyel bevezették azt a tandíjat, amely szerint minden hallgató köteles volt részt vállalni a taníttatása költségeiből. Havonta - intézménytől és szaktól függően - legalább 10 ezer, legfeljebb 50 ezer forint összegű tandíj megfizetésével. Úgy, hogy a szociálisan rászoruló hallgatók tandíjmentességet kérhettek.

A Fidesz által 2008-ban megtámadott rendszer tehát úgy vezette be a tandíjat, hogy tekintettel volt a családok teherbíró képességére, mindenkit bevont a teherviselésbe, és nem zárta ki a felsőoktatásból a szegényeket sem.



A Fidesz most pontosan tudja, hogy a felsőoktatás terhei megosztásának a szempontjából ma is az előző kormány tandíjrendszere lenne a megfelelő rendszer.



De képtelenek arra, hogy elismerjék, hibáztak, amikor eltöröltették az MSZP-s tandíjrendszert. Képtelenek arra, hogy elismerjék, ez lett volna a helyes megoldás, és ma is ez lenne a helyes döntés.

Inkább mennek szembe az Európai Unió alapelveivel, inkább mennek szembe a saját Alaptörvényükkel, inkább alázzák meg hetente a tehetséges fiatal felnőtteket, mint hogy a saját hibájukat egyszer végre elismerjék.

http://maria.postr.hu/ha-szulsz-nem-ver-a-fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közmunkások a gáton. Ami a hírekből kimarad a Hír-Tv-n.
  2013-04-09 20:05:11, kedd
 
  Közmunkások a gáton. Ami a hírekből kimarad a Hír-Tv-n.

