Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
A Zsidó Világkongresszus a Fideszen keresztül gyakorolja a h
  2013-05-06 20:24:28, hétfő
 
  2013-05-06. 20:19
A Zsidó Világkongresszus a Fideszen keresztül gyakorolja a hatalmat: Pokorniék támogatásával vették tárgysorozatba Steiner és Lendvai Auschwitz-turnés javaslatát

Korábban még elutasították a javaslatot, de valószínűleg odaszóltak nekik Lauderék... Steiner szerint ha minden iskolást elvisznek Auschwitzba, nem fognak többé Idősebb vagyok, mint Szlovákia feliratú pólókat viselni.

Orbán a vén munkásőrrel - hűséges szolgájuk

http://www.youtube.com/watch?v=tW6GmaPURQY&feature=player_embedded

(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/111772/#ixzz2SXQtvro7
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
MÁRAI IDÉZEt
  2013-05-06 19:49:44, hétfő
 
  Márai Sándor: ,,Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom, csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó." (Napló 1968-1975. Bp. 2001. Helikon Kiadó, 308. old.)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A változás (régi) arcai - Ők az Együtt 2014 alapítói
  2013-05-06 19:39:21, hétfő
 
  A változás (régi) arcai - Ők az Együtt 2014 alapítói
Írta: Socrates | Frissítve: 2013-04-23 13:46:02

2013. március 8-án alakult meg az Együtt 2014 Választói Szövetség. A pártot alapító 30 magánszemély között megtalálhatjuk Göncz Kinga MSZP-s EP-képviselő fiát, a bíróság szerint a társadalomra fokozottan veszélyes civil aktivistát, egy volt munkásőrt, valamint olyat is, aki 2009-ben elutasította Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségét.
A változás (régi) arcai - Ők az Együtt 2014 alapítói



Haza és Haladás Egyesület

Simó György a Dataplex Kft. eladása idején, 2005 decemberében a T-Online Magyarország Rt. vezérigazgatója volt. Az ügyben 2007 óta folyik nyomozás. Simó Györgynek ezen felül közös cége (Day One Capital) van Kákosy Csabával, aki korábban Kóka János kabinetfőnöke, majd a Gyurcsány-kormányban miniszter is volt, jelenleg pedig Mesterházy Attila gazdaságpolitikai tanácsadója. Felcsuti Péter bankszövetségi vezetőként asszisztált a lakossági devizaeladósodáshoz, volt munkásőr, elmondása szerint 1956-ot nem tekinti se forradalomnak, se szabadságharcnak (HVG, 2008. május 8.). Korányi Dávid jelenleg az Egyesült Államokban ösztöndíjas, ő tartja a kapcsolatot a Bajnai Gordonékat támogató amerikai szervezetekkel. Szigetvári Viktor Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc bizalmi embere: Gyurcsány Ferenc sportminisztersége idején sajtófőnök, később az MSZP 2006-os és 2010-es parlamenti és önkormányzati választási kampányainak irányítója, valamint Bajnai Gordon kormányfői kabinetfőnöke.



Magyar Szolidaritás Mozgalom

A Soros György-féle Open Society Foundations 2012 tavaszán huszonötezer dollárral támogatta a Civil Kontroll - Egymillióan a Demokráciáért mozgalmat (EMD). A mozgalom korábbi meghatározó figurái (Székely Sándor, Dávid János, Bódi Beáta) ma a Szolidaritás vezetőségének gerincét alkotják és szintén alapítói az Együtt 2014-nek. Bódi Beáta emellett évekig felügyelőbizottsági tag volt Demszky Gábor politikai főtanácsadójának, a BKV-büntetőügyben vádlott Mesterházy Ernőnek a cégeiben (Első Magyar Garzonház Zrt., Kalgan Zrt.). (Heti Válasz, 2013. április 11.) Dr. Kiss Róbert 1990 és 1998 között az SZDSZ országgyűlési képviselője volt. Kónya Péter elit katonai iskolában tanult a Szovjetunióban. Szakszervezeti vezetőként valamennyi kormánnyal tárgyalt, 2011-ben a 168 Órának úgy nyilatkozott, hogy az első Orbán-kabinet mellett ,,a baloldali kormányokkal sem volt könnyebb: a nyilvánosság előtt barátkoztak, a tárgyalások viszont felszínesek, semmitmondóak voltak." Szintén Kónya Péter volt az, aki ,,bohócforradalmárként", rendvédelmi dolgozóként a korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakítása elleni tiltakozások idején homályos, az erőszak lehetséges elszabadulására vonatkozó utalásokat tett. ,,Egyre több spontán akció kezd kibontakozni, szabadcsapatok alakulhatnak. Nem biztos, hogy garantálni tudjuk, hogy mindvégig békés marad a rendvédelmi demonstráció!" - mondta akkor.



