Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Hajhullás ellen
  2013-06-17 21:18:04, hétfő
 
  3 természetes gyógymód hajhullás ellen:

A hajhullás igen komoly problémát okoz sok ember számára. Ennek oka lehet a zsíros fejbőr, korpásodás, hormonális zavarok, genetikai öröklődés, étrendi elégtelenségek vagy a stressz.

Mielőtt nekifognál a hajhullást kezelni előbb keresd meg a probléma forrását, majd következhetnek a természetes gyógymódok:

Hagymalé:
Tudományosan bizonyították, hogy a hagyma leve igen hatásos a hajhullás esetében, kevesen tudják ezt. A hagyma leve serkenti a haj növekedését, azáltal, hogy növeli a vérkeringést a fejbőrben, tisztít és fertőtlenít is egyben.

Tegyünk egy blenderbe egy nagy fej hagymát, az ebből kapott levet pedig válasszuk külön a húsától, majd vigyük fel a fejbőrre és hagyjuk hatni legalább 1 órán át. Ha idegesít a hagyma erős illata, semlegesítheted rózsavízzel.

Koriander lé:
A koriander serkenti a haj növekedését és megelőzi a hajhullást, minden értékes anyagot biztosít a fejbőr számára.

A friss koriander leveleit egy mozsárban törjük össze, és adjunk hozzá tisztított vizet, az ebből kapott levet vigyük fel a fejbőrre és hagyjuk hatni legalább 1 órát.

Görögszénamag joghurttal:
Ez a gyógymód azoknak a legjobb, akik korpásodással és hajhullással küzdenek. A haj növekedését a fehérjék és nikotinsav biztosítja, amelyet a görögszénamagban találhatunk, míg a joghurt táplálja a hajat és balzsamként hat a száraz fejbőrön. Ha zsíros a fejbőröd cseréld le a joghurtot vízre vagy aloé vera levére.

Mozsárban törd össze a görögszénamagokat, az így kapott port pedig keverd össze joghurttal, majd kend fel a hajadra legalább 1 órára. Ha letelt az 1 óra mosd le növényi kivonatú balzsammal, amely nem tartalmaz nátrium-lauril-szulfátot.

Az eredmények 2-3 hét után jelentkeznek, attól függetlenül, hogy milyen súlyos volt a probléma.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Növényi fehérjeforrások
  2013-06-17 21:14:28, hétfő
 
 



A legtöbb ember számára a fehérje szó egyenlőt jelent a hússal. A fehérjét azonban nemcsak az állati eredetű termékekből vihetjük be szervezetünkbe, van belőlük bőven a zöldségekben is.

A fehérjéket aminosavak láncai alkotják, nélkülözhetetlenek a szervezet fejlődése számára. Az Egészségügyi Világszervezet szerint naponta legalább 5% fehérjét kell fogyasztanunk.

Íme milyen élelmiszerek tartalmaznak fehérjét:

1. Sült burgonya
Egy átlagos méretű burgonya csaknem 5 gramm fehérjét tartalmaz.

2 Görög joghurt
100 gramm görög joghurtban 7-8 gramm fehérje található.

3. Házi túró
Egy csésze házi túró 28 gramm fehérjét tartalmaz.

4. Quinoa
A dél-amerikai gabonaféle is rengeteg fehérjét tartalmaz, ezek mellett kevés a zsír benne és nem tartalmaz koleszterint.

5. Amaránt
Sokan a jövő gabonájának tartják az amarántot, akárcsak a quinoa, ez is rengeteg fehérjét rejt magában, a bioboltokban biztosan kapsz belőle.

6. Hínár
A bioboltokban lehet kapni belőle, igen gazdag fehérjeforrás, egyes típusa akár 48% fehérjét tartalmazhat.

7. Kendermag
30% fehérjét tartalmaz, melyből 65%-ot az edestin tesz ki, ami egy könnyen emészthető fehérje, így könnyen helyettesíthető állati eredetű fehérjével.

8. Szója
Tele van fehérjével, de amennyiben úgy döntesz, hogy ebből viszed be a napi adagod, vásárolj olyan terméket, amelyet nem módosítottak genetikailag.

9. Spirulina alga
Rengeteg benne a fehérje, ugyanakkor lúgosító hatása van.

10. Dió és egyéb magvak
100 gramm termékben 33 gramm fehérje található, ezért minden nap érdemes fogyasztani belőle.

Mindezek mellett fehérjét találsz a borsóban, zabban, lencsében, babban és avocado-ban.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A miracle italról
  2013-06-17 20:54:02, hétfő
 
 



A Miracle Drink nevű italt évtizedek óta isszák a kínaiak, azért hogy egészségesek maradjanak.

