Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Cigányok keresték Farkas Flórián érettségi bizonyítványát
  2013-07-10 10:36:14, szerda
 
 
Cigányok keresték Farkas Flórián érettségi bizonyítványát

Kéttucatnyi cigány fiatal követelte Farkas Flóriántól, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökétől péntek délelőtt az érdekképviseleti szervezet budapesti székháza előtt, hogy mutassa be érettségi bizonyítványát és számoljon be az általa irányított szervezet elmúlt kétévi tevékenységéről, közpénzeinek felhasználásáról.


Orbán Viktor és Farkas Flórián együttműködési megállapodást ír alá


A Cigány civil fiatalok közössége által szervezett, alig 10 percig tartó flashmobon megjelentek azt követelték a Dohány utcai székház előtt a cigánybűnözőtől, hogy az általa meghirdetett, törvényességen, erkölcsösségen és szakmaiságon alapuló új cigánypolitikája jegyében adjon számot arról, miért nem szerepel az Országgyűlés honlapján lévő önéletrajzában, hogy hol és mikor érettségizett.

Követelték még, hogy ha valóban megszerezte okiratát, hozza nyilvánosságra azt egyetemi hallgatóként írt politológusi diplomamunkájával és indexkönyvével együtt.

A tüntetők azt mondták, azért vonultak az ORÖ Dohány utcai székháza elé, hogy elszámoltassák eddigi tevékenységéről és múltjáról a cigány vezetőt. Tábláikon érettségi bizonyítványaik fénymásolatát is felmutatták. A kartonlapokra a fénymásolt okiratuk mellé azt írták: ,,az enyém nem titkos" és ,,hol a tied?", ,,tőlünk ne várj elnöki kegyelmet".

Batyi Károly a megmozdulás szervezői nevében feltette a kérdést Farkas Flóriánnak: ,,miért kellett államtitokká minősíteni és 30 évre titkosítani a sikkasztás és más bűncselekmények miatt még a 90-es években ellene indított nyomozás részleteit, és miért kért és kapott eljárási kegyelemet 1998-ban Göncz Árpád köztársasági elnöktől?" Sokkaljobb-megjegyzés: Arról a bizonyos eljárási kegyelemről idekattintva lehet olvasni.

A tüntetők követelték azt is, hogy az arra illetékesek számoljanak be az ORÖ által indított programokról, azok eredményeiről, de azt ,,ne mossák össze" a kormány és a szaktárca önálló romaprojektjeivel. Érdekli őket az is, hogy milyen szakmai koncepciók alapján akarja fenntartóként működtetni az ORÖ a nemzetiségi általános iskoláit.

Az ORÖ székháza a tüntetés ideje alatt zárva volt, a bejárat előtt féltucatnyi egyenruhás rendőr állt. A cigány érdekképviseleti szervezet vezetőjét az MTI telefonon nem tudta elérni. A hivatal egyik dolgozójának tájékoztatása szerint az ORÖ 53 fős testülete a Borsod megyei Gesztelyben tartja a nap folyamán kihelyezett közgyűlését, amely a tüntetéssel közel egyidőben kezdődött.

Forrás: MTI nyomán kuruc.info

sokkaljobb-kommentár: Az eljárási kegyelem idején Horn-kormány volt még, és Farkas Flórián az MSZP színeiben pompázott. Miután szűz lett az erkölcsi bizonyítványa, áttelepedett a Fideszbe, ahol aztán csodás karriert futott és fut be napjainkban is. A keresőben fellelhető életrajza szerint ,,Általános és középiskolai tanulmányai után az építőiparban dolgozott. A roma közéletbe 1983-ban kapcsolódott be. Első nagyobb megbízása a Szolnoki Városi Tanácsnál volt, ahol a családsegítő szolgálatnál tevékenykedett."

Tény, hogy 120 milliárd roma felzárkóztatási pénzből 110 milliárd forint eltűnt, és már nem is keresi, vagy nem meri keresni senki! További milliárdok állnak rendelkezésükre, amibe nemcsak a magyar társadalom, hanem bizony már Magyarország is jócskán belerokkant. Sokkal több kormányzati figyelemben és segítségben részesülnek, mint az egyelőre még többségi társadalom, akikre csak akkor jut kormányzati figyelem, amikor a megszorításügyi és adókivetési kormány újabb csomagot kézbesít részükre. Az anyagi és erkölcsi válságunk fokozódik, mert a megszorítások, az egyenlő közteherviselés a hatalomra és gazdagjaira továbbra sem terjed ki!

Békéscsaba, 2012. szeptember 29.

F. I. - T. Z.

Emlékeztető: ,,Mindössze annyit kellene elbeszélni, hogy a Magyarország felszámolását végző pusztító világerő, amely az elmúlt húsz év valamennyi kormányában meghatározó pozícióban volt, van és lesz, a cigányságot építette fel a leghatékonyabb tömegpusztító fegyverként a magyarság ellen." (Bogár László: Polgárháború - külföldi megrendelésre?)


http://www.sokkaljobb.hu/content/cig%C3%A1nyok-kerest%C3%A9k-farkas-fl%C3%B3ri%C3 %A1n-%C3%A9retts%C3%A9gi-bizony%C3%ADtv%C3%A1ny%C3%A1t


**************

Ma Brüsszelbe utazik Farkas Flórián
2013. július 10.

