Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Tovább drágulnak az alapvető élelmiszerek
  2013-06-14 21:04:49, péntek
 
 
Tovább drágulnak az alapvető élelmiszerek

Ismét jelentős mértékben emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak áprilisban: 11,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet. Ez az érték a márciusihoz képest lassulást mutat, de még így is erősen érződik a hosszúra nyúlt tél hatása. Míg az élő állatok és a feldolgozott termékek árának növekedése 3,2 százalékot ért el, a növényi termékeké ezt messze meghaladta, majd' 16 százalékot tett ki.

Az egyik legfontosabb népélelmezési cikk, a burgonya ára a tavaly áprilisi alacsony árakhoz mérten 78,5 százalékkal növekedett, kilójáért jóval több mint 200 forintot is elkértek.

A zöldségfélék 6,8 százalékkal drágultak áprilisban. E termékcsaládban ezidőtájt az egyik legnagyobb súlyú paradicsom ára mind a piacon, mind a felvásárlásnál majd 20 százalékkal emelkedett. A paprika ára a piacon viszont több mint 17 százalékkal csökkent, a felvásárlási ára pedig ugyanennyivel nőtt, egyebek mellett a fóliasátrak megnövekedett fűtési költségei miatt.

Az alma ára 10,5 százalékkal nőtt, a szamóca a rossz időjárás miatt kis híján 50 százalékkal drágult. Így a gyümölcsárindex 13 százalékkal emelkedett 2012 áprilisához mérten.

A gabonafélék ára 18,4 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A búza és a kukorica ára télen még a 60 ezer forintot is elérte tonnánként, ám mostanra a malmi és a takarmánybúza ára nagyjából 50 ezer forintra állt be. A kukorica ára 57 ezer forint környékén stabilizálódott.

A vágóállatok áprilisi termelői árszintje 3,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A vágómarha felvásárlási ára 23,7 százalékkal csökkent, s ez már a boltok árcéduláin is látható. A baromfi árnövekedése viszont továbbra is kétszámjegyű, 10,2 százalék maradt.

A vágósertés termelői árának növekedése tavaly áprilisban 22,5, idén már csak 3,2 százalék volt. Áprilisban a vágósertés felvásárlási ára 395 forint volt kilogrammonként.

A tej literjét év eleje óta lényegében ugyanannyiért, 95 forintért vásárolják meg a termelőktől, így a 2012. áprilisihoz képest a termelői árszintje 5,9 százalékkal nőtt.

A tojás ára nagyot esett az előző év azonos időszakához képest, 20,7 százalékot csökkent, ami a tavaly bevezetett új baromfitartási szabályok miatt kialakult hirtelen, több mint hatvanszázalékos árnövekedést csak részben kompenzálta. 2013. január-áprilisban a mezőgazdasági termelői árak 15,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához mérten.

Az élelmiszerek árának ilyen mértékű emelkedése ugyan inflációs nyomást jelent, ám a vásárlóerő gyengesége, a fogyasztás stagnálása miatt mégsem lódul neki a pénzromlás.

Kevesebb vitamint fogyasztunk

Gyümölcsből 10, zöldségből 6 százalékkal vásároltak kevesebbet a magyar háztartások a 2012 áprilisa és 2013 márciusa közötti - derült ki a GfK Hungária Háztartáspanel adataiból. A vásárlói kör ugyanakkor nem csökkent, az egy háztartás által megvásárolt éves összmennyiség esett vissza, a gyümölcs esetén 83 kilogrammról 73-ra, zöldségből pedig 161 kilogrammról 146-ra. A magyar családok élelmiszerre fordított éves kiadásaik 8-10 százalékát költik zöldségre és gyümölcsre. A teljes, csaknem egymillió tonnás forgalom nagyobb, kétharmad részét adja a zöldség, és ugyanez az arány a forintban mért forgalom esetében is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El lesztek kapva
  2013-06-14 20:51:13, péntek
 
 
El lesztek kapva

Csehországban letartóztattak egy rakás kormányzati és kormánypárti politikust. A korrupcióellenes hatóság csapott le rájuk Prágában, gondosan ügyelve, hogy az akciót ne a fővárosban, hanem egy másik megyéből irányítsák. Nem is tudott meg előre senki semmit, mindenkit váratlanul árt a letartóztatási hullám, olyannyira, hogy a kormányzati gépezet azóta is csikorog, de még a pártok szerecsenmosdató, elhatárolódó kommunikációs gépezete is akadozik, feltehetőleg azért, mert akikre még nem került sor, de nyakukon a hurok, veszett nyomeltakarításba kezdtek.

