Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Nagyobb ütemben adósítja el az országot Orbán, mint az előző
  2013-07-18 20:26:31, csütörtök
 
  Nagyobb ütemben adósítja el az országot Orbán, mint az előző kormányok?
Posted on 2013/07/11 by Nifadmin


Az ember általában azt szereti, hogyha igaza van, mert akkor ütögetheti a mellét, hogy lám-lám, én megmondtam. Ezúton tudatom a kedves Olvasóval, hogy igazunk volt. Ezúttal azonban nincs ok az örömre, mert azzal, hogy igazunk volt az országunk csak rosszabb helyzetbe került. Miről is van szó? Szó szerint közöljük az MNB adatait az államadósságra vonatkozó júniusban kiadott közleményét:

,,Az MNB adatai szerint március végén a GDP arányos államadósság 82,4 százalékot ért el. Az adósságállományt 480 milliárd forinttal a nettó adósságfelvétel, 470 milliárddal pedig a forint leértékelődése növelte."

Mi történt tehát? Immáron nemcsak a nominális, azaz számszerű államadósság van soha nem látott magasságban, amit már több hónapja megírtunk. A számszerű adósság immáron 23000 milliárd forint a 2010-es 20000 milliárddal szemben. Erre mindig azt a választ adták a Matolcsyt és a kormány politikáját támogatók, hogy nem a számszerűsített adatot kell nézni az államadósságnál, hanem a GDP-hez viszonyított arányt. Nos, ez a szám is tragikus eredményt mutat ezúttal, mint ahogy a Matolcsy vezette MNB közleményből kiderül.

GDP-hez viszonyított államadósság immár magasabb, mint a szocialista kormányok alatt volt. Mindez ráadásul úgy, hogy a magyar kormánynak egyetlen egy célja, melynek minden mást alárendel, az államadósság elleni harc. 3 éve semmi sem fontos, csak és kizárólag az államadósság csökkentése. Orbán még azt is kijelentette, inkább legyünk szegények, de függetlenek. Az adósság csökkentése érdekében vetett ki több, mint ötven fajta új adót a kormány és emelte a meglévőket drasztikus mértékben. Állítólag az adósságcsökkentés miatt bocsátott el a közszférából tízezreket. Állítólag az adósságcsökkentés miatt nem emelkedett évek óta a közalkalmazottak bére, kerültek fizetésképtelenség szélére a kórházak és csökkent minden állami intézmény finanszírozása. Állítólag az adósságcsökkentés miatt vezetett be a kormány olyan mértékű megszorító csomagokat, melyek a Bokros csomagnak többszöröse, a Gyurcsány csomagnak meg több tízszerese.
A sokat szidott Bokros csomag csak gyerekmese volt a mostani megszorításokhoz képest.

A sokat szidott Bokros csomag csak gyerekmese volt a mostani megszorításokhoz képest.

És miközben az emberek a szegénység szélére sodródtak, sokan nyomorognak, kiderül, hogy mindez miért. Az adósság nemhogy csökkent, hanem egyenesen növekszik! Ráadásul mindezt úgy, hogy közben a kormány lenyúlta a háromezer milliárd forintnyi magány-nyugdíjpénztári vagyont, mely intézkedés nélkül az államadósság a GDP-hez viszonyítva már 90% felett járna. A fenti MNB közlemény pár sorban a média eldugott zugaiban volt olvasható. Természetesen a kormány által pórázon tartott közszolgálati adók meg sem említették a hírt. A kereskedelmi csatornák is csak marginálisan hozták, félve attól, hogyha nagyobb teret engednek a gondolatnak, akkor még nagyobb adókat vetnek ki rájuk büntetésből. Sajnos elkeseredetten állapítjuk meg, hogy igazunk volt és kénytelenek vagyunk újabb negatív előrejelzést kiadni. Az Orbán Viktor vezette magyar kormány egyszerűen nem hajlandó a legelemibb gazdaságpolitikai összefüggéseket figyelembe venni. Olyan oktondi és elfuserált ködből és holdvilágból varázsolt politikát folytat, aminek az eredménye nem lehet más, mint az összeomlás. Olyan emberre hasonlít a magyar kormányzat, aki a száznegyven kilójával ül a fotelben, issza a sört, két pofára eszi a szalonnás szendvicset és közben nézi az atlétika versenyt a TV-ben és azt várja, hogy mivel sportot néz, le fog fogyni. Az ilyen embert elmebetegnek hívjuk. Sajnos nem tudjuk más jelzővel illetni a kormány gazdaságpolitikáját, mint elmebetegség. Miért mondjuk mindezt?

Hát azért, mert ép ésszel nem lehet megmagyarázni, hogy miképpen gondolhatja azt a kormányzat, hogy csökkenti a GDP arányos államadósságot, miközben minden egyes lépésével azon van, hogy a magyar GDP ne növekedhessen. Gyorsan ismételjük át miből áll össze egy ország GDP-je.

