Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Az apáca vonaton utazik
  2013-06-24 21:08:48, hétfő
 
  Az apáca vonaton utazik. A fülkében egy fiatal, jól öltözött nő ül vele szemben. A hölgyön gyönyörű
bunda van. Az apáca nem bírja levenni a szemét róla. Egy idő után megszólal:
− Elnézést asszonyom, hogy megszólítom, de olyan szép a bundája.
A nő elmosolyodik:
− Tudja nővér, egy forró éjszaka emlékére kaptam.
Az apáca hosszan elgondolkodik. Közben a nő leveszi a bundáját, és kivillan alóla egy gyönyörű
brill nyakék. Az apáca ezt is bámulja egy darabig, majd ismét megszólal:
− Nagyon szép a nyaklánca is!
− Ah, kis csecsebecse, egy emlékezetes éjszaka után kaptam.
Az apáca megint eltöpreng. Este a kolostorban ül a cellájában, amikor hármat kopognak az ajtón.
Erre kikiabál:
− Menj a francba a mentolos cukorkáiddal!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Így védik az osztrákok a földjüket
  2013-06-24 20:43:20, hétfő
 
  Így védik az osztrákok a földjüket

Forrás: Hír TV, MNO
2012. november 10., szombat 15:35

Bár uniós alapjog biztosítaná, Ausztriában szinte lehetetlen a földvásárlás külföldiként. Az osztrákok jogszabályok tömkelegével védik földjeiket a vásárlóktól. Ezzel szemben Magyarországon több, határ menti településen is a külföldiek uralják a birtokok többségét. A Célpont stábja több osztrák nevet is talált a tulajdoni lapokon.

Hiába ,,uniós alapjog" a tőke szabad áramlása, Ausztriában magyar állampolgárként lehetetlen földet vásárolni. ,,Ez Ausztriában egyáltalán nem lehetséges. Először földtulajdonos kell legyen itt, utána vehet csak egy másikat. Magyarországon van maguknak elég földjük! Orbán egyébként is megmondta, minden külfölditől, aki Magyarországon földet vásárolt, vissza fogja azt venni. Ezt maguk is jól tudják!" - mondta a Célpont munkatársainak egy osztrák paraszt.

Nincsenek idegen gazdák

Az osztrákok egyébként elsősorban a tőkeerősebb német kollégáiktól óvják földjeiket, ezért előírás, hogy a vevő az adásvételt megelőzően legalább 10 éven át életvitelszerűen Ausztriában éljen.

A Hír Televízió Bruttó című gazdasági magazinjának egy kisbéri gazdálkodó arról beszélt, hogy bár zsebszerződéssel adta el földjét osztrákoknak, mégis sorozatosan ellene ítélt a bíróság.

Nyugati szomszédunknál helyi bizottságok döntik el, ki művelheti meg a földet és a burgenlandi földtörvény a helyben lakó gazdáknak, valamint az államnak is erős jogosítványokat biztosít. ,,Nálunk nincsenek idegen gazdák, akik 20 vagy akár 50 kilométerről ide jönnének gazdálkodni. Ha egyébként idősek el is adnák a földet, mert a gyerekeik vagy az örökösök nem akarják azt megművelni, a szomszéd azonnal lecsap rá és megveszi" - mondta a Hír TV-nek egy tojótelep tulajdonosa.

Kicseleznék a földtörvényt

Közben Magyarországon vannak települések a határ mentén, ahol a birtokok 80 százalékát már külföldiek uralják, a tulajdoni lapokon is gyakran találkozunk osztrák ,,kedvezményezettekkel". Az osztrák befektetők egyik legmegbízhatóbb jogi tanácsadója egyébként az egyik volt szocialista földművelésügyi miniszter rokona.

,,Természetesen lehet hosszú távú bérlet, azt a törvény nem tiltja még. Majd az új földtörvény ezt is korlátok közé fogja szorítani, de ma még lehet hosszú távú, 20 éves haszonbérletet kötni" - mondja az ügyvéd.

Mivel a zsebszerződéseket üldözi a kormány, szakértők azt javasolják külföldi partnereiknek, vegyenek eladósodott szövetkezeteket - ezzel ugyanis megszerzik a TSZ-ek által bérelt földeket is, így akár több száz hektár után lesznek jogosultak uniós támogatásra is.

Az új magyar földtörvény lényege, hogy csak földműves vásárolhat földet Magyarországon, földműves pedig az, aki egy adott településen lakik és gazdálkodással foglalkozik, termel, jószágot tart; ez az álláspont pedig megvédhető mind bel-, mind külföldön - jelentette ki korábban a vidékfejlesztési miniszter.