Döbbenten olvassuk a híreket, a neten az első reakciók puccsot emlegetnek. Ez a döbbenet és ez a reakció a napnál is világosabban rávilágít, hogy nemcsak én, de mások sem tudják elképzelni, hogy ehhez bármi hasonló megtörténhet Magyarországon. Hogy a rendőrség egy külön munkacsoportja ügyészségi felhatalmazással korrupt politikusokat dugjon rács mögé az innen nézve egyszerűen lehetetlen. Ki merné ezt megtenni, ki tudná kivitelezni úgy, hogy az érintettek ne tudjanak róla jó előre. Egyáltalán, ki akarná ezt megpróbálni.

Pedig a korrupció itt zajlik az orrunk előtt. Aki pártpolitikusoknak adta véleményezésre a trafikpályázatokat, annak nyilvánvalóan börtönben a helye. Tudjuk, hogy odaadta valaki? Tudjuk. Történt valami? Nem. És a többi ügy? Földbérlet, kivitelezői tenderek, kormányzati kommunikációs megrendelések, tanácsadói szerződések? Tudjuk, hogy mi zajlik? Tudjuk.

Na jó, az egészről nyilván fogalmunk sincs, de amit tudunk látunk, cégbirodalmak tündöklését, kormányzati kapcsolatait, az is bőven elég lenne a világ boldogabb tájain egy nyomozáshoz és egy vádemeléshez. Vagy azt hiszitek, ezek ügyesek, nem hagynak nyomot? Nem a szart nem. Pont az különbözteti meg a Fideszmutyit a Szocimutyitól, hogy pofátlanabb és óvatlanabb, a hatalmi gőg az elemi visszafogottságot sem engedi meg kisded játékaikban, sőt ott tartunk, hogy minél demonstratívabb a mutyi, annál jobban elfordítja a szavazóképes választókat a politikától, és Orbán Viktornak ennél semmi sem fontosabb.

Csehországban most megtörtént, ami nálunk elképzelhetetlen. Csakhogy ott is elképzelhetetlen volt ám egészen eddig a pillanatig. Pedig Csehország szép csendben, botrányoktól mentesen egy elég korrupt kis gazdaságot üzemeltetett. A kuponos privatizációban összekovácsolódott politikai és gazdasági elit tagjainak a hírek szerint sohasem okozott gondot, hogy felosszák egymás között a zsíros állami megrendeléseket. A gépezet pártok és politika feletti üzemmódban dolgozott, törzsi ellentétek nem szabdalták - ebben mindenképpen különbözött a magyar korrupciótól, de most van némi remény arra, hogy még így sem ússzák meg szárazon.
Szolgáljon ez örök tanulságul. El lesztek kapva. Ha nem most, majd később.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cár megtámadta a világhatalom pénzügyi hadoszlopát
  2013-06-14 20:42:54, péntek
 
  A cár megtámadta a világhatalom pénzügyi hadoszlopát
2013. június 14. 12:04
Hunhír.info

Vlagyimir Putyin orosz elnök véleménye szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem felel meg a gazdasági realitásoknak, és ezért meg kell reformálni. "Az IMF komoly reformra szorul" - hangoztatta Putyin a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozva. Az IMF ugyanis gyakran nem időben reagál a nemzetközi pénzügyekben bekövetkező gyors változásokra.

Ékes példa erre a globális pénzügyi válság, amelyet az IMF-rendszer nem volt képes megakadályozni - mondta figyelmet Putyin. Figyelmeztetett arra, hogy újabb tanácsok, alapok és más nemzetközi intézmények létrehozása nem jelentenek csodaszert. Ehelyett tovább kellene javítani az IMF-t és támaszkodni az IMF keretében kifejtett együttműködés tapasztalataira. Az IMF-et "komplex módon" át kell alakítani és az aktuális gazdasági adottságokhoz igazítani. "Mindenekelőtt az IMF kvótáinak és szavazatainak elosztási rendszerét kell megreformálni, hogy a fejlődő országok, különösen a BRICS-országok nagyobb szerephez jussanak" - mondta Putyin.

Hunhír.info - vgo

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=65832
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénzünk tulajdonosai
  2013-06-14 20:41:40, péntek
 
 
Pénzünk tulajdonosai

Korunk furcsaságaihoz tartozik a pénz mint szolgáltatásokat kiegyenlítő eszköz tulajdonlása, ami eltér a demokratikus szólamok gyakorlatias megvalósításától . Korábban egyes térségek egységes nemzetállamokként szerepeltek, közös kultúrával, egységes fizetési eszközzel, amit átváltani nem nagyon kellett, kivéve az utazó kereskedők által kínált javak érdekében . Ezek az áruk jószerével cserekereskedelem útján cseréltek gazdát, hiszen egyes térségekben hiány mutatkozott bizonyos árúcikkekből, miközben túltermelés mutatkozott máshol .