Hogy elkészítsük ezt az élettel teli italt csupán egy céklára, egy sárgarépára és egy almára van szükségünk. Megmossuk jól a hozzávalókat, kockákra vágjuk és beletesszük egy blenderbe,(keverőgép) hozzáöntünk egy kis vizet és összeturmixoljuk. Amint kész van már ihatjuk is.

Ebben segít ez az ital:

- megelőzi a rákos sejtek kialakulását
- megelőzi a máj, vese, hasnyálmirigy betegségeit és meggyógyítja a gyomorfekélyt
- megerősíti a tüdőt, megelőzi a szívinfarktust és csökkenti a magas vérnyomást
- erősíti az immunrendszert
- jót tesz a látásnak
- lecsökkenti az izomlázat
- méregtelenít, javítja a bélműködést, jó a székrekedésre.
- meggyógyítja a pattanásokat és szépíti a bőrt
- elűzi a kellemetlen leheletet
- csökkenti a fájdalomérzetet

Ezek mellett:

- nincs mellékhatása
- rendkívül tápláló és könnyen felszívódik
- a fogyókúrában is rendkívül hasznos
- immunrendszered 2 hét alatt megerősödik

Mikor és mennyit fogyasszunk?

A három hozzátevőből és a vízből 250 ml üdítőt kell kapnod.

A maximális hatás érdekében két adagot igyunk egy nap. Reggel éhgyomorra (a reggelit egy órával a turmix után együk) és este, 17 óra után.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A céklalé és a vérnyomás
  2013-06-17 20:43:43, hétfő
 
 



Tíz higanymilliméterrel csökkenti a vérnyomást egy pohárnyi céklalé - erre az eredményre jutottak brit orvosok.
A pohár két és fél deciliternyi italt jelent. A bartsi és londoni egyetemek orvosai olyan alanyokon tesztelték a cékla hatását, akiknek magas a vérnyomásuk. Az adatok szerint a zöldség leve órákra lejjebb viszi a vérnyomást, sőt, még másnap is jelentkezik hatása. Mindez a benne lévő nitrátnak köszönhető.

"Meglepődtünk, hogy milyen kevés nitrát elég ilyen jelentős hatáshoz" - idézte a BBC a vizsgálat egyik orvosát, Amrita Ahluwaliát.

A céklalevet ivók meglepődésének megelőzése végett hozzátette, hogy a vizelet rózsaszínűre színeződhet.

A nitrát a talajban fordul elő, a zöldségek a gyökérzetük révén szívják magukba, hogy jobban növekedhessenek. (eredeti forrás: MTI)
Forrás: arthumán
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
3 zöldség
  2013-06-17 19:36:25, hétfő
 
 



3 zöldség, ami megtartja tulajdonságát ha főzzük

Mindenki számára elsődleges kell legyen a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, bármilyen diétáról is legyen szó. Íme azok a zöldségek, amelyek akkor is megőrzik egészséges tápértékeiket, ha megfőztük őket.

Egyre többet hallunk azokról a diétákról, amelyekben a zöldségeket nyersen fogyasztjuk. Jó azonban tudni, hogy egyes zöldségek sokkal több vitamint tartalmaznak ha megfőzzük őket, miközben mások vesztenek tápértékükből.

Bizonyos zöldségek nyersen fogyasztva fejtik ki legjobban hatásukat, például a fokhagyma megfőzve már kevés értékkel bír, vannak azonban olyan zöldségek, amelyek főzve még több tápanyaghoz juttatják a szervezetet.

1. Spenót
A nyers spenót is igen egészséges, de tudnod kell, hogy megfőzve a benne lévő kalcium sokkal könnyebben felszívódik a szervezetben. A spenót igen magas kalciumforrás, ami elengedhetetlen a csontok egészségére nézve, éppen ezért nyersen és főzve is igen ajánlott a fogyasztása.

Kerüld a vízben való főzését, mert veszt tápértékéből. Helyette inkább párold, anélkül, hogy vizet adnál hozzá. Jegyezd meg, hogy a spenót elkészítéséhez csupán 5 perc kell, ezt hallal, fehér hússal, barnarizzsel vagy teljes kiőrlésű tésztával fogyaszd.

2. Sárgarépa
A nyers sárgarépa vagy a sárgarépa leve a legjobb választás ha az egészségedről van szó. Tudtad azonban, hogy ha a sárgarépát megfőződ sokkal több béta-karotint (A vitamin) képes a szervezet felvenni belőle?