Úgy látszik a közmunkásokra csak akkor szeret hivatkozni a kormány médiakutyája ha a foglalkoztatásról beszél, vagy hazugnak nevezi. Egyéb esetben képtelen felismerni a benne résztvevőt, még ha az ott is van előtte, de az is lehet nem is szabad beszélni róla. A Marcal gátján Nemesgörzsönynél készített 04.08.-ai Hír-tv riportból valószínüleg azért maradt ki a felsorolásból az ott levő közmunkások említése mert a a riporter önkéntesnek nézte őket, ami a bérezésnél akár még igaz is lehet. Mert ugye a közmunkás meg tud élni 47 ezerből, még ha vízben is kell érte állnia, és buszokkal hozzák ide ezért.
Érdekes lett volna ha őket is megkérdezi a helyszínen tartózkodó riporter, mit is csinálnak ők tulajdonléppen a gáton? Ha többi résztvevőt is sorra veszi akik a gáton adták egymásnak a homokzsákot akkor képet kaphatott volna a valóságról, de a csatorna sosem azt teszi közzé ami történik az életben, hanem ami megfelelő a kormány hazugságaihoz. A rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédők,vámosok, közmunkások, önkéntesek egy másik világ ha egymás mellet állnak, és a teszik a dolgukat, de erről nem szabad a közvéleménynek tudnia, legalábbis nem ennél a csatornánál.
A közmunkás sok mindenről beszélhetett volna ha megkérdezik. Elmondhatta volna, nagyon örül neki itt lehet, így legalább értelmes munkát is végez, és nem kell attól tartania haza küldik, mert esik az eső. Neki fél nap munkabér kiesés a túlélést teszi lehetetlenné, mint ha ő tehetne róla ha rossz az idő. Mert bizony a gáton nem számít ha esik, ennek csak akkor van jelentősége amikor csak simán foglalkoztatják. Elmondta volna azt is, nem érti miért nem kaphat annyi munkabért amiből legalább megélhetne, és hozzá tette volna még azt, neki nem a munkával van baja, szeretne dolgozni, de nem tud hol, hiszen a környékükön nincs semmilyen lehetősége erre. Elég érdekesen nézett volna a riporterre ha az elmondja melyik médiától érkezett, neki három csatorna fogható, többre nincs pénze, és ez így ingyen van. Internet nincs nála, a híreket a boltban hallja meg, ahol egyre kevesebbet tud vásárolni, de nem érti az okát mi köze van ennek a költségvetési hiányhoz. Nem tudja milyen jogai vannak, erről mindig elfelejtik tájékoztatni, viszont azt nem felejtik el vele közölni a foglalkoztatása során, ne járjon a szája mert akkor itt sem lehet maradása. Szabadságot, vagy bérpótlékot nem ismer, annyit tud, ennyi napot dolgozok, ennyit kapok, és imádkozik ne legyen vége a szezonnak, amikor azért kel felkelni, elinduljon közmunkára. Gyereket nevel, igyekszik annak mindent megadni, miatta sem válogathat a munkában, és nem is mehet el messszebb dolgozni, mint ahonnan hazaér mire az megjön az iskolából. Csodálkozik azon mi az a rezsicsökkentés, neki már régen elfogyott a fa amivel tüzel, a kéményét évek óta a szomszéd kotorja. Vizet keveset használ, a villannyal spórol, ha rajta múlna egész évben nyár lenne. Nem igazán látja mi is a kivezető út, azt tudja amin most jár az nem vezet sehova. Felkapja a fejét amikor azt hallja, már a közmunkásokat is képviseli szakszervezet, neki erről elfelejtettek szólni. Érdekli a jövője, tenni is akar érte, csak először a mai napot akarja túlélni. Szeretne jobban élni, és nem úgy ahogyan eddig, mert ebből már elege van. Nem érdekli a politika, de ha kell foglalkozik vele, annyira azért még nincs beletaposva a földbe, ne tudjon bármerre is elindulni. Most örül annak itt legalább meleg ételt kap ebédre, most arról sem magának kell gondoskodnia, több jut a gyereknek.
Ez lehetne a magyarázat amiért nem szólnak a hírben arról közmunkás is tartózkodik a gáton. Mintha szégyellni való dolog volna, hogy nem csak önkéntesek, és szakemberek vannak ott. Mindegy annak a zsáknak ki viszi be a vízbe, ha attól az megáll az áradásban, és másnak megmarad a kis vagyonkája. Egy jó szót ezért mindenki megérdemel, még ha nem is önként megy oda, vagy mert ez a dolga. BANDITA.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/04/09/kozmunkasok_a_gaton_ami_a_hirekbol_kima rad_a_hir-tv-n
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb Anne Frank-os mesével etetik a gójt - már a címe is ha
  2013-04-09 19:17:21, kedd
 
  2013-04-09. 17:38
Újabb Anne Frank-os mesével etetik a gójt - már a címe is hazugság

A "holokauszt utáni életről" mesél új könyvében Eva Schloss, Anne Frank "mostohanővére". A 83 éves Schloss szerint rendkívül fontos, hogy a "holokauszt túlélői", amíg még tudják, tovább adják történeteiket a fiatalabb nemzedékek tagjainak, hogy azok "megérthessék a szenvedést, amellyel a zsidóknak kellett szembenézniük".

