Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Államtitkár-feleséget futtat a kormány az összetartozás-dall
  2013-05-22 21:06:35, szerda
 
 
Államtitkár-feleséget futtat a kormány az összetartozás-dallal

Spirk József

2013. május 22., szerda 20:07 |

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Doncsev András felesége énekli a nemzeti összetartozás dalát. Gergely Éva Barackfa című szerzeménynek kormányzati támogatású promóciója szerdán kezdődött, amikor bejelentették, hogy a dal lesz a trianoni emléknap fő száma.


Az Index információi szerint egy államtitkár-feleség szerzeményét választotta ki a kormányzat a nemzeti összetartozás napjának ünneplésére.

A KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára,Balatoni Mónika szerdán jelentette be, hogy Bársony Bálint és Gergely Éva Barackfa című szerzeménye lesz a június 4-i Trianon-emléknap zeneszáma, azaz az "Összetartozás dala". A zeneszámból már videó is készült, amelyben a Magyar Rádió énekkara mellett több fiatal sztárt is felvonultatnak. A hivatalos sajtótájékoztatón az azonban nem derült ki, hogy Gergely Éva az Emmi parlamenti államtitkárának felesége.

Doncsev András az erőforrásminisztérium államtitkári csatársorának cseréje során kapta meg a posztot. Balog Zoltán az év elején menesztette L. Simon Lászlót a kulturális államtitkári székből, amit Halász János parlamenti államtitkár örökölt. Az ő helyére ülhetett Doncsev, aki ezt megelőzően néhány hónapig a minisztérium sajtófőnöke volt.

A minisztériumba akkor tűnt fel, amikor elhagyta Balatonfürdetet, ahol 2010 után egy évig alpolgármesterként tevékenykedett. A Doncsev-Gergely házaspárról is a balatonfüredi sajtóban lehetett olvasni, miután Doncsev viszonya megromlott Bóka István polgármesterrel, majd posztjáról is lemondott.

Ekkor távozott a városból Gergely Éva is, aki férje balatonfüredi "érkezése" után az önkormányzat által fenntartott Kisfaludy Színház művészeti vezetője lett. Férjével együtt azonban ő is feladta a városhoz kötödő munkáját.

A színésznő-énekesnő korábban állandó fellépő volt a Fidesz, főleg Orbán Viktor pártelnök vidéki rendezvényein is. Gergely Éva fő slágere akkoriban a Szép vagy gyönyörű vagy Magyarország! volt.

http://propeller.hu/itthon/2704017-allamtitkar-feleseget-futtat-kormany-osszetart ozas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajban a költségvetés? - Nem folyik be a tranzakciós illeték
  2013-05-22 20:32:19, szerda
 
  2013. május 22., szerda 15:17 Papp Zsolt

Bajban a költségvetés? - Nem folyik be a tranzakciós illeték

Jelentős elmaradásban van a tranzakciós illeték, az első négy hónapban alig 38,8 milliárd forint folyt be a büdzsébe, ami az egész évre várt összeg 12,8 százaléka.

Az államháztartás áprilisi hiánya 35 milliárd forint lett: a központi költségvetés 79,4 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok 8,5 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 35,9 milliárd forintos szufficittel zártak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Tavaly áprilisban 289 milliárd forintos többlet alakult ki az államháztartásban. Idén az első négy hónapban így a hiány elérte a 528,6 milliárd forintot, amely a már megemelt éves hiánycél 60 százaléka.
A gond a bevételi oldalon van: a központi költségvetés tervezett bevételeiből eddig 2939 milliárd forint folyt be - ez az éves terv 28,7 százaléka, az időarányosan elvárható 33,3 százalékkal szemben. A kiadások tartják az ütemet: az első négy hónapban 3607,5 milliárd forint ment ki, ami az éves terv 32,5 százaléka.

A bevételi oldalon egyedül a személyi jövedelemadóból folytak be az időarányosan elvárható befizetések, elmaradások vannak fogyasztási adóknál (áfa, jövedéki adó), ezek közül is kiemelkedik a tranzakciós illeték. A csekkadóból eredtileg 301 milliárd forintot tervezetek be a büdzsébe, ebből eddig 38,8 milliárd forint folyt be, ami az eredeti előirányzat 12,9 százaléka. Az NGM már csökkentette az illetékből várható bevételt 80 milliárd forinttal, ám a mostani számokat látva kétséges, hogy az elvárt 220 milliárd forint befolyna éves szinten.

Nem jönnek az adóbevételek - a magyarázatok változatosak

A társasági adóbevételek sem a vártnak megfelelően alakulnak - ám ezt a 10 százalékos kedvezményes adókulcs bevezetésnek áthúzódó hatásaival magyarázza az NGM a csütörtökön kiadott jelentésben.

Nőttek viszont a bankadóból befolyó bevételek: A pénzügyi szervezetek 2010-ben bevezetett különadójából 35 milliárd folyt be, ami 14,6 milliárd forinttal (71,5 százalékkal) magasabb a tavalyi adatnál. A növekedés hátterében - az NGM magyarázata szerint az áll, hogy idén a pénzintézetek végtörlesztéséhez kapcsolódó adóvisszaigénylései már nem csökkentették a bevételt, mint az előző évben.

Az idén januárban vezették be a közműadót, amelyből 60 milliárd forintot terveztek. Az adót két részben fizetik meg vezetékes szolgáltatók, az első periódusban a várt 30 milliárddal szemben 23,5 milliárd forint folyt be - vagyis itt is prognosztizálható éves szinten mintegy 10-15 milliárdos bevételkiesés.

Az áfabevételek az első négy hónapban 807,8 milliárd forintra rúgtak - ami 148,1 milliárd forinttal alacsonyabb a tavalyi összegnél. A kincstári magyarázat szerint a tavalyinál nagyobb kiutálások miatt van ez így, hisz a befizetések 2,5 százalékkal maradtak el a tavalyitól, a visszautalások viszont 19,5 százalékkal voltak magasabbak. Csökkentek a jövedéki adóbevételek, az alacsonyabb benzinfogyasztás és a dohánytermékekből befolyó adó stagnálása miatt.

Megugró kiadások

A kiadási oldalon ezzel szemben az egyedi és normatív támogatásokra fordított kiadások összege az év első négy hónapjában 101,9 milliárd forintot tettek ki, amely közel háromszorosan haladja meg a tavalyit. A NGM szerint magas teljesülés mögött az áll, hogy áprilisban már részben kifizették a közlekedési szolgáltatóknak (MÁV, Volán) májusra járó támogatásokat is. A költségvetési szervek kiadásai (bér,iratkapocs stb) 2013. első négy hónapjában 1106,8 milliárd forintra rúgtak, amely 25,4 százalékkal haladta tavalyi szintet. A növekedés mögött részben az önkormányzatoktól átvett intézmények többletkiadásai állnak, de nőttek a Gripen vadászgépek kiadásai, illetve a közlekedési fejlesztések is.

Az egyéb kiadások összege április végéig 56,0 milliárd forintot tett ki, amely már meghaladta az éves előirányzatot (115,3 százalék). Az egyéb kiadásokon belül az adósságszolgálati járulékos kiadások 2013. I-IV. hónapban 22,5 milliárd forintot tettek ki. Ez több mint négyszerese az előző év azonos időszaka kiadásainak. Ennek jelentős részét az Államadósság Kezelő Központ által fizetett pénzügyi tranzakciós illeték teszi ki - írja az NGM .

A kiadásokon belül a nemzetközi elszámolások kiadásaiként az év első négy hónapjában 13,6 milliárd forintot fizetett a költségvetés. E kifizetések a nemzetközi szervezetekben való tagságával kapcsolatos tagdíj-befizetésekből származnak. A 2013. évi kifizetések lényegesen meghaladják a 2012. évit, mivel idén két jelentős összegű új tagdíj fizetése vált esedékessé. E két jelentős tételt az Európai Beruházási Bank (EIB) és a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (Világbank) felé történő kifizetés képezte (összesen 12,9 milliárd forint).

