Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Trafikkormány mutyi. Nem gond az EU támogatás lenyúlása sem.
  2013-05-02 21:10:50, csütörtök
 
 
Trafikkormány mutyi. Nem gond az EU támogatás lenyúlása sem.
2013.05.02. 10:31

munkaber_papir_uj_1367476967.JPG_2552x3508

Olyan szépen tud beszélni a kormánypárti híradás a családról, a munkáról, a megélhetésről, hogy az ember szinte a keblére ölelné a megszólalót mikor meghallja szavait. Csak jó szorosan kell csinálni ezt az ölelgetést, nehogy a vak komondor odaférjen ha a családról van szó, el is kell menni dolgozni ha a munkáról akar tapasztalatot szerezni, és meg is kell élni a mindennapokban az elhangzottak valóságát. Ilyenkor azért kicsit mást tapasztal a szavazásra váró állampolgár, más a valóság, és van a hazugság amiről a kormány beszél. Ha nem vagy műkörmös földpályázó, vagy trafikmutyis énekes, és komondorod sincs a családban aki majd elviszi a balhét, ráadásul az asszony nem pofonért szül neked gyereket, akkor elég nehéz a dolgod a munka, és megélhetés szempontjából.

Nem mindegy hogy hol dolgozol, és mennyiért, de van olyan helyzet amikor nem lehet válogatni. Manapság ha valakinek van munkája, azt meg kell becsülni, ha megélni nem is tud belőle, arra azonban elég segítse a túlélését. A kormány szerint manapság meg lehet élni a munkáért kapott bérből, ami igaz is, de miközben végzed, rájössz az nem Te vagy aki megél belőle, neked csak a rosszabbik fele jut.

Mostanában megfigyelhető a kormány nem aprózza el a közbeszerzéssel, vagy az anélkül odaítélt állami munkák, vagy újraosztott trafikok számát, földek hektárját. Az építőiparban is van olyan helyzet, amikor a kormány jobbnak ítéli meg az Eu pályázatokon szerzett pénzek felhasználási módját, ha egy adott cégre több munka is jut, ez a közgépesítés. Az önkormányzatoknál is előfordul az a véletlen, több önkormányzat is egy céget bíz meg az EU-tól kapott pályázatok megvalósítására, legyen az épületbővítés, főtér átalakítás, komodor szállás kialakítása. Na ha egy ilyen cégnél sikerül elhelyezkedned Pest megyében, akkor ez a BAU-VERTIKÁL. Szolnokon vannak bejegyezve, honlapot azonban nem kell keresni róluk, annyi a munkájuk, azt még nem volt idejük megalkotni. Mégis nagyon jó cég lehet ha száz kilométeres körön belül, vagy helyben nem lehet tőle jobbat találni, mert ugye a helyi vállakozók nem tudják azt a színvonalat hozni ami a kormánypárti polgármesterek szerint megkívánt a munka elvégzésére . Pedig semmi különöset nem csinál a cég, a régi gyakorlat szerint végzi a munkát, alvállakozókkal dolgoztat, így nem kell az emberekkel törődnie, számukra csak a munkát biztosítja, a többi az alvállalkozó lelkén szárad. És miért zavarná ez a megbízó polgármestereket? Valószínűleg ez a jól bejáratottt módszer megfelel az Európai szabványnak amikor az elszámolásra kerül sor, és az államkasszának sem hiányzik a be nem folyt adó, és járulék. Tököl város polgármestere Hoffmann Pál naponta jár át az Eu pénzen felújítandó hivatalnál dolgozók között, de valószínű csak a munka üteme érdekli, az elszámoláshoz nem kell őket személyesen ismernie. Hallania sem kell semmit. Végül is a törvénykezésnél megszokhatta, a parlamentben ne figyeljen oda mindenre, csak nyomja a gombot. Pestimrén is hasonló a helyzet, csak ott hetente van bejárás, ilyenkor még védősisak is kerül a dolgozó fejére, és szemellenző a polgármester érzékszerveire. Üllő sem lehet más. De végül is nem csak az építtetőnek kell közösnek lenni, azért van több más hasonlóság is a hozzáálásban ha mindenhol ugyanaz a cég dolgozik.

