Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Egy magyar természettudós: a zsidóság tömeges bevándorlása e
  2013-07-05 22:03:45, péntek
 
  Egy magyar természettudós: a zsidóság tömeges bevándorlása előbb-utóbb teljes kifosztásunkhoz fog vezetni
2013. július 05. 08:41
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Különös kísérőjegye közéletünknek, hogy a nemzetromboló erők elleni felvilágosításban a politikusoknál gyakorta hatásosabban fellépő értelmiségiek közül is rendszerint a mérnöki-, műszaki- és természettudományok képviselői járnak élen, amire példa a százhuszonegy évvel ezelőtt, 1892. július 5-én elhunyt Nendtvich Károly természettudós politikai pályája: az egykori országgyűlési képviselő egyike volt azoknak, akik szerint a zsidóság tömeges bevándorlása előbb-utóbb teljes kifosztásunkhoz fog vezetni.

Látva, hová vezet egyre mértéktelenebb bevándorlásuk, így a természettudományos világban már közismert tudós (aki 1857-ben a József Műegyetem kémiai tanszékének lett a vezetője, majd 1873 és 1874 között az egyetem rektora volt) 1884 és 1887 között az alpokaljai zurányi kerület országgyűlési képviselőjeként vett részt közéletünkben az Országos Antiszemita Párt programjával: németül megjelent könyvében (Die Judenfrage in Österrech-Ungarn. Eine kulturhistrorische Studie, 1884) meglehetősen részletesen számolt be gazdasági és politikai térnyerésükről szerzett elkeserítő tapasztalatairól.

Amint kifejti benne, a zsidókérdés elsősorban nem vallási, hanem etikai kérdés: a zsidóság faj, amelynek nincsenek pozitív elvei, csak negatívak, így célja a keresztény társadalom aláásása (Untergrabung), sőt megsemmisítése (Vernichtung), viselkedését kizárólag a hasznosság, a célszerűség és az elvtelen megalkuvás határozza meg, e tulajdonságaik pedig mivel változatlanok, ezért asszimilálhatatlanok, azután a velük való együttélés eleve kudarcra ítéltetett, már csak azért is, mert amíg mások nem támadják vallási tanításaikat, ők viszont a többiekét, kiváltképpen a katolikusokét, annál inkább.

Minderre való tekintettel azt javasolta, hogy a keresztények esküvel legyenek kötelezendők a zsidók által alapított vállalkozások (mindenekelőtt a bankok, takarékpénztárak, mulatók) elkerülésére, bojkottjára, újságaik lemondására, azután a magántársaságokból, bírói-ügyvédi kamarákból kizárandók, a falvakban a pálinkakereskedéstől eltiltandók, birtokaik utódaik általi öröklése megakadályozandó, végül az államnak határozottan meg kell tiltani nekik, hogy a Talmud legyen tevékenységeik hivatkozási alapja, e rendelkezéseket pedig mielőbb be kell vezetni, mert különben teljesen kifosztják hazánkat.

1884-ben egy parlamenti beszédében arról szólt, hogy a Felső-Magyarországról történő kivándorlás legfőbb oka betelepedésük, majd hogy a népnyomor oka a pálinkamérések elszaporodása, amellyel zömében közülük való tulajdonosaik a népet ,,eleinte szellemileg, azután vagyonilag és testileg teszik tönkre: ráveszik a népet az adósság csinálására", így aztán ,,amikor az adósság annyi, hogy visszafizetéséről többé szó nem lehet, elárvereztetik a földet, amelyet ily módon potom áron szereznek meg és a volt birtokossal a földet, amely nemrég még sajátja volt, nyomorult napszámban műveltetik".

Amint pályáját értékelő munkájában Bosnyák Zoltán írta (A magyar fajvédelem úttörői, 1942), ,,ha a szenvedély el is ragadta néha, mondanivalóit és megállapításait kézzelfogható tényekre, adatokra és bizonyítékokra" építette, melyeket viszont a korszak politikai történelmét tárgyaló hivatalos történetírásunk nem is létezőknek tekint (üdítő kivétel Gyurgyák János e tárgyban nélkülözhetetlen, közéleti pályafutását hűen egybefoglaló kézikönyve (A zsidókérdés Magyarországon, 2001)), noha napjaink történéseit átélve aligha kérdéses időszerűségük, különösen, amikor országunkat való folyamatos lejáratásaik közepette úgy tűnik, sohasem tanulják meg, hogy (Gogolt idézve) talán nem mindig a tükröt kellene okolniuk orruk ferdeségéért.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=66468
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánt az EP-ben rendesen kiosztotta Gabriele Zimmer
  2013-07-05 17:31:28, péntek
 
