Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Az adófizetők tízmillióiból fogja cenzúrázni a Facebookot a
  2013-07-23 21:57:23, kedd
 
  Az adófizetők tízmillióiból fogja cenzúrázni a Facebookot a "zsidó gárda"
B.A.N.S.P
2013-07-23 20:26:40


A liberális Népszabadság írása szerint Köves Slomó rabbi, az EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) vezetője tavaly nyáron kezdeményezett találkozót más zsidó szervezetekkel, hogy megvitassák, milyen módon lehet eredményesen fellépni az antiszemitizmus terjedése ellen.

A találkozó folytatásaként tavaly év végén megalakult a Tett és Védelem Alapítvány. A kuratóriumban a Mazsihiszt (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) az időközben elnökké választott Heisler András képviseli, a testületben helyet kap például Guba Gergely, a Szim Salom progresszív zsidó közösség vezetője is. A kuratórium elnöke Bodnár Dániel, az EMIH vezetőségi tagja.

Az alapítvány jelképe ,,Júda oroszlánja". Az oroszlán egy bibliai zsidó jelkép - jegyzi meg Bodnár Dániel -, Jákob az oroszlánhoz hasonlítja Jehuda törzsét, Mózes első könyvében. Bodnár interjújában kijelentette: "Az antiszemitizmus, mint társadalmi betegség, valóban az egész nemzet felelőssége. Ez azonban nem ment fel minket az öngondoskodás kötelessége alól, ott, ahol konkrét sérelem éri a közösségünket".

A zsidó gárda vezére aztán ostorozta ezerrel a Jobbikot. Mint mondta, a Jobbik neonáci eszméket hirdet: Európa nyugati részén nincs rá példa, hogy ennyire szélsőséges párt tagja legyen a parlamentnek. Magyarországon az antiszemitizmus csak elvétve fajul tettlegességig, de - a közbeszéd minőségének romlását nézve - Bodnár Dániel szerint nincs garancia arra, hogy a verbális erőszak előbb-utóbb nem csap át fizikai agresszióba. Az alapítvány ezért is tartja fontosnak, hogy a világhálóról száműzze a gyűlöletbeszédet - olvasható a Népszabadságban. Ezen az alapon a magyarokat folyamatosan fenyegető cigányokat azonnal le kell tartóztatni, mert nincs biztosíték arra, hogy a verbális erőszak nem csap át fizikai agresszióba. Vagy a magyaroktól még a zsebkést is el kell kobozni, mert hátha zsidókat szurkálnak meg vele. De ugyanígy a háztartásokból is be kell gyűjteni minden olyan konyhai eszközt, amellyel sérüléseket lehet okozni. Mert hátha nem húst akar klopfolni a magyar fasiszta az ünnepi ebédhez, hanem zsidót.

Bodnár a lapnak megerősítette: Az amerikai Rágalmazásellenes Ligával (ADL) közösen az alapítvány több tucat magyar nyelvű profil törlését kérte a Facebook közösségi portáltól. Remélhetőleg törölni fognak "megyei jobbikos szervezetekhez" kötődő profilokat is- erősítette meg az elmúlt hatvan év legnagyobb cenzorává előlépett Bodnár. Lendvai Ildikó, excenzor most békésen hátradől a karosszékben. Hol voltam én ezekhez képest.

A Népszabadság összefoglalta: A Tett és Védelem Alapítvány a közelmúltban megállapodást írt alá Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárral. Az EBESZ-nek (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) van egy ajánlása, amely elvárja az államoktól, hogy tudományos igénnyel vizsgálják és kísérjék figyelemmel az antiszemita jelenségek alakulását.

A mostani megállapodás révén a kormány átruházza a feladatot az alapítványra, és ehhez az idén 42,5 millió forintot bocsát a rendelkezésére. Az összegben - a rendszeres, havi monitoring mellett - országos kutatások indítása és az alapítvány által létrehozott jogsegélyszolgálat támogatása is benne foglaltatik.

A fenti feladatok elvégzésének teljes költségvetése mintegy 110-120 millió forint. A hiányzó pénzt - mondja Bodnár Dániel - az alapítvány munkájában részt vevő szervezetek befizetéseiből és magánadományokból teremtik elő. Vagyis egyes jómódú zsidók is fizetnek azért, hogy az interneten csak olyan írások jelenhessenek meg, amelyek Izrael nagyságát, toleranciáját, és humánumát bizonyítják, és a zsidók emberi nagyságát közvetítik, írja a Hunhir.info.

