Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Marc Faber: Összeomlás jön
  2013-06-25 18:58:17, kedd
 
 


Marc Faber: Összeomlás jön

Manapság egyre több neves közgazdász találja fel a spanyolviaszt és jósolja a nyugati jóléti rendszerek halálát, habár a szélsőjobboldalon már vagy másfél évtizede ismételgetjük ezt.

Az, hogy a harmadik világból érkező bevándorlók milliói Nyugat-Európában munka nélkül is meg tudnak élni, biztosan az összeomlás felé viszi a térséget. "Kína gazdaságának lassulása is kezd ténylegesen nagy problémákat okozni, a kialakulóban lévő konfliktusok egyelőre beláthatatlan következményeket hordoznak magukban" Marc Faber szerint, akit előrejelzései miatt világszerte Doctor Doom-ként (Doktor Végzet) is ismernek.

Faber szerint elkerülhetetlen az összeomlás nyugaton, hiszen "egyre fékevesztettebben és ellenőrizetlenebbül zajlik a gazdaság valós állapotához nem kötődő pénznyomtatás Amerikában, Európában pedig az objektíve nagy bajhoz vezető központi kötvényvásárlási program. Mindenesetre álvalóságot teremtenek a gazdaság szereplői köré. A legfőbb nehézség, a totális eladósodottság problémája nem hogy nem szűnik meg, hanem még súlyosbodik is, miáltal a bekövetkező robbanás, széthullás, összeomlás ereje még drámaiabb lesz. Elkerülhetetlen a bekövetkezés, a kérdés csak az, hogy mikor történik meg."

Hosszú távon teljes összeomláshoz vezeti a nyugati világot a jóléti állam koncepciója, főképpen a szociális segélyen élősködő harmadik világbeli bevándorlók tízmillióival megterhelve. Faber szavaival "mesterségesen manipulálják a piacokat, hogy azok vonzóak legyenek. Európa természetes módon nem tud növekedni, nem nyúlnak a gazdaságilag megalapozatlan jóléti rendszerekhez, továbbra is próbálkoznak azt a helyzetet helyreállítani, amelyben munka nélkül is járnak jóléti juttatások. Nem ösztönzi a szisztéma igazi munkakeresésre az embert. Ez a mesterkéltség okozza, hogy- minden tényezőt számba véve - Nyugat-Európában az életszínvonal 15 éve - lassan, de biztosan - csökken."

Az egyesült államokbeli és európai likviditásnövelő intézkedésekről úgy véli, hogy "az új pénzekből elsősorban a társadalom legtehetősebbjei profitálnak. Velük szemben hátrányba kerülnek e téren a középosztálybeliek, amely réteg süllyedni fog, életszínvonala folyamatosan csökken. Ebben a pakliban benne van mindaz, ami már megtörtént az arab világban, tudniillik a társadalmi robbanás. Sztrájkok, etnikai összetűzések, később lázadások borítják el a nyugati világot. Ez lesz az ára a mesterségesen nyomtatott pénzeknek, a rövid távra az euróövezet köré teremtett művi biztonságnak."

A politikai és kulturális liberalizmus által életre hívott európai "párhuzamos társadalmak" (ti. az őshonos európaiak és a '60-as évek óta inváziós méretekben érkező, velük teljesen ellenséges afrikai-ázsiai tömegek), a "multikulturálisnak" nevezett utópia már régóta időzített bombaként ketyeg, lassan eljönnek az utolsó másodpercek.

http://harcunk.info/index.php/elemzesek/343-marc-faber-osszeomlas-jon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin továbbra sem lesz a zsidók kedvence
  2013-06-25 18:54:12, kedd
 
  Putyin továbbra sem lesz a zsidók kedvence


Bizonyára mindannyian emlékszünk még a Schneerson gyűjtemény esetére. Ahogy mi is megírtuk, unatkozó amerikai műkincstolvaj zsidók úgy gondolták, hogy ha egy nekik lekötelezett amerikai bíró, név szerint Royce Lamberth, az ő javukra ítél a világ másik végén, egy teljesen szuverén államban lévő műkincsgyűjteményt, akkor majd az adott állam hatóságai máris kezüket-lábukat törve igyekeznek minél gyorsabban teljesíteni a követelésüket (mert ugye az jár nekik). Elszámították magukat, mert ez az állam Oroszország volt.

Vlagyimir Medinszkij orosz kulturális miniszter a napokban egy tv-műsorban megfogalmazta Moszkva elvi álláspontját ezzel kapcsolatban: “Nem nagyon világos, milyen jogi alapja van a bejelentő félnek, hogy adjuk át valakinek azt, amit államosítottak a 20-as években. Kiket képviselnek ők a valóságban? Hászidok a világ minden táján élnek, és ezek a zsidó közösségek léteznek hazánkban is. Akkor talán, helyezzük most át a szfinxet, távolítsuk el a sztéléket Párizs központjából. Ez egyszerűen tönkreteszi a nemzetközi kulturális és jogi kapcsolatok rendszerét a világon, ez abszurd követelés."

Az orosz külügyminisztérium visszautasította a hászidok minden követelését, és jogilag ,,semmisnek" nevezte azokat. Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin, kijelentette, hogy Menachem Mendel Schneerson rabbi könyvtára orosz tulajdon, nem tartozik egyik konkrét zsidó közösséghez sem, ezért Oroszországban marad. Az államfő egyszersmind javaslatot tett arra, hogy a gyűjteményt helyezzék el a tavaly novemberben Moszkvában megnyitott oroszországi zsidó múzeum- és tolerancia központban, amely a világ egyik legnagyobb ilyen intézménye. Akárhogy is nézzük, ez meglepően korrekt ajánlat volt annak ellenére, hogy a követelőzők milyen hangnemet ütöttek meg első nekifutásra.