 
Orbánt az EP-ben rendesen kiosztotta Gabriele Zimmer, a német Balpárt képviselője. Szemébe mondta, hogy Orbán valójában nem vitázik csak a hazai híveinek cirkuszol. Elmagyarázta azt is, hogy Orbán komcsizása hiteltelen (ez a volt KISZ-titkár Orbántól egyébként is vicc).
"Ön rögtön kijelentette, hogy aki támogatja a jelentést, az Magyarország ellen van, és Magyarország barátai el fogják utasítani a jelentést. Ön egy konfrontatív helyzetet épített fel, és megakadályozta az igazi, érdemi politikai vitát. Ön nem szeretné az igazi vitát.
Tulajdonképpen miért jött akkor ide? Azért, hogy otthon, Magyarországon megmutassa, hogy "idejövök és megvédelek titeket"? Ez az, amit szeretett volna elérni? Ennek mi köze a politikai kultúrához?
Elmondta nekünk, hogy "Magyarországon mi döntjük el, hogy hogyan kívánunk élni". Persze, de minden magyar nevében döntenek ilyenkor, egy választási eredmény alapján? Úgy gondolják, hogy ez jogot biztosít önöknek, hogy minden egyes ember sorsáról döntseneek, és mindenkinek mondják meg, hogy így vagy úgy éljen? Hogy lehet ezt összeegyeztetni a szocializmusból származó tapasztalatokkal? ..."
http://www.stop.hu/kulfold/tulajdonkeppen-miert-jott-akkor-ide-a-legkemenyebb-ker des-orbanhoz/1161539/ Via: Egyenlítő TV
Oszd meg, ha tetszik, mert a magyar sajtóban alig valami jelent meg a beszédről.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A RENDSZER jól működik…
  2013-07-05 17:23:49, péntek
 
 
A RENDSZER jól működik...

Tud-e 2300 kilométert menni egy kamionos egy nap alatt, és kiderül-e a krikszkrakszos jegyről, hogy fizetett-e útdíjat? Az autópálya-kezelő szerint minden rendben működik, de a fuvarosok cifra meglepetésekkel találkoztak a tesztelésen át sem esett rendszer indulása után három nappal.

Veres József fuvarost Debrecen felé vitte a dolga, de a HU-GO e-útdíj-rendszer útvonaltervezője a várost elkerülő M35-ös autópálya helyett Debrecen főterén keresztül vezette volna. A rendszer arra alkalmatlan, hogy a fuvaros ilyenkor kijavítsa a helyes útvonalra, viszont az alapján kell fizetnie. A kamionos úgy oldotta meg a helyzetet, hogy a Debrecentől északra lévő - és nem az autópálya mellett fekvő - Józsa felé terveztette meg az utat. Így plusz 7,5 kilométert fizettek ki, hogy aztán ne is arra menjen.

Bár hátránya ebből nem származott, szintén vele esett meg egy másik szakaszon, hogy az útvonaltervezés olyan szakaszt is kilistázott, amelyért nem kellett fizetni, holott ő végig autópályán, vagyis fizetős útvonalon haladt. Az e-útdíj indulása körüli meglepetések nem értek itt véget Veresék számára, ugyanis az is megtörtént vele, hogy értelmezhetetlen jegyet (hivatalosan viszonylati jegyet) kapott egy automatától.


Ezt dobta a gép a fuvarosnak

Ezek a történetek is mutatják, hogy az elektronikus útdíjrendszer közel sem tökéletes, az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) szerint azonban mégis minden rendben van a HU-GO-val. Kedden azt közölték, hogy stabilizálódott a rendszer a hétfői terheléses támadás után, és azt is, hogy “az első másfél nap működési tapasztalatai alapján képes arra, hogy megfeleljen az Európai Unió irányelveinek, emellett megfelelő szolgáltatást biztosítson az úthasználóknak".

Megtámadták, de kik?