Az alvállakozó alkalmazása régi trükk a pénz lenyúlására. Az Eu támogatásoknál azért némileg ez nehezebb lehet, de ahogy a példa mutatja ennél a kormánynál sem lehetetlen a megkerülése a szabályoknak. Itt azért annyi különbség felfedezhető, folyamatosan pont ennek az ellenkezőjét állítják amikor beszélnek róla, és van némi szervezett lenyúlás a dologban.

És akkor a munkáért járó bér. A fenti bérfecni nem kitaláció, ma ez működik ezeken a munkahelyeken. A megélhetés szempontjából érdekes tény van a papíron, és pedig a végösszeg, ami az elvégzett munkáért jár. Havonta egy segédmunkás képes itt megkeresni közel százezer forintot, ami pont elég arra megéljen belőle a család. Rezsi, vagy törlesztés már szóba sem jöhet, ahogy a családi élet sem, ha egész nap oda van a dolgozó, és heti hat napon át. Közben azért naponta hallja azt is:" Ha nem tetszik el lehet húzni innen, van helyetted más!" Lehet ezt elemezni a munkahelyek számának a csökkenése szempontjából, az új munka törvénykönyv változásaival, de egy valamit nem nagyon illik ezzel kapcsolatban megtenni. Azt állítani, ez jó, és az előző kormány a hibás mindezért. Ugyan ennyi volt a bér hat éve,és az többet ért, több volt a munkahely, kevesebb az adó, és még kevesebb a hazugság.BANDITA.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/05/02/trafikkormany_mutyi_nem_gond_az_eu_tamo gatas_lenyulasa_sem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Navracsics elkötelezett átlátszó
  2013-05-02 21:06:52, csütörtök
 
 
2013.05.02. 04:12 Fabius

Navracsics elkötelezett átlátszó


Kedves mindenki!

Én az vagyok! Bizony!! És kurvára utálom mikor ezt bizonygatni kell. Hogyhogy mit? Hát az átlátszót, ne zavarjatok má' össze. Szóval elkötelezett átlátszó vagyok. Biztos, üvegzseb volt a jelem nagycsoportban. Mondjuk össze is törtem, de ez most nem tartozik az elköteleződésemhez. Mert amúgy el is vagyok köteleződve az ügy iránt, isten bizony naponta művelem, mint Balogh Jocó a nőverést. Érted, átlátszom. Ha nem akarom akkor is.

Úgyhogy bácsi kérem Tibikével genyózni nem ér!

Jó. Most egy kicsit elmértem az ugrást és úgy suhantam át a léc alatt, mint 25 kilós tejeskanna asszonyhátba Fülöpházán.

navracsics-tibor-komondor.gif

Bizonymondom tinéktek, ez a közérdekű adatigénylés az én vak komondorom, hogy rohadna meg. Elgáncsolt a szemét, most meg itt ülök nyakig a kovászban és nektek magyarázom elkötelezett átlátszóságomat. Ne nézzetek már, muszáj, hisz Stupf Andris is követelni kezdte a trafikmutyi átláthatóságát a Heti Válaszban. Hogy a bőr hűlne a fejére a pofátlan izgága billentyűkoptatónak, nem elég ennek se az én átlátszó szavam, iratokat akar a kis szemét. Most képzeljétek mennyivel könnyebb volna nekem, ha ezek a Stumpfok nem lennének! Az egyik aszongya átléptük az alkotmányosság határait, a másik meg a legbénábban leplezett legnagyobb mutyink irataival ismerkedne.