Milla Egyesület

Juhász Péternek 1996-ban volt egy büntetőügye, mivel Hollandiából füvet akart behozni Magyarországra. 2002-ben megalapította a Kendermag Egyesületet, amely a könnyűdrogok legalizálásáért küzdött. 2007-ben negyven kenderpalántát foglaltak le a lakásán a rendőrök. A másodfokú bíróság 2007-ben kimondta, hogy Juhász Péter személye fokozottabban veszélyes a társadalomra, ,,mert a büntetőeljárást, a jog eszközét és a bíróságot kívánta felhasználni arra, hogy a kábítószer fogyasztás legalizálását hirdesse". Benedek Márton Göncz Kinga fia. 2005-ben kiderült, hogy édesapjával közösen tulajdonolt vállalkozása egy konzorcium tagjaként több mint 450 projekt előkészítését nyerte el a Pályázat-előkészítő Alap keretében. Ebben az időben Göncz Kinga miniszter volt. Bogád Zoltán 2011-ben első fokon pert nyert a Gyurcsány-kormány rendőrsége ellen: a Batthyány-örökmécsestől 2007-ben egy be nem jelentett, majd feloszlatott tüntetésről bilincsben vitték el az újságírót. Gulyás József 2009-ben elutasította Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségét. Meggyőződése volt, hogy a Bajnai Gordon vezette kormány nem lesz képes arra, hogy konszolidálja a viszonyokat (a társadalmi-gazdasági krízist, a bizalmi válságot, az eldurvult közbeszédet stb.), és hogy a Bajnai-kormány tevékenysége ,,valószínűleg tovább fogja rombolni a demokratikus intézményrendszerbe vetett bizalmat".

http://drteny.com/elemzes/a-valtozas--regi--arcai-ok-az-egyutt-2014-alapitoi/16
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megnőtt a hulladékok drogozási kedve - Simicskó soron kívül
  2013-05-06 19:34:35, hétfő
 
  2013-05-06. 19:14
Megnőtt a hulladékok drogozási kedve - Simicskó soron kívül ad nekik hétmilliót tűre

A tűcsereprogram hétmillió forintos kiegészítő támogatásáról döntött Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára - közölte a tárca hétfőn.
Múlt év második felében az új pszichoaktív anyagok, vagy ismertebb nevükön designer drogok terjedése és egyre szélesebb körű használata miatt jelentős mértékben megnőtt Magyarországon a tűhasználat - olvasható a közleményben.
A "közegészségügyi veszély megelőzése érdekében" Balog Zoltán tárcavezető múlt év végén hatmillió forint összegű egyedi támogatásról döntött. A rendelkezésre álló adatok áttekintése után Simicskó István most további hétmillió forint egyedi támogatást ítélt meg. A múlt év végén kialakult tűhiány az intravénás droghasználattal összefüggő fertőző betegségek (HIV/AIDS és a Hepatitis C-fertőzés) terjedésének veszélyét erősítette - írták.
A hatmillió forintos támogatásból több mint 255 ezer injektort lehetett vásárolni és szétosztani. Ez a tűmennyiség elegendő ez év első félévére, de már most látható, hogy a tűcsereprogram zavartalanságához nélkülözhetetlen az újabb tűbeszerzés elindítása - olvasható a közleményben.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/111767/#ixzz2SXEUGvkm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cionista birodalom alávetett népeinek közös dilemmája: té
  2013-05-06 19:21:38, hétfő
 
 


A cionista birodalom alávetett népeinek közös dilemmája: térden állva élni, vagy felegyenesedve harcolni?

A szíriaiakhoz képest mi, magyarok még szerencsésnek mondhatjuk magunkat: hozzánk csak a ,,Zsidó Világkongresszus" érkezett, Szíriára ezzel szemben rakéták hullanak. Minket elsősorban gazdasági eszközökkel és a média manipulációinak segítségével kényszerített térdre a cionista oligarchia, Szíriát viszont fegyverekkel igyekeznek megsemmisíteni és bekebelezni.

