Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
3480 forintot kapott az államtól Kübekháza
  2013-06-28 20:49:30, péntek
 
  3480 forintot kapott az államtól Kübekháza

Index

2013. június 28., péntek 19:03 | [1 órája frissítve] |
Címkék


Feladatalapú finanszírozásként 3480 forintot kapott erre a hónapra az államtól Kübekháza, írja a Délmagyar. A megalázó összeget a polgármester visszaküldte az államkincstárnak.

A falu hónapok óta az anyagi összeomlás szélén áll. Két hónapig egy fillér állami juttatás nem érkezett a kincstártól. A mostani, három mozijegy árának megfelelő utalással azonban betelt a pohár.

"Kübekháza Képviselő-testületének tegnap esti döntése értelmében ma reggel visszaküldtük a Kormánynak az önkormányzatunk e havi 3478 Ft-os netto finanszírozásának összegét. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy Magyarország kisfalvai (nem egyedi a mi esetünk) ezt érdemlik" - írta a Facebookon Molnár Róbert polgármester.
971497 10200780502708180 1583264782 n
Fotó: Molnár Róbert / Facebook

Adósságátvállalás fejében a kormány megszorításokat hajtott végre az önkormányzati szektorban. Az SZJA elvonása, a gépjárműadó 60 százalékának és az iparűzési adó 20 százalékának elvesztése Kübekháza esetében évi 32 millió forint veszteséget okoz.

Mindemellett a 6 órás közmunka programba 30 százalékos önerőt kell tenni, amely újabb 5 milliós kiadás. Ilyen megvonások mellett kapták feladatfinanszírozásként a 3480 forintot, az úgynevezett kommunális feladatok ellátására, amibe az útjavítás, a fűnyírás, a segélyek kifizetése, a falu rezsiköltségei, a szegények étkezési hozzájárulása vagy éppen a futó pályázatok önereje tartozik.

http://index.hu/belfold/2013/06/28/haromezer_forint_allami_tamogatast_kapott_kube khaza/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány és a levelek
  2013-06-28 20:44:40, péntek
 
  A kormány és a levelek

Mindenkit érint | 2013-06-27 08:44:00


12x (azaz tizenkétszer) kaptunk már levelet a Miniszterelnökünktől. Állami pénzem saját reklámra kiváló, egyébként eladományozhatjuk papírgyűjtésre is, más hasznát nem igen látom. Az eddigi levelek tartalma enyhén elrugaszkodott a valós élettől, sebaj ,,van rá pénz". Engem az háborít föl, hogy lassan 3,4 milliárdnál jár a számla amit mi adófizetők fizetünk ki (az első levél kivétel, azt a párt maga fizette meg). Megszorítás van, levél van, felújítás van, valaki nézi a nép akaratát? Levelezés környékén nem áll jól a Fidesz szénája.

Sokan írták, hogy írásaim propaganda, pedig egyszer sem írtam olyat ami ne történt volna meg. Én a mindenkori kormányt bírálom, amit most a Fidesz pár irányít, szerint ez tényszerű. Nekem végül is mindegy, hogy melyik párt van hatalmon, ha olyat csinálnak ami nem tetszik, leírom. Nem kell ehhez baloldalinak vagy jobboldalinak lennem. Az állami intézmények és a kormány az én pénzemből is gazdálkodik, és ha megszorítás van az az én pénzemet is érinti. Saját érdekeim is azt kívánják, hogy felhívjam a figyelmet a visszásságokra, mert én érdekelt vagyok benne.

Listázás és 9 éve halott férfinak köszönőlevél, ezek az olyan apróságok ami miatt számomra ez az egész levelezés fölösleges. Nyugdíjasok a fő csapásvonal? Lássuk be, ezekre a levelekre válaszolni a dolgos hétköznapi ember nem fog (vagy mert nem akar, vagy mert nincs ideje). Egy nyugdíjasnál ott a rengeteg szabadidő és a szavazata is számít. Gondoljunk bele, minden nyugdíjast megszólít, nem nyúl a nyugdíjakhoz (még ha a különadók őket is érintik), tuti szavazótábort jelenthet. Ne legyen kétségünk, minden párt nagy hangsúlyt fektet a nyugdíjba vonultakra, és a kampány is egy jól felépített stratégia.

A rezsicsökkentős aláírásgyűjtésnél azért hullnak a csontvázak, bár ez jelen esetben elég morbid hasonlat. Hogy is van ez? Köszönőlevél érkezett egy már 9 éve meghalt férfinak azért, hogy 2010-ben aláírta a petíciót (vagy nem is tudom, hogyan hívjam). Persze nem volt hivatalos, így nem is számíthat, de elvben ezen továbbmenve, vajon még miket csinálnak azért, hogy igazukat bizonyítsák? A Fidesz egy egyszerű ,,hupsz, bocsi becsúszottal" elintézte. Én azért nem tudok ilyen könnyen átlépni ezen a dolgon. Listázás az megy (ne ringassuk magunkat abban a tévhitben, hogy más pártnál nem ugyan ez megy), de frissíteni már nem megy. Egy ember bekerül a rendszerbe, onnan már nem kerül ki.

Összegezve látom, hogy az elmúlt 10 évben csak süllyed Magyarország lefele. Az állami pénzpazarlástól egyszerűen nem tudunk megszabadulni, az egész vízfejet meg kéne szüntetni. De mit várhatunk? A politikai elit 1990-óta ott ül, az elmúlt 23 évben nem volt jó, és nem várhatunk sokat a jövő évtől sem. A kormánypárt és az ellenzék is ugyan azokkal a nevekkel indul, mint régen. Nem kell tudósnak lennem ahhoz, hogy levonjam a következtetéseket. Miért hisszük mi emberek azt, hogy akik eddig nem váltak be, majd most megoldják az ország gondjait? Egy kis odafigyelés, némi újítás és máris élhetőbb lenne Magyarország, de persze nem álmodozhatok, ugyanis a képviselők nincsenek érdekelté téve abban, hogy bármi változzon.

Én így látom! És te?

http://mindenkiterint.postr.hu/a-kormany-es-a-levelek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajon milyen kihatásai lesznek az e-útdíjnak?
  2013-06-28 20:07:34, péntek
 
  2013.06.28. 00:17
Vajon milyen kihatásai lesznek az e-útdíjnak?



Másképp fogalmazva, lesz-e kamionos blokád? És nemzetközi botrány?

Véghajrába kezdett az e-útdíj bevezetése - amúgy magyar módra, az utolsó pillanatban. De vajon miért is lenne gond az, ha csak egy pár nap van a regisztrációra vagy épp a fedélzeti eszköz beszerzésére? Aki ügyes, megoldja, a többi meg elmegy egy-két hét szabira, úgyis nyár van.

Az érdekképviseletek eközben megpróbálják jobb belátásra téríteni a kormányt, hogy legyen legalább egy egy hónapos tesztidő - azonban egyelőre úgy tűnik, a határidő kőbe van vésve, július elsején akkor is indul a rendszer, ha fene fenét eszik. Illetve egy valaki dönthetne egy hónapos halasztásról, személyesen Orbán Viktor, de az NFM szerint nem várható az eredeti szándék megmásítása a szombati kormányülésen. Igaz, a februári kormányhatározat még számolt tesztüzemmel június 5. kezdettel, de az akadozó végrehajtás eredményeképpen erre már nem maradt idő.

"A három szervezet 19 állomásos Road Showjának tapasztalatai, a HU-GO.HU rendszer egyes elemeinek hibái, megtévesztő, pontatlan útvonaljavaslatai és a kapcsolódó hamis díjkalkulációk, a ténylegesen használt úthoz képest többszörös úthasználat büntetés terhe melletti megfizetési előírása, a bevallási közreműködök auditálásának hiánya, a fedélzeti egységek határnapra történő beszerezhetőségének valószínűtlensége, a KKV szektorba tartozók likviditáshiányát pótló hitel beszerezhetősége a tervezett indulásig megvalósíthatatlan, a rendszer felhasználóinak (fuvarozók, szállítók) Kormányrendeletben biztosított próbaidejének hiánya, és még számtalan jogszabályi, technikai, pénzügyi és információ átadási probléma okán kérjük a bevezetés halasztását!