Nem is olyan régen, még a nagyszüleim idején sokan ki sem tették lábukat a falujukból, de nem sokan jutottak túl a megyeszékhelyek intézményrendszerein sem . A második világháború rendezése után légiesedtek a határok, hála a repülőgépek elterjedésének, de a gépkocsik számának ugrásszerű növekedése miatt is a hetvenes évektől kezdve . Az olajárrobbanás 1973-as hullámai hozzánk is elérkeztek, ami figyelmeztette az embereket erre a nem várt eseményre, ami azóta is időről, időre ismétlődik . Mára stabilizálódott $100.- körüli áron, amit még meg tudnak fizetni az emberek .

Az EU megalakulásával elkezdődött a véglegesnek hitt központosítás is egyben, ami Amerikában már 1913-ban megtörtént, amikor a FED megalakult . Ez a magánbankárok alkotta kartell az állam mögé bújva bocsát ki annyi pénzt, amennyit csak akar, így befolyásolhatja az árfolyamokat is kedvére . Rendszeres inflációt követő megszorítások, recesszió, válsághelyzetek sora jellemzi ezt a kort, ami azt eredményezi, hogy idővel a pénz tulajdonosának kezébe kerül minden vagyon . Akinek házai vannak, annak lakbért fizetünk . Aki gabonával kereskedik, attól vesszük a sütnivalónkat . Mindenki gyarapodni akar, a bankár is, de alapvető eltérés van ebben, mert a pénz nem a bankáré, aki kisajátította magának a pénznyomtatás jogát, hanem egy közösség váltóeszköze, annak a tulajdona kellene, hogy legyen .

Azért tarjuk az államot egyébként, hogy ezeket a szolgáltatásokat működtesse ! A pénz mint valami, értéktelen . Ha sok van belőle megsemmisítik, így őrizve annak értékét . Régebben is a segítségével mozgatták a gazdaság ágazatait, így mindenkinek jutott munka bőven, munkájáért jó jövedelem . Kiszámítható életet élhetett bárki, aki munkaerejét adta másoknak . Korunk fonákságává lett a magánbankrendszer, ami behálózta földünket, globális birodalommá nőtte ki magát, miközben elszegényedtek úgy az emberek, mint egyes nemzetek, sőt az államok többsége, mert ezekből a pénzmozgásokból keletkező haszon, mind a pénzbirodalom kezébe került .

Ma már a pénzpiac mozgásaiból keletkezik a legnagyobb jövedelem, mert a nekik kiszolgáltatott helyi kézművesek, termelő gazdaságok képtelenek megmérkőzni velük . Egyesek összehangolt tevékenysége miatt milliárdos vagyon cserél gazdát rövid idő alatt, ami csak számokban létezik, a könyvelés csalfa számaiban, amit ellenőrizni viszont nem enged e számok tulajdonosa . Bankárcsaládok dinasztiaszerű felépítése kirekeszti az emberiség többségét, az elvégzett munkáért járó tisztességes kereset lehetőségét, mert a profit maximalizálása nem teszi lehetővé számukra, hogy biztos megélhetést biztosítsanak nekik . Földrészeket átölelő multinacionalista nagyvállalatok alakultak szinte mindenhol, amelyek bekebeleztek minden iparágat, s tulajdonosi körei átláthatatlanná váltak mára .

Mindössze 147 monopolium, nagybank kezében öszpontosulnak ezek az óriásvállalatok, amelyeknek száma közel ötvenezerre rúg . Emiatt egyes térségeket halálra itéltek, mert hiába próbálják a helyi gazdaságot mozgatni, ezek miatt a nemzetközi nagyvállalatok miatt nem lehet . Minden központi bankot összevontak ezek a túlméretezett, régiósított pénzintézetek, amelyek már nem teljesítik eredetileg előírt kötelezettségüket . Minden náluk befektetett összeg átszivárog így a bankárok páncélszekrényeibe, ahonnan a kamatos kamat rendszerével megsokasodik annyira, hogy elszegényedik miatta az egész emberiség idővel .

Korunk munkanélküliségét fokozza, életszinvonalát csökkenti az, hogy tájidegen vallások híveit fogadják be egyes országokban, ami hosszú távon nézeteltérést okoz . A munka értékét lenyomják ezek a mindenre kész emigránsok, kik fillérekért vállalják el azt a munkát, amelynek elvégzése biztos megélhetést biztosított korábban azoknak akik ott éltek . Feketék Európában, arabok Amerikában, cigányok szinte mindenhol, bár azok nem veszik el mások elől a megélhetésüket, mert hasznos munkavégzésre nem alkalmasak . Gyors haszonszerzés reményében, bankárokat megszégyenítő üzleteket kötnek, amelyeknek a végén mindig megrövidítenek valakit .

