Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Orbán megint "megvédett" bennünket!
  2013-07-02 21:48:46, kedd
 
 
Orbán megint "megvédett" bennünket!

Ma az Európai Parlamentben olyan szép beszédet mondott, nem? Igaz, semmi köze nem volt a valósághoz! De ezen nem kell csodálkozni, mert a miniszterelnökünktől az lenne a furcsa, ha véletlenül igazat mondana! Csökkenő államadósságról, jelentősen növekvő foglalkoztatásról, nagyfokú beruházásokról, rezsicsökkentésről beszélt! Vegyük sorban ezeket:
Államadósság: 2010-ben 22.075 Milliárd Ft , 2013-ban 23.340 Milliárd Ft. GDP-hez viszonyítva : 2010-ben 82,9% , 2013-ban 83,4 %. Ez az én olvasatomban nem csökkenés, hanem erős növekedés! Főleg akkor, ha a nyugdíjpénzek ellopását ezzel magyarázták!
Foglalkoztatás: a regisztrált munkanélküliek száma 10 % felett van! Mennyi lenne akkor, ha több mint 500.000-en nem dolgoznának külföldön, ha beleszámolnák a közmunkásnak nevezett rabszolgákat is!
Beruházások: a közelmúltban átadott új gyárak létrejöttét kivétel nélkül a Gyurcsány-Bajnai kormányoknak köszönhetjük! ebben a ciklusban egyetlen jelentősebb beruházás nem történt az országban!
Rezsicsökkentés: igaz, hogy valamennyivel kevesebbet fizetünk a gázért, villanyért, de ennek az összegnek a sokszorosával fizetünk többet a boltokban! Akkor ez mit is jelent? A szokásos orbáni átvágást!
Ezekről a dolgokról csak azért írtam, mert Orbán Viktor ezeket adta elő az EP-ben siker történetként! Igaz, hogy ezeknek a Tavares jelentéshez semmi köze, de ne legyünk kicsinyesek, valamit mondania kellett, ha már ott volt!!!
(Lajos Farsang)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végképp eltörölni.
  2013-07-02 21:30:56, kedd
 
  Végképp eltörölni.

Kövér László végleg kitiltaná a Jobbik szakértőit a Parlament és a Képviselői Irodaház épületeiből. Megteheti, hiszen erre nemcsak joga, képessége is meg van. Ez az ő világa, ebben szocializálódott, ebben nőtt föl, és most ezt gyakorolja.
Ez a világ nagyjából az aczéli cinizmus és a kádári primitívség között terül el, s a létező szocializmus langyos pocsolyája veszi körbe. Semmi új nem történt. Kövér László saját magát alakítja egy olyan játékban, ahol a főnöke épp szökőkutat ad át, KDNP-s társa épp gyurcsányi mélységekbe száll alá, ő maga pedig egy 1981 mintájú munkásőrt játszik a parlamentben. Kövér Lászlót, a korábban már oly sokszor elszabadult hajóágyút felfelé buktatva házelnökké tette meg az orbáni káderpolitika, aki azonban még ebben az elvileg nem túl sok jelentőséggel bíró pozícióban is elemében érzi magát. Kövér László gyenge politikus. Véges tűrőképességgel, láthatóan beszűkült világképpel és tudatállapottal, nagy adag sértettséggel, és a nagyvonalúság teljes hiányával. A házelnök kis játékához viszont most nem igazán tapsolhatnak a Lendvay utcában. A mainstraem média által gonosz, szélsőséges kis páriaként kezelt Jobbik ugyanis a munkatársak kitiltásával és a képviselők rendszabályozásával jelen pillanatban a házelnöki önkény egyetlen áldozata, mondhatjuk úgy is: mártírja. Ilyenformán pedig a pártnak immár papírja is van arról, amiről a balliberális pártok és média majd minden héten nyafognak az orbáni diktatúráról és elnyomásról. Az persze legkevésbé sem zavarja őket, hogy ez az "önkény" felel az elmaradt elszámoltatásért, azért, hogy a korrupt és nemzetáruló balliberális politikusok és társaik semmitől és senkitől zavartatva sétálgathatnak közöttünk. De ezt eddig is tudtuk. És immáron azt is, hogy a valódi kritikát, az igazán húsba vágó bírálatot (jelesül a földtörvényét) már nem tűrik. Eddig, s ne tovább, láthatjuk. És most márt azt is, hogy akár arra is képesek, hogy megbénítják egy ellenzéki párt munkáját, ráadásul olyan embereket (nem közszereplőket!) hozva kellemetlen helyzetbe, akik csak a munkájukat végzik. Kövér bosszúja más szempontból is érthető. Pártja fősodratából kiszorult, "radikalizmusa" pedig tökéletesen hiteltelen és erőtlen mindaddig, amíg a Jobbik valódi politikai erőként van jelen. A házelnök dühe tehát a saját szempontjából tökéletesen érthető. Ez a düh pedig addig nem hagy, addig nem hagyhat alább, amíg a Jobbikot el nem tünteti a politikai térképről.