Természetesen az amerikai hászidok visszautasították ezt az ajánlatot, amiből látni lehet, hogy nekik csak huszadrangú kérdés lett volna a kulturális örökség gondozása, az igazi indok a harácsolás volt. Nemhiába, mondj egy zsidónak nemet, ha követelődzik, és meglátod az igazi énjét.

Válaszul Putyin úgy döntött, hogy ha tetszik, ha nem, akkor is az oroszországi zsidó tolerancia központban marad a gyűjtemény (ami már eleve nagy engedmény, tekintve, hogy eredetileg nem hagyta volna el a gyűjtemény az állami könyvtárat), némi magyarázatként azért még hozzáfűzte, hogy csak jobb lenne ha nem erőlködnének, hiszen a gyűjteményt annak idején pont az ő hittársaik államosították az NKVD “színeiben", a Lenin regnum alatt, az 1920-as években, amikor is hogy, hogy nem az éppen aktuális bolsevik kormányzat (a Népbiztosok Tanácsa) 85%-a zsidó volt.

Tehát, hogy tisztán lássunk: a zsidók államosítanak valamit, majd amikor kidobják őket a hatalomból, akkor “rátalálnak" a demokráciára, mint nagy szerelemre, és “jogot" meg “törvényt" kezdenek el emlegetni. Kicsit morbidnak gondoljuk, hogy először az állami pozícióból intézkedő zsidó kisemmizi a húsosfazéktól kicsit távolabb lévő zsidót, majd mikor már ő sincs a húsosfazék mellett, követelőzik, hogy adják vissza amit elvettek anno, mert az a zsidóké. Erről többet talán nem is érdemes beszélni.

Nagy Kálmán - Hídfő.net
http://www.hidfo.net/2013/06/25/putyin-tovabbra-sem-lesz-zsidok-kedvence
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fideszkáder
  2013-06-25 18:50:38, kedd
 
  A fideszkáder

Onnan ismered meg, hogy számtalan diplomája van. Elvégezte a Sporttudományit és edzői oklevelet szerzett. A Művészetit és alkalmazott grafikusi képesítése van. A Vezetőképző igazolja, hogy bármely szervezet irányítására alkalmas. ,,Ő a mi emberünk!" csap az asztalra párnás kezével a főkáderes.

Szerző: posa | 2013. június 24.



Így zajlik az elbeszélgetés:

- Neve?

- Szíjvágó.

- A nevét kérdeztem, nem a foglalkozását.

- A nevem Szíjvágó, egyébként szíjat hasítok bárki bőréből, ha kezet emel párunk és kormányunk őfelségére.

- Helyes. Szakképzettsége?

- A szakma bolsevik trükk.

- Mihez ért?

- Mindenhez.

- Mire képes?

- Mindenre.

- Mit olvas?

- A NER aktuális irányelveit.

- Melyiket?

- Mindig az aktuálisat.

- Kedvenc állata?

- A papagáj.

- Ismeri a jogszabályokat?

- Csak amelyeket holnap szavazásra beterjesztek az országgyűlésben.

- Mi a véleménye hazánk gazdaságáról?

- Az utóbbi három év sikertörténete.

- Kultúra?

- Ilyen szót nem ismerek.

- Felterjesztem a miniszterelnöknek, hogy holnaptól nevezze ki önt a Nemzeti Innovációért felelős államtitkárság vezetőjének. Jövő héten pedig a Parlament kodifikációs bizottsága elnökének. Hétfőre halasztjuk vajon a Nemzeti Bábművészeti Akadémia rektorának vagy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség magyar tárgyalójának nevezzük-e ki. Végeztem.

- Köszönöm a bizalmat. Addig is, tekintve kiterjedt családomról való gondoskodást, nem kaphatnánk meg a Magyar Víz- és Szélenergia hasznosítására létrehozott monopólium koncesszióját?

http://gepnarancs.hu/2013/06/a-fideszkader/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nézőpont Intézetet a tények sem érdeklik
  2013-06-25 18:40:00, kedd
 
  A Nézőpont Intézetet a tények sem érdeklik

2013. június 24., hétfő 23:48 | Csezmiczei Vitéz János |

Nem hiába kapott több, mint másfélmilliárd forintnyi megrendelést a fideszes Nézőpont Intézet. A Fidesz egykori jogi igazgatója által alapított Intézet szorgosan gyártja a kormány politikáját támogató ,,elemzéseket". Az Intézet szándékos hamisításairól, elfogultságairól többen írtak már. (Az alapító igazgató, Mráz Ágoston Sámuel (a képen) Navracsics tanítványa volt, Navracsics unokaöccse és felesége is dolgozott a cégcsoportnál. A Nézőpont vezető elemzője volt Böszörményi-Nagy Gergely, aki később Navracsics főosztályvezető-helyetteseként hétvégi közösülést ajánlott a Milla ,,Nem tetszik a rendszer" dalát éneklő Karsay Dorottyának.)

Az Intézet legutóbbi közleménye talán az eddigieknél is szebben bizonyította, hogy tényleg nem érdeklik őket a tények. A portfólió.hu vezető elemzője, Madár István jegyezte meg az alábbiakat:

,,Nyilván a Nézőpontot bottal sem érdemes, meg ilyenek, de azért a csontig benyalásnak és a teljes dilettantizmusnak szép példája az alábbi közlemény

Természetesen jól felkészülve a túlzott deficit eljárás alóli kikerülés hírére, egyből kidobták, hogy mindenki okuljon belőle, mennyire súlyos tehertől szabadultunk meg:

,,Az eljárás megszüntetésének a gazdasági következményeit számszerűsíteni meglehetősen nehéz, hiszen annak közvetett és közvetlen hatásai is lehetnek."

Eddig a dolog rendben van, de aztán kiderül, hogy nekik még a lehetőségekről sincs halvány gőzük sem.