Miután az izraeli irányítás alatt álló nyugati hatalmak két év alatt sem voltak képesek a belső polgárháború kirobbantása révén megdönteni Bassár el-Aszad rendszerét, most közvetlenül is beavatkoznak az általuk gerjesztett konfliktusba. A cionista sajtó nem verte nagydobra a tényt, hogy a szíriai kormányerők az elmúlt hónapokban jelentős csapásokat mértek a Nyugat támogatását élvező felkelőkre. Ezért állt elő a nyugati média azzal a hazugsággal is, mely szerint a ,,damaszkuszi rezsim hadereje vegyi fegyvereket vetett be saját állampolgárai ellen". Most pedig az izraeli légierő - immár nem is először - légi csapásokat mért szíriai célpontokra.
Akár csak minket, magyarokat, a szíriaiakat is sarokba szorította a félelmetes erejű és kegyetlen ,,háttérhatalom". Ha ugyanis el kívánják kerülni a világhódítók provokálását, és ezért most, amikor hazájukat ismételten durva külső támadás érte, nem cselekszenek semmit, újabb és újabb katonai akciókra számíthatnak. Amennyiben viszont megtorolják az agressziót, akkor megteremtik az ,,ürügyet" az ország elleni irdatlan erejű szárazföldi és légi támadás megindításához. Mindkét esetben a világhódítók diadalmaskodnak. Mint azt a cionista szörnyállam számos korábbi háborúja megmutatta, a függetlenségükhöz ragaszkodó rezsimek vezetői számára az alábbi lehetőséget kínálják föl: megadás esetén népük a vérontástól megmenekül, viszont ha nem hajlandók meghódolni, nem lesz irgalom. Maguknak a vezetőknek azonban egy bizonyos ponton túl már nem kínálnak kiutat: ,,korábbi vétkeikért" - vagyis a zsidó világhódítókkal szembeni ellenállásért - ugyanis mindenképpen az életükkel kell fizetniük. Így kívánják elrettenteni más államok irányítóit attól, hogy szembeszegüljenek a ,,Isten ajándékainak" akaratával. Miként korábban Adolf Hitler, úgy például Szaddám Huszein vagy Moamer Kadhafi is a harcot választotta. Azonban megadás esetén sem menekülhettek volna meg a bosszúszomjas talmudisták elől. (Megjegyzem, a jelek szerint a vérgőzös cionisták örülnek az ellenállásnak, mivel valójában egyáltalán nem bánják, ha egy-egy országot ,,vissza lehet bombázni a középkorba". Ott ugyanis egy jó darabig nem erősödik meg semmiféle ,,antiszemita" irányzat.)
Hasonló kilátástalannak tűnő helyzetekben - ha elegendő számban vannak az ostrom alatt álló, szorongatott nép soraiban hősök - a legjobb megoldásnak az tűnhet, amit például 1566-ban Zrínyi Miklós is cselekedett Szigetvárnál, vagy amit a nyilasok tettek 1944/45-ben Magyarországon. Harcolnak az utolsó leheletükig, és annyi betolakodót küldenek a másvilágra, amennyit csak tudnak. A vereség persze valószínűleg így sem kerülhető el, azonban a végsőkig tartó kitartással egyrészt a diadalmas hódító örömét is sikerül megkeseríteni, másrészt az utókor példát meríthet a nagyszerű és hősies ellenállásból.

Hogy vannak-e elegendő számban hősök Szíriában, és hogy milyen elszánt és bátor vezető maga Bassár el-Aszad, nem lehet pontosan megmondani. Annyi azonban bizonyosnak tűnik, hogy amennyiben a damaszkuszi kormányerők válaszcsapást mérnének az agresszorra, a cionista média azonnal fülsüketítő propagandakampányt indítana a ,,megtámadott, veszélyben lévő, újabb holokauszttal fenyegetett, szegény zsidók" megvédelmezése érdekében. Ebben az esetben pedig rövidesen az amerikai elnök is visszavonná azt az ígéretét, mely szerint ,,amerikai csapatok nem lépnek Szíria földjére". A ,,fenyegetett Izrael védelmében" legott meg is jelennének a helyszínen a tengerészgyalogosok. (Habár CIA-ügynökök, ,,katonai tanácsadók" és valószínűleg különleges egységek is már most is jelen vannak a közel-keleti államban.)
Ebben az egész döbbenetes tragikomédiában szégyenletes szerepet játszik az Egyesült Nemzetek Szervezete is. Miért nem szólal meg a világszervezet, amikor a napnál is világosabb, hogy egyik tagállamát Izrael részéről katonai támadás érte? Költői a kérdés, mivel a választ jól ismerjük: Kis- és Nagy-Izrael teljes mértékben a befolyása alatt tartja és zsarolja a ,,nemzetközi közösség" jelentős részét, a Biztonsági Tanácsban pedig a cionisták megakadályoznak minden Izraelt elítélő határozatot. Ezért az ,,Isten ajándékai" lényegében bármit megtehetnek a világban, rájuk semmiféle szabály, morális alapelv, nemzetközi jog nem vonatkozik. Egyelőre pedig sem Kína, sem Oroszország nincsen abban a helyzetben, hogy - az ismételt izraeli jogsértések és agressziók elítélésén kívül - szembeszálljanak a vérgőzös világhódítókkal. (Idővel azonban a mostani megalkuvásaikért súlyos árat fognak fizetni.) Az ENSZ valóban egy sóhivatal, de még annál is rosszabb: nem más, mint az izraeli világhatalom összes háborús bűncselekményét leplező, sőt igazoló szervezet, melynek létezése a humanizmus elveinek a durva megcsúfolása!
A téteket a cionisták közben fokozatosan emelik, és Szíria bombázásával valójában a teheráni vezetést is válaszút elé állítják. Ha ugyanis Irán katonailag erőteljesen fellépne damaszkuszi szövetségesének védelmében, akkor meglenne az ürügy a talmudisták kezében az Iszlám Köztársaság elleni háború megindításához. Ha viszont a perzsa állam meg sem kísérel segédkezet nyújtani szövetségesének, teljesen magára marad, és bezárul körülötte a vérengző világhódítók ostromgyűrűje. Ahonnét pedig nem lesz szabadulás.
Szíriát, Iránt, miként korábban Líbiát, Irakot és Afganisztánt, ugyanaz a borzalmas világerő fojtogatja, fenyegeti és hódítja meg, mint amelyik minket, magyarokat is talpa alá akar gyűrni. Ennek a világerőnek a képviselői gyűlnek össze a napokban Budapesten, hogy egy látványos erődemonstráció keretében az ,,antiszemitának" nevezett nemzeti mozgalmak értésére adják: a zsidó világhatalom kikezdhetetlen és abszolút, ezért vele szemben minden ellenállás hasztalan. Mi, magyarok egyelőre annyival jobb helyzetben vagyunk a cionista terjeszkedéssel szemben ellenállást kifejtő népekhez képest, hogy egyelőre még választhatnánk a tömeges, de békés tiltakozás útját is. Ehhez azonban honfitársaink millióinak kellene megérteni végre, hogy a cionista világhatalom példátlanul agresszív ,,elitje" hazánk teljes rabszolgasorba döntését és elfoglalását tűzte ki céljául. A harc eszközei egyelőre még tehát mások, mint a Közel-Keleten. Azonban ahogyan a palesztinoknak, Líbia, Szíria vagy Irán népének, ugyanúgy a magyarságnak sem hagytak más lehetőséget az őrült világhódítók, mint annak a létkérdésnek az eldöntését, hogy kívánunk-e térden állva, rabszolgasorban élni, vagy pedig felvesszük az elénk dobott kesztyűt, és harcba szállunk a szabadságért.