B.B.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pénzváltók garázdálkodása napjainkban
  2013-07-02 21:08:39, kedd
 
 
A pénzváltók garázdálkodása napjainkban

Közel kétezer évvel ezelőtt született egy ember, akinek születésnapját azóta is ünnepeljük világszerte . Ez az ember Isten gyermekének tartotta magát, amiért keresztre feszítették őt azok, akiket néhány nappal korábban korbáccsal kivert a templomból . Mert mi keresnivalója van azoknak, akik pénzváltással, kereskedéssel foglalkoznak Isten Házában ?

Halálra itélték Őt azért, mert nem volt közülük való . Nazareti volt születése jogán, Krisztussá később vált, amikor halála után harmadnapra feltámadt . A kereszténység általa nyert testet, s aminek semmi köze sincs a zsidósághoz, akiket egyébként a Sátán gyermekeinek nevezett . Az önkiválasztottak történelemteremtő képességéhez nem férhet kétség, mert minden napjainkban ismert vallás megalapításában benne voltak .

Ez a képességük napjainkig tart, amikor minden társadalmat felszalámiznak kedvükre a jövőjük reményében . Templomot építettek mások földjén, de templomukat időnként lerombolják azok, akiket hosszabb távon kizsigerelnek . Így volt ez már a filiszteusok földjén, ahol 70-ben földig rombolták Salamon templomát, kiűzték őket onnan, s azóta sem találják helyüket a népek között, mert a kereskedelmet uzsoratevékenységükkel kötötték össze .

Már a Római Birodalomban vezető szerepet töltöttek be a pénz kisajátításával . A korai keresztények üldözésében is nagy szerepük volt, amit Pál apostol történetéből ismerhetünk . Az Ótestamentum ortodox hitű követői észre sem vették, miként vezette meg őket agyafúrt történeteivel Mózes népe . Péter háromszor tagadta meg mesterét halála napján, a másik harminc ezüstpénzért elárulta Őt, akit a Jóisten küldött le közénk . A Római Birodalom hanyatlóban lévő intézményrendszerébe költözött a Vatikán, amit továbbra is a központosított egyisten vallás központjának tartanak .

Időről-időre megtisztították ezt az intézményt a zsidó vezetés ráhatásaitól, de mindig visszajöttek valahogyan kikeresztelkedő papok álruhájában ezek a mindent maguknak akaró, erőszakos törzs egyedei . Kultúraépítő nemzetekre telepedtek, s majd amikor maguk képére alakították őket és tönkretették a hajdan jelentős birodalmat, akkor továbbálltak . Így kerültek Babilonba is, amikor a mezopotámiai kultúrát a földdel tették egyenlővé . Az egyiptomi üldöztetések csupán kitaláción alapulnak, mint megannyi más történet az öt könyv mindegyikéből .

