Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Ángyán József: Kiülök a függetlenek közé
  2013-05-28 21:52:34, kedd
 
 
Ángyán József: Kiülök a függetlenek közé
2013.05.28. 12:58 FN24

Eljött a szakítás ideje. Alanyunk a hétvégén minden eddiginél határozottabban ekézte a fideszes földtörvényt, a héten pedig az Országgyűlésben teszi ugyanezt. Végszavazás június tizedikén, aztán lép: mandátumát megtartja, ősztől kiül a függetlenek közé. Bölcsek Tanácsára vágyik. Nagy interjúnkban arról is beszél, Orbán Viktor "példát statuál" vele, megmutatja a frakciónak: "az Ángyán, akit én hoztam ide, az is így végzi, ha nem tagozódik be".

Tanár úr a hétvégén ismét jól beledurrantott a nullás lisztbe.

Ismét. Az önök lapjában nyitottam frontot a magyar föld védelme érdekében, most...

Mi lesz most? Nem fejezi be a mondatot?

Még nem. A remény hal meg utoljára. Azon erőlködöm jó ideje, hogy visszafordítsam a szekeret.

Aligha fog sikerülni. Célegyenesben a földtörvény, két hét múlva zárószavazás.

Valóban nincs sok okom optimizmusra.

Szóba sem áll önnel a pártja. Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságában rá se néztek a módosító javaslataira, arra sem kaptak esélyt, hogy a Ház elé kerüljenek.

Felháborító. A testület egyben szavazott kétszáz módosító indítványról, MSZP-sekéről, jobbikosokéról, benne a mi hetven javaslatunkról. Tizenhárom kormánypárti képviselő együtt emelte a kezét a javaslataink ellen. Ez elég világos üzenet. Eldőlni látszik, hogy a nagybirtok előtt Magyarországon nem lesz felső határ.


Fotók: Berecz Valter

Lesz az. Igaz, emelték: ezerkétszáz hektárról ezernyolcszázra.

Saját tagoktól, részvényesektől, alkalmazottaktól, azok rokonaitól bármennyit tovább-bérelhet egy-egy társaság. Ráadásul az előhaszonbérleti jogban az állattartó telepek működtetői mindenkit beelőznek.

Csányi Sándor ezt kérte a csípőteleki tehenészet megnyitóján.

És meg is kapta, amit követelt: kiváltságot.

Miért fáj önnek néhány gazdaságosan működő nagybirtok? Budai Gyula azt mondta hétfőn a Parlamentben, az állam tartja magát ahhoz, hogy a kiadott állami földek nyolcvan százaléka kis- és középbirtokosokhoz kerül, és csak a maradékot kapják a nagybirtokosok.

Egyelőre azt sem tudni, mi az a kicsi és mi az a közép, ugyanis nem definiálták. Az üzemszabályozási törvény csak eztán jön, miközben úgy lenne logikus, hogy a földtörvénnyel együtt tárgyaljuk.

Ötszáz hektár lehet a középbirtok teteje.

Franciaországban 274 hektár a nagybirtok átlaga. A másik akna, hogy az úgynevezett integrátorok is állami földhöz juthatnak, méghozzá korlátlanul. Miközben normális viszonyok között ők nem termelnek, hanem a gazdálkodók összefogása a feladatuk. Őrület, ami itt megy. Az oligarcháké lesz minden.

A kormány cáfolja ezt. És arról beszél, hogy különösen a külföldtől igyekszik megvédeni a földet.

Ki is számít külföldinek?

Aki nem magyar állampolgár.

Úgy általában ez a helyes válasz. De a földtörvény tervezetében az EU-n kívüli állampolgárok a külföldiek. Az unión belüliek nem.

Vannak egyéb kritériumok is. Például a helyben lakás.

Simán kijátszható. Tudja, mit csinál itt egy osztrák vagy egy holland? Beballag az adóhivatalhoz, fizet valamennyi adót, és megkapja az igazolást, miszerint itt gazdálkodik.

Több év helyben lakás kell, hogy földhöz jusson.

Megoldják.

Jövő májusban lejár a külföldiek magyarországi földvásárlását ideiglenesen lehetetlenné tevő moratórium. Sőt a moratórium hosszabbítása is. Többször nem kérhetünk hosszabbítást.

Már miért ne kérhetnénk?


"Történtek már csodák végszavazás előtt az utolsó pillanatban is"

Mert ezt írja elő az uniós szabályozás.

És? Ki hozta ezt a szabályt? Nem az EU? De. Akkor meg is változtathatja. Legalább föl kéne vetni a kérdést. De a mi kormányunk meg sem említi ezt Brüsszelben. Miért?

Nyilván puhatolóztak a színfalak mögött, s lepattantak.

Az a helyzet, hogy jottányit sem változtak az okok, melyek miatt annak idején moratóriumot kértünk. Például nem közeledett egymáshoz a magyar és az európai földár. Kataklizmát okoz, ha jövő tavasszal rászabadítjuk a magyar földre a piacot.

Azzal aligha vádolható a kormány, hogy külföldiek kezére akarná játszani a magyar termőföldet.

Én sem hiszem, hogy akarattal csinálják.

Hát akkor?

Nem tudom. Nem értenek hozzá. Vagy nem elég bátrak. A csatlakozási szerződés aláírása óta átalakult a világ, benne Európa. Új összefüggésbe kerültek az erőforrások, a föld, a víz és a többi. A nemzeti megmaradás szempontjából stratégiai kérdés, hogy az ország rendelkezhet-e az erőforrásai fölött. Külföldön is egyre többször kerül elő ez a gondolat, lehetne szövetségeseket találni. A gyógyszer és a fegyver nem tartozik az áruk szabad áramlásának kategóriájába - az élelmet, legalább az alapvetőeket is ide kéne sorolni, hiszen az legalább olyan nemzetbiztonsági kategória. A táplálék nem olyan, mint egy ceruza, hogy mindegy, Kínában gyártják-e, vagy a szomszédban. Na, ebben volna értelme szabadságharcnak.

Mi lesz most önnel? Már a múlt héten azt lehetett hallani, a tavaszi idényt kihúzza a frakcióban, aztán ősztől kiül a függetlenek közé. Most hétvégén ön azt nyilatkozta a NOL-nak: úgy látja, addig marad, amíg kedve tartja. Biztos ebben?

Nagyjából. A főnök...

Orbán.

Igen. Szóval azt mondta a gyulai kihelyezett frakcióülésen - ez lejött a sajtóban is -, hogy "nem csinálunk belőled mártírt", meg azt is, "addig maradsz, amíg bírod". Én pedig elég szívós vagyok.

Mivel húzta ki Gyulán a gyufát?

Fölálltam, és szépen elmondtam, mi a baj ezzel az egész földüggyel. Mire a miniszterelnök úr ideges lett. Pedig olyan szakmai kérdéseket tettem föl, hogy mi lesz az integrációval, és a többi. Azt is elmondtam, nem úgy van, ahogy a miniszter úr állítja, hiszen nem ezerhatszáz család kapott földet.


"Eszem ágában sincs menni, maradok köztetek, hogy lássatok"

Hanem?