Éppen ezért amennyiben teheted fogyaszd a sárgarépát nyersen, levesekben, köretként, valamint készíts belőle frissítő üdítőt almával és céklával társítva. Akár ezt a rákmegelőző turmixot is elkészítheted.

3. Hagyma
A hagyma egy olyan flavonoidot tartalmaz, amelynek gyulladáscsökkentő hatása van. Amikor a hagymát hőkezeljük növeli a flavonoidok mennyiségét, amennyiben lila vagy sárga hagymát választasz annál jobb. a fehér hagyma kevesebb flavonoidot tartalmaz. Ne hagyd a hagymát a lángon több, mint 5 percet, ezután már csak veszít tápértékéből. Ne párold olajon, inkább egy kis víz hozzáadásával készítsd el.

Most, hogy tudod, melyek azok a zöldségek, amelyek több tápértéket adnak főzve, nem szabad elfelejtkezni a nyers zöldségekről sem. Mindennapi étkezésünkbe vigyük bele a fokhagymát, a spárgát, a brokkolit, a pirospaprikát. Ezeket mind nyersen jó fogyasztani, mert magas hőfokon veszítenek tápértékükből.
Forrás : twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Cseresznyés arcpakolások
  2013-06-17 19:27:35, hétfő
 
 



10 fantasztikus cseresznyés arcpakolás:
Már megkezdődött a cseresznye szezonja, a piacok és az üzletek is tele vannak ezzel a finom gyümölccsel, amelyet most már nem csak fogyasztani tudunk, hanem fantasztikus arcpakolást is készíthetünk belőle. Arcpakolásként a cseresznye gyógyító és regeneráló hatással bír, eltávolítja az arcon lévő pöttyöket és az elhalt sejteket.

Köszönhetően számos jótékony hatásának, a cseresznye nemcsak belsőleg tesz jót a szervezetnek, hanem külsőleg is. A cseresznye gazdag A-, b-, C-, és E-vitaminokban, káliumot, cinket, vasat, és magnéziumot is tartalmaz, ugyanakkor rengeteg benne az antioxidáns, ezzel pedig védi a bőrt a szabadgyökök ellen.

Külsőleg használva, arcpakolásként regeneráló és gyógyító hatással bír, eltávolítja a fekete pöttyöket az arcról, valamint az elhalt hámsejteket is letisztítja. A cseresznyének pozitív hatása van a pattantásokra, valamint az elszíneződött bőrre is. Visszaadja a bőr fényességét és csillogását, tisztítja a bőrt.

Most tíz cseresznyéből készült arcpakolást mutatunk be nektek:

- Első arcpakolásunkat, amely a cseresznye és a görög joghurt kombinációjából készült, a görög nők használták, hogy bőrük fényes és feszes legyen. Ez az arcpakolás a pattanásoknak is kiváló, frissíti és élénkíti az arcbőrt. Egy csésze cseresznyét magoz ki, majd zúzd péppé és keverd el két kanál görög joghurttal. Keverd jól el, mert a görög joghurt sokkal vastagabb. Kend fel ezt a pakolást az arcra, nyakra és mellkasra és hagyd hatni legalább fél órán át. Langyos vízzel mosd le.

- Az arcon lévő pöttyök eltüntetésére a cseresznye és a kiwi lehet a megoldás. Szedd ki a magokat a cseresznyéből, tedd be blenderbe és adj hozzá egy hámozott kiwit. 20 percig hagyd hatni az arcon, majd meleg vízzel most le. a kiwi gazdag E-vitamin forrás, az antioxidánsok pedig visszaadják a bőr rugalmasságát, fényességét.

A házi készítésű arcpakolásból nem hiányozhat:

- 6 eper
- 10 szem cseresznye
- 1 kanál friss citromlé

Egy kis tálban törd péppé az epret és a cseresznyét, lehetőleg fából készült villával, majd add hozzá a frissen csavart citrom levét. Masszírozd be lassan a bőrbe az így kapott pépet, majd hagyd rajta legalább 6 percig. Ha eltelt az a pár perc, mosd le langyos vízzel, majd parabénmentes hidratáló krémmel kend be az arcod.

- Ha bőröd már megfáradt, ráncos a méz és cseresznye keverékéből készült hidratáló pakolást ajánljuk neked. Végy egy csésze cseresznyét és 2 kanál mézet. Miután megszabadítottad a cseresznyét a magoktól törd össze egy villával és add hozzá a 2 kanál mézet. Kend fel az arcbőr egész felületére, vastagabb rétegben és hagyd hatni legalább egy fél órát.