Viszont Eszter könyvének rémtörténetei igazak, amit Purim néven minden évben, húsvét környékén megünnepelnek . Ekkortájt szoktak eltünni ártatlan gyermekek, akiket ősi szokásuk szerint pászkaáldozathoz használnak fel . Nem szeretnék hosszasan foglalkozni ezekkel a sajátosságokkal, amit a tiszaeszlári bűnperben megismerhettünk, de az 1998-as rituális vérvétel is ezzel kapcsolódik össze, amit a haszidi zsidók építette traubisóda gyárral hoznak összefüggésbe . H. Zsófika történetét kevesen ismerik, nem úgy mint a holohoax rémtetteit, amiről lassan kiderül, hogy minden részlete hazugságon alapul . Tény viszont, hogy összeszedték őket a második nagy világégés idején Európa minden országából, mint ellenséges népcsoportot, akik legelőször üzentek hadat a hitleri Németországnak, már a megválasztásának napján !

A többi lámpaernyős, szappanos, ciángázos, rémtörténetekről már kiderült az igazság, ami a hatmilliós vélt áldozatot 271 ezerre redukálta .

A Vatikán és a zsidóság kapcsolata már a XVI-ik század elején bizonyítást nyert, amikor X-ik Leo néven egy Medicit neveztek ki pápának, ami a lutheri egyháztöréshez, reformációhoz vezetett . A bűnbánó cédulák intézményes bevezetése rámutatott a pénzéhes zsidóság valódi természetére, amelyet megismerhetünk a Jud Süssz és a Fortunátus című irodalomból, ami jellegzetes színben tünteti fel az európai zsidókat .

Korunk polkorekt beszédmeghatározása tiltja még a zsidó szó megjelenítését is, mert szerintük szitokszóvá lett megnevezés antiszemita érzelmeket kelt . Hazánkban ugyanígy romává lettek a nomád életű cigányok, akiknek többletjogokat adtak a zsidók, hogy általuk láthatatlanná váljanak . Rasszizmust kiáltanak, amikor valaki nevén meri nevezni a dolgokat . Miként lehet szitokszó a zsidó ? Magukat is így nevezik már ötezer év óta ! Antikeresztény, antieurópai az, aki tagadja a kereszténység kétezeréves alaptéziseit, Jézus istenfiúságát .

Mindig azok kiáltanak rasszizmust, akik maguk a legrasszistábbak, de megelőzik azokat, akik felvilágosítanák embertársaikat a zsidók viselt dolgairól . Elképesztő aljasságnak tartom azt is, hogy szuverén nemzeteket hitelpénz elfogadására kötelezzék nemzetközi kapcsolatrendszerük segítségével, amelynek áldozatává lett mára szinte minden állam . Az eladósítások furfangos kidolgozása után rabszolgává lett az egész emberiség, mert hagytuk garázdálkodni őket . Minden társadalomba befurakodtak és romboló hatást fejtenek ki bennük .

Régebben Justiniánus korában eltiltották őket állami tisztségek betöltésétől ugyanúgy, mint a kincstár közeléből . Biztosan megvolt rá az oka ! Szinte minden közösségből kiutasították őket az utóbbi ezer év során . Mindenki másban lenne a hiba ? Miért üldözik őket szinte minden közösségben ? Biztosan megvan az oka ! Most a pápaság intézménye földig hajol a zsidók képviselői előtt, amikor a második vatikáni zsinat döntéseiről szólnak . Ma már nem kell Jézust követniük azért, hogy üdvözüljenek, mert zsidóként is megváltják őket !

Szent könyvük, a rabbik szerkesztette Talmud minden részében szapulja Jézust és a keresztényeket . Ha egyszer beiltanák ezt a gyűlölködő hangvételű írást, amin keresztül vélt kiválasztottságtudatban szenvednek, ami rákényszeríti őket a nemzsidó társadalom gyengítésére és csalásra, hazugságra készteti őket . Az igazi rasszisták azok, akik minden más nemzetet gyűlölnek, halálos ellenségüknek tartanak . Aljasságuk és szemtelenségük akkora, hogy ma már a vezetőjük kialakított egy globális méretű bankrendszert, aminek jövedelméből erősítik az állásaikat .