Első, a beruházások. A beruházások az Orbán kormány alatt gyakorlatilag megszűntek. Mi az oka ennek? Három dolog miatt nem ruháznak be a befektetők. Az első, nincs hova, a második, nincs miből, a harmadik, nincs miért. Nálunk sajnos a legsúlyosabb, a harmadik lehetőség áll fenn, hogy nincs miért. Ki az a hülye ugyanis, aki azért ruház be, hogy utána adókkal elvegyék a nyereségét, netán államosítsák a cégét?
A GDP második összetevője a belső fogyasztás, amit kormányunk az elmúlt három évben a mélybe lökött azzal, hogy drasztikus megszorító csomagot vezetett be és ezáltal a gazdaságból kiszívta a pénzt, ezzel szegényebbé téve a vállalkozásokat és az állampolgárokat. Az embereknek nincs pénzük, sokan szűkölködnek és nyomorognak. Ezen a területen sem várható érdemi változás, hiszen pénz csak a beruházások által kerülhet vissza a gazdaságba, amik ugyebár nincsenek.

Bajnai leteszi a kecskeméti Mercedes gyár alapkövét. Ha az előző kormányok nem csábítják ide a Mercedes beruházást, ma 2%-kal kevesebb lenne a GDP. Ez is az elmúlt 8 évben történt és nem most! Az elmúlt 3 évben semmilyen olyan beruházás nem valósult meg a stadionépítéseken kívül, amit ez a mostani kormány intézett.

A GDP harmadik összetevője az export. Még ez az ág teljesít a legjobban, ennek köszönhető, hogy nem omlott még össze a rendszer. De belegondolni is rossz, hogy mi lenne, ha az előző kormány nem hozta volna ide a Mercedest, amely önmagában 2%-kal járul hozzá a magyar GDP-hez. Ha ez sem lenne, a magánnyugdíjpénztár nélkül már 100%-os lenne az államadósság. Az exporton sem tud azonban a kormány jelentősen lendíteni, hiszen a forintot nem tudja leértékelni, mert abban az esetben két dolog történne. Az államadósság 100-120%-ra nőne, valamint minden devizahiteles bedőlne. A teljesen dilettáns gazdaságpolitikai elképzelések egy olyan csapdahelyzetbe szorították az országot, melyből a jelenlegi elképzelések mentén nincs kilábalási lehetőség. A kormány nem engedheti meg politikai okokból az államadósság növekedését, hiszen már így is rendkívül kellemetlen számára, hogy növekszik az, aminek a csökkentéséért mindent beáldoz! Ráadásul, egy exportösztönző csomaggal a duplájára is nőhet. Így gyakorlatilag a GDP növekedésének egyik lehetősége sincs meg. Kimondhatjuk tehát, hogy számottevő GDP növekedés nem tud létrejönni, sőt olyan szintre süllyedt a magyar gazdaság, aminél lejjebb már nincsen, tehát gyakorlatilag a földön vagyunk és 1-1,5%-os visszapattanások, kvázi emelkedések lehetnek, de bárki, aki azt hiszi, hogy ez érdemileg hat az ország jövőjére óriási tévedésben van. Itt masszív 5-6%-os emelkedésre van szükség évente ahhoz, hogy felzárkózzunk, figyelem(!) nem Németország és Ausztria szintjére, hanem a cseh, szlovák és lengyel szinthez.
Gazdasági fordulat, csak szavakban. Duma az van, cselekvés az nincs!

Gazdasági fordulat, csak szavakban. Duma az van, cselekvés az nincs!

A megoldás magától értetődő. 1. Helyre kell állítani a bizalmat. Magyarul legyen értelme beruházni Magyarországon bárkinek, legyen az magyar vagy külföldi. A kérdés: kinek hisz a potenciális befektető? A válasz: nem tudom pontosan, hogy kinek, de Orbánnak és Matolcsynak biztos nem. 2. Növelni kell a belső fogyasztást. A belső fogyasztás növelése csak úgy lehetséges, hogy több pénzt hagyunk az embereknél. Azonnali intézkedésre van szükség, ki kell szabadítani az országot az Orbán által bevezetett és a lakosságot fojtogató adóemelésekből. Ezen kívül egyetlen tollvonással és azonnal rendezni kell minden devizahitelt, erre kell használni a kétharmadot. Azonnali forintosítással, de úgy, hogy a havi hiteltörlesztés forintban a hitel felvétel időpontjában lévő törlesztő részletnél ne lehessen magasabb.
Amíg az Orbán kormány a bankokkal lepaktálva különböző háttéralkukat kötve velük, féltve saját hatalmát, ezt nem teszi meg, addig nincs esély a belső kereslet növekedésére. Zárójelben jegyzem meg erkölcsileg mennyire felháborító, hogy saját magukat és haverjaikat a végtörlesztéssel kihúzták az adósságcsapdából, miközben a háttérben a bankokkal megegyeztek, hogy az ottani veszteségeket a végtörleszteni nem tudókra hárítsák át. Azt kell mondjam, felháborító! Amennyiben ez a probléma megoldódik, ott a lehetőség a forint leértékelése előtt, hogy az export felpöröghessen, anélkül, hogy ezt a lakosság az áremelkedésben megérezné.

Milliókat érintő problémát nem old meg a kormány. Amíg nem rendezi a hitelválságot, addig esély sincs a felemelkedésre. A végtörlesztéssel csak a gazdagokat mentették ki, ráadásul megegyeztek a bankokkal, hogy a többi bajban lévőkre terhelhetik a végtörlesztés költségeit. Az árfolyamgát látszatmegoldás!

