Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
MJB a holokauszt tagadást szankcionáló törvény eltörléséről
  2013-06-04 22:06:51, kedd
 
  MJB a holokauszt tagadást szankcionáló törvény eltörléséről
Posted on 2013/06/02
Az MJB levele az Alkotmánybírósághoz

A Magyar Justitia Bizottság (MJB) azzal a kéréssel fordul az Alkotmánybírósághoz, hogy vizsgálja felül és annulláltassa a holokauszttagadására hozott törvényt. Legjobb ismereteink szerint, ez az első - minden logikát és értelmet nélkülöző - törvény (talán a világon létrehozott törvényeket is beleértve), amely valaminek a tagadását bünteti.

Indoklás:

1/ Egy megtörtént (tanúk tömegével, filmekkel, fényképekkel, bírósági ítéletekkel, hiteles jegyzőkönyvekkel és a végrehajtást bizonyító, technikai eszközökkel, valamint berendezésekkel, illetve a kivitelezést biztosító létesítményekkel) igazolt (igazolható) tények tagadása, csak súlyosan agykárosult személyek részéről valósulhat meg, akik viszont a betegségük miatt nem büntethetők, mint például azok sem, akik letagadják a “csillagot az égről"! Ennek ismeretében, felesleges, logikátlan, ésszerűtlen, indokolatlan és a tragikomédia kategóriájába tartozik a holokauszttagadására kreált törvény. Ez az állítás igazolható azzal is, hogy a holokauszttagadás miatt eddig felelősségre vontak (vonhatók száma Európában) egy kezünk ujjain is megszámlálható.

2/ Tekintettel arra, hogy a holokauszt kifejezetten csak a német haláltáborok áldozatait és hozzátartozóikat érinti, ezért az ominózus törvény, az előző indokok mellett még diszkriminatív is,- mert akarva-akaratlan elhallgatja és sérti azoknak az áldozatoknak az emlékét, akik Lenin, Sztalin, Josip Broz Tito, Nicolae Ceausescu, Mao Ce-tung, Pol Pot, Kim Ir Szen, Todor Zsivkov, Walter Ulbricht, Władysław Gomułka, Enver Hoxha, Klement Gottwald, Kun Béla, Rákosi Mátyás, Kádár János és Fidel Castro táboraiban (börtöneiben, kínzókamráiban, stb.) vesztették életüket (golyótól, kötéltől, tűztől, gáztól, gumibottól vagy éheztetés, alvásmegvonás, kihűlés és halálra dolgoztatás miatt), vagy lettek kiközösítve a társadalom perifériájára.

3/ Meg kell érteni, hogy az ártatlanul kivégzetteknek és hozzátartozóiknak a “végeredményt" illetően, teljesen mindegy, hogy milyen eszközökkel, milyen ideológia alapján, milyen körülmények között, kinek a parancsára (utasítására) és kik követték el az emberiség elleni bűnöket. Ezért számít diszkriminatívnak a holokauszttagadására hozott törvény, valamint az a “háttér csomag", amely a kárpótlás, a megemlékezés és a bűnösök felelősségre vonása területén is kettős mércét alkalmaz a holokauszt mártírjai (és hozzátartozóik), valamint a holokauszton kívüli mártírok (és hozzátartozóik) esetében.

Más megfogalmazásban: a holokauszttagadás szankcionálása, valamint a holokauszt emlékévének kijelölése és az oktatási intézmények tananyagba való felvétele, az elmúlt évszázad legvéresebb diktatúráinak áldozatai között differenciál, ami a bűnösök felelősségre vonása (vagyis: az egyik oldalon a radikális megtörténte, a másik oldalon pedig az elmaradása), valamint a kárpótlás (folyósítása, illetve elmaradása) területén is megmutatkozott.

A holokausztban érintett hozzátartozók aligha számíthatnak azoknak az együttérzésére (részvétére), akik szintén gyászolják mártírjaikat, de semmilyen kárpótlást nem kaptak, nyomorban élnek, miközben a gyilkosok, a vérbírák, a smasszerok, a besúgók kiemelt nyugdíj vagy jól fizetett beosztás birtokában “élik életüket". A hátrányos helyzetben lévők számára mind az új törvény, mind a “háttér csomag" sértő, megalázó, érthetetlen, mivel milliókat rekesztenek ki a jog, az igazság, az együttérzés területéről, az elhallgatással pedig több tízezer bűnösnek adnak “menlevelet! Érthetetlen, hogy a holokausztban érintettek egyetlenegy szóval sem említik a mártírok és bűnösök másik csoportját, úgy viselkednek, mintha egyedül lennének a bolygónkon és egyedi törvényekre tarthatnak igényt. Még a bűnösök között is disztingválnak, miközben (jogosan) kitartóan és nagy apparátussal kutatják az elkövetőket, de egy szóval sem marasztalják el azt a Sztalint, aki (Hitlert utánozva, saját módszerei és technikája alkalmazásával) likvidáltatta és/vagy terror alatt tartotta a zsidókat.

4/ Igazságos és célszerű lenne a holokauszttagadást kiváltó okok vizsgálata (és azok megszüntetése), mert tagadhatatlan, hogy sokakat irritál a holokauszt szüntelen emlegetése, az áldozatok számának “feltupírozása", a Yad Vashem és a különféle zsidó szervezetek által publikált (de a bizonyítást az esetek többségében mellőző) adatok. Mintha a mártírok számának a növelésével akarnák a bűntény súlyosságát (vagy a kárpótlás mértékét) növelni. Visszatetszést kelt (kelthet) az is, hogy újabb és újabb kárpótlási igényekkel rukkolnak elő egyes külföldi vagy hazai személyek vagy szervezetek, és ma már zömében azoknak kell fizetni, akik ‘45 előtt nem is éltek!

ÖSSZEGZÉS: véleményünk szerint,- a múlt század német, szovjet, jugoszláv, magyar, albán, koreai, kínai, kambodzsai, kubai, román, bolgár, cseh, szlovák, osztrák, olasz mártírok (és hozzátartozóik) és az emberi jogoktól megfosztottak megérdemelnének egy emlékévet és egy (vagy több) monumentális emlékművet, az emberbőrbe bújt szörnyetegek (Lenin, Sztalin, Hitler, Mussonili, Quisling, Tiso, Tito, Castro, Kun, Rákosi, Kádár, Hoxha, Mao, Pol Pot, Zsivkov, Ceausescu, Kim Ir, Husszein és bandájuk, valamint az itt fel nem tűntetett despoták) pedig egy nevekkel és képekkel “dekorált", időtálló anyagból készült szemétdombot.