Font Sándor agrár-szakpolitikus a Magyar Nemzetnek korábban azt nyilatkozta: egy újonnan felálló állami hivatal előzetes engedélyére lesz szükség minden egyes termőföldbérleti és adásvételi szerződés életbelépéséhez, s miután alapszabály, hogy földet csak az eladásra kínált birtoktól legfeljebb húsz kilométerre lakó földműves vásárolhat, kizárt, hogy életbe tudnának lépni a zsebszerződések.

Fazekas Sándor az új földtörvény megkezdődött általános parlamenti vitájáról szólva azt mondta: bár a jogszabály kapcsán ,,vannak viták és eltérő nézetek", bízik benne, hogy azt végül sikerül majd konszenzussal elfogadnia az Országgyűlésnek. Az új földtörvény ugyanis a ,,vidék alkotmánya" lesz, mely 1100 év után kínál lehetőséget a birtokviszonyok rendezésére - tette hozzá a politikus.


http://mno.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/igy-vedik-az-osztrakok-a-foldjuket-1116566
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Villáminterjú.
  2013-06-24 20:36:05, hétfő
 
  Villáminterjú.

Sokadjára beszélünk. Hónapról hónapra egyre keményebb hangot ütött meg, s ma pontot tett a fideszes korszaka végére. Már az elején látszott: szakítás lesz a vége.
- Megérte ennyit várni?
Meg. Végig kellett próbálnom minden lehetőséget visszafordítani a szekeret. Hiszen én csináltam a Fidesz vidékfejlesztési programját, én is ígéretet tettem az embereknek. Még ma reggel fél kilenckor is volt egy Fidesz-KDNP mezőgazdasági kabinetülés, ahol utoljára előadtam a bajaimat.
- És?
Amolyan nem kell rá reagálni, essünk túl rajta hangulat uralkodott.
- Kik ültek a bizottságban?
Font Sanyi az elnök, és ott volt a Rogán meg a Lázár is. Gyorsan ment, ismerik jól a véleményemet. Kérdeztem tőlük, tudják-e, mivel jár, hogy eztán valójában nem ezerkétszáz hektár lesz a birtokok felső határa, hanem bármennyi, hiszen családon belül apa, anya, nagypapa, nagymama, mindenki külön földbirtokos lehet, de persze egybe művelik majd a területet. Kérdeztem azt is, miért törölték el, hogy egy érdekeltség egy adott település külterületéből legföljebb huszonöt százalékot szerezhetett meg. Utóbbira azt mondták, nincs érdeklődés a földre, és ha maradna a limit, parlagon heverne minden. Na, hát erre nem mondok én semmit... Ott állnak sorban az emberek! Ne szórakozzunk már egymással. Azt is a szemükre vetettem, hogy eztán a bankok elvihetik a jelzálogos földet, ha az adós bedől.
- Bank nem tarthat meg földet, értékesítenie kell.
Persze. Potom pénzért leírja az adósságot, és többszörös áron túlad rajta. övé a hszon. Még plafon sincs a törvényben.
- Mit szól ahhoz, hogy a Jobbikos képviselők megszállták az elnöki pulpitust?
Nem igazán értem, beszélnem kéne velük. Az viszont feltűnt, hogy az MSZP-ből alig néhányan lézengtek az ülésteremben. Ebből arra következtetek, hogy a két nagy párt lezsugázta: mivel a jelenlévők kétharmada kell a döntéshez, jobb lenne, ha távol maradnának Mesterházyék.
- A Fidesznek önállóan is megvan a kétharmada.
Ha minden ellenzéki jelen van, és nemmel szavaz, akkor mindössze négy darab fideszes kiszavazás megvétózza a törvényt. A Jobbik ezt látva juthatott arra: legalább cirkuszt csinál, mert megakadályozni úgysem tudja az egészet.
- Vonáék nyomtatott molinóval érkeztek, jó pár napja készülhettek az akcióra.
Lehet. Tényleg nem tudom, mi volt.
- A Jobbik szerint külföldiek kezére kerülhet a magyar föld. Orbán meg azt mondja: nem kerülhet külföldiek kezére a magyar föld.
Kész átverés, ugyanis a külföldi kifejezés jelentése a törvényben: EU-n kívüli állampolgár. Vagyis nálunk az osztrák nem külföldi, így ötszázmillió ember szerezhet magyar földet a magyarokkal azonos feltételek mellett. De nem is a külföldiek itteni földvásárlása a fő baj, hanem a magyar spekulánsok megerősítése.
- Erre mondja a Fidesz: a lényeg, hogy magyar kézben maradjon a magyar föld.
És vajon boldogítja azokat, akik zsellérek lesznek, hogy nem osztrák az úr, hanem magyar? Boldogítja őket, hogy Csányi a gazda, s nem Strauss?... Elegem lett. Tizenhárom óra nulla-nulla perckor Kövér titkárságán beadtam a frakciótagságról való lemondásomat. Leigazoltattam az időpontot, pecsét is van rajta. Ami pedig az ülésteremben történteket illeti, nagy szívfájdalmam, hogy nem jött össze a név szerinti szavazás. Szerettem volna, ha videó örökíti meg a történelemnek, ahogy egyesével fölállnak, s arccal vállalják ezt a rettenetes földtörvényt.
- Komolyan gondolja, hogy a képviselők átlátnak egy ilyen bonyolult törvényt?
Persze hogy nem értik. De hogy lehet részt venni egy ilyen létfontosságú kérdés eldöntésében úgy, hogy fogalmuk sincs róla?!
- És most mi lesz? Kimegy a földpolitikával az utcára, ahogy ígérte?
Megmondjam, most hová megyek? Haza, szabadságra. Ki kell pihenjem magam, s át kell gondoljam a hogyan továbbot. A jövő héten még leadom a telefonomat, aláírom a papírokat. És reménykedem, hogy létrejön egy tisztességes, harmadik platform. Ezek azt kommunikálják, nincs más lehetőség: vagy az Orbán, vagy a Bajnai-Mesterházy-féle társaság. A háttérben maffiahálózat mozgatja a szálakat, az előtérben pedig váltogatja egymást a délelőttös meg a délutános politikai műszak. Na, ezzel szemben kell fölállni egy tisztességes emberekből szerveződő szövetségnek. Aki 1990 óta részt vett a kormányzásban, szóba sem jöhet, mert mind sáros, mind összefonódott a többivel.
- Vagyis bentről csak az LMP és a Jobbik partiképes.
Az LMP stimmelhet. És a Jobbik is stimmelhet. Kint pedig az Élőlánccal és a Váralja Szövetséggel, valamint a Gazdálkodók Egyesületével dolgoztam. Hamarosan bejegyzik őket, s remélem, végigfutnak az országon, és kisöprik a MAGOSZ-t meg a kapcsolt agrárkamarás cirkuszolóikat.
- Hogyan férne össze az LMP meg a Jobbik?
Tudom, számos kérdésben teljesen eltérő irányt képviselnek, de ha ki akarjuk söprűzni ezt a tróger váltógazdálkodást, akkor félre kell tenni az ellentéteket. Ügyekben kell megegyezni. De lehet, ez csak az én fantazmagóriám.
- Mindkét oldalt maffiának tartja?
Igen. Hát a háttérben ott a közös gazdasági érdekháló: Leisztinger, Csányi, Nyerges. Miről beszélünk? Azért nincs elszámoltatás, azért nem lehet megszabadulni ezektől a köröktől, mert ott a maffia minden pártban. Le kéne váltani a rendszert. Tulajdonképpen rendszerváltás kéne.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Random generátorral írják a milliós cigány pályázatokat?
  2013-06-24 20:30:40, hétfő
 