Meg hogy káros meg elfogadhatatlan a mutyitakaró, pfff. Nem a Népszabadság pártélet rovatába írsz, helló! Mi az, hogy káros? Kinek káros? Nekünk, az elkötelezett átlátszóknak nagyon is hasznos, hisz ezért kapcsoltuk turbófokozatra a gombnyomógépsort, és szűkítettük aligvalamire tágítottuk óriásira a lehetőségeket. Nem röhög büdösparaszt! Igenis tágítottuk, igen igen igen! De ha véletlenül mégis szűkítettük volna, akkor se mi vagyunk a hibások. Ennek a cserpalkovicsnak annyiszor elmondtam, hogy inkább felsőtestre gyúrjon, mint egyéni képviselői indítványra, annak nagyobb hasznát venné, de ez meg a Vas csak írnak és írnak, a balhé meg nekem jön házhoz.

Amúgy meg nem értem mi a baj, de télleg. A kényelem már nem is szempont, hogy a rezsidémon citerázzon a szikkadt bordáitokon?! Nem pihentetőbb megtudni az Állami Számvevőszéktől és a KEHI-től, hogy minden a legnagyobb rendben van? Két olyan intézmény mondja ezt, akik az elmúlt három évben egy, azaz egy darab ügyet sem voltak képesek bírósági szakaszba juttatni ketten együtt. De majd most! Most aztán nekidurálják magukat, és észreveszik a sesztákmikit is a ciprusi offshore cég felügyelő biziben, és majd jól meg is kérdezik róla. Tutit. Vagy ha nem, hát nem, de azért a cserpalkovics meg a vas a hibás, ezt ne felejtsétek. Ők vannak rá kijelölve, nem én!

Én legfeljebb majd a táblára írom jövő ilyenkor a választásokhoz közeledve, hogy ió, ció, korrupció, ebben bukunk bele!

Na csókpuszi.

http://varanus.blog.hu/2013/05/02/navracsics_elkotelezett_atlatszo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Birodalom üzenete - Lavrov Magyarországra látogat
  2013-05-02 21:01:08, csütörtök
 
  A Birodalom üzenete - Lavrov Magyarországra látogat


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter május 2-án egynapos munkalátogatásra érkezik hazánkba. A látogatás hivatalos programjában a magyar kormány miniszterelnökével és külügyminiszterével való megbeszélés szerepel, érintve az Oroszország-EU közötti kapcsolatokat, és a NATO-Oroszország Tanácsban való további együttműködések lehetőségét is. Ez a hivatalos hír.

De miért jönne ide Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csak ezért? Lavrov kitűnő diplomata, és egy birodalom képviselője. Ez a birodalom soha nem ereszkedne le arra a szintre, hogy első számú diplomáciai képviselőjét atlantista törpecsatlósokhoz küldje látogatásra. Az Orbán kormány utóbbi egy évben intenzíven folytatott szemfényvesztő hintapolitikájának felmérése már megtörtént az orosz fél részéről. Jól tudják, hogy az összes kérdésre Orbánék az adott pillanatban azt válaszolják majd, amit az oroszok hallani szeretnének, és a következő héten pedig majd lenyilatkozzák az ellenkezőjét. Ez nem újdonság, hiszen az atlantista rendszer képviselőivel és (kaméleon)tulajdonságaival mindenki tisztában van.

Lehetne indokolni a látogatást azzal a ténnyel, hogy Oroszország még mindig szívesebben látná a (kifelé) mérsékelt atlantista Orbánékat a hatalomban, mint az elkötelezett radikális atlantizmust határozottan hirdető Bajnai vonalat, és a 2014-es magyarországi választásokat és az azt követő berendezkedést illetően valamiféle egyezség lenne születőben a mostani magyar kormány és Oroszország között. De Lavrov elsősorban nem ezért jön május 2-án Magyarországra.

Lavrov látogatása a Birodalom üzenete. Ez az üzenet nem Orbánéknak szól. Az üzenet a rá következő napokban Magyarországon megrendezésre kerülő Zsidó Világkongresszus résztvevőinek szól. És az üzenet egyértelmű. Konferenciázzanak bármiről a zsidók, Oroszország a régiót érdekszférájához tartozónak nyilvánítja. A Birodalom figyel. Ezért jön Szergej Lavrov Magyarországra.