Hát, ha a Mészáros családot huszonöt családnak veszem, kijön az ezerhatszáz, de az a huszonöt família mind Mészáros, na, ne szórakozzunk már egymással. Ugyanez a helyzet a harmincötszörös nyertes Gerzsányszkiékkal Borsodban. Ezt így elmondtam a frakció előtt, gondolhatja, micsoda örömünnep tört ki. A miniszterelnök azonnal magához vonta a szót, nem hagyta, hogy a minisztere, az előterjesztő Fazekas válaszoljon, és durva személyes támadást intézett ellenem. Megállt a levegő, láttam a frakciótagok arcán: nem sejtették, hogy ilyesmi indulat is van a miniszterelnökükben. Példát akart statuálni. Megmutatni a frakciónak: az Ángyán, akit én hoztam ide, az is így végzi, ha nem tagozódik be.

Megijedt?

Á.

Tényleg Orbán emelte önt államtitkárrá. Legalább elgondolkodott, hátha jogos a miniszterelnöki felháborodás?

Nincs min morfondíroznom, hiszen tudom, hogy a tények engem igazolnak. Persze, nem esett jól. Különösen azután, ahogy a kormányába invitált annak idején. A botrány után többen odajöttek hozzám a frakcióból, köztük egykori tanítványaim is, kérdezték, nem érzem-e rosszul magam. Javasolták, menjek haza.

És?

Mondtam, eszem ágában sincs menni, maradok köztetek, hogy lássatok. Hagyok esélyt a léleknek, hadd dolgozzon. A lelkiismeretem tiszta: elmondtam, mi az igazság, figyelmeztettem a társaságot a következményre, és azt is láthatták, hogy egyetlen felvetésemre sem válaszolt a miniszterelnök. Lelke rajta mindenkinek.

A hétvégi mondatai miatt nem állították szőnyegszélre?

Nem. Bent ültem a hétfői frakcióülésen, nem szóltak egy szót sem, még csak nem is utaltak a hétvégi konferencián elhangzottakra. Tényleg nem akarnak mártírt csinálni belőlem, még a nagyfiúk sem. Sosem tartoztam a belső körhöz, nem tudom, mi zajlik. Abban sem vagyok biztos, hogy földügyben zajlik-e még bármiféle gondolkodás, vagy ez már a végrehajtás fázisa. Sőt, inkább az ellenkezőjében vagyok biztos.

Földügyben ki osztja a lapokat? Orbán?

Van válaszom, de bizonyítani nem tudom, ezért nem is mondom.

Mi lesz most?

Megvárom a földtörvény június tizedikei végszavazását. Előtte a részletes vita során ezen a héten teszek még egy kísérletet, igyekszem ismét elmagyarázni, micsoda szakadék felé száguldunk. Hogy engem aztán semmiféle vád ne érhessen. Ez az utolsó esély.

Mármint a Fidesznek is arra, hogy házon belül tartsa önt.

Arra is. Történtek már csodák végszavazás előtt az utolsó pillanatban is.

Ez most nem az a helyzet.

Nem. Ezzel együtt lehetőséget kínálok az én oldalamnak, hogy gondolja át. Hogy velem mi lesz, teljesen mindegy, na de a néppárti politikához meg a vidékstratégiánkhoz csak vissza kellene kanyarodni.

És ha tizedikén mindent a terv szerint szavaz meg a frakció?

Akkor lépnem kell. Ott már nincs sok gondolkodnivaló.

Azon azért vacillálni kell, hogy visszaadja a listán szerzett mandátumát a pártjának, vagy kiül a függetlenek közé.

Már ezen sem kell gondolkodni: kiülök a függetlenek közé. Annyival csak tartozom az embereknek, hogy nem hajítom a lovak közé a gyeplőt, hanem végigcsinálom a maradék időt a parlamentben, akármilyen nehéz lesz is. A függetlenek közül próbálom majd folyamatosan összehasonlítani a kormányprogramot a tettekkel.


"Elég kínos lesz, ha netán nem adnak szót"

Sok nyilvánossághoz nem fog jutni.

A viták, például az üzemszabályozási törvény vitája során nem lehet korlátozni a hozzászólást sem az általános, sem a részletes vitában. Finomkodnom nem kell, nem köt majd a frakciófegyelem. Mondjuk eddig sem finomkodtam. Nyilván kitesznek majd a mezőgazdasági bizottságból, mert ott aztán végképp nem hiányzom. Állítólag kicsit kritikusabb vagyok, mint az ellenzék. Közölte is Font Sándor elnök a legutóbbi bizottsági ülésen, hogy háromszáz százalékkal többet teljesítek kormánypárti oldalról, mint az ellenzékiek. Szóval kitesznek, nem úgy, mint a Balogh Józsit.

Orbánnal verekedni veszélyesebb, mint komondoros Terikét tanítani.

Szűkebb lesz körülöttem a tér, ez biztos, de a bizottsági ülésekre bemehetek, és elég kínos lesz, ha netán nem adnak szót.

Hat hónapig kötelező lesz a függetlenek között ülni. És aztán? Onnan merre vezethet az út? Hívják önt az LMP-be és a Jobbikba is.

Ahhoz képest, ami ezen az úton az országra várhat, elhanyagolható, mi lesz velem. Összekapaszkodtam az Élőlánccal és a Váralja Szövetséggel, velük jártam az országot, tizennyolc fórumot tartottunk. Ez egy tisztességes társaság. Velük vagyok.

Ők aligha juttatják be önt a 2014-es országgyűlésbe - már ha egyáltalán ambicionál még négy év képviselőséget.

Az Élőlánc pártként is be van jegyezve.

LMP, Jobbik?

Ők is csatlakozhatnak az Élőlánchoz.

Az Élőláncból aligha lesz parlamenti párt.

Nem tudom. Egy biztos: én nem fogok pártba beülni. És egyéniben sem fogok indulni.

Vagyis jövő tavasszal befejezi a parlamenti pályafutását.

Be. Jön a nyár, lesz idő átgondolni az életemet, ősszel pedig meglátjuk, kik, milyen csapatok mozdulnak. Egyre több a várakozó, akinek nincs megfelelő politikai ajánlat, amire szavazna... Volt ebben az országban valamikor Bölcsek Tanácsa, ahová nem választották az embert, hanem a tisztes élete vége felé természetesen bekerült. Jó néhány erre méltó nagyszerű magyar embert látok én, akik még, hála Istennek, velünk vannak, és akikkel - a nemzet élő lelkiismereteként - föl lehetne állni. Hetven-nyolcvan fölött ugyan milyen ambíciója lehetne más az embernek, minthogy szeretné ezt a népet segíteni. Más szintre helyezni ezt az egész politikát.

Naivnak tűnik.

Lehet. De ez a lezsugázás, ami zajlik, nem az én világom.

Kapcsolódó:
Ángyán két héten belül kiléphet a Fidesz-frakcióból
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami médiát!
  2013-05-28 21:39:14, kedd
 
  Állami médiát!



Pénteken tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium a reklámadó bevezetését célzó törvénytervezetet. Eszerint a reklám közzétevőjét sávosan adóztatnák egymilliárd forint feletti nettó árbevételtől. 5 milliárdig 1 százalék, 5 és 10 milliárd között 10 százalék, e felett pedig 20 százalék lenne az adó mértéke.