Ha mi is bojkottálnánk ugyanúgy ezt a rendszert, mint ahogyan ők tették a német árúkkal szemben, akkor egy csapásra végetérne hatalmuk, amit reánk erőszakoltak a FED magánbankrendszer elfogadtatásával Amerikában száz évvel ezelőtt . Azóta a tőzsde és a bankhálózat segítségével gyengítik a keresztény államok rendszerét és a judeo-kereszténység tévhitével kábítják el a félretájékoztatott emberiséget, akiket a muzulmánok ellen szeretnének felhasználni a végső diadal érdekében . Ha eltekintünk a dolgok nevén nevezésétől, akkor zsákutcába jutunk ! A komunizmus folytatódik, most liberalizmusnak, demokráciának hirdetik ugyanazok, akik korábban az emberiséget megnyomorították . Ébresztő !

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak ennyi ezt kéne mindannyiunknak érezni!!!!!!!!
  2013-07-02 21:07:23, kedd
 
  Egy nemzet, melynek földjét idegen hatalmak tiporják, egy nemzet, melynek vezetői idegen hatalmakat szolgálnak, egy nemzet, mely mindezidáig szemét lesütve, sorsába beletörődve tűrte a kizsákmányoló pénztőke és annak talpát nyaló horda gazemberségeit, ez a nemzet végre azt kiáltja: elég volt! Vége! Nem tűrjük tovább! Nem engedjük tovább, hogy szeretett hazánkat, a Szentkorona nemzetét tovább gyalázzák hazaáruló hazug és szemforgató politikai bűnözők! Elég volt a munkanélküliségből, elég volt a megaláztatásokból, elég volt az embertelen kizsákmányolásból és elég volt a lelki nyomorból, melybe évek hosszú sora óta taszítanak bennünket.

Csak ennyi ezt kéne mindannyiunknak érezni!!!!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor együtt örül önnel is
  2013-07-02 18:23:27, kedd
 
 
Orbán Viktor együtt örül önnel is
Origo2013. 07. 02. 10:05


Plebejusként tiszteleg, bekukkant a jövőbe, az ország újraiparosításánál bábáskodik - Orbán Viktor az elmúlt hetekben, az árvízi védekezés után hosszú utazásba kezdett. Járja az országot, gyártósort, szökőkutat avat, saját kormányát méltatja, a régieket szidja. A Miniszterelnökség szerint ez nem kampány, Orbán egyszerűen szeret együtt örülni a közös sikereknek.

A miniszterelnök hétfőn Tarlós István főpolgármesterrel és egy szimfonikus zenekar kíséretében átadta a Margitsziget 400 millióból felújított zenélő szökőkútját. Ünnepi beszédében Orbán elégedett volt magával és a kormányával, elővette az árvíztémát, megdicsérte a magyarokat, valamint ezt az alkalmat sem hagyta ki, hogy beszóljon a korábbi kormányoknak és budapesti vezetésnek.

Az eseményen sok ismert dalt játszott a szimfonikus zenekar és a szökőkút is. A legfülbemászóbban az Indiana Jones betétdala, Darth Vader indulója, Andrea Bocellitől a Time To Say Goodbye és Whitney Houstontól a Give Me One Moment in Time szólt. A miniszterelnök néha mélabúsan, néha kedélyesen hallgatta a dalokat össze-összekuncogva Tarlóssal, majd a show végén sietve távozott, hogy találkozzon Anders Fogh Rasmussennel, a NATO főtitkárával.