Közreadta:

Prof. Dr. Bokor Imre

az MJB elnöke

P. S.: Példaként kell megemlíteni a világon elsőként és egyedülálló Csömörön felállított (impozáns) - a kommunizmus százmillió áldozatai - emlékművét, megjegyezve, hogy ez talán (közvetve) a holokauszt áldozatait is magában foglalja, mivel Sztalin tisztában volt a német haláltáborok létéről és működéséről, de a kisujját sem mozdította meg a zsidók megmentéséért, hiszen a saját haláltáborainak az üzemeltetésével és a szovjet állampolgárságú zsidók kirekesztésével és likvidálásával volt elfoglalva.



Vajon a MAZSIHISZ részéről hányan látogatták meg ezt az emlékművet? Budapesthez közel van! Többek között Tajvanról, Ukrajnából, USA-ból, Svájcból, Németországból és Albániából voltak már látogatók, akik koszorút (sőt emléktáblát) is elhelyeztek az emlékműnél, merthogy: a mártírok iránti együttérzés nem nemzeti, faji, vallási vagy ideológiai kötődésű, hanem azoktól független, emberi (erkölcsi) indíttatású!

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/06/02/mjb-a-holokauszttagadast-szankcio nalo-torvenyeltorleserol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AHOL EGY WALDNER BÍBOROS lehet,nincs mit csodálkozni
  2013-06-04 22:01:31, kedd
 
  Csak úgy mondom...csak úgy eszembejutott:

"Az alábbiakaban közöljük a történelmi egyházak vezetőinek levelét, amelyet a Nemzeti Összetarozás Napján tervezett harangzúgással kapcsolatos megkeresésre válaszolva küldtek Kovács Zoltán államtitkárnak.

Tisztelt Államtitkár Úr!

Köszönettel vettük május 25-i megkeresését, amelyben arra kér bennünket, hogy június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján délután 1 perces harangzúgással kapcsolódjunk be a megemlékezésekbe. Kérésének sajnos nem áll módunkban eleget tenni, mert templomi harangjaink istentiszteleti alkalmakkor, illetve az egyház liturgikus rendjéhez kapcsolódva szólnak.

Ezúton is megerősítjük ugyanakkor, hogy mindennapi szolgálatunkban is megjelenő módon egyházaink szívükön viselik a nemzeti összetartozás ügyét hazánkban, a Kárpát-medencében és a világban élő magyarság között.

Budapest, 2012. május 29.

Válaszunk elfogadását kérve, az ünnep előkészítéséhez sok erőt kívánva,

Erdő Péter, bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke

Bölcskei Gusztáv, püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megállapodtak, vagy lefizették?
  2013-06-04 21:58:20, kedd
 
  Megállapodtak, vagy lefizették?


Megállapodott a kormány az e-útdíj kompenzációjáról a 3 nagyobb fuvarozói érdek képviseleti szervvel. Ennek értelmében adókedvezményt kapnak a helyben fizetett vállalkozói adóból, és a légrugós járművek kedvezményt kapnak a súlyadóból, valamint kedvezményes hitellehetőséget kapnak az azonnali kiadások miatt.

Ez mind olyan semmiség, hogy nem mehetünk el szó nélkül mellette. Az adókedvezmények eleve csak a következő évben lépnek életbe, az e-útdíjat pedig azonnal fizetni kell. Mindez nem lenne érdekes, ha emberléptékű, az ország anyagi körülményeihez méretezett e-útdíjról lenne szó. De ismét látható, hogy a kormány milliós fizetéseiből élő miniszterek, tanácsosok és biztosok mennyire elrugaszkodtak már a valóságtól. Fogalmuk sincs mi van az országban, vagy kretének a szakmájukhoz, más lehetőség nincs.

Hogy lehet valakinek "szakmai" alapon annyi esze, hogy egy új kiadási-adózási formát már eleve úgy vezet be, hogy arra azonnal bevezeti az eladósítás rendszerét is, mivel ekkora mértékű kiadásokra nincs fedezet. A súlyadó abban az esetben, ha egy fuvarozó cégnek több járműve van, nagyjából ötszázezer forint kedvezményt biztosít. A 7.5 százalékos adókedvezmény cég esetében átlagosan 100 000 forint megtakarítás. Milyen arányban áll ez azzal, hogy ugyanennek a cégnek közel 10-15 milliót kell kifizetnie e-útadóra? Köszönő viszonyban sincsenek egymással. Ráadásul a súlyadó és a vállalkozói adó helyi adók, vagyis ismét csak az önkormányzatokat rövidítik meg. Ez egy újabb eszköz a nem Fidesz kötődésű önkormányzatok sanyargatására, mert az egyik kap majd vissza, a másik nem. Azt hiszem nem kérdés, ki nem fog kapni.

Kérdezhetjük, hogy az érdekképviseleti szervek ezt aláírták, akkor ez most mi? Megállapodás, vagy lefizetés? Mert ha ez érdekképviselet, akkor egy régi szólásra hivatkozhatunk: akinek ilyen barátai vannak, annak nincs is szüksége ellenségre. Sokkal valószínűbb, hogy az érdek képviseleti szervek hűen ahhoz, hogy hazánk a világ egyik legkorruptabb országa (hivatalosan is), zsebre tették a saját kis pénzeiket, és hazamentek aludni. Ahelyett, hogy sztrájkkal, útlezárással fenyegetnének, ordítanának a tárgyalásokon, ahogy az elvárható lenne tőlük azért a pénzért, amit mint érdekképviseleti vezetők zsebre vágnak. Inkább lagymatag módon megállapodnak, hiszen személy szerint ők úgyis tesznek az egészre, megkapták a maguk pénzét, vagy kedvezményeit.

Végül is nincs ezen mit aggódni, úgy látszik a Fidesz elhatározta, hogy mindenáron pattanásig feszíti a húrt. Játszadozik még egy röpke szólamot az emberek idegszálain, és ha most sem szakad el, akkor végképp a magyarok fejére húzhatják a bohóc sapkát - és röhöghet rajtunk az egész világ, hogy ezekkel a bolondokkal mit meg nem lehet csinálni. Így vagy úgy, de kenyértörésre viszik a magyarság ügyét, vagy kiborul a bili, vagy nem. Ha igen, megmaradunk, ha nem, akkor meg legalább tudjuk hányadán is állunk saját magunkkal, mert örök igazság: gyáva népnek nincs hazája!

Miért olyan érdekes kérdés ez az útadó? Mert óriási pénzekről van szó, és rendkívül rövid idő alatt - és még ez sem veri ki a biztosítékot. A fuvarosok is inkább menekülnek, felszámolnak, mint hogy küzdenének. Valahol ez egy népre jellemző magatartásforma lett, és mondhatjuk nyugodtan, hogy sajnos jellemző. Ideje lesz gondolkodni, és megtanulni cselekedni, legalább a helyes önvédelem szintjén.

