Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Kakukkfű
  2013-06-18 18:23:19, kedd
 
 



A kakukkfű virágzáskor (június-augusztus között) nem csak szép, hanem maga a növény számtalan gyógyhatással is bír: virágba borulásakor legjobb a gyógyhatása. A kámforos ízű, kellemes illatú félcserjét az ókori egyiptomiak is előszeretettel használták, főként balzsamozásra, hiszen fertőtlenít, az illóolajában található timol hatóanyagnak köszönhetően, amely gátolja a gombák, baktériumok, bélférgek fejlődését. A tisztítva leszedett növényeket megszárítva használjuk, nagyszerű teát lehet készíteni belőle.

Főként a mostani bolondos időjárás miatt javallott lenne mindennap fogyasztani egy csészényit, még akkor is, ha már kapar a torkunk, hiszen fertőtlenít, de ha mező közelében lakunk, legjobb, ha pár zsenge hajtást berágcsálunk, ezáltal csillapítva a kialakult torokgyulladást.

A kakukkfüvet használjuk bátran fűszerezni. Zamatossá teszi ételeinket, és gyógyhatása sem elhanyagolandó: étvágygerjesztő, gyomorjavító, köhögéscsillapító és szélhajtó. Hogyha pedig egy illatos fürdőre vágyik egy fárasztó nap után, forrázzon le két liter vízben egy markényi kakukkfüvet, majd öntse bele a fürdővizébe. Az eredmény: pihentető, puha, könnyű és egészséges álom.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Körömgomba ellen
  2013-06-18 18:17:24, kedd
 
  Két természetes gyógymód a körömgomba ellen:

A körömgomba manapság népbetegségnek számít, rengetegen küzdenek vele, de sokan vannak, akik, bár tudják, hogy őket is érinti a betegség, mégis titkolják, nem beszélnek róla. Pedig, ha nem foglalkozunk vele, idővel csak súlyosbodik a helyzet.

Patikában rengeteg gombásodás elleni szer kapható, de mi magunk is próbálkozhatunk otthoni, természetes gyógymódokkal. Ártani semmiképp nem ártanak, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy sok esetben eltűntek a körömgomba kellemetlen tünetei.

Fokhagymás ecetes kenegető
1-2 gerezd fokhagymát tisztítsunk meg meg, és tőrjük apróra, majd áztassuk 20 %-os ecetbe őket. A keletkezett szert kenjük fel a megtisztított problémás körömrészre, és hagyjuk rajta állni. A köröm tövéhez és alá szükség esetén ecseteljük be egy fültisztító pálcikával. Mivel a kencének nem a legkellemesebb az szaga, jó, ha olyankor alkalmazzuk, amikor nem kell közvetlenül kimenjünk a lakásból. Naponta legalább kétszer ismételjük meg, türelemmel, mert valószínűleg nem egyből fog hatni.

Arra is figyeljünk, hogy főleg a kúra ideje alatt kevesebb finomított cukrot fogyasszunk, mert az kiváló táptalaja lehet a gombáknak.

Szódabikarbóna, a csodaszer
Mint tudjuk a szódabikarbóna ezer dologra jó: nagyanyáink állandóan szolgálatos gyógyszere. Készítsünk oldatot víz és szódabikarbóna keverékéből, vagy vizezzük be a köröm felületét, szórjunk rá szódabikarbónát és húzzunk rá egy zoknit. Így egész nap ki tudja fejteni hatását. Ha pedig esti kényeztetésre vágyunk, készítsünk szódabikarbónás lábfürdőt, egyaránt jó a körömgomba ellen, és a méreganyagot, fáradtságot is kimossa belőlünk.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Hátfájás ellen
  2013-06-18 17:02:53, kedd
 
 



Fája a hátad és nem szeretnél gyógyszert szedni rá? Szerencsére van több olyan segédnyújtás is, amivel javítani tudunk a hátfájáson. A lent bemutatott módszerek mellett azért mindenképpen jó, ha felkeresel egy szakembert, aki helyes diagnózist tud felállítani a hátfájásról.

Forró fürdő sóval
Adj egy kád forró vízhez egy csésze durva sót, majd merülj el benne, legalább egy fél óráig. Azt fogod érezni, hogy a fájdalom enyhülni fog, már az első 10 perc után javulni fog a probléma. A forró fürdő végére a fájdalom akár el is múlhat, ezután mindenképpen búj ágyba és aludj egy jót. Próbálj minél egyenesebb pozícióban feküdni, az éjjeli alvás előtt pedig jót tesz egy kellemes masszázs.

Helyi masszázs
A gyógyszertárakban vagy a bioboltokban rengeteg olyan készítményt találsz, amit hátfájásra találtak fel. Ezek mentolos összetevőket tartalmaznak, amelyek rövid időn belül csökkentik a fájdalmat. Figyelmeztesd a masszázst végző személyt, hogy ne végezze durván a mozdulatokat. A masszázs nyugtató és finom kell hogy legyen, hogy a megduzzadt izmok ne szenvedjenek még többet.

Kend be a fájó pontokat naponta legalább kétszer, attól függően, hogy milyen a fájdalom mértéke.

Akupunktúra
Az akupunktúrát már ősidők óta használják a keleti gyógyászatban. Hogy tökéletesen élvezhesd az akupunktúra hatását mindenképpen egy kellően képzett szakembert keres fel, aki szakszerűen végzi majd a beavatkozást. Fél óra akupunktúra remekül ellazít és feloldja az izmok görcsösségét.

D-vitamin
Ha gyakran fáj a hátad, valószínűleg D-vitaminban szenvedsz. Tulajdonképpen a csontok nem képesek a kalcium felvételére a D-vitamin-hiány következtében. Éppen ezért lehet, hogy a csontok szintjén van fájdalom és nem az izmoknál.

Nem kell feltétlenül d-vitamint szedned, elegendő ha kiülsz a napra 10-30 percet minden nap.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Ne nyukapiszka:-) gif
  2013-06-18 05:45:21, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Pici fehér fóka gif
  2013-06-18 05:44:17, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Harcias borzmama:-) gif
  2013-06-18 05:40:12, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Gyakorlat teszi a mestert :-) gif
  2013-06-18 05:39:16, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Cicatitkárnő :-) gif
  2013-06-18 05:38:18, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 10512
  • e Hónap: 24261
  • e Év: 228962
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.