Az ellenzék természetesen háborog, kormányzati fenyegetésről beszél, a szólásszabadság veszélyeztetéséről, az ellenzéki hangok elnyomásáról, állami médiáról. Egy MSZP-s képviselő szerint az intézkedésnek, az elenyésző bevétel miatt semmilyen gazdaságpolitikai jelentősége nincsen.

Természetesen fel vannak háborodva a kereskedelmi csatornák is, az RTL Klub egyenesen a kivonulásról beszél. (Úgy legyen!)

Az ellenzék (és a közvetlenül érintettek) háborgása érthető - csak éppen senkit nem érdekel!

Egyrészt az átlag tévénőzőnek (akinek a kevés kenyér mellé ez biztosítja a nagy cirkuszt) elege van a reklámokból. A sérthetetlen holokausztfilmek kivételével minden filmet reklámok tömkelegével szakítanak meg, lassan már negyedóránként. (Sőt, már a legnépszerűbb internetes videómegosztó portálon sem lehet nyugodtan zenét hallgatni, mert ott is reklámok megszólalása borzolja az idegeket.) A közönség nem fog bánkódni, ha ezután több lesz a műsor, mint a reklám.

Ha pedig, ahogy az ellenzék mondja, elenyésző, gazdaságpolitikai jelentőséggel nem bíró bevételekről van szó, a roppant sajnálatra méltó, alig néhány vagy néhány tíz milliárd forint forgalmat hajtó cégeknek sem kell aggódni! Azt azért megkérdeznénk a szociálisan érzékeny ellenzéktől, hogy a lakosságot sújtó adók ellen miért nem álltak ki ilyen vehemensen?! A közszolgáltatók mellett (rezsicsökkentés) és a média mellett ajvékolnak, de lakosság sarcolása "gazdaságpolitikai szempontból" teljesen természetes!

Ami pedig a lényeg: az aggodalom is érthető, és alighanem jogos is. A gazdaságpolitikai szempontokon túl, az elvi tartalom valóban a "független" kereskedelmi médiák visszaszorítását célozza. Azaz, mint a közszolgáltatók esetében, az államosítás lehet a cél.

A kormány szándékai, mihez akar majd kezdeni az állami kézbe vett médiával, kétségesek. Mert bár vannak pozitívan értékelhető intézkedések (ahogy ez is), a valós nemzetérdekű stratégiát a szabadkőműves háttér figyelmen kívül hagyásával sem látni. Például az állami források fejlesztések, munkahelyteremtés, gazdaságélénkítés helyett huszadrangú (futballpályák) és kifejezetten irritáló (álságos cigány program) projektekre mennek.

Mindenesetre magát az intézkedést nézve, az teljesen érthető, jogos és kívánatos. Államérdek. (Nemzetérdeknek akkor lehetne minősíteni, ha a kormány kétségkívül a nemzetérdeket szolgálná.)

A kontrollálatlan médiumok a nemzet életerejének, lelki, szellemi és fizikális egészségének első számú lerombolói között nevezhető meg. Szabadelvű, nihilista, liberális propagandájuk teljesen destruktív, óriási károkat okoz nemcsak az államnak, de a nemzetnek.

Politikai programunk nemzetnevelő stratégiájának egyik alapintézkedése lenne a médiatartalmak szigorú és fokozott ellenőrzése (erkölcsi alapon), valamint az erős állami média (főként az elektronikus média) létrehozása, és népnevelésre való hangolása.

Ha az alapozó lépéseket (bármilyen szándékkal) megteszi a regnáló kormány, csak üdvözölni tudjuk!

Bánfalvi Béla - Jövőnk.info
2013. május 28.

http://jovonk.info/2013/05/28/allami-mediat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gazsit elküldik az előkelő étterem zenészei közül. Kitalálja
  2013-05-28 21:38:12, kedd
 
  Gazsit elküldik az előkelő étterem zenészei közül. Kitalálja, hogy belép a Fideszbe és talán úgy majd boldogul. Kiöltözik és elmegy a felvételi beszélgetésre, de hamarosan jön is haza búsan.
Kérdezi a felesége: Mi a baj Gazsi, nem vettek fel?
- Nem, azt mondták nem lehetek tag, mert régebben játszottam a kommunistáknak.
- És miért nem mondtad, hogy nem igaz - kérdezi az asszony.
- Hogy mondhattam volna - vág vissza Gazsi - hisz ugyanazok ültek ott akiknek annak idején játszottam!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kit és miért?
  2013-05-28 21:30:38, kedd
 
  Kit és miért?



Szerkesztőségünkhöz sokszor kapunk támogató, de sokszor támadó leveleket azzal a témával kapcsolatban, hogy cikkeinkben miért foglalkozunk a Waffen SS egykori katonáival.

Aztán jönnek a nagy magyarázatok, meg félrebeszélések, hogy ők németek voltak, meg mennyi háborús "gaztettet" követtek el, és még sorolhatnám a rengeteg ostobaságot.

Úgy érezzük, akinek valamilyen szinten is köze van a témához, és gondolkodik egy kicsit, sőt veszi a fáradságot és utánaolvas a dolognak egy kicsit, az élből elutasítja ezeket a sületlenségeket!

Mozgalmunk mindig is erkölcsi szinten mérte a különböző szervezetek munkáját. Ez sem történt vagy történik a Waffen SS esetében sem másként. Nem vagyunk mi "német buzik", meg hasonszőrű megjegyzések tulajdonosai, csupán a tényeket vizsgáljuk, és kijelentjük, hogy a Waffen SS példaképeink egyike!

Ideológiájuk a nemzetiszocializmus, ami a 20. század kiemelkedő koreszménye ugyanúgy, mint a hungarizmus! Mind a két eszme megelőzte korának gondolkodását, és olyan alapokat biztosít számunkra, ami megfelelő alap a jövő nemzedékének felneveléséhez!

Erkölcsileg is magasan felülmúlták korukat, hiszen soraikban páratlan fegyelem és bajtársiasság alakult ki, és ezeket a tulajdonságokat még akkor sem vesztették el, mikor reménytelen volt a helyzet!

Becsület kódexük szerint éltek, ami egy olyan bajtársi köteléket hozott létre, mely páratlan volt a világon, és a keresztes lovagokon kívül sehol sem volt tapasztalható.

Egységet alkotott számtalan nép fia (köztük rengeteg magyar), egy közös eszméért és közös ügyért népeink, nemzetünk fennmaradása érdekében.

Ez emelte fel őket arra a szintre, amikor az ember a cselekedetei és életvitele által hősé válik!

De nehogy azt gondolja a kedves olvasó, hogy csak ezek a példák élnek szívünkben, mert mindent és mindenkit erkölcsileg mérünk! A magyar huszárt, a magyar honvédet, a rongyos gárdát!

De, hogy egy kicsit más példát is hozzak, így van ez a szamurájoknál is, hiszen a busidó épp olyan hősi szemlélet ami példa lehet minden harcos számára. Vagy példa számunkra Roman Unger-Sternberg báró és serege is akik harcot folytattak a bolsevizmusnak nevezett Sátánnal szemben.