  Random generátorral írják a milliós cigány pályázatokat?
2013, június 24 - 19:43


Szinte szó szerint ugyanazt a leírást adta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egy tavaly őszi és egy idei nyári ,,roma kultúrát" támogató pályázathoz. Az embernek lassan az az érzése, hogy a cigány felzárkóztatásba ölt milliárdokat nem is humán alkalmazottak, hanem erre a célra kikísérletezett kiborg robotok, jobb esetben számítógépek végzik.

Az újabb programot az Örökmozgó Filmmúzeumban, a IV. Budapesti Cigány Filmfesztivál díjátadó ünnepség keretében jelentette be Langerné Victor Katalin, a tárca társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára. A kormánytisztviselő az MTI beszámolója szerint elmondta: szeretnék, hogy több hasonló rendezvény jöhessen létre, és ezek által az országban mindenki megismerhesse a roma kultúrát.

A ,,roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására" kiírt mostani pályázat célja, hogy a kultúrán keresztül ,,a köznapi ember számára is érthető és élvezhető különböző művészeti ágak segítségével erősíteni a másság, az egyediség, jelen esetben a nemzetiséghez tartozás elfogadását és megértését, a különböző kultúrából származó emberek elfogadását. Emellett lehetőséget nyújt a romák számára kulturális örökségük megismerésére, a fiatal nemzedékeknek történő továbbadására."

Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó ünnepi köszöntőjében kifejtette: a kormányzat örömére szolgál, hogy felnövekvőben van Magyarországon is egy olyan cigány filmművészet, amely sajátos, autentikus szemléletmódot ad hozzá a nemzeti filmművészethez. Szerinte az elmúlt évszázadokban a cigányzene a magyar zenekultúra részéve vált és reményét fejezte ki, hogy a filmművészet területén is hasonló előtt állunk.

A pályázatok beküldési határideje 2013. július 18. A rendelkezésre álló keretösszeg 50 millió forint.

Ismerősen csengő sorok

A pályázat ,,segíti a roma kultúra megőrzését támogató kulturális fórumok létrehozását, lehetővé téve ezzel a cigány közösség kultúrájának, hagyományainak, anyanyelvének ápolását és fennmaradását" - ezt még egy tavaly ősszel kiírt, 25,9 millió forint keretösszegű pályázat kapcsán olvashattuk szintén az Emmi társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának jóboltából.

A közlemény akkor úgy fogalmazott: ,,A roma kultúra értékeinek bemutatása hozzájárulhat az előítéletek csökkentéséhez, és erősítheti a különböző kultúrából származó emberek kölcsönös elfogadását. Emellett a pályázat azt a célt is támogatja, hogy a romák is mélyebb ismeretet szerezzenek kulturális örökségükről, valamint hogy ezeket az értékeket saját közösségeik fiatal nemzedékeinek is továbbadják".

Portálunk a nap folyamán írásban kereste meg a pályázat kezelőjét, hogy megtudjuk, a hasonlóság csupán a véletlen műve-e, illetve hogy hasonló célokra éves szinten mennyit költ a minisztérium. Választ egyelőre nem kaptunk.

Bencsik János

alfahir.hu

http://alfahir.hu/random_generatorral_irjak_a_millios_cigany_palyazatokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán József: Ez a karaktergyilkosság folytatása!
  2013-06-24 20:28:09, hétfő
 
 
Ángyán József: Ez a karaktergyilkosság folytatása!
2013. június 24.

A Magyar Nemzet mai számában címlapon foglalkozik Ángyán József független országgyűlési képviselővel. A lejárató anyag állítja, hogy ,,az MSZP fizette Ángyán József előadását." A szocialista párt alapítványa a lap információi szerint 180 ezer forinttal járult hozzá a Patacs-Rácváros Egyesület tavaly októberben megtartott rendezvényéhez, amelyből - állítják - Ángyán József még honoráriumot is kapott. A Vidékfejlesztési Minisztérium eközben a földtörvény zárószavazása napján ,,Ángyán József híveit" a szocialista párt páholyában látta ülni. Csak azért nem hisszük azt, hogy a negyvenes évek legvégét írjuk, mivel a nevetségesen amatőr módszerek mosolyt csalnak a felelős honpolgár arcára.

Ángyán József álláspontja az alábbiakban olvasható:

,,Egy pécsi civil egyesület valóban meghívott előadást tartani, de hogy honnan szerzett pénzt a saját rendezvényére, azt én nem tudom megmondani. Velem ezt nem közölték, ez az ő ügyük, nem a meghívott előadóra tartozik - mint ahogy más esetekben sem foglalkoztam ezzel.

Meghívott előadóként egy fillért nem kaptam, de ez nem kirívó, mert korábban sem fogadtam el honoráriumot egyetlen előadásomért sem, amióta képviselő vagyok. Ez az én véleményem szerint hozzá tartozik a képviselői munkámhoz.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleményével kapcsolatban arra kérem a miniszter urat, hogy nevezze meg a támogatóimat, akik ott ültek az MSZP szakértői sorában. Tegye le azokat a bizonyítékokat is, amelyek bizonyítják, hogy kik az én embereim, akiket ő ott látott. Az a miniszter, aki engem a szocialistákkal való együttműködéssel vádol, az 2005-ben - amikor én három héten keresztül a gazdákkal tüntettem az MSZP-SZDSZ kormány ellen - Karcagon lapított, én pedig a bőrömet vittem a vásárra. Az, aki nem tudja megkülönböztetni a kommunista rendszer államosítását a Szent Korona-tantól, az jobb, ha hallgat.

A támadás nem lepett meg, Simicska Lajos lapjától ugyan mit lehet várni, amikor én a maffiát nyíltan támadtam. Ennél súlyosabb vádak is lesznek, várom már, hogy mikor leszek pedofil is. Ettől a körtől ugyanis minden kitelik, semmitől sem riadnak vissza. Ebbe a szellemi mélységbe azonban ennél részletesebben nem kívánok lesüllyedni."