Perge Ottó - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/7/111709/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Abszurdisztán: Egyedül a Jobbik támogatta a fideszes indítvá
  2013-05-06 19:04:07, hétfő
 
  Abszurdisztán: Egyedül a Jobbik támogatta a fideszes indítványt, a kormánypárt nem
2013. május 06. 18:47
Hunhír.info

Nem támogatta a Fidesz-frakció azt a fideszes módosító indítványt, hogy az állampárti múlt is kockázati tényezőnek számítson a nemzetbiztonsági ellenőrzésen. Csak a Jobbik-frakció támogatta, a Fideszből mindössze Demeter Ervin és Nyitrai Zsolt szavazta meg.

A javaslatot az első Orbán-kormány polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli minisztere, Demeter Ervin és Németh Szilárd nyújtotta be a nemzetbiztonsági ellenőrzés új szabályairól szóló előterjesztéshez.

Annak a kérdőívnek a bővítését kezdeményezték, amelyet a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személyeknek kell kitölteniük.

Javaslatuk alapján az érintetteknek az esetleges kockázati tényezők között arról is vallaniuk kellett volna, kapcsolatban álltak-e 1990 előtt a kommunista, szocialista ideológia "kiszolgálására létrehozott szervezettel", vagyis tagjai voltak-e például az állampártnak.

Indítványukkal a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottságban is egyetértett a kormánypárti többség. A fideszes előterjesztők - Kocsis Máté és Csampa Zsolt - azonban nem támogatták.

A parlamenti szavazáson az indítvány elfogadását a képviselőcsoportok közül végül csak a Jobbik-frakció támogatta, a Fideszből mindössze Demeter Ervin és Nyitrai Zsolt szavazta meg.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64518
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letartóztatták az egykori auschwitz-birkenaui munkatábor egy
  2013-05-06 18:58:05, hétfő
 
  Letartóztatták az egykori auschwitz-birkenaui munkatábor egykori szakácsát
2013. május 06. 18:38
Hunhír.info

A stuttgarti ügyészség hétfői közleménye szerint a 93 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 1941 őszétől a háború végéig a munkatábor őreként bűnsegédként részt vett gyilkosságokban. Biztosan nem rakott elég húst a levesbe.

A közleményben a lágerőr nevét nem említik, a leírás azonban illik Hans Lipschisre, aki az első helyen áll a Simon Wiesenthal Központnak a legkeresettebb nácikat felsoroló, áprilisban megjelent listáján. Lipschis a Welt am Sonntag című német lapnak adott áprilisi nyilatkozatában hangsúlyozta: szakács volt Auschwitzban, és nem vett részt bűncselekmények elkövetésében.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64517
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
December 5. magyarázata: 1974-ben 61% nem tudta, mi volt Tri
  2013-05-06 18:43:28, hétfő
 
  2013-05-03. 10:39
December 5. magyarázata: 1974-ben 61% nem tudta, mi volt Trianon, 63%: az elcsatolt magyarok nem a nemzet részei

