Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Anyagcsere-serkentő diéta
  2013-06-26 20:40:53, szerda
 
 



Az Ultra-anyagcsere diétának is nevezett fogyókúrát dr. Mark Hyman dolgozta ki annak fejében, hogy általa mindössze 8 hét alatt 10 kilót is veszíteni lehet a testsúlyból.

Előnyei:
- orvos alkotta meg
- kiegyensúlyozza az anyagcserét
- gyorsan megszabadít a pluszkilóktól
- hasznos a bizonyos élelmekre való érzékenység és a csalánkiütés esetében.

Hátránya:
- különböző mellékhatások léphetnek fel a gyors fogyásból adódóan.


Célja az, hogy helyreállítsa az anyagcserét, valamint hogy kapcsolatot teremtsen a génjeink és a bevitt táplálék között. Mindemellett méregtelenítő hatása is van, serkenti a májfunkciókat, javítja a szervezet energiaellátását, és megelőzi a stresszt. A súlyvesztés pedig csak hab a tortán!

A kúra három fázisból áll: a bemelegítő vagy felkészítő hétből, a méregtelenítő időszakból, valamint az egészséges táplálkozás hetéből, amelyet akár hosszútávon is alkalmazni lehet.

Bemelegítő fázis:

- abból áll, hogy kizárj minden olyan élelmet az étrendedből, amelyről már amúgy is köztudott, hogy ártalmas a szervezetre - a cukrot és minden olyan terméket, amelyben sok cukor van, sült ételeket, hidrogénezett zsírokat, kukoricaszirupot, alkoholt és koffeint.

Egy hét áll a rendelkezésedre, hogy mindezektől megszabadulj.

1 fázis, vagyis a méregtelenítő időszak:
- két hétből áll, amelyek során csakis zöldséget és gyümölcsöt ehetsz, megkészítve vagy nyersen. Kiegészítheted gabonafélékkel, müzlivel, de kerülnöd kell a húsféléket, tejterméket és tojást.

2. fázis:
- fokozatosan vezesd vissza az étrendedbe a többi élelmet. Az első napokba csak a tejtermékeket kezdd el újra fogyasztani, aztán néhány napig a húst vezesd be az étkezéseidbe, lehetőleg csirke vagy halhús legyen. Néhány nap múlva pedig jöhet a tojás.

Íme a legjobb diéták, fogyókúrás tippek
A fokozatosság lényege, hogy kideríthesd, mire vagy esetleg allergiás vagy milyen élelemre érzékeny a szervezeted. Ezt a második fázist akár egész életedben alkalmazhatod, hiszen rengeteg jótékony hatása ismert az emberi szervezetre nézve - állítják a szakértők.

A diéták csupán csak tájékoztató jellegűek. Mielőtt bármelyiknek is nekifognál kérd ki orvosod tanácsát!
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Lúgosító diéta
  2013-06-26 20:34:43, szerda
 
 



A lúgosító diétát nemcsak a pluszkilóktól való megszabadulás miatt alkalmazzák, hanem amiatt is, mert többféle egészségügyi panaszt képes orvosolni, és megelőz bizonyos betegségeket is.

Előnyei:
- könnyen betartható
- nem kényszerít arra, hogy koplalj
- egészséges.
Hátránya:
- igényes, ugyanis eltávolítja a cukrot a szervezetedből.


A lúgosító kúra lényege, hogy lúgos élelmeket fogyassz. Ennek értelmében ajánlott, hogy a napi bevitt táplálék 75%-a ilyen típusú ételekből álljon, míg a maradék 25% legyen savas jellegű étel.

Az alábbiakban összeállítottunk egy listát a lúgos ételekről.

Gyümölcsök: banán, citrom, cseresznye, bármilyen típusú citrusféle, dinnye (görög és sárga), alma, kajszibarack, avokádó, mangó, nektarin, szőlő, erdei gyümölcs, dió, mandula, gesztenye, kesudió és egyéb olajos magvak.

Zöldségek: káposzta, padlizsán, uborka, hagyma, tök, gomba, karalábé, zöldborsó, sárgarépa, retek, fokhagyma, zöldsaláta, csalán, spenót, zeller.