Hétfő hajnaltól a 3,5 tonnánál nehezebb járművek használóinak a főutak és gyorsforgalmi utak használata után kell fizetniük. Hétfőn reggel 10 óráig kétszer is lefagyott a rendszer, a fenntartó ÁAK szerint azért, mert túlterheléses támadás érte. A támadást a kormány is vizsgálja, de vannak arra utaló jelek, hogy a tesztüzemen át sem esett rendszer egyszerűen csak összeomlott. Az ÁAK ugyanis azt is hozzátette hétfői közleményében, hogy “ha bebizonyosodik", hogy szándékos volt a támadás, akkor feljelentést tesznek. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy korántsem biztos a szándékos terheléses támadás.

Az ÁAK optimizmusának ellentmondanak a fuvarozók tapasztalatai. Nem csak a krikszkrakszos jegyet váltó fuvarosnak akadt problémája. Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára szerint az autópálya-kezelő kommunikációja “nem felel meg a valóságnak". Az egyesület tagjai szerinte őket bombázzák a kérdésekkel, miután az ÁAK-tól nem kapnak érdemi válaszokat.

A főtitkár azt mondta, az egyik tagjuk számlájáról egynapos használat után 300 ezer forintot emelt le a rendszer. Az útdíj-kalkulátor szerint ez olyan, mintha egy nagy és környezetszennyező kamion furikázna 2300 kilométert egy nap (azaz 24 órán keresztül közel 100 km/órával, ami egy kamionnál nem is megengedett). A főtitkár szerint volt olyan is, aki 60 ezres számlát kapott 72 kilométerért. Hozzátette, hogy nem egyértelmű, hogy a GPS-adatszolgáltató vagy a rendszer hibája-e a két eset, de az biztos, hogy a fuvarozó vállalkozásoknak nagyon megterhelő egy ekkora kiadás.
Csak angolul

A külföldi fuvarosok számára sem tökéletes a rendszer. Van ugyan többek közt lengyel, szlovák, román és orosz nyelvű aloldal is a HU-GO honlapján, de az a szállító, aki a kényelmesebb, műholdas követést szeretné használni, csak angolul tud regisztrálni.

Kedden a mezőgazdasági vállalkozások döbbenhettek meg az elektronikus útdíj miatt. A kormány megígérte, hogy a betakarítás idejére mentességet élveznek majd. Június 30-án, tehát egy nappal a rendszer indulása előtt jelent meg az erről szóló kormányrendelet, viszont ez elmarad a gazdák várakozásaitól.

A mentesség csak 30 napra szól, és miután igényelték a helyi jegyzőtől az igazolást, három napon belül kapják meg a papírt, vagyis addig is fizetniük kell. A gazdák közül ráadásul sokaknak nem is jár a mentesség, mivel csak meghatározott terményeket szállító járművekre (például gabonák, olajos magvak) vonatkozik, de például szőlőre, gyümölcsre vagy épp élőállat szállítására nem. Az állattartásra szakosodott vállalkozók eleve kiesnek, még akkor is, ha amúgy növénytermesztéssel is foglalkoznak. Az éves árbevétel legalább felének ugyanis a megjelölt növények termeléséből kell jönnie.

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) kedden kiadott egy közleményt, amely szerint volt olyan gazda Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, aki hétfőn büntetést kapott, mert a repce betakarítása közben nem fizetett útdíjat.
(Origo)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szépen gyarapodik Orbán feleségének családja is: legutóbb tö
  2013-07-05 17:18:17, péntek
 
  2013-07-05. 14:49
Szépen gyarapodik Orbán feleségének családja is: legutóbb több mint 300 hektár földre vetettek szemet