A társadalombiztosítási alapok ezzel szemben jól állanak: a járulékok időarányosan folynak be, míg a kiadások attól elmaradnak, így többlet 98,5 milliárd forint. A nyugdíjalap többlete 56,8 milliárd, az egészségbiztosítás pedig 41,7 milliárdos szuficitet halmozott fel az első négy hónapban.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/bajban_a_koltsegvetes_nem_folyik_be_a_tranzakc ios_illetek.554284.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trafikmutyi mentén hasad a Fidesz?
  2013-05-22 20:22:58, szerda
 
 
2013.05.22. 03:48
Trafikmutyi mentén hasad a Fidesz?


"Válámi ván, dé ném áz igázi" - mondaná erre maga Rajkin is, ha végignézne a nagy büdösben ücsörgőkön. Ülnek, melegszenek, gombot nyomnak lelkesen és asszisztálnak csöndben a Nokiás dobozolást eljelentéktelenítő, múlt homályába lökő országos mutyihálózat kiépítéséhez. Nincs lacafaca, ezt kívánja a haza, akarom mondani az ember, aki egyszemélyben szokta a hazának és a nemzetnek képzelni magát. Aztán mit tesz Isten a Trafikpárt frakciója fölriad álmából az erősödő mormogásra: aztakurva, a 222 igen egyébként sem egy huszáros szám a frakciólétszámhoz képest, na de három nem és egy tartózkodás is akadt?

Há'ezmeg? Hogy lehet ez? Mikor maga a Boldogságos Fénylő Csillag is megmondta pénteki rádióinterjújában amit megmondott, oszt'akkor mire fel kell itt a pártakarattal szemben hánykolódva zavart kelteni az erőben, he?


A nemmel szavazó Ángyán és a tartózkodó Bencsik állandó renitensnek számít, de vajon mi zavarhatta meg ennyire a XV. kerületi polgármester László Tamást és a fővárosi kormánymegbízott Pesti Imrét? Az világos, hogy a HVG Trafikpárt mutyisztáni módszereit bemutató hangfelvétele felkavarja az állami szintre emelt korrupciótól felfordult átlagmagyar gyomrot, de eddig nem zavart ez különösebben senkit az emlegetett frakcióban.

Esetleg az ismét molinózással zavargó péemesek performansza kuszálta össze kezeiket a gombok fölött? Talán elszégyellték magukat, hogy egy negyvenkilós nő tökösebb megint, mint ők, és a biztosra vehető kövérlaca bírság tudatában is tiltakozni mert képviselőtársával együtt? Vagy tényleg vannak olyanok a Trafikpárti frakcióban, akik nem akarnak a Nemzeti Dohánymaffiához tartozni? Sok lett a jóból? Túlcsordult a pohár mikor már a látszatra sem ügyelve 90 trafikot jegyeznek be egy bajai lakásba, és mikor a fő nemzetidohányosról is kiderül, hogy tesóéknak és édescimbiéknek is csak jutott a jóból?

Vagy csak ők is elkezdtek szembesülni a jelenséggel amivel lassan mindannyian fogunk: A megszokott helyeinken megkezdődött a készletek végkiárusítása, a valósággá váló, saját bőrön érzett kényelmetlenség miatt egyre nagyobb lesz a zúgolódás úgy az eddigi árusok, mint a vásárlóközönségük között. Ezt pedig olyan politikus akinek valami kis esze van nem vállalja föl. Elvileg. Mert lássuk be, a fehér hollókat leszámítva még mindig a bizakodás van, hogy majdcsak elfelejtik az emberek ezt az egészet, majdcsak kevesebbet cikkeznek róla a mindenféle orgánumok, majdcsak lesz valahogy.

Pedig a java még csak most jön.

A következő napok-hetek tapasztalása lesz, hogy a megszokott üzletekben a preferált márkád már nincs, nemzeti fagylat és jégkrémszaküzlet párténekessel meg még nincs. Aztán ha lesz is, az a majdvalahol lesz, ahová külön menni kell, felborítva a napi rutint, és ez remek alkalom lesz édesszüleitek legősibb mesterség felé terelgetésére verbálisan. Ha nem világos mondom egyszerűbben: a történtek után a népegészségügyi kurva anyázástól és a trafikpárti apátokfaszától lesz hangos az utca. Elfinomkodhatnánk ezt, de minek? A köpködés és káromkodás velejárója egy ekkora lenyúlásnak. A saját kényelmetlenségen túl, ha az ember ránéz a megszokott trafikosára - mint én az enyémre, aki dohányárún kívül csak hírlapot árul az üzletében, és bár pályázott, nem bizonyult elég aktív kopicé gyűjtőnek - és a mi lesz veletek kérdésre csak egy lemondó legyintés meg a lesütött szomorú tekintet a válasz, akkor valahogy nem az örömódát kezdi fütyörészni jókedvében. Ezek az emberek a napi kapcsolatból eredően ismerőseink, és nem vidám látni mennyire kibasztatok velük, a családjukkal, csak hogy elmutyizhassátok a bizniszeiket a rokonok, haverok és hűbéresek javára.

Ezen nem segít se Orbán pökhendisége, se Navracsics tegnapi újabb itt nemvót semmise okoskodása. Mikor kézzel megfogható valósággá válik az amiről eddig csak a beszéd ment, a szemünk előtt fognak nektek köszönhetően eldőlni családok sorsai, akkor egyre erősebb lesz irántatok a harag. És bizony benne van a közhangulatban, hogy ha semmi másra, erre erősen rábasztok.

http://varanus.blog.hu/2013/05/22/trafikmutyi_menten_hasad_a_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nyugat katonai vereséget szenvedett Szíriában
  2013-05-22 19:46:22, szerda
 
  A Nyugat katonai vereséget szenvedett Szíriában


Annak ellenére, hogy egy éve sokan az Asszád-rendszer bukását vetítették előre, Szíria azóta sem omlott össze, az ország pedig két szövetségi rendszer ütközőzónájává vált. Nemrég egy szír tisztviselő bejelentette, hogy már nincs messze a győzelem; és ennek a kijelentésnek minden alapja megvan, tekintve, hogy az állandó orosz támogatás mellett iráni alakulatok, valamint a Hezbollah több ezer fegyverese vette fel a harcot a cionista gyarmatosítókkal.

Törökország, Izrael, Szaúd-Arábia fegyveres erői mint szír terroristák részt vesznek a konfliktusban, de az országban tevékenykedő izraeli alakulatok, az izraeli légierő által végrehajtott légicsapások, amerikai bunkerromboló bomba, a lázadóktól elkobzott izraeli terepjárók és egy sor más bizonyíték mutatja, hogy már a kezdetektől fogva szó nincs egy újabb "arab tavaszról".

Az ország légterében már török és izraeli vadászgépeket is lőttek le, vagyis a nyugati média által csak polgárháborúnak nevezett eseménysorozat egy egyre terjedő regionális konfliktus jegyeit mutatta, végül Szíria két nagyhatalom és két szövetségi rendszer ütközőzónája lett.

Erőegyensúly

A szír kormányerők kitartása Oroszország térségi pozícióinak megerősödésével járt együtt. Az orosz haditengerészet újra a Földközi-tenger meghatározó erőtényezőjévé válik, miközben az agresszív amerikai beavatkozás sem tette lehetővé, hogy az Egyesült Államok térségi pozícióit megőrizze.

A Földközi-tengeren gyakorlatilag egy amerikai kivonulásnak lehetünk szemtanúi. Egy újabb olajszerző hadjáratot követően, a nyugat újabb katonai vereségével a Földközi-tenger partvidékén utat tört az orosz energetika terjeszkedése, a gyarmatosított olaj kitermelését egykor biztosító nyugati részvénytársaságokat pedig egyre inkább regionális hatalmak vásárolják fel.

Az Indiai-óceán meghódítására szőtt tervek is kudarcba fulladtak. A katonai visszavonulás szemmel látható, a Mogadishu (Szomália) melletti amerikai légibázis és számos más létesítmény üresen áll, gyakorlatilag hátrahagyták.

A nyilvánosság felé az sem egy tartható álláspont, miszerint Izrael a Közel-Kelet egyetlen demokráciájaként Amerika szövetségese, mert az utóbbi évek lassan már a kétkedők számára is láthatóvá tették, hogy az amerikai Izrael-politika esetében a farok csóválja a kutyát, és a cionista rezsim olyan háborúkba vonja bele az amerikai haderőt, aminek köze nincsen semmiféle amerikai érdekhez.