A magyarok szenvedélyes, jókedvű és barátságos emberek, akik feltétel nélkül büszkék a hazájukra. A lényeg a békés építkezés, árral szemben úszni nem jó, aki disszidál, nem hazafi - körülbelül ez volt a véleményük a hetvenes években a magyaroknak a nemzetről egy eddig titkos korabeli kutatás szerint. A Kádár-rendszer agymosása kifejezetten hatékony volt, bár így is nagy lyukak tátongtak az emberek fejében a szocializmusról.
Mit gondoltak az emberek a Kádár-rendszerben a tabunak számító témákról? Például a kommunista ünnepekről, Kádár Jánosról, Csernobilról vagy az abortuszról? Az internacionalizmusra és az osztályharcra koncentráló politikai légkörben egyértelműen a tabuk közé tartozott a hazafiasság, a határon túli magyarság sorsa vagy Trianon, amelyről nyilvánosan sokáig nem lehetett beszélni. Az MSZMP agitprop osztályán mégis elég pontosan tudták, 1974-ben ugyanis készült erről egy átfogó közvélemény-kutatás Magyarországon.
Most az OSA Archívumában (Open Society Archives) kutathatóvá váltak az 1969-ben alapított Tömegkommunikációs Kutatóközpont (TK) anyagai. A TK a Kádár-rendszerben részben közvélemény-kutató intézetként működött, jelentéseit azonban vagy a Magyar Rádió és Televízió, vagy az agitprop osztály számára készítette, azok soha nem kerültek nyilvánosságra. Egyes jelentések annyira bizalmasak voltak, hogy a kék színű dossziékból csak tíz példány készült: egy a TK igazgatójának páncélszekrényébe került, a többi pedig az agitprop osztályra.
A hetvenes és nyolcvanas években készült több száz jelentés közül az egyik legérdekesebb az 1974-es kutatási jelentés, a Nézetek a hazafiságról, a magyarságról és az inernacionalizmusról. A mintegy kétszáz oldalas titkos kutatási jelentésből kirajzolódó gondolkodásmód nagyon hasonlít a maihoz. A válaszok alapján a kötelességeit tiszteletben tartó, sokat dolgozó, keveset ellenkező, a politikával nem foglalkozó ember volt a magyarok ideálja.
A hazafiak együtt dolgoznak a KGST-ben
"Feladatunk az volt, hogy a szocialista hazafisággal kapcsolatos véleményeket derítsük fel" - írják a bevezetőben a készítők, akik végül is 564 ember megkérdezésével végezték el a reprezentatív vizsgálatot. A többség szerint a hazafiság "munka, az ország, a szocializmus építése", fontos a törvénytisztelet és az idetartozás érzése, a hűség, ami sokak szerint azt is jelenti, hogy valaki nem disszidál (a nyugati országokban élő magyarokat 71 százalék egyszerűen nem is tekintette a nemzet részének). A politikai hűséget említők aránya tíz százalék alatt maradt.
A válaszadók harmada szerint a hazafiság mást jelentett, mint korábban, és a többségtől a hetvenes évekbeli hazafiság kapott pozitívabb értékelést. Azt lehetetlen felmérni, hogy a válaszadók mekkora részben adtak teljesen őszinte válaszokat, és mekkora részben próbáltak igazodni a tőlük elvárthoz. Mindenestre néhány rajongó hangulatú választ idéztek a kutatók. Egy 45 éves tisztviselőnő például azt mondta: "mikor én iskolába jártam, az volt, hogy ellenségeink a csehek, meg a környező népek. Most ellenkezőleg, a KGST-ben együtt dolgozunk egymás javára". Egy 64 éves kazánfűtő pedig ezt mondta: "mostan sokkal jobban lehet szeretni, pártolni a hazát, mint régen. Most megérdemli a haza, hogy szeressék. Régen nyomor volt az egész élet, csak éhbért adott a haza".
Aki sokat utazik, nem hazafi
Nagyon sok válaszból az derült ki, hogy a Kádár-korban mindennél többre becsülték az emberek azokat, akik ellenkezés nélkül, összeszorított foggal, szorgalmasan dolgoztak. Aki pedig kibújt a kötelességei teljesítése alól, vagy elhagyta az országot, azt nem tartották túl sokra. A lakosság 55 százaléka szerint például nem lehetett jó hazafi, aki "minden évben külföldre utazik, pedig Magyarországot sem ismeri". Ahogy az a fiatal sem, aki igyekszik kibújni a katonai szolgálat alól (ebben 80 százalék egyetértett).
Nem volt jó hazafi az sem, aki hosszabb külföldi tartózkodás után sem érzett honvágyat (87 százalék), aki disszidált, hogy jobban éljen (93 százalék), aki nem akart gyereket (74), aki nem képességeinek megfelelően dolgozott (78 százalék) vagy nem tudta a Himnuszt (77 százalék), de 28 százalék szerint az sem, aki jobban szerette a külföldi tánczenét, mint a magyar nótát. Viszont az apolitikus magatartást tolerálták az emberek: 62 százalék szerint lehet jó hazafi, aki nem politizál.
"Számottevő azok részaránya, akik a magyar emberrel szemben olyan követelményeket támasztanak, hogy tegyen valamit az ország, illetve nemzetünk érdekében. (...) A kérdezettek több mint egyötöde azt tekinti magyarnak, hogy az országért, a szocializmusért, a hazáért megfelelőképp dolgozik. (...) Figyelemreméltó, hogy mennyivel többen említik a magyar ember ismérveként a békés építőmunkában való részvételt, mint amennyien szóba hozzák a honvédelemre való készenlétet" - ezek a megállapítások a kutatás készítőitől származnak.
A magyarok vidámak és büszkék
A hetvenes években a magyarok egyértelműen jó véleménnyel voltak saját magukról, pesszimizmusnak pedig szinte nyoma sem volt - legalábbis a kutatás eredményei alapján. Arra a kérdésre, hogy milyen a magyar ember, a többség eleve pozitív jelzőket említett. Ezek alapján a Kádár-korban a magyarok életvidám emberek voltak, akik szerettek enni, inni, mulatni, szívélyesek (barátságosak és vendégszeretők), valamint szeretik a munkát és szorgalmasak. A negatívumok között sokan az összetartás hiányát és ehhez hasonlókat (irigység, önzés, individualizmus) említettek. A tulajdonságok rangsora szerint a magyarokra legkevésbé a higgadtság, a békés természet, az alaposság vagy következetesség a jellemző, de még ezeknél is kevésbé a politizálás.
A felmérés szerint 1974-ben 91 százalék egyértelműen büszke volt arra, hogy magyar. "Magyarnak jó lenni, én még más nem voltam, csak magyar, onnan gondolom, hogy az a legjobb" - adott frappáns választ valaki a miértre. Másvalaki azt mondta, "konkrétan nem tudok válaszolni, de ha meghallom a magyar himnuszt, akkor borsódzik a bőröm, érzem, hogy magyar vagyok. Külföldön is olyan jó érzés, ha találkozunk magyarral." Volt azért olyan, aki óvatosabb volt: "valamikor úgy tanították az iskolában, hogy a másik bocskoros meg cselák. Szóval nem nagyon szabad verni a mellünket. Nemzetközinek kell lennünk, az a cél."