Remélhetőleg nem különgépen, mint Orbán Viktor. Az utazás kilenc millióba fájt nekünk.
Ekkora lehet a baj, hogy Magyarország becsületét Farkas Flórián fogja megvédeni? Ez már az alja, vagy van még lejjebb?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigány a bíróságon
  2013-07-10 10:28:37, szerda
 
  Cigány a bíróságon

A cigány meséli: - Há' megyek á folyópárton, oszt látom, hogy ott fekszik egy árányhál. Gondútam, visszadobom, háthá teljesíti három kívánságomat. Visszadobom a hálát, á'mmeg aszongyá: ,,Te cigá! Há nágyon rendes vótá hozzám, teljesítem három kívánságodát!" Gondútám, jó lenne egy verdá! Há rágondulok, áztá ott egy Ferrári. Beülök, megyek házá. Nízem a házát. Jó lenne egy kastíly helette. Rágondulok, oszt ott egy kácsálábon forgó kástíly. Bemegyek, há látom áz ásszonyt. Rándá is, meg kövér is, jó lenne helette egy bombánő. Csák rágondulok, oszt mán ott is terem. Gondútám, visszamék az árányhálhoz, hogy meghálálom néki. Visszámegyek á folyópártrá, hogy: ,,Té árányhál! Hogy hálálhátnám ín ezt meg!" Áz árányhál gondúkodik, osztán aszongya: ,,Té cigá! Há tégy éngöm á mágádévá!" Há mikó csinálom, átváltozik egy nyócéves kislánnyá. Há' így törtínt ez, igen tisztelt bíróság...

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
110 milliárdos bukta - két éve vettük meg a Molt
  2013-07-10 10:25:37, szerda
 
  110 milliárdos bukta - két éve vettük meg a Molt
2013. július 9. kedd 06:34:59


Szinte napra pontosan két éve annak, hogy a magyar állam kifizette a Mol-részvények ellenértékét az orosz Surgutneftegaznak. Ennek apropóján az mfor.hu kiszámolta, mennyit is nyert vagy épp "bukott" az állam ezen az üzleten - persze mindez értékesítés hiányában nem realizált nyereség vagy veszteség.

2011. július 7-én - tehát majdnem pontosan két éve - utalta át az állam a Surgutneftegaz orosz vállalatnak a Mol-plakett 1,8 milliárd eurós ellenértékét, vagyis részvényenként 84,763 eurót, ami akkori árfolyamon 498,2 milliárd forintot jelentett - részvényenként 22 463 forintot. Ezzel a magyar állam 21,2 százalékos tulajdonrészre tett szert az energiaipari cégben a megvásárolt 22 179 488 darab részvénnyel. Ugyan még ebben az évben a magánnyugdíjpénztári vagyon beolvasztásával 2,4 százalékos tulajdonrészhez is hozzájutott - amit az Államadósság Kezelő Központ "kezel" -, sőt titokzatos módon év végén még 0,8 százalékra, mi most kizárólag az oroszoktól visszavett pakettre fókuszálunk. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az eredményül kapott veszteség nem realizált, hiszen nem értékesítették a részvényeket, így ez csak egy aktuális állapotot tükröz. Ráadásul a Mol-részvények értékváltozása mellett azok stratégiai szerepe pénzben nehezen lenne mérhető.
Nagyvállalatnál szeretne elhelyezkedni? Nézze meg a lehetőségeket!

A Mol árfolyamának hétfői záróértéke 16 600 forint volt, ami 26,1 százalékos leértékelődést jelent a két évvel ezelőtti árfolyamhoz képest. A részvényenkénti -5863 forintos eltérés a teljes pakettre vetítve 130 milliárdos árfolyamveszteséget jelentene, ha az állam eladta volna a papírokat. Így tehát az akkor 498,2 milliárdért megvásárolt csomagot hétfőn 368,2 milliárd forintért lehetett volna értékesíteni a piaci ár alapján számolva.

Ezzel szemben az állam tulajdonosként eddig 2011 óta 20,4 milliárd forintos osztalékot kapott a Mol-tól, hiszen a 2011-es és a 2012-es üzleti év után is részvényekénti 460 forintot fizettek ki a tulajdonosoknak.

Gyakorlatilag tehát ebben a pillanatban a Mol-papírok megvásárlása - kizárólag pénzügyi szempontból - még az osztalékot is figyelembe véve 110 milliárdos veszteséggel járt.

Több, mint két évvel ezelőtt...

Orbán Viktor miniszterelnök 2011. május 24-én jelentette be, hogy hazánk a Surgut-csomag visszavásárlásával "visszaszerezte a függetlenségét". A részvénycsomag ellenértékének kifizetésére, az ügylet teljes lezárására augusztusig lett volna határidő, ám a változást a szavazati jogokban már ekkor bejelentették, az árat pedig július 7-én át is utalták az orosz cég számára.
(eco.hu)

A Surgutneftegaz 2009 márciusában vette meg az OMW-től a szóban forgó részvénycsomagot 1,4 milliárd euróért, amit bő két évvel később a magyar állam 1,8 milliárdért (akkori árfolyamon közel 500 milliárd forintért) vett meg. Ez részvényenként 84,763 eurót (22 462 forintot) jelentett, ami az akkori piaci árhoz képest jelentős eltérést nem mutatott, hiszen a bejelentés előtt 23 310 forintos áron függesztették fel a kereskedést a részvényekkel, az előző napi záróár pedig 22 400 forint volt.

Székely Sarolta
mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/110_milliardos_bukta_volt_a_Mol_megvetele__meg_az_oszta lekkal_is.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőrséget a szivárogató, és nem a hivatali visszaélés ér
  2013-07-10 10:09:09, szerda
 
  A rendőrséget a szivárogató, és nem a hivatali visszaélés érdekli

Index

2013. július 10., szerda 09:21 |


Nyomozást indított a rendőrség Jávor Benedek független országgyűlési képviselő blogja miatt, amelyen áprilisban megjelent egy, a Zöldhatóság igazgatóasszonyának szennyesét kiteregető névtelen levél. A rendőrséget azonban nem az OKTVF vezetőségében elkövetett visszaélések, hanem a szivárogtató személye érdekli - írta a Népszabadság Online.

