Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
A Győzelmünk Napja még odébb van..
  2013-05-08 21:48:01, szerda
 
 




A Győzelmünk Napja még odébb van..




Amióta az ősember összeveszett társával egy húsos koncon, azóta jaj a legyőzötteknek. Elaggott veteránok ma a győzelem napját ünneplik, önfeledten simogatják vörös csillagos kitüntetéseiket.

Akárhogy is nézzük, nem lehetnek ők a haza megbecsült fiai, hiszen behódoltak, s kiszolgáltak egy olyan rendszert, amely 40 évre megnyomorította Magyarországot. Az antifák rendőri biztosítással ünneplik a nagy eseményt, a judeobolsevik ávósok és leszármazottjaik a hatalmas nyugdíj bűvöletében rikácsolnak, azok, akiknek meg tönkretette életét a nagy felszabadítás, legfeljebb valami lepusztult kocsmában motyognak valamit jogos sérelmeik felett. Negyven fele húsz, és most, hogy agg hazaárulók imádkoznak a zsidó Leninhez a fasizmus és nácizmus erősödése miatt, gyorsan kifelejtik bomlott agyukból: 65 éve egy vörös, ötágú csillagot kényszerítettek Európa egyik felére és közepére, húsz éve meg egy hatágú sárgát. Csak a cél nem változott: arccal a nácizmus és az antiszemitizmus ellen.

A vérvörös bundába öltözött identitászavaros vörös medve leparolázott a kopasznyakú amerikai sassal, hogy aztán valami csendes megegyezéssel két részre ossza a világot. A Csendes-óceánnál ekkor még nem értek véget a csaták, ahhoz erődemonstráció kellett és atombomba. Május 9-én viszont eldőlt, hogy a legázolt és lepusztított kelet-európai területen a sarló-kalapácsos veszedelem lesz a nagyúr.
Persze, a pincéből előbúvók azóta is ünneplik a hódítókat. Nekik lehet, hogy jelentett valami megkönnyebbülést a szennyes vörös áradat, de a többség legfeljebb csak néha böffenthetett a gulyáskommunizmus gulyáságyúi mellett.

Németország kapitulált május 9-én, s nálunk, tőlünk északra, keletre és délre berendezkedett az intézményesített vörös terror. Az úgynevezett győzelem napjának magyarországi hordalékát pedig mindenki ismeri. Egypártrendszer, börtön, bitó, kitelepítés, kuláklista, és ami a legfájóbb, az évtizedekre agyba vésett jelszó: sírig tartsd a pofád!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Náci sáskák pusztítanak
  2013-05-08 21:38:18, szerda
 
  Náci sáskák pusztítanak

Sáskajárás Izraelben

Az Egyiptomból érkező sáskák raja elpusztítja Izrael déli részét. A sáskák már felfalták a mezőgazdasági területek növényzetét. Súlyos károk érték az olíva- és gyümölcsültetvényeket. Az autósok veszélynek vannak kitéve, ugyanis az utakon akkora mennyiségben találhatóak meg a sáskák, hogy nem látni hol ér véget az úttest és hol kezdődik a homok. A helyi tisztviselők azt állítják, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium elvesztette a helyzet feletti irányítást.

Elképzelhető, hogy rasszista náci (esetleg iszlám szélsőséges) sáskák pusztítják Izraelt. A zsidók száz évig fognak kártérítést követelni sáskahauszt címen, sáskajáró emlékközpontok épülnek, és minden évben emléknapot és konferenciákat tartanak, valamint az iskolákban bevezetik a kötelező oktatását, a tagadását pedig szabadságvesztéssel büntetik.

Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/05/08/naci-saskak-pusztitanak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nemzet haldoklása?
  2013-05-08 21:33:40, szerda
 
  A nemzet haldoklása?


Itt a vég? Fogyatkozik a magyar. Nincs gyermek vállalás, minden napos az abortusz, a cigány hordák lincselnek. Ki véd meg magyar? Az állam? Az az államvezetés, ami egy bűnszervezet? Igen, egy bűnszervezet. Betiltja a szerencsejáték automatákat, hogy majd a piacot újra osztva kioszthassa a későbbiekben csókosoknak. Az állami földek bérleti jogát szintén belső szinten osztotta szét, akárcsak a dohánykoncessziós jogokat... Újra oszt mindent, ami neki jól jövedelmező lehetőség.

És a kormány irányítja a Belügyminisztériumot. A rendőrség büntet reggel, délben, este. Egy túrára készülő csoportot előállítanak (pécsi PHM túra). Közben Pécsett mehet a nemi erőszak, a gyilkosság, a kifosztás. Legutóbb a pécsi fideszes polgármester lányát bántalmazta brutálisan, fosztotta ki, és erőszakolta meg egy nem hiába született polgártársunk. Bár a nemi erőszak tényét tagadják, az egyik hotel biztonsági kameráján látható amint Nyerges és a polgármester lánya hat percig össze vannak tapadva... Üldözik a Gárdát, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet és mindent ami a közösségi védelmet szolgálná. Már a gumilövedékes, elöltöltős múzeális fegyver kategóriát is tiltani akarták ez év január 1-től, de későbbre halasztották a tiltást. Persze a cigány bűnöző autójában lehet vipera, macséta, szamuráj kard, fegyver hiszen a rendőrség nem akarja és/vagy nem meri ellenőrizni. A rendőrnek a cigánnyal szembeni intézkedés nyűg. A rendőrnek van civil élete, családja és félti azt jogosan. Ugyanakkor eljár az ellen, aki a cigányt megfékezni kívánja, hiszen egy gárdista, paxos vagy akárki, aki a nemzetért tenni kíván, nem fenyegeti a rendőr családját.

Nálunk itt a városban a cigány stricik ellen fellépni nem mernek és megmagyarázzák, ködösítenek. A rendőr sokszor jogos védelmi helyzetben magát sem képes megvédeni (kenderesi eset).

Ki fog titeket megvédeni? Mit tesztek a nemzetért? Mit tesztek magatokért és a szeretteitekért?

Nem várhattok arra, hogy majd jön a Gárda, Betyársereg vagy összeomlás esetén az MNA, és majd rendet tesz. Hibás logika. Ha magad nem akarod megvédeni, és ennek érdekében semmit nem teszel, mi jogon várod el, hogy bárki is érted tegyen valamit? Nem kell Rambónak lenni. Nem kell kalasnyikovval az utcán rohangálni. Sportolj, menj el valamilyen küzdősportra, tanulj harcművészetet. Vásárolj magadnak egy gázsprayt, és tanuld meg használni, szükség esetén előrántani. Vásárolj egy gázrevolvert vagy egy gumilövedékes fegyvert. Hordj magadnál egy maximum 8cm penge hosszúságú bicskát. Vagy egy maroktőrt. Tarts házőrző kutyát. Ne hunyászkodj meg, ha a cigány emberkedik az utcán. Légy határozott, és tervezd meg a családod védelmét. Kerüld el az áldozattá válást, ha pedig mégsem megy, hagyatkozz a testi erődre, és a nálad lévő önvédelmi eszközökre. Ha te ennyit nem teszel meg magadért, jogosan nem várhatod el, hogy bárki is melléd álljon. Tégy a hazádért, a nemzetért, családodért! Higgyél Istenben, és fordíts gondot a lelked ápolására is. Vállalj gyermeket, és tégy a nemzet haldoklása ellen. Legyél példás szülő, és segíts a feleségednek a gyermeked gondozásában. Légy férfi, és szeresd a nőt, aki életet ad gyermekeiteknek!

Bár divat a buziskodás, a válás, az abortusz stb., de te utasítsd el ezeket a sátáni praktikákat! Mondj nemet a drogokra. Ne engedd, hogy az alkohol mámora és a dohányfüst hatalmába kerítsen. Lépj ki a konzumidióta, szürke tömegember, fogyasztói társadalom arctalan sokaságából.

Tégy meg mindent a családod szintjén. Majd közösségi szinten a nemzet haldoklása ellen.

Ha van hited, lelkileg erős vagy és elszánt, harcolj!

Így vagy úgy, de mindig van egy kiút!

Borulj le Isten elé, tárd ki a szíved neki, és ő majd erőt és kitartást ad neked a harcodhoz!

