Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Megvédték a magyar földet is
  2013-06-18 21:24:00, kedd
 
 
Megvédték a magyar földet is

- 2013.06.18. 09:01

20130617_BGA2315_ov_496.jpg"A kormány az összes fontos agrárcsatát megnyerte. (...)
A parlament előtt fekvő új földtörvény már nem változik érdemben. (...)
A magyar föld nyugatról nézve olcsó, zsíros, biztos jövőt jelentő föld. Márpedig ha onnan egyszer idenéznek, és valamit kinéznek maguknak, akkor azt általában igyekeznek meg is szerezni. Erről szólt az elmúlt húsz év". Ezek alapján nem lepődökmeg azon, ha tiltakoznak az új földtörvény ellen olyan országok, amelyek gazdái, tőkebefektetői, spekulánsai kinézték maguknak Magyarországot mint befektetési lehetőséget vagy egyszerűen csak mint a saját nyugati gazdaságaik keleti meghosszabbítási birtoktestét. Mindez ugyanis az új földtörvény hatálybalépése után - hiába szűnik meg a külföldiek termőföld-vásárlási moratóriuma - nem lesz lehetséges. Az új földtörvény a két világháború közötti Magyarország agrárpolitikájának logikájával gondolkodva az akkori kisgazdák javára dönti el a vitát, akik a kis- és középtermelői érdeket képviselték. A kisgazdapárt most viszi győzelemre a létezése óta legfontosabbnak tekintett politikai célkitűzését.
A jövőben lesz tulajdoni korlát és birtokkorlát is, a fejlődés iránya pedig a kis- és középbirtokosok megerősítése felé mutat. Ez 1800 hektár lesz, de a tulajdon mellett a haszonbérelt földet is bele kell majd számolni." - Orbán Viktor tegnapi nyilatkozata.

angyan-jozsef-fidesz-d00015A4Bfbdd9a26cf5b.jpg"De a földtörvényt is alapvetően át kell fogalmazni. Az az elképesztő elképzelés, ami az Alaptörvénybe a 3. módosítása során bekerült, hogy tudniillik nagy integrátorok alá begyűrjük a vidéket: ez katasztrófával fenyeget! Ezt a gondolatot el kell vetni! Még akkor is, hogy ha nagyon erős csoportok éppen azt akarják, hogy az európai régióknak megfelelően gyűrjük be az egész mezőgazdaságot nagy tőkés érdekeltségek alá. Ez a végét jelenti a vidéknek és a magyarságnak!
Abszolút fölső plafonokat kell meghatározni a birtokmaximumokra. Elfogadhatatlan az 1800 hektáros birtokméret! Persze Európában a szövetkezéssel érik el a családi gazdálkodások a megfelelő piacképes erőt - ezt ne felejtsük! És elfogadhatatlan az, hogy a jelenlegi földtörvényben nincs összeszámítás a családokat illetően, tehát 1800 hektárja lehet a mamának, papának, gyerekeknek, nagyszülőknek - így aztán teljesen kiszámíthatatlan, hogy mekkora gigabirtokok alakulnak ki egyes érdekeltségek kezében." - Ángyán József szintén tegnapi nyilatkozata.

Magyar kézben maradnak a termőföldek, hiszen eddig is magyar kézben voltak.
Az 1800 hektáros birtokkorlát is nyilván maga a kis és közepes birtok jellemzője, az, hogy Csányi Sándornak több tízezer hektárja van egyértelműen mutatja, hogy a magyar oligarcha jobb, mint az idegenszívű oligarcha. Szerencsére arra már rájöttek és élesben ki is próbálták, hogy lehet ezeket a korlátokat kijátszani.

A lényeg, hogy abszolút igaza van Orbán Viktornak.
A magyar föld magyar kézben marad.
Persze nem mindegy, hogy kiében ...

http://vastagbor.blog.hu/2013/06/18/megvedtek_a_magyar_foldet_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valaki adja már rá a kényszerzubbonyt!!!
  2013-06-18 21:16:09, kedd
 
  Orbán: Magyarország jómódú lett

Magyarország nemcsak megtalálta a válságból kivezető utat, hanem a magyar emberek közös terveket is kovácsolnak a jövőre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Tamásiban, a város sportcsarnokának avatásán.