Az ázsiaiak tömeges bevándorlása gyengíti a kohéziót, mivel ezek az ügyes, szorgalmas emberek saját maguk között üzletelnek Kínában gyártott silány árúikkal . A nemzetközivé lett világ nem sok esélyt hagyott azok számára, akik korábban nemzetállamokban éltek . Fillérekért megvehetjük a kereskedőktől azt, aminek még az anyagát sem tudnánk annyiért megvenni . Viszont az is velejár ezzel, hogy az elszegényedett tömeg már ezeket a filléreket sem tudja kifizetni értük . A világpénznek számító US$ értéke megroggyant az utóbbi években, de a tőzsde berkeiben ezt elfedik előlünk, mivel vezető szerepüket csak így tudják fenntartani .

Korábban Irak vezetője, majd Libia ezredese is megpróbálta aranyban elszámolni olajtartalékait, ami azonnali cselekvést igényelt a világ csendőre szerepébe kényszerített USA vezetőségétől . Izrael érdekében hozott helyi döntések következtében lángtenger borította el a Közel-kelet országait, akiket a terrorizmus vélt veszélye miatt támadnak, amikor a 2001-es önmerénylet során szaudi terroristákat keresnek Afganisztánban . Több mint egymillió ember életét követelte ez a világméretű szélhámosság, amit a média csatornáin mint valóságot hirdetnek nekünk összehangolt működésükkel .

Olyan ez, mint amiről George Orwell 1984 című könyvében szól ! Az 1948-ban leírt diktatúra működésében ijedten fedezhetjük föl korunk társadalmainak tévelygéseit . Micsoda aljas gondolat ! Felebarátját rabszolgasorba alázza csak azért, mert teheti ! Hatalmasra fúvodott kisgömböcök dinasztiája táplálkozik belőlünk, kik látszólag tehetetlenek vagyunk velük szemben . Mindezt a demokrácia nevében teszik . A kommunizmus rémségeit reánk erőltették, miközben ők fizették a diktatúrák költségeit, amit busásan behajtottak rajtunk, mit sem sejtő embereken . A terror fegyverével először Izrael műállam élt, amikor kiűzték szülőföldjükről a palesztínokat, akik azóta is menekülttáborokban tengetik életüket immár több generáció óta . Viszont aki erről beszélni mer, vagy megkérdőjelezi a holokauszt vélt áldozatainak számát, azt kiközösítik a demokraták .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiltakozik a degenerált Nyugat
  2013-06-14 20:38:55, péntek
 
 
Tiltakozik a degenerált Nyugat

Az Amnesty Internacional vezetője jajveszékelni kezdett, miután az orosz állami duma elsöprő többséggel megszavazta nem csak a buzi, leszbikus, és mindenféle ferde hajlamú reklámok tiltását, hanem valamennyi ilyen jellegű jogvédő-felforgató szervezetet betiltott. A genetikai sérülteknek természetesen nem tetszik az, hogy van a világnak olyan sarka, ahol őket törvényen kívül helyezik. Szerintük egy igazi demokráciában ez jogsértés. Persze a velük ellentétes nézeteik miatt embereket megfigyelni, elnyomni, bebörtönözni, az jogszerű. Vegyi anyagokkal permetezni emberek százmillióit, az is teljesen jogszerű, sőt olyan államot támogatni, ami faji alapon irtja a palesztinokat, szintén jogszerű.

Szergej Lavrov éppen emiatt rótta meg a Nyugatot, mert az - közelgő összeomlása miatt - egyre látványosabban használja a kettős mércét. Az a Nyugat, amely még mindig vonzó munkahely, de nincs olyan szeglete, ahol ne égnének autók, ne lennének tüntetések, ne lenne elégedetlenség, ne érezné mindenki, hogy valami nagyon nem jó ott.

Oroszország nem várja meg, hogy lecsússzon erre az emberi értékek alatti szintre, ahol most a "fejlett" nyugat tengődik, fetrengve saját mocskában, erkölcsi fertőjében. A világnak azon a részén betiltanak minden erkölcstelen, vallásellenes, nemzetromboló bandát. Jól is teszik. Az Ötödik Hadoszlop meg vagy emigrál, mint Kasparov (majd jobblétre szenderül mint Berezovszkij), vagy irányított, közhasznú munkára lesz beutalva Szibériába, ahogy a Pussy Riot elítélt tagjai.