Gergely deák - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/05/01/birodalom-uzenete-lavrov-magyarorszagra-latogat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországon nincs és nem is lesz "euroszkepticizmus"
  2013-05-02 20:51:23, csütörtök
 
  Magyarországon nincs és nem is lesz "euroszkepticizmus"


Magyarország 1994-ben nyújtotta be csatlakozási kérelmét az Európai Unióhoz, és 2004. május 1-jén csatlakozott az euroatlanti integrációhoz. Martonyi János külügyminiszter most hazánk EU-csatlakozásának kilencedik évfordulója alkalmából, televíziós interjú formájában igyekezett mosdatni a magyar gazdaság szétveréséért felelős nemzetközi maffiahálózatot.

Az atlantista politikus szerint hazánkban egyre inkább növekszik az "euroszkepticizmus" ami részben azzal magyarázható, hogy 9 évi uniós tagságból 7 éven keresztül válság volt. "Magyarországon már 2006-ban megjelent a gazdasági, pénzügyi, költségvetési, politikai és morális válság, és ezt tetézte a későbbi globális válság."

Martonyi szavaiban több a hazugság, mint ahány állítás van. A hazugság pedig magával az "euroszkepticizmus" fogalom használatával kezdődik.

Szkeptikusan viszonyulni az uniós tagsághoz annyit jelent, mint kételkedni annak pozitív hatásaiban, kritikusan vizsgálni az uniós tagság jelentette "előnyöket". Kételkedni az integráció hasznosságában, megfontoltan mérlegelni az előnyöket és hátrányokat. Az úgynevezett "euroszkepticizmus" a nyugat-európai országokban zsíros állásokat betöltő látszatellenzékiekhez köthető, akik az ország uniós tagságának bárgyú kritikájával igyekeznek betölteni a gőzleeresztő szerepét. Nyugat-Európa áljobboldali pártjaihoz köthető ez a fogalom, melyek alkalmanként egy Tel-Avivban tartott konferenciát követően hangzatos kijelentéseket tesznek, miszerint majd tíz év múlva népszavazást írnak ki az EU-tagságról.

Jól látható, Martonyi már azzal is hazudik, hogy Magyarország esetében euroszkepticizmusról beszél. Magyarországon ugyanis nem euroszkepticizmus van, hanem egy anti-atlantista tengely van kialakulóban, ami alapjainál fogva utasítja el nem csak az euroatlanti integrációt, de magát a Nyugathoz fűződő bárminemű kötöttséget.

2012 őszével jött el az a pont, amikortól a statisztikai hivatalok be merik vallani, hogy a magyar lakosság több mint fele ellenezné az uniós tagságot, ha arról újra népszavazást írnának ki. Ha a ködösítést követően ez az eredmény, el lehet képzelni, mit mutathat a valós statisztika. Valószínűleg nem bárgyú euroszkepticizmust.

Martonyi az Európai Uniót mosdatná, mondván, hogy a közállapotok gyorsuló romlása nem az EU-tagság negatív voltának köszönhető, hanem a globális válság hatásának tudható be. Csakhogy, annak idején épp erről szólt az euroatlanti integrációról szóló dajkamese: hogy azért kell a Nyugathoz tartozni, azért kell egy nagyobb nyugati egységbe integrálni, mert a nagyobb gazdaság többet bír, a kisebb országokat pedig elviszi az ár.

A külügyminisztert tekintélyes méretű magánvagyonán kívül nyilván ezer szál köti még az atlanti vizekhez, de most, hogy az Európai Uniót elvitte az első tavaszi eső, Magyarországnak éppen ideje lenne egy nagyobb bárkát keresni.

Lehet a globális válságot okolni az ország hanyatlásáért - de nem árt megjegyezni: az Európai Unió más tagállamaiban ugyanolyan ütemben növekszik a munkanélküliség, ugyanúgy zajlanak a kilakoltatások, miközben egyre nagyobb méreteket ölt a kilátástalanság és csak a felső tízezer van megelégedve a megélhetési viszonyokkal.