Miért büszke arra, hogy magyar?
"A magyar munkásosztály megmutatta az egész világ szemében, hogy egy agrárországból gyönyörű ipari ország lett, és a világpiacon mindenütt ott van a magyar áru, a magyar ipari termék."
"Világhírnevek vannak: a magyar konyha, a magyar zenészek, magyar állattenyésztés. Sok komoly dolgot tudunk felmutatni."
"Hős csatákat vívtunk, ki tudtuk harcolni, hogy szabadon éljünk."
"Mert olyan szép történelme talán senkinek sincs, mint a magyaroknak."
"Mert ebben a demokráciában a nép olyan dolgokat produkál, hogy kevés tőkés országban produkálnak ilyet."
"Elég sokat küzdöttünk az évszázadok során, míg ide eljutottunk. Még a világpolitikában is van szerepünk."
"Büszkék lehetünk, a miénk a legjobb föld, itt terem meg a legjobb gyümölcs, minden. Jó az éghajlat is, jó helyet választottak az őseink."
"Ez egy elismert dolog, hogy a magyar egy kiváló ember, jól dolgozik, dicsőséges."

A kutatás készítői szerint a nemzeti büszkeség fontos része volt - mivel majdnem mindenki említette -, hogy a magyarok annak ellenére teljesítenek jól, hogy annyira kicsi ország: "Mert szorgalmas kis ország vagyunk. A kis magyar elhozza az aranyérmeket sportban, és felveszik a versenyt iparfejlődésben még Amerikával is." Elevenen élt a másik toposz is a válaszadókban, akik azt emelték ki, hogy annyi szenvedés után, amennyit a történelem a magyaroknak tartogatott, pusztán az is büszkeségre ad okot, hogy itt vagyunk.
A "mire lehetünk különösen büszkék" kérdésre a következő sorrendet állították fel a válaszadók: iparunk, mezőgazdaságunk, történelmünk, sportolóink. Erről a kutatók azt jegyezték meg: "a válaszokat értelmezve talán megfogalmazhatjuk azt a feltevést, hogy azok belső arányai bizonyos fokig tükrözik a propaganda munkát".

Miért nem büszke arra, hogy magyar?
A válaszadók fele szerint Magyarországnak nincs miért szégyenkeznie. 35 százalék szerint akadt azért szégyellnivaló, viszont a húsz évesnél fiatalabbak 46 százaléka, az egyetemet végzettek 73,5 százaléka szégyellt valamit.
Sorrendben:
- a második világháborúban való részvételt (32 százalék)
- "a magyarok emberi hibáit" (21 százalék)
- a disszidálásokat (amelyek szégyent hoztak a szocializmusra) (15 százalék)
- 1956-ot (11,5 százalék)
- a múlt reakciós politikai rendszereit (8,1 százalék)
- a felszabadulás utáni hibákat (7,5 százalék)
- a területi veszteségeket (5 százalék)