A Népszabadság birtokába került dokumentum szerint 275 millió forintos vételi ajánlatot tett az év végén Lévai Anikó szolnoki testvérének fia (28) és férje (50) törökszentmiklósi termőföldekre.
Lévai Gizella családtagjai helyben lakó családi gazdálkodók, így a több mint 300 hektár egybefüggő szántóra elővásárlási joguk van - áll az iratban. Ám végül nem a tulajdonjogot szerezték meg, hanem az eladó cég, a Kunhalom Agrária Kft. került új tulajdonoshoz. A csaknem 4000 aranykoronás termőföldre tett vételi ajánlatban az szerepel, hogy 30 millió forint előleg annak megtételekor, a fennmaradó 245 millió forint az adásvételi szerződés megkötésekor esedékes, banki átutalással. Megjegyzik, hogy a szerzés tulajdoni hányadát az egyes helyrajzi számok vonatkozásában az adásvételi szerződésben jelölik meg.
A Tisza egyik kanyarulata alatt fekvő, egybefüggő területre tett együttes ajánlatot elfogadta a tulajdonos Kunhalom Agrária Kft. ügyvezetője, Frank Hornich. A lap próbálta telefonon elérni a cégnél, de nem tudták adni, mert már nem ő az ügyvezető. A Fegyvernek Szapárfalu majorjában székelő cég eredetileg azt tervezte, hogy megválik földbirtokától, ám az üzlet nem jött létre. A súlyosan eladósodott, több mint egymilliárd forintos nettó árbevételt produkáló társaság osztrák többségi tulajdonosa azóta megvált a tulajdonától is. Ám az, hogy ki az új tulajdonos, még nem található meg az igazságügyi tárca cégnyilvántartásában, a Magyarorszag.hu-n, sem az Opten cégkeresőben.
Egy tavaly januárban publikált cikk szerint a másfél évtizede Magyarországon gazdálkodó osztrák cége, a Kunhalom Agrária Kft. 4000 hektár szántóföldön évente ötmillió liternyi tejet termelő állatállománnyal gazdálkodik: 600 tehénnel, valamint további 700 növendék szarvasmarhával büszkélkedhet. Frank Hornichot szolnoki lakhelyére bejelentett telefonján sem tudták elérni, már nem ott lakik - mondta egy gyermekhang a megkeresésre. Arra voltak kíváncsiak, miért vált meg mezőgazdasági vállalkozásától.
Lévai Gizella férjét, Ökrös Imrét sem lehetett elérni a Kunhalom Agrária Kft.-ben: ,,Ma sem volt bent tíz percnél tovább" - mondta egy hölgy a telefonba. Amikor azt kérdezték, ki lehet-e számítani, mikor jön be az új tulajdonos, azt a választ kapták, hogy nem lehet. Korábbi sajtóhírek szerint Ökrös Imre is bábáskodott a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub körül, akárcsak Nyerges Zsolt, a közbeszerzéseken egyik legsikeresebbnek mondott Fidesz-közeli vállalkozó. A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője a Népszabadságnak azt mondta, amikor a társadalmi klubelnököt, vagyis Ökröst kérték a telefonhoz, hogy ő nincsen ott, de a szóban forgó földvásárlási üggyel kapcsolatos érdeklődésre megadja az újságírók elérhetőségeit az érintettnek.
Ez állítása szerint megtörtént, hívás azonban lapzártáig nem érkezett. A föld szeretete a szülőkig nyúlik vissza a miniszterelnök feleségének családjában - a három Lévai lány Szolnokon tucatnyi, körülbelül 25 hektárnyi földet örökölt édesapjától 2007-ben - ez derül ki Lévai Anikó vagyonnyilatkozatából, amit a második Orbán-kormány hivatalba lépésekor, 2010 júniusában tett. A miniszterelnök felesége egy 2006-ban, az ATV-nek adott interjúban azt mondta, hogy míg férje családja integrálódott az előző rendszerhez, az ő szülei nem. Édesapját kulákként emlegették Szolnokon, s a helyiek úgy beszéltek róla, hogy van helyben két téesz - és persze ,,a Lévai".
(Nol nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/114616/#ixzz2YBV6Ni5f
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavaly csak Magyarország és Dél-Szudán szegényedett
  2013-07-05 17:17:45, péntek
 
  Tavaly csak Magyarország és Dél-Szudán szegényedett

A Világbank nemrég publikálta az országok egy főre eső bruttó nemzeti jövedelem (GNI) alapján történő besorolását. A Világbank július 1-jén publikálta az országok egy főre eső bruttó nemzeti jövedelem (GNI) alapján történő, minden évben elkészített besorolását. 2012-ről 2013-ra mindössze két ország került alsóbb kategóriába: Magyarország és a fegyveres konfliktusok sújtotta Dél-Szudán - írja az Origo.

Az évente frissített jelentés négy kategóriába sorolja be a világ országait, az egy főre eső GNI mennyisége alapján. Jelenleg 1036 amerikai dollár alatt számít egy ország alacsony jövedelműnek (low income), 4086 dollár alatt közepesen alacsony jövedelműnek (lower middle income), 12 616 dollár alatt közepesen magas jövedelműnek (upper middle income), efölött pedig magas jövedelműnek (high income).