A kormányfő szerint az, hogy ez megtörténhetett, a magyar embereknek köszönhető, akik elvégzik a munkájukat, befizetik az adójukat, és törődnek a közösségeikkel. "Ők vezették ki velünk együtt Magyarországot a válságból" - tette hozzá.

A 498 millió forintos beruházással, 350 millió forintos társasági adókedvezmény-támogatással épült sportcsarnokra utalva azt mondta, hogy a létesítményt olyan időszakban "állítja elő" Magyarország, amikor az egész világ, de legalábbis annak európai része válságoktól szenved.

"Mi, magyarok komoly örökséget is kaptunk, az előző politika örökségét, amely tíz országból kilencet hanyatt rántott volna" - jegyezte meg, majd úgy fogalmazott: három év elteltével beruházásokról, gyermekeink neveléséről, sportcsarnokokról beszélünk, olyan dolgokról, amelyeket "csak jómód idején szoktak megengedni maguknak európai gazdasági rendszerek".

http://nol.hu/archivum/orban__magyarorszag_jomodu_lett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér máris "figyelmeztet": az anticionista csoport "sértené
  2013-06-18 20:56:07, kedd
 
  2013-06-18. 20:41
Kövér máris "figyelmeztet": az anticionista csoport "sértené hazánk nemzeti érdekeit"

Az Országgyűlés nem hozott és nem fog létrehozni semmilyen anticionista csoportot, vagy ehhez hasonló provokatív, Magyarország nemzeti érdekeit sértő egyéb képviselői csoportosulást - olvasható Kövér László házelnök Hegedűs Lorántné és Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőknek küldött levelében, amelyet az Országgyűlés sajtófőnöke juttatott el kedden az MTI-hez.
Kövér László levelében figyelmeztette az érintett képviselőket, hogy "az ezzel ellentétes látszatkeltéshez", amely egyben sérti az Országgyűlés méltóságát, nincsen joguk, ezért felszólította őket, hogy ettől a jövőben következetesen tartózkodjanak.
Az Országgyűlés elnök ezt arra reagálva írta a két képviselőnek, hogy sajtótájékoztatót hívtak össze szerdára "Megalakul az Országgyűlés Anticionista Csoportja" címmel.
(MTI)


http://kuruc.info/r/2/113872/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kötelező Auschwitz-vizit margójára: javaslatok a Rejtett E
  2013-06-18 20:52:20, kedd
 
  2013-06-18. 12:31
A kötelező Auschwitz-vizit margójára: javaslatok a Rejtett Erőforrások Minisztériumának