Fűszerek: kapor, petrezselyemzöld, ehető virágok, paszternák, mustármag, tengeri só, csípős paprika, gyömbér, csombor, bazsalikom, babérlevél, (konyhai, azaz a hagyományos) szódabikarbóna.

Gabonafélék: búza, zab, rozs, lucerna, árpa.

Egyéb lúgos élelmek: csirkehús, tejtermékek, túrófélék, tengeri algák, tenger gyümölcsei, gyógyfüvekből készített édesítetlen teák, extraszűz olívaolaj, probiotikumok.

Azon élelmek listáját is megtalálod, amelyeket ajánlott mértékkel fogyasztanod, ugyanis enyhén savasak: tojás, halhús, disznóhús, marha- vagy növendékhús, vadhús, szójatej, kókuszdió, kukorica és kukoricaliszt, grépfrút, burgonya, szárított vagy aszalt gyümölcsök, édes ételek, rizs, eper, paradicsom, felvágottak, aszalt szilva, ecet.

Tanácsos, ha elkerülöd a sült, lisztes (főként fehérlisztből készített) és cukros ételeket. A növényeket jó nyersen fogyasztani, friss állapotban.

Vízfogyasztás a diéta alatt: a napi bevitt folyadékadag 80%-a jó, ha víz formájában kerül a szervezetedbe. A víznek minél nagyobb pH-tartalma kell, hogy legyen (tehát legyen minél lúgosabb). Ezt könnyen megvalósíthatod, ha vízszűrő berendezést szerzel be.

Tornagyakorlatok a lúgosító diéta alatt: közismert tény, hogy a sport és a mozgás által szabadulnak fel és a kerülnek lebontásra a zsírok, ugyanakkor ezáltal beindul az anyagcsere is. A mozgás továbbá hozzásegít a stressz elűzéséhez, és a vér lúgosításához is.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Okinawa diéta
  2013-06-26 20:27:46, szerda
 
 



Az Okinawa diétáról sokat írnak és beszélnek. De a lényeg az, hogy ez a kúra több mint egy egyszerű diéta: inkább életstílusnak minősíthető. Ha követed hozzásegít, hogy egészségesen szabadulj meg a pluszkilóktól, és változtasd meg a módot, amely szerint táplálkozol.

Előnyei:
- betartja az egészséges táplálkozást,
- növeli az élet időtartamát,
- megelőzi a leggyakoribb betegségeket,
- könnyen követhető,
- változtat az életstílusodon.
Hátránya:
- türelmet igényel.


A nevét egy japán közösségtől kapta, amely a Ryukyu szigeten él, és Okinawának hívja magát. Ez a közösség arról híres, hogy tagjainak élete a világon a leghosszabb. Eből kifolyólag, a kutatók számos megfigyelést végeztek azzal kapcsolatban, hogy feltárják hosszú életük titkát. így derült ki, hogy a mód, amely szerint táplálkoznak, jelenti a kulcsot a hosszú élet felé.

Hogy változtass az étkezési szokásaidon, nem egy kötelesség! Fogd fel inkább úgy, mint egy kihívást. És arról se feledkezz meg, hogy az étel tálalása mindig is ünnep kell, hogy legyen. Ezért úgy teríts, hogy az vonzó legyen számodra.

1. szabály: Válogasd meg figyelmesen a hozzávalókat, és díszítsd fel az asztalt. Mindez hozzájárul, hogy jobb étvággyal fogyaszd el, ami a tányérodban van. Játssz az illatokkal és a színekkel: ötvözd a zöld növényeket sárgarépával, a sárga húsos paprikát pedig a paradicsommal tálald. Használd valamennyi érzékszerved, miközben eszel!

Az Okinawa közösség ezt a műveletet ,,Hara Hachi Bu"-ként nevezi. A magyarázat abban rejlik, hogy az agy csak 10-20 perccel azután kapja a parancsot, hogy jóllaktál. Így míg te úgy érzed, csak 80%-ban tömted tele magad, valójában már 100%-ban jóllaktál. A ,,hara Hachi Bu" azonban épp ezt kerüli el. És így az Okinawa törzs sokkal kevesebb kalóriát is fogyaszt el, mint a többi ember a világban.