Kalotaszegi Móc - Jövőnk.info
2013. május 06.

http://www.jovonk.info/2013/05/06/nemzet-haldoklasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
15 ezer munkahely szűnhet meg, és 3500 kisbolt zárhat be a "
  2013-05-08 21:01:27, szerda
 
  2013-05-08. 12:53
15 ezer munkahely szűnhet meg, és 3500 kisbolt zárhat be a "családbarát" trafiktörvénynek köszönhetően

A magyarországi dohányforgalom nagyjából harmadát bonyolítják külföldi multik, miközben a 40-42 ezer árusítóhelyből legfeljebb 4-6000 van külföldi tulajdonban. Miközben a kormány azzal védi a trafiktörvényt, hogy a magyar családi vállalkozók érdekeit képviseli, 35 ezernél is több magyar kézben lévő boltból, kocsmából, étteremből szorul ki a cigaretta. A GfK piackutató számításai szerint 10-15 ezer munkahely szűnhet meg, és 2500-3500 kisbolt zárhat be az állami monopóliummá tett dohánykereskedelem miatt.
A miniszterelnök szerint nemzeti szempontok miatt is fontos volt a trafiktörvény, mert "így a magyaroké lesz a profit". A Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János szerint a törvény érthetően érzékenyen érinti a nagy nemzetközi és a magyar cégeket, de "a kormány kifejezett célja volt, hogy a magyar családi vállalkozásokat hozza helyzetbe a piacon a multinacionális láncokkal szemben". A trafikpályázat eredménye azonban eddig inkább azt mutatta, hogy a családi vállalkozók helyett a CBA felsővezetése, a Continental dohányipari csoport tulajdonában lévő értékesítői hálózat, vidéki önkormányzati politikusuk és családtagjaik, illetve kusza strómanhálózatok a törvény nyertesei.
A miniszterelnök és államtitkárának érvelésével azonban más baj is van. Az Index birtokába jutott iparági adatok szerint a dohánykereskedelemből származó profit mintegy kétharmada most is magyar vállalkozók, betéti társaságok és kft.-k zsebébe megy. Ez azt jelenti, hogy a magyar családi vállalkozásokat semmilyen törvénnyel nem kellett volna helyzetbe hozni, mert egyszerűen nem szorultak rá, hiszen most is ők vannak helyzetben.
Miből él egy cigarettaboltos?
A dohányárusok a cigisdobozonkénti néhány százalékos árrésből - amit Lázár egy törvénnyel most megemel -, a polcpénzből, a készlettartási díjból, és a gyártóktól érkező értékesítési és marketingdíjakból élnek. Ez évente nagyjából 20-30 milliárd forintos összprofitot jelent a kiskereskedőknek.
A GfK korábbi piackutatása szerint ma országosan nagyjából 42 ezer üzletben lehet cigarettát venni, a teljes forgalom 90 százaléka viszont nagyjából 20 ezer bolt között oszlik el. Az intézet szerint a dohányforgalom fele kisboltokban, vegyes élelmiszerboltokban valósul meg.
A kormánypárti politikusok állítása azonban az, hogy az értékesítési csatornáknak az elsöprő többsége pár száz magyar vállalkozót leszámítva multik kezében van, tehát az emlegetett 20-30 milliárdos nyereség nagy része is külföldi nagycégek kasszájában landol.
Az iparági adatok cáfolják ezt az állítást. Az alábbi táblázat első oszlopa kiskereskedelmi üzletfajtákra bontva mutatja meg az adott bolttípus részarányát a kiskereskedelemi piacon, a második oszlopból pedig kiderül, hogy az adott bolttípusra a cigarettaeladások mennyiségéből mekkora része jut.
Zoom
Kinek a kezében? Kinek a zsebében?
Már csak az a kérdés, hogy a forgalom, és így a dohánykereskedelmen elkönyvelt profit mekkora része landolhat magyar, illetve külföldi vállalkozóknál. Ezzel kapcsolatban a fentiekhez hasonló pontos adatok nem érhetők el, csak iparági források becslései.
Kiindulópontként feltételeztük, hogy a hiper- és szupermarketek, illetve a diszkont áruházak egytől egyig külföldi multik kezében vannak (ez nyilván a multik javára torzít), illetve valamelyik külföldi üzletlánchoz tartoznak. Ezek együttesen a forgalom 13 százalékát adják.
A trafikok kategória a maga 12 százalékos mennyiségi részesedésével nagyjából felerészt külföldi tulajdon, a piacon ugyanis meghatározó szereplő az a Lapker (Relay, Inmedio), ami a Posta hírlapterjesztési ágazatának privatizálásával a '90-es évek végén többségi francia tulajdonként kezdte meg a működését, ma pedig főként a nagyobb városokban van jelen.
A külföldi kézben lévő boltokhoz szintén hozzáadhatjuk a benzinkutak közel tíz százalékos részesedésének egy részét, de inkább csak azért, hogy a végső számok véletlenül se torzítsanak a kormánynak kedvezőtlen irányba. A valóságban a kutakon működő boltok jelentős részét magyar vállalkozók üzemeltetik franchise rendszerben, illetve ezek nagy része eleve egy magyar multi, a Mol kezében van.
A fentiek alapján a forgalom (mennyiségi szempontból) legfeljebb harmada bonyolódik többsége külföldi tulajdonban lévő multikon keresztül. A fenti levezetésből is kiderül, hogy a szám inkább felfelé torzíthat, ezért valószínűbb, hogy a valós részesedés valójában csak 26 és 30 százalék között van.
Mivel a hiper- és szupermarketek, illetve diszkontok a forgalom szempontjából arányaiban felülreprezentáltak, tehát egy-egy üzlethelyiségre sokkal több cigarettavásárló jut, mint a magyar kisboltokra, kocsmákra és éttermekre, így értelemszerűen az emlegetett 42 ezres, cigarettaárusítással is foglalkozó bolthálózat darabszámra nem a harmadát, hanem ennél jóval kisebb részét teszik ki a külföldi tulajdonban lévő boltok. Egy iparági forrás szerint a külföldi kézben lévő boltok aránya 10 és 15 százalék között van, de közelebb a tíz százalékhoz, ami "csupán" 4000-6000 darab külföldi kézben lévő üzletet jelent.
A trafiktörvényen tehát elsősorban nem a kormány által emlegetett multik buknak, ahogy a forgalom nagyobbik részét sem ők bonyolítják, így a profit többségét sem ők rakják zsebre, hanem a magyar vendéglátók és kisboltosok, akik 36-38 000 bolttal érintettek a dohánykereskedelemben. Mivel a vállalkozók egy szűk szeletének egynél több üzlete van, így a ténylegesen érintett vállalkozók száma a 36-38 ezernél valamivel alacsonyabb lehet, de valószínűsíthető, hogy legalább 35 ezren vannak. Ők azok a magyar vállalkozók, akik biztosan rosszul járnak a trafiktörvénnyel.
A GfK korábbi számításai szerint a törvény hatályba lépése miatt akár 2500-3500 kisbolt is bezárhat, az állami monopóliummá tett dohánykereskedelem miatt pedig nagyjából 10-15 000 munkahely szűnhet meg. Eközben a külföldi tulajdonban lévő dohánygyárak, akik többet keresnek a dohányon, mint a pár százalékos árréssel dolgozó kiskereskedők, egyáltalán nem szorulnak ki a piacról, legfeljebb csak a részesedésük csökken majd.
(Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/111846/#ixzz2SjHNnHAk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
94 éve gyilkoltak a Lenin-fiúk Devecserben
  2013-05-08 20:45:36, szerda
 
  94 éve gyilkoltak a Lenin-fiúk Devecserben
2013. május 08. 10:29
Hunhír.info

Most lássuk kik vezették és irányították mindezt. A teljesség igénye nélkül beszédes nevek következnek: Kun (Kohn) Béla, Ágoston (Augenstein) Péter, Pogány (Schwartz) József, Szántó (Schreiber) Béla, Szamuely (Sámuel) Tibor, Landler Jenő, Vágó (Weiss) Béla, Varga (Weissfeld) Jenő, Székely (Waissit) Béla, Kunfi (Kunstätter) Zsigmond, Lukács (Lőwinger) György, Rákosi (Roth) Mátyás, Bőhm Vilmos, Hevesi (Honig) Gyula, Erdélyi (Ehrlich) Mór, Illés (Braun) Artúr, Kalmár (Kohn) Henrik, Preisz Mór, Vince (Weinberger) Sándor, Lengyel (Goldstein) Gyula.

1918 szeptemberétől decemberéig az ország háromnegyedét az Antant csapatok - csehek, románok, szerbek, franciák - szállták meg.
A hazaáruló Károlyi kormány átadta a hatalmat a szociáldemokratáknak és a kommunistáknak. Mivel fegyverletételre szólította fel az amúgy nagyszámú és hadra bírható magyar katonákat, lényegében kiszolgáltatta hazánkat a szomszédos országoknak. Ezzel hazaárulást követett el és közvetlenül felelőssé tehető az 1920-as trianoni gyalázatért.
1919. március 21-én kikiáltották a proletár-diktatúrát, azaz a Tanácsköztársaságot.
1919 április elején országos kommunista tanács-választások voltak és megalakultak a falusi Munkás- Katonai és Földműves Szegények Tanácsai. Ekkor megkezdték a beszolgáltatásokat, erőszakosan elvettek a gazdáktól, amit csak tudtak. Megindult a magyar vidék szisztematikus szétverése, a parasztság megalázása, sok esetben lemészárlása.