Az Országgyűlés a tegnapi napon elfogadta a recski és az auschwitz-birkenaui emlékhely, valamint a Terror Háza Múzeum iskolai látogatásáról szóló határozati javaslatokat.
Az elfogadott határozatok közül a kommunista utódpárt MSZP-képviselőké arra kéri fel a kormányt: augusztus végéig gondoskodjon arról, hogy a kerettanterv ajánlásként írja elő minden köznevelési intézményben tanuló fiatal számára az auschwitz-birkenaui ,,haláltábor" helyén létrehozott emlékhely és múzeum, továbbá a Holokauszt Emlékközpont vagy a korszak más, jelentős hazai emlékhelyének meglátogatását.
Nos, azon apróságtól eltekintve, hogy milyen súlyos társadalmi-egzisztenciális, illetve gazdasági krízishelyzet van ma Magyarországon, nem hisszük, hogy az ezer gonddal kínlódó közoktatás számára ez lenne ma az első számú megoldandó feladat, s diákjainknak efféle KZ-kirándulásokat kellene törvényileg előírt módon szerveznünk. (Hiszen nyilvánvaló, hogy itt erről van szó, Recsk csak a formalitás kedvéért került be a határozat szövegébe.) Azonban ha már kész helyzetet teremtettek a knesszet budapesti kihelyezett bizottságának neoliberális, a ,,felvásárlók" érdekeit és üdvtörténeti szempontjait mindenekfölöttinek tekintő képviselők szülő, diák és tanár számára, próbáljuk az egész történetnek a derűs oldalát szemlélni.
Az egész auschwitzi emléktúra sikere vagy kudarca - itt most szándékosan ,,relativizáltunk" - azon áll vagy bukik, hogy a tanulók milyen előzetes szülői-tanári, illetve saját kútfőből beszerzett háttérinformációhoz jutottak a második világháború, valamint az ún. zsidókérdés történetével kapcsolatban. Esetleg jártak-e már korábban is az auschwitzi táborkomplexum területén, s ez esetben ,,mainstream" vagy ,,revizionista" alapállású idegenvezetésben részesültek. Hiszen ezek alapkérdések az egész tanulmányi kirándulás sikere vagy kudarca - ezúttal újólag szánt szándékkal ,,relativizáltunk" - szempontjából. Tudniillik, amennyiben a nebuló már rendelkezik előzetes terepismerettel, csupán a józan paraszti eszét használva könnyen veszedelmes, eretnek végkövetkeztetésre juthat, épp az ellenkezőjére annak, ami a jogalkotó eredeti, feltett szándéka volt, s bizony, ez esetben működésbe lép a bumeráng-effektus, már ami a jogszabály ,,hasznát" illeti.

Ez a ,,veszedelem" azért is reális ,,fenyegetés", mert a törvény szövege kifejezetten az Auschwitz-II, azaz a birkenaui KZ-létesítményre vonatkozik, márpedig aki járt ott, az nagyon is tisztában van vele, miszerint a tábor területének mintegy 80%-a puszta síkság, s csupán rekonstruált szögesdrót kerítések, néhány barakk, két vizesmedence, s az egykor volt láger végén egy esztétikai szempontból értékelhetetlenül ronda emlékmű áll, amelyen számos nyelven feltüntetik, hogy e tábor területén gyilkoltak meg a ,,nácik", illetve a magyar nyelvű változat szerint ,,hitleristák" mintegy 1,5 millió - túlnyomórészt - zsidó embert. S itt a gondolkodó diák nagyon ,,kínos" kérdéseket tehet fel a pedagógusnak vagy az idegenvezetőnek, hiszen teljességgel érthetetlen lehet számára az, hogy voltaképpen 4 millió - az 1990 előtt kiadott könyvek és ,,szakirodalom" tanúsága szerint -, másfél millió vagy éppen 1,1 millió (az 1990 utáni ,,szakirodalom" közlései alapján) a zsidó halálos áldozatok száma. Ami pedig az egykoron itt működő ,,gázkamrákat" illeti, nos, azokból nem maradt semmi, egy megroggyant betonfödém-szerkezet és a mellette lévő betonteknő kivételével. Persze az egykor volt épület mai, torzó állapotából már nem igen tudjuk megítélni, milyen célokat is szolgált egykoron az objektum.

Úgy gondoljuk, amennyiben a Rejtett Erőforrások Minisztériuma kiemelt stratégiai jellegű oktatási célkitűzésként kezeli a ,,holokausztot", mindenképpen szerencsésebb lett volna a birkenaui pusztabejárás helyett a központi tábor, azaz Auschwitz-I. meglátogatását preferálnia, hiszen ott legalább van látnivaló. Számos objektum látogatható, illetve tekinthető meg itt: az amerikai turisták által általában krematórium-épületegyüttesnek vélt 12 kéményes konyha építménye, a téglából emelt szálláshelyek, a ,,gázkamra", különféle tárlók, végezetül a nevezetes úszómedence a trambulinnal, illetve az előtte álló háromlépcsős dobogóval (arany-, ezüst- és bronzérmes versenyzők számára), amelyre a foglyok számára rendezett úszóversenyek első háromként beérkező győztesei állhattak fel eredményeik függvényében.