Olvasóinknak pedig az alábbi alternatívát ajánljuk. A Twitter néven futó mikroblogszolgáltató Izrael állam követelésére sem volt hajlandó például a Hezbollah felhasználói profilját megszüntetni, Franciaországban pedig a leghatalmasabb helyi zsidó lobbi fél évig küzdött velük a Francia Legfelsőbb bíróságon, mire kiadták 2, azaz kettő felhasználó adatait, akik "a halott zsidó a jó zsidó" néven küldtek üzeneteket (A Facebook cenzorai körül-belül minden ezredmásodperceben végeznek ennyivel). Inkább napi 10 ezer dollárt fizettek az első és másodfokú ítélet között mondván, hogy rájuk kizárólag az Egyesült Államok alkotmánya vonatkozik, míg végül beadták a derekuk. Az ilyen következményeket viszont gyilkolásra való buzdítás nélkül könnyű elkerülni.

harcunk.info - hunikum.info

http://hunikum.info/Az_adofizetok_tizmillioibol_fogja_cenzurazni_a_Facebookot_a_z sido_garda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életveszélyes állapotban van a rottweilerek által móresre ta
  2013-07-23 21:46:36, kedd
 
  Életveszélyes állapotban van a rottweilerek által móresre tanított cigány bűnöző

2013-05-13 08:58:14

Leharapták a lopási szándékkal behatoló fülét, valamint arcát, karját, lábát szétmarcangolták azok a derék rottweilerek, amelyek megtámadott, idős gazdájuk védelmére keltek május 8-án, Tiszaföldváron. A végre tisztességre tanított cigány a szolnoki Hetényi Géza Kórház intenzív osztályán elmélkedhet arról, hogy mégsem tehet meg mindent büntetlenül a fajtája, mert ugyan a rendőrség kezét velük szemben megköti a liberális államhatalom és törvényhozás, de a kutyákkal védekező civilekét nem!

Bravó rottweilerek!

Az esetről elsők között tájékoztató cikkünk elképesztően nagy visszhangot keltett, a megszámlálhatatlanul sok hozzászólás pedig egyöntetűen arról tanúskodott, hogy hazánk fehér lakossága hősként tekint a cigány bűnözőt ártalmatlanná tevő házőrzőkre!

Mit is jelent ez?

Az üzenet csöppet sem kódolt: rendet, biztonságot vár el az ország, de a hatalom gyakorlói ezt nem adják meg, sőt! Cigányfajvédő politikájuk egyre inkább olaj a tűzre, az etnikai bűnözésnek kiszolgáltatott lakosság tehetetlen, önvédelemre irányuló kezdeményezéseit (ellentétben a cigánybűnözéssel) elfojtják és büntetik, miközben a saját házukban vagy az utcán kirabolják és megverik őket, a terményeiket ellopják, a megélhetésüket tönkre teszik!

Igen, így léphetett elő egyik óráról a másikra hazánkban két rottweiler az igazságosztás szimbólumává, megszégyenítő kritikájaként annak a jogrendszernek, amely mellett és helyett azzá válhatott.

Nem elképesztő? Normális országban a bűnözőket elfogó rendőröket ünneplik így: embereket, akik szolgálatukat a köz érdekében végzik, biztosítják a nyugodt életet, megvédik a gyengét, az öreget, a magántulajdont - egyáltalán a tisztességeseket a társadalom selejtjétől. Nálunk ez nem így van! Itt két kutya a hős. Döbbenet.

De lássuk a történet korábban még nem ismertetett részleteit, érdemes elolvasni, így ír róla a szoljon.hu hírportál.

Jajkiáltások törték meg a csendet csütörtökre virradó éjjel - mondták el helybeliek. Az egyik, strandfürdő melletti ház felől lehetett hallani, hangos kutyaugatás kíséretében. -

Csak annyit tudok, hogy az ott élő német férfihez akart valaki bemenni lopni, amikor annak a két kutyája elkapta - meséli egy közelben lakó férfi. - Jól ismerem az idős urat, már a kutyákat is láttam. Hallottam, mit műveltek azzal a bűnözővel, jól megjárta - teszi hozzá.