Az Egyesült Államok a likudisták "még nagyobb Izrael" álmának áldozatává vált, katonai veresége egyértelmű, gazdaságát pedig magával húzza az agresszív cionista érdekkérvényesítés.

A Hezbollah harcokban való aktív részvételének és a fejlett orosz haditechnika kombinációjának köszönhetően az erőegyensúly egyik évről a másikra megváltozott, az Egyesült Államok pedig újabb katonai vereséget szenved, még mielőtt hivatalosan is háborúba kezdett volna.

Izrael évtizedeket töltött azzal, hogy a Golán-fennsíkot egyetlen hatalmas erődítménnyé formálja, és a jelenlegi konfliktus izraeli beavatkozásainak is ez a terület a kiindulópontja. Mindazonáltal a Hezbollah vezetője bejelentette, hogy a Golán-fennsík felszabadítására a közeljövőben sor fog kerülni. Mivel a Hezbollah már nem csak a térség legjobban képzett hadereje, hanem állandó jelleggel modernizált fegyverzettel is rendelkezik, Izrael számára a Golán-fennsíkról indított támadások egyre kockázatosabbá válnak, és a Hezbollah légvédelme lehetetlenné teszi, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően a zsidó haderő Dél-Libanon területéről indítson rakétatámadásokat.

Izrael folyamatosan a szír rakétarendszerek jelentette veszélyről beszél. Valójában Izrael számára az Oroszország által telepített Iszkander rakéták jelentik a legmagasabb kockázatot. Ezekkel nem csak könnyedén kiiktathatók a Patriot rendszer elemei, hanem gyakorlatilag védtelenné teszik a Golán-fennsíkot. Az Iszkander rakétarendszer a szír haderő által használt S-300-as rendszerek által védve pedig nem csak lehetetlenné tesznek egy széleskörű izraeli beavatkozást, de nagy mértékben megváltoztatták az erőegyensúlyt és fokozottan sebezhetővé tették az izraeli légvédelmet.

Dominó-hatás

Figyelembe véve, hogy Szíria destabilizálása csak az Irán ellen kezdett háború egy lépcsőfoka, amit Afganisztán teljes alárendelése és Pakisztán irányított összeomlása követne, kijelenthetjük, hogy a térségben a NATO terjeszkedése már az első lépcsőnél kudarcba fulladt.

A NATO terjeszkedése pedig az erőforrásokért folytatott harc következménye. A térségben zajló konfliktus az olaj- és földgázlelőhelyekről szól, amit a nyilvánosság számára aprólékosan kidolgozott politikai dajkamesékkel tesznek elfogadhatóvá. Mivel a NATO terjeszkedése megbotlott, a korábban a nyugati gazdaság motorját jelentő Egyesült Államok többé nem tudja biztosítani saját forrásból a gazdaság alapját képező olcsó erőforrásokat, ami elkerülhetetlenné teszi a Nyugat teljes gazdasági leépülését. Mindez Szíriában dőlt el, így nem lehetnek kétségeink a látszólag kis, regionális konfliktusok jelentősségét illetően, melyek hazánk várható jövőjére közvetlen befolyást gyakorolnak.

A FED, az Európai Unió és az IMF veresége a pénzügyi háborúban kézzelfogható, de a Nyugat hanyatlása valójában a NATO tervezőasztalain elkövetett hibákkal dőlt el.

Molnár István - Hídfő.net


http://www.hidfo.net/2013/05/22/nyugat-katonai-vereseget-szenvedett-sziriaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Európai Unió nyíltan képviselte a degeneráltságot - figye
  2013-05-22 19:32:24, szerda
 
  Az Európai Unió nyíltan képviselte a degeneráltságot - figyelmeztetést kaptak

2012 novemberében új törvény lépett működésbe Oroszországban, ami külföldi ügynöknek minősít minden olyan nem-kormányzati szervet, ami külföldről anyagi támogatást kap és politikai tevékenységben is részt vesz. A nyugati országok által támogatott "civil" szervezetek és támogatóik egyaránt azzal vádaskodnak; a törvény célja kizárólag az, hogy az orosz kormány a civil szervezeteket kémkedéssel vádolja és így a nyilvánosság előtt hiteltelenítse.

A nyugatról pénzelt szervezeteket a törvény kötelezi, hogy külföldi ügynökként regisztráltassák magukat, de ha nem teszik, a bomlasztó tevékenység folytatása akkor is nehézkessé válik, mert az állam sokszor olyan pénzbüntetéssel sújtja őket, ami a külföldi támogatás jókora részét felemészti. Ez az Európai Unió jogvédő szerveiben hatalmas felháborodást váltott ki, és az uniós szervek sorozatos figyelmeztetéseket fogalmaznak meg, miszerint "továbbra is közelről figyelik az orosz nem-kormányzati szervek elnyomását és a kormány tevékenységét".

Az orosz hatóságok nemrég pénzbüntetést szabtak ki a homoszexualitást, fajtalankodást és más társadalomellenes tevékenységeket is aktívan támogató ADC Memorial-ra, ami az uniós szerveket igencsak érzékenyen érintette, tekintve, hogy az Európai Unió több országának vezető politikusai közt is vannak buzik és természetellenes fajtalankodók (pl. a saját ferde hajlamait a nyilvánosság előtt is vállaló német külügyminiszter).

Az Európai Unió emiatt a hétvégén egy újabb közleményt adott ki, miszerint komolyan aggódnak az Oroszországban zajló folyamatok miatt, de főként amiatt, hogy Moszkva az orosz elnökválasztás eredményeit érvénytelennek nyilvánító, nyugatról pénzelt civil szervezeteket is pénzbüntetésre ítélte. Az említett szervezetek ugyanis "elfelejtették" regisztráltatni magukat nyugati anyagi támogatóik miatt.

A két ország jogvédő szervei találkozójának következő állomása 2013 vége felé várható, addig is az orosz külügyminisztérium felszólította az Európai Uniót, hogy tartózkodjon az ideológiai alapú vádaskodástól és az orosz belügyekbe való beavatkozástól. Az orosz külügyminisztérium honlapján azt követően jelent meg ez a felszólítás, hogy a KM emberjogi megbízottja tárgyalásokat folytatott az Európai Unió emberjogi megbízottjával, ahol a tárgyalópartner a degeneráltság ideológiáját képviselve kritizálta az orosz hatóságok tevékenységét. Pedig az orosz gyakorlatból sokat tanulhatna az Európai Unió, ahol a buzik, pedofilok és egyéb aberráltak hivatalból való eltávolítása felérne egy rendszerváltással.

Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/05/21/az-europai-unio-nyiltan-kepviselte-degeneraltsago t-figyelmeztetest-kaptak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó világkongresszus mérlege
  2013-05-22 19:17:14, szerda
 
 

A JWC mérlege

Könnyen meglehet, hogy írásom nem mérlegre, hanem csupán egy színes krónikára sikeredik, vagy baljóslat lesz belőle. Sebaj. Akkor majd mások vonnak mérleget - később.

Tudják, eleve rossz szemmel néztem ezt a rendezvényt. Ennek adtam hangot ugyanitt. A gyülekezet kiadott ugyan egy záró nyilatkozatot dehát ki lett tőle okosabb? Én biztos nem. Semmi jót nem vártam ettől az egésztől, de valami külön megijesztett. Ijedtségemet az Amerikai Népszava okozta. Idézek belőle "Nem sikerült az Orbán-rendszernek ügynököt ültetnie a Zsidó Világkongresszus elnökségébe: Köves Slomót, annak ellenére, hogy a házigazda ajánlotta, és csalással megpróbált egy ciprusi Chabad közösség ajánlásával alelnök lenni, nem választották meg alelnöknek. A WJC-t nem tudta Orbán (!?) megtéveszteni, nem hittek neki, és ez a döntés is azt bizonyítja, hogy a Zsidó Világszövetség sokkal jobb állapotban van, mint a korrumpált magyar zsidó vezetés." Mit jelent ez? Csak annyit, hogy a zsidók marakodnak? Ez nem ritkaság náluk. Még 2011-ben írta a Népszabadság, hogy "a zsidó közösség csoportokra oszlik, amelyek egymást marják a hatalomért. A találkozón dr. Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke megkérte az amerikaiakat, hogy ne szerepeltessék egy cikkben Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetőjével, mert az olyan, mintha a püspököt meg a boszorkányok vezetőjét egymás mellé állítanák".

