Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Nick Vujicic-Élet korlátok nélkül-Ötletek egy teljes élethez
  2013-05-21 22:08:16, kedd
 
  ,,Miközben azon sopánkodunk, hogy mi hiányzik az életünkből,
hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, amink van."




A végtagok nélkül született Nick Vujicic hosszú utat tett meg érzelmileg az öngyilkosság kétségbeesett gondolatától, míg mára odáig jutott, hogy motivációs szónokként iskolákban, kórházakban, árvaházakban, templomi gyülekezetek előtt és börtönökben ő maga hirdeti, hogy egy súlyosan fogyatékos ember is képes teljes életet élni ha akar. Már gyermekként rákényszerült, hogy kellemetlen kérdéseket tegyen fel magának a jövőjéről. Írása vigaszt és inspirációt nyújt mind a hozzá hasonló megpróbáltatásokkal küzdő, mind a látszólag egészséges, ám gyakran kétségek között őrlődő ember számára. Saját példáján keresztül mutat utat a korlátaid ledöntéséhez; üzenetei megérintenek, mert hitelesek. Szenvedélyesen mesél belső küzdelméről, melynek során végül megtanulta elfogadni önmagát és a megváltoztathatatlant, s elmondja, hogyan találta meg az erőt és a bátorságot, hogy változtasson a sorsán. Nick zenél, úszik, szörfözik, és elvégzi az összes olyan hétköznapi cselekvést, ami számodra talán magától értetődő, de neki a lehetetlennel kellett szembeszállnia, hogy képes legyen megtenni azokat. Hagyd, hogy neked is megmutassa, hogyan indulhatsz el egy gyümölcsöző, korlátok nélküli élet felé.




Minden ember úgy érzi, az ő terhei a legnehezebbek. Sokan úgy érzik, magukra maradnak a gondjaikkal, a problémáikkal, és sokan vannak olyanok is, akik nem látják a kiutat, akik nem rendelkeznek azzal az erővel, amelynek birtokában továbbléphetnének.
Nick Vujicic, a végtagok nélkül született szerb származású ausztrál fiatalember a világot járva, a saját példáján keresztül szembesíti az embereket azzal, hogy vannak, akik valóban komoly problémákkal küzdenek, mégsem adják fel. Előadásain elmagyarázza hallgatóságának, hogy a látszat ellenére soha, senki sincs egyedül - legfeljebb nem vesszük észre azokat, akik mellettünk állnak a bajban. Elmagyarázza, hogy mindig van kiút - bár sokszor nem a megfelelő helyen keressük; elmondja, hogy mindenkiben megvan az az erő, ami az akadályok leküzdéséhez kell -, csak éppen meg kell találnunk magunkban.
A továbblépés, a problémák legyőzése csak akkor lehetséges, ha nem kívülről várjuk a segítséget, hanem mi magunk is cselekszünk a cél érdekében. Ahhoz, hogy bármit is tegyünk, erő szükséges, ennek az erőnek a forrása pedig nem lehet más, mint a hit - az önmagunkba, a környezetünkbe, egymásba, de legfőképpen Istenbe vetett hit. Ha ez a hit létezik, csupán annyit kell tennünk, hogy cselekvővé változtassuk. A többi? Az már jön magától!
 
 
0 komment , kategória:  NickVujicic Kanae Miy*Kiyoshi  
Minden szerinted legyen, Uram!
  2013-05-21 10:28:57, kedd
 
  Minden szerinted legyen, Uram!
Te vagy a Mester én az anyag.
Formálj és készíts terved szerint,
Jól esik nékem, ha szavad int!

Minden szerinted legyen, Uram!
Bűnös élettel szakítottam.
És mától kezdve szolgád leszek,
Szavaidra folyton figyelek!

Minden szerinted legyen, Uram!
Tiszta kezedre bízom magam.
A hónál mossál fehérebbre,
Kereszten kifolyt szent véredben!

Minden szerinted legyen, Uram!
Tebenned nagy a bizodalmam.
Ha te velem vagy utaimon,
Akkor én győzök mindenbajon!