(Dr. Ángyán József közleménye - 2013. június 24.)

A Váralja Szövetség álláspontja szerint az egykor szebb napokat is megélt Magyar Nemzet a mai napon bebizonyította, hogy nyomoznak Ángyán József után - ám minden igyekezetük meddő. Szégyenletesnek tartjuk, hogy 2013-ban a gerinctelen lejárató propaganda még mindig a politika legális műfaja lehet. Annak tudatában, hogy ez a gyengék ,,fegyvere", nyugodtan várjuk a további próbálkozásokat is - hiszen a felfelé dobott mocsok mindig visszahullik a gazdájára.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány hozzányúl a takarékszövetkezetekhez: 100 milliárdo
  2013-06-24 17:11:36, hétfő
 
 

A kormány hozzányúl a takarékszövetkezetekhez: 100 milliárdot kell találni
2013. június 24., 13:25
Privátbankár


A kormány elfogadta a takarékszövetkezeti rendszer stratégiai átalakításáról szóló koncepciót, az újjászervezésre 100 milliárd forintot biztosítanak, amit a kormánybiztosnak kell előteremtenie állami vagyon értékesítése (azaz privatizáció) útján.


Átalakítják a szövetkezeti rendszert - 100 milliárdért kell eladni állami vagyont

Giró-Szász András kormányszóvivő az MTI-nek elmondta: a kormány hétfői ülésén meghallgatta és megtárgyalta a takarékszövetkezeti rendszer működéséről szóló beszámolót. Elfogadta a stratégiai átalakításról szóló koncepciót, és felkérte a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy Vojnits Tamás kormánybiztossal együttműködve minél előbb terjessze azt az Országgyűlés elé.

Mit csinál a pénzügyi kormánybiztos?

A kormánybiztos felel egyebek mellett a hazai, illetve szövetkezeti pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos kormányzati stratégia kialakításáért, előkészíti - és a kormány részére elfogadásra benyújtja - a stratégia megvalósítását célzó projekttervet és a részleteiben kidolgozott megvalósítási tervet, valamint összehangolja a stratégia végrehajtásában érintett államigazgatási és felügyeleti szervek tevékenységét.

Ezzel kapcsolatban a kormány döntött arról, hogy 100 milliárd forintot biztosít a takarékszövetkezeti rendszer újjászervezéséhez, és megbízta a fejlesztési minisztert, hogy az állami vagyon értékesítése terhére biztosítsa az összeget - tette hozzá a szóvivő az MTI kérdésére.

Mire készülnek?

A kormány több alkalommal közölte: szándékában áll a Magyarországról távozó külföldi bankok helyébe lépve növelni a bankrendszerben a magyar tulajdon arányát. Orbán Viktor miniszterelnök még tavaly tavasszal egy rádióinterjúban elmondta, hogy a takarékszövetkezeti szektor megerősítésének első lépése a Takarékbankban való kisebbségi állami szerepvállalás. Az MFB 2012 végén vette át a DZ Bank 38,46 százalékos tulajdonrészét a Takarékbankban.

A Takarékszövetkezeti Integráció és az MFB szindikátusi szerződésben rögzítette, hogy az üzleti stratégiával és a társaság jövőjével kapcsolatos részvényesi kérdésekben döntéseiket konszenzusos alapon hozzák majd meg, ugyanakkor a takarékok kiállnak többségi tulajdonuk megtartása mellett.

A TakarékBank megvásárlását Baranyay László, az MFB elnök-vezérigazgató egy nagyobb pénzügyi intézményrendszerbeli elképzelés részének nevezte még a tranzakció előtt.
"A közös tulajdonlás révén egy szorosabb kapcsolat jön létre, többször lehet találkozni, konzultálni, a bank stratégiáját közösen tudjuk elfogadni. Nyilván a bank eddig is kettős funkcióban működött: egyrészről szövetkezeti csúcsbank, másrészről kereskedelmi bank. A takarékok érdeke, hogy a csúcsbanki szerep továbbra is megkérdőjelezhetetlenül első számú legyen, az MFB pedig nyilván a kereskedelmi banki funkciókat forszírozza. Ebben az egészséges egyensúlyt kell elérnünk" - mondta Éliás Csaba, a Takarékbank felügyelőbizottságának elnöke az állami tulajdonszerzés után a Privátbankárnak adott interjúban. (Éliás Csaba azóta távozott az fb éléről.)

http://privatbankar.hu/penzugyek/a-kormany-hozzanyul-a-takarekszovetkezetekhez-10 0-milliardot-kell-talalni-258964
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pofátlansági világrekord
  2013-06-24 17:07:16, hétfő
 