Lehet azt is mondani, hogy valójában nem az uniós tagság hatásaként hever romokban az ország, hanem a globális válság miatt. Csakhogy mindeközben azt láthatjuk, hogy miközben az európai uniós tagság képtelen volt megvédeni Magyarországot a "válság" okozta károktól, vannak a világnak más országai, más szövetségi rendszerben, ahol az ország ma is élhető. Sőt, mindenféle globális válságok ellenére növekszik a gazdaság, és az emberek otthona sem a bank tulajdonában van.

Miközben a Nyugatot magával húzta a "globális" válság, keleten növekedés van. Ebből következik, hogy az úgynevezett globális válság mégsem annyira globális, mint azt nyugaton gondolják egyesek.

Martonyi bármennyire is igyekszik mosdatni ezt a láthatóan működésképtelen euroatlanti tákolmányt, kijelenthetjük, hogy Magyarországon soha nem volt és nem is lesz euroszkepticizmus. Itt nem euroszkeptizimus van, mivel az emberek nem csak "kételkednek az EU-tagság pozitív hatásaiban", vagy "az EU-n belül hatékonyabb nemzeti érdekképviseletet akarnak", hanem alapjaiban utasítják el magát az Európai Uniót és az EU-tagságot. Statisztikailag majdhogynem kimutathatatlan azon szavazók aránya, akik kezdetben támogatták az uniós csatlakozást, majd később, a gazdasági mutatókat látván, kritikusan mérlegeltek és "kételkedővé" váltak.

A többség nem kételkedő, hanem határozottan elutasító az EU-val szemben. Magyarországon nem euroszkepticizmus van, hanem amerikaellenesség, EU-ellenesség és nyugatellenesség - az emberek pedig hamarosan rájönnek, hogy mi a közös nevező.

Fenyvesi Áron - Hídfő.net


http://www.hidfo.net/2013/05/02/magyarorszagon-nincs-es-nem-lesz-euroszkepticizmu s
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább gyorsult az euróövezet gazdaságának hanyatlása
  2013-05-02 20:44:56, csütörtök
 
  Tovább gyorsult az euróövezet gazdaságának hanyatlása

Mélyült az euróövezet gazdaságának válsága áprilisban: a londoni Markit gazdaságkutató intézet által csütörökön közzétett, a feldolgozóipar állapotát jelző végleges beszerzőimenedzser-index (PMI) 46,7 pontra csökkent a márciusi 46,8 pontról.

Az adat kissé jobb az előzetesen jelzett 46,5 pontnál, de még így is négyhavi mélypontot jelent, és még távolabb van a csökkenést a növekedéstől elválasztó 50 ponttól.

A felmérésben szereplő országok mindegyikében zsugorodott a feldolgozóipar: a csökkenés üteme gyorsult Németországban, Írországban és Ausztriában, de mérséklődött Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában és Görögországban. A négy legrosszabban teljesítő ország továbbra is Franciaország, Olaszország, Görögország és Spanyolország. A termelés és az új megrendelések beérkezése egyaránt gyengült a vizsgált periódusban, a kibocsátás pedig a legnagyobb mértékben csökkent az elmúlt egy évben.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Osztrák ellenzéki párt szerint megbukott az euróövezet
  2013-05-02 20:43:40, csütörtök
 
  Osztrák ellenzéki párt szerint megbukott az euróövezet

Forrás: MTI | 2013. május 02. csütörtök 20:25 |


Kudarcnak nevezte a legnagyobb osztrák ellenzéki párt vezetője az euróövezet eddigi működését egy csütörtökön megjelent lapinterjúban, és újból szorgalmazta a nemzeti fizetőeszközökhöz való visszatérést.

"A (szeptemberi) választásokat Ausztria jövőjéről szóló népszavazássá akarjuk tenni: azt mondjuk, az euróövezet megbukott" - fogalmazott Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a Kurier című lapnak. Strache szerint "beszélni kell a nemzeti valutákhoz való visszatérésről".

Hogy ez a nemzeti valuta a régi osztrák pénznem, a schilling, vagy egy "északi euró" legyen, az másodlagos kérdés - tette hozzá.