Schloss egy korábbi könyvével - az nem bizonyult elég jövedelmezőnek, így most Anne Frank farvizén próbálja kiegészíteni a kárpótláskát
Schloss reméli, hogy az After Auschwitz: A Story of Heartbreak and Survival by the stepsister of Anne Frank című írásával sikerül eljuttatni az üzenetet az olvasókhoz, amely szerint "a holokauszt idején elszenvedett borzalom egy egész életen át hat az emberre" (akárcsak a jó kis "kárpótlás" - a szerk.). A könyv a héten jelent meg.
Schlosst anyjával együtt 1944 májusában tartóztatták le Amszterdamban a lány 15. születésnapján, Hollandia német megszállása idején, és állítása szerint (márpedig a túlélők soha nem hazudnak) arra kényszerítették, hogy végighallgassa apja és testvére megkínzását a szomszédos szobában. A családtagok egy rövid időre újra találkoztak egy holland táborba tartó vonaton (csak úgy, véletlenül egymásba botlottak - a szerk.), de később Auschwitzba szállították őket, ahol a férfiakat és a nőket különválasztották. Schloss állítólag soha többé nem látta az apját és testvérét (akik ezek szerint arra sem vették a fáradságot, hogy küldjenek neki egy képeslapot Izraelből vagy Amerikából - a szerk.).
Anne Frank játszópajtása és szomszédja volt Schlossnak. A két család baráti kapcsolatot ápolt egymással, és néhány évvel a háború vége után Schloss anyja feleségül ment Anne Frank apjához, Ottóhoz (tehát már a kiindulópont is hazugság: nem lehetett Anne mostohanővére, hiszen a lány 1945-ben meghalt, a házasság pedig évekkel ezt követően köttetett - a szerk.).
Schloss negyven évig nem beszélt "saját szenvedéseiről" (magyarul addig nem jutott eszébe, hogy a "sztorizgatásból" jól meg lehet élni, sőt még egy kevéske hírnév is jár vele - a szerk.), és csak 1986-ban kezdett "mesélni életéről", amikor meghívták egy londoni kiállításra, amelyet Anne Frank emlékének szenteltek. Azóta három könyvet írt és iskolákban, börtönökben kampányol "az előítélet és az intolerancia ellen", ezzel őrizve "mostohatestvére" örökségét (és gyarapítania vagyonkáját, ugyebár).
Elmondása szerint ő a szerencsések közé tartozik, mert sikerült új életet felépítenie Londonban (akárcsak annak a sok százezer "kiirtott túlélőnek", akik közül sokan a mai napig mesélgetnek és vádaskodnak - a szerk.), ahol férjével él. A párnak három lánya született.

(Kuruc.info - MTI nyomán)


Kapcsolódó:
- Nem csak a cigányok kezdik korán: Anne Frank már 13 évesen tanulmányozta a körülmetélés áldásait

http://kuruc.info/r/4/110465/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyien szavaznak ma
  2013-04-09 19:16:37, kedd
 
 

Mennyien szavaznak ma

A parlamenti demokrácia egyik alappillérjét jelentő szavazati rendszer nem kötelezi választóit voksok letételére, csak feltételezi azok elkötelezettségét, a rendszer fenntartása érdekében . Vannak oszágok, ahol kötelezik a választóikat a demokrácia eme meghatározása mellett azzal, hogy komoly pénzbüntetést helyeznek kilátásba a szavazat leadásának az elmulasztásakor . Ausztráliában is ez a helyzet, bár a szavazatok végső értékelése nem kedvez egy igazságos rendszer megteremtésének, mert itt is két párt közül győzedelmeskedhet az egyik, akiket a háttérben megbúvó politikai felhatalmazást nélkülöző pénzdiktatúra számunkra kiszemelt .

Liberálisok és munkáspártiak közül választhatnak csak . Előbbi a kis támogatottságú nacionalistákkal szövetkezve adja a jobboldalt . Másik a szakszervezetekben már bizonyított pártkatonákat engedi rászabadulni a választókra . A Munkáspárt jelenlegi vezetője egy nő, aki fiatal korában elkötelezett híve volt a trockista ideológiának, amit fényképpel igazol felénk az élelmesebben működő média . Ez a vörös szívű ,,Lady" hátbaszúrta a többség által megválasztott miniszterelnököt 2010-ben, és a helyébe terpeszkedett nagy üllepével . Két részre szakadt ezzel a munkások pártja . Egyik a volt miniszterelnököt támogatja, a másik fele, pedig ezt a furcsa demokráciát építő, s azt nehezen működtető, az országot eladósító asszonyságot .