  Pofátlansági világrekord

Azt állítja Hoppál Péter,
a Fidesz egyik szóvivője, hogy a tőkebeáramlás rekordokat dönt.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a tőkebeáramlás nem döntött rekordokat, viszont az erről szóló hazugságok valóban rekordméretűek voltak. A Nemzetgazdasági Minisztérium ugyan először olyan közleményt adott ki, hogy tavaly minden eddiginél több, 10,5 milliárd eurónyi külföldi tőke érkezett az országba, de a média pillanatok alatt megcáfolta a ,,hírt", és kiderült, hogy ennek a nagy része azonnal tovább is ment az országból, és valójában csak az összeg harmincadrésze, mintegy 330 millió euró volt a beruházott működő tőke. A szóvivő nyilatkozatából azonban látszik, hogy miért vállalták még a lebukás kockázatát is. Azért, hogy utána folyamatosan hivatkozhassanak a rekordra, miközben a hazugságot már mindenki lusta újra és újra a szemükre vetni. Pofátlansági világrekord.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adót kell fizetni a saját nyaralóba meghívott barátokra
  2013-06-24 16:37:42, hétfő
 
  Adót kell fizetni a saját nyaralóba meghívott barátokra

2013.06.24. 16:12
|
Frissült: 2013.06.24. 16:18



Ha nem csak egyenes ági rokonokat hívunk meg a saját nyaralónkba, akkor számíthatunk rá, hogy idegenforgalmi adót kell fizetnünk.

Jól megérdemelt pihenését töltötte egy Balaton-parti településen a saját nyaralójában egy férfi, amikor azzal csöngettek be hozzá, hogy jöttek az adót beszedni. Kilenc éve van meg a nyaralója, de még nem hallott arról, hogy a saját nyaralójába meghívott vendégei után idegenforgalmi adót (ifa) kellene fizetnie.

Először azt hitte, viccről van szó. De aztán a kedves hölgy felvilágosította, hogy nem. Éppen nyolcadmagával pihengetett a tulaj. Az ügyintéző először a vendégkönyvet kérte, majd - mivel kiderült, hogy olyan nincs - megkérdezte, kik a nyaralók. Barátok, kollegák - hangzott a válasz.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kiderült, hogy éppen ez a gond. Az önkormányzatot képviselő hölgy rögtön mutatta is a vonatkozó jogszabályt, amely úgy rendelkezik, hogy ha üdülési célra ingyenesen adja át valaki a nyaralóját, akár baráti, rokoni alapon, akkor is adót kell fizetnie. Tehát nem csak abban az esetben, ha pénzért fogad vendégeket. A tulajdonos álla leesett a csodálkozástól. De mit volt mit tenni, a barátokra és az unokatestvérére is be kellett fizetnie az adót, fejenként és éjszakánként 390 forintot. A férfi egyébként Facebookon osztotta meg sztoriját.

Megkérdeztük a helyi önkormányzat adóosztályát, ahol megerősítették: hosszú évek óta törvény írja elő az adófizetést. Kivételt csak az egyenes ági rokonoknál lehet tenni. S ez nem helyi specialitás, hanem az egész országra érvényes szabály. Legfeljebb abban lehet különbség, hol mennyire szigorú az ellenőrzés.

Balatonszemesen egyébként minden évben járja a nyaralókat az ügyintéző, tudtuk meg még. Az csak véletlen lehet, hogy az említett nyaraló tulajdonosa először találkozott vele és az adófizetési kötelezettséggel - mondta Martinka Péter tanácsos. Hozzátette azt is, hogy mivel az államtól ugyanannyit kapnak az önkormányzatok az ifa mellé kiegészítésként, mint amennyit saját maguk beszedtek, ez igen fontos pénzforrás nekik.

Tamásné Szabó Zsuzsanna Szerző: Tamásné Szabó Zsuzsanna

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/06/24/adot-kell-fizetni-a-sajat-nyaraloba-meghiv ott-baratokra/



Kedves barátaim, ismerőseim...

Szeretném, hogy a ma megtörténtek minél több emberhez eljussanak...