Kemény Gábor - Hídfő.net


http://www.hidfo.net/2013/06/12/tiltakozik-degeneralt-nyugat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán bármit megtehet, de Magyarország Albánia sorsára jutha
  2013-06-14 14:16:13, péntek
 
  2013. június 13., csütörtök 9:57 (NAPI)
Orbán bármit megtehet, de Magyarország Albánia sorsára juthat

Orbán Viktor magyar kormányfő előtt szabad az út, az Európai Unió jelenleg nem tud többet tenni annál, mint hogy kötelezettségszegési eljárást folytat Magyarország ellen. Emellett az albán vagy a szerb demokráciának megfelelő státusba lökheti a magyar politikai rendszert.

Európa nem tudja, mit kezdjen Magyarországgal, azzal az érzésével, hogy a volt szovjet szatellit ország Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt csúszik vissza az autoritárius berendezkedés felé - kezdi a következő két hét magyar ügyeinek ismertetését a Reuters írása. Az Európai Parlament (EP), az Európai Bizottság (EB), illetve demokratikus és emberi jogok érvényesülését ellenőrző Európa Tanács egyaránt arra készül, hogy állást foglaljon a magyarországi demokrácia állapotáról. Orbán, akit egyes európai liberálisok a régi vágású latin-amerikai erős emberekhez hasonlítanak, azzal utasította vissza az alkotmány márciusi módosítása után érkezett bírálatokat, hogy nem szereti az olyan megjegyzéseket, amelyek nem eléggé konkrétak.
Kapcsolódó cikkek

Várhatóan a parlament és a bizottság is megosztott lesz azzal kapcsolatban, hogy mit kellene tenni a magyar kormány megregulázására, és világossá válik, mennyire korlátozottak az EU lehetőségei egy tagország jó útra terelésére, ha úgy látja, hogy az megszegi a demokrácia szabályait. A jogvédők ugyanakkor határozott fellépést követelnek, szerintük csak az EU folyamatos nyomása állíthatja helyre Magyarországon az emberi jogok érvényesülését. Orbán tesztel bennünket - mondta egy uniós tisztviselő a Reutersnek arra utalva, hogy a magyar kormány havonta átlag egy kifogásokat tartalmazó levelet kapott Brüsszeltől azóta, hogy három éve megkezdte működését.

Magukból csinálnak bolondot?

Az EU múlt havi csúcsértekezletére érkező magyar kormányfővel mindenki kezet fogott, egyesek egyet-egyet még a szokásos viccekből is elsütöttek. A június 27-én esedékes csúcson azonban valószínűleg nem lesz ilyen meleg a fogadtatásra. Addigra várhatóan az EP, az EB és a 47 európai országok képviselő Európa Tanács is elmeszeli az új magyar alaptörvény és módosításai egy részét, mondván: azok sértik az európai jogot.

A testületeknek az okoz fejfájást, hogy mit tegyenek ezt követően. Ha az ismételt bírálatokat követően nem büntetik meg Orbánt, az EP és az EB még gyengébbnek látszik majd, mint amilyen most. Brüsszel a kötelezettségszegési eljárás során az Európai Bíróság elé idézhet egy országot, ám ez aligha bírja azt jobb belátásra. A másik lehetőség a szavazati jog megvonása, ám ezt lényegében mindenki túl keménynek tartja és nem lenne meg a szükséges többség az elfogadtatásához.

Játszhat velük

Az Európa Tanácsnak lehetősége van arra, hogy olyan felülvizsgálat alá helyezze Magyarországot, amilyenben az alakulófélben lévő demokráciákat részesítik. Ilyen helyzetben van például Albánia és Szerbia. Ez lenne az első eset, hogy egy EU-tagországot visszaküldenek az alsó tagozatban. Hiába azonban a szégyen, közvetlenül egy ilyen vizsgálatnak sem lehet büntetés az eredménye. A testület csak a teendőkre vonatkozó ajánlásokat fogalmazhat meg az európai döntéshozó szervezeteknek.

Látva ezt a helyzetet Németország, Hollandia, Finnország és Dánia márciusban kezdeményezte, hogy az EU dolgozzon ki közepesen szigorú büntetési módokat az uniós értékek megszegésének szankcionálására, ám sokáig tarthat, mire ebből a javaslatból döntés lesz. Orbán jelenleg szabadon tehet, amit akar - mondja Mujtaba Rahman, az Eurasia Group kutatóközpont igazgatója. Ha jegybank megszállása nem volt elég, ha mindaz amit a kormány eddig csinált Európai kifogásai ellenére nem volt elég, akkor az alkotmányosság aláásása sem lesz olyan ügy, amelynél elszakad a cérna.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban_barmit_megtehet_de_magyarorszag_alba nia_sorsara_juthat.556448.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez nem mutyizás: egészen nyíltan csinálják
  2013-06-14 14:09:24, péntek
 
  Ez nem mutyizás: egészen nyíltan csinálják

Takács Gábor fideszes képviselő családja 12 dohánykoncesszióhoz jutott Miskolcon, miközben vállalkozása a Nemzetgazdasági Minisztériumtól és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől is kapott korábban támogatást - számolt be a Blikkre hivatkozva a hvg.hu.