Kemény Gábor - Hídfő.net


http://www.hidfo.net/2013/06/04/megallapodtak-vagy-lefizettek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katasztrófát okozhat a Római-parti mobilgát – figyelme
  2013-06-04 21:37:56, kedd
 
  Katasztrófát okozhat a Római-parti mobilgát - figyelmeztetésre sem lesz idő

Beküldte: atlatszo
2013. május 30. csütörtök

A 4,8 milliárd forintos tervezett költségű mobil gát jelentősebb árvíz idején úgy védi meg az üdülőövezeti lakókat, hogy őket a gát mögül kitelepítik. Ha bízva a mobil gát állékonyságában a Nánási útnál nem készülnek fel a védekezésre, akkor egy gátszakadás esetén mindent elönt az ár egészen a Szentendrei útig, Csillaghegy-Pünkösdfürdő vagy a Pók utcai lakótelep egyes területeit néhány órán belül 3-5 méteres víz borítja majd. Az atlatszo.hu megszerezte a ,,havária tervet" és az ,,elöntési számítást".

,,A Műegyetem szakvéleménye a főváros álláspontját támasztja alá a római-parti védmű építésével kapcsolatban." - ezzel üzeni mostanában a főpolgármester, hogy a szakemberek is a mobil gát pártján állnak. Cikksorozatunk előző részeiben annak jártunk utána, milyen érdekek állhatnak a döntések mögött, illetve milyen értékeket kíván megvédeni a projekt. Ebben a részben a legfontosabb szakmai érveket, illetve a szakértők elfogulatlanságát vizsgáljuk.

Az állami nagyberuházásokról születő döntések mindig politikai döntések - ezt leginkább csak az ügyben döntést hozó politikusok szokták vitatni azzal, hogy épp a másik felet, az adott beruházás ellenzőit vezetik politikai szándékok. 25 évvel ezelőtt a nagymarosi vízlépcső-építés ellen fellépő civil mozgalmakat éppúgy politikai motivációkkal gyanúsították az akkori párt- és állami vezetők, mint most a Rómaira építendő ,,mobil gát" ellenzőit a főpolgármester. Tarlós István nemrég például azt nyilatkozta, hogy ,,(...) a mobilgátat bíráló politikai közösségek (sic!) attól rettegnek, hogy a védmű Orbán Viktor miniszterelnöksége és Tarlós István főpolgármestersége alatt elkészül."

Pedig a partra tervezett gátat ellenzők közt kizárólag helyi civil egyesületek és olyan, baloldali kötődéssel nehezen vádolható környezetvédő szervezetek vannak, mint a Védegylet - politikai motivációikról nincs információ. Sőt, ha politika, akkor a szocialisták eddig inkább csendben asszisztáltak a főpolgármester által erőltetett koncepcióhoz, mintsem akadályozták volna azt, a három fős ex-LMP frakció ellenzése pedig nem jelenthet ekkora fenyegetést. A mobilgát-projekt ügyében viszont született már legalább egy ténylegesen politikai döntés: a kormány 389/2012 számú rendelete kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a ,,Római-parti árvízvédelmi védmű megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket". A határozat pontosan meg is jelöli azokat a területeket, ahol a kiemelt beruházás folyni fog - ezek épp a tervezett mobilgát nyomvonalán fekszenek.

A kormányhatározat tavaly decemberben született, tehát bő két hónappal azelőtt, hogy a Fővárosi Közgyűlés eldöntötte volna, milyen nyomvonalon és milyen árvízi védművet akar építeni. Ráadásul, amikor a kormányhatározat született, több döntéselőkészítő dokumentum - például a környezeti hatástanulmány - még nem is állt rendelkezésre. Ezek hiányában nyilvánvalóan inkább politikai, mint szakmai döntésről lehet beszélni.

Szakértő szemmel

A partra épített mobil gát tervezése rendületlenül halad, információink szerint nagyszámú módosítást hajtottak már végre a nemrég beadott engedélyezési terven, noha a mai napig nincs megnyugtatóan tisztázva a csapadék- és talajvizek várható viselkedésétől kezdve az új part végleges arculatáig számos alapvető szakmai kérdés. A tervező által készített látványtervek például szakértők szerint köszönőviszonyban sincsenek a valósággal: elképzelhetetlen, hogy a tervező képein látható nagy fák megmaradjanak, hiszen árvíz idején ez az alumíniumból készült gátra nézve - a kidőlés veszélye miatt - kezelhetetlenül magas kockázatot jelentene.

A főpolgármester a sokasodó kérdőjelek dacára is igyekszik egzakt, szigorúan szakmai döntésként bemutatni a mobil-gát melletti elköteleződést. Ennek jegyében kért fel - igaz, már a közgyűlés februári, a partra építendő mobil gát koncepciót támogató határozata után - két független intézményt: a Budapesti Műszaki Egyetem Geotechnikai Tanszékét és a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy mondjanak véleményt a partra építendő mobilgát tervezetéről. Hogy miért a Geotechnika, és miért nem a témában leginkább kompetens Vízépítési és Vízgazdálkodási Tanszéket, azt nem sikerült megtudnunk - a felkért tanszék pozitív véleménye viszont elég gyorsan megszületett. A tanszék támogató véleménye a főpolgármester kommunikációjában pedig egy ideje már nem mint egy tanszék, hanem mint a Műegyetem véleménye jelenik meg - ami nyilvánvalóan nem igaz. Erre vonatkozó kérdésünkre, hogy t.i. nem kínos-e ez a csúsztatás, a tanszék vezetőjétől, Dr. Nagy Lászlótól nem kaptunk választ.

Hogy a tanszék vezetői személyükben mennyire függetlenek a mobil gát mellett egyre személyesebben elköteleződő főpolgármestertől, arra vonatkozóan érdekes adalék a főpolgármester egyik kiszólása a fővárosi közgyűlés 2011. június 8-i ülésén: ,,Azt még hadd kérjem, Gyula, hogy a Műegyetem talajmechanika, földművek, alapozás, föld alatti műtárgyak tanszékét, Farkas Jóskáékat vond be, ők segíteni fognak." - szólt oda a jegyzőkönyv szerint Tarlós a napirendi pont előterjesztőjének. ,,Farkas Jóska" nem más mint Dr. Farkas József professzor, a Geotechnika Tanszék tanszékvezető-helyettese, a ,,műegyetemi" szakvélemény egyik szerzője. A másik szerző Dr. Nagy László tanszékvezető. Különös módon Farkas professzor ezen a megbízáson túlmenően az MTA Római-parti ad hoc bizottságában is helyet kapott, véleménye tehát mintegy megkettőződve jelenik meg a folyamatban.