Sajnos népszerűtlen leszek a következő mondatommal, nem rezsicsökkentés kell ide, mert az semmi mást nem mutat, hogy az embereknek már olyan kevés pénzük van, hogy már a rezsit sem tudják befizetni, és szerencsétlenek hálálkodnak Orbánnak, mint a télapónak. Ehelyett egyszerűen az emberekhez kell több pénzt juttatni. Hogyan? Volt Magyarországon egy sokak által nagyformátumú politikusnak tartott illető, aki azt mondta, hogy egymillió új munkahelyet kell létrehozni. Azt mondom, fogadjuk meg a tanácsát és hozzuk már létre azt az egymillió új munkahelyet vagy legalább pár százezret. Innen üzenem az illetőnek, hogy munkahelyet viszont az állam nem tud létrehozni, hanem csak és kizárólag a vállalkozások. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a vállalkozások ide jöjjenek, akkor viszont nem illik őket szembeköpni és kizsigerelni.

Ha netán ez az illető úgy gondolta az egymillió új munkahelyet, hogy ezek az emberek jobbágyokként dolgozzanak az ő és a magyar földesurak birtokain, akkor kérem ezt őszintén bevallani és elmondani a tisztelt választóknak, hogy a Fidesz a feudális társadalom restaurációján munkálkodik. Ez lenne a tiszta beszéd, aztán a választók majd eldöntik, hogy mit szeretnének. Feudalizmust, kapitalizmus vagy szocializmust. Jelzem, a világ gazdagabbik felén még mindig a kapitalistáknak megy a legjobban. Bár az is igaz, hogy a fentebb említett állítólagos magyar államférfi letett már a jóléti magyar államról és a svédek tőle tudták meg, hogy Svédország, mint jóléti állam már az összeomlás szélén áll. Sajnálom szegény svédeket, micsoda álmatlan éjszakáik lehetnek, miközben a magyar állampolgárok 100%-a megnyugodva hajtja álomra minden éjjel a fejét, hiszen bár pénze semmi, de tudja, hogy Magyarország jobban teljesít. Jobban teljesít? Eddig azt láttuk, hogy minden rosszabb, de legalább abban hittünk, mert ezt mondták, hogy az államadósság csökken. Nos, az ,,előző" 8 évben az államadósság 9000 milliárdról, 20000 milliárdra nőtt. Azaz évi 1222 milliárddal. Most 3 év alatt 3000 milliárddal, azaz évi 1000 milliárddal. Ha az előző kormányok nyúlják le a magánnyugdíj vagyont, akkor az eredmény: előző 8 év 9000 milliárdról, 17000 milliárdra, azaz évi 875 milliárd. A mostani 3 év alatt 17000 milliárdról 23000 milliárdra, azaz évi 2333 milliárddal. Tehát a mostani kormány jobban adósítja el az országot. Mi lett volna, ha az előző kormány foglalja le a nyugdíjvagyont? Egy opportunista, szélkakas ellenzéki politikus az utcára vitte volna a tömegeket és felgyújtották volna az országot, azzal a jelszóval, hogy micsoda szemét dolog elvenni az emberek pénzét! Most jut eszembe, azt hiszem ez a fickó ugyanaz az állítólagos nagyformátumú államférfi, akire sokan csillogó szemmel néznek. Ez a fickó ígérte az 1 millió új munkahelyet is. Ja és ő az, aki még sohasem hazudott!

Elek Attila

Független Szabad Európa

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/07/11/nagyobb-utemben-adositja-el-az-or szagot-orban-mint-az-elozo-kormanyok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael mióta Európai ország???
  2013-07-18 19:55:15, csütörtök
 
  Izrael mióta Európai ország???


Elnézést mindenkitől, de most használni fogok csúnya szavakat, és ez csak a mérgem jele !

Tanultam földrajzot, és úgy érzem kiemelkedő eredményeket értem el benne. Azt is tudom, hogy Európa mettől meddig terjed. De arról nem tudtam, hogy Izrael is Európa része. Lehet, hogy elkerülte a figyelmem valami, vagy amikor azt taglalták, éppen hiányoztam ? Ma van a Győr - Makabi Tel-Aviv mérkőzés .... hovatovább ez nem is akármilyen mérkőzés. Ez a BL. tehát egy európai liga ...
Kérdésem Lenne !!!! Izrael, mióta Európa ?????
Hogy kerülhet egy izraeli csapat bele egy ilyen, csak kimondottan európai csapatoknak rendezett kupasorozatba ?????
Miért van az, hogy ők, ezek a bűzlő, nyáladzó, kecskebaszó, szargombócok, mindenki asztalához odapofátlankodhatnak köpködni ? És miért van az, hogy ezt engedik ??? Tiszta ideg lettem ! Akkor most meddig is terjed Európa pontos földrajzi meghatározása ?? Mert akkor Palesztina is Európa, meg Szíria, Libanon, Jordánia ....

https://www.facebook.com/groups/260251354293/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasói levél Orbán Viktornak!
  2013-07-18 19:26:59, csütörtök
 
 
2013. 07. 15.

Kettős Mérce
Olvasói levél Orbán Viktornak!

Olvasónk köszönetet kapott a miniszterelnöktől, amiért aláírta a rezsicsökkentést támogató ívet, csak hogy ő nem írt alá semmi ilyet, ezért fordul most a Miniszterelnökhöz!

Kedves Miniszterelnök úr!