Most viszont nem a szokásos belviszályról, hanem valami egészen másról van szó, de miről?

Olvasóim (talán) megszokták már logikai bakugrásaimat. Lám most is mi ugrott be? Az "ejtőernyősök"... Meg is találtam, amire gondoltam. A második bécsi döntéssel visszacsatolt Északerdélyről van szó. "Máig ismert a pejoratív szóhasználat, miszerint valaki 'úgy ugrál, mint a pesti poloska'. A mondás fogalomzavarnak tűnik, mivel a poloska tudvalevően mászik, nem ugrál. A kifejezést az anyaországból ,,ejtőernyősként" bedobott, a helybélieket megillető állásokat elfoglaló, köztisztviselőkre használták ... akik 1940 őszén lerohanták Erdélyt, hogy itt az őshonosok rovására fontoskodjanak és meggazdagodjanak. Az ejtőernyősök feszültséget gerjesztő magatartását történeti források is alátámasztják." Hát persze! Most az itt "őshonos" zsidók társadalmi, gazdasági pozíciói kerülnek veszélybe, ha csőstől jönnek a közelkeleti "fajtestvérek"!

Érdemes elgondokodni azon, milyen sorrendben fog végbemenni Magyarország zsidó elözönlése? Előbb az üres lakóparkokba költöznek a jómódú nyugdíjasok? Táborfalván, vagy máshol, tábort vernek a terrorkommandók? Egy fenét! Legelőbb azokat a "célpontokat" fogják megszállni, ahol a pénz és a hatalom közvetlenül elérhető. Csakhogy ezek a helyek foglaltak. Ezeket a helyeket a kétharmados hatalom töltötte fel jóltáplált, jólöltözött (többnyire fiatal) zsidókkal. [E a puha, nyafka nemzedék archetipusa a Slomó. Kerekded pofája nemcsak számomra tenyérbemászó, hanem a fajtájabelieknek is...] Megéltem a Rákosi korszakot, állítom nem volt annyira zsinagóga-szerü, mint Orbán kétharmados birodalma. Persze hűbérbirtokok juttatása fejében a hűbéri kapcsolatok rendszerét igyekezett kiépíteni, nem kevés sikerrel. Igenám, de Izraelben jelentős lehet azoknak a száma, akik a sok zsidó miatt nem juthatnak a képes ségeiknek, ill. ambícióiknak megfelelő állásokhoz. Ezek ereszkednek le leghamarabb a Pannon síkságon, mondjuk Pest környékén, és nem kibucokban akarják kezdeni, hanem a társadalom csúcsain.

A gójok rovására történő zsidó terjeszkedés többnyire csöndben, úgyszólván észrevétlenül zajlik. A gój nem ellenfél az ilyen kiszorítós játékban. Az eddigi hazai játszmagyőztesek azonban most olyan ellenfelekkel kerülnek szembe, akik keményebb ketrecharcosok náluknál és hátuk mögött tudhatják az inváziós erők támogatását is.

Puff! Megint beugrott egy asszociáció. Sajnos képtelen vagyok kihagyni ... Bosnyák Zoltán írta anno "A hetvenes- nyolcvanas években nagyjából befejeződik ... Északkelet-Magyarország zsidó megszállása is. Minden talpalatnyi föld, minden falu, város, telítve zsidóval. Övék lesz lassan minden üzlet, műhely, gyár, üzem, házbirtok, kezükbe kerül az ipar és a kereskedelem egészen. Helyenként már-már akkora tömegekben zsúfolódnak össze, hogy egy részüknek nincs módjában parazita életformáját kiélni, mert a különleges zsidó hivatásköröket már egészen ellepték."

Hát persze! A XIX századi nagy beözönlésről van szó. Egyes gondolkodó magyarok akkor még próbáltak ágálni ellene. Hiába. "A képviselőházi vita szónokai közül talán Hermann Ottó beszéde volt a legérdekesebb, akit ismert liberális meg győződése sem tartott vissza attól, hogy a leghatározottabban állást ne foglaljon a keleti zsidóság további beözönlésé nek engedélyezése ellen és elítélően ne nyilatkozzék ennek a népelemnek káros és veszedelmes tulajdonságairól. De hiábavaló volt itt a legmeggyőzőbb érvelés, a legszenvedélyesebb szemrehányás és a legkíméletlenebb vádemelés a rendszer, a tiszakálmáni szabadelvű rendszer nem volt hajlandó álláspontját megváltoztatni. A humanizmus igenis arra kötelez bennünket, így szólt a hivatalos felfogás, hogy a menekülő, bebocsátást kérő zsidóságnak kaput tárjunk. Ki törődött itt azzal, hogy ennek a humanizmusnak nyomán városok, egész vármegyék, falvak, parasztok és birtokosok, iparosok, kereskedők, bukásba, nyomorba züllenek, elveszítik kis vagyonkájukat és ha meg akarnak menekülni az éhenhalástól, ezrével vehetik a vándorbotot kezükbe. A nyolcvanas években a magyar antiszemita párt amely semmi ben sem hasonlítható a Jobbikhoz volt az egyetlen politikai mozgalom, amely nemcsak felismerte ezeket a veszélyeit, de nyíltan beszélt is róluk. 1884-ben, a trónbeszédre adott válaszfelirati javaslatában a párt egyebek között megállapítja: bátorkodunk Felséged legmagasabb figyelmét arra a körülményre irányozni, hogy hazánkból, hol tudvalevőleg úgyis gyér a lakosság, Felséged hű alattvalóinak ezrei vándorolnák ki földön és tengeren túl új házát keresni, mert az e hazában való megélhetést megvonta tőlük nem a mostoha sors — de a zsidó!"

Igen! Ez a kor a "vérvádperek" sötét korszaka. Ekkor találkozott össze először az "asszimilálódott" - "magyar" zsidó ság a tetves keleti testvérekkel. És mi történt? Oldalukra állt. Hogy tehette? Miért tette? Faji szolidaritásból, no meg úgy, hogy Rotschild megszorította az uzsorahitel bilincseit Tisza Kálmán "liberális" kormányán. A zsidó kézben levő világ sajtó pedig pusztító pergőtüzet zúdított Magyarországra pl. Solymosi Eszter pere kapcsán.

A most készülő beözönléshez a mai "magyar" zsidóság is asszisztálni fog. [Ej Drábik János! Most írhatsz egy újabb könyvet a "magyar zsidó" és a "zsidó magyar" megkülönböztetéséről. Kérdés, háromezerért lesz e rá vevő?]

Ebben a játszmában Orbán Tisza Kálmán szerepét fogja eljátszani, ha gazdái hagyják. Ebben csak azért nem vagyok egészen biztos, mert a Kongresszus idején teljesen hülyén viselkedett. Lássuk, mi is történt.

A a budapesti helyszín kiválasztásához és a "fenyegetettség" látszatának fenntartásához a (fejénél) teljesen elzsidó sodott, Jobbikra égető szükség volt, van és lesz, hisz ez a sötét társaság vetíti a magyar égboltra az antiszemitizmus kísértetét, a valóságoshoz képest ezerszeresére növelve annak virtuális méreteit.

Vegyük számba a május 4-i eseményeket, ill. az előzményeket. A következtetést előre levonom. Tüntetésnek pedig lennie kellett, mert a judapesti komédiának ez adta meg a tragédia látszatát.

De hogyan kerülhetett sor a tüntetés megtartására? Erre előre kíváncsi voltam és megjelentem a tetthelyen, egy fővel növelve a tömeg létszámát. Gyalogmenetben a Mártirok tere minden akadály nélkül megközelithető volt. A szellős (nem zsúfolt) térség szélein ácsorgott néhány kisrendőr a szokványos szolgálati egyenruhákban. A hangszórók maximális hangerővel adták vissza a zenét, a dalokat, verseket és a szónoklatokat. Vona valóban kijelentette, hogy jogászai véleményétől függően büntető feljelentést tesz Orbán Viktor ellen, mert visszaélt hatalmával. A jogászoknak úgy látszik más volt a véleménye. Feljelentésről nem tudni. Persze az elévülési idő soká telik le.

