Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Dr. Caroline Leaf : Ki kapcsolta ki az agyam?
  2013-05-14 21:02:24, kedd
 
  MÉRGEZETT SZERETET

A szeretet Isten egyik legnagyobb ajándéka, de ha mérgező magokat ültetnek bele, az elárult szeretet életünk egyik legfájdalmasabb élményévé is válhat.

Kutatási eredmények azt mutatják, hogy amikor értékelnek minket, szeretnek, együtt éreznek és foglalkoznak velünk, akkor az akaratunktól függetlenül működő vegetatív idegrendszerben, az immunrendszerben, a hormonrendszerben, a szív és az agy aktivitásában konkrét változások jelennek meg. Ezek az élettani változások segítenek abban, hogy megértsük az összefüggést a pozitív érzelmek, a javuló egészség és az emberi élettartam meghosszabbodása között.

Ezzel szemben szeretethiányban szenvedő emberek agyában egy olyan terület aktiválódik, amely kapcsolatba hozható a különféle egészségügyi kockázatok kialakulásával. Ugyanis amikor az ember nem képes adni, vagy nem tapasztalja meg a szeretetet, akkor az agy olyan fizikai reakciókat indít el, amelyek stresszt okoznak a testben.

A tudomány és a Biblia állítása szerint is az emberek szeretetteli közegben kimagasló dolgokra képesek. ,,Rá vagyunk állva" a szeretetre: ugyanolyan alapvető szükségünk, mint az éhség és a szomjúság csillapítása. A szeretet aktiválja az emberi agy úgynevezett boldogságjutalom központját, egy dopamin nevű ingerületátvivő anyagot szabadít fel (ez a kémiai anyag az agyban ,,feldobja az embert", éleslátást, világos gondolkozást eredményez). Ez segít a koncentrálásban, a figyelemben és az egészséges gondolatok építésében. A dopaminban gazdag agyi területeket viszont a mérgező gondolkozás úgy eltérítheti, hogy a jó rosszra, a szeretet pedig függőségé változik.

Érdekes módon sokan úgy gondolják, hogy a szív kizárólag a szeretet forrása, azonban a kutatások azt mutatják, hogy a szív ,,gondolkozik" az agyból szerzett információkon, és figyeli azokat. Ez azt jelenti, hogy a szívnek megvan a maga ,,véleménye". Úgy működik, mint egy csendes, nyugodt hang, amely ellenőrzi gondolataink pontosságát, józanságát és bölcsességét. A szív ,,mini agya" szó szerint úgy működik, mint valami lelkiismeret.

A szív hangja egy szelíd késztetés vagy figyelmeztető érzés. Mindig érdemes rá odafigyelni.




A szívünk nemcsak egy pumpa. A testünk legerőteljesebb oszcillátora, ami azt jelenti, hogy a test összes többi rendszerét képes a saját ritmusára hangolni. Amikor a szív nyugodt, és tele van szeretettel, akkor az egész test is az agy uralma alatt áll, nyugodt és szeretetteli állapotban van.

Ennek azonban az ellentéte is igaz: amikor a gondolkodásmódunk tele van mérgezett érzelmekkel, a szív megnehezedik, és ez az egész testet és az elmét is megterheli. Tulajdonképpen a szív felnagyítja azt, ami az agyunkban történik.

Amikor Isten és az emberek szeretetét is megtapasztaljuk, a szívünk a véredényeken keresztül felgyorsítja az elmével és a testtel való kommunikációt.

Az élet a vérben van, a vér a test ,,szállítmányozó" rendszere, a szív feladata pedig biztosítani azt, hogy a szállítás valóban bekövetkezzen. Az egészség az agyból elektromos jelek formájában jut el a szívbe, majd onnan a test többi részébe. A legújabb agykutatások szerint a szeretet inaktívvá teszi az agy azon területeit, amelyek a negatív érzelmekhez, a társadalmi előítéletekhez, más emberek céljainak és érzelmeinek a megítéléséhez kötődnek.

A szeretet segít abban, hogy átérezzük mások fájdalmát, és együtt érezzünk velük. Leginkább a hozzánk közel állókkal van ez így. Szeretetre vagyunk teremtve, és arra, hogy törődjünk egymással.
Ne feledjük a Biblia tanítását a szeretetről: a szeretet türelmes és kedves, nem féltékeny, nem büszke, nem dicsekedik, nem durva, nem önző, nem tartja meg magában mások hibáit, könnyen elhiszi a jót, igazságos és soha el nem múlik. ( 1 Korintus 13.)