Ennél komolyabb összeférhetetlenségi problémát jelent, hogy a tanszék a munkát elnyerő Erbo-Plan Kft. felkérésére külső szakértőként részt vett a tervezésben: személyesen Nagy László tanszékvezető és Mahler András adjunktus dolgoztak a projekten. Nagy László saját cége, a Soiltest Kft. révén már a szentendrei mobilgát tervezésében is részt vett. A tanszékvezető szakmai körökben évek óta elkötelezetten propagálja a mobilgátas technológiát. Vagyis az az etikailag minimum kétes helyzet állt elő, hogy a független szakértőként fellépő tanszékvezető és helyettese azt a tervet véleményezi, aminek a kidolgozásában személyesen a tanszékvezető közreműködött. Nagy László az érdekkonfliktust firtató kérdésünkre azt válaszolta, hogy egyrészt nincs összeférhetetlenség, mivel a tanszéki véleménynek nincs jogi hatálya. Másrészt azt állította, hogy ő személyesen nem vett részt a tervezésben. Ez utóbbi állítást cáfolják a tervezői egyeztetésekről készült emlékeztetők: ezek alapján a tanszékvezető legalább két megbeszélésen jelen volt, véleményt mondott szakmai kérdésekről, illetve konkrét javaslatokkal élt a tervezésre vonatkozóan.

Nagy László másik érve, miszerint a tanszéki véleménynek nincs jogi hatálya, formálisan valóban igaz. Ugyanakkor a szakértői állásfoglalás jelentőségét jól mutatja, hogy - a főpolgármester egyes utóbbi nyilatkozatai szerint - a ,,műegyetemi szakvélemény" az akadémiai állásfoglalástól függetlenül, önmagában is eldöntheti a gátépítés kérdését. Különösen érdekes kérdés a tanszéki szakvéleménnyel kapcsolatban, hogy az miképp foglalhat állást ökológiai, gazdasági és egyéb olyan kérdésekben, amelyeket a véleményezett tervezet ugyan tárgyal, de nem tartoznak a szerzők szakmai kompetenciájába. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre Nagy Lászlótól egyelőre nem kaptunk választ.

Ugyanakkor az akadémiai ad hoc-bizottság elnöke, Dr. Bakonyi Péter úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint Farkas professzor tanszéki beosztása, illetve a tervezésben betöltött szerepe nem jelent érdekkonfliktust, az szerinte nem befolyásolja a professzor akadémiai bizottságban képviselt álláspontját. Annyi bizonyos, hogy a kilenc tagú bizottságtól jóval hitelesebb és kiegyensúlyozottabb vélemény várható, mivel a ,,vízépítők" mellett tekintélyes ökológusok, zoológusok és tájépítészek is részt vesznek a munkában.

Az MTA ad hoc bizottságának tagjai

Az Akadémia ad hoc bizottságának elnöke Dr. Bakonyi Péter, a VITUKI volt vezérigazgatója. Tagjai Dr. Berczik Árpád hidrobiológus, zoológus, akadémikus; Dr. Borhidi Attila botanikus, ökológus, akadémikus; Dr. Csemez Attila tájépítész, egyetemi tanár, BCE; Dr. Csoma Rózsa építőmérnök, egyetemi docens, BME Vízépítési és Vízgazdálkodási Tanszék; Dr. Farkas József építőmérnök, egyetemi tanár, BME Geotechnikai Tanszék; Dr. Meggyesi Tamás építészmérnök, egyetemi tanár, BME Urbanisztikai Tanszék; Dr. Vida Gábor ökológus, akadémikus; Dr. Kriska György biológus, az MTA Duna Kutató Intézetének főmunkatársa.

Az ad hoc bizottság eljárásrendjével kapcsolatos kérdésünkre Dr. Bakonyi Péter elnök azt közölte, hogy a bizottsági vélemény kialakítása nem többségi szavazással, hanem kevésbé normatív eljárásban, valamiféle konszenzussal fog megtörténni. Az a bizottsági tag, aki nem ér egyet a közös jelentéstervezettel, legfeljebb különvéleményt fogalmazhat meg - ennek különösebb jelentősége az ügy kimenetele szempontjából nyilván nem lesz. Forrásaink szerint ebben az ügymenetben döntő jelentősége van annak, ki írja meg az első szövegváltozatot.

Árvíz és termékbemutató

,,Tízezreket védene a Római-parti mobil gát" - nyilatkozta nemrég a főpolgármester. Bardóczi Sándor tájépítész hallgatóival kikérte és elemezte az érintett 70 hektáros terület tulajdoni lapjait. Vizsgálatukból az derül ki, hogy mindössze negyven legálisan is lakóingatlannak használt épület található a területen - ezek a két világháború közt épültek, és mindössze kilencvenen laknak itt. A többit lényegében jogellenesen használják lakóépületként.

A hivatalosan 4,8 milliárd költségű mobil gát tehát tulajdonképpen a nemzet ajándéka: az érintett ingatlanok várható értéknövekedéséért semmiféle ellentételezés, kötelezettség nem terheli a tulajdonosokat - ingyen védi a jogellenesen lakásként használt épületeket a partra épülő mobil gát. Némileg. A tervező Erbo-Plan Kft által készített ún. Havária-tervben (PDF) ugyanis a következőt olvashatjuk: ,,Az elöntés számítás (2. sz. melléklet) 4. sz. ábrájáról leolvasható a 10 m-es nyílás esetén kalkulált elöntési idő, amely 2 órára adódik." Vagyis a gát szakadása esetén nagyjából két óra alatt elárasztja a Duna a védett területet - például ha egy nagyobb fa rádől az építményre. Más szakértői vélemények szerint nem zárható ki teljesen annak a lehetősége sem, hogy egy jeges ár, vagy egy nagyméretű uszadék okozzon hasonló sérülést. Egy hagyományos földgátnál ez nem fordulhat elő, ráadásul ilyen méretű egybefüggő mobil gát még sehol a világon nem épült - figyelmeztetnek a mobil gát veszélyeire. Csók László, a főváros árvízi referense néhány éve még maga is hasonló veszélyekre figyelmeztetett.

Megszereztük a tervező által készített Havária-terv számításait megalapozó ún. elöntési számítást (PDF) is. A dokumentum ezt írja az alumínium gát 10 méteres szakadásának következményeiről (9 méter feletti vízállás esetén.): ,,A fenti paraméterekkel végzett számítások eredményei láthatóak a 2. ábrán. A szakadási szelvényen keresztül 445 m3/s vízhozam ömlik a mentett oldalra, aminek eredményeképpen a teljes Római part kevesebb mint két órán belül kerül elöntés alá."

,,A számítások eredményeit figyelembe véve megállapíthatjuk, hogy a védmű tönkremenetele esetén a római parti ingatlanok nagyon rövid időn belül elöntésre kerülnek, a rendelkezésre álló időelőny még a figyelmeztetésre sem elegendő." - áll a Havaria-tervben. Ez nyilván még egészen csekély valószínűségnél is vállalhatatlan kockázat, ezért a Havária-terv leírja a szükséges megelőző intézkedéseket: ,,Az emberi élet veszélyeztetésének elkerülése érdekében a Római-part, Kossuth Lajos üdülőparton a mobil gát által védendő területet ki kell üríteni a Vigadó téri vízmércén mért 800 cm-es vízszint elérésekor, azaz a III. fokú árvízvédelmi készültség elrendelése esetén."