2. szabály: Táplálkozz egészségesen. Az Okinawa közösségben rengeteg zöldséget és telített gabonafélét esznek, halat, illetve tofut. Fogyassz kevés cukrot, és a húsból és tojásból is vegyél vissza.

Mit tanácsol az Okinawa diéta számodra?

- Tégy egy picivel több fűszert az ételekbe, amikor elkészíted azokat. Ezek által kevesebbet fogsz enni belőlük.

- Ne habzsold az ételt! A mindennapi betevő ugyanis egy rituálé kell, hogy legyen, amiért minden nap hálát kellene adnunk.

- Egyél lassan, és alaposan rágd meg az ételt. Csakis így leszel képes arra, hogy felismerd a szervezeted jelzéseit, mikor azt üzeni neked, elég. Csakis így kerülheted el azt, hogy pukkadásig telezabáld magad.

- Ne engedj a kísértésnek, hogy a tévé vagy számítógép előtt egyél! Sőt, olvasás közben se rágcsáld az ételt! Ezek a szokások ugyanis eltávolítanak bennünket az evéssel fenntartott kapcsolatunktól. Ha mással vagyunk elfoglalva, miközben eszünk, nem tudunk odafigyelni az ízekre, tudatlanul nyeljük a falatokat, ez pedig egyáltalán nem egészséges a szervezetünk számára. Valahányszor eszel, légy tudatában minden falatnak, az ízeknek és a jótékony hatásoknak, amelyeket a szervezetedre fejtenek ki.

Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Fogfájás és depresszió ellen
  2013-06-26 20:21:11, szerda
 
 



A leginkább Erdélyben kedvelt és sokat használt fűszernövény, a tárkony a krumpli ízét úgy képes felturbózni, hogy nem tudunk ellenállni neki: ehetjük (krém)levesként vagy akár főzelékként is. A tárkonyos ételeket bolondítsuk meg egy kanálka tejföllel is.

A fűszernövény mindamellett, hogy finom fölöttébb egészséges is, az ókorban például fogfájás ellen rágcsálták, mivel rájöttek, hogy elzsibbasztja a szájat. Próbáljuk ki: önmagában nyersen nem annyira ízletes, de rágjuk addig, míg pépes lesz, majd helyezzük a fájós fog területére, percek alatt elzsibbasztja és érzésteleníti azt.

Hogyha gyomorrontással vagy étvágytalansággal küzdünk, fogyasszunk almaecetbe eltett tárkonyt étkezések előtt egy teáskanállal. Sokszor küzdünk csuklással is, és van, amikor a víz kortyolgatása már nem segít, ilyenkor rágjunk addig tárkonylevelet, amíg elmulasztja a csuklást. Használhatjuk vágások, horzsolások fertőtlenítésére is: antibakteriális tulajdonsága által gyorsabban gyógyulnak a keletkezett sebek.

Naponta egy csésze tea depresszió ellen:
A szárított tárkonyból forrázzunk egy evőkanálnyit le, és az így létrejött teából fogyasszunk rendszeresen naponta. A jó hatás elérése érdekében a legjobb, ha nem ízesítjük semmivel. Hangulatingadozásra, álmatlanságra, idegkimerültségre kiváló gyógyír lehet. De ugyanezen tünetekre be is lélegeztetjük a jótékony tárkony-párát. Vesetisztító és epehajtó hatása is ismeretes. Hogyha nincsen fűszerkertünk, nyugodtan ültethetünk egy-két tövet cserépbe az ablakpárkányra. Az aromaanyagok virágzáskor július- augusztus fordulnak elő legnagyobb mértékben benne.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Párducszemek gif
  2013-06-26 18:21:03, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Mind szeretünk gazdi :-) gif
  2013-06-26 18:19:40, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Meglepi:-) gif
  2013-06-26 18:18:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kiskutyahempergés gif
  2013-06-26 18:17:53, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kapirgálunk, kapirgálunk :-) gif
  2013-06-26 18:17:02, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Viharlány
  2013-06-26 18:16:00, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 11357
  • e Hónap: 25106
  • e Év: 229807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.