,,A közvetlen hatások közül a legfontosabb, hogy az eljárás megszüntetése kizárta a Magyarországgal szemben alkalmazható pénzügyi szankció lehetőségét."

Az állítás furcsa, hiszen ilyen közvetlen lehetőség nem is volt. A magyar költségvetés 2012-ben bőven teljesítette az elegendő mértékű strukturális kiigazítást, vagyis ha a hiány történetesen 3,2 lett volna, akkor sem kaptunk volna semmiféle pénzügyi szankciót. Ilyen most fel sem merült. Simán kérhettük volna, hogy hadd legyen 3,2 százalék a hiány, az EU meg spanyol mintára bólintott volna. De ez végül is még csak szimplán a kormányzati kommunikációnak aláfekvő szöveg, amivel előadták, hogy a kiigazítások az EU, és nem pedig a kormány önálló politikai céljai miatt vannak. Végül is ne legyünk olyan igényesek egy ,,független" elemző intézettel szemben. De aztán jön a folytatás, ami az alapvető ismeretek hiányáról tanúskodik:

,,Ezt (a pénzügyi szankciót) az Európai Unió működéséről szóló szerződés 126. cikkének 11. bekezdése tartalmazza, amely alapján a Tanács többek között:
· nem kamatozó letét elhelyezését követelheti meg a tagállamtól, illetve
· megfelelő mértékű pénzbírságokat szabhat ki."

Na hát, ez ugye konkrétan teljesen blőd szöveg: ugyanis kizárólag eurózóna tagokra vonatkozik. Ránk ilyen szankció nem vethető ki, éppen ezért találta ki kínjában az EU, hogy előhúzza a kohéziós támogatások felfüggesztésének lehetőségét - ami egyébként nem is szerves része az túlzottdeficit-eljárásnak.

A Nézőpont ,,színvonalas" közleményét természetesen lehozta a közmédia, a Simicska-tulajdonolta Metropol, s több jobboldali, valamint megyei portál is.

http://egyenlito.blog.hu/2013/06/24/a_nezopont_intezetet_a_tenyek_sem_erdeklik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Freedom, avagy szabadság a világon
  2013-06-25 18:35:24, kedd
 
  2013.06.25. 07:37 _Okostojás_
Freedom, avagy szabadság a világon



A szabadság már régen megszűnt létezni. Ha valaki úgy érzi, hogy ő szabad, az csak azt bizonyítja, hogy nem emelt fővel jár, ezért nem látja a világot, csak azt a keskeny ösvényt, amibe kényszerítették. Nem látja a kordonokat, amik között jár, csak a lába elé néz és mivel a következő lépése előtt nincsenek akadályok, hát azt hiszi, szabadon jár.

De ez távolról sincs így!

Régóta így érzem, és rengeteg példát tapasztaltam már. Alapvető jogainkat is korlátozzák, de most nem a nagy súlyú dolgok miatt ragadtam klaviatúrát, hanem a kis mindennapi ügyek miatt. Történt, hogy egy közösségi portálon egyszerre két megosztás került a szemem elé. Az egyik amerikai, a másik magyar.

Amerikában néhány fiatal kapta magát, kifacsart néhány citromot, felkapott egy vödör jeget és pár flakon vizet. Limonádét gyártottak belőle és egy közparkban potom áron osztogatták. Ez nem tetszett a hatóságoknak és bilincsbe verve elvitték őket a helyszínről. A további sorsukról nem jött hír.

Magyarországon egy ember meghívta a Balaton parti nyaralójába pihenni a barátait és kollegáit. Egy szép napon becsengetett hozzá a hatóság, hogy ez illegális, még ha a rokonai lennének, akkor sem nyaralhatnának nála anélkül, hogy adót ne fizetnének. Ott rögtön kivetették az adót. Szegény emberünk csak hüledezett, de végül, amikor a hivatalos papírokat az orra elé tolták megadta magát és kifizette az adókat.

Tudom, nem nagy ügyek ezek, de éppen ezért jól mutatják, hogy oda az emberiség szabadsága. A törvények és hatóságok nem védenek bennünket, hanem kordában tartanak, és arra terelgetnek, amerre jónak látják. Az más kérdés, hogy kik és miért gyártják a törvényeket, más kérdés, hogy a hatóság kiket és miért a szolgál ki feltétel nélkül.

Nem akarok én anarchiát! De már nagyon zavar, hogy egy lépést sem tehetek anélkül, hogy megmondanák merre léphetek. Nem járhatom szabadon az erdőt, nem vehetek fel egy elhullajtott agancsot, hogy nyelet fabrikáljak belőle a bicskámnak. Ilyenkor nyáron, ha már felforr az agyvizem a hőségtől, nem ott csobbanok a vízbe, ahol akarok. Ha megéhezem, megszomjazom nem azt ehetem vagy ihatom, amit szeretek, hanem azt, amit előírnak nekem. Ha beteg leszek, az orvos nem azt a gyógyszert írhatja fel, ami a leghasznosabb, hanem amit a hatóság engedélyez, és még sorolhatnám a példákat.

Persze lázadhatok is, ha akarok, de olyankor nem kerülhetem el a retorziókat. Jobb esetben pénzbírsággal megúszom, rosszabb esetben bilincsbe verve visznek a börtönbe.



Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! (Hajrá világ!)

http://okos-tojas.blog.hu/2013/06/25/freedom_avagy_szabadsag_a_vilagon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erővágóval ütötte a kábeltolvaj a rendőrt
  2013-06-25 18:23:44, kedd
 
  AZ ERŐTARALÉK EŐVETTE AZ ERŐVÁGÓJÁT!
NA EZ A BÜDÖS CIGÁNY EGY HORTHY CSENDŐRNÉL NEM ÉLTE VOLNA TÚL!