A nevezetes vasúti kocsi a "szelekciós" helyen rekonstrukció.
Körülötte a nagy semmi
Miután a kormányzat a közoktatási intézmények kötelességévé tette az auschwitzi holokauszt-emléktúra szervezését és lebonyolítását, rögvest előhozakodunk a magunk szerény, kiegészítő állampolgári javaslatával is. Minthogy Lengyelországba a mesés szépségű Felvidéken át visz az út, amely telis-tele van magyar történelmi vonatkozású műemlékekkel és épített örökségünkkel, felettébb üdvös lenne ezek közül legalább néhánynak a megtekintetése diákjainkkal. Attól függően, hogy a holoemléktúra expedíciója Magyarország nyugati, középső vagy keleti régiójából érkezik - a teljesség igénye nélkül - erősen javallottak a következő helyszínek: Zólyom, Nyitra, Garamszentbenedek, Kistapolcsány, Bajmóc Lőcse, Bártfa, Nedec, Betlér, Krasznahorka és természetesen a fenséges magaslatokon pompázó gyönyörűséges Árva vára.
Végül, de nem utolsósorban, s különös tekintettel a jelenkori gazdasági helyzetre, figyelembe kell azt is vennünk, hogy egy, a ,,pedagógus életpályamodell" egzisztenciális aranykorszakában élő tanárember, illetve diákjai nem minden nap juthatnak el Lengyelországba. Éppen ezért, ha már lehetőség adatott a kiutazásra a velünk ezer esztendeje szoros baráti kötelékeket ápoló nép hazájába, semmi esetre se mulasszuk el a hazaitól eltérő karakterű, de igen kiváló lengyel konyha gasztronómiai ínyencségeinek kóstolgatását. Egy hangulatos kis helyi étteremben elköltött vacsora maradandó élményt fog nyújtani évek múltán is. Nem is szólva az étkezésekkor elfogyasztott, kimeríthetetlen gazdagságú választékkal bíró remek lengyel sörökről. Természetesen csak 18 éven felüliek számára.
Lipusz Zsolt - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/7/113845/#ixzz2WayRAiqe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
idézetek
  2013-06-18 20:51:58, kedd
 
 
2,2 százalékos infláció - Jó hír a gazdaságnak és a családoknak!

Rogán Antal 2013. április 15.

Az alacsony infláció veszélyezteti a kormány költségvetési céljait.

Varga Mihály 2013. június 17
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
”Ezzel a hittel, hogy lenne olyan hogy zsidóság, nagyo
  2013-06-18 20:43:37, kedd
 
  "Ezzel a hittel, hogy lenne olyan hogy zsidóság, nagyon nagy problémák vannak"
2013. június 18. 10:10
Kostás Roland - Hunhír.info

Már önmagában a zsidóság fogalma is problémás, ez ugyanis ,,az etnonaciolista közösség egyik kifejezése". Márpedig ha a hungarofóbia-kutatás szerint az etnikai nézőpont fajelméleti koncepcióhoz vezet, akkor látnunk kell, hogy ,,már ezzel a szóval is hogy zsidóság, illetve egyáltalán ezzel a hittel, hogy lenne olyan hogy zsidóság, nagyon nagy problémák vannak".

A szektatévé brutális hangvételű gyűlöletbeszédnek adott teret az egyik legutóbbi adásában, ahol egy ez idáig kevésbé ismert szakma képviselője, egy bizonyos kirekesztéskutató adhatta közzé vérlázító gondolatait úgy, hogy ez idáig nem tiltakozott a sajnálatos módon törvényesség határát jócskán meghaladó zsidóellenes megnyilvánulása miatt a kormány, egyetlen hazai liberális jogvédő szervezet, a zsidó egyház és a "más" liberális tömörülés sem.

Most bizonyára mindenki felkapja a fejét a szalonjobb oldalán, hogy azért ezt mégsem, ez a megszólalás már annyira durva, hogy joggal gondolhatja az ellenfél: itt a zsidóság teljes kitaszítása, a zsidó-magyar ellentét végletekig való erősítése, és az antiszemitizmus legvadabb megnyilvánulása ütötte fel a fejét, amelyet tűzzel-vassal irtani kell, és a kormánynak a leghatározottabban fel kell lépnie akár a büntetőjog eszközévek is a a fajgyűlölő megszólalás ellen.