Vagyis a 4,8 milliárd tervezett költségű mobil gát jelentősebb árvíz idején úgy védi meg az üdülőövezeti lakókat, hogy őket a gát mögül kitelepítik. De mi történik akkor, ha - bízva a mobil gát állékonyságában - a Nánási útnál nem készülnek fel e védekezésre? ,,Hozzávetőleg a szakadást követő két óra múlva éri el a víz a Nánási út-Királyok útján fekvő jelenlegi töltést. Mivel annak a nyílásai nem kerültek elzárásra, így akadálytalanul haladhat tovább a Szentendrei út irányába. Az öblözetben a vízszint kiegyenlítődés a 6. óránál történik meg aminek hatására az alábbi területek kerülnek víz alá." - írja az ,,elöntési számítás".

Az ábrán az is jól látszik, hogy ha a mobil gát átszakadása után a Nánási úti meglevő védmű nem képes feltartóztatni a vizet, akkor Csillaghegy - Pünkösdfürdő vagy a Pók utcai lakótelep egyes területeit néhány órán belül 3-5 méteres víz borítja. ,,Összefoglalva a számítások eredményeit megállapíthatjuk, hogy egy töltésszakadás esetén a római parti ingatlanok nagyon rövid időn belül elöntésre kerülnek, a rendelkezésünkre álló időelőny még a figyelmeztetésre sem elegendő. Amennyiben a meglévő árvízvédelmi töltés nyílásai nyitva vannak akkor azokon keresztül Római fürdő, Csillaghegy és Pünkösdfürdő is elöntésre kerül, az időelőny rövidsége miatt itt sincs lehetőség a lakosság kitelepítésére." - írja az ,,elöntési számítás".

A drámainak tűnő lehetséges következmények (“...elöntés esetén, a rövid időelőny miatt a terület kiürítését nem lehet megszervezni. Márpedig az 1 %-os visszatérési idejű árhullám esetén helyenként 1,5 m-nél is mélyebb elöntés alakul ki, amely még a tönkremenetel helyétől viszonylag távol is nagy mozgási energiája miatt az ott lévő emberi életet veszélyezteti." - fogalmaz a “havária terv") megelőzésére a tervező további intézkedéseket javasol: ,,Megelőző intézkedésnek tekintendő, hogy az elsőrendű védvonal mobil gáttal tehermentesített szakaszának kulisszáit az eddigi gyakorlatnak megfelelően zárják, és felkészülnek a védekezésre, hogy a fent említett havária ne okozzon elöntést a Budai öblözetben."

Nevük elhallgatását kérő forrásaink szerint Csók László, a főváros első számú árvízi szakértője többeknek szóban is megerősítette, hogy valóban, magasabb árhullámok esetén úgy fognak készülni a Nánási útnál a védekezésre, mintha a mobil gát nem is lenne. Mást már csak azért sem tehetnek, mert a mobil gát megépítésétől függetlenül továbbra is a Nánási út-Királyok útján húzódik a fővédvonal, itt tehát meg kell fognia a vizet a fővárosnak.

A Geotechnikai Tanszék szakvéleménye összegzően ezt állapítja meg az árvízi biztonságról ,,Véleményünk szerint a Tervező által javasolt nyomvonalon épített (...) mobil árvízvédelmi fallal, valamint a Nánási út - Királyok útja vonalán húzódó földművel együttesen a Csillaghegyi öblözet árvízvédelme kellő biztonsággal megoldható." Laikus is el tudja képzelni, mit jelent ez az ,,együttesen", hogy milyen biztonságot jelent az a gát, ami akkor nyújt kellő védelmet, ha van mögötte egy másik gát, és harmadfokú árvízkészültség idején ki kell telepíteni a gát által védett ingatlanokból a lakókat. A mobil gát sem a tervezők, sem a szakértői vélemény szerint nem jelent tehát elégséges biztonságot nyújtó védelmet harmadfokú árvíz idején, az árvizet végső soron a meglevő, Nánási úti gátnak kell megtartania. Annak a gátnak, amiről az összes tanulmány kimondja, hogy jelenlegi állapotában nem felel meg sem az előírásoknak, sem a feladatának.

A magyar árvízi védekezés történetének legviccesebb pillanatai lesznek, mikor árvíz idején elkezdik erősíteni és magasítani ezt a Nánási úti gátat, amelyiknek - amíg nem szakad át a mobil gát - a Duna felé eső oldalán is csak virtuálisan lesz víz. A virtuális árvíz elleni védekezésnek viszont nagyon is valóságos költségei lesznek: az utolsó nagy árvíznél, 2006-ban a védekezés 700 millió forintba került.

Olcsó védelem?

A lepusztult Nánási úti fővédvonal rendbehozatala helyett mégis egy új árvízvédelmi mű épül a parton. A mobil gát mellett a Geotechnika Tanszék szakvéleménye (PDF) szerint két döntő érv szól: egyrészt a régi gát nem védi a Duna felé eső területet (mint látjuk, a tervezett új sem feltétlenül), másrészt a mobil gát megépítése az olcsóbb megoldás. Az első érvet maguk a szerzők is cáfolják, mikor azt írják, hogy a kellő árvízi biztonsághoz szükség van a meglevő védműre. A költségek kérdése is legalább ennyire relatív. Egyrészt a kezdeti tanulmányok még épp a partra tervezett mobil gátat tartották drágábbnak - az évek során a különböző tervváltozatokban az arányok megfordultak. Névtelenséget kérő forrásaink szerint ugyanakkor az egyik megbeszélésen a tervező maga is úgy nyilatkozott, hogy ,,nincs az a vállalkozó, aki 6 milliárd alatt vállalná" a hivatalos költségbecslés szerint 4.8 milliárd forintba kerülő mobilgát megépítését.

De akármennyibe is fog kerülni, nincs az a mobil gát, ami olcsóbb lehetne a Nánási-Királyok úti változatnál. Az a projekt ugyanis, lévén az unió az árvízvédelmi fővédvonalak építését támogatja, 100 százalékos uniós finanszírozással is megvalósítható lenne. 2007 és 2013 között a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében 180 milliárd forint uniós forrás állt rendelkezésre többek között árvízvédelmi töltések és fővédvonalak fejlesztésére. A Tarlós István vezette főváros nem élt a lehetőséggel, inkább 5 milliárd forintért építtet egy védművet, ami bár az árvíztől csak korlátozottan védi az üdülőtulajdonosokat, visszafordíthatatlanul elpusztítja a főváros egyetlen nagy látogatottságú természetes Duna-partját. A ,,műegyetemi" szakvélemény (Nagy László és Farkas József műve) zöld utat adott a projektnek, az Akadémia ad hoc bizottsága viszont még nem döntött.

Becker András

(Folytatjuk. A teljes cikksorozat itt elérhető.)