- Ha bőröd fakó és rugalmatlan alkalmazd az eperből, cseresznyéből és joghurtból készült gyors kis pakolást. Egy marék kimagozott cseresznyét és 6 szem epret törj szét, majd adj hozzá 3 kanál joghurtot. Mindezt jól keverd el és kend fel az arcbőrre, nyakra és mellkasra. 20 percig hagyd állni, majd mosd le meleg vízzel.

- Egy újabb nagyszerű cseresznyés arcpakolást nyerhetünk 6 szem eper és 10 szem cseresznye keverékéből. Ez eltávolítja az arcról az elhalt sejteket, és segíti a regenerálódást. A két hozzávaló keverékéből kapott masszát 1 percen át masszírozd a bőrbe, majd hagyd pár percig hatni. 5 perc után mosd le meleg vízzel.

- Egy igen tápláló arcpakolást is ajánlhatunk számodra, amely a seborrhoeás bőrproblémára is hatékony lehet. Magozott cseresznyéből készíts pépet olívaolajjal. Kend fel az így kapott krémet az arcra, nyakra és masszírozd lassan a bőrbe. 20 percig hagyd a bőrön, majd meleg vízzel mosd le.

- A cseresznyelé és a zabliszt igencsak hatásos készítmény lehet. Keverj össze egy kanál zablisztet két kanál cseresznyelével. Masszírozd bele a bőrbe, majd hagyd 5 percig hatni. Ezután meleg vízzel mosd le.

- A száraz bőr imádni fogja a következő arcpakolást: cseresznye, őszibarack és hidegen préselt extra-szűz olívaolaj. Ez egy nyugtató és tápláló maszk lesz. Törd össze jól a cseresznyét, legalább 10 szemet és egy jó érett barackot is tégy hozzá. Ha van blendered, akkor könnyebb lehet a móka. Az így kapott masszát keverd jól el egy kanál olívaolajjal, majd kend fel a bőrfelületre.

- Ha zsíros a bőröd, neked is van tippünk: 1 tojássárga, 1 kanál málé, 1 kanál méz és 10 szem cseresznye. Keverjük össze jól a hozzávalókat, majd turmixban csináljunk belőle pépet. Legalább 10 percig hagyjuk a bőrön.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A zöld kávéról
  2013-06-17 19:12:56, hétfő
 
  Jelentős fogyást ígérnek a zöld kávéval





A klorogénsav a kulcsszó! Kimondani és megjegyezni is nehéz ezt a szót, és nem is kell, de annyi biztos, hogy számos kutatással bizonyították újabban, hogy ez a furcsa nevű antioxidáns összetevő felelős fogyásunkért is. A klorogénsav gátolja a glükóz felszívódását, így a szervezet zsírsejteket kezd el lebontani, hogy energiához jusson, és ezáltal a testzsír mennyisége kezd el csökkenni.

Zsírégető, csökkenti az éhségérzetet, nem doppingol fel, de mégis energikussá tesz, gátolja a szénhidrátok lerakódását. Lassabban hat, mint a feketekávé, mégis tovább tart. A zöld kávét nem pörkölik meg, másfajta koffeint tartalmaz, mint a fekete kávé, és ezért van az egészségünkre jótékony hatással. A pörkölés által az antioxidáns lebomlik. Amerikai kutatások alapján számos pozitív tapasztalat mutatható ki a májcirrózis, vírusos májgyulladás és májfibrózis betegségek gyógyulásának területén is.

A zöld kávé segíti a lassú anyagcserét és csökkenti a túlsúlyért egyik legfelelősebb tényezőt a szénhidrátok zsírrá alakulását. A kutatások azt is mutatják, hogy azok, akik több héten keresztül fogyasztották a zöld kávét, anélkül, hogy étkezési szokásaikon változtattak volna, eredményes fogyást tudhattak be.




Hogyha valaki nem akarja cserbenhagyni a jól bevált feketét, a fogyásért felelős klorogénsav kapszulában is beszerezhető. Sőt egyes zöldségeinkben, mint például a paradicsomban vagy sárgarépában is megtalálható. Klorogénsav-tartalma miatt például a frissen szedett paradicsom fogyasztásával csökkenthetjük a rákkeltő anyagok-például a cigarettafüstben előforduló nitrózaminok -hatását is.
Forrás: twice


 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Koleszterinszint csökkentő ételek
  2013-06-17 18:54:31, hétfő
 
 



Egyre súlyosabb problémát jelent a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozási arány, amelyet leginkább a koleszterin okoz. A káros koleszterinszint ellen most jól megválasztott élelmiszerekkel küzdhetünk.

A napi étkezésünk sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmazzon, valamint teljes kiőrlésű gabonát, tejtermékeket.
Kerüljük a disznó és juhhúsból készült ételeket, valamint a zsíros sajtok fogyasztását, mert ezeknek magas a koleszterinszintje.