A fenti okok miatt a FUVOSZ már korábban kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy halasztassa el a az ED rendszer indítását, és csak próba üzemmód legyen legalább 25 napig. Az utolsó pillanatig bízunk a Kormány halasztást hozó döntésébe, melyre még a június 29-ei kormányülésen sor kerülhet." (FUVOSZ, az MKFE és a NiT Hungary közös levele)

A Közúti Közlekedési Szolgáltatók Alágazati Párbeszéd Bizottsága (KKSZAPB) írt levelet Lázár Jánosnak is az útdíj halasztásának ügyében - kérdés, vajon nagyobb sikerrel járnak-e, mint a trafikügyben protestálók.

autó autó hátán morgás joga.jpgÉs emiatt a csakazért is kormányzati magatartás miatt a fuvarozók hétfőtől már az új rendszer szerint fuvarozhatnak - és láss csodát, a beígért június 20. helyett már négy nappal később el is kezdhették a regisztrációt - ha pedig ezt nem teszik meg, csak viszonylati jeggyel tudnak majd közlekedni. És most az érdekvédelmi szervezetük, az MKFE javasolja, hogy a viszonylati jegyet választó belföldi fuvarozók ne legyenek büntethetők a telephelyüktől a viszonylati jegy vásárlási lehetőséget biztosító első helyszín felé megtett úton. A beszerzési ponton viszont az addig megtett útért is fizetniük kellene az érintetteknek. Hétfőtől a bírság egyébként 55-60 ezer forint, ha úgy kezdi meg a jármű az útját, hogy nem fizette meg a díjat,és ugyanennyibe fog kerülni az is, ha meghibásodik a fedélzeti eszköz. A bírság minden esetben fix, mértéke a kategóriától függ egyedül.

A hu-go.hu GYIK-ja mondjuk ezen a téren egy kicsit zavaros - emleget türelmi időt is alacsonyabb bírsággal, de ezzel párhuzamosan nagyobb összegeket is kilátásba helyez (magyarul két különböző táblázat van ugyanarra az időtartamra), szeptembertől pedig tovább növekednek a tételek, akár 165 ezer is lehet a büntetés.

Az igazi kihívás azonban az, ha valaki értelmezni tudja a hivatalos, hu-go.hu honlap információit - és tekintsünk el attól most, vajon mit kezdenek a magyar nyelvű információval a szlovákok vagy a törökök. Igaz, van német és angol nyelvű felület, de sokkal kevesebb információval, mint a magyar - például a GYIK csak magyarul érhető el, ahogy a vonatkozó jogszabályok is.

autó autó hátán 2 morgás joga.jpgA GYIK-tól sem lesz boldogabb, aki végigböngészi a 18 oldalas pdf-fájlt: igaz, megtudhatja, ha egyszer egyenlegére - kötelezően előre - bármennyit is feltöltött, azt ugyan sem átvezetni nem tudja más számlára, sem pedig visszaigényelni (számoljon pontosan előre, ezért járt matekórára, nem?). És egyes esetekben még áfás számlát sem kaphat a viszonylati jegyére. Aki pedig személyesen óhajt viszonylati jegyet vásárolni, az az optimista GYIK-író szerint 3-5 percet vesz igénybe útvonaltervezéssel és jegyváltással együtt, gyakorlatilag ez valószínűleg attól függ, vajon a bolgár vagy épp török kamionos mennyire tudja megértetni magát az ügyintézővel, illetve a számára felfoghatatlan bürokrácia miatti felháborodásában mennyi időt fog veszekedéssel tölteni. Retúrjegyet váltani nem lehet, az útvonaltervben egy helység csak egyszer szerepelhet, így senki se gondoljon olyan csalafintaságra, hogy útja során kétszer érinti ugyanazt a várost.

Ami pedig a legszebb - ha elromlik a kioszk, ahol viszonylati jegyet lehet venni, az bizony a fuvarozó felelőssége - keressen ráérő kollégát, az váltson neki valahol máshol jegyet vagy próbáljon okostelefonnal vagy egyéb módszerrel jegyhez jutni. Az elromlott készülék bejelentésével nem kell bíbelődnie, a GYIK szerint ezzel tisztában lesznek a központban.

A külföldiek helyzete sem valami rózsás - ugyan két nyelven már vannak információk, de az, hogy hol lehet angolul vagy németül regisztrálni, az nem derül ki az angol felületen (bár végül is kiderül, ha azt annak számítjuk, hogy a megadott link visszadobja őket a magyar nyelvű induló oldalra), ahogy útdíjkalkulátor sem található - egyelőre táblázat van a díjakkal, de még a fizetős útszakaszok sem nagyon derülnek ki. Lehet, hogy a Google fordítóra kell majd, hogy bízzák magukat? És akkor még nem is beszéltünk azok meglepijéről, akik már elindultak a bázisállomásukról és nem ismerik a legújabb magyar fejleményeket.


Kérdés, a nyári magyar kamionos-meglepi valójában mit fog okozni a határon - hol fognak majd parkolni a járművek, amíg megveszik a viszonylati jegyüket? És aki már regisztrált és van fedélzeti eszköze, hogyan fogja kikerülni azokat, akiknek még rá kell jönniük, mit és hogyan kell csinálni? Ha szerencséjük lesz, az időjárás kegyes lesz és nem 35 fokban fognak sorban állni az utakon. És az is kérdés, a nem kötelezően e-útdíjas járműveket hogyan fogja érinteni a torlódás. És innen már csak egy lépés az, hogy a sorbanállás spontán blokáddá alakuljon, nem csak magyar résztvevőkkel - és kiadós nemzetközi botránnyal.

"A fuvarozói érdekképviseleti szervek nem tudnak/nem akarnak szél ellen pisilni. Ráadásul az elnökségi tagok gyakran a legnagyobb fuvarozó cégek tulajdonosai, akiknek nem okoz problémát a megnövekedett költség. Sőt, mivel sok kis cég leáll ideiglenesen vagy végleg, most ezek munkáját is könnyen megszerezhetik, tehát kvázi érdekükben áll az útdíj bevezetése.
Véleményem szerint óriási fejetlenség lesz, ami a hatóságok malmára hajtja majd a vizet. Sajnálom a külföldi kollégákat akik az elégtelen tájékoztatás miatt nem megfelelően használják majd a rendszert és ezért valószínűleg komoly bírságot kapnak majd. Nekem az egész útdíj bevezetési stílus diktatórikusnak tűnik. Tisztán látszik, hogy valamilyen költségvetési lyukat kell betömni az ebből származó bevételekkel, ami nem tűr halasztást. Akkor is csinálni kell, ha a rendszer még nem volt tesztelve, lehet életképtelen. Az államnak az is jó, mert a bírságokból további extra bevételre tehet szert. Csak azt felejtették el, hogy az ellenőrzési és bírságbehajtási rendszert sem tesztelték még..." (egy fuvaros morgása)

Tehát még az sem kizárt, hogy az egész e-útdíj valójában a piac centralizálását szolgálja - a kishalak pusztuljanak, a nagyok pedig még nagyobbak legyenek. A külföldiek meg simán csak fizessenek, mint a katonatiszt, maximum legközelebb elkerülnek majd minket, a végső fogyasztók (a választók) pedig úgyis kénytelen kifizetni az árakba épülő plusz költséget.
autó autó hátán 3 morgás joga.jpgÉs mennyi lesz ez a plusz? Egyelőre elég szélsőségesek a számítások - van aki szerint 1 kg liszt esetén kb. 1 forint, de ez csak abban az esetben reális, ha a zacskós lisztet termő fától kell a terméket elvinni a közértig. Ha az egész termelési folyamatot nézzük, már nem ilyen rózsás a helyzet:

"Ennek az útdíj emelésnek olyan árfelhajtó hatása lehet, mintha 20%-al emelkedne az üzemanyag ára (tehát 400-ról 480 Ft-ra) Az alapanyagokat, a félkész és késztermékeket mind-mind szállítani kell feldolgozó üzemekbe, nagy és kiskerekbe, stb... Sok kicsi sokra megy. A gazdaság minden ágában, minden terméken érezni lehet majd a hatását. Nézzünk egy egyszerű láncolatot:

A vetőmag big-bag zsákban érkezik külföldről teherautón. A magyar üzemben kicsomagolják 25 kg-os zsákokba (a csomagoló anyagot is oda kell szállítani valahonnan), majd kiszállítják az Agroker raktáraiba. Onnan elviszi a földműves és elülteti (a traktorba az üzemanyagot, a gumiabroncsot stb... szintén szállítani kellett). Azután kell permetezni, aratni ( permetszer, üzemanyag, alkatrészek). A földekről a gabonát behordják a szárítóba/tárolóba. Tételezzük fel, hogy ebből nem liszt lesz, hanem takarmány. Eladják a tápkeverő üzemnek (szállítás). A megkevert tápot az üzem kihordja az állatnevelő telepekre tartálykocsival. A jószág amikor vágás érett elviszik a vágóhídra élőállat-szállítóval. A vágóhídról a feldolgozott húsokat szintén szállítják húsipari üzemekbe, ahonnan a felvágottakat és tőkehúsokat el kell juttatni az élelmiszer-forgalmazó láncok raktáraiba hűtőkocsival, és csak innen fognak majd a boltokba kerülni. Mire ide érünk a történetben 12-15 árumozgás történik. Mennyivel fog emelkedni a felvágottak ára??? Biztosan nem 1-2 Ft-al.