Szóval hogy is volt?

Hegedüs Lórántné a tüntetést bejelentette. A rendőrség betiltotta. A bíróság a tiltó határozatot megsemmisitette.

Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság közleménye szerint ha a rendőrség a bejelentés beérkezésétől számított 48 órán belül nem tiltja meg a rendezvény megtartását, azt tudomásul vettnek kell tekinteni. E határidő után tiltó határozat nem hozható. A rendezvény megtartása iránti kérelem április 12-én délután érkezett be a BRFK-hoz. Az pedig a tiltó határozatát a gyülekezési törvényben rögzített 48 órás határidőn túl, április 29-én hozta meg; így a határozat jogszabálysértő volt, alaki törvénysértés történt. A tiltást tehát mérlegelési lehetőség nélkül, hatályon kivül kellett helyezni, a törvény kötelező (kogens) rendelkezése alapján. A rendőrség legalább 15 napos késedelembe esett. Ez nonszensz! Ilyen műhiba nincs. A rendőrség a rendezvényt vélhetőleg nem akarta betiltani (mert nem volt rá jogos indoka). A betiltásra feltehetőleg Lauder úr utasította Orbánt, Orbán Pintért, Pintér pedig a BRFK-t, amely a parancsra elkésetten, azaz nyilvánvalóan törvénytelenül tiltotta be a rendezvényt.

És mi történt ekkor? Előjött Orbán elmebaja, amit rég emlegetek és írtam is róla [A mi kis betegünk] . Május 3-án közleményt adott ki, amely a következőket tartalmazza. "A bíróság mai döntését a szombati anticionista tüntetés engedélyezéséről elfogadhatatlannak tartom.Álláspontom egyértelmű: bármely köntösbe is bújtatott, nyilvánvalóan antiszemita szándékú rendezvénynek, a jogállam kijátszásának Magyarországon nincs helye. Az ilyen rendezvények engedélyezése sem a magyar emberek értékrendjével, sem az alkotmány betűjével, sem annak szellemével nem fér össze. Ezért arra kérem a Legfelsőbb Bíróság elnökét, vizsgálja meg, Magyarországnak milyen jogi eszközök állnak rendelkezésére, hogy érvényt szerezzen az alkotmánynak. Ezzel egyidőben utasítottam a belügyminisztert, hogy minden törvényes eszközt használjon fel az alkotmányellenes rendezvény megakadályozására." Mit jelent ez? Nem kevesebbet, minthogy a miniszterelnök formális (!) törvénysértést követett el. [Megjegyzendő a jogszabályok formális betartására Sztálin, Rákosi és Kádár is kinosan ügyeltek...] A szövegezés massziv tudatzavart tükröz. A Kúriát Legfelsőbb Bíróságnak nevezi és május 3-án szólítja fel arra, hogy a május 4-i tüntetéssel kapcsolatban intézkedjék. Egy rendelésre dolgozó úriszabóságnak sem lehet ilyen "határidővel" rendelést feladni.

És mi történt ezután? A belügyminiszter nem teljesítette, ha úgy tetszik megtagadta, a törvényellenes utasítás végrehajtását. Csupán a rendfenntartáshoz szüséges erőket vezényelte a térre. Ilyen még nem volt! Ebben az ex-lex helyzetben a belügyminisztert fel kellett volna menteni, vagy Orbánnak kellett volna lemondania. Persze egyik sem következett be. Túl szoros ehhez a két ember kapcsolata...

Tulajdonképp a térbiztosítás is fölösleges volt, hisz tudni lehetett, hogy a Jobbik csak ugatni fog, harapni nem. Ez a jól ismert csurkai út és orbáni út folytatása lenne (nem úgy vagyunk öltözve); ha Jobbik is képes lenne százezres tömegeket mozgatni. A nettó jobbikos "tömeg" viszont a párt taglétszámának töredékét se érte el. A "többszáz" főben ugyanis benne voltak a civilruhás rendőrök, a riporterek, az őgyelgők, meg én...

Nem veszem észre, hogy a "nemzeti jobboldal", különös tekintettel a Jobbikra, most azon törné magát, hogy a Zsidó Világkongresszus nyomán kialakult helyzetet elemezze. Helyzet viszont van, sőt fokozódik is.

* * *

A Zsidó Világkongresszus jeletőségét az európai zsidó térfoglalás előzményi adatainak ismeretében lehet helyesen értékelni.

Itt van mindjárt az Európa és Izrael között létrejött "euro-mediterrán megállapodás" magyarországi törvénybeiktatása. Egy blogbejegyzést írtam erről (2010.11.16) megállapítván "...bekövetkezett hát' ami előre látható volt, Izrael fennha tósága alá kerültünk. [Többek között erre kellett Orbán és a kétharmados 'fülkeforradalom'.]" Kitértem a Jobbik felemás szerepére is.

Az előzménynek azonban olyan - még régebbi - előzménye is van, amivel eddig nem foglalkoztam belterjesebben, de sajnos mások sem, különösen a Zsidó Világkongresszussal összefüggésben. Érdemes azonban agyunk mélyrétegeit kissé felkavarni.

Mose Kacav izraeli államfő 2004 áprilisában tett magyarországi látogatásáról van szó, amely nem nélkülöz gyanús furcsaságokat.

A látogatásnak nem volt hivatalosan meghirdetett célja, programja. Szokványos baráti látogatásként kezelték. Eseményeiről nem adtak ki közleményt, ill. záró nyilatkozatot. Viszont egy emléktáblát helyeztek el a Dohány utcai zsinagóga kerítésén. [Azt hiszem ez az egyetlen ilyen vizittábla Budapesten.] De mégis mire emlékezteti az utókort? Pesten nincs titok. Kiderült ez is. A Kacav úr egy megállapodást ütött nyélbe, amelyben a magyar fél vállalta, hogy ötszázezer zsidót fogad be, ha Izraelben szorulni kezd a kapca. Továbbá vállalásaink... 2. Az izraeli áruk európai terjesztése. 3. Az izraeli vállalkozások (magyar) állami pénzen való támogatása. 4. A zsidó kultúra hangsúlyos megjelenítése és propagálása a médián keresztül. 5. A gyűlölettörvény minden áron való elfogadtatása az országgyűlésben, és annak szigorú alkalmazása. 6. A nemzeti irányultságú kisebb pártok, vala mint civil szervezetek működésének ellenőrzése, korlátozása és megszün tetése. 7. Az izraeli politika feltétlen támogatása a magyar külpoliti kában és a nemzetközi fórumokon. 8. Harc az antiszemitizmus minden formája ellen, a Berlini Deklaráció értelmében. Azért írok "magyar félről", mert ennél is - amiként a Rózsadombi paktumnál - az egységes és oszthatatlan hazaáruló "elitnek" jelen kellett lennie pártállásra tekintet nélkül. Jelen is voltak hiánytalanul: "Mádl Ferenc - Magyarország köztársasági elnöke, Medgyessy Péter minisz terelnök, Kovács László és Hiller István (MSZP), Dávid Ibolya és Herényi Károly (MDF), Orbán Viktor, Áder János és Pokorni Zoltán(Fidesz MPP), valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek vezetői." A szefárd Kacav úr amúgy kitünő férfiú, fajtájának harcos képviselője. [Nemrég ugyan egy kissebb malőr érte. Két rendbeli erőszakos közösülésért és többrendbeli zaklatásért 11 évi börtönbüntetésre ítélték.] A magyar Parlament szószékéről így dörgött... "... Mindenki előtt világos, hogy a terrorizmus ma már nem korlátozódik a Közel-Keletre, hanem az egész világ biztonságát veszélyezteti. Ma már nem létezik olyan ország, amely immunis lenne a terrorizmusra, amely határokat nem ismerő dögvész, a pestis modernkori megtestesítője. Európának harcolnia kell. Felszólította (!) Európa vezetőit, hogy egyértelműen és erőteljesen lépjenek fel a terror és a terrorista szervezetek ellen. ... Méltatta, hogy a történelem során a magyar irodalom nagyjai - Arany Jánostól Kertész Imréig (...) - mindig is együtt éreztek a szenvedő zsidósággal." Hát ami azt illeti, ennek a szefárdnak az értékrendje teljesen világos ...]