"Mindenütt szaladgálnak, ágálnak az ellenforradalmárok, üssétek le őket!
Üssétek agyon ott, ahol találjátok őket!
Ha csak egy órára is sikerül felülkerekedni az ellenforradalomnak, nem lesz kíméletes egyetlen proletárral sem.
Mielőtt vérébe fojtanák a forradalmat, fojtsátok őket a vérükbe!"

Ezekkel a mondatokkal uszított a magyarság ellen a véreskezű kommunista, Szamuely Tibor a Vörös Újság, 1919. február 11-ei számában.

A kor szemtanúinak vallomásait, a Lenin-fiúk kegyetlenkedéseit Marjay Frigyes ,,Kereszteshadjárat 1941" című művében foglalta össze: ,,Szamuely Kun Béla engedélyével - az ellenforradalmi akciók színhelyén saját személyében gyakorolta a rögtönítélő forradalmi törvényszék jogait. Legtöbbször kihallgatás nélkül, rendszerint kézlegyintéssel vagy jelbeszéddel mondott halált az elébe vezetett áldozat fejére, de gyakran szóbeli ítéletet is hozott. Ilyenformán például: ,,Menjen a fa alá" ... Ez hóhérainak elég volt, hogy cselekedjenek. Kivégeztetett Szamuely ötletszerűen olyan embereket is, akikhez a gyanúnak árnyéka sem ért el. A dunapataji vérengzés alkalmával például megsebesült Szabó János gazda, akit élve a halottak közé temettetett. Sopronkövesden egy Schmidt nevű öreg vasúti pénztárost akaszttatott fel és szerencsétlen áldozatának 25 percig tartó vergődését a saját fiával nézetté végig, majd ugyanarra a fára a fiút is az apja mellé akaszttatta. Így pusztította ki ez az emberi fenevad a köréje csoportosult válogatott gazemberekkel és gyilkosokkal a magyar vidék legderekasabbjainak százait. Dunapatajon 64 embert végeztek ki, Kalocsán 40-et, Debrecenben 86-ot."

Most lássuk kik vezették és irányították mindezt. A teljesség igénye nélkül beszédes nevek következnek:
Kun (Kohn) Béla, Ágoston (Augenstein) Péter, Pogány (Schwartz) József, Szántó (Schreiber) Béla, Szamuely (Sámuel) Tibor, Landler Jenő, Vágó (Weiss) Béla, Varga (Weissfeld) Jenő, Székely (Waissit) Béla, Kunfi (Kunstätter) Zsigmond, Lukács (Lőwinger) György, Rákosi (Roth) Mátyás, Bőhm Vilmos, Hevesi (Honig) Gyula, Erdélyi (Ehrlich) Mór, Illés (Braun) Artúr, Kalmár (Kohn) Henrik. Preisz Mór, Vince (Weinberger) Sándor, Lengyel (Goldstein) Gyula.

Devecserben 1919 tavaszán Hetzl József asztalossegéd lett a teljhatalmú kormánybiztos és egy személyben párttitkár és a Járási Tanács elnöke is. Erhardt József a helyi tanács élére került. Helyi támogatóik Vathy Sándor, Csaplár János, Szabó István, Somogyi József voltak. Devecserben is forradalmi törvényszék alakult. Megalakították a Vörös Őrséget. Ezzel a helyi polgárság, a gazdatársadalom és a nép ellenszenvét váltották ki.

Az ellenállás egyik szószólója Krassovszky Gyula tanító volt. 1919 áprilisától olyan hírek terjedtek, hogy a pápai és veszprémi kommunisták megbuktak. Május 5-én Hetzlék Veszprémbe utaztak, ez idő alatt derék hazafiak: Torma Károly, Ferenczy Lajos, Somogyi Ferenc
szervezték a kommunista rémuralom megdöntését. Fegyvereket szereztek, megtámadták a Vörös Őrséget, letartoztatták a Direktórium tagjait, mindenkit mozgósítottak Devecserben. A hír hallatára Pápáról és Veszprémből is jöttek a "vörösök", hogy védjék a Tanácsköztársaságot. Devecser határában megütköztek, minek következtében az "ellenforradalmárok" visszavonultak. A "vörösek" bevonultak, elfogták a vezetőket és 1919. május 6-án este a templomtoronyba gépfegyvereket állítottak. Több halálos ítélet született, melynek nyomán a devecseri hóhérként elhíresült Somogyi József pápai vöröskatona közreműködésével Baják Istvánt, Bőnyi Gyulát, Ferenczy Lajost május 7-én, Krassovszky Bélát május 8-án a templom előtti téren kivégezték. Somogyi Jánost május 15-én a temetőben lőtték agyon. Dr. Belák Endre végül ,,csak" 6 év börtönt kapott.

1919. augusztus elsejével vége lett a vörös terrornak és ezután Devecserben a rend helyreállt. A diktatúra bukásának híre Pápán 1919. augusztus 2-án terjedt el. A hírre Lovászpatonán a plébános kitűzette a toronyra a háromszínű magyar zászlót és együtt örvendezett a híveivel. Egy Simon József nevű vörös terrorista a szomszéd faluból átment Lovászpatonára és agyonlőtte a plébánost. Ez volt a vörösök utolsó ismert gyilkossága 1919-ben, de nem a történelemben.

bakony hírmondó

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64585

******************

MIND ZSIDÓ VOLT,ISTEN AJÁNDÉKAI,VITYA SZERINT!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellenzéki pártot alapít a Fidesz
  2013-05-08 13:01:21, szerda
 
 
Ellenzéki pártot alapít a Fidesz
2013. május 8., szerda

A színvonaltalan, összeszedetlen és megosztott ellenzék helyett erős, kritikus és konstruktív pártot hoz létre a Fidesz-MPP.


A Nemzeti Ellenzéki Együttműködés Pártja azokra a szavazókra számít, akik bizonytalanok vagy kormányellenesek, de az ellenzék egyik alakulatában sem tudnak megbízni. Az ellenzék vezetésével Kocsis Mátét bízta meg Orbán Viktor, aki fiatalos lendületével és kommunikációs tapasztalatával optimális a pozícióra.

,,A jelenlegi balliberális ellenzék és a szélsőséges Jobbik méltatlanok a kormánypártok színvonalához, a Bayern sem szeretne a Pakssal játszani" - világította meg egy futballhasonlattal a kormányfő a pártalapítás lényegét.

Az ellenzéki párt irodáit trafikokban és olyan Fidesz irodákban alakítják ki, ahol van hely. A párt várja soraiba azokat a diákokat is, akik jelenleg tévúton járnak, de nyugdíjasoknak is könnyű szívvel tesznek ígéreteket, hiszen a 2014 után is ellenzékben folytatják tevékenységüket, így nem kell majd azokat beváltaniuk.

http://hircsarda.blog.hu/2013/05/08/ellenzeki_partot_alapit_a_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Ronald Lauder úrnak, a Lauder Javne Iskola alapí
  2013-05-08 12:56:30, szerda
 
  Nyílt levél Ronald Lauder úrnak, a Lauder Javne Iskola alapítójának!
2013. május 08. 10:15
Hunhír.info

Meglepve és mérhetetlen csodálkozással olvastam a sajtóban megjelent nyilatkozatát, de leginkább az a kép döbbentett meg, ahogyan, és amilyen érvek alapján állította pellengérre az egyik legnagyobb nemzeti hősünket. Vitéz nagybányai Horthy Miklósról Magyarország egykori kormányzójáról vont értékítéletet, olyan színben feltüntetve a néhai államfőt, amelynek valójában alapjai sincsenek.

Tudja, Lauder úr, mi maroknyi nép vagyunk Európában. De vagyunk, és soha nem akartunk nagyobbak lenni annál, mint ami járt nekünk. Sok éve lakjuk ezt a földet és több, mint ezer esztendeje létezik a magyar államunk. Ennek a hosszú időnek egyik egy 24 éves időszaka volt az Önök által Horthy-éraként elkeresztelt időszak.

Furcsa érzésekkel tölt el az álláspontja, mely szerint a kormányzó úr zsidóellenes lett volna. Valójában,azért is, mert Horthy Miklóst a szélsőjobb,mindig zsidóbarátnak tartotta.
Kérem, engedje meg, hogy segítsek Önnek az egykori magyarországi zsidó-helyzet bemutatásában!

Nem is én magam teszem, mert bizony az én esetemben-mint több Horthy Miklós és Horthy István szobor állítója és leleplezője- az a bizonyos nagyító üvege itt-ott torzítana talán. Még azt is elképzelhetőnek találom, hogy ez a fránya nagyító olyan részleteket nagyítana ki, amelyek az Ön számára jobb lenne, ha a homályban maradna. Megjegyzem, hogy az elmúlt időszak valamennyi Horthy-szobor avatásán tevékeny szerepet vállaltam, de állami tisztviselőkkel soha nem találkoztam.

Hát, akkor forgassuk vissza az idő kerekét Lauder úr!