Egymás után kapja az állami segítséget Takács Gábor miskolci fideszes önkormányzati képviselő cége és családja. A politikus felesége, Aswad Dina, anyósa, Aswadné Gazdik Irén és testvére, Takács Gergő fejenként négy, összesen 12 dohánykoncesszióhoz jutott Miskolcon - ísmertette a napvilágra került értesüléseket a hvg.hu.

Az Észak Online közölte: mindemellett Takácsék családi vállalkozása, a New Man Kft. 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott múlt héten a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő pályázatán. Bár a cég a dohányáru-kiskereskedelmet az idén februárban felvette a tevékenységi köreibe, nem a hamarosan megnyíló trafikjaikba vesznek fel eladókat.

"A képviselő szerint a pályázatok nem zárják ki egymást"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrányba fulladt a földügyi egyeztetés
  2013-06-14 14:01:48, péntek
 
  Botrányba fulladt a földügyi egyeztetés

2013. június 14. 11:45
Botrányba fulladt a földügyi egyeztetés

Az új földtörvény kapcsán ma délelőttre ismét meghívta a tiltakozó civil szervezetek képviselőit a vidékfejlesztési miniszter. A megjelentek másfél órát vártak érdemi partnerre. Nemrég végül megjelent Simon Attila helyettes államtitkár, aki faképnél hagyta a 70 szervezet képviselőit.

2013 június 10-én, hétfőn szavazta volna meg a Parlament az új földtörvényt, mely ellen előző héten több mint 200 civil szervezet, több, mint 50 köztiszteletben álló tudós, művész, közéleti személyiség tiltakozott.

Június 7-én pénteken délután 5 körül a minisztérium meghívót küldött 10-én, hétfőn délután 14.00 órára a civil szervezeteknek egyeztetésre... Mivel a döntő plenáris ülés 13.00 órakor kezdődött - a 14.00 órától már érdemi tárgyalást folytatni nem lehetett, hiszen a képviselőknek elolvasni sem lett volna ideje az esetleges módosításokat... Végül maga a miniszter mondta le az egyeztetést, és a földtörvény záró szavazását levették a napirendről, ami nagy eredménynek számít, hiszen így még mindenre van esély....

A szavazás idejére az Élőlánc Magyarországért, és a Váralja Szövetség tüntetést szervezett "Tüntetés a Földünkért, a Hazánkért" címmel, amit annak ellenére megtartottak, hogy időközben a szavazást levették napirendről. A tüntetésen több százan vettek részt, pedig viharos idő, zuhogó eső volt, és elterjedt a hír, hogy elmarad a tüntetés.

A tüntetésen beszédet mondott: Ertsey Attila (Élőlánc Magyarországért) Wappler Ádám (Váralja Szövetség) Molnár Attila (Szülőföld Mozgalom) Hossó Andrea - közgazdász, Ángyán József - országgyűlési képviselő, Hetzmann Róbert (Váralja Szövetség), Éliás Ádám - (Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége), és Ács Sándorné - (Élőlánc Magyarországért)

Időközben a tiltakozó civil szervezeteket egyeztetésre hívta a minisztérium június 14-én, pénteken reggel 9.00 órára. Ez persze nem egy barátságos időpont vidéki meghívottak számára, de ennek ellenére az ország különböző pontjairól 70 szervezet képviselői jöttek el.

A hadiállapotú Kossuth-téren a Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác termében megjelentek különösen sérelmezték, hogy a minisztérium nem küldött döntési kompetenciájú képviselőt. Az is kérdéses volt számukra, hogy az általuk javasolt módosításoknak mi lesz a sorsa. Korábban hét szervezet kezdeményezésére 209 civil szervezet szólított fel a földtörvény átalakítására. Mivel a 7 szervezet egy korábbi egyeztetésről nem készített hang, ill. képfelvételt - így nem tudták utólag cáfolni a -szerintük - minisztériumi csúsztatásokat a találkozó utáni hírekben. Éppen ezért a ma délelőtti fél 11-es szünet után elkezdtek mindent felvenni, amikor megjelent a törvényelőkészítésért is felelős helyettes államtitkár. Simon Attila közölte, hogy nem járul hozzá az elhangzandók rögzítéséhez, és miután a jelenlevők kitartottak a felvétel mellett, a helyettes államtitkár összepakolt, és otthagyta az egybegyűlteket. Így ért véget a mai "civil együttműködési fórum" - tudta meg a greenfo az Élőlánc Magyarországért képviseletében jelen levő Ács Sándornétól.
A jelenlevő civil képviselők dél körülre ígértek sajtóközleményt a mai fiaskóról.