Lesz olyan termék - például általában az ömlesztett árú (gabona, sóder, cement) - amik esetében a szállító autók speciális kialakítása miatt nem tudnak oda-vissza rakottan közlekedni, hanem úgymond fele rakott-fele üres fuvarokat csinálnak. Ezeknek a termékeknek az árába az útdíj duplán épül majd be, mert az "üres" kilométerekre is fizetni kell, a régi "átalány díjas" rendszerrel ellentétben. És valószínűnek tartom azt is, hogy a fuvarozásban újra divatba jön a kiállási díj. Tehát nem csak a rakott kilométereket akarják majd a fuvarozók megfizettetni a megrendelővel, hanem a felrakóhelyig üresen megtett utat, vagy a lerakóhelytől a telephelyig üresen megtett utat is. Ez ugyan létezett már korábban is, és un. guruló kilométeres elszámolásnak hívják, de nem volt általánosan elterjedt." (egy fuvarozó morgása)

I present to you the Truck-Truck-Truck-CarÉs mivel soha jobb alkalom, bizony ellenőrizhetetlen, valójában milyen összeget próbálnak majd az árba beépíteni a piaci szereplők "megnövekedett útdíj" címszóval. Azok a termékek pedig, ahol tonnánként csak pár ezer forint hasznot lehet elérni, ezentúl valószínűleg sokkal kevesebbet lesznek mozgatva (vagy jelentősen emelkedik az áruk) - hiszen amennyiben egy rakományon eddig kb. 100 ezer Ft haszon volt, annak bizony akár a felét is elviheti ezentúl az útdíj.

"Nem az útdíjjal van a probléma, mert azt mindenhol fizetni kell bármerre megy az ember. A bevezetés körülményeivel és a megállapított díj mértékével van a probléma. Szerintem a magyar úthálózat és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra egyszerűen nem éri el a kívánt színvonalat. Példaként említeném az 53-as, vagy a 31-es út minőségét, ami konkrétan gyalázatos. A sírás kerülget ha arra kell mennem, szétesik rajta az autó." (egy fuvarozó morgása)

Még szerencse, hogy az egész drasztikusan megemelt e-útdíj tarifának nincs hazánkat érintő versenyképességi kihatása. Legalábbis a rendelet-tervezethez csatolt egy nap alatt összedobott hatástanulmány szerint.

"Július 1-től él az útdíj az autópályákon, autóutakon és főutakon, a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépjárműveknek kell fizetni. A Waberer's az ügyfeleinek kiküldött tájékoztatóban közölte, az útdíjfizetésből fakadó extraköltségeit áthárítja." (index.hu, 2013. 06.28, 11:57)


http://morgasjoga.blog.hu/2013/06/28/vajon_milyen_kihatasai_lesznek_az_e-utdijnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ferenc pápa zsidai és az Újszövetség
  2013-06-28 20:01:43, péntek
 
 


Tarnóczy Szabolcs: Ferenc pápa zsidai és az Újszövetség

Mint arról a Kuruc.info már beszámolt, Ferenc pápa hétfőn ismét hajbókolva udvarolt a Vatikánba látogató hébereknek. Ez korábbi baljós előjelekből (a megválasztásakor ujjongó cionisták és a neki kitüntetést osztó szabadkőművesek dicséretei) könnyen megjósolható volt, és joggal növelheti a katolikus tömegek aggodalmait a Vatikán jövőjét illetően.
Zoom
A szentatya a keresztény hagyomány számára is kedves Shalom szóval köszöntötte vendégeit a vatikáni Apostoli Palotában. A Vallásközi Konzultációs Zsidó Bizottság (IJCIC) delegációját fogadva köszöntötte Koch főrabbit és a zsidósággal folytatott vallásközi kapcsolatokért felelős bizottság többi tagját, emlékeztetve arra, hogy a folyamatos párbeszéd 40 évvel ezelőtt kezdődött. Az azóta megtartott 21 találkozó során minden bizonnyal megerősödtek a kapcsolatok, és növekedett a kölcsönös megértés a zsidók és a katolikusok között.
Zoom
Pápasága első hónapjaiban Ferencnek már volt alkalma arra, hogy találkozzon a zsidóság ,,kiváló személyiségeivel". Ám most először társalgott a zsidó közösség és szervezetek hivatalos csoportjával. Éppen ezért emlékeztetett a vatikáni zsinat Nostra Aetate nyilatkozatának 4. passzusára, amely vonatkozási pontot jelent a katolikus egyház számára a zsidó néppel való kapcsolatait illetően. A zsinati szöveg szavain keresztül a katolikus egyház elismeri, hogy a hitének kezdetei már megtalálhatók a pátriárkáknál, Mózesnél és a prófétáknál. Ami pedig a zsidó népet illeti, a zsinat emlékeztet Szent Pál tanítására, miszerint Isten ajándéka és a választott nép hivatása visszavonhatatlan. Ugyanez a szöveg határozottan elítéli a gyűlöletet, az üldözést, és mindenfajta antiszemita megnyilvánulást. ,,Közös gyökereink miatt egy keresztény nem lehet antiszemita" - mondta elődeihez hasonló nyomatékkal (és hízelgéssel) a pápa.
Zoom
Azt is hozzáfűzte, hogy már Buenos Aires érsekeként is őszinte barátság fűzte az argentin főváros zsidó közösségének vezetőihez. Gyakran beszélgettek sajátos vallási identitásukról, az Írásokban foglalt emberképről, az Isten iránti érzék felébresztéséről a mai szekularizált világban. ,,Megvitattuk együtt a közös kihívásokat - mondta a pápa -, és főként mint barátok élveztük egymás társaságát, kölcsönösen gazdagodtunk a találkozásban és a párbeszédben, egymás elfogadásával. Mindez segített bennünket abban, hogy emberként és hívőként növekedni tudjunk." A szentatya azt szorgalmazza, hogy a mai fiatalok is ugyanilyen zsidó-keresztény barátságra törekedjenek. Hangoztatta, hogy "az emberiségnek szüksége van a keresztények és zsidók közös tanúságtételére, az emberi méltóság és a béke védelmében". Ferenc pápa Jeremiás próféta szavaival zárta a Vallásközi Konzultációs Nemzetközi Zsidó Bizottság tagjaihoz intézett beszédét: Az Úr ezt mondja: ,,Tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek. Ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek (Jer 29,11)" (Valóban szép tervek lehettek ezek a gázai mészárlások tükrében!)
Zoom
A Vatikán - az immáron 40 éve tartó zsidósághoz dörgölőzése közben - megfeledkezik arról, hogy a zsidók őseinek vezetői ,,megölték az élet szerzőjét", Krisztust /Ap csel 3,11/, s ezzel elszakadtak korábbi vallási küldetésüktől. (Az első pápa, Szent Péter még a szemükbe merte mondani, vajon az utolsónak lesz hozzá bátorsága?) És népük abszolút többsége helyeselte ezt (és ma is helyesli): ezáltal (s nem a kollektív bűnösség - "krisztusgyilkosok" - miatt) bűnrészes benne.
Zoom
Megtagadták az Isten által hozzájuk küldött Megváltót, és vallásuk nevében feszíttették keresztre. Sőt még kollektív felelősségű önátkot is szórtak magukra: ,,Vére rajtunk és a mi fiainkon!" Vagyis Pál apostol szavai ,,nem vetette el Isten az ő népét" /Róm 11;2/ csakis úgy értelmezhetők, hogy amennyiben mégis elfogadják Messiásnak Jézust és tanítását, ,,hivatásuk" csakis abban az esetben lesz ,,visszavonhatatlan"! Az apostol hitt benne, hogy a zsidó nép többsége megtér és megkeresztelkedik, s ily módon tarthatják meg s tölthetik be kiválasztottságukat. Ám mind a mai napig sajnos hiába várunk erre. Vajon ezt mért nem mondják szemükbe a pápák? (A féligazság még a bíróság előtt is hamis tanúvallomásnak számít!)
Zoom
Ferenc pápának és elődeinek bizalmaskodó, hízelgő nyilatkozatai ezen kívül még más tekintetben is rendkívül felelőtlenek. Ugyanis minduntalan egyenlőségjelet tesznek az antiszemitizmus és a zsidógyűlölet közé. Eltekintve attól a nem elhanyagolható körülménytől, hogy az antiszemitizmus fogalmilag a muszlim hitű arabokra is vonatkozna, ám e kifejezésen ők csak antijudaizmusként értik, a két fogalom semmiképpen sem lehet szinonimája egymásnak! Pontosabban és értelemszerűen: minden zsidógyűlölő természetszerűleg antiszemita, de távolról sem minden antiszemita zsidógyűlölő! (Ennyit nem csupán egy teológiai egyetemeken is oktató főpapnak, hanem egy egyszerű, mezei civil hallgatónak is kell tudnia, hiszen logikából is vizsgát kell tennünk!)
Zoom
Mert antiszemitizmus az is, ha valaki nem ért egyet a zsidóság politikájával, általános viselkedésével, gazdasági praktikáival vagy vallási alapelveivel, és szigorúan bírálja azokat. Ugyanis valamennyit áthatja a vallásos jellegű felsőbbrendűségi tudat és az ebből fakadó arrogancia. Hovatovább a zsidók megfeddése Krisztustól rendelt prófétai kötelessége is minden kereszténynek, melyet nem csak Jézus gyakorolt. Hiszen Szent Istvánt, első ,,zsidó-keresztény" vértanúnkat például - mesteréhez hasonlóan - éppúgy ,,istenkáromlásért" kövezték halálra fajtestvérei. Ám az antiszemitizmust csak ők tekintik ellenük irányuló gyűlöletnek. És éppen ezt a veszélyes sztereotípiát erősítik az ilyen antiszemitizmust elítélő, felelőtlen pápai nyilatkozatok. Szent Pálnak, a közülük származó, egykori Saul rabbinak is többször életére törtek, ugyanezért. Aki arra tanít, hogy ne húzzunk egy igát a hitetlenekkel, /II. Kor 6;14-18/, és ne legyünk közösségben a megátalkodott bűnösökkel! Ugyanis a Sátán ezáltal bennünket is meg tud rontani! ,,Bármely fenyítés ugyan jelenleg nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, ámde utóbb az igazságnak békességes gyümölcsével fizet azoknak, akik általa gyakoroltatnak." - tanítja a derék zsidó apostol. /Zsid. 12: 11/. Továbbá: ,,Ne érintkezzetek azzal, akit testvérnek hívnak, de kicsapongó, kapzsi, bálványimádó, átkozódó, részeges vagy rabló. Az ilyennel ne is étkezzetek együtt." /1 Kor 10./ És: ,,Mert van sok engedetlen, hiábavaló beszédű és csaló, kiváltképpen a körülmetélkedésből való, akiket el kell hallgattatni, akik egész házakat feldúlnak, tanítván rút nyereség okáért, amiket nem kellene. /Titusz 1;10/ - hogy csak néhány bölcs feddést idézzünk Páltól, az első keresztény gyülekezetek többségében zsidóvérű tagjainak megfegyelmezésére.
Zoom
Ferenc pápa tehát folytatja elődei megalázó egyházpolitikai ámokfutását: a vallási motivációval világuralomra törő, más nemzeteket fondorlatos eszközökkel pusztító és rabigába döntő, zsidóság előtti hajbókolását. Vajon eközben gondol-e a keresztény palesztinok Izrael okozta szenvedéseire is? És felszólítja-e egyidejűleg ,,idősebb fívéreit", hogy lehetőleg mielőbb fejezzék be a palesztin holokausztot? Felszólítja-e őket, hogy az egész világ rabszolgatartó gyarmatosaként kizsákmányolás helyett inkább bűnbánatot gyakorolva tartsák pajeszos fejüket szentelt víz alá?
(Kuruc.info, képek: a Vatikáni Rádió Facebook-oldala)