Peter Meyer zsidó író, a magyarországi zsidók sorsáról így írt:

,, ...Nem szabad elfelejtenünk, hogy Magyarország legalább két nemzedéken át, egészen a 2. világháború végéig az ellenállás szigetének bizonyult a Kelet- és Közép-Európát elárasztó mindkét nagy antiszemita hullámmal: a cári Oroszország fél-ázsiai és feudális antiszemitizmusával valamint Németország és Ausztria középosztályának szocio-ökonómiai és nacionalista antiszemitizmusával szemben. Ezen a szigeten a magyarországi zsidók veszély, elnyomás, sőt akadály nélkül éltek és boldogultak; életük a kisebb aggodalmak és alig észrevehető változások között folyt, s úgy látszott, biztonságban van a történelmi események zajlásai közepette. A földbirtokos arisztokráciától vezetett és ellenőrzött magyarok a magyarul beszélő zsidókat ,,államalkotó' magyaroknak tekintették, s megengedték nekik, hogy a kereskedelemben, az iparban és az üzleti világban tevékenykedjenek és boldoguljanak...
...A zsidóellenes törvények (1941-ben és 1942-ben) nem jelentették a zsidók teljes gazdasági tönkretételét Magyarországon. A zsidó lakosság jelentős része folytathatta tevékenységét, hivatását, foglalkozását. A zsidó vagyonok, ezek jövedelmei általában érintetlenek és hozzáférhetőek maradtak. Ezek a törvények kiszámított kompromisszumot képviseltek: a náci tömegnek odadobták azt a sok ezernyi munkahelyet csillapítóként, amelyet egyes zsidóktól elvettek, a zsidó közösségnek azonban lehetővé tették, hogy tulajdonjoga megmaradjon, s kivárja Hitler vereségének napját. A magyar antiszemita törvények viszonylagos enyhesége nyomán a szomszédos országokban már tomboló zsidóirtás alatt, az ottani zsidók Magyarországot valóságos mennyországnak tekintették."
(The Jews in the Soviet Satellites, 1953., Syracuse University Press, 379-385. o.)
Sisa István

A.W. S. Randall leírása szerint. ,,Namier professzor a zsidó képviselettől (agency) tegnap közölte velem, hogy az ő emberei nagyon aggódnak, ha netán a magyar kormány idő előtt cserbenhagyná Németországot, ami Magyarország megszállását eredményezné, és veszélyeztetné az ott élő 800.000 zsidót, akik jelenleg viszonylagos biztonságban vannak. A zsidók itt - mondta ő - úgy vélik, hogy Németország nem engedi a magyarok háborúból való kilépését mindaddig, amíg a német hadsereg azt megtudja akadályozni, sőt nyomban megszállná Magyarországot, amely a legnagyobb számú Európában még meglévő zsidóság megsemmisítését eredményezné. ,,Azt mondtam, hogy a lehetőség már elő lett terjesztve (lásd a Tablet legutóbbi cikkét) mint ok, amiért Magyarország ne kezdeményezzen korai átállást a Szövetségesek oldalára. ,,Namier professzor azt mondta, hogy az egyetlen remény, ahogy a zsidóság látja, ha a magyarok nem mozdulnak, amíg gyakorlatilag biztosítva nem lesz, hogy a németek már nem tudnak visszavágni." (Kézírás) ,,E kérdést megkülönböztetett figyelemmel kísérjük, és nem követeljük a magyaroktól, hogy nyíltan álljanak ki a németek ellen, amely a német megszállást eredményezné. Úgy véljük, hogy e kockázat jelenleg kicsi."
(A fenti angol külügyminiszteri jegyzék részben megjelent Juhász Gyula: Magyar Brit Titkos Tárgyalások,1943. Ez a bizonyíték 1943. október 14-idátummal C12035 szám-jelzéssel, és 1943. október 15, F.O.371/34498 számmal van nyilvántartva.)
Ne felejtsük el! A zsidó nagytőke nem Horthy Miklós ideje alatt szállta meg az országot, hanem korábban, a kiegyezés után, még a Habsburgok alatt. A kormányzó úr, csak megörökölt, egy helyzet, amiből próbálta kihozni a tudása szerinti legjobbat. Hiszen: Horthy antiszemita nézeteit nem csak a ,,jó" és a ,,rossz" zsidók közötti megkülönböztetés jellemezte. Fontosnak tartotta a zsidóság politikai, gazdasági, közéleti stb. befolyásának fokozatos visszaszorítását. ,,

Elnézését kérem Lauder úr, hogy egy pillanatra megszakítom ezt a képzeletbeli időutazást, de meg szeretném kérdezni, hogy Ön tud arról, hogy az Amerikai Kongresszus köszönet mondott Horthy Miklósnak az 1944 - es zsidó lakosság megmentéséért?

,, Ben Cardin demokratapárti szenátor a washingtoni Capitoliumban durván megtámadta Magyarországot. Felszólalásában a Fideszt és a Jobbikot azzal vádolta, hogy mindkét párt a II. világháború fasiszta ideológusait és vezetőit rehabilitálja, Horthy Miklóst is név szerint említve.

Homlokegyenest ellentétesen ítélik meg Horthy Miklós, Magyarország volt kormányzójának II. világháború alatti és a zsidókkal kapcsolatos szerepét éppen azok, akikre azok hivatkoznak, akik Magyarországot és kormányát a ,,Horthy-kultusz reneszánsza" ürügyén nevezik antiszemitának. Mint Tom Lantos néhai amerikai kongresszusi képviselő és John Flournoy Montgomery, az Egyesült Államok legfőbb képviselője az akkori Budapesten.

Horthy kormányzónak a zsidókkal kapcsolatos negatív szerepére sokan hivatkoznak a magyar kormányt is antiszemitizmussal vádlók közül. Sőt, a néhai Tom Lantos kongresszusi képviselőre is, akiről elnevezett intézet működik Budapesten, azt állítva, hogy ha Lantos ma élne, ugyanazokat a véleményeket fogalmazná meg Horthy Miklósról.

A tények azonban mást mutatnak. Tom Lantos ugyanis Horthy Miklósról és a parancsnoksága alatt a budapesti zsidóságot a végső pillanatig mentő Koszorús Ferenc ezredesről egészen más véleménnyel volt, mint akik ezt ma róla állítják, netán ugyanabban a washingtoni épületben.

Lantos értékelését teljes mértékben alátámasztja az Egyesült Államok részéről az akkori kor legilletékesebbje: John Flournoy Montgomery, Washington budapesti nagykövete Adolf Hitler emelkedésének korszakában.

Ideje szó szerint idézni Tom Lantost és Montomgery nagykövetet Horthyról és arról, milyen szerepe volt a budapesti zsidók egy részének megmenekülésében.

Lantos képviselő oly mértékben érzett hálát a magyar zsidóság egy részének megmentéséért, hogy Horthy Miklós parancsnokát - és így rajta keresztül a kormányzót - külön méltatta az Egyesült Államok törvényhozásában.

Erre 1994. május 26-án került sor, amikor a demokratapárti képviselő ezzel kezdte méltató beszédét:

,,Elnök úr, az idén van a magyar holokauszt 50-ik évfordulója. Azért emelkedek ma szólásra, hogy a magyar holokauszt egyik nagy hősének adózzak. Koszorús Ferencnek, aki saját életét is súlyosan veszélyeztetve több ezer magyar zsidót mentett meg a náci haláltáborokba történő deportálástól. 1944 nyarának viharos idején a szövetséges erők Berlinhez közelítettek, míg Hitler felgyorsította a végső megoldás, a zsidó faj elpusztításának végrehajtását. Sok hősi együtt érző és emberséges tettet hajtottak végre abban az időben. El szeretném mondani Koszorús Ferenc ezredes történetét, ami az akkori idők bátor tettei közül az egyik leginkább figyelemre méltó.

1944 júniusában a nácik Európa zsidó lakosságának legnagyobb részét bezárták és likvidálták. Budapesten, Magyarország fővárosában mintegy negyed millió zsidó maradt élve. Budapest még mindig a magyar rendőrség irányítása alatt állt. A nácik úgy vélték, hogy ez az erő nem elég kegyetlen és brutális ahhoz, hogy Budapest jelentős, még élő zsidó lakosságának teljes elpusztítását megfelelően el tudja végezni.

Koszorús Ferenc a magyar hadsereg ezredese volt és alá tartozott a Budapesten és körülötte állomásozó első magyar páncélos hadosztály. Megtudta, hogy Baky László államtitkár, a hadseregen kívül valamennyi biztonsági erő vezetője államcsínyt akart végrehajtani, hogy a náciknak teljes mértékben lojális rendőri erővel váltsa fel. Ők azután gondoskodtak volna róla, hogy Magyarországot megtisztítsák az összes, még életben maradt zsidótól." (...)