Jó, aztán most mindenki vegyen egy nagy levegőt, mert eláruljuk a varázslat lényegét. A szektatéven elhangzottakkal csináltunk egy trükköt, zsidóra cseréltük a magyart. Íme az eredeti, és így már érthetővé válik, hogy miért nem tört ki világbotrány az elhangzottak miatt.

Fasiszta kulturális örökségről, nemlétező nemzetközösségről és etnikai nacionalizmusról is beszélt Marsovszky Magdolna, a németországi Fulta Egyetem kirekesztéskutatója az ATV Start című műsorában.

A kirekesztés problémája ugyanis Marsovszky szerint a nacionalizmusban, illetve egész pontosan az etnikai nacionalizmusban rejlik, ami elsősorban a Közép-Kelet-európai régió sajátossága. Marsovszky szerint az úgynevezett etnonacionalizmus lényege a közös kulturális örökségre, a mély nemzeti hagyományokra való hivatkozás, amely egyúttal különböző népcsoportok (így például zsidók, cigányok, homoszexuálisok) kirekesztésével is jár. Marsovszky úgy véli, a kirekesztés abban mutatkozik meg, hogy a nacionalisták saját mítoszaikat megkérdőjelezhetetlennek állítják be, ezáltal kirekesztik azokat, akik esetleg másképp gondolkodnak az általuk miszticizált nemzeti hagyományokról, vagy éppen nem akarják elfogadni azokat. És ahogy megkérdőjelezhetetlen közös értékek, úgy Marsovszky szerint valójában nemzetközösség sem létezik, mert mint fogalmazott, ,,egy nemzet tagjait nem lehet közösségnek tekinteni, mert nem kommunikálnak egymással napi szinten".

Egyébként pedig ,,az a kulturális örökség, amelynek ma Magyarországon olyan sok tisztelője van, nagymértékben a fasizmus kultúrájába illeszthető be - tette hozzá.

Emellett a kutató szerint már önmagában a magyarság fogalma is problémás, ez ugyanis ,,az etnonaciolista közösség egyik kifejezése". Márpedig ha az antiszemitizmus-kutatás szerint az etnikai nézőpont fajelméleti koncepcióhoz vezet, akkor látnunk kell, hogy ,,már ezzel a szóval is hogy magyarság, illetve egyáltalán ezzel a hittel, hogy lenne olyan hogy magyarság, nagyon nagy problémák vannak" - fogalmazott.

atv.hu

Szóval megint egyértelművé vált. A magyart gyalázni, egyáltalán mint népet, nemzetet megjelölni vérlázító bűn az européerek szerint. A magyar egy fasiszta massza, amelyet nem lehet közösségnek, legfeljebb barbár, alsóbbrendű hordának tekinteni, és aki azt hiszi, hogy létezik magyarság, az főbenjáró bűnt követ el az antiszemitizmus-kutatók ellen. Ha most feltennénk a feltehetetlen kérdést Marsovszky úrhölgynek, hogy tán csak nem ki tudja hányadik generációs túlélő tetszik-e lenni, akkor ezzel is igazolnánk meglátásait a fasiszta kulturális örökséget büszkén vállaló magyarországi sokasággal szemben.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=65930
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gigászi áremelkedés a földpiacon - Indul a lavina?
  2013-06-18 20:41:05, kedd
 
 
Gigászi áremelkedés a földpiacon - Indul a lavina?

2013. június 18. 13:46


Óriási mértékben, helyenként 60 százalékkal is emelkedtek a termőföldárak a hazai piacon, mivel számos pénzügyi befektető még azelőtt igyekszik földterületekhez jutni, hogy a parlamenti elfogadás előtt álló földforgalmi törvényjavaslat hatályba lép. A mai feltételekkel nem földművesként várhatóan október közepéig lehet még "biztonságos" termőfölvásárlási szerződéseket kötni - áll az agrarszektor.hu szakcikkében.