A történelem során sok kiemelkedő közösség jött létre, fogadjuk el, hogy a Waffen SS ezek közül az egyik ,ami korát és annak életfelfogását magasan felülmúlta! Örök tisztelet és hála hőseinknek, kik a szívünkben örökké élnek!

Jelmondatuk: Becsületem a hűség! Ez mindent elárul!

Alföldi Pál- Jövőnk.info
2013. május 28.

http://jovonk.info/2013/05/28/kit-es-miert#.UaUCDQTzD9E.facebook


http://www.youtube.com/watch?v=vMyiqjMhVzw
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közgépdazdaságtan
  2013-05-28 21:05:20, kedd
 
  Közgépdazdaságtan

LMI57 2013. május 28., kedd 10:08

Ez a hét is jól kezdődött a Közgépnél, ugyanis két közbeszerzésen is olyan konzorcium nyert hétfőn, amelynek tagja a cég.

A 8-as főút Veszprém-Várpalota közti építésének II. szakaszában, a hajmáskéri csomópont burkolatának megerősítésén és korszerűsítésén a Magyar Aszfalttal közösen dolgozhatnak, az eredetileg becsült 2, 2 milliárd forint helyett 3,24 milliárd forintért. Magyarországon ezért vicc a közbeszerzés. Itt is a drágább nyert.kozgep32

A Magyar Aszfalt a másik építkezésen is partnere a Közgépnek. Az M3-as autópálya 49-es főút-Vásárosnamény közti, 11,9 kilométeres szakaszának építésében a Colas Hungária is segít nekik. Ez egyébként a magyar sztrádaépítési hagyományokhoz mérten viszonylag kevés pénzt, 15,499 milliárd forintot kapnak. A kiírás itt 13 milliárd forintról szólt.

A Közgép és konzorciumi társai eszerint tehát hétfőn összesen 18,739 milliárd forintot nyertek. Szerencse hétfő.


http://patacsipilvax.hu/2013/05/28/kozgepdazdasagtan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árpádizmus - Istvánizmus
  2013-05-28 20:35:17, kedd
 
  Választóviz

Árpádizmus - Istvánizmus

Múltunk zagyvasága egyre zavaróbb jelenünk megítélésénél és jövőképünk megalkotásánál. Az ember azt gondolná, hogy a mesék és a mondák ködébe vesző távoli múltunkkal nem vagyunk kellően tisztában, de nem erről van szó!

Történelmünk attól kezdve zavaros, hogy bevezették (lúdtoll, tinta - pergamen) nálunk a pápista - német írásbeliséget, amit kezdeti csúsztatásként "latin" írábeliségnek becéznek. Persze "a magyarságban volt befogadó közeg a latin írásra, ezt bizonyítja az, hogy gyors (néhány évtized alatt bekövetkező) befo gadásról van szó. A gyorsaság oka az, hogy sem az államigazgatás, sem a katolikus egyház nem nélkülözhette az írást. Az írástudók zömében klerikusok voltak, kevés volt köztük a világi (ez utóbbi inkább majd csak a XIII-XIV. századra lesz jellemző), azaz szûk körre korlátozódott az írásbeliség. (Az Árpád-házi királyok közül pl. csak Könyves Kálmán tud írni-olvasni.) Analfabéta Árpádház... Nem semmi!

A "latin" írásbeliség német ága egy másik forrás szerint viszont a következőképp festett. "Az államrend megszilárdítá sában óriási szerepe volt Géza fejedelemnek, majd fiának Istvánnak, aki 44 vármegyéből álló közigazgatási rendszert hozott létre. Amikor István német tanácsadókat hívatott országépítő munkájához, akkor azok a már bevált adózási formákat próbálták meghonosítani. A legismertebbek a füstadó, a telekadó, a közmunka, a kilenced és a tized voltak. A megye jövedelmeinek kétharmada a királyt, egyharmada az ispánt illette. A várnép természetben tartotta el a várat és lakóit. Ez volt a robot és a terményben szolgáltatott kilenced. A kereszténység felvétele után bevezették az egyházat illető tized fizetését is. Ennek a rendszernek az az apró szépséghibája, hogy aki - mint király - olyan hülye volt, hogy nem tudott írni - olvasni, az pláne analfabéta lehetett a sokkal bonyolultabb adóügyekhez is. Ergo: az országot a papok, a német rablólovagok és az adószedők irányították. Az adószedés, mint minden német szisztéma, kiválóan működött. Ezt igazolja Tiborc panasza:

"S ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
És aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített."

Koppányt az alkotmányos magyar öröklési rendhez a szeniorátushoz való ragaszkodása miatt vágták négyfelé a német megszállók. István, az analfabéta "államalapitó", a magyar jogban ismeretlen primogenitúra alapján lett király, apja Géza - a quedlinburgi országáruló - után . Azt hitte, hogy ennek alapján az ő utóda meg fia Imre herceg lesz. Még fölöslegesen strapálta is magát az "intelmek" tollbamondásával [ha Ilyesmire egyáltalán képes volt]. Csakhogy neki már nem volt lapja a pakliban. Imrét mindenekelőtt "szüzesítették", nehogy törvényes utódot csinálhasson (a szüz királyfinak azért állítólag lett egy zabigyereke); majd megölték, azon elv folytán, hogy csak a halott trónörökös a jó trónörökös. Halála körülményeiről egyetlen sor írás nem látott napvilágot. [Így müködött a "latin" írásbeliség...]

A nyomorult apának nem volt annyi hatalma sem, hogy fia halálának körülményeit kivizsgáltassa, még kevésbé arra, hogy gyilkosait megbüntesse. Egy mocskos feladatot azonban el kellett végeznie. Megvakittatta, vagy hagyta megvakítani, unokaöccsét Vászolyt nehogy az ő halála után szóbajöhesen mint trónörökös. A trónöröklés ugyanis már meg volt faggyúzva. A befutó Orseolo Péter lett, akinek az öröklésre semiféle jogcíme nem volt.

Istvánnak volt még egy romantikus cselekedete. "A Hartvik-legenda szerint 1038. augusztus 15-én, hét évvel 1031. szeptember 2-a, azaz Szent Imre herceg halála után, amikoris országát a korona képében Szűz Máriának ajánlotta fel. A misztikus magyarázat alapján ezzel egy szerződést hozott létre az Ég és Föld között, amely a Kárpát-medencét Szűz Mária birodalmává tette, úgy, hogy ezen a földi hatalmak ne változtathassanak. Magyarország tehát Mária országa, a Regnum Marianum lett (?), ahol a hatalmat Szűz Mária gyakorolja, a Szent Korona pedig az ő szuverenitását testesíti meg. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon a szuverenitás nem lehet kizárólagosan sem egy abszolút uralkodóé, sem pedig a(z akár az Istent is tagadó) népé." Hát ezt nem ratifikálta se a jóisten, se a római pápa, a német császár meg még kevésbé. Írott malaszt maradt.

[Azazhogy a Hartvik legenda szerint "II. Szilveszter pápa Szent Istvánt apostolnak nevezte." Erről nincs papir. Viszont párszáz év mulva mégiscsak apostoli királyság lettünk, kis szépséghibával... "A mindenkori magyar királyt hivatalosan csak 1758-ban ruházta fel XIII. Kelemen pápa 1758. augusztus 19-én kelt ,,Carissima in Christo filia" kezdetű brevet- jében Mária Terézia királynőnek és törvényes utódainak «motu proprio et certa scientia» adományozva az apostoli királyi címet, amelyet aztán minden őt követő Habsburg-Lotaringiai-házból való magyar király viselt." Felemelő, nemde?]