Ha választani akarnak, akkor csak jobb és baloldal közül lehet ! Például, a jobbikhoz hasonló, szélsőségesnek nevezett pártra szavaznak, akkor a reá leadott szavazatok a jobboldalt (a liberálisokat) segíti, miközben a zöldekre, sárgákra, kékekre adott szavazatok a baloldal különböző irányzataiként jelennek meg . Ha nem győzedelmeskedik egyedül az újonnan bejegyzett parlamenti párt, akkor hozzácsapják szavazatait a baloldalhoz, vagy a jobboldalhoz számtani műveletek elvégzése után . Az így hatalomra került párt kormányozhat három évig, eladósíthatja az országot, vagy fizetheti vissza az adóságát programja szerint .

Hazai szemléletünk demokratikus szabadsága megengedi a távolmaradás üzenetét is, de ezzel csak gyengíti a rendszer nemzeti elkötelezettségéhez vezető akarat megnyilvánulásait . Az öt százalékos küszöb bevezetése óta hiányznak a valódi érdekközösségek a Magyar Parlamentben . Egyedül a JOBBIK az a politikai párt ma, akik nem bizonyíthatták a nemzetünkhöz való elkötelezettségüket, mert eleve elterjesztették róluk, hogy szélsőséges, fasiszta, antiszemita párt, és a demokráciára veszélyt jelentenek . Erre az erős médiabefolyásoltság alatt álló választó ijedten visszahőköl, és sietve leadja szavazatát a neki kevésbbé ellenszenves polkorrekt pártra . Jelen esetben a FIDESZ öltözött díszmagyarba, amit a pufajkás hátterű szocialisták képtelenek kiellensúlyozni, mert a köztársaságaink történeteinek ijesztő voltja miatt bármit is mondhatnak, senki sem hisz nekik többet .

A fiatal demokraták bevégezték a rendszerváltást félresiklató szabad demokraták programját, amikor a teljesen leépített gazdaságunkkal próbálják visszafizettetni a visszafizethetetlennek tűnő államadósságot, amit a pártok kölcsönök felvételével csak növeltek a regnálásuk alatt . Szóval, csapdában vergődik Magyarország, mert a jobboldal nemzetinek hitt politikusai egy tőlünk idegen, nemzetellenes érdeknek is próbálnak megfelelni, amikor hazafias ,,felszabadulást" hirdetnek szüntelen . Furcsa helyzet ez mondhatom, amiben a FIDESZ-hívők rettenthetetlenek maradtak mégis .

Eközben a JOBBIK tábora egyre növekszik a két oldal kiábrándultjai közül, akik lassan rájönnek erre a furcsa kettősség mögött rejtőző huncutságra . Vannak megtévesztett, jobboldalban hívő szerencsétlenek is, akik Soros embereit nemzeti elkötelezettségűnek gondolják, de vannak a baloldalon is olyanok, akiket félrevezettek a proletariátus végső győzelmét hangsúlyozó eszme hamis dallamaival . Meg kellene érteniük végre a pártokban gondolkodóknak azt, hogy a Magyar Nemzet sorsa az ő kezükbe van helyezve, rajtuk múlik mi lesz velünk a globalizmus általi visszarendeződés után . Őseink földművelő, állattartó hagyománya, már csak a múltté, mert engedtük elkótyavetyéltetni eleink földjét, az egyetlen értékét, amit a Szent Korona Alkotmánya védelmezett a feudalizmusnak nevezett korban .

Hazánk központi helyzete, akár előnyt is jelenthetne számunkra, mert az átmenő forgalom megszüntével elképzelhetetlenné válik megint Európa Istenasszonya . Szent hegyünk, a Pilis őrzi a múltunkat, ott van az a felfordult bárka, ami az emberiség történetét megőrizte az utókornak . Gyakran üldögélek a Nagyszénás kráterszerű peremén, s a szemeim elkalandoznak a messzi múlt felé, a távolban szinte árnyékként megjelenő Esztergomi Bazilika felé, amit csak a szikrázó napsütés enged látatni velem, szemben a Pilis tetejére helyezett bárka, mindenki által megcsodálható csúcsával . Nagy titkokat rejteget ez a koporsónak is nevezhető hegyvonulat, amiről nem nagyon szólnak a hivatalos történelem kutatói, mert a finnugor elméletükkel nem egyeztethető az ősök emlékezete .