Jól megérdemelt pihenésemet töltve egy Balaton parti településen - nyolcad magammal - a SAJÁT (nem hencegés, de a történet szerves része) nyaralónkban... mikor is egy kedves hölgy sétál be a kapun egy hatalmas mappával a kezében...
,,Az adót jöttem beszedni..." - mondta.
Kissé meghökkenve tettem pihenőre a fűnyírót, és a következő (szerintem indokolt) kérdés hagyta el ajkaim fogságát:
,,Milyen adót?"
,,Az idegenforgalmi adót!" - közölte, majd sietve hozzá tette:
,,Szeretném elkérni a VENDÉGKÖNYVET..."
Ahaaa, tudtam..., ez a Kész Átverés... Reméltem, hogy Balázs hamarosan előugrik, de addig is mentve a menthetőt:
,,Kedves Hölgyem... Vendégkönyv?! Ez egy magán nyaraló, nem hotel!"
Azonnal kaptam hirtelen választ...
,,Akkor azok ott kik?" - mutatva a kertben reggelijüket fogyasztó barátaimra
,,Barátok, kollegák..."
,,HÁT EZ AZ!" - harsant fel a válasz!
Itt szerintem észrevehette meglepődésem nem csekély mértékét és egy laza mozdulattal a lentebb csatolt hivatalos dokumentumot tolta orrom alá, melyből egy kis részt most itt is szeretnék idézni:
,,Az adó beszedésére kötelezett ... az a) és c) pont alá nem tartozó helység üdülés céljára történő bérbeadása ingyenes használatra átadása ... idegenforgalmi adot kell fizetni még akkor is, ha az ingatlan tulajdonosa szivességből (ellenszolgáltatás nélkül, baráti, rokoni alapon) látja vendégül őket..."
Itt már volt egy kis mosoly arcomon, bár nem őszinte...
Lefordítva emberi nyelvre a fenti idézet: Ha a bárkit meghívsz a magántulajdonodba, akár a SAJÁT CSALÁDTAGJAIDAT... fizess adót...
Reméltem, hogy ez egy vicc, de a hölgy felcsapva a mappát már a sárga csekket lobogtatva, elkezdte a jegyzőkönyvet felvenni... majd azonnal rátért, a “BEVALLÁS a 2013. évben beszedett idegenforgalmi adóról" fejlécű papírra...
Ez egy 2013 áprilisától érvényes helyi adórendelet, melynek mértéke 390,- Forint minden egyes személyre minden eltöltött éjszaka után...
Azaz egy nyolc fős kis csapat kifizet egy hétre 21 840.- Forintot... a SEMMIRE...
Szándékosan a település és a Hölgy neve nélkül irtam le kis elbeszélésem, de szeretném leszögezni, hogy a Hölgy végtelen kedves és segítőkész volt... Maga az elv ami bosszant és mélységesen felháborít...
Ha érdekelnek valakit a további papírok és részletek keressen meg engem bizalommal...
Szabó Gábor Dániel
06 20 400 2482
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahogyan ezek a sorokat írom, a még csak erősen fejlődő Brazí
  2013-06-24 16:25:21, hétfő
 
  Ahogyan ezek a sorokat írom, a még csak erősen fejlődő Brazíliában tömegtüntetéseken tiltakoznak az emberek az ellen, hogy ég és föld van aközött, amit a kormány hirdet és amit őt látnak. A politikai vezetőik egy olimpiára és focivébére készülő sikeres országról papolnak, ők pedig azt tapasztalják, hogy hiába fizetik az adót, semmi sem fejlődik, a pénz nagy részét ellopják.
Eközben a harmadik világ másik végletében, Magyarországon minden csendes, pedig itt is lenne mi miatt lázadozni, hiszen az emberek tapasztalása is sokban hasonlít a brazilokéra. (És igen, múlt héten még az időjárás is Dél Amerikát idézte.) A miniszterelnök itt is arról szónokol, hogy a magyarok jómódúak lettek, olyannyira, hogy még a legnagyobb megszorítás közepette is marad pénz stadionépítésre, de Budapest és a vidék utcáit járva nem ezt látjuk, inkább azt, hogy a pénz valahol kézen-közön eltűnik, nagyjából azt is lehet tudni, hova. (Na jó, Kaposvár játszóterei megújulnak, de jó lesz majd figyelni, melyik cég nyer ezen is.) A Fidesz frakcióból a múlt héten kilépett képviselő egyenesen azt mondta, hogy az egész országot egy maffiahálózat mozgatja a háttérből, miközben “az előtérben váltogatja egymást a délelőttös meg a délutános politikai műszak." (Ángyán Józsefnek egyébként a heti különdíjat szavazom meg, amiért bevezette a magyar politikai nyelvbe a segget, mint metaforát, amikor azt találta mondani egykori frakciótársainak, hogy “tehetnek egy szívességet.")
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki felfedte az olajtitkot - Isten veled, tábornok!
  2013-06-24 16:23:26, hétfő
 
  Aki felfedte az olajtitkot - Isten veled, tábornok!
2013. június 24. 12:43
Koldus Kálmán - Hunhír.info

Hosszan tartó súlyos betegség után életének 68. évében elhunyt Arnold Mihály a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vám- és Pénzügyőri szakmai elnökhelyettese - közölte a NAV. 1992-től 2003-ig országos parancsnokként irányította a Vám- és Pénzügyőrséget. 2011-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vám- és Pénzügyőri szakmai elnökhelyettesként dolgozott. Arnold volt az az első szakember, aki Magyar Fórum újságírójának elárulta, hogy az olajszőkítések néha Horn Gyula miniszterelnöksége alatt szocilista politikusok asszisztálása mellett történtek.