Cigánybűnözés :: 2013-06-25. 10:57
Erővágóval ütötte a kábeltolvaj a rendőrt

Előbb dulakodás, majd verekedés és lövöldözés tört ki hétfő éjjel Kisteleken, ahol kábeltolvajokat füleltek le a járőrök.
Egy kábellopás helyszínén intézkedő rendőrre támadtak az elkövetők keddre virradó éjszaka Kisteleken, a járőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.
Éjszaka érkezett bejelentés a kisteleki rendőrség ügyeletére, hogy kábeleket próbálnak eltulajdonítani a kisváros külterületén. A helyszínre érkező járőrök három elkövetőt értek tetten.
A rendőrök és a tolvajok között dulakodás alakult ki, az elkövetők egyike egy erővágóval támadt az egyik járőrre, akit arcon is ütött a szerszámmal. A rendőr lövést adott le, amely eltalálta az egyik elkövetőt. Egy tolvaj elmenekült a helyszínről, kettőt elfogtak.
A rendőrt és a meglőtt tolvajt súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
A vagyon elleni bűncselekmény miatt a rendőrség, a hivatalos személy elleni erőszak ügyében a Szegedi Nyomozó Ügyészség indított eljárást.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/114155/#ixzz2XFI7mBsr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntető devizahitelesek csaptak össze a robotokkal- ebből le
  2013-06-25 18:08:50, kedd
 
  Tüntető devizahitelesek csaptak össze a robotokkal- ebből lehet a népfelkelés
2013. június 25. 15:24
Kostás Roland - Hunhír.info

Bírósági ítélet helyett vonulásos tüntetés lett a devizahitel-szerződés ügyéből. A tüntetők, akik a Kúria előtt várták délelőtt a létfontosságú ítéletet, vonulni kezdtek a Belvárosban. Az Oktogonnál vörös festékkel lefestették az Erste ablakait, majd kisebb rendőrségi akció tört ki, amikor a 30-40 rendőr próbálta elvinni a festékfújó tüntetőt, és ebben kétszer annyi tüntető próbálta megakadályozni őket - jelentette a hvg.hu tudósítója.

És itt már másról szól a történet, mint ahogy liberáliséknál mondani szokás, hogy a nacionálfasiszta szélsőjobbos csőcselék megtámadta a rend kobaltkék őreit. Olyan emberek mentek az utcára, akiktől a mocskos bank jól rászedve őket elvett mindent, amit addigi életükben összegüriztek. A devizahitelnek nincs vallása, ideológiája, de még pártlogója sem, egyformán érint a kiszsidót, a kismagyart, a szocializmusban hívőt, a királyságpártit.

Éppen ezért rendítheti meg a a devizahitelesek szélesedő összefogása a rendszerváltásnak csúfolt kufár-bankár átmenet alapjait. De nem csak itt, az egész világban. Aztán akkor kártyavárként dől össze az egész globalista világrendszer, amelynek védelmében már nem lehet bevetni az antiszemitizmus csodafegyverét. Lehet, hogy azok, akik évszázadok óta családi alapon uralják más szemita, olajon meggazdagodott törzsfőnökök társaságában a világot, eljutnak oda, hogy nem baj, ha veszik a semmitérőpapír-mammon, csak az életük megmaradjon. A devizahiteles szemfényvesztés gigaprofitot eredményezett a pénzügyi machinációk miatt olyan sikeres zárt családi világ tagjainak, de nincs kizárva, hogy a devizahitel lesz az a puskaporos hordó, amely levegőbe repíti évszázadok óta szilárdnak tűnő, de pállott, hazug és embertelen rendszerüket.

http://nemzeti.net/l.php?u=1153457
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zöld jelzés a magyar föld felvásárlóinak: bevégezhetik hazán
  2013-06-25 18:01:57, kedd
 
  2013-06-25. 16:00
Zöld jelzés a magyar föld felvásárlóinak: bevégezhetik hazánk gyarmatosítását

2013. június 21-én az Országgyűlés - jelenleg jogi vita tárgya, hogy törvényesen vagy nem - elfogadta a földforgalmi törvényt, amely jövő év május 1-jétől lép hatályba, akkor érkezik majd el az igazság pillanata, s kiderül, hogy a magát nemzeti pártnak álcázó Fidesz mennyire átverte a benne bízó szavazópolgárokat és Magyarország területének hányad része kerül majd idegen tulajdonba. A parlamenti végszavazáson a Jobbik látványos demonstrációval tiltakozott a hazaárulás újabb fejezete ellen - mindhiába. A kétharmad döntött.

Természetesen a Fidesz egyre fogyatkozó példányszámú házi lapjában, a Széles-féle Magyar Hírlapban már másnap megjelent Bayer Zsolt publicisztikája a Jobbikot élesen támadva, s a Fidesz alkotta törvény mellett téve le a hűségnyilatkozatot. A Föld című cikkben Bayer a következőket írja:

,,Lássuk a tényeket: a magyar földtörvény a dán földtörvény mintájára készült. Hároméves helyben lakáshoz, életvitelszerű földműveléshez köti a földvásárlást. S ezenkívül beiktat még egy akadályt: ha a külföldi mindezen előírásoknak megfelel, akkor a faluközösségnek is rá kell bólintania a vásárlási szándékra, és a faluközösség indoklás nélkül megvétózhatja a vásárlást.
Nos, ha egy külföldi állampolgár három éve nálunk él valahol vidéken, és hivatásszerűen műveli a földet, s három év elteltével a helyi közösség is rábólint a földvásárlási szándékára, akkor az a külföldi nyugodtan vegyen földet minálunk. Egyrészt azért, mert akkor az az ember itt akar élni, másrészt azért, mert uniós tagként ez a legtöbb, amit megtehetünk. És nyugodtan próbálja ki bárki: menjen Dániába, feleljen meg ezeknek a feltételeknek, és vegyen utána földet ott magának.
Ahogy a dán földeket sem fogják ilyen módon kivásárolni a dánok alól, úgy a magyar földet sem fogják kivásárolni alólunk. Mert nem lesz lehetséges. A másik tény: eddig a teljes magyar földterületre vetítve ötven százalék volt a nagybirtok aránya. Az új földtörvény ezt az arányt húsz százalékban határozza meg. Ezek után azt állítani, hogy a kormány eladja a magyar földet, illetve hogy a nagybirtokrendszert tartja fenn, egyszerűen hazugság."