A földforgalmi törvény zárószavazása előreláthatólag június 21-én, pénteken a délelőtti órákban lesz!

Időközben már 13.381-en csatlakoztak az "Élőlánc a földért" nyilatkozathoz, mely még mindig nyitva áll a csatlakozók számára.

http://www.greenfo.hu/hirek/2013/06/14/botranyba-fulladt-a-foldugyi-egyeztetes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Isten ajándékainak" áldásos munkássága a szervkereskedelem
  2013-06-14 14:00:03, péntek
 
  2013-06-14. 10:50
"Isten ajándékainak" áldásos munkássága a szervkereskedelem terén (is)

Mint az Ynet elnevezésű zsidó hírportál hírül adta, az elmúlt héten a római repülőtéren letartóztattak egy Gedalia Tauber nevű 77 esztendős "holokauszttúlélőt". A felháborító antiszemita cselekedet oka az, hogy a zsidó egy olyan csempészhálózat élén állt, amely Brazíliából Dél-Afrikán keresztül Izraelbe juttatott el emberi szerveket. Tauber egyébiránt jó hazafi is: fiatalabb korában az izraeli elit haditengerészeti kommandó tagja volt, illetve a tel aviv-i rendőrség korrupcióellenes osztályát is vezette (a fentiek fényében megállapíthatjuk, hogy fölöttébb becsületes munkát végezhetett ott is - a szerk.).

Miután "Isten ajándékainak" ez a díszpéldánya befejezte katonai és rendőrségi karrierjét, a szervkereskedelem területén kezdett jól jövedelmező vállalkozásba. Tauber Brazíliában szegény fiatalokat környékezett meg, rábeszélve őket arra, hogy - meglehetősen csekély összegekért - engedjék kioperálni bizonyos szerveiket, amelyeket azután Izraelbe juttattak el. A csempészek legkevesebb 19 brazil szerveit metszették ki. A műtéteket Dél-Afrikában hajtották végre. A szerveket hússzor akkora összegért adták el, mint amennyit a szerencsétlen brazil áldozatoknak fizettek. A hálózatot azonban felgöngyölítették, a "holokausztból menekült" Taubert pedig az antiszemita, a soá tanulságait levonni képtelen brazilok 2003-ban 11 év börtönbüntetésre ítélték.
Csakhogy három évvel a büntetésének lejárta előtt a szegény üldözött zsidó megelégelte a vérlázító kirekesztést. 2009-ben Tauber 30 napos eltávozást kapott, és ekkor úgy döntött, nem tér vissza többé a gyűlölködő és rasszista gójok börtönébe. De hogy hová tűnt, senki sem tudta. Mintha a föld nyelte volna el. Az elmúlt héten azonban a római Leonardo da Vinci-Fiumicino repülőtéren egy rutin útlevélellenőrzés során horogra akadt szegény.
A hír kapcsán érdemes emlékezetünkbe idézni, hogy "Isten ajándékai" között néhányan kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a szervkereskedelem területén is.