http://kuruc.info/r/7/114226/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A globális összeomlás elkerülhetetlen
  2013-06-28 20:00:28, péntek
 
 

A globális összeomlás elkerülhetetlen

Már évek óta foglalkoznak azzal a valóban szabad elvű közgazdász növendékek, hogy ez a segélyezettek millióiból álló, szociálisan érzékeny, mindenkit egyenlővé tevő, szegénységre kényszerítő vállalkozás az összeomlás küszöbére érkezett . Nem is olyan régen a kádári cuclista rendszer is pontosan emiatt dőlt be, de akkor még az egyes államok látszólagos szuverenitása, a kétpólusú világ utópiája éltette még egy darabig . A határok légiessége okozta az összeomlást . A helyi pénzek rendszere, a vele párhuzamosan létrehozott nemzeti kereskedelem, még megmentheti egyes térségek jövőjét, bár az éhséglázadások áldozatai eljutnak mindenhová a kontinensen .

Egy diktatúrában mindenkinek dolgoznia kell, mert a működésben volt a nyugalom . Amikor magába dőlt a hazai vörös próbálkozás, akkor azonnal megszüntették a munkahelyeket azok, akik annak idején központosítottak, majd lába kelt a nemzet vagyonának rövid két év leforgása alatt . Még az úgynevezett rendszerváltozás előtt történtek ezek a dolgok, amikor a társasági törvényeket meghozták, így azonnal eltünt a nagyvállalatok több mint 60%-a az adminisztráció könyvelésében . Amikor átestünk a demokratikus ló túloldalára, akkor már a lopáshoz szoktatott ügyeskedők szabadon garázdálkodhattak Magyarországon .

Mire letisztultak valahogyan a folyamatok Antall József miniszterelnök halála után, addigra szétesett a változtatási kedv is ugyanúgy, mint a bizalom az elkövetkező kapitalista átalakulásban . Horn Gyula és Bokros Lajos jelképezte neoliberális és posztkommunista viszonyok életre keltek rövid idő alatt, s garázdálkodhattak kedvükre azok, akik hitelpénzhez jutottak . Lába kelt az aluminium iparnak ugyanúgy, mint a cukorgyártásnak . A mezőgazdaságot is ezzel buktatták meg, mert nem volt ki feldolgozza a földeken maradt rengeteg répát .

A Ratkó korszak csemetéi hamar rájöttek a kommunista gondolatok semmirevaló átláthatóságára, és bojkottálták a rendszert maguk módján . Munkát nem végeztek, csak egyik munkahelyről a másikra vándorolva fizetésemelést kaptak . A becsületes ember továbbra is robotolhatott kevesebbért, mint a munkát kerülő élelmesebbek, ami végül is bedöntötte ezt a vöröszászlós művilágot . Amikor engedték kisebb cégecskék üzemelését, akkor sokan meggazdagodtak belőle, mert ellenőrizetlenül működött minden, ha a kenőpénzeket leadták .

Erkölcsileg lezüllesztették a szocialista tábor fiataljait, senki sem gondolt többé család alapítására, csak a szórakozást, testiséget kergették naphosszat, ami felett szemet húnytak az ország vezetői . A nyolcvanas évek elejétől rengetegen disszidáltak, lehetőséget látva a nyugat immár elérhető közelségéből, miután hozzájuthattak kék útlevélhez azok is, akiknek korábban tiltották az utazást . A pártfunkcionáriusok eközben mindenhez hozzájutottak jutányos áron . Oda utaztak ahova akartak, s annyi pénzt vihettek ki magukkal, amennyi a rendelkezésükre állott . Ötszáz márkát válthattak ki hivatalosan az emberek 1981-ben, ami tízforintjával számolva kevesebb mint kéthavi bér volt .

Az EU 1993-as átalakítása után ugyanúgy megszünt szociálisan érzékeny lenni, mint a vasfüggöny mögötti országok kommunista diktatúrái . Az életszinvonal emelkedése helyett amolyan kiegyenlítődés féle kezdődött, ami napjainkig tart .

2001 után háborús helyzet állandósult a Közel-keleten . Menekültek milliói árasztották el Európát és a világ más, szerencsésebb régióit életlehetőségük javítása érdekében . Az iszlám térhódítása ekkor kezdődött, s napjainkra olyan helyzet alakult ki helyi közösségek és a közéjük költöző idegenek között, hogy polgárháborús helyzet is kialakulhat belőle . Mi köze van a skandináviai oszágoknak a muzulmán vallás minarettjeihez ? Ők megúszták hajdanán a török inváziót, amikor győzedelmeskedtek a XV-ik században Bizánc felett a muzulmánok . Pontosan mi magyarok állítottuk meg őket a Kárpátmedence közepén őket évszázadokig .

Az emancipációs törvények mai változata a menekülőknek adott többletjogok összessége, amit a zsidók szereztek meg legelőször hazánkban a Kiegyezés idején . Azóta jól érezhető a galiciai zsidók térnyerése az őslakos magyarsággal szemben . Két vesztett háború után a sorainkban megbújt árulók elveszejtették Nagy Magyarországot . Most Európa van soron . A zsidó-kereszténységet is megszállták a vallásszabadság jogán az iszlám szapora követői, akiknél a gyermekáldás négy-ötször magasabb az európainál . A menekültek teljes ellátást kapnak, joguk van koser, illetve halal élelmiszert követelni, amivel a sajátjaikat erősítik, az egyes befogadó államok népeivel szemben .