A Kacav látogatás célja, ill. eredménye egy rejtélyes okmány az u.n. Európai Izraeli Akcióterv magyarországi elismertetése, életbe léptetése volt. Némi angol nyelvtudás birtokában nyilvánvalóvá válik az összefüggés a Kacav megállapodás kiszivárgott részletei és az akcióterv tartalma között.

* * *

Visszatérek a kongresszusra.

A záróhatározat egy bizonyos Shepherd-féle jelentésre utal, amely összefoglalja a 2012-es év antiszemita megnyílvá nulásait. Ezt angol és magyar nyelven kiosztották a résztvevők között. Sajnos az inter neten elfelejtették közzétenni. Nagyon megköszönném, ha valaki hozzásegítene egy példányhoz, mert annak ismerete hozzátartozna a téma elemzéséhez.

A WJC határozata azt is szorgalmazza, hogy "a magyar kormány csatlakozzon ahhoz a csaknem 40 ország 125 törvényhozójához, akik aláírták az antiszemitizmus elleni 2009-es londoni nyilatkozatot." E nyilatkozatnak tudtommal nincs hozzáférhető magyar nyelvü szövegváltozata.

Én úgy értelmezem, hogy egy nagy zsidó világ-jajgatásról van szó, amely a következőkre panaszkodik.

Az újjáéledő antiszemitizmus potenciális erővé vált a politikában, a nemzetközi ügyekben és a társadalmakban. Drámai mértékben megnövekedett a kifejezetten atiszemita indíttatásu u.n. gyűlölet bűncselekmények száma a zsidó szemé lyek, a zsidó tulajdon és a zsidó vallási és oktatási intézmények ellen.

Aggodalmat kelt a régi eszmék és előítéletek feltámadása a modern antiszemita retorika, sőt politikai cselekvés formá jában, amelyek a zsidó hitet, szokásokat és Izrael államot támadják.

Átfogó cselekvési program szükségeltetik amely megfelel e kihívásokra. Meg kell erősíteni demokratikus és emberi értékeken nyugvó civil társadalmakat, stb., stb.

Kerestem a szövegben arra való utalást, hogy ennek a nagy fene antiszemitizmusnak, mint okozatnak mik az okai? Nagyítóval sem találtam egy mákszemnyi utalást sem Izrael állam kül- ill. belpolitikájára, sem az uzsoratőkére...

Nem véletlen, hogy a görög kultúra elleni legdühödtebb zsidó támadások a logikus gondolkodás ellen irányulnak. E gondolkodás egyik pillére az okozatosság tana, amely dióhéjban a következőket állítja. "A világon minden az ok és okozat elve szerint működik. Minden teremtés okozat, amely mögött egy teremtő áll, akinek az akarata a teremtettben megvalósul. Ahol teremtés van, ott teremtőnek is lenni kell, hiszen a törvény így szól: semmiből nem lesz semmi. Az, ami volt, mindig összefügg azzal, ami lesz. A történések az ok és okozat törvényén alapulnak. Amit mi véletlennek nevezünk, az nem más, mint valamely rejtett ismeretlen ok kifejeződése. Soha semmi nem történik ok nélkül."

Amig a zsidóság barbár hódítóként viselkedik világszerte, nem számíthat semmiféle jóindulatra. A gyűlölet spirálját ők mozgatják - ideje lenne abbahagyni.

A budapesti tamtamozás egyébként nem az erő, nem a magabiztosság jele. A zsidóság régóta [évezredek óta...] mes terkedik azon, hogy tetteinek következményeivel kapcsolatban részvétet keltsen maga iránt. Úgy szervezi ezt, hogy a részvétnyilvánítás (kondoleálás) a gójok önkéntes bűnbánatának látszatát keltse. Erre példa a "durbani fiaskó", ill. annak genfi ismétlődése. Röviden a következőkről van szó.

2002-ben a dél-afrikai Durban-ba hívták össze az ENSZ (...) Rasszizmus elleni Világkonferenciáját, amelynek deklarált célja a rabszolgaság és a gyarmatosítás bűncselekményként történő elítélése volt. "A ren dezvény azonban Izrael Állam elleni bírósággá és a legsötétebb diktatúrák szócsövévé változott." A fiaskóból tanulhatott volna a "rendezőség", de nem tanult. 2009 áprilisára egy un. Durban II. konferenciát hívtak össze Genfbe. A konferenciát előkészítő folyamat már elég egyértelműen előrevetítette, hogy a hét évvel azelőtti szégyenteljes happening egyes eseményeinek megismétlődése várható. Arab, illetve iszlám országok, mindenekelőtt Líbia, Irán és Szíria irányításával elkészült a nyilatkozat tervezet, melynek számos passzusa - a világ összes országa közül egyedül - Izrael megbélyegzésére és a palesztin érdekek képvi seletére hívott fel. Ezt felismerve értelmiségiek egy csoportja nyomatékosan felszólította az európai kormányokat, hogy mondják le részvételüket. Pascal Bruckner francia író és esszéista bojkottra szólító felhívásában kiemeli: 'az antiraszszista, jogvédő nyelvezet diktatúrák által történő kisajátítása' veszélyes fordulat, egy új Inkvizíció megalakulásaként értelmezhető, amely elfojt a vallással szembeni minden kételyt, különösen az iszlám országokban."

Lám a "pol.korr" nyelvezet is veszélyes fegyverré válhat, ha az ellenfél is forgatni kezdi. A találékony zsidó elmék már megalkották az antiszemita piramis modelljét is, amit tisztelettel prezentálok. [A megjelenés helye a képre kattintva érhető el. Egy "informális zsidó alapítvány" honlapjáról van szó.]

A következők miatt illesztettem ide [megint asszociációk...] A gúla hasonlít két másikhoz. Az egyik az "Új világrend" piramisa. Ez, mivel a zsidó pénzhatalom jelképe, senkinek se' szúrja a szemét. A milliószámra forga tott egydolláros bankón pláne nem...

A másik az ugyancsak zsidó illuminátusok


rendjének szervezeti felépítését ábrázolja. Mi ebben az összevetésben a lényeg? Az ok és az okozat együtthatása. A "lelketlen" piramisok miatt egy másik piramis épült, épül az emberi lelkekben... A lelketlen pira mis lények most azon fáradoznak, hogy ezt a lelki piramist gójok segítségével szétzúzzák. Fog ez menni, amikor az egész világ nyögi a "jelképes" kígyó többezeréves bekerítő tekergésének következményeit? Nem fog menni. Akkor mi lesz? Ezen a kígyónak kellene elgondolkodnia...

2013.05.19

Sz. Gy.

http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Merleg/Merleg.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán: A földekhez hasonlóan osztották szét a trafikokat is
  2013-05-22 18:19:12, szerda
 