1998-ban egy Alisdair Sinclair nevű skót férfi vesztette életét gyanús körülmények között az izraeli Ben Gurion repülőtéren. A Glasgow-i Egyetem orvosai megvizsgálták a holttestet, és arra a megdöbbentő felfedezésre jutottak, hogy a férfi szíve és a torkának bizonyos részei hiányoznak. A brit nagykövetség hivatalosan tiltakozott is az ügyben az izraeli hatóságoknál.
2002-ben azzal vádolták meg dr. Jehuda Hisst, a Tel-Aviv melletti Abu Kabir elnevezésű törvényszéki orvosi intézet igazgatóját (ld. itt vagy itt), hogy munkatársai halottaktól (többek között az izraeli katonák által meggyilkolt palesztinoktól is) bőrt, szaruhártyát, szívbillentyűket és csontokat operáltak ki.
Ugyanebben az esztendőben Nissim Dahan izraeli egészségügyi miniszter vallotta be, hogy lemészárolt palesztinokból kimetszett szerveket használtak fel kórházakban az áldozatok családtagjainak beleegyezése nélkül.
2009-ben Solomon Dwek, egy tönkrement zsidó ingatlanügynök segítségével az FBI lebuktatott több rabbit és számos Izrael-barát amerikai politikust, akik ellen pénzmosás és szervkereskedelem címén emeltek vádat.
2009. augusztus 17-én Donald Bostrom izraeli író egyik cikkében arról írt, hogy a zsidó hadsereg katonái palesztin gyerekeket öltek meg, majd orvosok bizonyos belső szerveiket kimetszették. A szerzőt természetesen "antiszemitának" bélyegezték, és hajtóvadászatot indítottak ellene (lásd még itt is).
2009-ben Vjacseslav Gudin ukrán filozófia-professzor egy konferencián megdöbbentő kijelentést tett: mint mondta, az elmúlt két évben 25 ezer ukrán gyereket juttattak el a zsidó államba azzal a céllal, hogy belső szerveiket a bűnbandák megszerezzék és eladják.
2010. április 7-én a BBC közölte a hírt, mely szerint letartóztattak egy Meir Zamir nevű nyugállományba vonult izraeli tábornokot, valamint vele együtt öt másik személyt azzal a váddal, hogy egy nemzetközi szervkereskedő hálózatot irányítottak.
2010 augusztusában az ukrán rendőrség rajtaütött egy izraeliek irányítása alatt álló szervkereskedő hálózaton, amely ukránokból kimetszett szerveket csempészett Izraelbe.
2010 szeptemberében szintén izraeli kapcsolatokkal rendelkező szervkereskedőket buktattak le Dél-Afrika legnagyobb egészségügyi vállalkozásának, a Netcare-nak a kebelében .
2012. májusában az YNet című izraeli weblapra hivatkozva több hírportál is jelentette (ld. itt vagy itt), hogy a zsidó állam rendőrsége letartóztatott tíz izraelit (köztük egy orvost), akik feltételezések szerint mindannyian egy Azerbajdzsánban és Koszovóban működő szervkereskedő hálózat tagjai voltak.
Perge Ottó - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/6/113660/#ixzz2WBuicJJg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszeli parancsra módosítják az alaptörvényt
  2013-06-14 13:43:09, péntek
 
  2013-06-14. 13:14
Brüsszeli parancsra módosítják az alaptörvényt

A kormány a brüsszeli kritikák hatására elfogadta, és az igazságügyi miniszter pénteken be is nyújtotta az Országgyűlés elé az alaptörvény ötödik módosítását, amely október 1-jével lépne hatályba - tájékoztatta az MTI-t a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).
Közölték: kikerül az alaptörvényből az eljáró bíróság kijelölésének jogintézménye, továbbá a javaslat alapján az nem tartalmazná a bírósági ítéletek miatti különadó kivetésének lehetőségét sem. A harmadik vitatott kérdésről, a politikai reklámokról még folyik a konzultáció.
A tárca emlékeztet arra, hogy a negyedik magyar alkotmánymódosítással kapcsolatban az Európai Bizottság május 2-án három adminisztratív levelet intézett a magyar kormányhoz, amelyben észrevételeket fogalmazott meg a rendkívüli adók kivetésével, a bírósági ügyáthelyezéssel és a politikai reklámra vonatkozó korlátozással kapcsolatban.
A magyar kormány célja az ügyek lezárása anélkül, hogy a bizottság kötelezettségszegési eljárást indítana, ezért június 7-én válaszolt az Európai Bizottságnak és jelezte, hogy a három észrevételből kettővel kapcsolatban kész a módosításra.
A KIM közlése szerint, bár több uniós tagállamban létezik az ügyáthelyezési gyakorlat, túl sok alaptalan kritika érte emiatt a magyar igazságszolgáltatás egészét, annak függetlenségét, ezért a kormány úgy döntött, hogy hatályon kívül helyezi a bíróságok közötti ügyáthelyezés lehetőségére vonatkozó rendelkezést. A bíróságok aránytalan terhelését és az ügyek elhúzódását szervezeti és szerkezeti átrendezéssel, törvényi szinten fogják kezelni - erősítették meg.
Az alaptörvényből kikerülhet az a bekezdés is, amely azt rögzíti, hogy ha váratlan fizetési kötelezettsége támad a magyar kormánynak - akár az Alkotmánybíróság, akár az Európai Bíróság, akár pedig valamilyen más bírósági vagy jogalkalmazó szerv döntése következtében -, és nincsenek rá források, azt különleges adó kiszabásával finanszírozza az állam. Ezt a kérdést is törvényi szinten, a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló törvényben szabályoznák, amelynek módosítását pénteken szintén benyújtotta a kormány a parlamentnek.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/113669/#ixzz2WBqH9xLN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2275
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 16488
  • e Év: 169984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.