Levelet hozott a posta. Nem is egyet, rögtön hármat. Személyesen Öntől! Apró szépséghiba, hogy nem tudta helyesen leírni a nevemet, de hát Istenem, sok a dolga, nem figyelhet oda minden részletre. A másik két levél a feleségemnek jött (Vagy feleségeimnek? A név ugyanis mindkettőn azonos volt, de én már nem is tudom, bizonyára kezdek megNERgülni a sok sikertől, ami mostanában kis hazánk... izé, nemzetünket sújt... izé, éri.) Az ő nevét még kevésbé sikerült eltalálni.

De mindez lényegtelen, hiszen a levélben személyesen köszönte meg nekem, a kisembernek, hogy kiálltam a rezsicsökkentés mellett. Micsoda nagy ember, micsoda gesztus, ezt életem legszebb pillanatai között fogom...

Azaz várjunk csak! Hogy tetszett mondani? Mit csináltam én? Annyira nem vagyok öreg, hogy ne emlékezzek tisztán: rezsicsökkentéses kérdőívnek a közelében sem jártam, de ha jártam volna, még bottal sem piszkáltam volna meg. A feleségem -- vagy a feleségeim -- sem.

Éppen ezért kérem a kedves Miniszterelnök urat, hogy azonnal küldjön szét új levelet az aláíróknak, és a hatodik bekezdés első mondatát (A petíció aláírásával Ön csatlakozott ahhoz a több mint kétmillió emberhez, akik kiállnak Magyarországért.) a következőre legyen szíves kijavítani: "A petíció aláírásával Ön csatlakozott ahhoz a több mint 1 999 997 emberhez, akik kiállnak Magyarországért." Magyarországért ugyan bármikor szívesen kiállok, de az Ön által említett ügyet sajnos nem tudom támogatni.

Mivel pedig úgy tűnik, hogy néhányan nagy NER-mámorukban egészen véletlenül nem a saját nevüket és címüket írták az ívekre, javaslom hogy akciójuk hitelességének megőrzése érdekében járják végig a mind a több mint 1 999 997 aláírót (hozzánk már nem kell jönni), és ellenőrizzék, tényleg ők írtak-e alá.

Ez a levelezgetés és ellenőrizgetés valószínűleg nem kerülne sokba -- felső hangon néhány milliárd forintba. Na bumm, elhalasztják még egy kicsit a pedagógus-béremelést, a maradékból meg épülhet valahol még egy stad... izé, színház.

Üdvözlettel: Kisember

http://magyarinfo.blog.hu/2013/07/15/olvasoi_level_orban_viktornak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Orbán Viktornak
  2013-07-18 19:24:14, csütörtök
 
  Nyílt levél Orbán Viktornak

2013. július 18., csütörtök 16:23


Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Köszönöm sorait, amelyeket ismét az általam befizetett adóból intézett hozzám! Magam is örülök, hogy megszűnt a hazánkat érintő túlzottdeficit-eljárás. Ugyanakkor kénytelen vagyok megemlíteni, hogy akkora csúsztatást, mint amekkorát az Ön levele tartalmaz, kitalálni sem tudnék.

Az uniós források ugyanis, amelyeket Ön említ, valóban ismét szabadon rendelkezésre állnak - de sok olyan forrás van, ami eddig is rendelkezésre állt, ám Ön és kormánya mégsem hívta le azokat. Így aztán kíváncsivá tett, miként képzeli a felszabadult források felhasználását.

Most, hogy - amint Ön levelében is írta - Magyarország győzött a szabadságharcban, mert ,,az unió most a tények előtt meghajolva, végre elismerte a magyar emberek teljesítményét, a magyar válságkezelés eredményességét", úgy gondolom, véget vethet magánháborújának. Jelentse ki, hogy nem lettünk gyarmat, viszont sikerült gyarmatosítanunk az Európai Uniót, ezzel visszacsatolva hazánkhoz az első világháború után elvesztett területek jelentős részét, sőt, még többet is! Győztünk, Miniszterelnök Úr, ezt örömmel elfogadom, ha Ön is elfogadja, hogy a győzelem után, békeidőben, nincs szükség hadvezérekre. Ezért, kérem, adja át a helyét valaki másnak, aki a békében, a háborús veszteségek enyhítésében, az ország csata utáni helyreállításában jobb, mint Ön.

Mert lesz itt még probléma bőven. Mint írja, ,,együtt meghozott áldozatra" volt szükség. Akik pedig az áldozatot hozták, azokat ki kell rángatni a gödörből. Vissza kell adni a nyugodt nyugdíjas évek reményét, a dolgos hétköznapok esélyét, amit az én állítólagos felhatalmazásommal Ön elvett a háború során. Pedig lett volna más megoldás! Persze kevésbé látványos, ha egy hadvezér nem háborúzik, hanem békésen, diplomata módjára megoldja a gondokat.

Miniszterelnök Úr!

Bár tisztában vagyok vele, hogy többmilliós postaköltséggel szétküldött levelében Ön hazudozik, mégis elfogadom, hogy a levél minden szava igaz. Ha így van, akkor el kell fogadnom azt is, hogy Magyarország győzött a szabadságharcban. Így viszont a fent leírtak értelmében felkérem, hogy mondjon le, és - győztes hadvezérként - engedje át helyét az újjáépítőknek! Ha pedig menet közben kiderülne, hogy nem is hatalmas hadúr, hanem egyszerű háborús bűnös, akkor fogadja méltósággal, amit megérdemel. Csak menjen már, az Isten szerelmére, mert még egy győzelem, és mind belehalunk!