- Saját portáján érte tetten a tolvajt a tiszaföldvári, 72 éves sértett május 8-án éjszaka - mondta el lapunk kérdésére Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője - A menekülő elkövetőt vissza akarta tartani, azonban a tolvaj rátámadt, és bántalmazni kezdte. Az idős férfi rottweilerei ekkor gazdájuk védelmére kelve rárontottak a 38 éves K. Róbertre. A tulajdonos azonnal értesítette a rendőrséget, az elkövetőt mentővel szállították kórházba a helyszínről. A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás bűntett miatt indított nyomozást az ügyben, és szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit - tette hozzá, ezzel válaszolva arra a kérdésre, számíthat-e esetlegesen valamilyen szankcióra a német férfi, miután a támadója súlyos állapotba került a kutyák miatt.

Az ebek gazdáját nem sikerült utolérnünk, azonban egyik ismerőse elmesélte a történetet, ahogyan ő is hallotta.
- Minden este sétálni viszi a két kutyát itt, a strand környékén. Csütörtökön sem tett másként - idézi fel az eseményeket a neve elhallgatását kérő ismerős. - Éppen visszaért a sétáról, amikor beengedte a két ebet az udvarra. Akkor találta szembe magát a betörővel. Az menekülni akart. Lökdösődni kezdtek, erre a két kutya nekiugrott a bűnözőnek. Nem kímélték, állítólag az arcát, karját, lábát marták össze, talán még a fülét is leharapták. Utána jöttek a rendőrök meg a mentők, de azt a jómadarat nem bilincsben, hanem hordágyon vitték el - mesélte.

K. Róbertet a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították be a mentősök. Megkeresésünkre dr. Péter Lívia orvosigazgató elmondta, hogy a sérültet ellátták, jelenleg az intenzív osztályon ápolják súlyos, életveszélyes sérülésekkel.

- A kutyák természetes reakciója, hogy ha bántalmazzák a gazdáját, akkor a védelmére kel - mondta el kérdésünkre Bozsó Pál, aki évtizedek óta foglalkozik kutyák kiképzésével. - Ha egy kutya nem így tesz, akkor ott valami gond van. Mivel a támadó azzal, hogy rátámadt a tulajra, kiiktatta az elsődleges pontot, aki meg tudta volna fékezni a kutyákat. A rottweilereket egyébként védelmi célra tenyésztették ki Németországban, ahol nagy testű jószágokat, gulyákat őriztek, hasonlóan a magyar komondorhoz vagy kuvaszhoz.

hunikum.info - szoljon.hu


http://hunikum.info/Eletveszelyes_allapotban_van_a_rottweilerek_altal_moresre_tan itott_cigany_bunozo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Hogy tudták megsérteni azt, ami nincs, nem is volt.&#
  2013-07-23 21:37:01, kedd
 
 
,,Hogy tudták megsérteni azt, ami nincs, nem is volt."

Megsértették Lázár János emberi méltóságát: félmilliós kártérítést kapott

Ötszázezer forint nem vagyoni kártérítést fizet a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. a Lázár Jánost szállító mikrobusz tavaly őszi balesete után megjelent, az államtitkár emberi méltóságát sértő kommentek miatt - közölte a Kormányzati Információs Központ kedden az MTI-vel. A pénzt a politikus a karambolban meghalt nő családjának ajánlotta fel.

A Kormányzati Információs Központ tájékoztatásában felidézte, hogy tavaly októberben a Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt szállító mikrobusz balesetet szenvedett, amelyben egy gyermekes fiatal nő meghalt. Lázár János egyes sajtótudósításokkal összefüggésben személyiségi jogának megsértése miatt pert indított.
A perben a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. elismerte, hogy a www.delmagyar.hu hírportálon a Lázár János autója karambolozott - egy 36 éves szentesi nő meghalt című cikkhez kapcsolódó kommentek megsértették a politikus emberi méltóságát - írta közleményében az információs központ.

A kiadó vállalta - folytatták -, hogy közleményt jelentet meg, amelyben sajnálkozását fejezi ki, amiért megsértette Lázár János emberi méltóságát, továbbá azt is: a rendelkezésére álló eszközökkel mindent megtesz azért, hogy az általa működtetett portálon a jövőben ne jelenjenek meg az államtitkár személyiségi jogait sértő hozzászólások.