  2013-05-22. 18:07
Ángyán: A földekhez hasonlóan osztották szét a trafikokat is

A trafikügyben hasonló szisztéma figyelhető meg, mint a földpályázatoknál - mondta Ángyán József fideszes képviselő arról, hogy miért nem szavazta meg kedden a trafiktörvény módosítását.
Ángyán rámutatott: a trafikügy és a földpályázatok közti hasonlóság abban érhető tetten, hogy mindkét esetben kizárták a nyilvánosságot a pályázatok elbírálásából. A földpályázatoknál így csak később derült ki, hogy a pontszámok 40 százalékát a bírálók szubjektív szempontok alapján adták meg. A kormánypárti politikus szerint hasonló módszerrel hozhatták helyzetbe a trafiktender győzteseit is.
Ángyán ezt arra hivatkozva állította, hogy a nyilvánosságra került hangfelvétel szerint Szekszárdon a helyi Fidesz politikai szempontok szerint mérlegelte a dohányboltra pályázókat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) egyelőre nem járult hozzá a győztes és vesztes trafikpályázatok kiadásához, továbbá a bírálóbizottság tagjainak névsorát sem tette közzé.
A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. április végén hozta nyilvánosságra a trafiküzemeltetési jogokat elnyerő vállalkozások listáját. Az üzemeltetési jogokat több esetben politika- és CBA-közeli vállalkozók nyerték el. Több esetben pedig annak a Continental dohánygyárnak a munkatársai nyertek, akik részt vettek a trafiktörvény előkészítésében.
Ángyán a trafikügyben azt is nehezményezte, hogy a Fidesz csak a trafikpályázatok elbírálása után nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amely a korábbiakhoz képest magasabb, tízszázalékos árrést biztosított a dohánytermék-kiskereskedőknek. A kormánypárti politikus szerint az utólagos módosítás elfogadhatatlan, hiszen lehet, hogy jóval nagyobb a pályázók köre, ha az árrés növelését előre lehetett volna tudni.
A Vidékfejlesztési Minisztérium korábbi politikai államtitkára azt követően szigetelődött el a Fideszben, hogy tavaly január óta többször is bírálta a földbérletpályázatok eredményeit, kimondva, hogy a földek többsége a kormánypártokhoz közel álló érdekcsoportok kezébe került. Ángyán többször is kiszavazott a frakcióból.
Komolyabb retorzió emiatt akkor érte, amikor decemberben a frakcióban elrendelt kötelező szavazás ellenére is nemmel voksolt a földtörvénnyel összefüggő alkotmánymódosításra. A frakció ekkor rekordösszegű, 250 ezer forintos büntetést szabott ki rá, a politikus azonban ezt nem volt hajlandó befizetni.
(Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/112559/#ixzz2U2TscqdG
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán: Hasonlóak a fideszes mutyik
  2013-05-22 18:14:56, szerda
 
 
Ángyán: Hasonlóak a fideszes mutyik

Szabó András

2013. május 22., szerda 14:30 |

Várhatóan nem kell büntetésre számítania annak a három kormánypárti képviselőknek, akik kedden nemmel szavaztak a trafiktörvény módosítására. Ángyán József a kiszavazást azzal indokolta, hogy a trafikügyben hasonló szisztéma figyelhető meg, mint korábban a földpályázatoknál. Szerinte a recept úgy néz ki, hogy a pályázatok elbírálásánál szubjektív szempontokat is figyelembe vesznek.


A trafikügyben hasonló szisztéma figyelhető meg, mint a földpályázatoknál - mondta az Indexnek Ángyán József fideszes képviselő arról, hogy miért nem szavazta meg kedden a trafiktörvény módosítását.
D AS20121217200
Fotó: Kovács Tamás

Az Országgyűlés kedden fogadta el azt a módosító javaslatot, amely a korábbiakhoz képest magasabb, 10 százalékos árrést biztosít a dohánytermék-kiskereskedőknek. A tervezet bővítette a trafikokban árusítható termékek körét is, lehetővé téve, hogy a trafikokban jégkrémet és fagylaltot is árulhassanak. A tavaly szeptemberben elfogadott trafiktörvény alapján a dohányboltokban a dohánytermékeken kívül mást nem lehetett volna kapni. A parlament decemberben a lottó és a sorsjegy, februárban a szeszes italok, kávé, üdítő és újság árusítását is engedélyezte.
Nem lesz büntetés

A javaslatot 222 igen szavazattal, 81 ellenében és egy tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés. A kormánypárti képviselők közül Ángyán mellett nemmel szavazott László Tamás és Pesti Imre is, Bencsik János pedig tartózkodott. Pesti az Indexnek azt mondta: véletlenül nyomott nemet. László Tamás az MTI-nek szerdán szintén azt mondta, hogy tévedésből szavazott nemmel. "A törvénymódosítás szellemiségével egyet értek, ebből csak az ellenzék csinál ügyet. Számomra az egészségügyi szempontok a legfontosabbak" - mondta a fideszes politikus.

Az Országgyűlés honlapja szerint hét kormánypárti képviselő jelen volt ugyan az ülésteremben, de nem nyomtak gombot. Ilyen volt például Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár, illetve Szatmáry Kristóf, a gazdaságszabályozásért felelős államtitkár.

Úgy tudjuk, hogy a Fidesz-frakció nem rendelt kötelező szavazást az ügyben, így valószínű, hogy a kiszavazó képviselőket nem büntetik meg.
Hasonlóak a mutyik

Ángyán az Indexnek azt mondta: a trafikügy és a a földpályázatok közti hasonlóság abban érhető tetten, hogy mindkét esetben kizárták a nyilvánosságot a pályázatok elbírásából. A földpályázatoknál így csak később derült ki, hogy a pontszámok 40 százalékát a bírálók szubjektív szempontok alapján adták meg. A kormánypárti politikus szerint hasonló módszerrel hozhatták helyzetbe a trafiktender győzteseit is.

Ángyán ezt arra hivatkozva állította, hogy a hvg.hu által nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint Szekszárdon a helyi Fidesz politikai szempontok szerint mérlegelte a dohányboltra pályázókat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) egyelőre nem járult hozzá a győztes és vesztes trafikpályázatok kiadásához, továbbá a bírálóbizottság tagjainak névsorát sem tette közzé.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. április végén hozta nyilvánosságra a trafiküzemeltetési jogokat elnyerő vállalkozások listáját. Az üzemeltetési jogokat több esetben politika- és CBA-közelivállalkozók nyerték el. Több esetben pedig annak a Continental dohánygyárnak a munkatársai nyertek, akik részt vettek a trafiktörvény előkészítésében.
Többször kiszavazott

Ángyán a trafikügyben azt is nehezményezte, hogy a Fidesz csak a trafikpályázatok elbírálása után nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amely a korábbiakhoz képest magasabb, tízszázalékos árrést biztosított a dohánytermék-kiskereskedőknek. A kormánypárti politikus szerint az utólagos módosítás elfogadhatatlan, hiszen lehet, hogy jóval nagyobb a pályázók köre, ha az árrés növelését előre lehetett volna tudni.

A Vidékfejlesztési Minisztérium korábbi politikai államtitkára azt követően szigetelődött el a Fideszben, hogy tavaly január óta többször is bírálta a földbérletpályázatok eredményeit, azt állítva, hogy a földek többsége a kormánypártokhoz közel álló érdekcsoportok kezébe került. Ángyán többször is kiszavazott a frakcióból.

Komolyabb retorzió emiatt akkor érte, amikor decemberben a frakcióban elrendelt kötelező szavazás ellenére is nemmel voksolt a földtörvénnyel összefüggő alkotmánymódosításra. A frakció ekkor rekordösszegű, 250 ezer forintos büntetést szabott ki rá, a politikus azonban ezt nem volt hajlandó befizetni.

http://index.hu/belfold/2013/05/22/angyan_hasonloak_a_fideszes_mutyik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem jóérzésből, hanem tévedésből szavazott a trafiktörvény e
  2013-05-22 17:43:35, szerda
 
  2013-05-22. 16:25
Nem jóérzésből, hanem tévedésből szavazott a trafiktörvény ellen két fideszes

Tévedésből szavazott nemmel kedden a parlamentben a trafiktörvény módosítására a fideszes László Tamás és frakciótársa, Pesti Imre; a két képviselő ezt szerdán tudatta az MTI-vel.
Pesti Imre azt közölte: tévedésből szavazott a trafiktörvény-módosítás ellen. Mint fogalmazott, "magam is a Fidesz-frakció álláspontját támogatom, és nem értek egyet a baloldal által hangoztatott kritikákkal".
Hozzá hasonlóan László Tamás is arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szavazás során tévesen nyomta meg a nem gombot. "A törvénymódosítás szellemiségével egyetértek, ebből csak az ellenzék csinál ügyet. Számomra az egészségügyi szempontok a legfontosabbak" - közölte a fideszes politikus.
A trafiktörvény módosításával a parlament kedden tízszázalékos garantált árrést biztosított a dohánytermék-kiskereskedőknek, és tovább bővítette a trafikokban árusítható termékek körét. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János és más fideszes képviselők javaslatát 222 igen szavazattal, 81 ellenében és egy tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés. A Fidesz- és a KDNP-frakció igennel szavazott, három fideszes politikus - László Tamás és Pesti Imre mellett Ángyán József - azonban nemmel, párttársuk, Bencsik János pedig tartózkodott. Az ellenzéki frakciók és a független képviselők - a Fideszből nemrégiben távozó Balogh József kivételével - nemmel voksoltak.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/112553/#ixzz2U2K0mthU
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiket képvisel az állam
  2013-05-22 17:40:20, szerda
 
 

Kiket képvisel az állam

Sokan megrekedtek a kommunizmusnak nevezett szemfényvesztés szólamaiban, amikor visszasírják a ,,régi szép időket" . Bár a háromhatvanas kenyér emléke megszépülhet mára, amikor nem mindenkinek jut belőle . A hatóságok az államot védték ellenünk még akkor, egy olyan intézményt, ami külső vezetés alatt állott . A demokrácia, vagy népi demokrácia nevében megszállták a keleteurópai térség államait a háborút követően, amire törvényes alapot a jaltai tárgyalások adtak . Ki ne hallott volna az ÁVH szörnyű tevékenységeiről az oroszlelkű alkotmánymódosítás után 1949-től .