Tisztelettel,
Kőhalmi Ádám
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trianon közelgő centenáriuma
  2013-07-18 19:15:37, csütörtök
 
 

Trianon közelgő centenáriuma

Kevesebb mint hét évünk maradt a Trianon-i szerződés százéves évfordulójára való felkészülésre, amire 2020 június negyedikén kerül sor . Ezek a megemlékezések elmaradtak az úgynevezett ,,felszabadulás" után egészen napjainkig, mert a rendszerváltás rendszere sem igyekezett felszínre hozni, ezt a számunkra nagyon is érzékeny pontot, ami lássuk be Magyarország fennállásának legsötétebb epizódját képezi . A tatárjárás emberveszteségeit pótolni tudtuk . A törökvész elmultával sem változtunk magyarságunk megélésében, sőt a sógorokkal együtt töltött négy évszázad sem befolyásolta nagyban az identitásunkat, egészen addig, amíg nemzetközi szerződéseket lobogtatva, feldarabolhatták a Kárpátmedencét, ami a magyarok élettere volt mióta világ a világ .

A megcsonkított Magyarország területe megnövekedett az 1938-40-es Bécsi Döntések során, amit még az akkori nagyhatalmak ütöttek nyélbe . Ez a soha sem ratifikált Békeegyezmény viszont tabu-témának bizonyult a kommunista diktatúra alatt ugyanúgy, mint a liberális összeborulás negyedszázados rendszerváltó próbálkozása idején . A Szovjetúnió és Európai Únió megitélésének kérdésében, a csehek Benes Dekrétumhoz való ragaszkodását juttatta előnybe az EU, ami egy másik európai nemzet elleni támadásként is értelmezhető .

Európa nemzetei közé tartozunk mi is ugyanúgy, mint a franciák, németek, hollandok, dánok, spanyolok, olaszok, s mindazon kisebb népcsoportok, akik ezekben a mesterségesen kialakított országokban élnek, mint a baszkok, katalánok, bretonok, tótok, magyarok, székelyek, horvátok, rácok, oláhok, ruszinok, ukránok, csehek, fehéroroszok, lengyelek, finnek, észtek, lettek, litvánok stb. Mindannyian Európa közösségéhez tartozunk Uraltól innen, s Boszporusztól nyugatra .

Nyugat-Európa népei különböznek Közép és Keleteurópa népeitől, akik a tengeri kereskedelemből kimaradtak . Ez a különbség ma is érezteti hatását, mert a latin népek és angolszász nemzetek, skandináviai rokonaikkal együtt képviselték sokáig a nyugatot, mert a Kárpátmedence magyar népeit odavetették koncnak a kommunizmus vörös ördögének másodszor is Jaltában a szövetségesek . Mi előnye származik az atlantista kapcsolatokat ápoló Nyugatnak abból, hogy keleteurópai társait kiközösíti gazdasági érdekek miatt ? Talán erre ad választ Izrael műállam 65 éves történelme, amit a szövetségesek az ,,arab" Lawrence munkájára alapoztak, aki lehetővé tette az Otomán birodalom felszámolását . Az így létrejött államokat, kedvére egymás ellen uszíthatja a térség egyedüli demokráciája, Izrael .

Már 1915-ben léteztek azok a határok, amiről egy sosemvolt ország, Csehszlovákia álmodott . Nagyromániát kivántak az oláhok . Pécsig vonultak a rácok, akik dominálták az így létrejött délszláv államot . Genetikai kutatás kimutatja, hogy a lengyelek, magyarok, horvátok, tótok egy csoportba tartoznak . Az európai ősgént hordozzák magukban, ami a Kárpátmedencéből ered, s a Pallagkultúra kialakulásának a helyétől számítják . A jégkorszak után elszaporodó fehérember bölcsője hazánk, amit sokezer évig megtartottunk a magyar kultúra segítségével . Bizonyítékul szolgál erre az ősi írásunk, nyelvünk, amely végigkisérte az emberiség kultúrális fejlődését az őskortól, egészen a napjainkig .

Érthetetlen számomra, hogy mit keres Európában Izrael ? Kettős állampolgárai révén, minden egyes országban vezetőszerephez jutottak a béketárgyalások után száz évvel . Szabadkőműves kapcsolataikon keresztül szétrombolták belűlről Európát, a nyugati kereszténységet, amit az Ótestamentumra, és annak jézusi értelmezéseire alapoztak . Egy másfélezeréves konstrukció dőlt dugába a második Vatikáni Zsinat döntéseivel . A zsidóság sajátos helyzetével foglalkozva, magukra hagytak ezermillió keresztényt, amikor elfogadták a judeo-kereszténység elméletét .

A hatvanas évek közepétől megfeneklett a kereszténység hajója, ami a bizánci kiválás és reformáció óta, immár sokadszorra szenvedett vereséget egy láthatatlan ellenségtől . A trianoni békediktátum szétrobbantotta a kereszténység nyugati egységét azzal, hogy földrajzi-kulturális-civilizációs határait megnyitotta a vele ellenséges ortodox vallás hívei előtt, akik bár Jézus Krisztus képét festik az ikonjaikra, bennünket mégis a legnagyobb ellenségüknek tekintenek . Érthetetlen . Bár az orosz nép elleni szabadkőműves forradalom propagandatevékenysége nagyban befolyásolta az európai erőegyensúlyt Szerbiában, akik már jóval a nagy háború kitörése előtt hadban álltak a monarchiával, de végül is, ők adták le az első gyilkos lövéseket .