Emellett a kiadó kötelezettséget vállalt arra, hogy 15 napon belül megfizet Lázár János kérésére és felajánlására ötszázezer forint nem vagyoni kártérítést a balesetben elhunyt nő családjának - tudatta az információs központ, hozzátéve, a Győri Törvényszék július 2-i végzésével jóváhagyta az egyezséget.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mutyik: rendszerhiba, vagy maga a rendszer?
  2013-07-23 21:33:43, kedd
 
  Mutyik: rendszerhiba, vagy maga a rendszer?

2013.07.19. 06:30 timargabor

Ahogy sorjáznak a hírekben - persze nem az állami médiában - a beszámolók az újabb és újabb mutyikról, felvetődik a kérdés, hogy hogyan élik meg ezt a Fidesz támogatói? Nyilván nem egységesen. Egyesek mindent automatikusan elfogadnak, amit a párt és a kormány csinál, sőt meg is tudják magyarázni, hogy ez az egyetlen helyes út, és végre van, aki meg is meri lépni. Mások azonban úgy gondolják, hogy - bár az irány alapvetően jó, és megnyugtató, hogy ilyen kormánya van az országnak - ez a Közgép, ez a földügy, ez a trafikügy már necces, és hát a takarékok körül is lehet probléma, nem most, hanem amikor majd a mostaninál nemzetibb és magyarabb kezekbe kerülnek (mintha a mostani tagság ne lenne alapból magyar). De jó is volna, ha ezek nem lennének, akkor felhőtlenül lehetne örülni a nemzet felemelkedésének, gondolják.

Számukra van egy rossz hírem. Lesznek. Amíg el lehet menni a falig, addig el is mennek a falig. Lehet abban reménykedni, hogy ezek rendszerhibák. De nem: mindig van újabb, mindig van lejjebb. Mindig lehet amortizálni abból az elképzelt erkölcsi-morális fölényből, amely 2010-ben nyilvánvalóan megvolt, de ma már legfeljebb a fideszesek gondolják a pártjukénak. A következetesség, amellyel ezek az ügyek sorjáznak, már azt sejteti, hogy nemhogy nem rendszerhibákat látunk, hanem ez maga a rendszer.

Lehet mondani, hogy a politika már csak ilyen. Hogy "ilyen volt a szocik alatt is", és hát "természetes, hogy a Fidesznek is gazdasági hátországot kell építeni". Hogy ez a "reálpolitika". Az alapbaj ezzel két irányból jelentkezik. Egyrészt a 2010-es kampány üzenete nem az volt, hogy "kiépítjük a gazdasági hátországunkat". A másik, hogy ezzel tényleg odavan jó időre minden alap a morálra hivatkozásra. Ez az egész már árvita.

Ha pedig kedves, kételyek gyötörte fideszes barátaim (ismétlem: nem mindenkit gyötörnek kételyek, de most azokhoz szólok, akiket igen) az eddig elátkozott eszközrendszert hajlandóak vagytok magatokénak érezni, akkor mi a különbség? De tegyük fel, azt gondoljátok, hogy tényleg Európától meg az IMF-től kell megvédeni a szabadságunkat, meg helyükre tenni a melegeket (uramisten, de komolyan, miért kell velük egyáltalán politikai szinten foglalkozni?). Ez a "harc" megér ennyit? Megéri ezeket a kételyeket? Lehet őszintén tapsolni a kötelező iskolai erkölcstannak, ha pont ez az ára?

Hiszen az apostol ezt mondja: "Csak az nyeri el a babérkoszorút, aki szabályszerűen küzd".

A reálpolitikáról pedig annyit, hogy az pont annyira "reál", amennyire mi gondoljuk. Ha természetesnek vesszük, hogy a, khm, "gazdasági hátország-építés": az állami megrendelések, a földek és a trafikok nagy részének leosztása Nyuszi rokonai, barátai és üzletfelei számára természetes, és a politika már csak ilyen - nos, akkor ilyen is lesz.

