Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Női karate védekezés gif
  2013-07-02 20:42:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Esőben gif
  2013-07-02 20:40:32, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Ez lezúdult gif
  2013-07-02 20:39:06, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Egyiptomi kép gif
  2013-07-02 20:38:03, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Hajaj gif
  2013-07-02 20:37:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Articsóka a jó emésztésért
  2013-07-02 18:39:47, kedd
 
 



Articsóka a tökéletes emésztés titka.

A reklámokat sokszor bizony nem hisszük el. De minek is, hiszen annyira automatikus sablonszöveget nyomatnak, hogy már fel sem tűnik melyik terméknek mi a lényege. (Illetve, azért sejtjük, mert mindeniknek ugyanaz, hogy megvásároljuk).

Hogyha nem tudunk elegendő mennyiségű ,,élő" növényt beszerezni, vásároljunk nyugodtan kapszulát, mert a hatás így is tökéletes érezhető. Emésztési zavarok, felfúvódás, gyenge gyomorműködés esetén tökéletes gyógyír lehet. Elősegíti az epekiválasztást, és regenerálja a májsejteket, nagy szerepe van a vízhajtásban is. Stimulálja az epeműködést, ezért használhatjuk a májelégtelenség okozta dugulás esetén is. Ajánlják cukorbetegség, vese-és hólyagpanaszok ellen is.

Azáltal, hogy normalizálja az emésztést, nagymértékben segít a szervezet méregtelenítésében is, rendszeres szedése hatására távoznak a felgyülemlett méreganyagok. Az articsókában található cinnarin anyag segít a lerakódott zsírok lebontásában, ezért elhízás esetén is alkalmazható. Gazdag ballasztanyagokban, káliumban, foszforban, magnéziumban, vasban és B1-vitaminban. Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot, zsírt, nátriumot és kalciumot is, valamint A-, B2-, és C-vitamint is.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Aloe vera gyógyhatásai
  2013-07-02 18:35:00, kedd
 
 



9 bizonyított gyógyhatás, amit az aloe veráról tudnod érdemes:

1 Több baktériumot és gombát képes elpusztítani, savas állaga miatt - Dr. Gillian McKeith gyakran ajánlja pácienseinek, főként a gombás fertőzések kezelésére, amelyekkel szemben gyorsan és hatékonyan hat.

2. Segíti az emésztést és a tápláló anyagok begyűjtését - egy angol kísérlet bizonyítja, hogy egy hetes aloe vera-lé kúra képes helyreállítani a bélflórát és az emésztőrendszert. A megfigyelést dr. Jeffrey Bland végezte, az alanyok pedig naponta három alkalommal 170 ml aloe-levet fogyasztottak.

3. Serkenti a jó baktériumok szaporodását, amelyek a szervezetünk egészségéért felelnek.

4. Hatékonyan kezeli a vastagbélhurut, a gyomorfekély, a divertikulitisz, a bélgyulladások, illetve a Crohn betegség okozta bántalmakat.

5. Feloldja a fölösleges gyomorsavat.

6. Gyógyítja a sebeket - bőrre helyezve, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt, gyorsan begyógyítja az égésből származó sebeket, horzsolásokat, forradásokat.

7. Erősíti az immunrendszert, magas glükomannán tartalma miatt.

8. Régóta alkalmazzák a menopauza okozta panaszok kezelésére.

9. További betegségek, amelyek kezelésében bevált: diabétesz, izületi gyulladás, hepatitisz, aranyér, daganatok, bőrbetegségek, fog- és fogínyfájdalom, fül-, orr- és torokbántalmak, herpesz, vesekrízis, valamint gyomorhurut.

Miként fogyaszthatjuk az aloe verát? Dr. McKeith a következő receptet ajánlja: ¼ pohár aloe-lét öntsünk fel ¾ pohár almalével, és igyuk ezt meg naponta. Akik pedig komolyabb emésztési zavarral küszködnek, dupla adag készítményt fogyasszanak - tanácsolja a specialista. Hozzátette, fontos, hogy betartsuk az aloe vera-lét tartalmazó csomagolás előírásait, valamint a kezelőorvosunk által javasolt gyógymódot.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Fogyókúrás teák
  2013-07-02 18:30:00, kedd
 
 



Teák, melyek segítenek a fogyásban és nem ártanak az egészségednek:

A fogyókúrás teákban az a jó, hogy fogyasztásukkal garantált a kilogrammvesztés, viszont veszélyesek is lehetnek: amennyiben nem tartod be a csomagoláson feltüntetett vagy az orvosod által ajánlott dózist, árthatsz velük az egészségednek!

Akár te is elkészítheted saját diétás teádat, az alábbi alapanyagok szerint:

- mezei szulák és lándzsás útifű tea, amely hajtó hatásával megszabadulhatsz a toxinoktól;

- gyermekláncfű és boróka tea, amely a vesék táján fejti ki hatását besegítve a kiválasztásban;

- orbáncfű és lándzsás útifű tea, amely a májat védi és megszabadítja a szervezetet a káros anyagoktól;

- zsálya és gyermekláncfű tea, amely befolyásolja az epe működését, ezáltal hozzájárulva az emésztéshez és a zsírok lebontásához;

- a hoodia gordonii kaktuszféléből készült tea, amely csökkenti az étvágyat különböző összetevőinek köszönhetően;

- a tarkabogyó vagy más néven garcinia cambogia tea, amely amellett, hogy csökkenti az étvágyat, lebontja a fölösleges zsírokat, meggátolja a lipidek lerakódását a májban, ezáltal hozzájárulva a súlyvesztéshez is;

- lenmagból készült tea, amely segít a zsírok felszívódásában azáltal, hogy összetevői ,,megkapaszkodnak" a bélfalakon;

- mezei katáng és alga (spirulina) tea, amelynek étvágytalanító hatása van, ugyanakkor csökkenti a vérbeli koleszterint.