A következő 4 élelmiszer lecsökkenti a rossz koleszterin szintjét:

1. Olívaolaj - napi két kanál olívaolaj annyi antioxidánshoz juttatja a szervezetet, hogy az képes csökkenteni a rossz koleszterinszintet (LDL), de megtartja a jó koleszterinszintet (HDL) a szervezetben.

2. Dió - Többszörösen telítetlen zsírokban gazdag, segít a vérerek egészségének megőrzésében és jelentősen csökkenti a koleszterinszintet.

3. Rozskenyér - Napi négy szelet rozskenyér segít a koleszterin normális keretek közötti megtartásában.

4. Hal - Hogy a koleszterinszint a normális paraméterek között maradjon, a szakemberek napi két szelet halhúst írnak elő.

A makréla, hering, tonhal és a szardínia tartalmazza a legtöbb Omega 3 zsírsavat, ami a koleszterinszint szabályozását is elvégzi.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Fájdalomcsillapító helyett
  2013-06-17 18:39:47, hétfő
 
  Fájdalomcsillapító helyett együnk meggyet !





Fájdalomcsillapító helyett meggyet !
Olyan növényi eredetű vegyületet tartalmaz, amely kiváló kötőszöveti és ízületi gyulladásokból származó fájdalom esetén. Kutatások szerint pedig tízszer hatékonyabban enyhíti a fejfájást, mint bizonyos vegyi gyógyszerek. Egy pohár házilag készített meggylé vagy pár szem, akár két-három marék meggy naponta enyhíti az ízületi megbetegedések fájdalmait. Sportolás, futás, edzés előtt egy-egy pohár meggylé enyhíti az esetleges izomlázat.

Székrekedés esetén:
Óriási rosttartalma miatt fedezi a napi rostszükségletünk tíz százalékát. Ezért, antioxidáns és vízhajtó hatása miatt ajánlott tisztító és fogyókúrás eledel lehet. Mivel kiváló gyulladáscsökkentő, hatékony lehet a szívbetegség kialakulásában is.

A B-vitamin összes típusa megtalálható benne, serkenti az emésztést, salaktalanít és karcsúsít. Szív és érrendszeri betegségek esetén felgyülemlett víz hajtására kiválóan alkalmas, de a lelassult anyagcserén és székrekedésen is segít. A meggyfogyasztás hatása által a kalcium, kálium és magnézium együttes erővel dolgozik a vér és az erek megtisztításán.

Ne dobjuk el a szárát!
A meggyszárból készült tea vírusölő és antibakteriális hatású. Bár nyáron nem annyira gyakori a megfázás és a köhögés, de gyűjtsük össze a meggyszárakat, tegyük el térire, télen kiváló szolgálatot tesznek majd.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Uborka, a természetes vízhajtó
  2013-06-17 18:33:27, hétfő
 
 



Az igazi uborkának felejthetetlen kert íze van, olyan reggeli harmatú, illatos zamatú, amit, ha valaki csak a hipermarketek fóliázott uborkáját kóstolta, elképzelni sem tud. Ha valódi vitaminforrásra vágyunk, merészkedjünk ki a piacra, megéri azt a plusz félóra időráfordítást.

Érvek az uborka fogyasztása mellett

Természetes vízhajtó, ezért rengeteg fogyókúrás recept alapját képezi, és segít feloldani a vesekövet is. Sok magnéziumot, B1, B2 és C-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, vasat tartalmaz.

Kevés a kalóriatartalma és mégis nagy a tápértéke. Jótékony hatással van a bőrre, készítsünk legalább egyszer uborkás arcpakolást. Segíti kioldani a szervezetből a káros lerakódásokat, felhalmozódott méreganyagokat.

A nyers uborkából kiáztatott levet elődeink reumatikus panaszok ellen használták.

Készítsünk snejankát!

A bolgárok egyik közkedvelt eledele a snejanka (sznezsánka), a hideg uborka leves, de sűrűbb változatát öntetként is használhatjuk. Vegyünk két-három darab uborkát, keverjük össze egy két decis natúr kefirrel, vágjunk bele apróra két-három cikk fokhagymát, és egy kevés friss kaprot, majd sózzuk ízlés szerint. Ha öntetként használjuk elegendő a két deci kefir, ha meg levesként, akkor egy fél liter kefirrel keverjük az alapkeveréket.

Laktató és meleg nyári időben igazi hűsítő leves, könnyű öntet, a kefirben fellelhető bifiduszok pedig jótékonyak a gyomor számára is.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2072
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 35696
  • e Év: 240397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.