Nos, a Fidesz-politikusok, illetve Bayer Zsolt állításaival szemben a valós és egyben tragikus tények a következőkben foglalhatóak össze. A földtörvény szövege szerint külföldinek az minősül, aki nem az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség állampolgára. Ez utóbbihoz tartozik az EU-tagállamokon kívül Izland, Norvégia és Liechtenstein, továbbá különleges Svájc helyzete, amely ugyan nem tagja a térségi közösségnek, de az Európai Közösséggel és tagállamokkal kötött szerződések alapján a személyek szabad mozgása vonatkozásában azonos jogállású. Ezen túlmenően az Európai Uniónak ún. társulási szerződése van számos, a mediterrán térségben lévő nem európai állammal. Ezek között kiemelt helye van Izraelnek. A második Orbán-kormány még 2010. november 8-án keresztülvitte az Országgyűlésben a bilderberges Martonyi János külügyminiszter által beterjesztett 01473-as törvényt, amelyben Magyarország elfogadta Izraelnek az Európai Unióval való társulását. A jogszabály szövege hangsúlyozza, hogy megalkotásakor külön figyelembe vették ,,a Közösségnek és Izraelnek a szabad kereskedelem, és különösen az Általános Vám- és Kereskedelmi Egyezmény (GATT) Uruguayi Fordulójából eredő jogoknak és kötelezettségeknek való megfelelés iránti elkötelezettségét", továbbá ,,meggyőződve arról, hogy a társulási megállapodás új légkört teremt gazdasági kapcsolataik, és különösen a kereskedelem, a befektetés, valamint a gazdasági és technológiai együttműködés fejlődése számára", a társulás elfogadása mellett döntöttek a képviselők. Az eljövendő időszak fejleménye lesz, hogy az EU-Izrael kapcsolatok miként válnak majd mind szorosabbá, illetve hogy a társulási szerződésben foglaltak mit jelentenek majd konkrétan a magyar termőföld izraeli állampolgárok által történő megszerzése, felvásárlása tárgyában. A kettős állampolgárok földszerzését értelemszerűen semmi nem fogja akadályozni. Egy szó mint száz, nem igaz, hogy a most elfogadott földtörvény tiltja a külföldiek magyarországi birtokszerzését.
Miközben a Bayer Zsolt által említett Dániában - de Ausztriában, a Benelux-államokban és másutt is - erős a helybéli gazdálkodó paraszti társadalom, és a termőföldek valóban az ottani, autonóm közösségek kezében vannak, addig Magyarországon már most, a latin-amerikai birtokstruktúrára módfelett emlékeztető latifundiumrendszer létezik, a gazdálkodó magyar agrárnépesség birtokon kívülre szorult, egzisztenciálisan ellehetetlenült, s ennélfogva még csak esélye sincs arra, hogy földhöz, önálló kisgazdasághoz jusson a jövőben.