A belső forrásokra támaszkodó levél egyebek mellett Tolnainé Szatmári Katalin igazgatóasszony hamis doktori címére és szakirányú végzettségének a hiányára, a főfelügyelőség korrupció gyanús ügyeire és a hivatali ügymenet átpolitizálódására, lelassulására panaszkodott.

A Népszabadság szerint az ügyészségnek a levél nyomán hivatalból nyomozást kellett volna indítania, de ez nem történt meg. Az ombudsman és az adatvédelmi hatóság már vizsgálódik a feltételezett visszaélések ügyében, az igazságszolgáltatást azonban egyelőre csak az érdekli, ki lehetett az a hivatali alkalmazott, aki kiszivárogtatta a gyanús ügyeket.

A rendőrség az eljárásról levélben tájékoztatta Jávort. Ebből kiderült, rágalmazás megalapozott gyanújával indítottak nyomozást, hivatalosan ismeretlen tettes ellen.

http://index.hu/belfold/2013/07/10/a_rendorseget_a_szivarogato_es_nem_a_hivatali_ visszaeles_erdekli/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pajszerrel törette fel Papcsák saját helyettese irodáját?
  2013-07-10 10:07:11, szerda
 
 
Pajszerrel törette fel Papcsák saját helyettese irodáját?

spirk

2013. július 9., kedd 16:32 |


A XIV. kerületi önkormányzat épületében a napokban feltörték Ferdinándy István alpolgármester irodáját.

A bőrborítású ajtón még kedden is látszottak az erőszakos behatolás nyomai. A jelek szerint elképzelhető, hogy feszítővassal is próbálkoztak az ajtó kinyitásánál.
alpolgiajto 4451

Úgy tudjuk, hogy a péntekre időzített irodafeltörés előtt a hivatal dolgozóit hazaküldték.

Ferdinándyt korábban a kerület jegyzőjétől kapott levélből értesült arról, hogy a jegyzőnek szándékában áll behatolni az irodájába. Ezért a szabályokat betartva a jegyzőtől kért birtokvédelmet - a jegyző ellen. Az eljárást a jegyző összeférhetetlenség miatt áttetette egy másik kerületbe.

Telefonon elérük a szabadságát töltő Papcsák Ferencet, aki kijelentette, nem történt semmilyen behatolás, egyszerűen a hivatalban is szükség van nyári felújításokra. Az alpolgármester pedig nem adta le a kulcsot. Ferdinándynak egyébként másik irodába kell költöznie. Papcsák Ferenc elismerte, hogy helyettese már korábban birtokvédelmet kért irodájára, de azt szerinte elutasította az ügyben eljáró XVI. kerületi önkormányzat. "Az alpolgármester az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz is fordult azzal, hogy én diszkriminálom, de a panaszait ott is elutasították" - közölte az Indexszel Papcsák.

Papcsák és helyettese között akkor romlott meg a viszony, amikor a polgármester a képviselőtestület elé vitte a BVSC sporttelepének államtól való átvételét, a helyi fideszesek azonban nem támogatták a lerobbant ingatlanegyüttes átvételét. Papcsáknak kétszer kellett a testület elé vinnie az ügyet, hogy végül egyetlen szavazattal elfogadják. A csörte után Papcsák magához vonta az addig az oktatási ügyekért felelős Ferdinándy jogköreit.

Később az alpolgármesteri megbízatását is vissza akarta vonatni, de a képviselőtestület nem szavazta meg Papcsák előterjesztését.
frakiroda 4875

Az önkormányzat irodáinak ajtajaival korábban is voltak problémák. A polgármester 2010 végén lezáratta a fideszes frakcióirodát. Akkor is azért került lepecsételt plomba az ajtóra, mert ellentét alakult ki a képviselőcsoport és Papcsák között. A vitás ügyek miatt végül a fővárosi Fidesznek kellett kibékíteni a két felet.


http://index.hu/belfold/2013/07/09/pajszerrel_tortette_fel_a_papcsak_sajat_helyet tese_irodajat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Megalázó" az életfogytiglan - Strassburg szabadon engedheti
  2013-07-10 09:58:29, szerda
 
  Cigánybűnözés :: 2013-07-10. 09:28
"Megalázó" az életfogytiglan - Strassburg szabadon engedheti Szita Bence gyilkosait, még "kártérítést" is kaphatnak az adónkból

Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint "sérti" az emberi jogok védelméről szóló egyezmény 3. cikkelyét az olyan tényleges életfogytiglani büntetés, amely egyáltalán nem teszi lehetővé az ítélet valamikori felülvizsgálatát. A strassburgi bíróság ezt három brit gyilkos beadványa nyomán mondta ki. Egyikük a feleségét ölte meg, a második családja öt tagját, a harmadik pedig négy homokost. A tényleges életfogytiglani ítéletek Magyarországon hasonlóak, mint a briteknél, így például a tizenegy éves Szita Bence gyilkosai is nyerhetnének Strassburgban, ha panaszt emelnének ott "a büntetés megalázó voltára hivatkozva".
Zoom
Az emberi jogok védelméről szóló európai egyezmény harmadik pontja arról szól, hogy senkit sem lehet kínzásnak, vagy embertelen, megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni. Ha valakitől a szabadulás minden esélyét megvonják, az a strassburgi bírói nagytanács 16:1 arányban hozott döntése szerint "megalázó". Az egyik - feleségét halálosan megkéselő - panaszos ügyében a brit államot negyvenezer eurós kártérítésre és a perköltségek kifizetésére kötelezte a strassburgi bíróság, amely kimondta, hogy egy életfogytiglani ítélet esetén valamilyen felülvizsgálati esélyt adni kell, az viszont már nemzeti hatáskör, hogy mikor és milyen feltételekkel.
A brit kormány, élén David Cameron miniszterelnökkel élesen bírálta az ítéletet, a kormányfő szóvivője egyenesen kimondta: ha a konzervatívok győznek a következő választáson, megfontolják az emberi jogi egyezmény felmondását. A brit közvélemény rettenetesen frusztrálónak és nehezen érthetőnek fogja tartani a döntést - mondta a brit igazságügy-miniszter, egy tory képviselő pedig kijelentette: az ítélet Strassburg ,,betegesen elfogult erkölcsi iránytűjének" a bizonyítéka.
Magyarországon a július elsején hatályba lépett új büntetőtörvénykönyv (Btk.) indokolásában egyrészt osztja a strassburgi bíróság érveit, miszerint egy minimális reményt minden életfogytiglani büntetésnél meg kell adni. Másrészt a legsúlyosabb két esetben kimondottan megtiltja, hogy egy bíróság lehetővé tegye a felülvizsgálatot.
Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara büntetőjogász elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az emberi jogi bíróságon precedensjog van, tehát ha ugyanolyan panasszal ugyanazért fordul oda egy magyarországi elítélt, akkor a perben az állam csak veszíthet.
(ATV nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/114813/#ixzz2Yctx0Rqi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tőkésék számláján landolt a magyarországi árvízkárosultak pé
  2013-07-10 09:58:06, szerda
 