Frissítés (2013. május 31.): Tarlós István főpolgármester Facebook-közleményben reagált cikkünkre. A közlemény itt olvasható.

http://atlatszo.hu/2013/05/30/katasztrofat-okozhat-a-romai-parti-mobilgat-figyelm eztetesre-sem-lesz-ido/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Andrej Hlinka páter
  2013-06-04 21:33:34, kedd
 
  Andrej Hlinka páter, a legnagyobb szlovák párt, a Szlovák Néppárt vezetője 1925. június 4-én a következőket mondta:
"Mindannyiunk lelkében lobogjon a magyar haza emléke, mert ezer esztendős magyar uralom alatt nem szenvedtünk annyit, mint a cseh uralom hat éve alatt."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön az árvíz!
  2013-06-04 21:26:05, kedd
 
  Jön az árvíz!

2013.06.04. 12:20 | Proszektura | Szólj hozzá!


Szerintem politikusaink nagyon várják már ezt az árvizet. Tarlós főpolgármester úr végre újra elpanaszolhatja, Demszkyék ezt is, mármint ezt az árvíz elleni védekezést is, hogy elcseszték. És zsörtölődhet megint a médián is egy jót, akik mégis rajta kérik számon az elmaradt védelmi munkálatokat. Orbán Viktor pedig mindeközben alighanem már előre tekint, és rangos sztájlisztokkal tárgyal, a számára mi lesz a legelőnyösebb viselet odakint a gáton. A javaslat: kékesszürke, skótkockás mintázatú, trendi Deichmann márkájú - magasított sarkú - gumicsizma, fehér, vízhatlan székely halinanadrág, sötétkék viharkabát, a fejen pedig hetykén hátratolva narancssárga védősisak.

És mindehhez persze amolyan kurucosan dacos, acélos államférfiúi tekintet kell, hogy párosuljon.

Ha az IMF-el, Viviane Redinggel és eszmetársaival elbírtam, mit nekem egy évszázad legnagyobb árvize!

Már látom lelki szemeimmel, amint Orbán Viktor, afféle báró Wesselényi Miklósként egy szál lélekvesztőben kamerák kereszttüzében menti a Római-part hálálkodó lakóit, miközben lazán szotyolázik. Az a család pedig, akiket élete kockáztatásával meg fog menteni, már szorgalmasan gyakorolja, Andy Wajna forgatókönyve alapján, a majdnem vízbe fulladást. Orbánt a próbákon egyelőre dublőrök helyettesítik.

Úgy tudom, a majdani mentést egyébként az MTVA élőben, 3D-ben is közvetíteni fogja.

Később pedig a Pesti Magyar Színházban, Bayer Zsolt köszöntője után, Kerényi Imre fogja felidézni Orbán Viktor tetteit, Vörösmarty Mihály Az árvizi hajós című verséből vett idézetekkel.

S im sajka jő s rohan
Az áradat taván;
De aki rajta űl,
Embertelen zsivány.

Nem emberélet az,
Miért ő eveze:
Tiltott vagyont keres
Szentségtörő keze.

Aztán persze rájön, hogy a versnek nem eme strófáit kellett volna laudációként mégsem elszavalnia, hanem ezeket:

"Ki él még itt?" riad
Most egy hajós közel,
Sajkája telve bár
Menekvők terhivel.

S még jókor érkezik;
A féltett kőfal áll,
S kihalt remény után
A nő hajóra száll.

Az árvízre az ellenzék is gőzerővel készül persze, és információim szerint Török Zsolték már az utolsó simításokat végzik azokon a nyilatkozatokon, amelyek az árvízi védekezés felkészületlenségét, bántó amatőrizmusát, kirívóan szakszerűtlen, ám pazarló voltát hangsúlyozzák majd. És fogalmazódnak az interpellációk is Szanyi Tibor avatott tolmácsolásában. A Jobbik pedig a Duna áradásával kapcsolatban is igazolva látja majd, hogy a baj most is nyugatról, az EU felől érkezett.

Szóval ez az árvíz éppen jókor jön mindenkinek ahhoz, hogy a ,,Hajdú-Bét" ügy és a ,,trafik-mutyi" lecsengése után politikusi elitünknek legyen megint mit csócsálnia.

Vagyis, ha ez az árvíz nem lenne, ki kéne találni.

http://proszektura.blog.hu/2013/06/04/jon_az_arviz_796
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NINCS ÚJ A NAP ALATT!De nincs hát, bizony nincs!
  2013-06-04 21:22:07, kedd
 
  2013. június 3., hétfő
NINCS ÚJ A NAP ALATT!
De nincs hát, bizony nincs!