A helyzetet tovább súlyosbítja az a tény, hogy - miként azt Ángyán József volt agrárállamtitkár közlése alapján tudjuk - az oligarchák kirabolják a közös kasszát, s lenyúlják az agrártámogatások nagy részét. Elmondása szerint a 6 legnagyobb mezőgazdasági érdekeltséghez összesen 13,9 milliárd forint került eddig, miközben a 300 ezer embert érintő tanyafejlesztési programra csak nagy harcok árán sikerült kiharcolni 1 milliárd forintot. A legtöbb agrártámogatást Csányi Sándor cégbirodalma (3,969 milliárd forint), Nyerges Zsolt üzleti vállalkozásai (3,739 milliárd), és Leisztinger Tamás érdekeltsége (2,676 milliárd) kapta. Ángyán úgy látja, hogy egy egységes hálózatról van szó, melyet "maffiacsaládok" működtetnek. A volt mezőgazdasági és vidékfejlesztési államtitkár szerint a "libatolvaj" Bajnai Gordon is maffiózó.
A Nyugattal való összehasonlítás már önmagában véve is elhibázott, hiszen ott nincs is földpiac, minthogy akinek földje van, az megtartja, ellenben Magyarországon igen nyomottak a földárak. A nyugati és a hazai árak közötti eltérés az ötszöröstől akár az ötvenszeres nagyságrendig is terjedhet. Vagyis a földpiac liberalizálásával a magyar emberek óriási versenyhátrányba kerülnek a jövevényekkel szemben saját hazájukban. A külföldiek tömeges és gyakorlatilag korlátozatlan mértékű földszerzése megfosztaná hazánkat legértékesebb természeti kincsétől és jövedelemforrásától, s ennek logikus következményeként a stratégiai jelentőségű élelmiszerbiztonságtól és szuverenitásunktól is.
Az a Fidesz által sulykolt propagandaszöveg sem állja meg a helyét, miszerint a jövőben csak földműves vásárolhat majd földet. Az új törvény szerint ugyanis csak az nem számít földművesnek, aki nem akar az lenni. Földműves az, aki a földdel foglalkozik, illetve nagyon lényeges körülmény az is, hogy az előírások alól eleve felmentést kap az a személy, aki legalább 25%-ban a tulajdonában álló gazdasági társaság részvényese.
Ami a nagybirtok szerepének és részarányának csökkenését illeti, ennek a tételnek az elfogadásához a gyógyíthatatlan naivitás lelki betegségében kell a Fidesz-hívő állampolgárnak szenvednie. Kezdjük a jelenleg fennálló állapotokkal. Miként fentebb már utaltam rá, Magyarországon ma latifundiumrendszer van, ez bevégeztetett történelmi tény. A földtörvény viszont értelemszerűen, a hatálybalépése előtti időszakra és az akkor kialakult birtokstruktúrára nem vonatkozik és nem tartalmaz előírásokat, korlátozásokat. Ráadásul a jogi szövegbe épített számos ,,kiskapu" lehetővé teszi azt, hogy a nagytőkés oligarchák tovább folytathassák földharácsoló ténykedésüket, sőt az ,,egyenlők között a legegyenlőbbekre" az egész törvény nem is fog vonatkozni. A bankokról, illetve az ún. integrátorokról van szó, akik az egész mezőgazdasági termelés regionális összefogására és irányítására kapnak majd megbízatást a kormánytól, s hozzá természetesen zsíros állami földeket is. Mivel a jelenlegi földhasználóknak és a nagy állattartó telepek üzemeltetőinek a június 21-i törvény elővásárlási jogot is biztosít, még csak esély sincsen a hatályos jogi keretek között a birtokszerkezet érdemi megváltoztatására. Egyúttal a kényszerhasznosítás intézménye azt is lehetővé teszi, hogy a nyilvánosság teljes kizárásával növelhessék nagybirtokaikat a politikailag privilegizált ,,kiválasztottak". Ami pedig a ,,nem kiválasztottak" számára megállapított földlimitet illeti, magánszemélyek esetében a tulajdoni korlát 300 hektár. Igen ám, csakhogy nincs összeszámítás a családtagok esetében. Vagyis lehetséges lesz a földek ,,szétírása", tehát egy családon belül több személy is rendelkezhet majd 300 hektár kiterjedésű birtokállománnyal, tekintettel arra, hogy a családtagok és részvényesek földjei nem adódnak össze. Ezen túlmenően a cégek esetében 1200 hektár a birtokhatár, a nagytőkés állattartók és vetőmagtermesztők számára pedig 1800 hektár a plafon. S emlékeztetőül: az integrátorokra és bankokra ez a megkötés sem vonatkozik majd.
Végezetül, mint lényegi problémát, meg kell említenünk a helyi földbizottságok összetételének kérdését. Nem igaz, hogy ezek a testületek a helyi gazdák soraiból fognak kikerülni, mivel mindenki tagja lesz a földbizottságnak, akinek a szóbanforgó településen földtulajdona van. Nevesítve, a Csányik, Nyergesek, Leisztingerek és a külföldi spekulánsok is aktívan részt vesznek majd a ,,helyi" földbizottságok munkájában, s az ő szándékaik lesznek majd a meghatározók a döntéshozatalkor. S itt említendő meg az a kritérium is, miszerint a tulajdonjog-szerzéshez szükséges a helyben lakás. Nos, ez adminisztratív-jogi trükkökkel könnyen kijátszható. Közismert az izraeli Joav Blum elhíresült sukorói ingatlanügylete, melyet azért tudott tető alá hozni, mert ,,helybéli" lakos volt, csak éppen köze nem volt a településhez.

Röviden vázolva, ez a Fidesz földtörvénye, amely - a kormányzati kommunikáció szerint - a nemzeti kincsnek minősülő földet a nemzet tulajdonában tartaná meg. Csakhogy a történet teljesen másról szól. A globalista-nagytőkés körök hazai, idegenlelkű kollaboráns lakájaik hathatós közreműködésével a kegyelemdöfést készülnek megadni az egykor magyar nemzetnek nevezett közösségnek. Herder jóslata történelmileg belátható időtartamon belül könnyen valósággá válhat. Éppen ezért volt helyénvaló a Jobbik-frakció ,,rendbontása", pontosabban obstrukciós kísérlete, hogy megakadályozza ennek a hazaárulás büntetőjogi tényállását kimerítő nemzetvesztő törvénynek parlamenti végszavazását. Ám ez a törvényhozási akció önmagában kevés: az egész nemzetnek kell összefognia, hogy elejét vegye ennek a nemzetellenes háború végkifejletét jelentő jogszabálynak a hatálybalépését.
Éppen ezért érthetetlen - vagy nagyon is érthető - az említett Bayer-cikkben olvasható Jobbik-ellenes kirohanás. A Magyar Hírlap vezérpublicistája szerint

,,a Jobbik azért hazudik, mert már nincs is más lehetősége. Képességtelen, ostoba fajankók gyülekezete az egész, akik egy dolgot tudnak pontosan: ez a négy év volt életük első és egyben utolsó dobása. Ezért álltak oda az ülésteremben balhézni a pulpitus köré, hogy híveiknek megmutassák még egyszer magukat. Hogy a hiábavaló, ártó és hazug gyűlölködés csontját vessék azok elé, akik úgysem fogják soha életükben elolvasni, mi is van beleírva abba a törvénybe, mert nekik elég, ha látják az ostoba pofákat maguk előtt őrjöngeni. Hát ez sikerült."