  Tőkésék számláján landolt a magyarországi árvízkárosultak pénze

A maszol.ro erdélyi portál kedden azt írta, hogy a Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT), illetve a Tőkéshez közel álló Reconstructio Egyesület folyószámlájára kerülnek azok a támogatások, amelyeket az erdélyi magyarok az OTP Bank Románia útján próbálnak eljuttatni a magyarországi árvízkárosultaknak.

A portálnak egy civil szervezet képviselője hívta fel a figyelmét arra, hogy az OTP egyik kolozsvári fiókjánál az EMNT számlaszámát adták meg az árvízkárosultak támogatására kolozsvári nyugdíjasoktól összegyűjtött 1000 lej (mintegy 70 ezer forint) átutalására. A panaszos a lapnak az átutalási bizonylatot is bemutatta. A maszol.ro újságírója által felajánlott támogatást a Tőkés Lászlóhoz közel álló Reconstructio Egyesület számlájára utalták át egy kolozsvári OTP-fiókban.

Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke a maszol.ro-nak elmondta: korábban a magyarországiakon segítő önkénteseik egy felhívásukban felajánlották az EMNT számláját azoknak az erdélyieknek, akik adományokkal akarnak segíteni az árvízkárosultakon. A pénzt Dunabogdányba és Visegrádra szeretnék eljuttatni, ez ugyanis az a két magyarországi település, ahol az EMNT önkéntesei dolgoztak. ,,A számla felajánlásában volt gazdasági ráció is, mert ha az adományozók egyenként kisebb összegeket kívánnak utalni, akkor jóval többe kerül" - magyarázta. Sándor Krisztina leszögezte az adományokat napokon belül összesítik, és eljuttatják a károsultakhoz.

Az ügyvezető elnök tudomása szerint nem született egyezség az EMNT és az OTP között az árvízkárosultak támogatásáról, ő sem tudta, miért az EMNT bankszámláját ajánlották a kolozsvári bankfiókban. Diósi László, az OTP Bank Románia vezérigazgatója szerint semmilyen civil vagy politikai szervezettel nem egyeztek meg arról, hogy hozzájuk irányítják az esetleges adományokat. ,,Ez valami helyi gerillaakció lehet" - mondta a maszol.ro-nak az igazgató, aki szerint banki titkot sértett az a beosztottja, aki az EMNT és a Reconstructio Egyesület bankszámlaszámát megadta az adománnyal betérő személyeknek. Az igazgató azt ígérte, utánanéz, mi történhetett a bank kolozsvári fiókjainál









Tőkkésnél gyüjtik a pénzt a 2014-es választási kampányra. Újabb bizonyíték a fideszes intézményes rablásra...
sztyopa | 2013. július 10. | 08:50:45

haris
Te nagyon nagy fidesz fertőzőbetegsébe szenvedsz mutasd meg magad orvosnak
Imátkozz dakota istenedhez,mert a következő választások veresége után diktátorotok,gutaütést fog kapni ti fajtátok meg tökös laci és a többi mocskos fideszes-kdmp.csuhás fénykora lejárt örökre.El jön az igazság pillanata vagy a börtön vagy a szociális temetés ugy hogy most vegyél ásot,lapátot mert jövő tavaszal hiánycik lesz,láttam witner banyát egy tuattal vett.
qrbanya | 2013. július 10. | 08:43:57

berci2010 | 2013. július 10. | 07:45:26
Én azt olvastam itt a NOL-on, hogy kurmányunk múzeumot épittet a károsultak számára.
berci2010 | 2013. július 10. | 07:45:26

Tudja valaki, hogy mi van az iszapkárosultak pénzével? Tényleg kíváncsi vagyok, mert én is adtam a nyugdíjamból egy szerény összeget.Állítólag, még mindig nem kaptak az összegyűjtött pénzből. Ez igaz?
Nezvál Béla | 2013. július 10. | 06:56:44

Na, majd Ők elosztják, sajátos szempontok alapján; onnan ide.
Lehet, hogy vittek már eleget ???
qrbanya | 2013. július 10. | 05:06:32

haris!