Felmérve a helyzetet, Koszorús ezredes tanácskozott a kormányzóval és megkezdte az előkészületeket Baky és csendőri zászlóaljainak megállítására. 1944. július 5-én 11:30-kor Koszorús ezredes az első páncélos hadosztály egységeit Budapest stratégiai pontjaira parancsolta, lezárva a városba vezető valamennyi utat. 1944. július 6-án 7 órakor már valamennyi egység a helyén volt és Koszorús ezredes tájékoztatta Bakyt, hogyha csendőrsége nem távozik és nem oszlik fel, megsemmisítik őket. 1944. július 7-én Baky kapitulált és kiürítette erőit.

Koszorús ezredes páratlan tette az egyedüli ismert tény, hogy egy tengelyhatalom katonai erővel akadályozta meg a zsidók elhurcolását. Ennek a rendkívüli bátor erőfeszítésnek eredményeként - amire egy különlegesen ingatag helyzetben került sor, nagy kockázat vállalása mellett - Budapestnek a nácik által történő későbbi átvételét 3 és fél hónappal késleltették. Ez a rés több ezer zsidónak tette lehetővé, hogy Budapesten biztonságot találjon és így megmenekültek a biztos kivégzés elől. Lehetővé tette a híres Raoul Wallenbergnek - aki 1994. július 9-én érkezett Budapestre -, hogy sikeres és hatékony mentő küldetését teljesítse. 1944 októberében, miután a németek elfoglalták Budapestet, Koszorús ezredes bujkálni kényszerült, mert ellenkező esetben a Gestapo feltétlenül kivégezte volna."

Ezek voltak a néhai Lantos képviselő szavai.

Most pedig lássuk, miként látta Horthy Miklós kormányzót az egykori budapesti amerikai nagykövet.

Bevezetőként Montgomery rövid jellemrajza a kormányzóról, mint az Magyarország, a vonakodó csatlós címen magyarul először 1993-ban megjelent könyvében is olvasható.

1939. március 15-én a budapesti Királyi Operaházban ünnepséget rendeztek. Hitler éppen ezen a napon foglalta el Csehországot, ami miatt erős feszültség volt érezhető Budapesten, írja az amerikai nagykövet, ott volt az operai rendezvényen, amikor az ünnepséget megszakították az ütemes ,,Igazságot Szálasinak!" kiáltások. A nyilaskeresztes tüntetés Horthy és Teleki ellen is irányult. A kiabálás egyre hangosabb lett és ekkor Montgomery vejével megdöbbenve látta, hogy az a kormányzó páholyából jön. Belépve döbbent meg, hogy ,,ketten vagy hárman feküdtek a padlón. A kormányzó egy másik embert a torkánál ragadott meg, pofozta és azt kiabálta, mint később lefordították nekem: 'Képes lennél elárulni a hazádat?' A kormányzó egymaga volt, de uralta a helyzetet. Amikor földre dobta a férfit, valamit mormolt magában, kezével leporolta ruháját és egy szó nélkül haladt el mellettünk". (A Rákosi időből ilyen vagy bármilyen más, hasonló hőstettről - fordított előjellel - az akkori budapesti amerikai nagykövet nem számolt be, ami mutatja.)

Montgomery nagykövet így emlékezik Horthy Miklósnak a zsidók iránti érzéseiről:

,,Szemében a zsidók emberek voltak, mint ahogyan példaképének, Ferenc József császárnak is, akinek uralkodása idején zsidó szülők gyermekei lehettek a vezérkar tagjai, tábornokok és tengernagyok. A kormányzónak az antiszemitizmussal szembeni ellenállását Magyarország prímása, Serédi bíboros és mindkét egyház osztotta. A parlamentben a kormányzónak a kérdésben elfoglalt nézetét nagy hangerővel osztották az arisztokraták is, akik exkluzív klubjukban, a Nemzeti Kaszinóban olyan dalt énekeltek, amelynek refrénje így hangzott: 'Nem, nem vagyunk árják...' Ez arra utalt, hogy a magyarok turáni származásúak."

A zsidótörvényekről ezt írja emlékiratában az Egyesült Államok egykori budapesti nagykövete:

,,Magyarországon a zsidók biztonsága nagymértékben annak volt köszönhető, hogy milyen törvényeket hoztak korlátozásukra. Ezek a törvények ugyanis azt a látszatot keltették, hogy Magyarország eleget tesz a zsarnok követeléseinek, de valójában éppen ezeknek a törvényeknek a segítségével fel tudott fennmaradni mint menedéket nyújtó oázis. Ha megtagadta volna, hogy bármilyen törvényt is hozzon a zsidók ellen, a zsidók tényleges biztonságának időszaka kétségtelenül sokkal gyorsabban véget ért volna, mint a valóságban."

Montgomery így ír a Horthy-korszak azon döntéséről, hogy zsidó menekülteket fogad be:

,,Hősi tett volt a kormány részéről, hogy igen sok külföldi, főként lengyel, szlovák és osztrák zsidót engedett be. Már az is elegendő bizonyítéka lett volna bátorságának, ha a kormány - a német nyomással dacolva - saját zsidó polgárait védte volna meg, és ugyanakkor lezárja határait. De Magyarország többet tett, mint amit morálisan el lehetett várni tőle azzal, hogy sajátjain kívül külföldi zsidóknak is menedéket nyújtott." De még akkor is, amikor már engednie kellett, ,,Magyarország azt lassabban és méltóságteljesebben tette szomszédjainál."

Az amerikai nagykövet itt idézi Anne O'Hare McCormicknak a New York Times 1944. július 15-i számában megjelent írását:

,,Magyarország javára szól, hogy ameddig Németország meg nem szállta, az ország a Németországból, Ausztriából, Lengyelországból és Romániából menekült zsidók utolsó mentsvára volt Közép-Európában."

Montgomery könyve egy másik részén ismét idézi a Budapestről tudósító McCormick-ot, aki lapja 1945. november 26-i számában azt írta:

,,A zsidók nem szenvedtek annyit, mint a szomszédos országokban élő zsidók, mert a legrosszabb üldözés csak azután kezdődött, hogy a németek 1944-ben teljes mértékben a markukba kaparintották az országot. Az előtt zsidó vállalkozásokat 'árjásítottak', de az átvevők közül sokan a tulajdonukból megfosztottak barátai voltak és a vagyonukat őrizték számukra."

Ha tehát Tom Lantos néhai amerikai kongresszusi képviselő - a washingtoni törvényhozás egyetlen holokauszt túlélője, mint gyakran mondták róla - így látta Horthy szerepét, teljes összhangban Montgomery amerikai nagykövettel és azon zsidókkal, akik a volt kormányzót portugáliai emigrációjában anyagilag segítették, akkor nem világos, hogy milyen kifogás emelhető az ellen, hogy a volt kormányzó emlékének a legnagyobb tisztelettel adózzanak e hon polgárai?"

Tisztelt Lauder úr!

Egészen bizonyos vagyok abban, hogy nem olvasta az Az elsodort falu c. könyvet.
A figyelmébe ajánlom!
A II. Kötet közepe táján kerül sor a regény főszereplője Böjthe János és zsidó barátja, Gyöngyi Oszkár emlékezetes beszélgetésére:

Miklósból fekete lobogással törtek elő a szavak:

-,, És az én fajom? Én nem félhetek a fajomért!? Az én fajom nem szenvedett eleget?! A háború folyamán elvetődtem Magyarország minden pontjára. Voltam a fronton, a front mögött, falun és városban. Láttam mindenféle embert, mindenféle viszonyokat. Voltam nyáron a fürdőkben, a Tátrában, a Balatonon, mindenütt, ahol egészséget isznak és örömet élnek. Kik voltak ott? Zsidók, zsidók, zsidók. Menj a színházba, a mulatóhelyekre, mindenüvé, ahol élvezetet zabálnak. Kik élveznek? Zsidók, zsidók, zsidók. Menj a városokba, kiket emelt fel a sárból a háború, kiknek csordult teljes dézsával a háború emlője? Kik lettek az élet urai? Zsidók, zsidók, zsidók. Nézd meg, hova omlik a föld, kik veszik meg a fejős birtokokat, kik lesznek gazdái az elbitangolt udvarházaknak, kiké lesz a szőlő bora, a kalász magva, kik állják körül a föld csecseit? Zsidók, zsidók, zsidók. Menj a bankokba, ahol uralkodik a pénz, a szerkesztőségbe, ahol uralkodik a betű, az üzletekbe, ahol összetorlk a másoktól végzett munka, a központokba, kirendeltségekbe, a trénhez, a gazdasági vállalatokhoz, mindenüvé, ahol biztos az élet és könnyű a haszon. Kiknek folyik pénzt az egész megbomlott élet? Zsidóknak, zsidóknak, zsidóknak. És hol van az én fajom, az én megrabolt, kihasznált fajom? Menj Tirolba, Palesztinába, Flandriába, mindenüvé, ahol hősen, gyermekkedvvel kell meghalni. Kik halnak ott az első sorban? Magyarok, magyarok, magyarok. Menj a kishivatalokba, ahol becsülettel kell éhen halni, postához, vasútra, iskolába, törvényszékre és ezer más helyre, ahol buta becsületesen vacogó foggal kell megállni a végsőkig a sarat. Kik nyomorognak hatszoros munkával, kik fáznak, kik döglenek napról napra éhen? Magyarok, magyarok, magyarok. Magyarország most egy mesebeli óriás koca, millió éhes szájjal, millió csorduló emlővel. A szájak magyar csontot, magyar húst, magyar velőt, magyar szívet rágnak, magyar könnyet, magyar vért, magyar verejtéket isznak, az emlőket ti markoljátok, ti szívjátok és bitang grófi rablók. Hát az én fajom nem szenvedett a múltban? Igen, a tiétek is szenvedett, de most részeg kedvvel fizet a jelen. Mi a fizetése az én fajomnak? És ezt nem szabad kiüvölteni? Oláh, szerb, tót, zsidó beleordíthatja faja jogait a történelembe, ha mi megmukkanunk, az barbár sovinizmus, elfogultság, antiszemitizmus. És te, te sem akarod ezt látni és érteni?"