Orbán Viktor-kampány nagyobb térképen való megjelenítése

Az alkotmánymódosítással és diáktüntetésekkel tarkított tavasz után egyre inkább fordulnak rá a politikusok a jövő tavaszi választások kampányára. Bajnai Gordon, valamint Mesterházy Attila országjárása mellett a miniszterelnök is látványos haknikörútba kezdett, amelynek már sokadik állomása volt a szökőkútavatás.
Műszaki és arisztokrata etap

A múlt heti EU-csúcs miatt elmaradtak a nyilvános programok, de egy héttel korábban Orbán Viktor a felújított fertődi Esterházy-kastélyt adta át. A miniszterelnök a Fertődre kihelyezett kormányülést és a kastélyátadást egy plebejus kabinet tisztelgésének nevezte a magyar arisztokrácia nagyszerű teljesítménye előtt.

A kastélyavató előtti napon Orbán Viktor Tamásiba utazott, hogy egy kézilabdacsarnokot adjon át a helyieknek. A miniszterelnök itt elsősorban a kormány sporttámogatási politikájának sikerét méltatta. Szerinte a társasági adókedvezmény (tao) révén az öt látványcsapatsportág éves szinten több tízmilliárd forintos kiegészítő támogatáshoz jutott.

A sportos program előtt egy erős műszaki etapot zárt a miniszterelnök. Június 13-án átadta az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN magyarországi kutatóközpontját. A Wigner Adatközpont névre keresztelt intézmény megnyitóján Orbán arról beszélt, hogy a tudományos élet jelene és jövője is kezd egyre biztatóbb formát ölteni Magyarországon, mert a 2010 után újjászervezett oktatási rendszer képes lesz olyan tudós fiatalok kinevelésére, akik helyt tudnak állni a legmagasabb színvonalú nemzetközi kutatásokban is.

A KFKI-s rendezvény előtt Győrben Audi gyárat avatott, és beszédet mondott a Műszaki Értelmiség Napja nevű rendezvényen, ahol azt mondta, hogy Magyarország újraiparosításához a műszaki szaktudás erőforrása szükséges.
Wesselényi Viktor

A csavarkulcsos, kémcsöves programokat megelőző két hétben Orbán Viktor kétszer is megjárta a Duna teljes magyarországi szakaszát oda-vissza. Mint ahogyan az a térképünkön is jól látszik, a veszélyeztetett települések között volt olyan, ahová többször is ellátogatott.

Megnézte a védekezési munkálatokat, Győrben egy laktanyában aludt, Szentendrénél motorcsónakozott, de láttuk, amint bicskával eszi a kolbászt, vagy azt is, amint távcsővel kémleli a dunai panorámát. Orbán Viktor a kezdeti bizonytalankodás után egyre jobban beletanult, hogyan szerepeljen katasztrófahelyzetben. A hivataloskodó, helikopteren röpködő kormányfőt az évek során felváltotta a munkásokkal szóba elegyedő miniszterelnök, majd az egész árvízi védekezést szinte egyedül kézben tartó főnök következett.

A Miniszterelnökség szerint ezek a rendezvények nem a kampány részei. A kampány kezdetét firtató kérdésünkre Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke annyit válaszolt, hogy a miniszterelnök - amikor csak teheti -, részt vesz az őt meghívó helyi közösségek avató ünnepségein, hogy együtt örüljön az emberekkel a Magyarországon megvalósuló fejlesztéseknek, a közösen elért eredményeknek.
Mindig korán kezdték

A korábbi választási kampányok is jellemzően a választást megelőző év nyarán kezdődtek. Már ha volt tétje a választásnak, 2010-ben ugyanis nem nagyon volt klasszikus értelemben vett választási kampány, mert az ország éppen egy európai parlamenti választás után volt, és már akkor mindenki biztosra vette a Fidesz győzelmét, ráadásul a regnáló miniszterelnök, Bajnai Gordon már a megválasztásakor kijelentette, hogy csak egy évre vállalja a kormányzást, és nem indul a választásokon.