Az euroszkeptikus, szélsőjobboldali FPÖ elnöke nem először vélekedett úgy, hogy Ausztriának "el kell gondolkoznia" az euróövezetből való kilépésen.

A csütörtöki interjúban Strache az EU-ból való kilépés gondolatát is felvetette. "Ha tovább fokozódnak a jelenlegi centralizált bürokratikus uralmi tendenciák, akkor az EU-ból való kilépést fogjuk követelni" - mondta.

Megfigyelők szerint kiélezett versengés várható a szeptemberi választásokon. A közvélemény-kutatási adatok alapján kétséges, hogy képes lesz-e majd a két jelenlegi kormánypárt egy harmadik párt bevonása nélkül abszolút többséggel rendelkező kormánykoalíciót felállítani.

Az FPÖ-t a karintiai tartományi választásokon elszenvedett erőteljes vereség hatása mellett a legutóbbi hónapokban egy új vetélytárs, az - ugyancsak euroszkeptikus - Stronach csapata nevű párt megjelenése is kihívás elé állítja a szavazatokért folytatott küzdelemben.

A legutóbbi választásokon, 2008-ban a szavazatok 17,5 százalékát kapta Strache pártja. Az elmúlt két évben a kormánypártokét megközelítve húsz százalék fölé is emelkedett az FPÖ népszerűsége, jelenleg 19 százalékon áll.

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/05/02/14/Osztrak_ellenzeki_part_szerint_megbukott _az_euroovezet_.aspx#.UYKyiD_AtuU.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korlátlan lehetetlenségek
  2013-05-02 20:36:58, csütörtök
 
  Korlátlan lehetetlenségek

Az Egyesült Államok a korlátlan lehetőségek országa, Magyarország a korlátlan lehetetlenségeké. Régi a vicc, de igaz. Tulajdonképpen itt és most minden elképzelhető, lehet egy mozdulattal einstandolni és szétosztani a haveri körben az egész ország dohánykereskedelmét, lehet zölddiós kisüstit főzni, amitől kerítést is, asszonyt is szaggat a honfi, lehet szoptató feleséget rommá verni, következmények nélkül. Szóval, szabadok vagyunk, illetve, már, aki.

Szerző: szeletommy | 2013. május 2.

kommondor


Persze, nem volt mindig így. Az elmúlt ezeregyszáz-valahány évben állandóan törvények nyomorgatták a népünket, logika bántotta, még a szorzótáblát is bemagoltatták velünk. Pedig hát csak rá kellett volna jönnünk, hogy kétharmaddal minden lehetséges, kétszer kettő negyvenhárom egész nyolctized, de az is elképzelhető, hogy ha pillanatnyi érdekünk úgy kívánja, akkor szódásüveg vagy gőzvasaló. Unortodox helyzetben élünk, unortodox logika szerint. Korábban ortodox volt a helyzet, mindennek volt oka, és nem ritkán még következménye is - nem mindig, de azért igyekeztünk levonni a konzekvenciákat, ha tehettük.

Például azért nem osztogatott a magyar állam kereskedelmi monopóliumokat, mert pontosan tudta, hogy ennél jobban semmi sem árt a gazdaságnak. A dohány amúgy is jövedéki termék, de a Nemzeti Dohányáruda-projekt már egyenesen Caligula korát idézi, aki pénzzavar idején (tehát bármikor, uralma második felében) képes volt eladni szép, kerek összegért az egész világ fügekereskedelmi jogát egyetlen embernek. Ebből aztán az következett, hogy Rómában nem volt füge - hiszen az illető képtelen volt megszervezni a szállítást és az elosztást. A sok műkörmös és fogorvos sem lesz attól gazda vagy dohánykereskedő, hogy földet, illetve trafikot kapott - vagy kiadja bérbe, szakértőknek, vagy, kérem, nem lesz dohány. Amiből éktelen nagy baj lehet még.