Kapcsold be az agyad
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
A hit pajzsa védelmet nyújt
  2013-05-14 10:05:32, kedd
 
  "Minden körülmények között hordozzátok a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a Gonosz minden tüzes nyilát!" (Ef. 6:16, EFO)




Jézus követőjeként folyamatosan tüzes nyilak kereszttüzében állsz. Mik is lehetnek ezek a tüzes nyilak, amelyekkel találkozhatsz? Sátán a következő gondolatokat próbálja meg elültetni a fejedben:

Kételkedés. Elkezded kérdezgetni magadtól: "Valóban Isten mondta ezt? Tényleg megbízhatok Istenben? Ez nem csak a te magyarázatod?"
Elcsüggedés. Ezt mondja a Sátán: "Soha nem leszel jobb. Az életed nem fog megváltozni. Meg se próbáld.
Késedelem. Megkérdezed magadtól: "Miért tart ez ilyen sokáig?" Valami, amit nagyon szeretnél, hogy megtörténjen, még eddig nem történt meg.
Nehézség. Megkérdezed magadtól: "Miért olyan nehéz ez? Miért olyan nehéz működőképessé tenni a házasságomat? Miért olyan nehéz álláshoz jutni?"
Depresszió. Ezt mondod magadnak: "Nem éri meg." Még csak meg sem akarod próbálni.
A nyilak rendszeresen jönnek feléd. Bizonytalanságot okoznak az életedben. A nagy bizonytalanságok időszakában - például amikor nincs állásod, vagy éppen nagy családi állapotváltozáson mégy keresztül - ezek a tüzes nyilak még gyorsabban röpködnek feléd. Jobb, ha felkészülsz rá.

Pál elmondja nekünk, hogy mi az egyetlen ellenszer ezekkel a tüzes nyilakkal szemben: a hit pajzsa! A Biblia ezt mondja: "Minden körülmények között hordozzátok a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a Gonosz minden tüzes nyilát!" (Ef. 6:16, EFO)

Hogyan kezeled ezeket a nyilakat? Vedd fel a hit pajzsát. Ez az egyetlen védelmi lehetőség a kételkedés, megfélelmítés, késedelem, nehézség és depresszió ellen. Bízz Istenben, nem számít, mit látsz, mit hallasz, vagy mit érzel a körülötted lévő világból. Szükséged van Isten biztonságára, amikor szembesülsz a Sátán bizonytalanságainak tüzes nyilaival.

Röviden, kétségbe kell vonnod kétségeidet és hinned kell a hitedben. A legtöbb ember pont az ellenkezőjét csinálja. Kétségbe vonják a hitüket és hisznek a kétségeikben. Ez óriási butaság. Higgyél abban, amit Isten mond neked az Ő Igéjében.

Láttam egyszer egy matricát egy lökhárítón sok évvel ezelőtt: "Isten mondta, én elhiszem, nekem ennyi elég ". Nos, ez lehet, hogy egy aranyos vélemény, de rossz a teológiája. Az igazság ez: "Isten mondta, és ez nekem elég - akár elhiszem, akár nem." Isten igazságai nem attól függnek, hogy elhiszed őket vagy sem. Akkor is igazak, ha nem hiszed el őket, mert Isten nem hazudik.

Erre a biztonságra van szükséged a nehéz napokban. A hit pajzsának segítségével biztos lehetsz abban, hogy Isten ígéretei igazak, még akkor is, amikor a te életedben éppen nem tűnnek igaznak.

Amikor csak elkezdesz hinni a kétségeidben, és megkérdőjelezed a hitedet, Sátán próbál betörni az életed ajtaján, és ezt az ajtót ő arra fogja használni, hogy támadjon téged, minél több oldalról.

Le sem szabad venned magadról a hit pajzsát. Pál azt mondja, hogy "minden körülmények között" viseljük. Sátán soha nem fogja abbahagyni a tüzes nyilak dobálását feléd. Légy résen. Bízz Istenben és az Ő Szavában, bármi is történjék az életedben.

Beszéljetek róla

Melyik tüzes nyíl okozza benned a legnagyobb bizonytalanságot - a kételkedés, megfélemlítés, késedelem, nehézség vagy a depresszió?
Mit tanultál Isten Igéjéből, ami biztonságot adhat a Sátán tüzes nyilainak támadásaival szemben?

Link
(Daily Hope by Rick Warren, 2013.05.07) Napi remény Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1401
  • e Hét: 5628
  • e Hónap: 16681
  • e Év: 77982
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.