A 2006-os választásokat megelőzően viszont 2005-ben már a kormány is nyíltan kampányüzemmódban működött. A kormány 100 lépés programja mellett, a két nagy politikai szervezet vezetője 2005 nyarán összecsapott egy élő tévévitában. A főleg gazdasági kérdésekről szóló vitát döntetlenre hozták a felek, de Gyurcsány kicsit jobban járt, mert megmutathatta magát az országnak. Orbán Viktor addig lassan konzultálgatott a különböző társadalmi csoportokkal.

A 2002-es választások előtti nyáron is javában elkezdődött már a kampány. Míg a szocialisták már választottak Németh Miklós, Kovács László és Medgyessy Péter közül, és az SZDSZ-szel együtt intenzíven kampányoltak addig az akkori Orbán-kormány csendes üzemmódban dolgozott. A választási vereség egyik okaként is azt jelölték meg a korabeli elemzések, hogy a kormány és a Fidesz az ellenzékhez képest későn és gyengén kezdett kampányolni. Most ugyanezt a hibát biztosan nem fogják elkövetni.

Kiélezett kampány valószínűleg jövőre sem lesz, a Fidesznek egyelőre legalábbis nem nagyon kell aggódnia a közvélemény-kutatások szerint. A Tárki legutóbbi felmérése alapján a Fidesz-KDNP tábora 26 százalék a teljes népesség körében, míg a legnagyobb ellenzéki párté, az MSZP-é csak 13 százalék. Ha ehhez hozzáadnánk a Demokratikus Koalíciót (1 százalék) és az Együtt 2014-et (4 százalék), a kormánypártok előnye akkor is 8 százalékpont lenne a szavazásra jogosultak körében.

http://www.origo.hu/itthon/20130701-osszefoglalo-es-terkep-orban-viktor-2013-juni usi-kampanyesemenyeirol.html?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Irán legjobb választása?
  2013-07-02 18:18:32, kedd
 
  Irán legjobb választása?


Hosszú évekkel ezelőtt az iráni külpolitikára, és egyáltalán Iránra is Ahmedinedzsád feltűnése hívta fel figyelmünket. Az iráni elnök szókimondása, Izrael-ellenes kirohanásai érthető okokból igen szimpatikusak voltak. A holokauszttal kapcsolatos iráni vélemény is jóval közelebb állt felfogásunkhoz, mint a nyugat-európai, ezért örömmel fogadtuk, hogy mindezt nemzetközi szinten valaki szóvá meri tenni. Ezzel nem voltunk egyedül, az iráni elnök szavait sokan igen kedvezően fogadták. Irán sok nemzeti gondolkodó számára szimpatikussá vált, vallásától függetlenül is.

Az iráni belpolitika rejtelmeibe viszont nem-irániaknak túlzottan nincs belelátása, és a nyelvi, kulturális és vallási eltérések miatt nehéz is az iráni helyzetet értelmezni. Nyugati forrásokból egyértelműen nem lehet tájékozódni, mivel a nyugat mindenütt azt akarja látni, amit látni akar, és azt akarja láttatni, ami érdekeinek megfelelő.

Az iráni elnökválasztással kapcsolatos írásaink néhány olyan kérdést próbáltak áttekinteni, amelyet nem lehet megkerülni. Iránnak, mint bármely más országnak vannak bel- és külpolitikai nehézségei, társadalmi problémái, gazdasági kihívásai. Az iráni ifjúság vajon támogatni fogja-e továbbra is a fennálló rendszert, vagy a külföldi beszivárgás, liberális bomlasztás eszközül fogja-e őket felhasználni? A társadalom ellenáll-e a fokozódó társadalmi problémáknak, vagy az elégedetlenség fog növekedni?

Ahmedinedzsád liberálisabb felfogása, reformtörekvései miatt a harsányabb Izrael-ellenes retorikát valószínűleg nem lehet folytatni. Ez az út a teokratikus államvezetéssel való szembehelyezkedése miatt hiteltelenné vált. Utólag visszagondolva, hangzatos kijelentéseit nemzetközi szinten kevés eredmény követte, tehát ilyen szempontból tevékenysége nem is volt hatékonynak tekinthető. A Hormuzi-szoros sem lett lezárva, és Izrael sem lett letörölve a térképről.