Aztán a rabság éveiben tilos volt verni a nőket. Még büntették is, tessék elképzelni. No, ennek vége. Egyelőre nem kötelező ugyan a családon belüli erőszak, bár annak is eljöhet az ideje, de már nem nagyon jár következményekkel. Kérem, magyar virtus: pénz számolva, asszony verve. Az ember felmarkolja a zsetont a trafikból, benyom öt felest a zölddiósból, aztán hazamegy, ha az asszony nem engedi be, vesz egy feszítővasat, betör és kegyetlenül elveri élete párját. Hogy ez fárasztó, kényelmetlen, mindenkinek rossz és semmi haszna? Igaz, de mégis megtörtént, tessék csak megnézni.

Jó, a zölddió nem Meggyes Tamásnál volt, hanem Balogh Józsefnél, de milyen szép lenne, ha az Asszonyverő Polgármesterek Konzervatív Szövetségében eszmét cserélnének, továbbképzést tartanának. Balogh mester például azt is bemutathatná, hogyan kell vak komondorra és Gyurcsány Ferencre fogni azt az arccsonti törést. (Ami azonban csak úgy lenne akár formális logika szintjén is elképzelhető, ha Balogh polgári mester kutyáját is Gyurcsánynak hívják. Akkor tényleg ráfogható, hogy erről is ő tehet. Gyurcsányahibás, eemútnyócév). Aki nem hiszi, járjon utána, itt a bizonyíték.

Ha már itt tartunk: az alatt a bizonyos nyolc év alatt is akadtak csúnya, zavaros, korrupt ügyek, de legalább nem dicsekedtek velük - és amelyik nem sikkadt el, az büntetőperrel zárult.

Épelméjű ember nem verekszik a családjával, mivel szereti őket, és jobb szeretne vigyázni rájuk, gondoskodni róluk. Épelméjű ember nem kezd monopóliumkereskedelembe, mert nem képes ellátni a vele járó feladatokat. Épelméjű ember ismeri a saját korlátait. Épelméjű ember nem vív szabadságharcot az egész világ valamint az összes szélmalmok ellen, amikor semmi oka rá - és amikor oka volna, akkor is a tárgyalásos megoldást keresi először.

Persze, az is igaz, hogy nem mindenki ennyire szabad, nem mindenki számára lehetségesek ezek az üdítő, épületes cselekmények - a többség számára sokkal több minden tilos, mint eddig bármikor, kezdve a rágyújtástól a kocsmában egészen a híd alatt alvásig. Hanem azok, akik szabadok, azok aztán irgalmatlanul szabadok. Olyan szabadok, hogy ihaj!

Ebből az következik, hogy megbolondultunk. Partnereink magunkra hagynak majd, szomszédaink elfordulnak tőlünk, kérhetjük a segítséget Közép-Ázsiából. Ahol igen jól fognak majd rajtunk mulatni, és tökéletesen mellőzni fognak velünk kapcsolatban minden intézkedést. Mi főztük, mi együk. A mi bajunk.

Pedig csak azzal kezdődött, hogy kétharmaddal semmi sem lehetetlen - és ez az elv szivárgott szét a köztudatba. Emiatt lehet nyíltan zsidózni, asszonyt verni, lopni, verekedni úgy általában, és emiatt masírozhat mindenféle egyenruhás rablóbanda az utcáinkon. Mindent lehet, mindent szabad. Aztán, ha már nagy a baj, visszavonjuk, betiltjuk, eltitkoljuk, elkenjük.

Meg sem kéne tenni, sokkal kényelmesebb volna.

Tessék felébredni, tessék magunkhoz térni.

Ha nem akarjuk, hogy az ápolók foglalkozzanak velünk.

Amúgy is jön a kontravizit.

Szele Tamás


http://gepnarancs.hu/2013/05/korlatlan-lehetetlensegek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MAGYARORSZÁG… ELŐSZÖR… MÁSODSZOR… SENKI TÖ
  2013-05-02 20:19:42, csütörtök
 
  Készítette: Varga B. Tamás
.
MAGYARORSZÁG... ELŐSZÖR... MÁSODSZOR... SENKI TÖBBET? ELADVA!

Stratégiai partneri megállapodást kötött a kormány és a Teva Magyarország. A Teva a bruttó hazai össztermék 5%-át (!) adja.