1972-ben a pécsi vám- és pénzügyőri szakasznál pénzügyőr őrvezetőként kezdte pályáját, Arnold Mihály karrierjének túlnyomó részében a vámterületen dolgozott. 1976-tól a Vám- és Pénzügyőrség Baranya megyei parancsnokságán vámigazgatási feladatokat látott el. 1982-ben került a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságára, ahol 1988-tól az áruforgalmi osztály helyettes vezetője, majd 1990-től a Külkereskedelmi Ellenőrzési Központ Parancsnoka volt. 1991-ben az Ellenőrzési Főosztály vezetője, majd országos parancsnokhelyettes lett.

1992-től 2003-ig országos parancsnokként irányította a Vám- és Pénzügyőrséget. 2011-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vám- és Pénzügyőri szakmai elnökhelyettesként dolgozott.
hirdetés

Munkásságát 1998-ban a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztjével ismerték el.

Arnold Mihály tagja volt annak a 11 közgazdásznak is, akiket Orbán Viktor kormányfő kétszer összehívott, hogy gazdasági ügyekben konzultáljon velük.

Arnold volt a vámosok vezetője akkor is, amikor a kilencvenes évek közepén egy az akkori pénzügyminisztériumot és a vámosokat érintő olajeset nagy vihart kavart. A vámhivatal 83 millió forintra büntetett meg egy olajkereskedő céget (Kuwait Petroleum Hungary Ltd., rövidítve Q8), mert az engedély nélkül forgalmazott üzemanyagot. A vámhivatal felügyelő szerve, a pénzügyminisztérium azonban arra utasította később a vámosokat, hogy mérsékeljék 100 ezer forintra a Q8 büntetését. Arnold Mihály tavaly egy perben - amelyben Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornokot rágalmazással vádolták - ezzel kapcsolatban nyilatkozott. Kiss Ernő korábban azt mondta, hogy leállíttatták azt a nyomozást, amelyet ő vezetett, és amelyben a pénzügyminisztérium egyik államtitkára és helyettese járt el a Q8 büntetésének érdemi csökkentése érdekében. Arnold ezt alátámasztva elmondta, hogy a pénzügyminisztérium utasította a vám- és pénzügyőrséget érdemi határozat meghozatalára az ügyben, a pénzügyminisztérium helyettes államtitkára viszont azt mondta, erről ő nem tud.

Arnold 1999-ben terjedelmes interjút adott a vele kiváló szakmai és barátinak is mondható kapcsolatban lévő, általa addig már több alkalommal kitüntetett magyar fórumos újságírónak, G. Kirkovits Istvánnak. A tábornok minden szakmai segítséget megadott az újságíró oknyomozó riportjának elkészítéséhez, amely az Olajfolt a politika becsületén címmel jelent meg az akkor heti 45 ezer eladott példányszámmal rendelkező hetilapban.

Tabudöntő módon a Fórumban láthatott napvilágot az a titkos dokumentumokkal is alátámasztott szakmai anyag, amely a halasztott vámfizetés maffiózóknak kedvező alkalmazását tette lehetővé a Horn-kormány szocialista gazdasági szaktárcájának parancsára. A kézi vezérléssel meghozott döntés az olajszőkítőik számára ezermilliárdos gigaprofitot eredményezett. G. Kirkovits oknyomozó riportját felhasználva vitte a kérdést a parlament elé az első Orbán-kormány idején Lentner Csaba MIÉP-es honatya, és a később felálló, Pallag László kisgazda politikus által vezetett, az olajszőkítések felderítésére alakult bizottság is.

Az elhallgatás módszere akkoriban is működött, a fideszes házi média, főleg a Magyar Nemzet nem tudta megemészteni, hogy Csurka ellenzéki hetilapjának munkatársa produkálta a szenzációs leleplezést, amelynek igazi tabudöntő hőse, az igazságot bátran kimondó Arnold Mihály tábornok volt.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=66127
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 1704
  • e Hónap: 12815
  • e Év: 166311
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.