Igazgató úr!

Higgye el, hogy a végtelenségig tudnám sorolni az érveimet, de azt gondolom, hogy felesleges lenne folytatni a sort. Amennyiben nem győzték meg a fentiek, úgy nincs olyan, amivel Önt meggyőzhetném.
Kérem, élvezze ki Magyarországon a vendégjogot, ízlelje meg borainkat, kóstolja meg finom ételeinket, és csodálja meg gyönyörű leányainkat, majd menjen haza és mondja el az igazságot rólunk!

Itt a levél végén szeretnék Önnek mondani valamit:

Nem vagyok fasiszta, nemzetiszocialista, rasszista és nem vagyok tagja egyetlen pártnak sem. Pontosan tudom, hogy Ön provokál bennünket!

"A Horthy rendszerben erős és működő Magyarország volt, minden veszélyt jelent ami erre emlékeztet."

Soha nem akartam foglalkozni a zsidó,vagy más faji kérdésekkel, de a napokban történt események kényszerítették írásra tollamat.
Én azt a zsidót hazafinak tartom,akinek szíve magyar és a magyar hazáért tesz,gyarapít,dolgozik. A vallása legyen személyes ügye. Viszont,aki először zsidó a lelkében és csak utána magyar,azt nem fogadom el. Haza és magyar szív ,csak egy lehet!
Önnek azt mondják zsidó polgártársaim, hogy gondolkoznak azon, hogy elhagyják Magyarországot az itt meglévő antiszemitizmus elől.
És tudja, hogy mit tesznek a magyar honfitársaim a magyar gyűlölet ellen?
Egymásnak adják a szót:

Mikor sötét fellegek gyülekeznek hazád egén, mikor gúnyt űznek nevedből és szitokszóvá válik a magyar...
Mikor ellened az egész átkozott világ...
Akkor jusson az eszedbe!
A magyar, Európa legszebb országában, a legkiválóbb földrajzi, gazdasági, hadászati egységében, a Kárpát-medencében őshonos. Nincs ehhez fogható természetes és állandó határ, mint a Kárpátok koszorúja. Gyönyörű ország, dolgos, becsületes emberek. Valamennyien testvéreid.
Légy rá büszke, hogy magyarnak születtél és büszkén vállald fel! Nem harsogva, csak csendesen, mint a szellő, vagy akár, mint apró csermely, mely hegyeken át emészti magát. Magyarnak lenni nem kiváltság, sokkal inkább súlyos felelősség. Erős a vállad, hogy vigyed! Hát vidd!
Nincs okod panasz szavára!
A legédesebb terhet kaptad.
Köszönd meg Atyádnak és Édesanyád csodás méhének!
Nem féltelek, legyen bárki ellened.
Bírni fogod magyar!

Látja Mr. Lauder, ezt jól megcsináltuk! Szívja a méregdrága szivarját és márkás öltönyében feszeng.
Ugye, hogy milyen furcsa is az igazság? Csak a valóság keveredett össze a látszattal.
Én meg ülök a szakadó esőben a tornácon, és bohócnak érzem magam -a manézs mellett, a zenekari árokban ...

,,A bohócnak gyermeke halálos ágyától kell a cirkuszba mennie,
hogy felöltse az álarcot és tréfáival, mozdulataival szórakoztassa,
kacagtassa a közönséget.
A bohóc bukfencet vet, az álarc komikusabb, mint valaha:
grimasszá torzult arcon könnycsepp gördül végig.
A közönség tombol, a bohóc rekedten kacag s közben
majd meg szakad a szíve az aggodalomtól és tehetetlenségtől.
A bohóc, bukfence, grimasza, jókedve: látszat,
kínja, gyötrelme, vergődése: valóság.
És a cirkuszban mindenki meg van győződve arról, hogy a látszat a valóság.
Ilyen látszatot és valóságot összekeverő cirkusz az élet is."

Bocsásson meg Lauder úr, hogy feltartottam és a magyar történelmi valóságot próbáltam átadni Önnek,és nem a látszatot!

Köszönöm, ha olvasott!

Zetényi-Csukás Ferenc
magyar"

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=64584
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Római-parti mobilgát: Szállodák, házak és lakóparkok a hull
  2013-05-08 11:17:42, szerda
 
  Római-parti mobilgát: Szállodák, házak és lakóparkok a hullámtérben

Beküldte: atlatszo
2013. március 26. kedd

A vitatott mobilgátról szóló cikksorozatunk következő darabjában a Rómain található jelentősebb ingatlanok és vendéglátóipari egységek, illetve a gát ügyében magukat exponáló aktivisták érdekeltségi viszonyait próbáljuk feltárni. Ehhez - többek között - a III. kerület nyilvános adatbázisából kigyűjtöttük a parton található szállodákat, tulajdonosaikat pedig kikerestük a cégadatbázisból, és helyszíni szemlét is tartottunk.

Nehéz elképzelni a Római-part mostani látványa alapján, mik azok a rendkívüli értékek, amiket a főpolgármester szerint a keletkezésük körülményeitől függetlenül is meg kell védeni a közvetlenül a partra tervezett mobilgáttal. A Rómain ma ugyanis leginkább a pusztulás különböző fázisait lehet látni: az éttermek és szállodák többsége zárva van, és jó részük már a szezonban sem nyit ki. Forrásaink szerint jelenleg két, néhány száz méteres szakasz van, ahol meg tud élni a vendéglátóipar, a part többi részén általában egynél több szezont nem érnek meg az újonnan nyíló helyek. Olyan közismert és jó nevű vendéglők is bezártak az elmúlt egy-két évben, mint a Bivalyos a Nánási úton, vagy a környék egyik legnépszerűbb rendezvény étterme, a Monte Christo - vele a hasonló néven üzemelő szálloda-, és a volt vállalti üdülőkből privatizált háromcsillagos szállodák többsége sem fogad már vendégeket. Van persze néhány kivétel is, de például az éjjel-nappal nyitva tartó bár/panzió jellegű egységek a helyiek szerint más jellegű szolgáltatások kínálatával tudnak a felszínen maradni.

Római-parti mobilgát: Kinek áll érdekében?

Február 22-én a Fővárosi Közgyűlés elfogadta a Római-partra építendő mobil árvízi védmű tervét. Ha a terv megvalósul, akkor nem építik meg az előírásoknak megfelelő fővédvonalat, helyette úgynevezett mobil gát lesz a Duna hullámterében. ,,Közpénzen magánérdekeket szolgál a főváros - mondják erre az ellenzők-, és a megoldás járulékos károk tömegét zúdítja a környékre." ,,Olyan értékek vannak ott, amelyeket meg kell menteni, függetlenül a létrejöttük körülményeitől."- állítja a főpolgármester. A mobilgát-projekt támogatóinak és ellenzőinek álláspontja áthidalhatatlanul messze van egymástól. Most induló sorozatunkban számba vesszük az érveket, és megpróbáljuk feltárni azokat az okokat, amelyek a jelenlegi helyzet kialakulásához vezettek. Tovább az előző részre.

A Római-part utánozhatatlan hangulatát többek közt azok a part menti vendéglátóhelyek adják, ahol hekktől a kisfröccsig minden kapható. A tervezett mobilgátépítéssel azonban ezek többségének is vége lesz, hiszen az alépítményen, azaz a mostani sétány helyére tervezett földtöltésen a mobilgát kiépítéséhez szükséges négy méter széles út halad majd: ezeknek a büféknek és kocsmáknak a többsége szó szerint is útban van. De ha ez nem is lenne így, az a gyalogos és turistaforgalom, amit a Rómaira tervezetthez hasonló jellegű békásmegyeri gáton lévő sétány, vagy az észak-pesti Marina-part produkál, vendéglátóipari szempontból nem tűnik túl csábítónak. A vendéglátósok mégsem tiltakoznak. Passzivitásukat magyarázza, hogy többségük bérlő, ebből következően nem akar nyílt konfliktust a tulajdonos önkormányzattal. (A kerület fenntartás nélkül támogatja a fővárosi terveket.) Persze nem mindegyik hely retróban ragadt, műanyagszékes büfé, vannak igényesebb vevőkört megcélzó objektumok is. Ilyen például a 2003-ban megnyitott Cziniel cukrászda, melynek tulajdonosa Ésik Zsolt, a mobilgátért évek óta elszántan küzdő Egyesület a Római Partért civil szervezet egyik képviselője. Tény ugyanakkor, hogy Ésik cukrászdája a Nánási úton van, így közvetlenül nem érdekelt a mobilgát megépítésében.

