Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Szörfös gif
  2013-07-22 15:28:36, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Szép szoba szép kilátással gif
  2013-07-22 15:27:30, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Hullám gif
  2013-07-22 15:26:31, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Rózsaillat gif
  2013-07-22 15:25:27, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Fény gif
  2013-07-22 15:24:25, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Játszva gif
  2013-07-22 15:23:36, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
A szivárvány felé gif
  2013-07-22 15:22:55, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Áfonya és a húgyúti fertőzések
  2013-07-22 12:43:25, hétfő
 
 



A proteus mirabilis egy olyan patogén kórokozó, ami nagyon gyakran felelős a húgyutak fertőzéséért. Ez a baktériumfajta nagyon ellenálló az antibiotikumokkal szemben. A világon legalább 150 millió ember életét keseríti meg ez a baktérium nap, mint nap.

Az áfonya kivonat hatékonyan gátolja a húgyúti fertőzések kialakulását.

A kórokozó a nevét onnan kapta, hogy a görög mitológiában Proteus egy olyan szereplő volt, akit nagyon nehéz volt legyőzni, mert a küzdelem során az alakját folyamatosan változtatta. Néha ember volt, néha kígyó, de ha kellett, folyóvízzé vagy szinte bármivé is át tudott alakulni (Odüsszeusznak sem sikerült volna legyőznie Teiresziász tanácsa nélkül).

A kanadai McGill Egyetem kutatói azt találták, hogy az áfonya kivonat még ezt a nagyon ellenálló és makacs kórokozót is képes elpusztítani antocyanidin tartalma miatt.

Teszi ezt ráadásul mindenféle mellékhatás nélkül, ami hatalmas előny az antibiotikumokkal szemben.

A katétert hordozó, különösen veszélyeztetett betegek vonatkozásában nélkülözhetetlen az áfonya lé ivása, akár napi 2-3 dl. A friss gyümölcs fogyasztása még jobb. Az áfonyában lévő anticyanidinek gátolják a proteus szaporodását, megakadályozzák, hogy a kórokozó megtapadjon és telepeket képezzen a húgyutak belső falán.

A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy más kórokozók ellen is nagyon hatásos, de a proteus elleni hatás azért figyelemre méltó, mert alig akad ez ellen a baktérium ellen hatékony antibiotikumunk a jelenlegi terápiás gyakorlatunkban. Megelőzés céljából terhes nők is fogyaszthatják rendszeresen.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Az avokádó jótékony hatásai
  2013-07-22 12:37:59, hétfő
 
  A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy az egészséges és karcsú test eléréséhez figyelnünk kell a kalóriák és zsírok bevitelére. Nem mindegy azonban, hogy milyen kalória- és zsírsavforrásokról beszélünk. Az avokádó a kókuszolajhoz hasonlóan telített zsírokat tartalmaz, magas kalória- és zsírtartalma miatt egy-két évtizeddel ezelőtt még azt tartották róla - teljesen hibásan-, hogy egészségtelen, különösen a szív- és érrendszer szempontjából. Azóta rá kellett döbbennünk, hogy kevés olyan egészséges táplálék létezik a Földön, mint az avokádó, fogyasztása minden nap javasolt!

Nem ez az egyetlen tévhit az utóbbi években, hiszen pár évvel ezelőtt még a táplálkozási szakemberek egy része azt hirdette, hogy a vaj helyett fogyasszunk margarint, mivel az növényi eredetű, így sokkal egészségesebb. Persze azóta tudjuk, hogy a margarinban található transz-zsírok és hidrogénezett olajok kifejezetten egészségtelenek, ezért a vaj fogyasztása sokkal kedvezőbb egészségünk szempontjából, mint a margarin.

Pár évvel ezelőtt sikerült az ideális omega-3 - omega-6 zsírsav arányt is tökéletesen rosszul meghatározni (az ideális 1:2-höz, míg korábban azt gondolták 1:20 még jó arányt jelent). Pedig a nem megfelelő omega zsírsav bevitel krónikus gyulladások kialakulásához vezethet, ami elősegítheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Vannak olyan vélekedések is, hogy a korunkra oly jellemző agresszív viselkedés mögött is az omega-6 zsírsavak túlzott fogyasztása állhat.

A következő ilyen baki valószínűleg a koleszterin esetében fog bekövetkezni. Szervezetünknek ugyanis szüksége van koleszterinre ahhoz, hogy pl. a Nap UV-sugarainak segítségével D-vitamint tudjon előállítani, de a koleszterin elengedhetetlen a sejtfal, az idegsejtek és a szív megfelelő működéséhez is.

Miért fogyasszunk akár minden nap avokádót?

1, Az avokádó kiváló növényi alapú fehérjeforrás, ráadásul az avokádóban lévő fehérjék bontása nem igényel annyi proteázt (fehérjebontó enzim), mint a húsokban lévő fehérjék emésztése, ezért nagy terhet vesz le a hasnyálmirigy válláról.