Magyarország 12 390 dolláros egy főre jutó jövedelemmel a hetvenedik helyen áll a 214 országot tartalmazó rangsorban. Megelőzi Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Lengyelország, Horvátország, mögötte van Románia, Szerbia, Bulgária, Montenegró, Ukrajna. Az élen Monaco, Liechtenstein és Bermuda áll, az Egyesült Államok csak a tizennyolcadik Tíz éve, 12 570 dollárral, még a világ huszonkilencedik leggazdagabbjai voltunk. (A rangsort elkészítették vásárlóerő-paritáson számolva is, ott az ötvenhetedik helyen állunk, húszezer dollár körüli összeggel.)

A tavalyi listához képest tizenöt ország besorolása változott, a többségé pozitívan. Mindössze két állam rontott: Magyarország a magas jövedelműből a közepesen magas jövedelmű kategóriába, a 2011-ben függetlenné vált Dél-Szudán pedig a közepesen alacsony jövedelműből az alacsony jövedelműbe került át.

Hat olyan ország is van, amely az idén Magyarországgal ellentétes utat járt be a fejlődési jelentésben, tehát mostantól már magas jövedelműnek számít: Chile, Lettország, Litvánia, Oroszország, Uruguay, valamint Antigua és Barbuda.

Míg a GDP, vagyis a bruttó nemzeti termék az országban egy év alatt megtermelt értéket jelenti, a GNI (bruttó nemzeti jövedelem) a GDP és a külföldi forrásokból származó nettó jövedelem összege - vagyis az országból kivitt és oda visszautalt jövedelem egyenlegét is tartalmazza.
(Forrás:Origo)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amit hoz a rezsicsökkentés, azt elviszi az útdíj miatti árem
  2013-07-05 13:57:00, péntek
 
 
Amit hoz a rezsicsökkentés, azt elviszi az útdíj miatti áremelkedés
2013.07.02 |

Dr. Apáti István

,,A Jobbik már a zárószavazáson elutasította az E-útdíj bevezetését több ok miatt. A hazai kisvállalkozók újabb sarcát, alattomos megszorítását látjuk benne, ráadásul nincs kellően előkészítve sem jogilag, sem technikailag" - kezdte kedden nyíregyházi sajtótájékoztatóját dr. Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője.



Mint kifejtette, a kormány célja a hazai kisvállalkozók tönkretétele: vagy becsődölnek, vagy beleolvadnak a nagyobb fuvarozócégekbe. Marad még az a lehetőség, hogy a fuvarozók nem nyelik le a költségeket, hanem beépítik a termékek áraiba, így mindenhez jóval drágábban jutnak majd az emberek.



A Fidesz rezsicsökkentése így tulajdonképpen eredménytelen lesz, mert amit az emberek megtakarítanak a rezsicsökkentéssel, elviszi az E-útdíj miatti áremelkedés - hangoztatta az ellenzéki politikus, aki szólt a hétfői tapasztalatokról is. Mint elmondta, tragikomikus, hogy a sofőrök a technikai szervezetlenség miatt nem tudják megszerezni a jogosultságot, a büntetés kiszabásának azonban semmilyen technikai akadálya nincs. Szólt még arról is, hogy a tőkeerős cégek jobb minőségű járművekkel rendelkeznek, amelyekre alacsonyabb E-útdíj vonatkozik, így nekik a szállítás kevesebbe került.



Dr. Apáti István befejezésül határozottan kijelentette: ha a Jobbik kormányon lesz, eltörli az E-útdíjat.



szon.hu

http://mateszalka.jobbik.hu/content/amit-hoz-rezsics%C3%B6kkent%C3%A9s-azt-elvisz i-az-%C3%BAtd%C3%ADj-miatti-%C3%A1remelked%C3%A9s
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó sikersztorija
  2013-07-05 13:49:10, péntek
 
  Szijjártó sikersztorija

Azt állítja Szijjártó Péter államtitkár (sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentette, hogy magyar kulturális intézet nyílik Pekingben), hogy elértük: tíz év után újra kapható lesz Magyarországon a kínai-magyar és a magyar-kínai kisszótár.

