2013-06-09 21:32:14, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet tőkehalfilé vagy más tengeri halfilé (kb. 15 dkg/db)
40 dkg koktélparadicsom
1 marék kimagozott olajbogyó
2 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
4 ág kakukkfű
2 evőkanál vaj, vagy Rama
2 evőkanál citromlé
4 evőkanál balzsamecet
Elkészítés:
A halat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomokat az olajbogyókkal együtt félbevágjuk. A lilahagymát szeletekre, a fokhagymát apró darabokra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk, lecsepegtetjük.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a halszeleteket, és közepes lángon mindkét felüket 2-2 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt olajban felolvasztjuk a vajat. Beletesszük a hagymákat és a kakukkfüvet, és rövid ideig pároljuk. Ezután beledobjuk a paradicsomot és az olajbogyót is. Sóval és borssal ízesítjük, 2-3 perc múlva meglocsoljuk a citromlével és a balzsamecettel.
Még 1-2 percre visszatesszük a serpenyőbe a halszeleteket, és együtt sütjük a zöldségekkel. Azonnal tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|