Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Lekváros bukta
  2013-07-13 10:32:29, szombat
 
  Lekváros bukta
Hozzávalók:
• 55 dkg liszt
• 2,5 dl tej
• 2,5 dkg élesztő
• 1 ek méz
• 5 ek cukor
• 1 tojás
• 7 dkg olvasztott vaj/ Rama kb 2 dkg a tetejére
• csipet só
• tölteléknek lekvár, de tölthetjük akár nutellával is
elkészítése:
1. A tejet meglangyosítjuk, és egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet, mézet, cukrot, tojást egy tálba tesszük, a felfuttatott élesztővel elkeverjük a vajat, és a többi hozzávalóhoz öntjük. Ezeket simára keverjük és dagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük (csukott ajtajú sütőben szoktam).
3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk újra, és nagyjából 1cm vastagra nyújtjuk ki a sodrófával, 12 darabra vágjuk, majd minden darabot megtöltünk bőségesen, feltekerjük, és a két oldalát összetapasztjuk.
4. Megkenjük a tetejét egy kis olvasztott vajjal, és vágással, vagyis illesztéssel lefelé egy tepsibe sorba belerakjuk, majd letakarva kelesztjük még kb. 30 percet, míg kissé összekelnek.
5. Végül megsütjük, de betehetjük a még hideg sütőbe is, és amíg az felmelegszik, a bukták pont jól összekelnek. Sütés után porcukorral meghintjük és tálaljuk, nagyjából néhány perc alatt elfogy az egész.

 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Lecsó római tálban
  2013-07-13 10:27:10, szombat
 
  Lecsó római tálban
HOZZÁVALÓK:

- 1 kg zöldpaprika
- 4 paradicsom
- 15 dkg tarhonya
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 pár virsli
- 1 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
ELKÉSZÍTÉS:

A római tálat a fedelével együtt kb. fél órára vízbe áztatjuk. A paprikát felszeleteljük, a paradicsom héját lehúzzuk, majd karikákra vágjuk, a virslit felaprítjuk. A tarhonyát az olajban barnáspirosra sütjük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát, a paprikát, a paradicsomot és a virslit. Zúzott fokhagymával, apróra vágott hagymával ízesítjük, és a cserépedénybe öntjük. A tejfölt 4 dl vízzel elkeverjük, megsózzuk, borsozzuk, és a tálban lévő alapanyagokra öntjük. Lefedjük, és sütőben lassú fokozaton kb. 70 percig sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Egészségedre!
  2013-07-13 07:47:33, szombat
 
 

 
 
1 komment , kategória:  NYÁR  
Nincs olyan törvény
  2013-07-13 07:46:25, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Legyek bár vendég a hazámban
  2013-07-13 07:45:01, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  HAZÁM  
Csoki fürdő
  2013-07-13 07:42:53, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
A jó tanács
  2013-07-13 07:41:26, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 6128 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 480
  • e Hét: 3200
  • e Hónap: 22173
  • e Év: 251110
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.