Emlékszem, mikor fiatal srác voltam, ha apám tájékozódni akart a világ dolgai felől a hazaitól eltérő aspektusból is, akkor bekapcsolta a rádiót és a potméter finom kézzel és némi érzékkel történő tekergetése után végre felhangzott a permanens sípolás, fütyülés, és alatta ott volt a hitelesnek gondolt forrás, a Szabad Európa rádió.
Mindenki hallgatta, természetesen mindenki megtette a szükséges elővigyázatossági intézkedéseket, bejárati ajtó-ablak becsuk, szobaajtó rácsuk, a lakásba beléptetési tilalom lett elrendelve, melynek feloldása előtt a rádió átállítva Stavangerre vagy Luxemburgra, ártatlan pofa vágásával egybekötve.
Persze mindenki tudta a szomszédjáról, hogy az ellenséges izgalom hatása alá került, merthogy az osztályellenség szövegét csak akkor lehetett érteni, ha a rádió ordított, mint a fába szorult féreg.
Később aztán mi is elkezdtük alkalmazni a módszert, lényegesen kevesebb óvatossággal hallgatva a teenager party műsorát, vártuk a korabeli harcos ellenálló nickek megjelenését.
Mikor bemondták, hogy a farmotoros giliszta a haúdujudúit című számot kéri a 19, 25, 31 és 49 méteres rövidhullámon, lelkünkön megrepedt a vékony bolsevik máz, felhorgad bennünk a harcos ellenálló, és másnap az iskolában fennhangon hirdettük az ominózus műsor és Cseke László kétségbevonhatatlan fölényét a Komjáthy féle ,,Csak fiataloknak" című műsorral szemben.
Később valamelyest csökkent a zavarás intenzitása, de a rendszerváltásig az adó nem számított szobatisztának, utána meg értelmét veszítette, és a naiv ember azt hihette, hogy itt van már a Kánaán, ebben az országban soha többé nem fognak cenzúrázni egyetlen sajtóterméket vagy médiamegjelenést sem.
Tévedtünk.
A jövőben a bíróságok elrendelhetik egyes, külföldi szervereken lévő internetes adatok elérésének blokkolását. A büntető tárgyú törvények erről is szóló - a kormány által kezdeményezett - módosítását hétfőn a Fidesz-KDNP támogatásával fogadta el a parlament.
A változtatás lehetővé teszi a külföldi szervereken lévő adatok időleges vagy végleges hozzáférhetetlenné tételét.
Ha a bíróság jogerősen elrendeli az elektronikus adat végleges hozzáférhetetlenné tételét, annak végrehajtása átadható lesz annak az országnak, amelynek területén a tárhelyszolgáltató székhelye vagy telephelye van.
A rendelkezés júliustól hatályos, ugyanakkor féléves türelmi időt enged a jogszabály azokra az esetekre, amikor nem a tárhelyszolgáltatónak kell eltávolítani a bűncselekményt megvalósító tartalmat, hanem az internetszolgáltatónak blokkolni. 2014. január 1. után viszont bírsággal is rákényszeríthető lesz az internetszolgáltató a blokkolásra.
Nem is lenne ezzel baj, ha nem a mi törvényünk lenne, csakhát a mi törvényeink arról nevezetesek, hogy sokszor nem az eredeti célnak megfelelően kerülnek alkalmazásra.
Kényes politikai ügyek fennforgása esetén leginkább az eredeti szándék ellenkezőjére lehet fordítani ezeket, és azok ellen fordítják a jogszabályokat, akiknek megvédése érdekében születtek, miközben akik törvényellenes magatartást tanúsítanak, röhöghetnek a markukba.
Ilyenek például a rasszizmus elleni harc jegyében született jogszabály-elemek, melyek ugyan évtizedes múltra tekinthetnek vissza, de eddig még csak egy-két esetet tudott a magyar bíróság szankcionálni, ezek is, valamilyen csodás véletlen folytán cigányok ellen kerültek alkalmazásra, a többségi lakosság tagjai csak agyonlövöldöztek potenciális bűnelkövetőket, de ez nem rasszizmus volt, hanem prevenció, ugye...
Nálunk többnyire a libát ítélnék el, mikor a vadász lövöldöz rá.
Így aztán most leshetjük, hogy az gyermekek védelmével indokolt jogszabályt mikor vetik be a politikai ellenvélemények megszűntetésére.
Nem vitatom, lehetne ezt a törvényt értelmesen és célszerűen is alkalmazni.
Hogy miért nézem enyhe szkepszissel a jövőjét?
Mert minden médiával kapcsolatos lépés az elmúlt három évben az ellenvélemény elhallgattatásáról szólt - miért is szólna ez másról?
Lassan olyan a magyar tömegtájékoztatás, mint a hajdani szovjet televízió: hat csatornán Brezsnyev, a hetediken egy rendőr, aki gumibottal ütögeti a tenyerét: Kapcsolgatunk, kapcsolgatunk?

http://www.pupublogja.hu/2013/06/nincs-uj-nap-alatt.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vitézy Dávidka családja állami pénzen gazdagszik....
  2013-06-04 21:05:12, kedd
 
  Vitézy Dávidka családja állami pénzen gazdagszik....

Vízi élményparkot építtet a magyar állam Horvátországban - jelentette a horvát hírügynökség. Állítólag 12 milliárd forintot költenek rá, de azt nem közölték, ebből mennyit adnak a magyarok.

Horvátország egyik legnagyobb vízi élményparkjának építése kezdődött meg múlt héten Dugopoljében, Split városától nem messze. A 120 ezer négyzetméteren elterülő aquaparkban 14 csúszda lesz, és előreláthatólag 130-150 ember számára nyújt majd munkahelyet. Ez mind szép és jó, de miért a magyar állam költ erre?

A Dalje.com angol nyelvű horvát internetes lap a horvát hírügynökség, a Hina beszámolójára hivatkozva azt írja: a park a magyar kormány beruházása, és a magyar Margaritum nevű cég építi.

- Ezt a vállalkozást a magyar kézben lévő és Luxemburgban székelő Primatum Alapkezelő hozta létre. Maga a vízi élménypark pedig a magyar kormány, pontosabban a Magyar Fejlesztési Bank beruházása -mondta el az építkezés megkezdését bejelentő sajtótá­jékoztatón Ivan Mihaljevic a Margaritum képviseletében.


A vízipark látványterve - amúgy kecsegtető beruházás
A költségeket illetően arról nyilatkoztak, hogy az első ütem 220 millió kunába (kb. 8,8 milliárd forint), a másodikban pedig további 80 millió kunába (3,2 milliárd forint) kerül. A tervek szerint 2015 májusára vagy júniusára szeretnék befejezni. Két évvel ezelőtt az MTI is beszámolt a beruházás tervéről a horvát t-portál nevű internetes lap híradására hivatkozva.

Kérdéseinket megküldtük a Nemzeti Fejlesztési Miniszté­riumnak, hogy megtudjuk, vajon a magyar államnak mi érdeke fűződik a külföldi beruházáshoz, és ehhez mennyi pénzt ad az MFB-n keresztül. A tárcánál közölték: az állam és bankja nem finanszíroz ilyen beruházást.

Rejtélyes cégek

Az interneten sem a Margaritumhoz, sem a Primatumhoz nem találtunk magyarországi elérhetőséget. Előbbinek ugyan van egy honlapja, de azon csak az aquapark leírása és látványtervei találhatók. A Primatum 2010-ig Adriatiq néven működött, igazgatóságának korábban többek között Orbán Viktor tanácsadója, Habony Árpád is tagja volt, de a választások idején kiszállt. A Primatum az egyik leggazdagabb magyar üzletember, Vitézy Tamás érdekeltsége.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kazárok-e a zsidók?
  2013-06-04 20:50:08, kedd
 
  2013-06-04. 19:01
Kazárok-e a zsidók?

A zsidókérdéssel foglalkozó irodalomban és ezen keresztül a sajtóban is újabban minduntalan azzal a történelemhamisítással találkozunk, mely szerint a zsidóság óriási hányadában nem is zsidó, hanem ,,mongoloid“ kazár eredetű népcsoport, amely a zsidó vallást adoptálva most zsidóként szélhámoskodik, és rontja az igazi zsidók hitelét és hírnevét.