Keresd hát azokat a teákat, amelyet a fenti növényeket tartalmazzák, biztosan hatni fog a belőlük készült tea! A fenti füveket kombinálni szokták még zöld tea levéllel, senna levéllel, leostyánnal vagy koriander gyümölccsel is.

Egy fontos: tartsd be mindig az utasításokat, és annak megfelelően fogyaszd a készítményeket!
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
A nyár legegészségesebb italai
  2013-07-02 18:19:38, kedd
 
 



Az üdítők csoportjából az alábbiakat ajánlhatjuk :

- a gyümölcslé az egyik legegészségesebb nyári ital - a vízen kívül. Friss gyümölcsből csavarva, esetleg egy-két jégkockával megbolondítva nemcsak hűsít, hanem fel is dob a gyümölcsben lévő vitaminok és ásványok által, ugyanakkor kalóriaszegény: egy pohárnyi ital energiatartalma nem haladja meg az 50 kcal-t, míg egy pohár az áruba bocsátott termékekből akár 200 kcal-t is tartalmazhat;

- a tea nyáron is közkedvelt ital. Erőssége, hogy remekül hűsít, amennyiben jól van elkészítve. A meleg időszakban általában a jeges változat hódít, de igyekezd mellőzni a boltban kapható kész termékeket! Ezek kalóriatartalma akár 200-ra is ugrik, ugyanakkor tele vannak színezőkkel, édesítőkkel. Válaszd inkább a teafűből készített, jégkockákkal, gyümölcsdarabokkal, mentalevéllel fűszerezett, hűs italt, cukor nélkül, így alíg viszel be pár kalóriát a szervezetedbe;

- a limonádé a következő ital, amely kimondottan ajánlott a nyári időszakban. Energiatartalma minimális, ugyanakkor rengeteg vitaminhoz és hasznos anyaghoz juttatja szervezetedet. Cukor helyett használhatsz mézet is az édesítéséhez, így leüthetsz még pár kalóriát a tartalmából;

- a jegeskávét vagy frappét is nagy szeretettel fogyasztjuk nyáron, azonban vigyázz: ha nem figyelsz oda az összetevőire, akár több kalóriát is bevihetsz vele, mintha sült húst ennél egy tál hasábburgonyával! A különböző csoki-, illetve karamelltoppingok, a cukor, tejszínhab vagy fagyi jelentősen feldobja az energiatartalmát. Éppen ezért, döntsd az egyszerű változatok mellett - csak kávé, tejjel és jégkockával, mellőzve a bónuszokat és a sok cukrot. Így nem nyomod el a káros anyagokkal a tejben lévő kalcium, valamint a kávéban lévő antioxidánsok erejét;

- a shake is remek üdítő ital, és főként egészséges, ha egyszerűen van elkészítve. Vagyis ha egy tejből, friss gyümölcsökből és jégkockából kevert shake-et választasz, háromszor kevesebb kalóriától mented meg a szervezeted, mintha szirupokkal, tejszínnel vagy fagyival felturbózott italt iszol.
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Omega 3
  2013-07-02 18:09:48, kedd
 
 



Az omega 3 telített zsírsav szinte minden funkció működéséhez nélkülözhetetlen a szervezetünkben. Akármilyen furcsa, a szervezeted nem létezhet zsírok nélkül, ezért neked az a feladatod, hogy beszerezd számára azt, amire szüksége van.

Persze, tanácsos, hogy a ,,jó zsírok" mellett dönts, a ,,rosszakat" pedig mellőzd. A ,,jó zsíroknak" ugyanis számos jótékony hatása van: a gyógyulási és regenerálódási folyamatot serkentik, az immunrendszert erősítik, az idegrendszert tartják karban, a szivet és az emésztőrendszert is erősítik, ugyanakkor elősegítik a kalóriák égését - világosít fel Gillian McKeith, brit szakértő.

Pontosabban, 10 előnye van az omega 3 (vagy omega 6) zsírsavak fogyasztásának:
1 hozzásegít a fogyáshoz, mivel égeti a kalóriát, és csökkenti az étvágyat;
2. csökkenti a ,,rossz koleszterin" szintjét a vérben;
3. erősíti az immunrendszert;
4. táplálja a regeneráló szerveket, a bőrt, a hajszálakat és a csontokat;
5. serkenti az agyműködést;
6. megelőzi a szívbetegségeket és a cukorbetegséget;
7. elősegíti az emésztést;
8. megelőzi az allergiákat;
9. meggátolja a rákos daganatok képződését;
10. enyhíti/javítja a bőrbetegségeket.

Miben találsz omega 3 zsírsavat?

A szakértő szerint, a magvakban, a hideg vízben élő halban, a diófélékben és a gabonafélékben sok az omega 3. Viszont a lenmag háromszor annyi omega 3 zsírsavat tartalmaz, mint bármelyik más növény - emeli ki McKeith. Mindezek mellett, itt egy lista az ajánlott omega 3 forrásokkal:

- hal: lazac, hering, makréla, ton, stb.
- lenmag;
- búzacsíra;
- zöld levelű zöldségek;
- tökmag;
- dió;
- napraforgómag;
- avokádó;
- olíva- vagy napraforgóolaj;
- tojás;
- pekándió;
- lencse;
- szójamag.

Mindezek könnyen beszerezhetők és elkészíthetők, így simán bevonhatod őket a napi étrendedbe!
Forrás: twice
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 946 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 16667
  • e Hónap: 48153
  • e Év: 252854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.