És tényleg ezt gondoljuk? Tényleg ezt gondoljátok?

http://kard.blog.hu/2013/07/19/mutyik_rendszerhiba_vagy_maga_a_rendszer
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilenc antiszemita incidens történt májusban Magyarországon
  2013-07-23 21:20:46, kedd
 
  “...négy esetben gyűlöletbeszédet, három fenyegetést, egy-egy támadást és rongálást rögzítettek."
Kiegészitünk: legalább tiz esetben-bizonyitható módon-ránéztek egy zsidó emberre! Legalább tucatnyi alkalommal-elképzelhetően-rosszat gondoltak néhány zsidó emberről.
“...A teljes projekt költsége csaknem 100 millió forint, finanszírozása megközelítőleg azonos mértékben magánadományokból, pályázatokból és állami hozzájárulásból történik."
Ez év májusában legalább öt magyar családot lakoltattak ki Magyarországon bankhitel miatt.
Ja!-és pár tucatnyi palesztint legyilkoltak Palesztinában. “...a pozitív zsidó identitás és a közösségi szerveződés stratégiája mentén".
Franciaországban, Belgiumban-működik ilyen Brüsszel Intézet? Persze hogy nem! Arrafelé még gyilkolásszák is a zsidókat! Arrafelé egy ilyen Intézet nem tudna nyugodtan “dolgozni"!


2013-07-23 17:59:00 Tweet
Kilenc antiszemita incidens történt májusban Magyarországon

Elkészítette első antiszemitizmus-monitoring jelentését a Tett és Védelem Alapítvány által felállított Brüsszel Intézet. Az alapítványnak az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a jövőben havi rendszerességgel számolnak be az antiszemita cselekményekről, és ingyenes telefonvonalat is működtetnek az incidensek bejelentésére.
Kilenc antiszemita incidens történt májusban Magyarországon

A tájékoztatás szerint a Brüsszel Intézet 2013 májusában kilenc antiszemita gyűlöletcselekményt azonosított, négy esetben gyűlöletbeszédet, három fenyegetést, egy-egy támadást és rongálást rögzítettek.

A közlemény szerint az antiszemita gyűlöletcselekmények monitorozását az intézet az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet által kidolgozott és javasolt módszerek alapján végzi.

A Brüsszel Intézet 2013/2014-es kutatási terve a rendszeres monitoringjelentések közzétételén túl magában foglal egy átfogó, a zsidóságot érintő kutatást, valamint az egész társadalomra kiterjedő felmérést az antiszemitizmus jelenlegi helyzetével kapcsolatban.

Egy olyan képzési program kialakítása is a céljuk, mely az állami ügyintézés különböző szintjei és szereplői számára biztosít felkészítést a rasszista és antiszemita jelenségekkel kapcsolatos fellépésről, eljárásokról iskolai és továbbképzés-rendszerű tananyagok formájában. A teljes projekt költsége csaknem 100 millió forint, finanszírozása megközelítőleg azonos mértékben magánadományokból, pályázatokból és állami hozzájárulásból történik.

A Tett és a Védelem Alapítvány honlapján az olvasható, hogy az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség Köves Slomó vezető rabbi kezdeményezésére 2012 novemberében hívta életre az alapítványt, amely "a romló minőségű közbeszéd, a kirekesztés, az antiszemitizmus táptalaját adó ismerethiány, valamint az atrocitások és törvényszegések elleni erélytelen jogi fellépéssel szemben kíván új alternatívát nyújtani, a pozitív zsidó identitás és a közösségi szerveződés stratégiája mentén".

MTI

http://www.atv.hu/belfold/20130723-kilenc-antiszemita-incidens-tortent-majusban-m agyarorszagon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Die Zeit: Magyarország az államcsődöt kockáztatja
  2013-07-23 21:12:09, kedd
 
  Die Zeit: Magyarország az államcsődöt kockáztatja

2013. 7. 20. 17:01

"Orbán Viktor kormányának takarékoskodnia kellene és reformokat kellene végrehajtania, ehelyett azonban a populizmusra és a külföldi konszernek megadóztatására épít" - írta a Die Zeit című német liberális hetilap a magyar gazdaság helyzetéről közölt összeállításában az online kiadásában (Zeit Online).
Mik ezek?

A Magyarország az államcsődöt kockáztatja című írásban kiemelték, hogy az állam és a magánszektor összesített adósságállománya a hazai össztermék (GDP) több mint 120 százalékát teszi ki. A kamattörlesztés csak Görögországnak és Olaszországnak jelent nagyobb terhet, a gazdaság bővülésének üteme pedig nem elég az adósság növekedésének megállításához.

