Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Pünkösd misztériuma
  2013-05-17 21:16:18, péntek
 
 



A pünkösdi misztérium


Pünkösd a Szent Szellemi kiáradásának ünnepe. De mit is jelent mindez nekünk?

Ha szívünkkel élünk és figyelünk, olyan összefüggések tárulnak fel előttünk, melyek az isteni erők összefüggéseibe adnak betekintést, és segítségükkel a bölcsesség tudatosságába beavatást...

A világot a Szentháromság ereje, az Atya (Teremtő Isten), a Fiú (Jézus) és a Szentlélek (Isten anyai, a kiáradást befogadó, és neki teret adó minősége) egysége hatja át. Ezen egységes erő tartja mozgásban a teremtés folyamatait.

Atya nélkül nem értjük meg a Fiú üzenetét, Fiú nélkül nem jutunk el a Szentlélekhez (vagy isteni értelmezésében a Szent Szellemhez), a Szent Szellem nélkül pedig nem élhetjük meg Atya és Fiú EGYségét.

Atya maga a Létezés, mely kiáradó és Mindenséget teremtő, végtelen ERŐ.

A Fiú mindezek megértése, annak a Tudatossága, hogy Atya kegyelme és szeretete végtelen.

A Szentlélek mindannak a tudatosságnak a befogadása, amivel értelmet nyer életünkben az isteni Erő és Szeretet. Csak ezen erő által érthetjük meg a magasabb értékeket, a kegyelmet, a hitet és fogadhatjuk be magunkba az isteni erényeket.


Az egy kettővé lett, de a három egy magasabb megértésben újra Eggyé tett mindent Bennünk!

Az Atya a Fiú által lett láthatóvá, de a Szent Szellem által vált e két erő bennünk újra eggyé...

Atya a törvény. A HIT.

A Fiú a Rend, melyben a Törvény megszentelődik. A REMÉNY. Az Út mely a Hitbe kapcsol.

A Szent Szellem az erő (a tér), mely a Törvények által Rend-et teremt. A SZERETET.

A Szent szellem teszi lehetővé, hogy az isteni törvények működjenek az Univerzumban, mert Ő maga a kiáradás, melyben megvalósul a Teremtés. Ő adott teret a teremtés folyamatának és ad helyet most is.

A Szent Szellem az Ideának, Isten első gondolatának (VAGYOK) megjelenése, mely szétáradt, teret adva a többi erőnek és ebből születő gondolatnak.

Pünkösd misztériuma nem mást jelent, mint ezen isteni erőnek a lehozatala és általa magunkban az égi és a földi ember összekapcsolása, Jézus vállalása okán.

A szellemi ember a teremtésben, Isten Szívében a fényből születve hallhatatlan, örök eszme.

A földi ember a test által a fizikai világban megtestesült eszme(eszmény)-kép, ezáltal múlandó.

Az égi Istenember és a földi én-tudat összekapcsolásával tudatosan megélhetjük Önmagunkat, mint isteni csatornát. Nem más ez, mint egy beavatás, mely összekapcsolja a mikrokozmoszt (földi ember), a makrokozmosszal (Istenember).

Magunk leszünk Önnön tanítványaink, mikor beengedjük ezt a magas Istentudatosságot földi én-tudatunkig. Ilyenkor eggyé válunk, összeolvadunk a Mindenséggel és világunk az isteni Világ részeként megértéssé válik. Megtartjuk saját tudatosságunkat, de megértésünk már ezen túl, a szellemi Tudatosság tereiben értelmezi a velünk történteket.

Húsvétkor, Krisztus halálával az isteni Szeretet-Út dimenziókapuja nyílt meg az ember számára.

Ez Atya ajándéka gyermekei számára.

A Feltámadáskor, és azt követően Krisztus mennybe menetelkor az ember magába egy olyan új erőt fogadhatott, mely tudatosan erre az útra irányítja őt. Ez maga a krisztusi FÉNY/Krisztustudat!

Ez Jézus ajándéka az emberek számára.

Pünkösdkor pedig az emberben lévő krisztusi Fény (tudatosság) képes összekapcsolódni a Szellemtudattal, Isteni Fénnyel, hogy benne eggyé válva, saját akarata szerint bekapcsolódhasson a Rendbe, az isteni Törvények áramába.

Ez a Szent Szellem ajándéka az én-tudatnak.


Ha energetikailag nézzük, a koronacsakra megnyílásával magunkba fogadjuk a Tudatosságot, isteni világosságot/tüzet, melyet végigvezetve magunkban csakráról-csakrára, megtisztítjuk őket e szent tűzzel, és felébresztjük mindegyik isteni emlékezetét.

Mikor leértünk az alsó gyökércsakráig, ott tudatosítva a Föld-kapcsolatot, mindezt visszavezetjük a Szívünkbe és egyesítjük az emberi, a lelki, és a szellemi szívtereket(vezérlést) Magunkban.

Így válik eggyé bennünk Atya és Fiú, kint és bent, fent és lent, férfi és nő a Szentlélek/Szent Szellem által!

MI Magunk leszünk a Minden!

Gondolat, érzés és akarat egysége, hiszen a szellemben minden egységessé válik, mert minden különbség megszűnik. Végre megérthetjük és tudatosan elfogadhatjuk ezt az isteni EGY-séget Magunkban!

A Szent Szellem maga az Egység megnyilvánulása mindenben és mindenkiben. Annak a megértése, hogy minden és mindenki EGY!


Pünkösd éppen ezért a Világosság Ünnepe, a Szellemi világosságé!