Ahhoz, hogy erről a hirről valakinek a GYÚCSÁNY ugorjon be, nagyfokú aberráltság szükséges.
De mi közöm nekem a te bajaidhoz-gondjaidhoz?
Fogadd meg Bravehart tanácsát és menj innen a cimboráidhoz!
golobis | 2013. július 9. | 23:45:01

Nem meglepo ! haris ! menni kene , menni kene .....el innen az MN-hez, ott biztos tart karokkal fogadnak ! Itt nem utod meg a szinvonalat !
Bravehart | 2013. július 9. | 23:40:16

orbán nevű dakota bevándorló a román rokonokat tömi a magyar lakosság adóforintjaival

ebből is látszik, hogy igazi hungarofób,
mint a fideSSnyik belső ázsiai kommentspicli hívei

1 év múlva mennek orkbán apjukkal a börtönbe, ahová valók

a fideSS a gyűlölködés őrültje

http://nepszava.com/2013/06/velemeny/para-kovacs-imre-tobb-drogot-az-ivovizbe.htm l

http://most.444.hu/2013/07/09/kip-kop-na-kinek-a-kezedbe-kerul-az-unios-penzoszta s/
haris | 2013. július 9. | 22:38:55

nagyanyoka!
Gyurcsány nagy barátja az amnézia, mert attól kezdve, hogy nem ismerte fel Cusit, nem emlékezett arra, hogy ki adott utasítást a Kaszinó kiemelt beruházásként kezelésére és hogy melyik polcra rakta a diplomadolgozatát, mindennel nagy szerencséje volt! Ha csak olyan a memóriája, mint egy 42 IQ-val rendelkező tarhonyatermesztőnek, már régen börtönben ülne! Mindig csodáltam, hogy egyáltalán hazatalál...
nablakarát | 2013. július 9. | 22:37:00

"Tőkésék számláján landolt a magyarországi árvízkárosultak pénze"

Tőkés a leggyűlöltebb román!
nagyanyoka | 2013. július 9. | 22:24:25

haris | 2013. július 9. | 20:55:21

,,A ballib oldal azonos környezetben szocializálódott, mert mindenről a lopás jut eszükbe. Majd néhány nap múlva megjelenik egy kis hír, hogy ez a hír nem igaz, de az igazi elvtársak még évekig példálóznak vele, mint a 23 millió bevándorolt románnal..."

Lefordítom:

A fideszhivő oldal azonos környezetben szocializálódott, mert mindenről a lopás jut eszükbe. Majd néhány nap múlva megjelenik egy kis hír, hogy ez a hír nem igaz, de az igazi elvtársak még évekig példálóznak vele, mint Gyurcsány bűnösségével a Kaszinó ügyben.
haris | 2013. július 9. | 22:21:04

janbo
Talán itt lenne az idő, így utólag is elolvasni Debreczeni Gyurcsányról írt könyvében, hogy miért tekint teljes joggal hülyének benneteket felkent vezetőtök! Tudta, hogy ti elhiszitek! Pontosítva: nem nekünk szánta a hazugságot, hanem saját támogatóinak! Van mire büszkének lennetek!
janbo | 2013. július 9. | 22:02:48

haris | 2013. július 9. | 20:55:21
Talán itt lenne az idő, így utólag is elolvasni az Orbán -Nastase paktumot, melyben minden, azaz minden romág állampolgárt megillet a kedvezményes munkavállalás joga Magyarországon ! Vagy erre a részre nem tértek ki az agymosodátokban?
zoltzo | 2013. július 9. | 21:32:11

"Pofám leszakad. És ezt is megússzák, pedig ez is lopás, kimagyarázhatatlan. Én is hiába mondom, hogy orbán bűnoző"

Miért gyurcsány ás bajnai is megúszta! "Na és"(horn gyuszi)
gajdar | 2013. július 9. | 21:26:49

Szégyen !!!!!!!!!!!!!!!!4

Szavazat vásárlásra használni az árvízkárosultaknak gyűjtött pénzt odaadni egy kurvapecérnek ? Még egyszer SZÉGYEN !
propatria | 2013. július 9. | 21:05:52

haris | 2013. július 9. | 20:55:21

A másik meg az, hogy teljesen mindegy, hogy bevándorol-e vagy otthon marad valaki, ha van bátorsága Magyarországon szavazni, miközben az adót nem itt fizeti, a megválasztottak ostoba intézkedéseit sem ő szenvedi meg, hanem mi.

Gyurcsány ott követte el a hibát, hogy nem ezzel érvelt.
corvin | 2013. július 9. | 21:02:31

haris!

Talán el kéne olvasni a cikket, aztán véleményezni. Neked is tudnod kell, hogy az igazi elvtársak (idézet tőled) a fityesz-kdnp soraiban ülnek, te is fel tudod sorolni őket.
propatria | 2013. július 9. | 21:01:36

haris | 2013. július 9. | 20:55:21

Nézz már utána Tőkés ügyleteinek, fia cégének és hasonlóknak!
Vajon miért nem tekintik az erdélyi magyarok hiteles vezetőnek, forradalmi múlt ide vagy oda?
Aztán beszélhetsz liberálisokról és/vagy baloldaliakról, de nem róluk szólt a cikk. A helyreigazítások és elvesztett sajtóperek pedig a Magyar Nemzetnél szokásosak.
haris | 2013. július 9. | 20:55:21

A ballib oldal azonos környezetben szocializálódott, mert mindenről a lopás jut eszükbe. Majd néhány nap múlva megjelenik egy kis hír, hogy ez a hír nem igaz, de az igazi elvtársak még évekig példálóznak vele, mint a 23 millió bevándorolt románnal...
wizes4 | 2013. július 9. | 20:28:15

a tökös meg elqrvázza.

vasa | 2013. július 9. | 20:27:46

Ez meg már megint micsoda?!!Hol vannak az aljasság határai?Tetü fideszesek,elvetemült férgek!
latyek | 2013. július 9. | 20:25:32