Kazár lovas harcos hadifogollyal (VIII. századi ábrázolás a nagyszentmiklósi kincs 2. számú korsójának egyik díszítése; kép: Wikipédia)
Feltűnő ennél az akciónál még az is, hogy a kazárokat a legellenszenvesebb színben tünteti fel, erkölcsileg romlott, fajtalankodó és buja népnek állítja be, valószínűleg abban a törekvésben, hogy a nemzeteknek a zsidókkal szemben érzett ösztönös ellenszenvét ily módon a fiktív és imaginárius kazárokban reagáltassa le.
A zsidóság ezt a fikciót első ízben Magyarországon dobta be a közvéleménybe az egyre erősödő zsidóellenesség ellensúlyozására. Történeti alapja mindössze az, hogy Jeruzsálem elpusztítása után a kiűzött zsidók egy része a Fekete-tenger térségébe szivárgott be, és a Kaspi-tó körül elterülő kazár birodalomba is behatolt, s ott rohamosan meggazdagodva nagy befolyást gyakorolt a kazár kánokra. Bulan kazár kán ennek a befolyásnak hatása alatt 745-ben 2000 fő emberével együtt zsidó hitre tért át. Zsidó állítás szerint az áttérést egy keresztény, mohamedán és zsidó papok között lefolyt hitvita előzte meg, amelyből a zsidó vallás képviselője került ki győztesen. Tény ezzel szemben az, hogy Bulan kán reálpolitikai okokból választotta az új vallást. A valláscsere azonban csak a felületén érinthette a kazár népet, mert a városoktól messze eső részek még évszázadok múlva, a kazár birodalom összeomlásakor teljesen érintetlenek voltak a zsidó vallástól. A honfoglaló magyarsághoz 8. törzsként csatlakozó kazár csoport is a zsidó vallás elleni tiltakozása jeléül tette meg ezt a lépést. De az áttért rétegeknél sem ereszthetett mélyebb gyökeret a zsidó vallás, mert pl. a kazár kánok mindvégig kazár módra éltek.
A kazár nép a XIII. században a tatárjárás áradatában merült el és semmisült meg egészen. A fennmaradt kazár eredetű részei részben az oroszokba, részben pedig a tatárokba olvadtak bele. A zsidó eredetű részei Európa különböző államaiba, főleg Konstantinápolyba telepedtek át, csak kisebb szilánkjai szivárogtak át a lengyel királyságba, ahol aztán a később német földről bevándorolt zsidók szívták fel őket.
A kazárnak nevezett ún. keleti zsidóság nem kazár, hanem németországi eredetű. Azon zsidók utódai, akiket a felháborodott elszászi, schwabeni és mainfrankeni céhek bajor Lajos császárnak 1347-ben bekövetkezett halálát követő interregnumban a német városokból kiűztek, és Lengyelországban találtak menedéket. Lengyelországban Nagy Kazimir király (1330-1370) Eszterka nevű zsidó szeretőjének befolyása alatt olyan egyedülálló privilégiumokat adott a zsidóknak, amely nemcsak különálló faji jellegük megtartását, de nagyarányú elszaporodásukat is lehetővé tették. Külön faji jellegük kidomborítására érintkezési nyelvként a mainfrankeni német dialektust használták, melyek héber szavak hozzákeverésével ,,jiddis“ nyelvvé fejlesztették ki.
A kazárok egy török fajú, lovasnomád nép volt. Ugyanabból az alapfajból szakadt ki, mint a vele rokon, illetve fajilag azonos hunok, avarok, besenyők, kunok, bolgárok és a honfoglaló magyarságnak bolgár-török részlege. Nyelve a többi rokonnép által beszélt török alapnyelv egyik dialektikus elhajlása volt. A történettudomány ma minden részletében ismeri a török fajú lovasnomád népek kultúráját, vallási rendszerét, társadalmi szerkezetét stb., így tudjuk azt is, hogy a kazárokra ráfogott erkölcsi lezüllöttség, fajtalankodás, bujaság üres kitalálások. A kazárok ezer éven át védték és tartották birodalmukat a mongol térségből kirajzó rokonnépek állandó támadásaival, az orosz terjeszkedéssel és a kelet-római birodalom hódítási törekvéseivel szemben. Egész történeti szereplésük alatt olyan katonai erényeket tanúsítottak, amelyek merő kontrasztban állnak az általános zsidó magatartással.
Ha igaz volna az az állítás, mely szerint a keleti zsidóság kazár, a nyugati zsidóság pedig mint a Júdeából kiűzött zsidók egyenes leszármazottai szemita eredetű lenne, akkor a két csoport között olyan hatalmas faji eltérés mutatkozna, hogy az fajilag nem volna azonosítható. Márpedig mindkét csoport tagjai faji karakterisztikumuknál fogva első látásra identifikálhatók. A két csoport ezenkívül egész magatartásában, viselkedésében, pszichológiai reakciójában, mentalitásában és ösztöneiben sem különbözik egymástól, ebben a vonatkozásban a két csoport annyira egy, hogy ezen még a klíma, táplálkozás, életmód átformáló faktorai sem tudtak lényeges változásokat előidézni.
Nincs ezért egymással ellentétben álló nyugati ,,szemita“ és keleti ,,kazár“ zsidó. Csak egyfajta zsidó van, és ez az 5000 éves örök, változhatatlan, más fajokat mélységesen lenéző, fajtájához makacsul ragaszkodó ZSIDÓ.
Baranyai Veronika - München
(A szerző történész.)

További részletek: http://kuruc.info/r/9/113184/#ixzz2VH6l7C4r
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Javasoljuk a holobulik bevezetését is
  2013-06-04 20:47:16, kedd
 
  2013-06-04. 12:08
Novák: Mi lenne, ha a holokausztról is ünneplő módon emlékezne meg a kormány?


Javasoljuk a holobulik bevezetését is
Mielőtt a 2004-ben a határon túli magyarok megtagadására buzdító szocialisták a nemzeti elkötelezettség mintapéldájaként tüntetnék fel magukat - van merszük nekik felhánytorgatni a Fidesz 1990-es trianoni kivonulását -, emlékeztetjük őket egy három évvel ezelőtti parlamenti eseményre: az MSZP távol maradt 2010-ben a parlamenti Trianon-emlékülésről - áll a Jobbik közleményében.
Az Országgyűlés alakuló ülésén pedig a Jobbik-frakció által énekelni kezdett Székely Himnusznál - amelybe bekapcsolódtak a Fidesz és a KDNP képviselői - a legtöbb szocialista képviselő pakolni kezdett, s elhagyta az üléstermet. A szocialisták gyalázatát ezen a videón meg is lehet tekinteni.
A Jobbik ugyanakkor hasonló hazaáruló gesztusnak tartja a Fidesz mai hozzáállását is a gyásznaphoz, hiszen 1990-ben a Trianon-megemlékezésről kivonuló párt ma ünnepséggé silányítja hazánk megcsonkítását, a magyarok jelentős részének jogfosztottságát. Ünnepi beszédeket és koncerteket tartani, kizárólag az összetartozás pozitív üzenetéről beszélni bűn június 4-én, a december 1-jei Medgyessy-Nastase koccintáshoz fogható gyalázat. A közpénzből finanszírozott Barackfa című bárgyú, idióta dal pedig a magyarság legnagyobb tragédiájának megcsúfolása. Gondoljunk bele, milyen felháborodás alakulna ki, ha a kormány hasonlóan ,,ünneplő" módon, vigasságokat szervezve emlékezne meg a holokausztról! - mutat rá a jogosan felmerülő párhuzamra Novák Előd, a Jobbik alelnöke.
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/113160/#ixzz2VH5ticOr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 35
  • e Hét: 984
  • e Hónap: 4729
  • e Év: 158225
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.