Munkanélküli segélyezettek száma ijesztő mértékben megemelkedett, akiknek már dolgozniuk sem kell a megélhetésükért . A hazánkból vagy máshonnan érkező munkát kereső ember jóval kevesebbért elvégzi azt, amit az érzékeny gyomrú kivételezettek nem, így egyes üzletágakat már megszálltak bizonyos nemzetiségek . Hiába hoznának több pénzt forgalomba a gazdaságok beindításának érdekében, mert a nemzetközi nagyvállalatok behálózták teljesen a földet, s lassan minden vagyon átkerül hozzájuk . Ha megszüntetnék a pénznyomtatás inflációgerjesztő műveleteit, akkor magába omlana ez a művilág egy szempillantás alatt .

Láthattuk az egyre sűrűbben előforduló, és egyre nagyobb nyomort okozó gazdasági összeomlásokat, amiket a tőzsdék és bankok összehangolt tevékenységeivel idéznek elő, és óriási nyereséget hoz nekik . A kisember megpróbál munkát keresni, tanulni, vagy csak átképezni magát, de a központosított, modernizált ágazatok egyre kevesebb munkáskézre tartanak igényt . Lassan mindenki segélyezetté válik, mint a jószág, akit etetőkbe terelnek, úgy szálljuk meg mi is a bevásárlóközpontok művárosait, amelyek a forróságban hűvösek, de hidegben meleget sugároznak . Állandó zaj, ricsaj, zene, reklámok sora kerget bennünket egyik boltból a másikba, mire hazaérünk a keresetnél jóval több holmival .

Meddig tartható fenn még ez a művilág ? Ameddig a pénz urai ezt megengedik nekünk . A helyi pénzek és zárt határok megoldanának néhány problémát, de erre nem számíthatunk egészen addig, amig ez a rendszer megmarad . Olyan ez mint az elszabadult elektron a túlmelegedett atomerőműben, vagy a felakadt gázpedál, ami egyre gyorsabban pörgeti a motort . Sokan figyelmeztetnek a közeledő veszélyre, de mikor következik be a robbanás, azt csak akkor tudjuk meg, amikor majd vásárolni indulunk, de nem lesz hová .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ŐRÜLET – De VAN BENNE RENDSZER?
  2013-06-28 19:43:05, péntek
 
  ŐRÜLET - DE VAN BENNE RENDSZER?
Mi az, hogy!
Nagyon is! - hogy a klasszikust idézzem...
Merthogy az nyilvánvaló, hogy a társadalom és a gazdaság fenekestől fel lett forgatva, hogy kő kövön nem maradt, és bánatosan el kell ismernünk, hogy a Hibbant ehhez nagyon ért, - a romboláshoz veleszületett adottságai vannak.
Valószínű, hogy gyerekkorában ő volt az, aki, amikor a többi gyerek homokvárat épített, akkor körbesétált és sorra felrugdalta mindet, némelyiken még ugrált is kicsit, majd amikor az áldozatnak sírásra görbült a szája, akkor megnyugtatta, hogy a szétromboltnál ezerszer szebb homokvár épül majd a patakparton, csak még kicsit várni kell...
Hogy miből épül majd a homokvár, merthogy a patakpart kavicsos, azt ugyan nem mondta meg, de a gyerekek hinni akartak neki, mert a homokvár építésénél már csak a légvárak építése kellemesebb, mint tudjuk...
Szóval a rombolás sikeres volt és most éppen építünk valamit, csak még azt nem tudja senki, hogy ez a székely góbé közismert definíciója szerint valami lesz, vagy megy valahová.
Él ebben az országban kilenc - tízmillió ember, akik hozzávetőleg a laboratóriumi muslincák irigylésreméltónak nemigen mondható helyzetében vannak, akik nemigen tudják, hogy mi folyik körülöttük, legfeljebb zümmögnek kicsit, aztán felfordulnak, de hogy miért, kiért, vagy mi az oka bánatos sorsuknak, arról a kísérletező kedvű tudósok nem mesélnek nekik.
Istenem, hogy ez a szerencsétlen Gyurcsány mit kapott annakidején, hogy a választási kampányban a várható intézkedésekről nem bontotta ki az igazság minden részletét!
Most meg mindenki kussol, miközben senki nem tud a jövőről semmit, az ország meg olyan képet mutat, mint amikor három-négy őrült új házat épít a lerombolt helyén, - a tetővel kezdem, mert az eső bármikor megeredhet, mondják az egyetemes mesterek.
És senki nem tudja, hogy mi jön még, én meg egyszerűen nem hiszem el, hogy a Hibbant minden tervezés nélkül zsebből vezetné az országot, ahhoz túl sok a változás, túl sok a trükközés, túlzottan nagy a szakértelem, túlzottan egy irányba mutatnak a dolgok.
Valahol, valakinek a fejében csak össze kellene állnia egy képnek arról, hogy mi is lesz a vége ennek, vagy legalább arról, hogy milyennek képzeli el a kedves beteg a dolgokat.
Nagy barátja vagyok mindenféle összeesküvés-elméleteknek, így aztán azt gondolom, hogy Orbán csak eszköz - megengedem, igen jól dotált eszköz - egy összeesküvő társaság kezében.
Azért választották ki őt, mert jó szociopata módjára teljesen gátlástalan, érdekvezérelt és demagóg, van némi demokratikusnak látszó előélete, amit azért - lássuk be - imád a nép.
Mert azért vannak elemek, melyek arra mutatnak, hogy tervszerűen folyik az országrombolás.
Mikor az ország fele létminimum alatti jövedelemmel rendelkezik, akkor óhatatlanul eszébe jut az embernek, hogy - talán Demján mondta? - az lenne az ideális állapot, ha délkelet-ázsiai munkabérekért dolgoznának nálunk is az emberek, márpedig az ehhez vezető út nyomorral van kikövezve.
Hogy az összes megszorító intézkedést a legszegényebbek rovására vezette be a magyar állam, az is ebbe az irányba mutat.
Hogy az oktatás átszervezése során a tankötelezettségi korhatárt leszállították, hogy az általános műveltséget adó tárgyak oktatását háttérbe szorították a szakmunkás-képzésben, ez sem szolgál más célt.
Hogy csökkentik a felsőoktatásban résztvevők számát és pénzügyileg szűrik a jelentkezőket, hogy csak a jómódú ember gyereke tanulhat, az sem szolgál más célt, - suszter, maradj a kaptafánál, törődj bele, hogy a gyermeked is suszter marad - ez sem szolgál más célt, mint a társadalmat ismét kettészakítani, immár örök szegényekre és uraikra.
Nem mennék abba bele, hogy milyen ember az, aki elfelejti, hogy honnan jött, mert félek, hogy a trágyadomb feljelentene becsületsértésért, ha mint kézenfekvő hasonlatot használnám fel.
De elnézegethetjük a magyar föld ügyét is, melyből a magyar paraszt része egy két méterszer egyméteres parcella lesz, kint a Stiglickertben.
A maradék meg tíz-tizenkét család - de főként Csányi kezére kerül majd, a zsellérek meg majd eldolgozgatnak rajta.
Hogy ne legyen össznépi pofahuzogatás meg vita a vételáron, eleinte bérleti konstrukcióban megy a dolog, aztán jön majd az elővásárlási jog, és csak a végén a tulajdon, de addigra a népből már úgy kirántották a gerincet, mint ahogy ügyes szakács a halat filézi.
És így tovább, az egészségügytől az oktatáson árt a nyugdíjrendszerig, a bankrendszertől a közlekedésig, és ha véletlenül kicsit is fellebben a függöny, mögüle mindig ugyanazok az ábrázatok villannak elő.
Persze ettől még lehetne az ország élhető, hiszen egy kapitalista államban szinte mindegy, hogy ki a tőkés, de a mi újgazdag rétegünk még agresszív, mohó és telhetetlen, gátlástalan és velejéig embertelen, aminek jó vége nem lesz.
Merthogy vagy a nép kerül későközépkori kiszolgáltatottság állapotába, vagy ezekből fog hurkát gyártani Csányi tízmilliárdból épült szalámigyárában a feldühödött tömeg.
Az ország itt már mellékes, semmi más, csak ugyanannak a szűk körnek a gazdasági érdekei számítanak.
Hegyeshalomnál akár ki is lehetne írni a Magyarország tábla helyén, hogy itt kezdődik tizenöt ember mennyországa és tízmillió ember pokla.
Ha valahol felépítenek egy falusi üzemet, ahhoz a gondos önkormányzat hatástanulmányt rendel, megbízható cégtől.
Itt ki végzett hatástanulmányt, hogy hová vezet az, ha szétszerelik az országot és mindent ellopnak belőle, ami mozdítható?
Hol vannak a demokratikus ellenzék közgazdászai, akik rendszerbe foglalnák, ami itt folyik és prognosztizálnák a várható következményeket?
Hol vannak a politikusok, akik néven neveznék az ország népének ellenségeit?
Hol vannak a szakszervezetek, társadalmi szervezetek szakképzett elemzői - vagy ebben az országban már mindenkinek csak az számít, hogy neki személyesen legyen holnap mit zabálni?
Hová vezet ez?
És biztos, hogy ezen egy mezei bloggernek kell törnie a fejét?
Vagy akiknek kellene, azokat már mind megvették kilóra?
Fel kellene ébredni végre, mielőtt még nagy baj nem lesz!