Istenem!?
latyek | 2013. július 9. | 20:24:44

Istenem!?
corvin | 2013. július 9. | 20:19:55

Pofám leszakad. És ezt is megússzák, pedig ez is lopás, kimagyarázhatatlan. Én is hiába mondom, hogy orbán bűnöző.
VB1990 | 2013. július 9. | 20:16:58

Van, aki meglepődött?
Valika | 2013. július 9. | 20:11:47

Nem...nem, ezt nem hiszem, ez már túlzás !!!
kalamáris | 2013. július 9. | 19:57:47

A vörösiszap áldozatainak gyűjtött pénz ellopása után hülye az, aki állami számlára fizet be segélyadományt. Csak civil adománygyűjtőknek szabad adni, és csak akkor, ha évtizedes hiteles múltjuk van.
kolozsi | 2013. július 9. | 19:54:31

Van valaki aki úgy tudta, hogy az EMNT nem fideszes fiókszervezet?
pipitér | 2013. július 9. | 19:50:32

A feneketlen bőségszaru ! Politikusi fekete lyuk !
A Tökös, /bocs/ Tőkés, választási kampányát a fideszes esztergomi városvezetés 1 000 000 Ft-tal támogatta. Ki tudja, milyen pénzek, hol landolhatnak ?
1fószer | 2013. július 9. | 19:49:45

Tanultak a vörösiszap történetből.Ilyen egyszerű.
higgadt | 2013. július 9. | 19:49:09

Ráfér erre a derék emberre, aki szégyentelenül egyházi mivoltával szélhámoskodik, a pénz. Miből finanszírozná sokat sejtető magánügyeit?
gétébé | 2013. július 9. | 19:36:51

Mutyi!
Milyen érdekes, véletlenül, éppen annál a rettenetes csuhásnál kötött ki a lé! Nem másnál, éppen és véletlenül, hanem annál a g.zembernél.
Ajjaj!
És majd kinyomozzák.....
Pasinszki | 2013. július 9. | 19:35:52

A politikusi foglalkozás szépségei közé tartozik, hogy lehet más pénzével jótékonykodni, meg lehet más nemi szervével verni a csalánt.
Van politikus, aki él ezekkel a lehetőségekkel, van, aki nem. Van választó, aki bünteti az első fajta politikust, van aki nem, hanem isteníti.

http://nol.hu/kulfold/tokesek_szamlajan_landolt_a_magyarorszagi_arvizkarosultak_p enze
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmadik világbéli állapotok Budapest szívében
  2013-07-10 09:42:18, szerda
 
  Harmadik világbéli állapotok Budapest szívében
2013, július 10 - 08:18

Amióta az erzsébetvárosi Kürt utcában megnyitott a Menhely Alapítvány által üzemeltetett hajléktalanokat segítő iroda, élhetetlenné vált a környék. Az utcát ellepték a hajléktalanok, akik életvitelszerűen élnek a kapualjakban, szélfogó előterekben. Itt esznek, isznak, alszanak, éjszakánként csoportosan italoznak és hangoskodnak. A folyóügyeiket is az utcán végzik el - számolt be a tarthatatlan állapotokról portálunknak Stummer János, VII. kerületi jobbikos önkormányzati képviselő.

Az ügyben az itt élők közül többen és többször kértek már segítséget az illetékes hatóságoktól, azonban az eddig általuk kért (Kerületi Jegyző, Erzsébetvárosi Rendőrkapitányság és Közterület-felügyelet, Ombudsmani Hivatal) intézkedései nem szüntették meg a jelenleg is fennálló a középkori Pest-Buda mindennapjait idéző állapotokat - hangsúlyozta a politikus.

Kürt utca hajléktalanok

A BM irodaház előtt heverésző hajléktalanok

A kialakult helyzet különös pikantériája, hogy a hajléktalanok a Kürt utca 6. szám alatt található BM irodaház szélfogó előterében heverésznek. Miután távoztak a rendőrség dolgozói, kezdődik a ,,dínom-dánom".

A probléma súlyosságára jellemző, hogy a helyiek közül többen már név szerint ismerik az itt tanyázó hajléktalanokat. Stummer János szerint a hétvégék és a munkaszüneti napok a legrosszabbak, ilyenkor folyamatosan itt dorbézolnak a guberálók. Jelenlétüket, eldobált műanyag italos palackok, ételmaradványok, csomagoló anyagok, továbbá vizelet foltok és emberi ürülék kupacok jelzik. Többen felszólították már az utcán lebzselő hajléktalanokat, hogy fejezzék be jogsértő és az itt élők mindennapjait megkeserítő tevékenységüket. A válasz rövid és tömör volt: ,,Miénk az utca, azt csinálunk, amit akarunk"!

Kürt utca hajléktalanok

Már túl az első italozáson

A politikus kitért arra, hogy a vizelet és emberi ürülék szagtól, továbbá a lakásokba berepülő fertőzést hordozó rovaroktól, nem tudják az itt lakók az ablakokat kinyitni. Ez különösen súlyosan érint több itt élő, légzőszervi betegségben szenvedő idős, fekvőbeteg embert.

odapiszkítva

Mindennapi látvány...

Sajnos a gépi járdamosás csak tüneti kezelést jelent, ugyanis a hajléktalanok szinte azonnal összepiszkítják az utcát. A közterületet hétköznap takarító utcaseprő pedig nem szedi fel az emberi és állati ürüléket, mert állítása szerint nem kötelessége. A fertőzések megelőzése érdekében, végső kétségbeesésükben az itt lakók végzik folyamatosan a járdák tisztítását és a fertőtlenítést.

A hatóságok tehetetlenek

A kerületi rendőrkapitányságnak ugyan tudomása van a Kürt utca környékén történtekről, az elmúlt években számtalanszor értesítették őket telefonon a rendbontásokról az itt élők, az utóbbi időben azonban már az is előfordult, hogy egyáltalán nem intézkedtek - tette hozzá a képviselő.