Szerencsétlen, elbutított választóink tömege meg csak néz maga elé . Megpróbálja eldönteni mi lenne jó neki, de képtelen elkövetkezni önnön érdekeitől, mert az anyagi világ megbomlasztotta már az agyát . Bármely közösség életképtelen ideálok, vagy az ősei emlékezete nélkül ! Ki kell mondani hangosan, hogy megszállás alatt vagyunk ! Egy idegen emberfaj próbál meg a nevünkben történelmet csinálni . Szétbolygatta a Kárpátmedencét közel száz évvel ezelőtt, s azóta képtelenek vagyunk rendesen látni a saját helyzetünket . Egyszer szlovákok ellen hördülünk, másszor az oláhhokkal van bajunk, aztán meg a rácok bántanak bennünket, vagy a horvátok rúgnak belénk, de mi mégis megfeledkezünk elszakított testvéreinkről, akik ott maradtak a gúnyhatárok mögött, és ott próbálnak meg magyarok maradni . Együtt, egységben erősek lennénk, de széttagozódva elveszünk .

Ideje lenne felülvizsgálni végre a trianoni békediktátumot kormányszinten, amihez 20 millió magyar támogatását kellene megszerezni ! Igen ! Húszmillióan vagyunk mi világgá ment magyarok, akiket magára hagyott a nagyvilág . Elszlovákosodott, elrománosodott, elszerbesedett emberek milliói várják a magyar feltámadást, ami egyre késik, mert ahány erdélyi magyar állampolgárságot kapott, legalább annyi izraelből hozzánk érkező újmagyarral lettünk többen, amiről még írni sem szabad .

Ezek a világhódító gazemberek pedig úgy váltogatják identitásukat a világhatalom érdekében, mint kaméleon a színét napjárás szerint . Ezernevű, nagyorrú, húsos ajkú újmagyarjaink ahol csak tudnak keresztbe tesznek nekünk, mert a nevünkben szeretnének megjelenni a világ előtt, amikor a maguk által előkészített végső holokauszt eltünteti műállamukat a föld színéről . Vigyázzatok magyar testvéreim . Az ördög soha sem alszik .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erre játszanak. Orbán masírozzon ott velük
  2013-04-09 19:01:58, kedd
 
  Erre játszanak. Orbán masírozzon ott velük
2013. április 09. 18:42
Kincses Albin - Hunhír.info

Nagyon ügyesen összehozták a liberálisok a motorosok tavaszköszöntő vonulása körüli műbalhét. A zsidók betiltásáért nyüszítettek, élőlánccal riogattak, követelték Orbántól, hogy minden eszközzel akadályozza meg a motoros kirajzást. Megtette, de a labda továbbra sem az ő térfelén pattog. Most már az parancsuk, hogy ott masírozzon a menetelő zsidókkal.

A liberális jogvédők után a világhatalmi elit egyik magyarországi hadoszlopa, a hvg.hu is beszállt a nagy mutatványba. csűrik, csavarják a dolgokat, és a végén ott lyukadnak ki: "Az utasítás ellenére tudomásul veszik a BRFK jogszerű döntését (mármint az eredetit, hogy a motoros vonulás megtartható, mert nincs jogi akadálya) és elítélik azt a rendezvényt, amely a miniszterelnök szerint ,,nemcsak ízléstelen, hanem mélyen bántó". Ellentüntetésre, tiltakozásra buzdítják híveiket, tekintélyüket felhasználva személyes jelenlétükkel állnak ki az Élet menete mellett."

És itt a lényeg: meg kell mutatni, hogy mégis ők az urak Magyarországon, nem a pusztabunkó kormánya. Eddig nyerésre állnak.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=63610
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.