Hát' nagyjából innen datálja a hazafias magyar történész és jogász kaszt az ezeréves magyar alkotmányt, ill. jogál lamiságot; segítve ezzel a politikusokat abban, hogy fenntarthassák az intézményesített jogtalanság "jogállamát".

Ja', kihagytam a művészvilágot: Bródy szövegét és Szörényi dallamát, amellyel beledúdolják a magyar tudatalattiba, hogy hogy István "A" király. Ehhez immár egy buzi-zseni Alföldi is segédkezik. Lesz persze befogadó közeg erre is, hisz a magyar okos és fejlett a zenei ízlése is.

Az említettek közül az égvilágon senkit sem zavar, az átlagmagyart meg pláne nem, hogy a szentistváni "erkölcsi alapo kon" a magyarságnak olyan évszázadai következtek, amelyek az intézményesített királygyilkosságok révén híresültek el, extrém fejezetként a világtörténelemben. Ebbe a témába itt és most nem merülhetek bele, de a rémtörténetek kedvelőinek melegen ajánlom, hogy olvassák el Grandpierre K. Endre "Királygyilkosságok" c. kitünő írását.

Az Árpád-ház amelynek uralkodói sohasem tekintették önmagukat Árpád utódainak örököseinek háromszáz évi dicstelenség után kihalt. Mondhatjuk, költőileg parentálták "Az utolsó 'aranyágacska' akkor tört le, amikor meghalt az utolsó Árpád-házi király, III. András, azaz 1301 elején." Mivel Istvánt 1000. december 25-én vagy 1001. január 1-jén koronázták, ez háromszáz évet jelent. Nem mellesleg szólván "az Árpád dinasztiájába sorolt uralkodók soha nem nevezték magukat Árpád-házból valónak. Ha fel is merült a régmúlt ősökre való hivatkozás igénye, nem Árpádot tekintették dinasztiájuk névadó ősének. Árpád kori királyaink nem, vagy csak nagyon ritkán adták fiaiknak az Árpád vagy Álmos nevet, pedig a korban a névadásnak fontos szimbolikus jelentősége volt." Kellett tehát egy hamis mítosz, amit egy ismeretlen senkiházi szállított is "1770-ben Pálma Károly Ferenc alkotta meg az Árpád-ház és az Árpád-kor fogalma kat" amelyeket azóta is szajkóz a nép, szajkóznak az "írástudók".

A (királyi) hatalom öröklődésének rendje minden alkotmány, minden jogállamiság alapja. Az "Árpád-ház" rutinszerü királygyilkosságokkal tarkitott története azt igazolja, hogy uralkodásuk idején sem alkotmány, sem alkotmányos rend nem létezett. Nincs tehát mire apellálni.

Ami engem illet, többször - több helyen hivatkoztam már arra, hogy I. István szolgatörvényei, Szent László terrortör vényei, az Aranybulla és a Tripartitum nem alkotmányok, nem is "sarkalatos" törvények.

Épp az alkotmánynélküliség tette lehetővé, hogy a Habsburg ház ráüljön a a magyar trónra a "bella gerant alii, tu felix Austria nube" ősmagyar (...) jogi norma alapján. "A magyar trónon az első Habsburg-házi uralkodó 1437-1439 között Albert király volt , aki a feleségének, Luxemburgi Erzsébetnek, Zsigmond magyar király és német-római császár leányának jogcíme révén jutott a magyar trónra," amelyen évszázadokig terpeszkedtek, míg az utolsó osztrák "aranyágacskát" Karl Franz Josef Ludwig Hubert Georg Maria von Habsburg-Lothringen őfelségét alias IV. Károlyt 1918-ban le nem seperték róla. A Habsburg országlás tehát 481 évig tartott, tovább mint az Árpád ház regnálása.

E hosszu idő alatt a Szent Korona, meg a Szent korona tan, hol voltak - hol nem voltak. Semmiképp sem sem játszottak szerepet az ország és főleg a nép életében. Azazhogy mégis.

Szent István társadalmi, ill. állameszménye az "idegen szép" elve volt. Imre fiához intézett atyai "intelmei" tanús kodnak erről. "... Én sem restellem, szerelmetes fiam, hogy neked még életemben tanulságokat, parancsokat, taná csokat, javaslatokat adjak, hogy velük mind a magad, mind alattvalóid életmódját ékesítsed, ha majd a legfőbb hatalom engedélyével utánam uralkodni fogsz'. [Beh' szépen cifrázta - valamelyik pápista pennarágó...] Aztán "... Az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a 'jövevényeket' jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak." Itt lett a kutya elte metve. Innen ered az a szisztéma, amely Magyarországra máig jellemző és hibátlanul müködik azóta is. Az országot három népelem alkotja. A jövevények, az őket szolgáló magyarok (csahosok) és a pórnép (köznép). Magyarország mindenkori "alkotmányos rendje" szerint a jövevények elnyomják és kizsákmányolják a népet. Ebben a csahosok segítik őket, akiknek a jövevények koncot löknek szolgálataikért. Az elnyomás rendszere pedig úgy szuperál, hogy a csahosok elnyomnak, ill. vérbe fojtanak minden ellenállást. Ha saját erejükből nem futja, a jövevények sietnek segí tségükre, ha ez sem elég, a jövevények külföldi szövetségesei lépnek sorompóba.

Gondolják csak el, ha ma élne egy Madách és megírná "A magyar ember tragédiáját", milyen könnyen válogathatná össze és milyen realisztikusan jeleníthetné meg minden kor mindenkori jövevényeit, csahosait és a népet.

Drámaírás közben azonban óhatatlanul szemébe ötlene, hogy míg a csahosok és a nép ugyanazok, a jövevények etnikai összetétele változik. A németeket, olaszokat, stb. a zsidók váltották fel, akik abban is különböznek a korábbi jövevényektől, hogy a magyarokat tekintik jövevényeknek, azt állítva hogy hamarabb itt voltak, mint Árpád honfoglaló magyarjai. Továbbá, hogy ők nem németek, olaszok, stb. hanem magyarok...

De mi is az a Szentkorona-tan? Hát erről nem csupán köteteket, de tán' könyvtárakat írtak tele a tan eszelősei. Én egy mondatot szánnék rá. Talán nem írok nagy hülyeséget (?). "Szentkorona-tan, szentkorona-eszme, szentkoronatan) az a középkorban kialakult magyar hagyomány, amely az addig még nem létező államelméletet pótolva, a Szent Korona testének elképzelésében hozta létre a király személyétől független magyar államiság fogalmát, amelynek része, tagja volt - maga az uralkodó mellett - egyrészt a Magyar Királyság területe, másrészt pedig az uralkodó osztály. Ez az eszme rendszer hosszú időn keresztül Magyarország történelmi, íratlan alkotmányának alapját képezte, erre épült a magyar állam eszméje." Azért ne gondolják rólam. hogy Wikipédia-függő vagyok. Foglalkoztam már korábban is ezzel a kérdéssel, sőt írtam is róla, épp a "Szentkorona-tan" címet adva írásomnak. Kritikám tárgya a Hun-idea Szellemi Hagyományőrző Műhely által kiadott Magyarságtudományi Füzetek Kisenciklopédiájának 10 számában megjelent tanulmány: Tóth József Zoltán, a Szent Korona-tan s a magyar történeti alkotmány legfelkészültebb kutatójának és képviselőjének, írása. Finoman szólva nem voltam tőle elragadtatva, dehát ez nem számít, hisz én nem vagyok legfel készültebb kutató.