Igazi nagyágyúja a mobilgátért lobbizó egyesületnek a száz leggazdagabb magyar közt szereplő Egri Gábor. Egri szállodája, a Holiday Beach Budapest árvízi szempontból a leginkább érintett ingatlanok egyike. A szálloda épületei közvetlenül a parti sétányon állnak, és - szemben több más, értékes helyi ingatlannal - nem védi őket saját gát: földtöltés vagy betonfal. Szakértők a szállodával kapcsolatban megjegyzik, hogy az első fokú építési hatóságnak az engedélyezési folyamatban legkésőbb a használatba vételi engedély kiadását meg kellett volna tagadnia, hiszen az ártéren álló épület alsó szintje is ,,használati szintnek" épült, azaz szállodai funkciókat szolgál. Márpedig ez a vonatkozó szabályok szerint - épp az árvízveszély miatt - tilos. Az engedélyeztetési procedúra idején Tarlós István volt a kerületi polgármester, a törvényességért felelős kerületi jegyző pedig Budapest mai főjegyzője, Sárádi Kálmánné. Ezek alapján teljesen érthető, hogy mind a főpolgármester, mind a főjegyző olyan megoldást keres, ami elfogadható árvízi védelmet jelent a Holiday Beachnek és a többi, hasonló módon megépült és használt épületnek. (Az MTA illetékes bizottsága a gát tervezett nyomvonalában lévő galériaerdőt védelemre érdemesnek nyilvánította: a megvalósuló helyi védettség pedig nagyban akadályozná a partélre tervezett gát megépítését. A sors fintora, hogy a kérdésben a végső szót éppen a főjegyző, Sárádi Kálmánné fogja kimondani.) A szabályokat megszegő alapterület-optimalizálás ellenére a Holiday Beach Idegenforgalmi Szolgáltató Kft. sem mondható sikeres vállalkozásnak: 2010 júniusa óta felszámolás alatt áll. A céget Egri egy másik cégén, a Storechem Kft-n keresztül birtokolja. A Holiday Beach a felszámolási eljárás mellett is üzemel.

A Római-parton az elmúlt évtizedekben több szálloda is épült - jó részüket volt vállalati üdülőkből építették át. Itt van például a volt Miniszterelnökség Központi Üdülési és Oktatási Főigazgatóságának (MKÜOF) volt Üdülési Központja a Királyok útja 261. alatt - ma Hotel Dunapart. A MKÜOF jogutódja 2004-ben a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság lett, az üdülővagyont pedig a Human-Jövő 2000 Kht. kezelte. A kht. fióktelepei között még szerepelt a III. kerületi Királyok útja 261. szám alatti ingatlan, a Dunapart Hotel, egy másik volt üdülővel, a Kossuth Lajos üdülőpart 15-17. alatti ingatlannal együtt. A Human-Jövő 2000 átalakulással megszűnt. A 2012. augusztus 1-től a helyébe lépő Erzsébet Szállodák Táborok Vendégházak Nonprofit Kft. telephelyei között még szintén megtalálható a két római-parti ingatlan - egészen tavaly november 5-ig, amikor azokat törölték a kft telephelyei közül. Egyelőre nem tudjuk, mi lett a két értékes ingatlan sorsa, de a Hotel Dunapart két éve nem üzemel.

A III. kerület nyilvános adatbázisából a többi szállodatulajdonost is kigyűjtöttük: A néhány jelenleg is működő szálloda egyike a három csillagos Alfa Art Superior. Ez az épület is közel van a Dunához, de a tulajdonosok a telken belül körbefutó töltés segítségével megoldották az épület árvízvédelmét: igaz, így az alsó szint kissé szuterén jellegűvé vált. A szálloda tulajdonosa a Pannon Váltó Nyrt., vagyis Scheier Gyula és családja. Az egykori Vasas-üdülőből lett háromcsillagos Monte Christo Hotel Manyik Károly tulajdonában van, szintén a Nánási út Duna felőli oldalán, a hullámtérben - zárva van, és a hírek szerint nyáron sem tervezik az üzemeltetését. Szintén érintett a megoldatlan árvízi helyzetben a háromcsillagos Hotel Római; tulajdonosa Erőss László. A Nánási útról nyíló, most is üzemelő Duna-Party Panzió Bóka Gabriella és Horváth Tibor tulajdona. A Lido Hotel Budapest a szállodaüzemeltetéssel foglalkozó Boldizsár Zoltán és Balázs tulajdona - jelenleg a Lidó sem fogad vendégeket. A Hotel Noé - szemben az előzőekkel - ugyan a Rómain van, de a Békásmegyert védő nagygát mögött. Tulajdonosa a Vörösvár Kft.-n keresztül Breier László, a CBA igazgatóságának tagja.

A büfék mellett a Római hangulatához néhány éve hozzátartoznak a soklakásos lakóparkok is - ezekből hatot találtunk. Közös jellemzőjük, hogy modernek, fényűzőek, és területeiket feltöltötték, így vásárlóikat - legalábbis a Mértékadó Árvízszintet meg nem haladó árvizekig - teljes védelemmel csábítják. A hat lakóparkból kettő, a Római Terasse és a WResidence helyezkedik el a megszavazott mobilgát hatókörében, mindkettő a Rozgonyi-Kadosa utcák közötti szakaszon. A teljesség kedvéért nemcsak ezek, hanem a többi négy tulajdonosának is utánajártunk. A Nánási-kert beruházója az ingatlanpiacon jól ismert, a Csepel SC Alapítvány kapcsán gyanús ingatlanügyben érintett Jellinek Dániel tulajdonában lévő Indotek Zrt. A Platánliget beruházója a Monument 2000 Kft., melynek közvetett tulajdonosai Heiszer Zsolt és Kostyál Ferenc György. A Riverport beruházója a Római Horizon Kft., melynek tulajdonosa az amerikai Santal Internatioanl Llc és az izraeli Lir Danube Ltd., míg a Római Terasse beruházója a spanyol Bruesa csoport. A Római Wellness Otthon I-II. beruházója a fűtésszerelőből lett milliárdos, a Miskolc leggazdagabb embereként ismert Wicha József tulajdonában lévő Wis Rt., míg a WResidence tulajdonosa a dunakeszi ingatlanháborúval elhíresült Winkler Márton bőrgyáros.

Meghatározó jelentőségű intézmény a környéken a Római Teniszakadémia. A 2006-os nagy árvíz jelentős pusztítást végzett a két hektáros sportközpontban. Ekkor a létesítmény tulajdonosa, a Római Teniszakadémia Center Kft. 170 milliós kedvezményes hitelt kapott az MFB-től a helyreállításra. A Kft. tulajdonosa, az építőmérnök Márky Jenő saját védművet hozott létre a létesítmény körül, és a magángát kiállta a 2010-es árvíz próbáját. A Teniszakadémia érdekeltsége a parti gátban tehát minimálisnak mondható.

Ezzel szemben nyilvánvalóan érdekelt a gátépítésben a gátért küzdő egyesület vezetőségének másik tagja, Galgóczi Csaba, aki jelentős értékű lakóingatlannal rendelkezik a hullámtérben. Galgóczi 2009-ben a Blikkben tette közzé a gátépítés elmaradása miatt felháborodását: ,,Nem fizetünk ingatlanadót, amíg meg nem építik ide a gátat, állampolgári engedetlenségi mozgalmat indítok! - jelentette ki (...). Ez nemcsak egy üdülőövezet, hanem itt emberek laknak immár 80 éve. Az államnak vagy az önkormányzatnak pedig kötelessége megvédeni az állampolgárok otthonát. " Az igazság az, hogy Galgóczi a kilencvenes évek végén vásárolt itt egy házat, amelyről pontosan tudhatta, hogy a földszinti helyiségek padlószintje az ún. MÁSZ, azaz a mértékadó árvízszint alatt van. Mivel elég nagy volt a helyiségek belmagassága, fel is töltette azokat a MÁSZ feletti szintre, de a kertet már 8 méteres vízmagasságnál is elönti a Duna. Most tehát a hullámtéren épült ingatlan, illetve az oda vezető utca teljes árvízmentesítését követeli. Galgóczi cége, a Kossuth Lajos üdülőpartra bejegyzett Tátra Kft. 1981-ben alakult. A cég kezdetben ipari alpinista munkákat kivitelezett, majd áttért a reklámpiacra. Érdekesség, hogy referenciái között első helyen szerepel az Europlakát Kft., amely a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó Publimont korábbi neve.

