|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2013-07-27 22:53:28, szombat
|
|
|
Sajt házilag
(Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni nem lehet!)
Hozzávalók: 1 liter tej 1/2 kg túró 6 dkg vaj 1 egész tojás 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 kávéskanál só
Így készítsd el a házi sajtot:
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumplitörőn - főzzél össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.
Jó étvágyat!
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldfűszerekkel. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2013-07-27 22:46:31, szombat
|
|
|
Hozzávalók
4-5 szép fej saláta
4-5 gerezd fokhagyma
1 szelet füstölt szalonna
2-3 evőkanál ecet
1 1/2 l. forralt édes tej
2 tojás
3-4 evőkanál tejföl
1 köteg zöldkapor
Elkészítés
A salátát jól megmossuk, és 5-10 percig főzzük.
Egy szűrővel kiszedjük és lecsöpögtetjük, majd hagyjuk kihűlni.
Ez idő alatt apró darabokra vágjuk a szalonnát és a fokhagymát, és egy edényben egy evőkanál ecetet hozzáadva, megpirítjuk.
A salátát is apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a fokhagyma-szalonna keverékhez.
Ráöntjük a maradék ecetet, és hagyjuk, hogy a saláta is egy kissé megpiruljon.
Ezután rátöltünk 4-5 pohár vizet, valamint a tejet és megfőzzük.
Végül a levest levesszük a tűzről és rászórjuk az apróra vágott kaprot, és megvastagítjuk a tejföllel felvert tojással.
|
|
|
0 komment
, kategória: főételek |
|
|
|
|
|
2013-07-27 22:29:58, szombat
|
|
|
Hozzávalók
1000 ml tej
200 g étcsokoládé
1 kávéskanál kakaópor
100 g cukor
5 tojássárgája
2 csapott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
A habhoz
5 tojásfehérje
1 teáskanál cukor
pár csepp citromlé
csipet só
A tetejére
reszelt narancshéj
fahéj
A tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport 1 dl tejjel habosra keverjük. A maradék tejet a csokoládéval felforrósítjuk, belecsurgatjuk a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ne forraljuk fel, mert a tojás kicsapódhat.
A tojásfehérjéből a cukorral, a sóval és a citromlével kemény habot verünk. Lábosban vizet forralunk, majd levesszük a lángot annyira, hogy csak gyöngyözzön, ne zubogjon a víz.
Evőkanálnyi mennyiségű habgaluskákat szaggatunk bele, amelyek mindkét oldalát fél-fél percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük őket.
Tálba öntjük a csokoládés krémet, ráhalmozzuk a "habmadárkákat", végül kevés narancshéjat reszelünk rá és megszórjuk pici fahéjjal.
Ezt a desszertet általában jól behűtve fogyasztjuk, de most javaslom, hogy kóstoljuk meg melegen is, a csokis változat úgy is nagyon finom. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2013-07-27 22:22:25, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
3 dl tejföl
kevés só
A krémhez:
2,5 dl tej
4 dkg liszt
4 dkg reszelt sajt
1 tojás
só
6 dkg margarin
Az oldalára:
kb. 25 dkg sajt
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
Vékonyra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a hozzávalókat - a margarin kivételével - simára keverjük, sűrűre főzzük. A tűzről levesszük, és tovább keverjük, teszünk bele 5-6 dkg margarint.
A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük,
és reszelt sajtban megforgatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: sós sütik |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2013. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
21 db bejegyzés |
e év: |
776 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 244
- e Hét: 1098
- e Hónap: 3149
- e Év: 31372
|
|
|