E mű eszmei előzményei körébe sorolhatók a "Magyar Alkotmányossági Jószolgálati Testület" kiadásában 2003-ban megjelent "Történelmi Alkotmányunk Jogán" gyüjtőcímen közzétett tanulmányok. A füzetben számos írás olvasható. Terjedelmük nem engedi meg, hogy idézzek belőlük. Nem is szükséges. A testület szétszéledt, a füzetek kallódnak valahol, a cikkek vélhetőleg rég törlődtek az olvasók, esetleg az írók emlékezetéből is.

A Testület szellemisége azonban jelenleg is kísért. Ezt onnan gondolom, hogy egy későbbi műben: Az Országgyülés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága által 2011-ben kiadott "Történelmi tradíciók és az új Alkotmány" c. tanulmánykötetben szinte szó szerint ismétlődnek a 2003-as eszmék.

Erről a kiadványról rég akarok írni, de mivel az írások közül épp Zétényi Zsolt irása háborított fel leginkább, halasztgat tam a dolgot, nem akarván olyanba "belekötni", akivel amúgy személyes jóviszonyban vagyok. Sajnos nincs tovább, a témára térek. E cikk, címe, frontképe és tartalma egyaránt azt kivánja kidomboritani, hogy a magyarság történelmében az árpádi előzményeknek az istváni folytatással való összemosása olyan "ordas eszme", amely a közgondolkodást súlyosan károsítja, függetlenül az írók direkt, vagy eshetőleges szándékától, esetleg gondatlanságától.

Zétényi azzal kezdi, hogy "2010-ben elsöprő erejü akaratnyilvánítás folytán megváltozott politikai hatalom erős, a nemzeti érdekekre hivatkozó nemzetegyesítést, az ország erkölcsi és anyagi megerősödését hirdető országgyülési többség határozatot hozott az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság létrehozásáról." [25, 26 old.]
Sajnos innentől Zétényi szememben már nem walesi bárd, hanem udvari költő. Legyinthetnék mindarra, amit ezután ír, de sajnos nem tehetem, mert himnusza káros, ill. veszélyes.

Zétényi egy mondatban mossa össze a szakrális közjogi hagyománynak titulált vérszerződést, Szent istván intelmeit, és az Aranybullát.

Aztán alapelveket emleget, amelyeket a magyar közösség szerinte ismert, követett, gyakorolt és vezetőitől megkövetelt (?). Ezen alapelvek: 1.) a személy nem kiszolgáltatottja a hűbérurnak, 2.) istentől származó joguralom, 3.) az állami függetlenség elve, 4.) a törvény előtti egyenlőség elve, amit Zétényi ekként ír körül "amely 1848-ig a politikai nemzet tagjait (a nemességet) azután a nemzet minden tagját megillette." 5.) az önkormányzatiság elve. [28.old.]

A 4.) pont szerint tehát ezer évig "nyugvó" jogról van szó, amit nem az alkotmány léptetett életbe, hanem a '48-as népforradalom kényszerítette ki, amely - egyáltalán nem mellesleg - kimondta a Habsburg ház trónfosztását. Lelökte a címerről a szentkoronát és [akkor úgy tünt] kitörölte az agyakból a szentkorona-tant is.

Hogy nem elírásról van szó, mi sem bizonyítja jobban, mint a folytatólagos bizonygatás "A Szent Korona-tagság a magyar állampolgárok összességének mellérendeltsége, 1948-ig a nemesi rendi nemzet, azóta ... a(z egész) nemzet tagjainak testvéri közössége." [30. old.] Megcirógatja Werbőczyt is. Dózsa Györgyről és Budai Nagy Antalról viszont nem esik nála szó.
Itt már abbahagyhatnám Zétényi eszméinek tovább-futtatását, de ezt se' tehetem, mert ős is folytatja, Werbőczyvel űberelve önmagát. Idézet következik Werbőczytől (és Zétényitől), a Tripartitumból. "Miután pedig a magyarok a szent lélek kegyelmé nek ihletéből, szent királyunk közremunkálása által, az igazságnak a felismeréséhez és a katholikus hitnek vallásához jutottak és őt önként királyukká választották és meg is koronáz ták: a nemesí tésnek s következésképen a nemeseket ékesítő és a nem neme sektől megkülönböztető birtok adományozásának jogát ... a közösség a maga akaratából az ország szent koronájának joghatósága alá helyezte ... ő tőle ered minden nemesítés ..." [37 old.] A körmondatban jóval több cikornya van, dehát én nem vagyok gépírónő, ezért pontozgattam. Nem követem Zétényi további agytekergőzéseit sem, mert úgy vélem ennyi untig elég nekem, az olvasónak meg pláne.

Hát erre mondom én, ha mindez befér a szent korona alá, inkább nem kell se' a korona, se a tana, Pláne Zétényi tolmácsolásában.

Mindezek alapján bátorkodom azon véleményemet (nem először) hangoztatni, hogy el kell választani az aranyat az ezüsttől. De mivel mindkettő nemesfém, inkább egy másik - népiesebb hasonlat illene ide. El kell választani a szart a májtól! [Ne vessenek meg a kifejezésért, mert azt Dr. Margalits Ede: "Magyar közmondások és közmondásszerü szólások" c. gyüjteményéből vettem...]

Írásommal nem szándékozom egy "pogánykurzust" élesztgetni. Úgy vélem azonban, legfőbb ideje annak, hogy súlyos "szekuláris" gondjainkat a hétköznapi józan ész talaján kezdjük szerbe - számba venni és az orvoslásra is szekuláris megoldást keressünk, saját erőnkre támaszkodva, mert rajtunk nem segít semmiféle ima.

Ha visszapillantanak kissé a mottóra [Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget...] rájönnek, hogy a helyzet egyszerüsödött. Tulajdonképp még a szemüknek sem kell hinniük, nem kell látva látniok. A világosság és a sötétség különbözőségét már a kiscica is érzékeli, amikor még ki se' nyilt a szeme.

A mai helyzet páratlan lehetőséget kínál mivel lassan eltünnek a finom árnyalatok és polarizálódik a fekete meg a fehér.

2013. 05.26

Sz. Gy.

http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Valasztoviz/valasztoviz.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrök vegzálták az ételosztásra váró szegényeket
  2013-05-28 20:23:16, kedd
 
 
Rendőrök vegzálták az ételosztásra váró szegényeket
Posted on 2013/05/27 Szerző: Admin


Hatalmas tömeg állt sorban ételért a Blahánál:
Hatalmas sor áll a Blaha Lujza téri ételosztásnál 2013 május 24_én Fotó_ Halász Áron_ÁtlátszóIgazoltatással vennék el a szegények kedvét, hogy ételért álljanak sorba - Ételért sorban állók rendőri zaklatása...