Hatalmas áremelkedés figyelhető meg a hazai termőföldpiacon, mivel számos pénzügyi befektető az utolsó pillanatban igyekszik kihasználni a számukra még nyitva álló földvásárlási lehetőséget. A kínálat ugyanakkor korlátozott, így a fokozódó kereslet földpiaci szakértők szerint bizonyos földterületek esetében valóságos árrobbanást idézett elő az utóbbi időszakban.

Egy évvel ezelőtt aranykoronánként 48 ezer forint körüli átlagáron lehetett termőföldeket venni, most viszont az ár sok helyütt már eléri a 60-80 ezer forintot is. Így 25-60 százalékos drágulás figyelhető meg, és például egy 30 aranykoronás föld esetében nem ritka a 2,5 millió forintos hektáronkénti árajánlat sem, szemben a tavaly ilyenkori 1,2-1,5 millió forinttal. Ez azonban nem minden területre igaz, mert a befektetők elsősorban a nagyobb, egybefüggő földeket keresik, és fontos szempont az azonnali birtokba vehetőség is - közölték földpiaci szakértők.

Mint ismert, a kormány földforgalmi törvényjavaslata - amelyet várhatóan pénteken fogad el a parlament - a hatályba lépés után lényegében csak földműveseknek engedélyezi a termőföldvásárlásokat. Így az új jogszabály a hazai földpiacról nem csak valamennyi gazdasági társaságot tiltja ki, hanem mindazokat a magánszemélyeket is, akik nem végeznek mezőgazdasági tevékenységet. Az 1994-ben elfogadott, ma hatályos termőföldtörvény viszont még lehetővé teszi, hogy magánszemélyként bárki földterületeket vegyen, bár a magyar államot képviselő nemzeti földalapkezelő szervezetnek (nfa), illetve a helyben lakóknak elővásárlási jogosítványokat biztosít. Így megadja a lehetőséget arra, hogy az nfa vagy a helyben lakók valamelyike a megkötött adásvételi szerződésekben szereplő vevők helyére lépjen, ha átvállalja a megállapodásokban rögzített feltételeket.

Az ár ugyanakkor döntő szempont lehet abban, hogy a kedvezményezettek ne tudjanak élni elővásárlási jogosítványaikkal, így feltehetően ez is szerepet játszik abban, hogy a pénzügyi befektetők most ráígérnek a korábbi árakra. A kormány viszont - közölte az agrarszektor.hu-val Font Sándor, a parlamenti mezőgazdasági bizottság fideszes elnöke - a befektetői földvásárlásokat spekulációs ügyleteknek minősíti, és igyekszik visszaszorítani azokat. Az ilyen vásárlások megakadályozása érdekében a földforgalmi törvény egyes rendelkezései már december közepétől vagy január elsejétől életbe léphetnek, holott a jogszabály más passzusai csak 2014. május elsejétől lesznek hatályosak, amikor az uniós állampolgárok itteni földszerzéseit tiltó magyar moratórium lejár.

Ha a földvásárlásokat már a jövő év elejétől szigorítanák - vagyis már akkortól csak földműveseknek engednék meg -, a mai feltételekkel nem mezőgazdasági termelőként legkésőbb ez év október közepéig lehetne "biztonságos" földvásárlási szerződéseket kötni - vélik szakértők. A mai jogszabályi rendelkezések ugyanis a megállapodások hatvan napos kifüggesztését írják elő, és további időt igényel a szerződések előkészítése és benyújtása is. Így a későbbi közzétételek esetében a kifüggesztési határidő már a nem földműves földvásárlásokat tiltó előírások életbe lépése után járna le, így e megállapodások jogszerűségét a földforgalmi törvény várhatóan nem ismerné el - állítják földpiaci szakértők.

http://www.portfolio.hu/ingatlan/termofold/gigaszi_aremelkedes_a_foldpiacon_indul _a_lavina.185416.html#.UcBKJZXmja4.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 1704
  • e Hónap: 12815
  • e Év: 166311
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.