No, láttatok-e patikát, aminek nincs kint a falán a ,,Teva partner" felirat? Mert ha igen, jól nézzétek meg! 5 éven belül ugyanis ilyen sehol sem lesz! Ugyanez vonatkozik azokra a rendelőkre, kórházakra, és egyéb közgyógyászati intézményekre, ahol még nem a Teva által gyártott gyógyászati célú eszközöket használják kizárólagosan.

Hogy ez mért fáj nekem? Nos, két okból:

1: A külföldi anyacégekkel rendelkező hazai vállalatok (leggyakrabban Zrt-k) bármennyivel is dobják meg a GDP-t, ennek értéke sosem valós. Ugyanis nyereségük közel 100%-át kiviszik az országból az anyaországba.

2: A Teva Magyarország esetén ezt az anyaországot úgy hívják: izrael. Amely ,,ország" a GDP-je tetemes részét hadászati célokra költi. Arról nem is beszélve, hogy egy háborús övezetben milyen melléküzemágai lehetnek egy gyógyszeripari konszernnek, mely a világ szintetikus vegyi anyagainak jelentős részét vásárolja fel.
() Varga B. Tamás ()
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feladták! Az atlantista jogvédők kifaroltak Döbrögi mögül.
  2013-05-02 20:15:37, csütörtök
 
  Feladták! Az atlantista jogvédők kifaroltak Döbrögi mögül.

A jogvédők úgy döntöttek, hogy szakitanak a Látszat és Dumakormánnyal, és nem legitimizálják tovább a falkaforradalmi szabad rablást!
Rossz hir ez Döbröginek-nagyon rossz hir! Kiváltképp a Transparency International és a TASZ kiszállása a NER-ből, nagyon komoly veszély a döbrögista gonosztevőkre nézve.
E két jeles szervezet ugyanis igen komoly nyugati kapcsolatokkal bir, és minden valószinűség szerint heves mozgósitást fog meghirdetni Nemzethy Mutyi Kormányával szemben. A mozgósitó felhivás pedig nem fog süket fülekre találni. Az amúgy is Döbrögiék ellen már felajzott uniós mozgalom újabb municit kap-és valószinűleg hamarosan kezdetét veszi a végső leszámolás az orbánizmussal.
Ez a kihátrálás a döbrögista hatalom mögül jelzi: ORBÁNNAK KICSENGETTEK!
Ami pedig Döbrögi menesztéséig még vár a magyarokra-jobb bele sem gondolni!
A sebzett és csapdába esett fenevad kétségbeesett tombolása fog bekövetkezni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap idiótája: kirekesztés, ha egy gyereknek van legjobb ba
  2013-05-02 20:13:37, csütörtök
 
  2013-05-02. 19:25
A nap idiótája: kirekesztés, ha egy gyereknek van legjobb barátja

Nem lenne szabad, hogy a gyerekeknek legjobb barátjuk legyen, mert az a többi gyereket sértheti - hangoztatja egy iskola igazgatója Nagy-Britanniában.
Ben Thomas szerint a szülőknek arra kell ösztökélni gyerekeiket, hogy "sok jó barátjuk legyen".
Thomas egy londoni magániskola igazgatója, a tanintézet évente 16 245 fontot - 5,7 millió forintot - kér minden tanuló után. A The Daily Telegraph című brit lap beszámolója szerint az igazgató szerdán bejelentett javaslatát a szülők vegyesen fogadták: akadtak, akik nevetségesnek bélyegezték, de voltak, akik üdvözölték.
A lap megkérdezett egy oktatási pszichológust, David Webstert, aki érdekesnek mondta ugyan az ötletet, de vonakodna általánossá tenni.
"Úgy vélem, hogy a gyerekek remekül megválasztják barátaikat, és nagyon nem szívesen lépnék közbe, ha szorosabb barátság alakulna ki két diák között" - mondta.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/111592/#ixzz2SA0DPm59
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 709
  • e Hét: 2631
  • e Hónap: 6376
  • e Év: 159872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.