Nos, valóban sikerült. Csak nem úgy, ahogyan a szerző gondolja. Mert ezt a földtörvényt tollba mondták a budapesti helytartó-kormánynak, amelynek mameluk parlamentje mindent megszavaz. Akárcsak hajdan látatlanul és olvasatlanul a lisszaboni szerződést. Igaz, akkor még MSZP-SZDSZ-kormányzat regnált Budapesten. Ám ez sem különb. Azt pedig már most borítékolhatjuk, hogy a Fidesz-KDNP a kormányzat egyetlen felelősen és nemzetben gondolkodó egykori agrárállamtitkár tagja ellen mocskolódó stílusú, lejárató kampányba kezd. Pontosabban Bayer már megadta az alaphangot hivatkozott írásában:

,,Ángyán pedig végre kilépett a Fidesz-frakcióból. Őszintén szólva éppen ideje volt. Én már egy éve kivágtam volna, hogy a lába se érje azt az immáron nem eladható földet. Most végre ment magától. És csak azon kell töprengenie, hogy a zsebjakobinusokhoz csatlakozik vagy a Párbeszéd Magyarországért eszdéeszeseihez. Ugyanis mindkét formációban tárt karokkal várják. Ami szintúgy elgondolkodtató."

Attól a nem mellékes körülménytől azért ne tekintsünk el, hogy Ángyán József a jövőben egyetlen politikai pártba sem kíván belépni. Hanem mindenkivel összefogva, akinek ez fontos, meg akarja védeni azt a múlt hét péntek óta immár nagyon is eladható magyar anyaföldet.
Lipusz Zsolt - Kuruc.info
(Képek: greenr.blog.hu)

További részletek: http://kuruc.info/r/7/114167/#ixzz2XFDRjDgR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belvárosi bankoknak mentek neki a tüntetők
  2013-06-25 17:56:30, kedd
 
  Belvárosi bankoknak mentek neki a tüntetők

2013. június 25., kedd, 12:59 • Utolsó frissítés: 7 perce
Szerző: hvg.hu/MTI


Bírósági ítélet helyett vonulásos tüntetés lett a devizahitel-szerződés ügyéből. A tüntetők, akik a Kúria előtt várták délelőtt a létfontosságú ítéletet, vonulni kezdtek a Belvárosban. Az Oktogonnál vörös festékkel lefestették az Erste ablakait, kisebb tömegverekedés is kitört. Később további bankfiókok előtt demonstráltak, majd a Képviselői Irodaház elé mentek. A BRFK szóvivője kedd délután közölte: gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési feljelentést tesznek a nem bejelentett vonulásos demonstráció szervezője ellen.

A Képviselői Irodaház melletti parkban vannak a devizahitelezés gyakorlata ellen meghirdetett demonstráció résztvevői. A tüntetés társszervezője, az Otthonvédelmi Tanács szóvivője, Tatár József arról tájékoztatta a jelenlévőket, mintegy ötven embert, hogy a demonstráció este 9 óráig van bejelentve a területen.

Arra szólított fel mindenkit, hogy erre az időre táborozzanak le, illetve arra kérte a demonstrálókat, hogy utána vonuljanak át a Vértanúk terére, ahol július 5-ig folytathatják a demonstrációt, ugyanis - mondta - addig az időpontig szól a területfoglalási engedély.

A BRFK szóvivője kedd délután közölte: gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési feljelentést tesznek a nem bejelentett vonulásos demonstráció szervezője ellen.

Korábban az Erste Teréz körúti fiókjánál tüntettek azok a devizahiteles tüntetők, akik a Kúria elől vonultak át az Oktogonhoz. Helyszíni riporterünk szerint a tüntetők egyike vörös festékkel részlegesen lefestette a bankfiók egyik kirakatüvegét. Ugyanott akasztófákkal azt ordították, hogy "lógni fogtok!".

Kattintson Nagyítás-fotógalériánkhoz!
Fotó: Stiller Ákos

Ugyanez az üzenet egyébként a tüntetőknél lévő akasztófán lógó bábun is olvasható, akárcsak a "korrupt bankár" és a "szar alak vagyok" feliratok.

Kisebb tömegverekedés tört ki, amikor a 30-40 rendőr próbálta elvinni a festékfújó tüntetőt, és ebben kétszer annyi tüntető próbálta megakadályozni őket - jelentette tudósítónk. A tömegből kiemelt férfit a rendőrök előállították.

A bankból csodálkozva sétáltak ki az emberek, mint akik nem láttak még ilyet.

Kattintson Nagyítás-fotógalériánkhoz!
Fotó: Stiller Ákos

A tüntetők az incidens után tovább vonultak a Király utcán a Deák tér irányába, egy ideig kettéváltak, egy csoport a Blaha Lujza tér felé ment rendőri kísérettel. Sokan vidékről jöttek, és nehezményezik, hogy a budapestiek miért nem csatlakoznak hozzájuk. A több száz fős tömeg azt skandálja: "gyertek velünk!", illetve "ébresztő!".

A tüntetők - fogyatkozó számban - később a Belváros több pontján feltűntek bankfiókoknál demonstrálva: megjelentek a CIB, az FHB és a Raiffeisen egyes fiókjai előtt is. Nagyon incidensről az utóbbi órában nem adott hírt tudósítónk.

Kattintson Nagyítás-fotógalériánkhoz!
Fotó: Stiller Ákos

A tüntetők délelőtt gyülekeztek a Kúria épülete előtt, míg odabent a testület egy precedens értékű devizahitel-szerződéses ügyet tárgyalt. A Kúria végül július 4-re halasztotta a tárgyalást. A keddi tárgyalásról bővebben itt olvashat.

A pert az OTP egyik ügyfele indította a bankkal szemben, mert a szerződésében nem tüntették fel a devizahiteleknél általános alkalmazott vételi és eladási árfolyamokat. Másodfokon a Fővárosi Bíróság semmisnek nyilvánította a szerződést; majd az alperes kérte a Kúriától az ügy felülvizsgálatát.


http://hvg.hu/itthon/20130625_Logni_fogtok__Az_oktogoni_Erstenel_tombo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Origo rossz kérdéseket tett fel a mobilgátról
  2013-06-25 13:04:48, kedd
 
 
Az Origo rossz kérdéseket tett fel a mobilgátról

Fabók Bálint2013. 06. 25. 11:07


A római-parti mobilgát tervezett költsége a duplájára nőtt, több ellentmondás és összeférhetetlenségek is felsejlenek, de a Főpolgármesteri Hivatal nem szeretné tisztázni ezeket, mert szerintük rossz kérdéseket tettünk fel.