A többi történelem ! És ennek a történelemnek újratárgyalása nagyon is szükséges lenne ebben a veszélyeztetett középeurópai régióban . 1910-ben közel hatvan százalékos többséget alkotott a magyarság a Kárpátmedencében . Ma a csonkaország területén élőket meg sem kérdezhetjük faji hovatartozásuk felől, mert szitokszóvá változott egyes csoportok megnevezése . Eközben a zárt közösséget alkotó, közel egymilliós székelységnek nem jár területi autonómia Nagyrománia területén, még akkor sem, ha ebben a térségben közel kilencven százalékos többségben élnek . Most újabb régiókat hozna létre az oláh vezetés . Román többségű megyékhez csatolná a három magyarlakta vármegyét, ami a korábbi hatvannégyből még megmaradt .

Jól láthatjuk a felvidéki magyarok állampolgársága körüli szenzációvadászatot, amit politikai előnyszerzésre használ fel ellenünk a liberalizált tót vezetés, akiket a HÍD nevű, kettősidentitású pártalakulat támogat . A megosztott magyarság másodszor is képviselet nélkül maradt, a szlovákiai választások után . Ez a csupán tízéves állam a Felvidék helyén furcsán viselkedik . Bár már egy jó ideje eurójuk van szembe velünk, akik semmire se mentünk a rendszerváltozás óta . Álbaloldali és áljobboldali pártok versenyeznek a ,,koronáért", miközben a nemzet nevében szólókat kiközösíti az EU intézményrendszere, mert csupán két madzag jutott azoknak, akik a döntéseiket meghozzák .

Szóval, közeledik Trianon diktátumának századik évfordulója, amire emlékezni legalább olyan fontos számunkra, mint a német egyesítés, amiben sokat segített a magyar vezetés azzal, hogy megnyitotta határainkat nyugat felé, az orosz peresztrojka szeleit érezve . Kína visszakapta Hong Kong szigetét az angolokkal kötött 99 éves bérleti szerződés után . Nekünk magyaroknak láthatatlan ellenségeink vannak . Magyarként állnak az árnyékunkban . Együtt szavaznak azokkal, akik az életünkre törnek . Kevesen maradtunk azok, akik megmaradtunk száz év után is magyarnak ebben a nagy olvasztótégelyben, aminek a közepét még mindig Magyarországnak hívják . Ideje felkészülni a centenáriumra már most, mielőtt kiszaladnánk az időből .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elsőbbségiként adták fel Orbán levelét, mert így 90 millióva
  2013-07-18 19:03:19, csütörtök
 
  2013-07-18. 17:26
Elsőbbségiként adták fel Orbán levelét, mert így 90 millióval többe került

Minden magyar háztartásba elküldték Orbán Viktor miniszterelnök levelét a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről. Az üzenetet elsőbbségivel adták fel, ami darabonként 30 forintba kerül. A kormányfő sajtófőnöke szerint a fő, hogy az emberek gyors és pontos tájékoztatást kapjanak.
3 millió darab levél elsőbbségiként való feladása összesen 90 000 000 forinttal kerül többe.
A levél, amelyről szó van, a nemzeti konzultáció újabb eleme. Kiküldéséről még június végén döntött a kormány, a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a közigazgatási és igazságügyi miniszternek kellett gondoskodnia miniszterelnöki levelek soron kívüli elküldéséről.
Az elsőbbségi kézbesítéssel kapcsolatban a miniszterelnök sajtófőnöke nem cáfolta az elsőbbségi postázást, de arra, hogy minden egyes levelet elsőbbségivel adtak-e fel, milyen érvek szóltak emellett, és hogy ez összesen mennyi pénzbe került, nem válaszolt, csupán annyit írt, hogy "kiemelt hangsúlyt helyezünk arra, hogy a magyar emberek pontos és gyors tájékoztatást kapjanak a fontos, mindennapi életükre hatást gyakorló pozitív döntésekről", és hogy "a kormány munkája a nemzeti konzultáción alapul".
(Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/115181/#ixzz2ZPwtKotN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Busás jutalmak a közmédiában
  2013-07-18 18:59:30, csütörtök
 
  Busás jutalmak a közmédiában
2013, július 18 - 10:18


Igencsak megéri a közszolgálati médiában vezető beosztásban lenni. Ugyanis átlagosan bruttó 4,5-4,8 millió forintos prémiumot kaptak e médiumok - az MTV, a Duna TV, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda - vezérigazgatói a tavalyi munkájukra - írja a nol.hu.

A jutalmakról legutóbbi ülésén döntött a közmédiumokat felügyelő Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma. Így Medveczky Balázs (MTV) 4,5 millió, Jónás István (Magyar Rádió) 4,8 millió, Dobos Menyhért (Duna TV) 4,8 millió, valamint az MTI vezérigazgatói posztjáról tavaly év végén távozott Belénessy Csaba 4,8 millió forint prémiumot kapott.