http://www.pupublogja.hu/2013/06/orulet-de-van-benne-rendszer.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Superman Kínában
  2013-06-28 19:33:09, péntek
 
  Superman Kínában

Hölgyeim és uraim, kedves barátaim, özönlenek a jó hírek: Magyarország nem csak jobban teljesít, de a lehető legjobban is! A tegnapi nap folyamán sosem látott áttörést ért el miniszterelnökünk részint a magyar-kínai kapcsolatok ápolása, részint a légiközlekedés sebessége, részint pedig a relativisztikus elméleti és kísérleti fizika terén. Kérem, tartózkodjanak az öröm szertelen megnyilvánulásaitól, önkéntes adományaikat szívesen fogadjuk. Köszönöm.

orban_superman

Az eredmény lenyűgöző: Orbán Viktor megdöntött minden légiforgalmi rekordot, és repülőgép nélkül is elérte a hangsebesség negyvennégyszeresét. Ez úgy sikerült neki, hogy Pekingben bejelentették, miszerint július harmadika és hatodika között odalátogat. Húsz perccel később azonban Budapesten Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt jelentette be, hogy mégsem utazik, éspedig a Parlament rendkívüli ülésének összehívása miatt marad itthon.

Az udvariasságra köztudottan sokat adó kínaiakkal szemben akkora diplomáciai baklövés lett volna ez, ha nem előzi meg egy személyes bejelentés Pekingben, amekkorát nem is tételezhetünk fel Magyarország miniszterelnökéről - főleg, ha tudjuk, hogy lévén Kínával viszonylag kevés területi vitánk és közös határunk, csakis gazdasági tárgyalásokról lehetett volna szó, magyarra fordítva: hitelekről. Ezek felvételét ugyan két tény kissé megnehezíti, az első az, hogy az utóbbi hetekben Kínát is gazdasági válság környékezi, a második, hogy a kínaiak nem hülyék pont nekünk hitelezni. De ezek futó kellemetlenségek, a jó diplomata játszva küzd meg velük - ha betartja a diplomácia és az udvariasság elemi szabályait. Nincs más megoldás, csak az marad - miután kizártunk minden egyéb lehetőséget, Sherlock Holmes módszerével - hogy Orbán Viktor hírét vette a pekingi bejelentésnek, gyorsan felkerekedett, átugrott a kínai fővárosba, odaszólt: ,,Bocs, hszienseng, tuncse, vagy amik épp vagyunk, urak, elvtársak, nem tudok jönni" - és felhőháton hazaszállt.

Erre csak a kínai legendák és Vu Cseng-en mesés hőse, Szun Vu-kung volt képes korábban, aki felhőbukfenccel közlekedett, ha kellett, a világ végéig és vissza, pár perc leforgása alatt - imádni fogják ezért a teljesítményért miniszterelnökünket Kínában. Biztos, hogy a legendás, tökéletes hérószhoz fogják hasonlítani, aki még a Tajsan hegye alól is kimászott, igaz, nem azonnal, és ellopván, elfogyasztván a Halhatatlanság Barackjait, az istenekkel került egy sorba.

Ő volt, mellesleg a Majomkirály.

De térjünk vissza a rideg tények világába. Számoljunk. A Budapest-Peking távolság légvonalban 7348 kilométer. Ez oda-vissza 14 696. Ennyit tett meg Orbán Viktor húsz perc alatt, ami óránként 44 088 kilométeres sebességet jelent. A hang sebessége tizenegy-húszezer méteren, ami a személyszállító repülőgépek szokásos utazási magassága 1062 kilométer óránként. Durván számítva tehát az történt, hogy a magyar emberek legelsőbbike felhőbukfencet vetett, hatalmas durranással átlépte a hanghatárt, és siettében a hangsebesség negyvennégyszeresével járta meg az utat - megvolt az annyi, hiszen ha többre nem is, pár szóra legalább meg kellett állnia a repülőtéren. Tette mindezt úgy, hogy ebben a magasságban a hőmérséklet általában mínusz ötvenhét Celsius-fok. Mit neki fagy, meg sem kottyant, sietett, nem ért rá fázni.

Lenyűgöző.

De merjünk nagyot álmodni, Magyarország ennél is jobban teljesít! Ha a nemzetközi helyzet tovább fokozódik - és minden jel erre mutat - jövő héten ennél is gyorsabb utazásokra lesz szükség, melyek során Orbán Viktor már nem csak a hang- de a fénysebességet is át fogja lépni, mégpedig háromszor. Kétszer oda, egyszer vissza. Utána megépítjük a Csillagflottát és Magyarország galaktikus birodalommá alakul.

Mert az tán mégsem lehetséges, hogy a kínaiakkal, akiktől pénzt akarunk kérni, egészen egyszerűen faragatlanul viselkedtünk.

Én legalábbis nem tudom elképzelni.

Marad a Superman-megoldás.

Vagy Szun Vu-kung.

Szele Tamás

http://gepnarancs.hu/2013/06/superman-kinaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már 18-an koordinálják a nemzetstratégiát a fantomintézetben
  2013-06-28 19:17:07, péntek
 
  Már 18-an koordinálják a nemzetstratégiát a fantomintézetben

Bár a munka egy ideiglenes irodában folyik, a fejesek már megvannak: az állománytáblán szereplők mintegy fele vezető beosztásban dolgozik a Szász Jenő-féle Nemzetstratégiai Kutatóintézetben.


Bár két hete még nem volt székháza a Szász Jenő-féle Nemzetstratégiai Kutatóintézetnek, az NSKI állománytábláján máris 18 személy koordinálja a nemzetstratégiát - ezek mintegy fele vezető beosztásban. Az alkalmazottak közt az elnök és helyettese mellett van két főosztályvezető, egy főosztályvezető-helyettes, osztályvezető, gazdasági vezető és egy sor referens - ,,egyszerű" munkavállalóból vagy gyakornokból ezzel szemben összesen három akad. Mindez azért különös, mert amikor május végén a hvg.hu megpróbálta felkutatni az NSKI-t, kiderült: az 1,3 milliárd forintos (4,3 millió euró) költségvetési támogatással induló intézet gyakorlatilag elérhetetlen.

Bár az alapító okiratuk szerint a Kossuth tér 1-3 szám alatt, a magyar parlament épületében van a székhelyük, ott senki nem hallott az NSKI-ról. A Miniszterelnökség telefonközpontosa szerint az NSKI szerepel a névjegyzékben, azonban nincsen szám hozzárendelve. A lapnak Szász Jenőt, az NSKI elnökét, illetve Fráter Olivér elnökhelyettest sem sikerült elérnie. Az NSKI a magyar kormány egyik legfontosabb háttérintézménye, alapító okirata szerint ,,a miniszterelnök irányítása alatt működő központi hivatal", alkalmazottai ,,fontos és bizalmas munkakört betöltő személyek", akiknek a legmagasabb fokú titkosszolgálati átvilágításon kell átesniük.

Az NSKI-t létrehozó, 2012 december 11-i kormányrendelet szerint az intézet létszáma 100 fő, a kormány pedig tavaly az utolsó pillanatban úgy módosította a 2013-as költségvetést, hogy 1,2 milliárd forintot különített el a hivatal számára az idei évre (tavaly már kaptak 100 millió forintot).

Később Szász Jenő egy, Hírhatárnak adott interjúban tisztázta, az NSKI székhelye a Bajcsy-Zsilinszky út 52. szám alatt levő irodaház lesz, az Energiahivatallal közösen lesznek társbérlői ennek az ingatlannak. Az épületbe azonban az interjú időpontjában - május 29-én - még nem költöztek be: Szász indoklása szerint ,,egy olyan épületről van szó, amit az elmúlt években nem használtak, egy tisztasági festést kell ott lebonyolítani, és most ez van folyamatban." Kíváncsiak voltunk arra, hogy iroda hiányában hol dolgozik a 18 hivatalnok. Szász Jenő elnök Molnár Miklós Béla szervezési referenshez (saját aláírása szerint: általános kabinetfőnök-helyettes) irányított, aki elmondta, a szóban forgó irodaházban jelenleg is folynak a felújítási munkálatok. A munkatársak alkalmazásuk óta folyamatosan az épület ideiglenesen kialakított részében végzik munkájukat.