Fort András/Szabad Riport megjegyzése:

Láttunk tolókocsis embereket, öregeket, kisgyermekeket a rendőrség által az utcára tenni.Felháborító, hogy meddig merészelnek elmenni azok a burzsuj disznók, akik kézi vezérléssel a rendőrséget irányítják! - És az egyszeri rendőrnek sem sül ki a szeme a szégyentől, hogy végrehajtott egy ilyen visszataszító népellenes parancsot?...

De, hát mit is várhatunk ma már; Mi láttunk idős, mindkét lábát amputált rokkant asszonyt erőszakkal kilakoltató erős, egészséges fiatal rendőröket, - láttunk tolókocsis embereket, öregeket, kisgyermekeket a rendőrség által az utcára tenni...

Persze tudjuk, parancsra cselekedtek. Ám kinek a parancsára? Ki adja ki a gyalázatos népellenes utasításokat? - És a rendőrök akkor most kit is szolgálnak és védenek?

***
Rendőrök vegzálták az ételosztásra váró éhezőket a Blahán kanyargó kilométer hosszú sorban pénteken, a déli órákban. Mi lehetett a céljuk? Szerintem az, hogy megfélemítsék és megalázzák a legszerencsétlenebb sorsú embereket.

Semmi extra, “as usual".

Nem életszerű ugyanis azt feltételezni, hogy az igazságszolgáltatás elől bújkáló körözött bűnözők állnak be az Ételt az Életért Alapítvány pultjai előtt órákon át egy tál meleg ételért sorban állók közé, hogy bárki felismerje, kiszúrja őket, sőt, kis szerencsével százezres példányszámban jelenjen meg az arcképük a hírportálokon és a print médiában.

Arról nincs hír, hogy kiemeltek és előállítottak-e valakit a rendőrök az ételre várakozó szegények közül.

A rendőr az intézkedés megkezdése előtt köteles nevét, rendőri mivoltát, szolgálati helyét, az intézkedés tényét és célját közölni.

Tényleg érdekelne, mi lehetett az ételosztásra várók igazoltatásának a célja, ha nem az, hogy rúgjanak egyet azokba, akikbe az Orbán-kormány egyébként is csak rúgni szokott.

Hogy elvegyék az éhezők kedvét attól, hogy a nyílt utcán mutatkozzanak, a szegénységükkel hivalkodva parádézzanak, és ezzel megütközést keltsenek, együttérzést, netán lelkiismeret furdalást ébresszenek a rendszer támogatóiban és csendes szolgálóiban.

Az igazoltatás során a rendőr az intézkedés alá vont személy ruházatát és csomagját is átvizsgálhatja.

Vajon belenéztek a rendőrök az egy tál meleg ételért sorban állók motyójába is?

Beletúrtak a zsebükbe kiflicsücsök, száraz kenyérvég, összetarhált aprópénz, nyugdíjas igazolvány, befizetetlen csekkek, netán szúró- és vágófegyver, lőfegyver, kézigránát, vállról indítható rakéta után kutatva?

Eddig csak a nagy ünnepek alatt álltak kilométeres sorok a fővárosban az Ételt az Életért Alapítvány ételosztására várva.

Mostanra úgy tűnik, eljutott az ország oda, hogy egy sima hétvége + hónap közepe kombó is padlóra küldi a legszegényebbeket.

Mihez kezd velük az Orbán-kormány?

Rájuk küldi a karhatalmat, hogy alázzák meg őket és vegyék el a kedvüket a sorbanállástól.

Még jó, hogy agyon nem vertek valakit a derék rendőrök azok közül az igazoltatottak közül, akik 2013. május 24-én Magyarország fővárosának közepén egy tál meleg ételért sorban álltak, hogy a hétvégi éhezés előtt legalább egyszer jóllakhassanak.

“As usual."

Bal-Rad komm: Most a hét végén-volt a gyermeknap. Ma, Magyarországon "hivatalosan" is, - több mint félmillió gyermek éhezik. Négymillió ember él a létminimum alatt! Közülük hárommillió éhezik!

Nagyjából az ételosztással egyidőben, kétszáz kilométerrel arrébb, Döbrögi tizmilliárd forintot tömött a sátánisták zsebébe. Stadionokat emeltet 150 milliárdért.

Mindez pedig azért lehet: MERT HAGYJUK!

http://szabadriport.wordpress.com/2013/05/27/rendorok-vegzaltak-az-etelosztasra-v aro-szegenyeket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Párválasztó: Simicska lehajolt az apróért
  2013-05-28 20:19:03, kedd
 
  2013.05.28. 12:20 Fabius
Párválasztó: Simicska lehajolt az apróért

Megsajnáltam Soltész Miklós tegnap. Emberünk úgy néz ki a kormány kudarcba fulladt párválasztós ostobáskodása után, mint egy bélhurutos pitbull, akibe már csak hányni jár a lélek. Valahol megértem. Szar lehetett a kamerák előtt sanyarogva arról beszélni, hogy se az egykori KISZ tábor klubdélutánok, se a "Grúber Ernő" kiskisasszonyos kisgavalléros korszak hangulatidézése nem sikerült az érdeklődés elmaradása miatt.


Az egyetlen szerencséje, hogy akadt egy helyszínen pár vicces kedvű fiatal, és így legalább az alibinek szánt sztenderd Bajnai anarchistázást és kitűzőterroristázást el lehet nyomni, ha mást nem is.

Pech, hogy erre már csak ásít egyet az ember. Különösen, ha a figyelmét leköti, hogy Nemoligarcha Lajost látja a legfrissebb tízmilliárdok mellett a párválasztóból leeső aprópénzért is lehajolni. A milliócska is csak pénz, a ciklusból sok nincs már hátra, meg kell fogni az utolsó fillért is. Valami hasznot hozzon ez a kismiújság, ha már se a Fidelitas aktivisták se az ifjúkeresztények nem éreztek ellenállhatatlan párosodáskényszert bármennyire is erőltették nekik, és Gépont Fodor Gábor sem veszítette el legalább a kacsófogás szüzességét.

A fentiek után nem csoda Soltész államtitkár gyászos ábrázata és szókereső rejtvényszerű megszólalása. A helyében én is ilyen keserű lennék ha arra gondolnék, nem volt elég ennyi ráfordítás sem, hogy Ágh Péter mellé olyan gondos leánykezet gründoljak, amelyik kinyúlásmentesen képes mosni a kötött pulóvert. Sebaj, azért a reményt feladni nem kell, a ner az a hely ahol az ostoba szűklátókörűség kitartással párosul, úgyhogy a kudarcnak nekifutnak ősszel újra.

Nem is tudom srácok, a pofonerdőbe kirándulás mintha nemzeti tömegsporttá válna a pártban. De van egy áthidaló javaslatom: ha Nemoligarcha Lajosnak annyira kell ősszel is az a leeső milliócska, adjátok oda neki csak úgy. Bónusz. A fennmaradó kilencet meg próbáljátok valami értelmesebb dologra költeni.

http://varanus.blog.hu/2013/05/28/parvalaszto_simicska_lehajolt_az_aproert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját nyugdíjából épített 40 ezres stadiont
  2013-05-28 19:29:58, kedd
 
 
Saját nyugdíjából épített 40 ezres stadiont

2013. május 28., kedd

Kovács Imréné, érszentlászlói kisnyugdíjas spórolt pénzéből húzott fel egy 40 ezer látogató befogadására alkalmas sportlétesítményt szülőfalujában.