Irán új elnöke viszonylag idős (64 éves). Hosszú ideig tartana felsorolni, hogy hány magasabb pozíciója, tisztsége és megbízatása volt (beleértve a titkosszolgálat vezetését is). Publikációi is szép számmal vannak Khomeini ajatollah tevékenységével kapcsolatban, az iszlámról, politikai kérdésekről. Teológiai végzettsége mellett négy idegen nyelven beszél - összességében egy igen figyelemreméltó személy, hosszú évek politikai tapasztalatával, erős hitbéli meggyőződéssel, titkosszolgálati rálátással.

Hassan Rouhani valószínűleg a hangzatos kirohanások és szócsaták helyett egy rendkívül átgondolt sakkjátszmát fog játszani a nyugattal, és ha van öt-tíz éve a bonyolultabb diplomáciai manőverek kivitelezéséhez is, akkor sokkal több kellemetlenséget fog okozni a cionistáknak, mint Ahmedinedzsád valaha is tudott. A maga csendes módján. Ezen kívül semlegesíti azokat a társadalmi-politikai problémákat is, amiket Ahmedinedzsád anti-teokratikus lépései hoztak létre. Ha Khamenei ajatollah marad a legfőbb vezető, és Hassan Rouhani az elnök a következő egy évtizedben.

Tálas András - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/07/01/iran-legjobb-valasztasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánt szembesítették hazugságaival.
  2013-07-02 18:14:20, kedd
 
  Orbánt szembesítették hazugságaival.

"Mi volt a szándéka azzal, hogy idejött? - kérdezte Gabrielle Zimmer. "Ön nem azért jött, hogy arról beszéljünk, ami a jelentésben áll. Ön rögtön kijelentette, hogy aki támogatja a jelentést, az Magyarország ellen van" Azért jött ide, hogy megmutassa otthon, hogy idejött és megvédi a magyarokat? Ennek mi értelme?" - kérdezte ismét Gabrielle Zimmer. Az Egységes Baloldal frakcióvezetője szerint nem jogosítja fel Orbánt a választási győzelme, hogy mindenkinek megmondja, mit tegyen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik IT: Több százezer szakmunkást lehetetlenít el a Fides
  2013-07-02 18:12:41, kedd
 
 

2013-07-02. 14:51
Jobbik IT: Több százezer szakmunkást lehetetlenít el a Fidesz tehetetlensége

A Jobbik Ifjúsági Tagozat felháborítónak tartja, hogy míg a kormány a szavak szintjén igyekszik tenni a szakmunkásképzés felemeléséért, addig tetteivel, tétlenségével és a számukra átadandó közismereti tudás visszaszorításával soha nem látott mélységekbe taszítja szakmunkások százezreit. A tanév befejeztével ismét meg kell állapítanunk, hogy a kormánypártok ígéretei ellenére a pályakezdő szakmunkás fiatalok ismét zsákutcába kerültek - írja közleményében Takács Adrián, a szervezet alelnöke.
A Jobbik IT szerint hiába vezették be a duális rendszerű, hároméves képzési formát, a minőségi szakképzést nem sikerült megteremteni, ennek hiánya pedig alapjaiban gátolja a nemzetgazdaság fejlődését. Nem kisebb problémát jelent, hogy fizetőképes piac hiányában több százezren nem tudnak elhelyezkedni. A munkavállalást nehezíti, hogy a munkáltatók szívesebben alkalmaznak betanított munkásokat, hiszen számukra alacsonyabb munkabért kell fizetniük. Azok pedig, akik mégis el tudnak helyezkedni, minősíthetetlenül alacsony, a diplomásoknak járó átlagfizetés felét jelentő munkabérben részesülnek.
A területen tapasztalható visszásságok is mutatják, hogy a beígért egymillió munkahely csak a Fidesz propagandájának jól hangzó része volt, és a szakmunkásoknak járó valódi megbecsülés is még mindig várat magára. A Jobbik Ifjúsági Tagozat szerint a szakmunkásképzés valódi reformjára, a fizetőképes piac megteremtésére, a piaci igényeknek megfelelő képzésre, a betanított munkások előtérbe helyezésének megszüntetésére és a bérek szintre hozására van szükség ahhoz, hogy a szakmunkások helyzete javulni kezdjen és csökkenjen a minden eddigi értéket felülmúló szakemberhiány - zárul a közlemény.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/114480/#ixzz2XuBDrQ9Q