Az NSKI csak részben teljesítette közérdekű adatigénylésünket: közzétette az NSKI állománytábláját valamint pénzügyi beszámolóit, azonban az intézmény szervezeti és működési szabályzatát nem. Molnár Miklós Béla szerint ez azért van, mert az NSKI ,,a Miniszterelnök irányítása alatt álló központi hivatal, így Szervezeti és Működési Szabályzatát a Miniszterelnök bocsájtja ki. Az NSKI, a maga részéről az SZMSZ-re vonatkozó szakmai álláspontját kidolgozta, amely a Miniszterelnökség részére megküldésre került. Mindaddig ugyanakkor, amíg az SZMSZ a Magyar Közlönyben nem kerül közzétételre, addig értelemszerűen egyéb módon nem is tehető közzé."

Molnártól elkértük a vezető beosztásban dolgozó alkalmazottainak rövid önéletrajzát, osztályvezetőkkel bezárólag. Utólag telefonon ez utóbbi kérésünket pontosítottuk: csak végzettség és korábbi szakmai tapasztalat érdekel. A kabinetfőnök-helyettes szerint az adatvédelmi jogszabályok értelmében ez ,,csak és kizárólag a munkatársak hozzájárulásával történhet meg, ezért nekünk nincs módunk és lehetőségünk ezen adatok Önök részére történő megküldésére."

Az állománytáblából egyébként kiderül, Szász Jenő államtitkári rangban elnökként irányítja az NSKI-t, alapilletménye az illetményalap (38 ezer 650 Ft) 12-szerese, tehát 464 ezer Ft (ehhez valószínűleg további pótlékok járulnak). A hvg.hu a Kormányzati Információs Központra hivatkozva azt írja, hogy Szász Jenő államtitkári fizetést kap, ami havi bruttó 997 ezer forintot jelent). Szász helyettese Fráter Olivér Balázs történész, aki helyettes államtitkári ranggal irányítja az NSKI szakmai tevékenységét. Az ő illetményét 9-es szorzóval kell számolni.

A listán főosztályvezetőként szerepel még az a Molnár György, akiről Szász Jenő a Hírhatárnak így nyilatkozott: ,,korábban ő a Békéscsabán működő regionális képzőközpontnak volt az igazgatója, és ő volt talán az első szakember Magyarországon, aki a Pannonforrás programon keresztül Kárpát-medencei hálózatépítésben gondolkodott." Molnár feladata a Kárpát-medencei hálózatfejlesztés kiépítése lesz. A másik főosztályvezető Bíró Benjámin, aki vélhetőleg azonos azzal a Bíró Benjáminnal, aki néhány éve az ELTE Alkotmányjogi tanszékén volt PhD-hallgató.

A listán főosztályvezető-helyettesként szereplő Beke Mihály András valószínűleg a bukaresti Magyar Kulturális Intézet volt igazgatója, a stratégiai referens Fülöp Gábor András pedig vélhetően ugyanaz a személy, aki a Duna TV szerkesztője volt korábban. A szervezési referens Molnár Miklós Béla azonos lehet egy volt székelyudvarhelyi MPP-tanácsossal. Az NSKI azonban jelenleg is munkatársakat keres: a Workania.hu álláskereső oldalon humánpolitikai osztályvezetői állás betöltésére van meghirdetve pályázat.

Sipos Zoltán (Transindex)

http://atlatszo.blog.hu/2013/06/14/mar_18-an_koordinaljak_a_nemzetstrategiat_a_fa ntomintezetben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félmilliárdra is büntethetik a régi trafikosokat
  2013-06-28 19:11:22, péntek
 
  Félmilliárdra is büntethetik a régi trafikosokat
2013. június 28., péntek, 07:24 MTI - HVG

Július közepén országos vizsgálatsorozat indul a dohánykereskedelem ellenőrzésére - tudta meg a Magyar Nemzet az adóhatóságtól. A korábban cigarettát árusító boltokat, kocsmákat, szórakozóhelyeket is érintő ellenőrzések július 15-e után kezdődnek.

Csütörtökig 5310 kérelem érkezett a trafikpályázatok nyerteseitől, és a hatóság eddig 5258 esetben adta meg a hozzájárulást - közölte a Magyar Nemzet szerint Suller Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki ügyekért felelős szóvivője.

A NAV nagyjából két tucat beadványt utasított el, mégpedig azért, mert az érintett vállalkozás nem felelt meg a törvényi előírásoknak, például egymillió forintnál nagyobb adó- vagy vámbírságot szabtak ki rá az elmúlt öt évben.

A pénzügyőrök nyitás előtt minden trafikot felkeresnek, és ha hiányosságot találnak, felszólítják a tulajdonost a hibák orvoslására. Amennyiben ez nem történik meg, az érintett az engedély visszavonását követően akár el is veszítheti húsz évre szóló dohányárusítási jogát.

A nagyszabású ellenőrzések július 15-e után kezdődnek, a korábban cigarettát árusító boltok, kocsmák, szórakozóhelyek ugyanis addig kínálhatnak dohányterméket. Ha valamely vállalkozás a határidő után engedély nélkül árul cigarettát, komoly pénzbüntetésre számíthat, a szankció összege ötmilliótól ötszázmillió forintig terjedhet - hívta fel a figyelmet Suller Attila.

A vámhatóság munkáját a közterületfelügyelők és a polgárőrök is segítik majd, mégpedig úgy, hogy tájékoztatást adnak arról, hol találkoztak feltételezhetően engedély nélküli dohányforgalmazással. Jelzések a rendőrhatóságtól és akár az állampolgároktól is érkezhetnek - tette hozzá.

Az új szabályok életbe lépése után a hatóság fokozottan figyeli majd a keleti és a déli határszakaszokat - tudatta a szóvivő, hozzátéve, eddig nem tapasztalták, hogy megugrott volna a cigaretta illegális behozatala.

Arra is felkészültek, hogy szükség esetén pénzügyőröket, szakembereket csoportosítsanak át az esetleg kritikussá váló térségekbe. A NAV a határszakaszok szemmel tartására, a cigarettacsempészek lebuktatására új, modern technikai eszközt is beszerez - mondta Suller Attila.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simó Endre beszéde a 2013. június 28-i tüntetésen a Pénzügyi
  2013-06-28 19:09:10, péntek
 
 
Simó Endre beszéde a 2013. június 28-i tüntetésen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete előtt

Szervusztok Harcostársak, Hitelkárosultak, tönkre tett Emberek! A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke a bankok mellé állt veletek szemben. Azt üzente a Kúriának, hogy a bankok tönkre mennek, ha a bíróság nektek ad igazat. Szász Károly elnöknek nem az a fontos, hogy a bankok ne követelhessék rajtatok azt, ami nem jár nekik, nem az a fontos, hogy a jogtalan követeléseik teljesítésébe tönkre ment honfitársaink egyenesbe jussanak, és ne lakoltassák őket ki, hanem az a fontos Szász Károlynak, hogy a bankok jogtalan módszerekkel, átverésekkel és csalással is biztosíthassák maguknak a maximális profitot. Kerül, amibe kerül! Életek árán is!

Itt állunk egy felügyelet előtt, amelynek az volna a dolga, hogy a fogyasztókat védje azokkal szemben, akik hibás terméket varrtak a nyakukba, és most nem hajlandók kicserélni. Ehelyett azokat védi, akik átverték az embereket, és azt mondja nekik, nem kellett volna megvennetek a portékát. Mondja ezt azoknak a Hitelkárosultaknak, akik sohasem akartak kibújni az adósságuk alól, de azt sohasem vették tudomásul, hogy adósság címén a kétszeresét és háromszorosát kelljen fizetniük annak az összegnek, amelyet felvettek. Rossz oldalra állt Szász úr! A csalók és a bitangok oldalára. Az sem menti fel önt a felelősség alól, hogy az állam is ön mellett áll. Legalábbis ez a kormány, meg elődje. Az egyik megágyazott a devizahitelezésnek, a másik pedig szemet hunyt a rablás fölött. Mert hiszen mindketten ugyanazt a rendszert szolgálták: a finánctőkéét. Mely ma ott tart, hogy nem csak kizsákmányol, hanem lop és csal is!

Nem tudom, az Orbán-kormány melyik korifeusa biztatta Szász Károlyt arra, hogy levélben presszionálja a Kúriát a bankok érdekében. De azt tudom, hogy Szász Károly és az őt támogató politika erkölcsileg megsemmisült ezzel a levéllel. Kiderült róla, hogy még az igazságszolgáltatást is csak akkor fogadják el, ha az nem ellenük irányul. Mi innen arra szólítjuk fel a Kúriát, hogy tegye a dolgát, és még a látszatát is kerülje el annak, hogy olyanoktól hagyja magát befolyásolni, akik hatalmi helyzetüket a társadalom leigázására, embermilliók megnyomorítására használják ki. Álljon a Kúria az igazság mellé, és hozzon olyan döntést, amely véget vet a devizahitelezés néven ismert gyalázatnak!