Az Egyesület a Római Partért másik képviselője Búzás Antal Győző. Búzás 2010 előtt függetlenként, az utolsó választáson pedig az MSZP jelöltjeként indult az önkormányzati választáson - húsz százalékot éppen meghaladó eredménnyel. Búzás családi háza a Nánási út Duna felőli oldalán áll. Ez a ház is a MÁSZ alatti szintre épült, így Búzáséknak már a 8 méter körüli árvizek is komoly problémát okoznak.

Az említett ingatlanokon felül a Rómain talán két tucat olyan családi ház és néhány nagyobb üres telek található, amelyeket komolyan fenyeget az elmúlt évtizedben tapasztaltakhoz hasonló magasságú árvíz - a lakóingatlanként használt épületek többsége vagy feltöltésre épült, vagy előírásszerűen garázsnak, illetve tárolónak használják a földszinti helyiségeket.

Mindezek alapján az látszik, hogy a mobilgátas megoldással megvédeni kívánt ingatlanok jelentős részének megoldott az árvízvédelme, a szállodák, vendéglátóhelyek többsége pedig ettől függetlenül sem képes nyereségesen működni. Kérdés tehát, hogy a néhány kedvezményezett ingatlantulajdonos magánérdekén kívül milyen problémára jelent megoldást a mobilgát. Lehetnek persze nyertesei is az ügynek: egy ingatlanszakértői becslés a 60003/1 számú - helyiek szerint évek óta lakatlan - ingatlant például teljes egészében kisajátítandónak tartja, és kisajátítási értékként 370 millió forintot határoz meg. Az ingatlan tulajdonosa a tulajdoni lap alapján Bódis Lajos XV. kerületi lakos, akinek jelentős vendéglátó-ipari érdekeltségei vannak.

Sajátos járulékos következménye lesz ugyanakkor a gátépítésnek, hogy a beépíteni tervezett 170 ezer köbméteres feltöltés révén legalább három hektár új, közvetlen vízparti terület jön létre. Ennek a tulajdonviszonyairól, illetve a terület hasznosításának a lehetőségeiről egyelőre semmit nem tudunk. Jelen állás szerint ugyanis úgy készül a part arculatát, jellegét radikálisan megváltoztató védmű, hogy nemcsak helyi szabályozási terv, de a Római jövőjére vonatkozó területfejlesztési koncepció sincs. Az pedig nyilvánvaló, hogy körvonalazott elképzelések híján könnyebben érvényesülnek az ad hoc-döntéseket eredményező részérdekek. Gát lesz tehát, de hogy milyen lesz mögötte a Római, azt egyelőre senki nem tudja.

Becker András - Erdélyi Katalin

http://atlatszo.hu/2013/03/26/romai-parti-mobilgat-szallodak-hazak-es-lakoparkok- a-hullamterben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egernyi embertömeg vándorolt ki Németországba 2012-ben
  2013-05-08 11:09:27, szerda
 
  Egernyi embertömeg vándorolt ki Németországba 2012-ben

2013. május 07., kedd, 11:06 • Utolsó frissítés: 17 órája
Szerző: MTI


Tavaly 54 827 magyar állampolgár vándorolt be Németországba, ami csaknem 13 ezres, 31 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest. A bevándorlók száma alapján összeállított német listán Magyarország a negyedik helyen áll, Lengyelország, Románia és Bulgária után.

Tavaly több mint 50 ezer magyar költözött Németországba, ami 30 százalékot meghaladó emelkedés 2011-hez képest - közölte kedden a német statisztikai hivatal (Destatis).

A hivatal előzetes adatai szerint 2012-ben összesen 54 827 magyar állampolgár vándorolt be Németországba, ami csaknem 13 ezres, 31 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest.

Tavaly összesen 1 millió 81 ezer bevándorló érkezett Németországba a Destatis számításai szerint. Ez a legnagyobb szám 1995 óta, és 123 ezer fős, 13 százalékos növekedés 2011-hez viszonyítva.

A bevándorlók száma alapján összeállított listán Magyarország a negyedik helyen áll, Lengyelország, Románia és Bulgária után.

Németországból 2012-ben 712 ezren vándoroltak ki, ami csupán 5 százalékos emelkedés éves szinten. A vándorlási mérleg - a be- és kivándorlók különbsége - 369 ezer, ami ugyancsak a legmagasabb érték 1995 óta.
Fotó: AFP / Arne Dedert

Németországból Magyarországra 28 619-en költöztek, a mérleg így 26 208 fős bevándorlási többletet jelez 2012-ben, az egy évvel korábbi 16 980 után.

A bevándorlási folyamat szerkezete nem változott, tavaly is elsősorban az európai uniós tagállamokból érkezők száma emelkedett - az egy évvel korábbihoz képest 96 ezerrel, 18 százalékkal -, a huszonhét EU-ország térségén belül pedig főként két régióból, az euróövezeti adósságválságot leginkább megszenvedő déli országokból és az unió keleti részéből költöztek Németországba.

Az EU-hoz 2004-ben, illetve 2007-ben csatlakozott országok csoportjában a legnagyobb mértékben, 62 százalékkal a szlovén bevándorlók száma emelkedett. Magyarország a növekedés mértéke alapján összeállított térségi rangsorban a második helyen áll. Romániából 23 százalékkal, Bulgáriából 14 százalékkal, Lengyelországból pedig 8 százalékkal többen költöztek Németországba 2012-ben, mint egy évvel korábban.

Az adatok térség szerinti bontása alapján az látható, hogy a bevándorlók többnyire a leginkább prosperáló német tartományokat célozzák meg. Bajorországba például 192 ezer, Baden-Württembergbe pedig 171 ezer bevándorló érkezett tavaly.


http://hvg.hu/karrier/20130507_Egernyi_embertomeg_vandorolt_ki_Nemetorsz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország bölcsődeomlásban jobban teljesít
  2013-05-08 11:06:16, szerda
 
 
2013.05.08. 08:11 Fabius
Magyarország bölcsődeomlásban jobban teljesít


Ráncba szalad az ember homloka mikor megsérült gyerekekről hall. Különösen, ha adófizető szülő vagy magad is, és az eset egy közintézményben történik. Egy olyan közintézményben, ami nemrég lett "felújítva" és melldöngetős csimbumcirkusszal átadva. Mert faszaság van, Magyarország jobban teljesít, éppen csak betondarabok hullanak az égből a gyanútlan gyerekekre egy miskolci bölcsődében.

"Az öncsalás esztelenség"- mondta a "régi" Széchenyi, aki nem tudom mit szólna ma a nevét megszégyenítő "Új Széchenyi" néven elhíresült tervhez, és a kivitelezések megvalósításához. Látványberuházás, szoktuk mostanában hallani sűrűn, na ez a miskolci bölcsi is éppen ilyen: ha látható helyről nézed beruházás, de ha mögé is benézel romhalmaz. A lakótelep közepén körbeépítve, minden irányból fák, bokrok, sövények takarják - ami normál esetben nagyon helyes - abszolút eldugható a mismásolt lényeg. Körbejárni csak a tömböt tudod, és a növényzettől nem látni semmit.

miskolc ovi.jpg

De nem elég ez? Az eredeti tervek szerint a terasz burkolat cseréje is része volt a felújítási tervnek, de minek úgy kapkodni és hol van még karácsony. Meg egyébként is spórolni kell, mert miből lesz Zsiga alpolgármester úrnak aszfaltozva a frissen vásárolt - és az árával bicegve elszámolt - háza előtt az utca, ha nem a megspórolt kismiújságokból, he? Ne nézzél, Miskolcon csak úgy "találtak egy kis megmaradt pénzt" amit elköltöttek ilyen magasztos és elsődleges célokra. Hogy hol találták és mit nem csináltak meg az meg most kezd látszani. Tanuljuk már meg végre, hogy mi fontos és mi nem. A bölcsis gyerekek legyenek biztonságban mikor Zsiga háza előtt kátyús az utca?!

miskolc ovi2.jpg

A szomorú az, hogy a gyerekek látták ennek kárát. Mindenesetre a szülőket hallgatva reggel az intézményhez közeli parkolóban elmondható, hogy zsigamarci és Kriza Ákos polgármester akut csuklásrohamra ébredt, plusz édesszüleik és a legősibb mesterséget űző, rossz szagú Istennel való közösülés is emlegetve volt sűrűn.

Ha belegondolunk, hogy egy ilyen százmilliós építőipari beruházás, mint ez a bölcsőde felújítás projekt nem nyilvános közbeszerzés köteles, hanem meghívásos alapon elmutyizható, akkor csodálkozunk, ha a gyerekeinket ellátó intézményekből is kilopnak és kispórolnak mindent? Hány ilyen mostanában "felújított" közintézmény lehet még, és egyáltalán: miért kell nekünk ezen gondolkodni basszátok meg?

http://varanus.blog.hu/2013/05/08/magyarorszag_bolcsodeomlasban_jobban_teljesit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 599 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.