Két hete elhárult az utolsó akadály is a római-parti mobilgát megépítése elől, ugyanis a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) által felállított bizottság további tervezésre érdemesnek tartotta a gát tervét, Tarlós István pedig az MTA pozitív válaszához kötötte a gát megépítését.

A gát megépítését korábban számos társadalmi szervezet bírálta, de a különbizottság nagy többséggel -bár nem egyhangúlag - elfogadta a jelentést (Vida Gábor ökológus kritizálta a mobilgátat). A korábban is ismert ellentmondások mellett a közelmúltban újabbak is felmerültek, hiába szerettünk volna azonban rákérdezni ezekre, a Főpolgármesteri Hivatal nem kívánt válaszolni a kérdéseinkre, mert - mint Szűcs Somlyó Mária, Tarlós István kommunikációs igazgatója állította -"rossz kérdéseket" tettünk fel.

Június 11-én összesen hat témakörben küldtünk el kérdéseket Tarlós Istvánnak, a következőket szerettük volna megtudni:
hirdetés

- A főpolgármester több interjúban is azt állította, hogy a Nánási út-Királyok útján lévő gát megfelelő megerősítése 8 milliárd forintba kerülne. Azt kérdeztük tőle, hogy ezt kire vagy mire hivatkozva állítja, és kértük, küldje el nekünk az erről szóló tanulmányt.

- Szerettük volna megtudni, hogy mi az oka annak, hogy míg korábban 3 milliárd forint körülire becsülték a mobilgát megépítésének a költségét (sőt, a kezdetekben csak 2,5 milliárdot szántak volna rá), ez időközben 4,8 milliárdra nőtt.

- Tarlós több nyilatkozatában azt mondta, hogy az alacsonyabb költsége miatt is választaná a mobilgátat a Nánási út-Királyok útján lévő gát megerősítésével szemben. Az utóbbi időben viszont már azt mondta, hogy a nyúlgát megerősítésére is szükség van. Tarlós arról is írt Facebook-oldalán, hogy nem lehetséges az, hogy átszakadjon a mobilgát. Azt kérdeztük Tarlóstól, hogy mekkora lenne a költsége a nyúlgát megépítésének, és miért van rá szükség, ha szerinte nem szakadhat át a mobilgát.

- Tarlós az MTA mellett a BME geotechnikai tanszéke által írt tanulmányra hivatkozik, amikor a mobilgát megépítése mellett érvel. A tanszékvezető helyettese, Farkas József - ő a BME-s tanulmány egyik társszerzője -, benne volt az MTA-s bizottságban, és egy 2011-es fővárosi közgyűlési ülésen Tarlós csak Farkas Jóskaként hivatkozik rá (erre az Átlátszó talált rá). Tarlóstól azt kérdeztük, hogy mióta ismeri Farkast, és milyen viszonyban van vele. Arra is rákérdeztünk, hogy miért a geotechnikai tanszéktől kért szakvéleményt, és miért nem a vízépítési tanszéktől.

- Az Átlátszó szerint az Erbo-Plan Kft. döntés-előkészítő anyagán külső szakértőként vett részt Nagy László, aki a BME geotechnikai tanszékét vezeti. Farkas mellett ő volt a másik társszerzője a BME-s tanulmánynak. Tarlóstól azt szerettük volna megtudni, ha valóban így van, akkor mennyire összeférhetetlen az a helyzet, hogy a részben Farkas által készült anyagot ugyanő véleményezi.

- Csók László, a Főpolgármesteri Hivatal osztályvezetője az Indexnek azt nyilatkozta, hogy a mobilgát felállítása esetén az első években evakuálni kell a hullámtérben élőket. Tarlós többször hivatkozott a szentendrei mobilgát sikerességére. Szerettük volna megtudni, hogy Tarlós miért példálódzik Szentendrével, ha a Római-parton - Szentendrétől eltérően - evakuálni kellene a hullámtérben élőket.

A kérdéseinkre válaszként két nappal később elküldtek egy hosszabb levelet, amely főleg az MTA szakvéleményéről szólt. Kiderült belőle, hogy a Hárosi-öbölnél mennyire kritikus az árvízvédelem, hogy Csehországban komoly árvíz volt, vagy hogy a Margit-szigeti tengeri kígyó ragyogóan vizsgázott, de egyetlen kérdésünkre sem adott választ.

Ismételten feltett kérdésünkre négy nap múlva válaszoltak, itt már csak ezt a linket küldték el, amelyen Tarlós egyik sajtótájékoztatójáról lehetett olvasni. Ebben már Tormay Cécile-ről és a numerus claususról is volt szó, de a mobilgáttal kapcsolatban mindössze az derült ki, hogy a becsült ár azért emelkedett 4,8 milliárdra, mert elhúzódott a beruházás, de bővebben ezt sem fejtették ki.

Amikor ismét megkértük Szűcs Somlyót, hogy konkrétan a kérdéseinkre is válaszoljon, akkor már csak annyit írt: "Kérdéseire legjobb tudásunk szerint a válaszokat elküldtük. Sajnálom, hogy Ön nem tartja kielégítőnek." Amikor pár nap múlva sikerült elérnünk telefonon, akkor mondta azt, hogy rossz kérdéseket teszünk fel, a többire pedig írjuk meg nyugodtan, hogy nem válaszolnak.


http://www.origo.hu/itthon/20130625-fopolgarmesteri-hivatal-tarlos-istvan-es-a-ro mai-parti-mobilgat-ellentmondasai.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 297
  • e Hét: 3399
  • e Hónap: 14510
  • e Év: 168006
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.