,,A Miniszterelnök Úr születésnapjára szerettem volna megemlékezni, minden születésnapra ezer nézővel." - mosolygott Marika néni, ahogy a faluban mindenki ismeri. ,,A harmincadikra egy harminc méter magas kilátót húzatott fel a szőlőhegyen. A Marika már csak ilyen" - kommentálta nevetve a község Fidesz-MPSZ-es önkormányzati képviselője, Dr. Kásmentő Balázs Lóránt.

A faluban sokakkal találkoztunk, akiket meglepett a stadion, ám többségük, mosolygósan, kacagva idézte fel Marika néni tervét, amit sokáig légből kapottnak gondoltak. Megkerestük a polgármestert is, ám ő egyelőre nem tudott kijönni hivatalából, mivel elé épült a stadion, így telefonon válaszolt kérdéseinkre. ,,Büszkék vagyunk mindannyian arra, hogy ez nálunk valósult meg. Mindenki azt mondta, hogy a Marikának nincs ki a négy kereke, de tudják, kinek a pap, kinek a napalm" - göcögött a készülékbe Kemenesterhesi László, a település KDNP-s első embere.

http://hircsarda.blog.hu/2013/05/28/sajat_nyugdijabol_epitett_40_ezres_stadiont
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Pedagógus Kar: szájkosár a pórázhoz
  2013-05-28 19:26:12, kedd
 
 
Magyar Pedagógus Kar: szájkosár a pórázhoz

2013. május 28., kedd 08:00

A már megszokott parlamenti véghajrában az Országgyűlés előtt fekszik Balog Zoltán, ,,az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról" fedőnevű, saláta jellegű törvényjavaslata is. Ez többek között a Magyar Pedagógus Kar létrehozásáról rendelkezik.

Az új testület ,,alapvető közfeladata a pedagógiai célú közösségi szolgálat szervezésének ellenőrzése és az ehhez kapcsolódó tanácsadó és információs rendszer működtetése mellett egy etikai kódex kidolgozása" lesz. Az ötletet ugyanolyan hévvel bírálja a kormánnyal januárban megállapodó Pedagógusok Szakszervezete és a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, mint az alku előtt a sztrájkbizottságból kilépő Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Megmutatjuk miért.



Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke, a Magyar Narancsnak azt mondta, a kar minden egyes szakmai szervezetet létében érintene.

,,Elég világosan látszik, hogy kizárólag ezzel a szervezettel óhajtanak majd egyeztetni, holott száznál is több pedagógusszakmai szervezet létezik. Szeptembertől ezekkel nem, csak a maga által gründolt kamarával, lényegében tehát saját magával fog párbeszédet folytatni a kormány. Ha bárki más foglal állást szakmai kérdésekben, azt könnyen semmibe vehetik."

Nem vélekedik pozitívan Tóth József, az MKSZSZ, Mendrey László, a PDSZ és Galló Istvánné, a PSZ elnöke sem:

,,Nem értünk vele egyet, nem tartjuk időszerűnek most, amikor egyébként is jelentős változtatások érik az ágazatot. Semmi szükség egy törvényileg előírt szervezetre, amelynek hatásköre tulajdonképpen az állami források elköltése, az etikai kódex megalkotása és érvényesítése. Ha egy alulról szerveződő koncepció eredménye lenne a Pedagógus Kar, azt nem tartanám rossznak, de ez így az állam részéről egyszerre luxus és kényszerintézkedés" - Tóth József.

,,Egy szakmai érdekeket képviselő szervezet esetében kifogásolható a kötelező és automatikus tagság, ráadásul az oktatásért felelős miniszter ellenőrző jogosítványai miatt a kar függetlensége is megkérdőjelezhető "- Galló Istvánné.

,,A póráz a köznevelési törvény és a Nemzeti Alaptanterv volt, most pedig jön a szájkosár a karral. Az automatikus tagság a szabad döntéshez való jog megvonásaként értékelhető, a Kar jogos érdekeire való hivatkozás gumiszabály, az etikai kódex pedig egyfajta korbácsként funkcionál, mely folyamatos fenyegetettségben tartja a tanárokat, akik jellemzően ma is inkább visszahúzódnak" - Mendrey László.

Apropó tanárok. Az első Varga csomagnak hála, jó eséllyel búcsút mondhatnak a pedagógusok a három éve ígérgetett életpályamodellnek, bár ők mostanra feltehetőleg hozzászoktak ahhoz, hogy valahogy mindig az első helyen állnak, ha megszorításokról van szó. Ahogy ahhoz is, hogy kormányunk rendszeresen átveri őket. Most éppen az egy évvel ezelőtt beígért pluszjuttatásokat nem kapták meg.

Visszatérve a Magyar Pedagógus Karhoz: a PDSZ a magyar közjogi méltóságokhoz petíciót juttatott el, amelyben követeli a törvénytervezet visszavonását. Ebben azt írják:

A legutóbbi ,,oktatási salátatörvényben" megfogalmazott törvénytervezet a Magyar Pedagógus Kar felállításáról teljesen elfogadhatatlan számunkra, azt elutasítjuk, mert:

- létrehozásának szükségszerűségét sem szakmai, sem érdekvédelmi szempontok nem támasztják alá;

- az alulról építkező, demokratikusan működő szakmai szervezetek eddig is ellátták azokat a feladatokat, melyet az előterjesztő az MPK fő feladatának tart; szakmai előterjesztéseket, véleményeket megfogalmazva demonstrálták a szakma álláspontját az aktuális kérdésekben;

- a pedagógus érdekvédelem terén működő szakszervezetek eddig is ellátták tagjaik érdekvédelmét, ezután is ezt fogják tenni;

- a köznevelésben foglalkoztatott közalkalmazott pedagógusok automatikus MPK tagsági kötelezettsége ellentétes a szabad döntéshozatal és vélemény nyilvánítás Alaptörvényben rögzített elvével;

- az MPK létrehozására irányuló államtitkársági törekvésnek nincs támogatottsága a pedagógus társadalomban, s nincs erre igény a köznevelésben érintettek körében sem;

- a törvénytervezet megfogalmazói szerinti Etikai Kódex, s az általa elvárt magatartás megkérdőjelezi a pedagógus szakmai önállóságát, alkotó, autonóm értelmiségi létét, feltétlen engedelmességet követel meg tőle;

- a Magyar Pedagógus Kar felállításának szándéka olyan bukott történelmi időket idéz, mely méltatlan Magyarországhoz.

Nagy összegben mernénk fogadni arra, vajon értő fülekre találnak-e a fenti érvek Ádernál, Kövérnél és Orbánnál.

http://egyenlito.blog.hu/2013/05/28/magyar_pedagogus_kar_szajkosar_a_porazhoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3999
  • e Hét: 9731
  • e Hónap: 20842
  • e Év: 174338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.