Azt sem tudták, micsoda Trianon
A külpolitikára, a történelmi fordulópontokra vonatkozó kérdésekre meglehetősen jól válaszoltak a megkérdezettek, úgy tűnik, jól megtanulták az ideológiai leckét az iskolában. Magabiztosan felelték például az egyik kérdésre, hogy főként a szovjet népnek köszönhet sokat a magyar, és főként a politikai segítségükért kell hálásnak lenni. A magyarok 40 százalék szerint azért harcoltak az első világháborúban, mert "a németek belekényszerítették a magyarokat, az urak belekényszerítették a népet."
Ezután viszont nagy kihívást jelentett a trianoni békeszerződés értelmezése. A kutatás készítői így vezették be ezt a kényes kérdést: "Az első világháborúban elszenvedett vereség a maga módján vetett véget annak a válságnak, amely a soknemzetiségű magyar állam kereteit feszegette. Tudnak-e a kérdezettek a trianoni békéről, és ha igen, miben látják ennek okát - erre vonatkozott a következő két kérdésünk." Majd meglepő eredménnyel szembesültek: "a Horthy-rendszer 25 éves irredenta politikájának ismeretében meglepőnek látszik, de tény, hogy - adataink szerint - a felnőtt magyar lakosság 61 százaléka nem tudja, hogy mi volt a trianoni béke."

Ezt az eredményt azért árnyalja, hogy más válaszok alapján 44 százalék nem tudta, mi az a varsói szerződés, 21 százalék pedig rosszul tudta. 40 százalék sosem hallott még a KGST-ről, 14 százalék pedig rosszul tudta, hogy mi az. A "nacionalista" kifejezésről 64 százalék egyáltalán nem tudta, hogy mit jelent. Arra a kérdésre, hogy az antiszemitizmus mit jelent, 76 százalék nem tudta a választ. "Zsidóknál volt... a zsidók voltak antiszemiták" - találgatott egy 64 éves nyugdíjas.

Miért csatoltak el Magyarországtól területeket?
- elvesztettük a háborút, hadisarcot kellett fizetnünk (32 százalék)
- a szomszédos országok, a nyugati hatalmak meg akartak minket gyengíteni (21 százalék)
- az elcsatolt területeken főleg nemzetiségek éltek (19 százalék)
- a szomszéd országok, a nyugati hatalmak elfogultak voltak velünk szemben (5 százalék)
- elnyomtuk a nemzetiségeket (2 százalék)

A hetvenes években a határon túli magyarokról a nagy többség azért tudta, hogy léteznek, de nem feltétlenül tekintette őket a nemzet részének. Az akkori legidősebbek - valószínűleg azok, akik emlékeztek a világháború előtti időkre - legnagyobb része igen, viszont az akkori huszonévesek 63 százaléka szerint nem a nemzet részei. A falusiak több közösséget éreztek velük, a városiak jóval kevesebbet, ahogy a pártfunkcionáriusok is. Egy kérdés arra vonatkozott, hogy vajon a határon túliak miért vesztik el fokozatosan az anyanyelvüket. A válaszadók ötöde szerint a saját hibájukból. Ötödük szerint ez természetes folyamat, 22 százalék szerint pedig külső kényszer hatására. Az egész témakörről az akkori legfiatalabb 3 korosztálynak, azaz a 40, a 30 és a 20 alattiaknak volt a legkevesebb fogalma.
Augusztus 20. nem Szent István napja!
Az ünnepnapok ismeretére vonatkozó kérdéssel is sokakat sikerült összezavarni. Április 4-éről, a felszabadulás ünnepéről még 86 százalék tudta, hogy micsoda, és ezt tartották a legfontosabb ünnepnek is az összes közül. A második legfontosabb ünnep november 7-e (a nagy októberi szocialista forradalom napja) volt a válaszadók fejében. A munka ünnepéről, május elsejéről már 27 százalék nem tudta, hogy micsoda, de azért a harmadik helyre kerül a legfontosabbak között. A magyar nemzeti ünnepek csak ezek után következtek.
Elég rosszul szerepelt augusztus 20-a, mert erről csak 70 százalék tudta, hogy minek a napja. Igaz, ebben szerepet játszhatott, hogy a felmérés készítői nem tekintették jó válasznak, "ha augusztus 20-át valaki úgy nevezte új kenyér ünnepének vagy Szent István napjának, hogy emellett nem hivatkozott arra, hogy az Alkotmány ünnepe." A lakosság tudása még hiányosabb volt március 15-ével, november 7-ével, október 6-ával és március 21-ével kapcsolatban. Az utóbbit, a Tanácsköztársaság kikiáltásának napját 54 százalék nem tudta beazonosítani.
Wirth Zsuzsanna - Origó

További részletek: http://kuruc.info/r/9/111611/#ixzz2SX1dQDh7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit hozott hazánknak az EU-tagság? - Morvai a Kossuth Rádiób
  2013-05-06 18:37:18, hétfő
 
  Mit hozott hazánknak az EU-tagság? - Morvai a Kossuth Rádióban

http://www.youtube.com/watch?v=ZGLC759sDAY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért is Szíria?
  2013-05-06 18:30:58, hétfő
 
  Miért is Szíria?
Szíriai Hírek

Szíria a kelet kapuja, Irán fő szövetségese, és Izrael ősi ellensége. Miért pont Szíriába akar mindenki demokráciát meg szabadságot bármennyibe is kerülne?