A Magyar Szociális Fórum álláspontja ismert:
- A keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét.
- A jogtalanul elvett javakért kártalanítani kell a megkárosított embereket, anyagi és erkölcsi kárpótlásban kell részesíteni azokat, akiktől elvették egyetlen, jogszerűen birtokolt otthonukat, és más javaikat, mert nem tudták fizetni a bank által egyoldalúan és önkényesen számlázott törlesztést.
- Kárpótolni kell azoknak a hozzátartozóit, akik belehaltak a banki önkénybe, és a végrehajtói meghurcoltatásba.
- A bankok térítsék meg a Hiteleseknek okozott kárt, kártalanítsák és kárpótolják a megkárosított embereket.
- A létesítendő magáncsőd intézmény keretében elsőbbséget kell biztosítani azoknak, akiket a bankok és végrehajtóik kisemmiztek mindenükből, és semmi reményük sincs arra, hogy állami segítség nélkül visszailleszkedhessenek a társadalomba.
- A végrehajtás kriminalizálódik. Ezért azonnali leállítását követeljük. A bankok nem adhatják el követelésüket, és eredeti áron kötelesek visszavásárolni azt.
- Követeljük a kilakoltatások leállítását mindaddig, amíg az embereknek nem biztosítanak más lakást elvett otthonuk helyett!
- Az államnak (kormánynak) közérdekű keresetet kell benyújtania a bankok ellen, a megkárosított állampolgárok védelmében.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnökének beszéde
(2013. június 28.)

Adóstársaink!
Sorstársaink!
Harcostársaink!
Barátaink!

Az elmúlt héten példátlan gazság történt a magyar politikában. Példátlan, mert a magyar politika - minden disznóság és erkölcstelenség ellenére - eddig nem lépett át bizonyos határokat. Most megtette. A PSZÁF elnöke egy állami szerv vezetőjeként a legfelsőbb bírói szervnek, a Kúriának adott utasítással felérő útmutatást.

De az esemény nemcsak példátlan, hanem gazság is, becstelen, népellenes tett. Egy magyar állami szerv vezetője arra biztatta a bíróságot, hogy ne a magyar állampolgárok, ne a magyar devizakárosultak érdekeit védje, hanem a külföldi bankokét. Azokét, akik e nyomorúságos helyzetbe juttattak bennünket, százezreket.

A Munkáspárt ma azért hívott Titeket ide, hogy tiltakozzunk. Tiltakozzunk e példátlan gazság ellen!

Tiltakozzunk együtt! Mutassuk meg a hatalomnak, hogy nem akarunk tovább hallgatni! Mutassuk meg a bankoknak, hogy ebben az országban mi, magyarok vagyunk otthon, és nem tűrjük, hogy rabszolgaként bánjanak velünk!

Mutassuk meg a hatalomnak, a kormánynak, hogy választania kell! Vagy a bankok mellett van, vagy a magyar néppel! Egyszerre nem lehet kettővel, választania kell! Mutassuk meg a hatalomnak, a kormánynak, hogy választhatja a bankokat. De, ha a bankokat választja, a nép dühével és mindent elsöprő haragjával találja magát szembe!

Miért vagyunk ma nyomorúságos, kiszolgáltatott helyzetben? Azért, barátaim, mert ide engedték a külföldi bankokat, hogy garázdálkodjanak. Itt megtehettek mindent, amit otthon, az Európai Unió más országaiban nem tehettek meg. Devizában adtak hiteleket, anélkül, hogy az embereknek megmagyarázták volna, hogy a devizahitel a leggyilkosabb hitel minden közül. A bankok jól jártak, megszedték magukat. Most viszik a házainkat, a lakásainkat, az életünket.

A nyomorúságunkért nem csak a bankok a felelősek. Felelősek az elmúlt évek magyar kormányai, pénzügyi szervei. Azt hiszitek, nem tudták, hogy mire megy ki a játék? Tudták, nagyon is tudták, mégsem akadályozták meg. Sőt, engedték a bankokat garázdálkodni.

A kormányok csapást mértek ránk másutt is. Munkát, új munkahelyeket ígértek az embereknek. Teremtettek egy új munkahelyet, tönkre tettek tíz másikat. Ma ott tartunk, hogy 500 ezer regisztrált munkanélküli van. Ugyanennyi magyar dolgozik az EU-ban, akik egy része munka nélkül lenne, ha itthon lenne. És további 500 ezer fő meg csak teng-leng, mert a kormány már régen lemondott róluk. Hogy fizessük az adósságokat, hogy éljünk, ha nincs munkánk?

Miért tehetik meg a bankok, hogy tönkretesznek bennünket, kizsigerelnek, elveszik az életünket? Miért tehetik a kormányok, hogy a bankokat segítik, és nem bennünket? Azért, barátaim, mert kapitalizmus van, tőkés rendszer. Ebben a rendszerben nem számit, hogy neked mi jó, vagy a családodnak mi a jó. Az sem számit, hogy az országnak, a népnek mi a jó. Egy dolog számit: mi a jó tőkének, a pénznek.

Van megoldás? Van! Igenis, van, létezik megoldás! Nem olyan megoldás, ami az EU-nak jó, meg az IMF-nek, a gazdagoknak.

A magyarországi válságot megoldani csak úgy lehet, ha a tőke hatalmát korlátozzuk. A gazdagoktól kell elvenni és 24 év után végre adni a dolgozó embereknek.

Elég a külföldi bankokból! A külföldi cégeket meg kell adóztatni! Akik részesei voltak a magyar kirablásának, haza kell zavarni!

Állami "népi bank"-ot kell létrehozni olcsó hitelekkel, kedvező feltételekkel!

A deviza-hitelesek problémájára csak egy megoldás van: az adósságokat le kell írni, érvényteleníteni kell őket, tiszta lappal kell folytatni az életet!

Ha a magyar állam szanálja a bankokat, újabb és újabb pénzekkel segíti ki őket, akkor most segítsen a saját polgárain! Engedjék el a tartozásokat!

Helyre kell állítani a magyar nemzeti termelést! Amíg nem mi, magyarok termelünk, amíg csak munkások leszünk a külföldiek gyárában, nincs végleges megoldás.

Ma sokat beszélnek a nemzetről. Ma már minden nagyon-nagyon nemzeti. Nekünk nem "nemzeti dohánybolt" kell, nem "Nemzeti Vasúti Pályaműködtető Zrt" kell, meg hasonlók.

Nekünk nemzeti ipar, nemzeti mezőgazdaság, nemzeti kereskedelem kell! Állami tervezési központot kell létrehozni, nagy gazdasági programokat indítani! Magyarok vagyunk, szerezzük vissza az országot!

Követeljük Szász Károly felelősségre vonását! Mondjon le, vagy a miniszterelnök váltsa le!

A kormányzat adjon törvényi biztosítékot rá, hogy a felügyelet első számú feladata az ügyfelek, és ne bankok védelme legyen!

Az új felügyeleti szervben hozzanak létre népi felügyelő-bizottságot! Olyan lakossági szervezetet, amelyben benne vannak a devizahitelesek is, és amely képes a lakosság érdekeit képviselni.

Még egyszer mondom: Magyarországon akkor lesz béke, akkor lesz fejlődés, akkor lesz rend, ha a tőke hatalmát korlátozzuk. A gazdagoktól kell elvenni és 24 év után végre adni a dolgozó embereknek. Vagy megértik ezt a kormányok, és cselekednek, vagy a népharag fogja kikényszeríteni.

Adóstársaink!
Sorstársaink!
Harcostársaink!
Barátaink!

Ma tiltakoznunk kell! Meg kell ismernünk egymást! Félre kell tenni azt, ami elválaszt bennünket, és közösen harcolni azért, ami összeköt bennünket. Tiltakoznunk kell, és erőt gyűjteni a holnapi csatákra.

Ne higgyétek, hogy egy gyűlés megrengeti a hatalmat, a bankokat! Sok gyűlés kell, sok tiltakozás!
Ne üljünk fel azoknak, akik ma utcai harcra csábítanak bennünket! Nincs itt az ideje! Nekünk az emberek, a nép, a többség rokonszenvét kell kivívnunk. Sokszázezer devizakárosult nagy erő, de nekünk a társadalom, a nép ereje kell!

Csak így győzhetünk!
Mi győzni akarunk és győzni fogunk! Előre!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.