Ünnepeljük hát tudatosan a Világosságot Magunkban és Mindenkiben, melyben megszületett újra Isten és Ember köz-ős-sége!


Áldással

Pusztai Orsi

2013. Pünkösd





Forrás: Kristálycsakra - Pusztai Orsolya

Link

 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Angyali üzenet
  2013-05-17 18:26:07, péntek
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Heti útravaló Müller Pétertől - 73. rész
  2013-05-17 18:01:23, péntek
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 73. rész

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.


Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Élj az állatkert igazgatójának bölcsességével!"






Ezt a mondást dédnagyanyám hagyta ránk. A nagyanyámnak mondta, aki öt gyereket szült. El is magyarázta neki: ha mosómacit szültél, ne bánd, hogy mindig a pracliját "mosogatja" - ne várd tőle, hogy széttépje a bivalyokat. Az oroszlánból nevelj oroszlánt, az orrszarvúból szívós lényt, ne bánd, hogy kissé vaksi. Régi korokból itt maradt ősállat ő - tapasztaltabb, mint a nyugtalan nyulacska, aki viszont rövid életű, és készülj fel, hogy akármennyire szereted, hamar itt fog hagyni.

Mindenki hozott magával egy természetet és egy sorsot is. Amíg ezt nem tudod, nem ismered még a saját gyerekeidet sem. A lélektan ezzel nemigen foglalkozik. Nem tudja, mit cipel egy ember magával: milyen jellemet és élettervet, egy, még a genetikus kódok születésénél is mélyebb és régebbi világból.

Ha megkérdezel egy bölcset, azt mondja, hogy az ember a lényének kb. 70-80 százalékát hozta magával. A múltunk időtlen. S mivel nem látunk oda, nem ismerjük egymást, a saját gyermekeinket és önmagunkat sem. Ezért lett örök parancs: "Ismerd meg önmagadat!" - mert biztos, hogy nem ismered.

Nem tudod, honnan jöttél, és hová mész. Így aztán azt sem tudod megítélni pontosan, hogy hol vagy most.

Élj az állatkertigazgató bölcsességével! És kérdezd meg a tükrödtől: "Milyen állat vagyok?" A kérdés mögött ott rejlik a többi kérdésed is:
"Mire neveljem magam?"
"Mit hozzak ki magamból?"
"Mi az, ami tőlem így is szép, és mi az, ami nagyon csúnya?"
"Hogyan legyek az, akivé lennem kell?"
"Merre menjek?"
"Kell ez nekem?"
"Vagy nem kell?"

Ugyanez vonatkozik a többi emberre, a gyerekeidre is. Hogyan tudod nevelni őket, ha fogalmad sincs, mivé kell lenniük? Ha nyulat szültél, légy boldog, hogy nyúl, és ne várd tőle, hogy bátran farkasszemet nézzen a veszéllyel.

Tudod, mi ennek a dédanyai mondásnak a titka? Hogy az állatkert igazgatója szereti az állatokat! A szeretet pedig azt jelenti, hogy azt szeretem benned, aki vagy.

Forrás:www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Heti útravaló Müller Pétertől - 72. rész
  2013-05-17 17:58:38, péntek
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 72. rész

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.


Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Ne feledd, hogy a lelked legmélyén boldog vagy! Csak ezt most nem éled át."






Ez a mondat nem vigasztalás. Sőt. Inkább figyelmeztetés, hogy nem vagy képes megélni azt, ami vagy. Felhők között jársz, nem is tudod, hogy süt a Nap, ahogy azt sem, hogy van-e Nap egyáltalán. A szürke felhőket és a félhomályt tartod valóságnak, és a boldogságot nagy hiányként éled meg.

Nincs is szó erre a negatív állapotra. A jóra van a rossz, a fényre van a sötét, az örömre van a szomorúság, de a boldogságnak az ellentétére nincs más kifejezés, csak a boldogtalanság.

"Talán" vagy. Mint egy mély kút, olyan a lelked, és az alján ott a kristálytiszta, hűvös víz, de te mégis szomjazol, sőt, néha belehalsz a szomjúságba, de csak azért, mert nincs elég hosszú köteled, amellyel az edényed leérhetne a kút fenekére. Nem tudsz magadból meríteni, pedig bármikor megtehetnéd. Még a halálos ágyadon is.

Akkor vagy boldog, amikor az edényed leért lelked kútjának legmélyére. A forrás benned van, csak nagyon mélyen, és sajnos gyakran be is van temetve. Amikor néha boldog vagy - észre sem veszed -, ez a víz bugyog fel. Néha nem is kell hozzá semmiféle külső ok. Kisüt a Nap, meglátsz egy kedves állatot, eszedbe jut egy szép emléked, és máris boldog vagy.

Veled is előfordult már, hogy a konyhában még boldog voltál valamiért, s mire beértél a szobába, elillant a jóleső állapot, és nem tudtad, mi az oka? Vajon miért voltál boldog, és miért illant el minden hirtelen? Semmi sem történt a konyhában és a szobában, valamiért mégis jó volt, sőt, csudajó - majd újra visszatért a sivár nyugtalanság.

Mi volt ennek az oka? Megmondom: feltört a forrás a konyhában, és a szobában visszaborult rá az agyagos föld. Amit most elmondtam neked, az a hindu védikus bölcselet lényege.

A boldogságot úgy hívják: ánanda.

Forrás:www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1123
  • e Hét: 7924
  • e Hónap: 12962
  • e Év: 142669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.