2, Egy kutatás szerint, ha a húsokhoz avokádót fogyasztunk, kevésbé emelkedik vérünk triglicerid szintje, így kifejezetten javasolt azoknak, akik nem szeretnének lemondani a húsokról.

3, Természetes E-vitaminban gazdag. Az E-vitamin erős antioxidáns, segít a káros szabad gyökök semlegesítésében.

4, Az avokádó segíti a májat a glutathion előállításában, mely egyes kutatások szerint az egyik legfontosabb antioxidáns vegyület.

5, Kiváló magnéziumforrás. A magnézium több mint 300 anyagcsere folyamatban vesz részt.

6, Az avokádó magas lutein, E-vitamin és olajsav tartalma csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét.

7, Erősíti a szívet, javítja a szív- és érrendszer működését. Elősegíti a vér szabad áramlását az erekben, csökkenti a vérnyomást.

8, Javítja az agy működését. Az avokádó az áfonyákhoz hasonlóan rendkívül jótékony hatású az idegsejtek működése szempontjából.

Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Az egészséges bőrért
  2013-07-22 12:14:33, hétfő
 
  Lehet, hogy odafigyelünk a bőrünk szépségére, de a mindennapos kávézás, dohányzás tönkreteheti az eredményt. A bőrt elsősorban belülről kell ápolni, az egészséges, fiatalos bőr kulcsa a megfelelő táplálkozás. A fiatalos testünkért és bőrünkért a hétköznapokon is nagyon sokat tehetünk. Egészséges táplálkozással, megfelelő folyadékbevitellel máris rengeteget tehetünk.

Fogyasszunk kevesebb cukrot és keményítőt
Ezek az élelmiszerek gyulladásokat okoznak a szervezetünkben, elősegítik a ráncok kialakulását, betegségeket okoznak, felgyorsítják az öregedést. A cukorban és keményítőben gazdag ételek túlzott fogyasztása miatt fakul a bőr, a szem alatt sötét karikák jelennek meg, az arc elveszti körvonalait, megjelennek a ráncok, a bőr pólusai kitágulnak. Nagy szerepük van a pattanások kialakulásában is.

Paradicsom
A paradicsom piros színét a magas likopintartalma biztosítja. Ez a kiváló antioxidáns igen jót tesz a bőrnek, frissen, fiatalosan tartja. A paradicsom valamennyi formájában tartalmaz likopint, a friss ugyanúgy, mint a sűrített, az ivólé, de még a ketchup is.

Spenót
Jelentős béta-karotin tartalma segít a bőrsejtek kijavításában, fiatalos fényt ad a bőrnek, és az öregedés ellen is véd. Az olyan leveles zöldségekben, mint a kel és a brokkoli, bőven található vas és kalcium, mindkettő táplálja a bőrt és a hajat.

Cékla

Az egész szervezetet revitalizálja, vasat, rostokat, magnéziumot, mangánt, káliumot, folsavat és A-B-C vitaminokat tartalmaz. Antioxidáns tulajdonságai miatt kiváló bőrregeneráló.

Kivi
A magas C-vitamin-tartalom biztosítja a kollagén termelést, ami az egyik legfontosabb bőrvédő fehérje, ráadásul a bőrt tápláló hajszálereket is erősíti. Antioxidáns tartalma segít a bőr fiatalságát megőrizni.

Avokádó
A sejtek működéséhez szükséges E-vitaminban gazdag, ami az egyik legfőbb antioxidáns. Hasonló bőrvédő tulajdonságokkal rendelkezik a napraforgómag és a mandula.

Pulyka
Magas cink- és szeléntartalma miatt általános immunerősítő, a szelén pedig a bőr rugalmasságát biztosítja.

Zsíros halak
A tonhal, a lazac, a szardínia és a makréla fiatalítja a bőrt, mert gazdag omega-3 zsírsavakban. Ideális heti két alkalommal halat fogyasztani.

Zöld tea
Antioxidáns tulajdonságai miatt gyulladáscsökkentő és sejtmembrán védő hatású, igen jót tesz a bőrnek.

Víz
Napi 6-8 pohár víz elfogyasztása ajánlott. Nyáron ízesíthetjük citrommal, mentalevéllel is. Jó ötlet a teát vagy kávét időnként vízzel vagy gyümölcsteával helyettesíteni. Igyunk minden étkezéshez vizet, csakúgy, mint ébredés után és lefekvés előtt is.

Fogyasszunk fehérjét
A sejtregenerálódáshoz szükségünk van megfelelő fehérjebevitelre. A protein hiánya felgyorsítja az öregedést. A fehérje az élet építőköve, izmaink, szerveink, a csontok, a bőr mind fehérjéből épülnek föl.
Forrás:arthuman
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 946 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2072
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 35696
  • e Év: 240397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.