Az államosítások sem a magyarság érdekében történtek ekkor, hanem a jövő ,,elitjének" vezető helyzetbe hozásának egyik fontos állomásaként szerepelt . Legjobbjainkat likvidálta ez a terrorszervezet, ami kifejezetten az ország lakosságának a megfélemlítésével foglalkozott . Kora hajnalban elvitték a családfőt szerettei mellől . Azzal érveltek, hogy a mi érdekünkben tették . Megbélyegzettek százezrei éltek nyomorban e kor áldozataiként, miközben kivételezettek ezrei dúskáltak a javakban . Az oktatási rendszert átalakították már az elején saját szájízük szerint, miután betiltották jó magyar íróink alkotásait . Wass Albert egyetlen könyve miatt lett száműzve a magyar irodalomból . A Jönnek-ben papírra vetette mindazt, amit a magyarok többsége átélt a húszéves román megszállás alatt .

Harmincöt regénye és két verseskötete bánta . Igaz szavai miatt cenzúrázták azokat . A rendszerváltásnak nevezett enyhülés idején terjedt szelleme a megcsonkított ország fővárosában, amit megszállva tartottak még sokáig az idegen eszme maradványai . Budapest képtelen volt megszabadulni a közel félévszázados lelki terror hatásaitól, amelyek beidegződtek legparányibb sejtjeibe is a magyarnak . Most, amikor ezeket a furcsa döntéseket látjuk, amiket nevünkben hoztak kormányaink az elmúlt huszonöt év alatt, elcsodálkozhatunk azon, hogy kit képvisel valójában ez az erőszakszervezet, amit államnak hívunk ? Építhetnének is ugyanolyan erővel, miként megszorítanak .

Egyik király valamikor régen azt mondta : az állam én vagyok ! Valóban ő lett volna az állam ? Hiába hiszi ezt valaki, amikor ideig-óráig olyan helyzetbe kerül, hogy mások életéről is dönthet ugyanúgy, mint egy ország, vagy nemzet jövőjéről, nagyon meg kell fontolja miként cselekszik . Azt is mondták : a föld azé, aki megműveli . De ez is idejét múlt szólam lett . Pedig van benne igazság, hiszen ki fáradtságot nem kimélve feltöri az ugart, magot keltet benne, az megérdemli, hogy élvezze gyümölcsét annak, amit termel . Sajátos értelmezést kapott a megélhetési bűnözés néven létrejött cigánybűnözés, ami jogot szolgáltat néhány sötétlelkű atyafinak arra, hogy ott arasson hol korábban más vetett .

Elnéptelenedett tanyák mutatják helyét egy valamikori civilizációnak, kik a földdel együtt lélegeztek, teremtettek, ápoltak, szolgáltak megélhetésük biztosítása érdekében . Ez a tudomány lassan kihal azokkal együtt, akiket odavetettek a semmirekellő cigányok elé koncnak . Budapest története sokkal sötétebb ennél . Az egybecsődített tömeg elveszítette identitását, amikor földjét elhagyta és a nagyvárosba költözve, tudatosan működteti ezt a rákos sejtburjánzásnak is nevezhető folyamatot . Idegen lélek érthetetlen teremtménye a ,,metropolisz" !

Megnyílt határok fölött magasan zúgnak át a repülőgépek, amelyeket a tőke szolgálatába állítottak a haladáshívő istentelenek . Amikor valaki házat épít magának, akkor a Bank is felépít egyet a kamatnak nevezett haszonból, amit a levegőből állítanak elő . Ameddig egyes államok egy egész nemzetet jelenítettek meg, jól felismerhető határokkal, addig a tőke is határok között maradt . Ha építeni akartak vezetői, akkor arra a célra pénzt hoztak forgalomba, amihez egyedül a királynak volt joga . A királyokat felváltották lassan a kormányok, majd valahogyan átkerült jó magánbankárjaink kezébe a pénzkibocsátás joga . Hogyan történhetett ez a szélhámosság, arra ma már nehéz magyarázatot kapni, mert a pénzzel együtt a tájékoztatás is átkerült a bankárok érdekeltségi körébe .

Hiába hoznánk létre ma már hatalmas beruházásokat az erre a célra kinyomtatott pénzünkkel, ha ez a pénz átfolyik nyitott határainkon keresztül a bankok trezorjaiba . Ezek a feneketlen páncélszekrények őrzik azt a titkot, hogy miként lehet levegőből valóságos értéket előállítani, amit úgy hívnak : PÉNZ . Félredobtunk minden olyan értéket, amire árcédulát nem aggathattunk . Mindenkinek bankszámlája van már az egész földkerekségen, amit egy közeli bankban működtetnek úgy, hogy összekötve őket egy óriási kincstárat alkotnak, amelynek fedezetére új pénzt hoznak forgalomba akkor, amikor valaki kölcsönt vesz fel tőlük . Kamatot szinte nem fizetnek azért, amit bent tartunk, de magas kamattal kiadják azt újra . Az a pénz sohasem létezett eddig, most viszont mint új pénz jelenik meg földünk gazdaságában .

Minden pénz előbb vagy utóbb átkerül a banktulajdonosok számlájára . Ettől az önműködő rendszertől megszabadulni csak úgy lehet, ha létrehoznának ezektől a magánbankár családoktól függetlenül működő nemzetközi elszámoltatási rendszert . Ehhez szükséges a pénzpiacok felszámolása, a tőzsdék bezárása, mert amíg ezek a spekulánsok működnek, addig veszélyeztetve lesznek az emberiség megtakarításai . Minden államot bekebelezett mára ez a hatalmas étvágyú szörny olyan oktatási rendszer létrehozásával, amelyek virtuálisan, képzeletszülte ideálok létrehozásával működnek . Ezek a polkorrekt intézmények behálózzák minden egyes szegmentjét az életünknek . Ha belegondolunk abba, hogy a nem is olyan régen még hazátlan zsidóságnak mennyi érdekvédő szervezete létezik ma különböző államok adófizetői által, akkor elcsodálkozunk azon, hogy a többi népnek miért nem !

Napjainkban ért véget a sokadik Zsidó Világkongresszus . Ezzel egyidőben működik az illuminátusok utódszervezete a Bilderberger csoport, ahol a legbefolyásosabb nagyvállalatok vezetői, politikusok, bankárok, miniszterelnökök, államfők vesznek részt . Itt mondják meg ezeknek a befolyásos embereknek, hogy a láthatatlan ELIT miként döntött a jövőjükkel kapcsolatban . Mindezt a demorkácia nevében teszik ! Háborúkat folytatnak e demokrácia nevében, ami már huszonöt évvel ezelőtt megbukott Európában, de mintha elfelejtették volna, ezekért a célokért állnak harcban megint világszerte, az egyetlen közelkeleti ,,demokrácia" védelmében .

Eszükbe sem jut, hogy minden bajnak forrása ez a távoli műállam, amit avatatlan kezek hoztak létre egy kis csoport érdekében, a második világháborút követően . Azóta nincs békesség abban a térségben . A vörös terror százmillió áldozata nevében, fel kellene már ébrednie az egész emberiségnek Csipkerózsika álmából .

VGB




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1450
  • e Hét: 3372
  • e Hónap: 7117
  • e Év: 160613
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.