A lap beszámolja szerint a vezérigazgatók munkaszerződése azt rögzíti, hogy bizonyos feltételek teljesítése esetén éves személyi alapbérük meghatározott százalékát kaphatják meg jutalomként. A feltételek között szerepel például, hogy elvégezzék a közmédiarendszer átalakításával kapcsolatos feladatokat, készítsék el és tartsák be az intézmény üzleti tervét, az adott médiumot ne marasztalja el a médiahatóság, ne veszítsen sajtó-helyreigazítási pert, növelje a nézettséget/hallgatottságot.

Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke a Népszabadságnak azt mondta: a négy vezérigazgatónak a jogszabályok és a megkötött munkaszerződésük alapján jár a teljesítményfüggő prémium. Bérük és adható prémiumuk is jóval kevesebb, mint a közmédiumok korábbi vezetőinek fizetése, amelyekhez külön juttatások és akár egyéves bérnek megfelelő jutalom is társult. Külön kiemelte, hogy a több évtizedes gyakorlattal szemben a mostani vezérigazgatók elé valóságos prémiumfeladatokat tűztek ki, a jutalom nem automatikusan járt nekik.

Orbán Viktor miniszterelnök idei horvátországi nyaralásakor csak annyit kért, hogy olyan szobában lakjon, ahol magyar nyelvű sportcsatornát, a közrádiót, illetve az MTV-t foghatja - írta a napokban a Bors. A bulvárlap szerint ez azért lehetett feltétel, mert Orbán külföldi útjai során is hallgatja a közrádió és a köztelevízió napi híreit, illetve figyelemmel kíséri valamelyik, összefoglalókat sugárzó magyar sportcsatornát.

A köztévé félnyolcas fő Híradójának nézettsége egyébként mostanság igencsak gyenge adatokat produkál, hozza a szokásos ,,nyári formáját". Kedden a teljes lakosság körében mindössze 368 ezren nézték, hétfőn még kevesebben, 344 ezren.

nol.hu - alfahir.hu


http://alfahir.hu/busas_jutalmak_a_kozmediaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szélhámos zsidó töröltette a kuruc.info Facebook-oldalát
  2013-07-18 18:56:36, csütörtök
 
  Szélhámos zsidó töröltette a kuruc.info Facebook-oldalát
2013, július 18 - 14:27


Ahogy arról tegnap beszámoltunk, eltűntették a Kuruc.info Facebook-oldalát. A 72 ezer követővel rendelkező oldal betiltását a Tett és Védelem nevű zsidó szervezet vállalta magára.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Mazsihisz és több más zsidó szervezet és civilek által életre hívott szervezet, valamint az amerikai illetőségű ADL hetekkel ezelőtt közös beadvánnyal fordult a Facebook közösségi portálhoz, ennek köszönhető a törlés.

A kuruc.info újra létrehozta az oldalt, egy nap alatt több mint 6000 követőt szereztek, ám ez is a törlés sorsára jutott.

A kuruc.info Klág Dávid (cink.hu) és Bede Márton (444.hu, korábban Index.hu és Time Out) posztjaira hivatkozva bemutatta, ki az a szélhámos, aki a Tett és Védelem mögött áll. Íme Klág Dávid januári bejegyzése:

Ne dolgozz Bodnár Dánielnek, ha pénzt is akarsz keresni, nemcsak dolgozni

FIGYELEM! Ha kedves az eleted, ne dolgozz olyan cegnel, amihez Bodnar Danielnek barmilyen koze van. Amennyiben megis megszedulnel, konzultalj velem, vagy a regi Time Outosok kozul barkivel, hogy legalabb a legnyilvanvalobb csapdakat ki tudd kerulni.

Ezt írta Bede Márton a tumblrjén majdnem másfél éve, amikor azt a pletykát hallotta, hogy megint lesz Time Out Budapest. A fővárosi, magyar nyelvű Time Out egy évig létezett, íróit szinte az első hónaptól késve, vagy egyáltalán nem fizették ki, a lap rendszertelenül jelent meg, az előfizetők pedig csúszással kapták meg a lapot. Amikor Bede felállt a főszerkesztői székből, ezt a (ma már cache-elt) posztot írta az egészről. Tudom, hogy igaza van, mert én is ott dolgoztam vele az újságnál.

Bede távozásáról megkérdezte a Kreatív a lap felelős kiadóját is, Bodnár Dánielt, aki azzal reagált, hogy tulajdonképpen ezek hazugságok, mindenki megkapta a pénzét, az újságnak nincsen vége, meg fog jelenni februárban, csak a főszerkesztő és az állandó munkatárs Plankó Gergő mondott fel, az előfizetők pedig hat hónapig ingyen kaphatják majd az újságot. Mondanom sem kell, hogy nem kapta meg mindenki a pénzét, mindenki felmondott, a külső szerzők jelezték, hogy nem dolgoznak tovább, az újságnak vége lett, nem jelent meg februárban, sőt, soha többé, úgyhogy az előfizetőknek nem volt mit várniuk.

Csak azért ez a hosszú körítés, mert Bodnár Dániel, a magyar nyelvű Time Out Budapest felelős kiadója pár napja bejegyeztette a Tett és Védelem Alapítványt, aminek ő a kuratóriumi elnöke, és jelenleg a zsido.com-on alkalmazottat keres.