Gyöngyvér & Kálmán Mészáros

Minden szerinted legyen, Uram!
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Mindenkor örüljetek :) ÖRÖMTELI * JOYFUL
  2013-05-21 10:21:30, kedd
 
  Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; (Fil.4:6 MBT)




Alapvető szükséged van az örömre ebben az életben. Az élet öröm nélkül elviselhetetlen, terhes és nyomasztó. Egyébként tanulmányokban is kimutatták, hogy minél több örömünk van az életben, annál eredményesebbek vagyunk. Olvastam egy újságcikket az ,,Amerikai Hírek és a Világgal kapcsolatos Beszámolók"-ban, amiben az állt, hogy a vállalatok alkalmaznak úgynevezett ,,öröm tanácsadókat", akik felépítik az emberek életében az örömöt, így az alkalmazottak eredményesebbek a termelésben. Valóban igaz, hogy több energiád, több kreativitásod és jobb eredményeid vannak, ha örömöd van az életben.

A Filippibeliekhez írt rövid levélben - ami csupán négy fejezetből áll - Pál 16-szor használja az öröm szót. Az a csodálatos ebben, hogy Pál nem egy Karib tengeri vakációról írta ezt a könyvet. Ő éppen börtönben volt Rómában, és várta a kivégzést. Életének legsötétebb napjaiban írta a Biblia legpozitívabb könyvét.

A Filippibeliekhez írt levélben Pál ad nekünk hat öröm-fakasztó tippet, amik segítenek az elkedvetlenedéssel és a depresszióval szemben. Könnyen megjegyezhetővé tettem, mivel mozaikszó-szerűen, az ÖRÖMTELI (JOYFUL) szó betűiből következik. Ma az első hármat nézzük át.

J: Szabadulj meg minden múlt feletti bánkódástól.

,,Megszabadulni" azt jelenti, letesz valamiről, elhagy, felad valamit, mint ami értéktelen, felszámol, megszabadul attól. Pál azt mondja, ha szeretnél örvendezőbb életet, itt van néhány dolog, amit jó, ha megfogadsz, mert ezek a múltbeli dolgok lefárasztanak és túlterhelik az életedet. A Biblia azt mondja, felejtsd el a sajnálkozást, mert ez az, amit Isten is tesz - ő azt választja, hogy megbocsájtja minden hibádat, amit egyszer már bevallottál. Az örömhöz vezető kezdeti lépés az, hogy hagyjuk elengedni a múltat. A Filippibeliekhez írt levél 3:13 azt tanítja; hogy ,,egy dolgot teszek, ami mögöttem van, azt elfelejtem, ami előttem, azzal kapcsolatban pedig teszem a legjobbat, ami tőlem telik."

O: Elhagyni minden gondot a jövővel kapcsolatban.

Ha elkezdesz örülni a jelennek, akkor el kell hagynod minden aggodalmaskodást a jövővel kapcsolatban is. Aggodalmaskodás, ez a legnagyobb ünneprontó mind közül. Nem lehetsz örvendező és aggodalmaskodó egyazon időben. Pál ezekkel a versekkel egy ellenszérumot ad: ,,Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt" (Filippi 4:6)
Egyszerre csak egyet tehetsz: vagy aggódsz, vagy imádkozol.

Y: Add át magad Isten céljaira.

Ha csak sodródsz, ha nem tudod, hogy honnan jöttél és merre tartasz, vagy hogy miért vagy itt a földön, persze, hogy nem fogsz találni semmi örömöt az életben. Mindannyiunknak szüksége van egy önmagunknál nagyobb dologra, amiért élünk. Ez az, ami örömöt ad nekünk. Csupán magunkért élni, az nem ad örömöt.
Mikor Páltól a szó szoros értelmében mindent elvettek, mégis maradt valamije, amit nem vehettek el tőle - az életcélját. Pál azt mondja a Filippi 1: 21-ben, ,,Nekem az élet Krisztus és a meghalás nyereség."

Ha szeretnél egy örömteli életet, az Istennek a te életedre kigondolt terve szerint kell haladnod. Ha elkezdesz aszerint a terv szerint élni, amire Isten teremtett, akkor az életednek értelme lesz és az örömre sokkal hamarabb rátalálsz.


Beszéljünk róla:

Melyek azok a dolgok - emberek, körülmények, helyzetek vagy érzések - amik lerombolnak és távol tartanak az örömteli élettől?
Mi a különbség a boldogság és az öröm között?
Mi az, ami miatt aggodalmaskodsz? Mire van szükséged ahhoz, hogy megszabadulj az aggodalmaidtól?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 05. 14.
Napi remény Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1411
  • e Hét: 7060
  • e Hónap: 10861
  • e Év: 72162
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.