"Tartósan alacsony gazdasági növekedés és növekvő adósság - ez Magyarország problémája" - írta a Zeit Online. Egy elemzőt idézve hozzátették, hogy az ország könnyen államcsődbe sodródhat, ha gondok támadnak a nemzetközi pénzügyi piacokon.

http://www.zeit.de/wirtschaft/2013-07/ungarn-schulden-orban
Szerző: MTI


http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/die-zeit-magyarorszag-az-allamcsodot-k ockaztatja-408283
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a becsületes politikus olyan mint az indián síugró
  2013-07-23 21:11:08, kedd
 
 
Az emberek úgy vannak vele, hogy a becsületes politikus olyan mint az indián síugró..... biztos van, csak kurva nehéz elképzelni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Láss, ne csak nézz!!!
  2013-07-23 21:05:33, kedd
 
 
Láss, ne csak nézz!!!
2013. július 23. Facebook

Néhány olyan tény, amiről a közmédiában nem fogsz hallani:
A magyar lakosság eladósítása 166 százalékos, a görög lakosságé 140 százalékos. Görögországban csőd van, Magyarországon nincs? Ha a kormány bakancsa a nyakadon tapos, akkor teljesen mindegy, hogy az jobbos, vagy balos, esetleg nemzeti...

Az USA 1170 ezermilliárd dollárral tartozik Kínának. Jelenleg napi 100 milliárd dollár kamatot fizet érte.

Az emberek többsége nem tudja, mi zajlik valójában a világban. Ráadásul fogalmuk nincs arról, azt nem tudják! Olyan dolgokat vásárolnak, amikre nincs szükségük, és olyan pénzből, ami nem az övék. A rabszolga kapott lakhatást, kaját, állást nem! Most a fizetésedért kapsz lakhatást, kaját, mást nem. Vagy már nincs is fizetésed? Amerikában 46 millió lakos ételjegyre szorul. A Föld országainak adóssága akkora, amelyet soha nem lehet kiegyenlíteni.

A média hat óriási társaság kezében van, ők a közvélemény formálók, vagyis a jól fizetett fényezők, durvábban hazudozók.
A magánbank pénzt hoz létre papíron, majd kölcsön adja az államnak a tulajdonképpen soha nem létezett pénzt, és cserébe értéket vár vissza. Ennek pénzhiány és csőd a következménye. Végül a magánbank diktálja az adott ország törvényeit. Ez történik jelenleg csaknem valamennyi országban, így Magyarországon is. Ezt nevezik demokráciának.

Ha az állam pénzt termelne, nem szorulna a magánbankra, nem lenne kamatrabszolgaság. Nem fordulhatna elő olyan eset, mint ami a közelmúltban Cipruson történt.

"Adjátok kezembe egy nemzet pénzkibocsátását, és nem érdekel, ki hozza törvényeit." - mondta Mayer Amschel Rotschild, a Rotschild bankárdinasztia megalapítója. 2000-ben az előző Orbán-kormány idején Magyarország a kezükbe adta... A pénzkibocsátási jog megszerzése nagyon fontos az olaj és az ásványi kincs megszerzésén kívül. Akik biztosan nem kamatrabszolgák még: Irán, Észak-Korea, Kuba, Szíria. Irak és Líbia már nyomorban, következik Szíria és Irán. Ha csak valami csoda nem történik... Márpedig csodák nagyon kellenek!

"Nem gondolkodó, hanem dolgozó nemzetet akarok!" (John D. Rockefeller)

"A banki üzletmenetben nincs szélhámosság. A banki üzletmenet maga a szélhámosság. (Tim Madden pénztörténész és fogyasztóvédő)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ITT AZ ÚJABB HAJDÚ-BÉT JELLEGŰ CSŐD És BOTRÁNY!
  2013-07-23 21:00:57, kedd
 
 
ITT AZ ÚJABB HAJDÚ-BÉT JELLEGŰ CSŐD ÉS BOTRÁNY!

A PÁPAI HÚS 1913 Kft. csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be a Veszprémi Törvényszékhez július 9-én - jelentette be a társaság hivatalos honlapján csütörtökön.