*************************

MAGYARORSZÁG EGYRE JOBBAN TELJESÍT!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre: nem lesz több Imre Kertész-interjú - ígéri a vén zsid
  2013-07-02 18:05:45, kedd
 
  2013-07-02. 16:23
Végre: nem lesz több Imre Kertész-interjú - ígéri a vén zsidó

De persze "Isten ajándékainak" sosem lehet hinni.
A magyargyűlölő a The Paris Review című irodalmi folyóiratnak adott interjúja végén jelentette be a várva várt hírt: "Ez volt az utolsó interjúm".
Így legyen.
(Kuruc.info - Index nyomán)
Kapcsolódó: A gyűlölt és lenézett magyarok gyógyítják a Parkinson-kóros Imre Kertészt Pécsett

További részletek: http://kuruc.info/r/6/114486/#ixzz2XuA5FR55
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyiptom: a hadsereg bevetésre kész
  2013-07-02 18:04:27, kedd
 
  2013-07-02. 17:42
Egyiptom: a hadsereg bevetésre kész

Az államfő főügyészét leváltották, távozott két szóvivő is, a hadsereg pedig bevetésre kész.
Leváltották kedden Egyiptomban az elnök által kinevezett legfőbb ügyészt, továbbá lemondott az elnöki kabinet szóvivője és a kormányszóvivő. Az egyiptomi hadsereg csapatai készen állnak, hogy szükség esetén beavatkozzanak - közölték katonai források kedden. A legfőbb semmítőszék kedden megsemmisítette Talaat Abdullah főügyész kinevezését, akit korábban Mohamed Murszi egyiptomi elnök helyezett hivatalába. Emellett a bírák elrendelték a 2012 novemberében elbocsátott főügyész, Abdel Megid Mahmúd visszatérését. Abdallah kinevezését keményen bírálta a liberális ellenzék, az iszlamista kormányzat iránt tanúsított elfogultsággal vádolták.
A külügyminiszter és legalább négy miniszter lemondása után az elnöki kabinet szóvivője és a kormányszóvivő is benyújtotta lemondását kedden - közölte egy külügyminisztériumi tisztségviselő. A két kormányhivatalnok mintegy öt hónappal kinevezése után távozik hivatalából. Közben egyiptomi katonai források kedden közzétették, hogy a hadsereg gyors reagálású egységei péntek óta készen állnak arra, hogy szükség esetén megelőzzék a rivális politikai erők összecsapását Kairóban és más egyiptomi városokban.
A hadsereg főparancsnoka, Abdel-Fattah asz-Szíszi tábornok hétfőn ultimátumot intézett az ország politikai erőihez. A hadsereg főparancsnoka közölte, hogy ha a szemben álló felek nem állapodnak meg 48 órán belül az egyiptomi nép követeléseinek teljesítéséről, a hadsereg megvalósítja "a jövőre vonatkozó saját menetrendjét". Amerikai gyártmányú Apache katonai helikopterek köröztek kedd délután Kairó fölött, ahol a Tahrír téren több ezer tüntető gyűlt össze, hogy folytassa a tiltakozást Murszi hatalmon maradása ellen.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/114491/#ixzz2Xu9Mt1ho
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.