2013-06-19 22:13:21, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
500 g liszt
1 dl tej
50 g élesztő
pici cukor
só
friss kapor
250 g túró
majonéz, amennyit felvesz
5 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 ek tejföl
4-5 db paradicsom
só
sajt
olaj
Elkészítés:
A langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut ez a keverék, addig kimérjük a fél kg lisztet, majd a közepébe mélyedést készítünk, és a mélyedésbe sót szórunk. Ide kerül az élesztő is. Kézzel, vagy villával elkezdjük az élesztőhöz keverni a lisztet. Amíg összeáll a tészta, egy kis langyos vizet érdemes hozzáadni. Kb. 10 percig dagasztjuk, gyúrjuk. Amikor a tészta szép sima, tálba tesszük, megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük fél órát. Két lap tésztát nyújtunk.
A paradicsomokat nem túl vékony szeletekre vágjuk. Ráhelyezzük az egyik kinyújtott tésztára.
A töltelékhez a túrót, a majonézt, a kaprot, a petrezselymet, a sót, fokhagymát, tejfölt, sajtot elkeverjük
A paradicsomokra egy ek. tölteléket rakunk, a tetejére még tehetünk sajtot. Ne rakjuk nagyon közel egymáshoz a paradicsomokat. A másik tésztalappal betakarjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a széleit, vizes újjal összenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak szét. Bő olajban vagy sütőben kisütjük
|
|
|
0 komment
, kategória: sós sütik |
|
|
|