Szíria egy teljesen önellátó ország, semmi nemzeti adóssággal nem rendelkezik. Egy olyan ország mely teljesen önellátó, az agrár ágazat számos területén export termékeket is termel.

Aleppó az ország második legnagyobb városa a gyáriparáról híres már év tizedek óta mely nem csak hogy az egész országot eltudta látni minőségi ruházattal textil termékekkel, de még évről évre egyre nagyobb mennyiségű árucikket exportáltak külföldre.

Nem beszélve arról hogy talán az egyik legnagyobb gyógyszer ipar az egész régióban szintén Aleppóban meg Damaszkuszban volt, kiváló minőségű gyógyszereket a nyugati árakhoz képest 80-90% al olcsóbban állították elő és hozták forgalomba.

Az ország 2 évvel ezelőtt sokak szerint olyan volt leginkább mint Oroszország 1990-ben, a lehetőségek, és befektetések országa...

Mindezek mellett Szíria az az ország melynek több mint 70% bevétele a nemzeti hadseregre ment!

Szíria volt a harmadik legbiztonságosabb ország a világon, és Kína után a második legrohamosabban fejlődő GDP szerinti ország, Szíria helyszinileg pont 3 kontinenset köt össze Afrikát, Európát, meg Ázsiát. Szíria az az ország mely sosem kötött békét Izraellel ...és a mai napig a botrány ellenére is az országban Iránnal ketten az egyetlen támogatói a Libanoni felszabadító hadseregnek a Hezbolláhnak, meg a palesztin felszabadító mozgalmaknak! szintén említésre méltó hogy Szíria volt Iránnal az a két ország ki támogatta az Iraki ellenállást az Iraki nemzeti hadsereg bukása, és az ország megszállása után...


Miért is Szíria? Mert a rakétákat amiket Telavivba lőttek pár hónappal ezelőtt a palesztin ellenállás tagjai azok mind szír gyártmányú, vagy fejlesztésű volt!

Miért is Szíria? Szíria sokak szerint egy olyan ország melyet nem lehet hadilag megtámadni mivel olyan rakéta rendszerrel rendelkezik mely igazi fenyegetés lenne Izrael számára, nem beszélve arról hogy igen csak komoly szövetségesekkel rendelkezik mint Oroszország és Kína melyek nem csak hogy eddig sem engedték meg a Nato beavatkozását az országba de folyamatosan támogatják is az államot ahol csak lehet.

Miért is Szíria? Ha bukik Szíria akkor bukik az egész Arab ellenállás a régióban mivel az összes többi arab ország vagy hivatalosan, vagy falak mögött már rég békét kötött a cionista állammal és csak is egy arab ország meri fegyverezni a lázadókat Izrael ellen az Szíria.

Miért is Szíria? Mert ha bukik akkor következhet Irán, és ha Irán bukna akkor következhetne talán egész Ázsia.

Miért is Szíria? Mert Szíriát ha sikerül elárasztani iszlamista fegyveresekkel és megdölne a mostani rendszer akkor az egész térség instabillá válna így jogot formálnának a Közel-Kelet megszállásához, meg Szíriában is létre lehetne hozni egy iszlamista rendszert mint a báb Egyiptomi, Tunéziai meg Líbiai rendszereket majd egyesíteni őket egy muszlim unióban mely leginkább az EU ra hasonlít." és bár most sok olvasónak őrült ötletnek tűnik" csak hogy az európai médiumokban dicsőítik az iszlamista lázadókat ahogyan azt az Indipendent tette valamikor Oszama Bin Ladennel. ráadásul erre az muszlim unióra bármikor rá lehet kenni azt hogy terrorista és ezzel az ürüggyel meg is lehet sőt meg is kell szállni! Jusson mindenki eszébe Afganisztán vagy a többi ország. Soha egyik sem jelentett igazi fenyegetést Izraelre, de még is a középkori állapotokat teremtettek a demokrácia nevében. Ha a szír hadsereg összeomlana és megsemmisülne akkor az utolsó bástya is elveszne ami még ellenáll a Cionsita agressziónak

Miért is Szíria? Mert Izrael valódi hatalma nem az atom fegyverében van hanem három ország összeomlásában rejlik: Szíria, Irak, és Egyiptom." - mondta ezt anno David Bin Gurion "Ezek közül Irak és Egyiptom már évek óta nem okoz semmiféle veszélyt Izraelre nézve.. de ha egyszer Szíria megbukik, akkor valósággá válni Izrael nagy álma a Cionista állam a Nílustól az Eufráteszig."

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.