Bár az utcában működik térfigyelő rendszer, de ennek jótékony hatását az itt élők nemigen érzékelik. Eddig még sosem fordult elő, hogy a szabálysértések megszüntetésére az illetékes rendőrhatóság, vagy a Közterület-felügyelet magától azonnal és hathatósan intézkedett volna.

odapiszkítva

WC-nek használ pinceajtó

Stummer János azt is egészen elképesztőnek tartja, hogy az idetévedő külföldi turisták harmadik világbéli állapotokkal találkozhatnak 2013-ban fővárosunk szívében: ,,Lassan három éve vagyok önkormányzati képviselője Erzsébetvárosnak. Amikor 2010 őszén átvettem megbízásom azt gondoltam, itt Budapest belvárosában nem kell majd nap mint nap olyan állapotokkal szembesülnöm, mint a Jobbik más, jellemzően Kelet-Magyarországon dolgozó képviselőinek. Bár tudtam és láttam, hogy itt az ország szívében is nagyon komoly problémák vannak a közbiztonsággal, azt azért mégsem gondoltam volna, hogy itt sem telik majd el jóformán nap anélkül, hogy elkeseredett és megfélemlített emberek ne keresnének meg bennünket, sokszor végső elkeseredésükben. Budapest belvárosának végre valódi rendteremtésre, közbiztonságra és köztisztaságra, nem pedig évről-évre javuló állapotokat hazudó bűnüldözési statisztikákra lenne szüksége."

Rács a Wesselényi utcában

Jobbikos nyomásra kihelyezett, a hajléktalanok tanyázását megakadályozó korlát a Wesselényi utcában: útban a megoldás felé

JF

alfahir.hu


http://alfahir.hu/harmadik_vilagbeli_allapotok_budapest_sziveben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még két generációnak van élet a Földön
  2013-07-10 09:37:29, szerda
 
 
Még két generációnak van élet a Földön


Ha úgy folyik tovább a gazdálkodás, ahogy most, még két generációnak van élet a Földön - nem kevesebbet állítanak a szakemberek.

A Vasi Skanzen nem csak a népi építészeti emlékeket őrzi, hanem a népi élővilágot, a hagyományos gazdálkodás módszereit is. Dr. Balogh Lajos botanikus úgy fogalmaz: mindezzel szervesen kapcsolódik az a gondolkodásmód, amely az embert visszatéríti az ökológiai szemlélethez, a természettel való harmonikus együttéléshez.

A Vasi Skanzen népi élővilágismereti fejlesztési programjába illeszkedett dr. Roszik Péter Bioszerek és biomódszerek a vegyszerek ígéretes alternatívái című előadása, amelyben az ökológiai gazdálkodás elveiről beszélt, valamint arról, miért nélkülözhetetlen a biogazdálkodás elterjesztése. Amint mondta: nem az az élelmiszer, amit a gyomorba szánnak, hanem ami oda való.

Minden embert megilletnének a biológiai létezés alapjai: a tiszta levegő, az iható víz, a megfelelő mennyiségű és minőségű élelem, az élhető környezet erről beszélt dr. Roszik Péter a Savaria Múzeumban. Az előadó a Nyugat-Dunántúli Biokultúra Egyesület elnöke (2012-ig a Győr megyei agrár kamara elnöke volt), aki Győrújbarátról érkezett. Maga is biogazdálkodást folytat 1987 óta.

Hangsúlyozta: az élő humuszos föld a legfontosabb, a vegyszermentes, génmódosítás nélküli termelés. Ha úgy folyik tovább a gazdálkodás, ahogy most, még két generációnak van élet a Földön, nekünk és a gyerekeinknek. Biztos, hogy változtatni kell. A jövőbe pillantva Eisteint idézte, aki úgy vélte, négy éve van hátra az emberiségnek, ha eltűnnek a méhek. (Az Agora - Savaria moziban most vetítették A méhek világa című filmet, amely arról szól, hogy az elmúlt évek során méhek milliói tűntek el látszólag megmagyarázhatatlan okból. A méhek fogyása óriási hatással van az ember táplálkozására, hiszen az élelmiszerek több mint harmada függ a méhek tevékenységétől.)

Dr. Roszik Péter elmondta: az ökológiai gazdálkodás négy elv alapján működtethető.

Az 1. a környezet megóvásának elve, a sokféleség megőrzése, az alkalmazkodás. (Miközben az egyirányú ipari mezőgazdaság ma csak néhány növényt termeszt. A talajokat műtrágyázzák, a humuszos föld eltűnik.)

A 2. a méltányosság elve minden kapcsolatban, a jövő generációk felé is. Úgy használni a Földet, hogy maradjon életlehetőség.

A 3. a gondosság elve a felelősség, az óvatosság.

A 4. az egészség elve talajé, növényé, állaté, emberé, a Földé. Nagyon pontosan lehet tudni, hogy mi bio. Semmi félreértés nem lehet, a gazdák által is ismert törvények (834/2007, 889/2008, 1235/2008) ezt pontosan szabályozzák. Ahhoz, hogy valaki Európában bionatúr terméket adhasson el, egy ellenőrzési rendszerben kell benne lennie, ezt a kontrollt végzi a Bionatúr Hungária, amely bionatúr termék tanúsítványt bocsát ki.

Miért nélkülözhetetlen a biogazdálkodás elterjesztése? Az előadó képeket vetített: milyen egy ipari gazdálkodásban tartott hat hetes tojótyúk nem csak világít a csontja a sötétben, annyira megtömik foszforral, de mindössze fele akkora, mint egy levágásra szánható, legalább 81 napos biocsirke. A növényvédő szerek használatáról elmondta: 2005-2010 között az EU-ban 200 szert vontak vissza, mert az egészségre károsnak találták. (Amíg használták, addig is káros volt.)