A mintegy 400 beszállító által már rég leszállított árut a Pápai Hús 1913 Kft a gazdáktól átvette épp úgy, mint a Hajdú-Bét esetében, az ellenérték kifizetését az emberek azóta is várják. A Pápai Hús 1913 Kft. raktárai konganak az ürességtől, vagyis a gazdáktól átvett árut már rég értékesítették, csak a pénz megfizetése hibázik!!!

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Pápa polgármestere a Pápai Hús legutóbbi rendkívüli közgyűlését követően az MTI-nek elmondta: Politzer József ügyvezetői megbízását visszavonták és munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették, helyére határozatlan időre Uzsoky Andrást nevezték ki.

A Pápai Hús 1913 Kft.-ben tulajdonos cégek, a Dedeko Kft. és a Nyugat-Agro Kft. március 6-án fogadták el az üzletrészek átruházására tett önkormányzati ajánlatot, így a város 88,4 százalékos tulajdonosa lett a cégnek, a fennmaradó rész a Pápai Víz-és Csatornamű Zrt.-nél maradt. A tulajdonosok akkor úgy döntöttek, hogy a Pápai Hús Kft. törzstőkéjét csaknem 1,3 milliárd forinttal emelik, addig a cég törzstőkéje 590 millió forint volt.

A csődvédelem értelmében ideiglenes fizetési haladék illeti meg a céget a közzétételt követő 120 napon keresztül. A Pápai Hús 1913 Kft. vezetői és tulajdonosai ez idő alatt akarják megtalálni a megoldást, hogy a cég fizetőképességét helyreállítsák és csődegyezséget kössenek a hitelezőkkel.

Szülőföld mozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fizetni kell az ingyenes tankönyvért is?
  2013-07-23 17:56:23, kedd
 
  Fizetni kell az ingyenes tankönyvért is?

2013.07.23. 07:30
|


Általános a jelenség, hogy az ingyenkönyvre jogosultak is kaptak az idén csekket - állítja az egyik szülői szervezet. A másik szervezetnél nem tapasztaltak ilyet. A tankönyvellátó szerint pedig elő sem fordulhatott a dolog úgy, ahogy állítják.

Pár napja az a hír kering a sajtóban a Magyarországi Szülők Országos Egyesületére (MSZOE) hivatkozva, hogy az ingyenes tankönyvre jogosultaknak is fizetniük kell a tankönyvek egy részéért, ami több ezer forintos nem várt költséget jelenthet a rászoruló szülőknek.

Az MSZOE egyébként alapvetően támogatja a központi tankönyvellátást, és jó rendszernek tartja, hogy a tanulók névre szóló tankönyvcsomagot kapnak az iskolában. De azt már nehezményezik, hogy - elmondásuk szerint - az ingyentankönyvre jogosultaknak is fizetniük kell. Az egyesület elnöke, Keszei Sándor szerint ráadásul általános jelenségről van szó.

Megszűnt a 12 ezer forintos átlag

Keszei elmondása szerint az iskolák hibáztak, mert nem jól értelmezték a vonatkozó jogszabályt. Eddig ugyanis az volt a rendszer, hogy átlagban 12 ezer forintnyi támogatás járt egy ingyentankönyves diák után az iskoláknak. S az átlagba bele kellett hogy férjen az ennél olcsóbb csomagok mellett az ennél drágább is. Vagyis elvileg nem lehetett pénzt kérni a drágább csomagért sem. Más kérdés, hogy számos helyen kifizettették a szülőkkel a különbözetet vagy egyes tankönyveket.

Az idén ez a nehezen kezelhető átlagösszeghatár is megszűnt: akinek ingyen jár a könyv, annak nem kellett (volna) csekket kapnia a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-től (KELLO). Az idei tanévtől ugyanis ez a cég látja el központilag a tankönyvellátás feladatát.

Hogyan kaphattak csekket az ingyentankönyvesek?

Csakhogy Keszei szerint számos iskolában úgy jártak el, hogy továbbra is számoltak a 12 ezer forintos határral. Ha abba belefért a csomag, akkor nem kapott az ingyenes könyvre jogosult diák csekket. Ha viszont nem, akkor az MSZOE szerint a fölös összeget lejelentették a KELLO-nak az iskolák, mint térítésköteles részt. A könyvtárellátó pedig kipostázta a csekket.