A Tett és Védelem - amit a Kuruc.info és a Barikád is egybehangzóan, de hibásan "zsidó gárdának" nevez - tulajdonképpen egy antiszemita-ellenes szerveződés, ami a magyarországi zsidóság védelmét tűzte ki célul. Bodnár szerint főleg jogvédő szerepet játszanának, de minden lehetséges módon fellépnének az antiszemitizmus ellen, akár személyes beavatkozásokkal is. Nem kapnak állami támogatást, az alapítványt adományokból fogják fenntartani a tagok.

A Cink.hu szerkesztőségéből ketten is dolgoztunk a Time Outnál, és Bodnár cége, a D-E-G Lapkiadó összesen több, mint 350000 forinttal tartozik a mai napig nekünk. Elfogulatlanok tehát nem vagyunk, ellenkezőleg. A poszttal egyetlen célunk van, figyelmeztetni azokat, akik jelentkezni akarnak a Bodnár-féle jogvédő szervezethez, hogy hiába a nemes cél és az érdekes munka, gondolják végig, mit kockáztatnak, mármint anyagilag.

cink.hu/kuruc.info - alfahir.hu

http://alfahir.hu/szelhamos_zsido_toroltette_a_kurucinfo_facebook_oldalat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidók robbantgattak és garázdálkodtak Győrben
  2013-07-18 18:49:29, csütörtök
 
  Zsidók robbantgattak és garázdálkodtak Győrben
2013. július 18. 06:54
Hunhír.info

A rendőrök hét idegen zsidó rendbontóval szemben intézkedtek a Győri ETO FC BL meccsén. Annak ellenére, hogy a magyaroknak még a turul-madaras, Nagy-Magyarországos zászló bevitelét iss megtiltották, a zsidók görögtüzet is bevittek és gyújtottak a cionista rezsim zászlójával teletűzdelt szektorukban.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a mérkőzés szerdán szigorú biztonsági intézkedések mellett, a nemzetközi előírásoknak megfelelően zajlott.

A beléptetéskor egy zsidó két fáklyát és egy hanggránátot akart a mérkőzésre bevinni. A pirotechnikai eszközt az egyenruhások lefoglalták, a zsidót a mérkőzésről kitiltották.

A zsidók a mérkőzés alatt görögtűzet gyújtottak a szektorukban. A rendőrök hat zsidó garázda ellenrendbontó polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt intézkedtek.

A beszámoló szerint a rendőrök a mérkőzés megkezdése előtt egy 28 éves megyei lakosnál kést találtak, ezért a Győri Rendőrkapitányságon előállították. Vele szemben közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárás indult.

Ha van nálam egy kés a zsebben, akkor közbiztonságra veszélyes vagyok. Ezen az alapon naponta tízezer szám lehetne előállítani bizonyos kisebbségieket közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása miatt.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=66853
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
200 sofőr kirúgásánál nem áll meg a BKV
  2013-07-18 18:45:47, csütörtök
 
 
200 sofőr kirúgásánál nem áll meg a BKV
2013. július 18., 13:09
Privátbankár


A kötöttpályás ágazatok dolgozói közül csak az menekül meg, aki átmegy a 4-es metróhoz. A kirúgások nélkül buknák a pulykapénzt?

Privátbankár.hu - a mobilodon is! Friss hírek, információk, árfolyamok, elemzések a mobilodon is - kövesd a Privátbankár.hu-t akkor is, ha nem ülsz a gép előtt!
m.privatbankar.hu

Üzleti terve szerint 150-200 járművezető elbocsátása után a háttérosztályokról is több munkatársát elküldi majd a BKV, ennek a racionalizálás mellett részben az az oka, hogy sok funkciót átvett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - számolt be róla a Népszabadság. A természetes fluktuáció és a nyugdíjazások mellett a buszos ágazat után a kötöttpályások közül is sokan utcára kerülhetnek, hiszen ezt az ágazatot is leépíti a cég. A munkatársak egy részét azonban átképzik majd a 4-es vonalra.

Az üzleti terveben megjelölt leépítéseknek valószínűleg nem örülnek a kollégák, vagy legalább is nem mutatják. Pulykapénzt év végén ugyanis csak akkor kaphatnak majd a BKV-sok, ha az üzleti tervben megjelöltnél nagyobb arányú bércsökkenést tud realizálni a vállalat. Miközben amúgy a feleslegessé vált álláshelyeket megszünteti a cég, az állomány száma növekszik. A 4-es metróhoz és az új taxiállomások ellenőrzéséhez is egyre több embert vesznek fel. A BKV menedzsmentje jövő héten tárgyal a tömeges leépítésekről a szakszervezetekkel, akik már most sztrájkkal fenyegetőznek.

http://privatbankar.hu/kkv/200-sofor-kirugasanal-nem-all-meg-a-bkv-259705


Vitézynek valószinűleg meg lesz a hanukára a pulykapénz is! Rophatja önfeledten majd a Nyugati-téren. A szakszervezetek meg amúgy sem sok vizet zavarnak. Örüljenek a vezetők, ha őket ki nem rúgják!
De vajon miként fog majd a BKV-s elbocsájtások hallatán hozsannázni a legfőbb döbrögista munkahelyőr-Czomba? Nagy vivmánynak fogja tartani a dolgot. Mert-már szinte halljuk-lehetett volna az elbocsájtások mértéke akár a duplája is! De a NER megvédte a zembereket a BKV-nál is!
Áldassék a NER neve!
Dicsőség Döbröginek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 660
  • e Hét: 3762
  • e Hónap: 14873
  • e Év: 168369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.