Nem a paraszt hibás, aki a szereket alkalmazta, hanem akik e szerekre az engedélyt kiadták. 2010-ben egyetlen almában 43 féle vegyszermaradékot találtak. A szója, kukorica-, repcetermelésben gyakori a génmódosítás, amelynek az eredménye majd a 3-4. generációnál tűnik ki. Szigorú ellenőrzés szükséges, hogy ne kerülhessenek génmódosított termékek az asztalra. Negyven év alatt eltűnt a kukorica tápanyagtartalmának 81 százaléka, ugyanez a káposztánál 35 százalék.

Roszik Péter felhívta a figyelmet: az EU-s élelmiszer-jog szerint élelmiszer az, amit a gyomorba szánnak. Nem azt mondják, hogy ami oda való, hanem amivel megetetnek. A biogazdálkodásban tilos műtrágyát alkalmazni. A nitrogént természetes rendszerek is szolgáltatják: mikrobiológiai trágyázószerek, bio- és nem iparszerűen tartott állatok trágyája, ezek komposztjai, gilisztahumusz, guano, alginit (tengeri alga üledék Gércén és Vázsonyban bányásszák).

A bio növényvédelem főleg megelőzésre épül. A megelőzésnek is gazdag eszköztára van. A facéliák beültetése szántóföldi növények közé a legjobb talajfertőtlenítő, hiszen a facélia gyökere ciánt termel, és ez gyéríti a talajban lakó kártevőket. A virágos növény (például Fátyolka) társítása azért fontos, mert begyűjti a káros rovarokat. Virágszegélyt is lehet kialakítani. Lényeges a vetésváltás, a fajtaválasztás. Van például olyan burgonyafajta, amit nem szeretnek a krumplibogarak. Vannak hasznos baktériumok és hasznos gombák. A régi öregek is tudták, ha a Csillagfüvet beszántják, utána egészséges lesz a krumpli.

Merklin Tímea

Forrás: http://vaol.hu/hirek/ami-a-gyomorba-valo-1544785
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ájfon occsóér" - cigánybűnözők próbálják átverni a naivakat
  2013-07-10 07:40:25, szerda
 
  2013-07-09. 21:40
"Ájfon occsóér" - cigánybűnözők próbálják átverni a naivakat és a turistákat a Váci utcán

Olvasónk írja:
A mai napon a Váci utca felé vitt dolgom, ráadásul hátizsák és fényképezőgép is volt nálam, így minden joggal tűnhettem turistának. Kb. 5 perc után le is szólított egy "szimpatikus" fiatalember, hogy: "Főnökúr, van ájfon eladó occsóér, legújabb, csak százezer, de önnek csak nyócvan!"
A portékája már messziről nézve is hamis volt, persze ezt szóvá tettem, de ő váltig bizonygatta annak eredetiségét. Mikor látta, hogy nem vagyok palimadár, elsomfordált. Persze egyből kiszúrt egy külföldit, óbégatott is neki, hogy "Csíp ájfon" azaz olcsó ájfon, odamentem hozzá, és elküldtem a búsba.
A turista hálás volt (amerikai, őszes hajú, középkorú úr), és mondta, hogy náluk is sok a probléma a cigányokkal, a hírekben sokszor elhangzik a gypsy crime (cigánybűnözés). Mesélt arról, hogy náluk főleg zsebtolvajlás, kifosztás, trükkös lopás van a számlájukon, plusz a pofátlanabbak azt csinálják, hogy színleg megállapodnak egy ház tulajdonosával, hogy pl. kicserélik az ereszcsatornákat vadiújra, mondjuk 200 dollárért plusz a régiért. És tényleg ki is száll egy brigád, elvégzik a munkát, és mikor a tulaj fizetné a 200 dolcsit, hirtelen megnő a számla: már 4000 dollárt követelnek, mondván: 200 dollár per 2 méter!
És persze ilyenkor odagyűlik a brigád, fenyegetőleg lépnek fel, a háztulajdonosok nagy része fizet. Ilyen és ehhez hasonló történeteket adnak le a tévében náluk, hogy mire ügyeljenek, ha cigányokkal üzletelnek. De állítása szerint nyogodtan nézzek körül a Youtube-on.
10 percig beszélgettünk, megállapítottuk, hogy mindketten rasszisták vagyunk, és eme felismerés örömével el is búcsúztunk egymástól.
Folytattam utamat, majd újra belefutottam a már megismert hamis iphone-t áruló "nem hiába születettbe". De ekkor már egy háromfős társasággal volt, mindhárom kezében ott figyelt 1-1 hamis készülék. Sőt az egyik srácnál a nadrágjára fűzött láncon egy pillangókés is himbálózott.
Odamentem melléjük, és készítettem róluk egy fényképet, hátha jó lesz még valamire. Persze utána egyből próbáltak belém kötni - "mit fotózol, magyarg.ci!" -, de amikor felmérték, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban, sem testileg, sem értelmileg, eloldalogtak. Hívhattam volna rendőrt, pl. a pillangókés okán, de mire odaérnek, ezek már árkon-bokron túl vannak.
Zoom
Miért írtam le mindezeket? Nem tudom, az élmény még friss, viszont nem egyértelműen negatív. Volt részem egy jóízű beszélgetésben egy külföldivel, kölcsönösen meggyőződtünk arról, hogy a fene nagy liberalizmus sosem a többség, a kisemberek javát szolgálja. Volt részem egy kis verbális cigófenyítésben, ebben a rekkenő hőségben nem is vágyhat az ember többre :)
(Misimókus)

További részletek: http://kuruc.info/r/35/114805/#ixzz2YcOnbvIu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 7234
  • e Hónap: 18345
  • e Év: 171841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.