Ez tulajdonképpen azt jelenti Keszei Sándor elmondása szerint, hogy az adott gyerek nevén két tankönyvcsomag van: egy ingyenes, meg egy fizetős. Utóbbit pedig nem is az iskolába fogja kézbesíteni a KELLO, hanem a gyerek lakcímére. S úgy tudja, ennek postaköltségét is külön ki kell fizetni az árban. (A központi kiküldés költségeit is tartalmazza az ár, de az a nagyobb tétel miatt jobban eloszlik.)

Ne fizessék be!

Az MSZOE ezért azt tanácsolja a szülőknek, ha ingyentankönyvre jogosultak, ne fizessék be a KELLO-s csekket. Kérdés, hogy ha így tesznek mi történik? Nem kapja meg a gyerek a tankönyvei egy részét? És vajon mi lesz azokkal, akik befizetik, pedig nem kellett volna fizetniük? Visszakapják az összeget?


Fotó: Kummer János

Amikor rákérdeztünk, mégis hány szülőt és gyermeket érinthet ez a kérdés, a MSZOE elnöke azt válaszolta: általános a probléma. Érdeklődtünk a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél is, de hozzájuk nem érkezett hasonló panasz. Ezt kicsit furcsálltuk, különösen hogy az MSZOE hangsúlyozta, általános problémáról van szó.

Nem történhetett meg!

Megkerestük a KELLO-t is, ahonnan érdeklődésünkre azt válaszolták, az MSZOE által leírt jelenség ebben a formában nem történt, és nem is történhetett meg.

Ezt azzal indokolták, hogy a KELLO rendelési felületén a diák számára csak egyféleképpen lehet rendelni. Tehát, ha a tankönyvfelelős egy diák számára rendelt könyvet, és jelezte, hogy az adott diák támogatásra jogosult, akkor ennek a diáknak nem tudott rendelni fizetősként is. Vagyis a rendszer nem tette lehetővé, hogy egy diák kétszer szerepeljen a rendszerben. (Egyszer így, másszor úgy).

Ha mégis kapott csekket az ingyenes tankönyvre jogosult

A KELLO azt kéri a szülőktől, hogy aki jogosult az ingyenes tankönyvre, de az iskolai rendelések alapján mégis kapott csekket, erről közvetlenül az iskolának szóljon, és a megfelelő igazolásokkal támassza alá a jogosultságot.

Az iskola ezt jelezni fogja a KELLO-nak - és javítja a tételt rendelési rendszerében. Ebben az esetben ne fizessék be a csekket a szülők, mert minden probléma nélkül át tudják majd venni a könyveket az iskolától - nyugtattak meg.

Egyébként a jogosultságot a korábbi években is a szülőnek kellett igazolni az iskola felé, ilyen szempontból tehát nem történt változás.

Visszatérítik, ha a szülő igazolja a jogosultságot

Amennyiben a szülő igazolja a jogosultságot és az iskola ezt javítja a rendszerben, viszont a szülő időközben már befizette a könyvek árát, a KELLO vissza fogja fizetni a szülőnek a befizetett összeget. Erre rögtön az után kerülhet sor, hogy az igazolás megtörtént, és az iskolai javította a rendelést.

A KELLO szerint fontos hangsúlyozni, hogy tömeges jelenségről nem lehet szó, mert körülbelül mintegy 550 ezer darab díjbekérőt postáztak, ami a korábbi évek statisztikái alapján helytálló szám. Tehát ennyi diáknak kell majd fizetnie a tankönyvekért az összesen több mint 1,2 millió diákból, a többiek - az első évfolyamosok és rászorulók (a tartósan betegek, a fogyatékkal élők, a legalább háromgyerekes családban élők, a nagykorú, saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosultak és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők) pedig ingyen jutnak hozzá.

Iskolakezdési utalvánnyal is lehet fizetni

Aki iskolakezdési utalvánnyal szeretné kifizetni a gyerek tankönyveit, annak jó hír, hogy erre mégis lesz lehetőség. De a KELLO-s csekkeket csak a nagyobb városok postái fogadják el, az OTP cafeteria kártyáival pedig csak a kijelölt pontokon lehet majd fizetni.

Tamásné Szabó Zsuzsanna Szerző: Tamásné Szabó Zsuzsanna


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/07/22/fizetni-kell-az-ingyenes-tankonyvert-is/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.