Ezzel szemben a tény az, hogy most is kapható, és nemcsak hogy nem hiánycikk tíz éve, de eleve csak kilenc évvel ezelőtt adta ki a Kossuth. Még néhány ilyen hatalmas eredmény, amit a kormány elér, és a végén minden államtitkárhoz jár majd kisszótár.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbáni kétharmaddal a népi négyötöd ellen
  2013-07-05 13:29:56, péntek
 
  Orbáni kétharmaddal a népi négyötöd ellen
2013. július 3. szerda, 19:56 propeller.hu

A tegnapi plenáris ülést követő mai szavazáson az Európai Parlament elfogadta a Rui Tavares által beterjesztett jelentést. Ezzel végső soron rögzítette azt a listát, amiben felsorolnak számos, a magyar demokráciadeficitet jellemző pontot. A jelentéssel kapcsolatos, és Orbán Viktor felszólalását sem nélkülöző vita kapcsán több, az elfogadást esetleg billegőssé tevő, illetve a mai szavazást követően esetleg számot tevő szempont is megfogalmazható volt. Ebből az mit sem változott, hogy végtelen naivitás lenne ettől a jelentéstől, vagy az EU-tól általában várni a kizárólagos megoldást.

Az azonban biztos, hogy Orbán Viktor megtett még tegnap mindent annak érdekében, hogy előkészítse híveinél a jelentés elfogadása esetén életbe lépő kommunikációt. Ennek részeként még tegnap kifejtette egy memorandumban, hogy az EP veszélyes lépést tesz, ha el merészeli fogadni a jelentést. Holott alighanem éppen a saját kirohanása, illetve Szájer sztálinozása nem kis részben ágyazott meg a szavazás megtapasztalt végeredményének. Miközben egyáltalán nem biztos, hogy Orbán másra mutogató, a saját hibái iránt vakságot elváró, és a híveknek állandó összeesküvéseket sugalló politikájának érdekében nem éppen ez volt a cél. Így aztán utólag már talán senkit sem lep meg, hogy a ,,minden más miatt van" feliratú kommunikációs dobozból húzták a következő kártyát. Kilátásba helyezve, hogy nagy népi kétharmad, egy nagy népi állásfoglalás keretében fog méltó választ adni az EP-nek. Kicsit gyanús ugyan, hogy Orbán Viktor a parlamenti választ egy más jellegű rendezvény szünetében emlegette, és Rogán Antal máris bejelentette a megvalósítást.

A helyzet tehát úgy néz ki, hogy Orbán, illetve Szájer szinte kiprovokálja a jelentés elfogadását, ami így szépen belesiklik az ,,EU-a-Ti-ellenségetek" feliratú tokba. Rá egy napra az EP valóban elfogadja Rui Tavares jelentését arról, baj van a magyar demokráciával. A jelentés elfogadását követően szinte azonnal közli Orbán Viktor, hogy a Parlament fog erre reagálni. S pártjának frakcióvezetője szinte azonnal jelzi is, hogy ,,ennek érdekében a frakció a parlament csütörtöki ülésén határozatot terjeszt elő". Az, aki ezután is komolyan gondolja, hogy nem egy előre tervezett kommunikációs színjátékot lát, az alighanem kissé naiv. Ebben a színjátékba pedig előre megírt koreográfiája lehet annak is, hogy Szájer azebédlőasztalra intézi a dolgát.

Még akkor is, ha csak találgatni lehet, hogy Rogán Antal kollegái mit hordanak majd össze határozattervezetként. Az, hogy valamilyen formában szó fog esni a szabadságharcról, és a rezsicsökkentés megvédéséről, az biztos. Nem maradhat ki azok után, hogy hetek, ha nem hónapok, óta szavalja: az EU összeesküdött a rezsicsökkentés ellen. Ha biztosak lehetnénk abban, hogy a Fodesz holdudvarába tartozók már minden pénzt eltettek, amit az EU-tól remélni lehet, akkor alighanem a kilépés gondolata is bekerülhet a határozatba. Ezt a KDNP már amúgy is felvetette. Az EU-tól kapott pénzzel való elszámolást meg legbiztosabban úgy lehet elbliccelni, ha dacosan kilépteti Orbán Viktor az országot az EU-ból. De mivel ebben, mármint az összes lenyúlható pénz lenyúlásában nem lehetünk biztosak, a kilépéssel kapcsolatos népszavazás felvetését alighanem meghagyják majd a Jobbik-nak.

Elvégre tényleg micsoda dolog, hogy egy országon számon kérje egy szövetség a közös játékszabályok betartását. Orbán ugyanis, amikor azt hangoztatja, hogy: ,,Nem tudjuk elfogadni, hogy azt az alapszerződést, amely alapján beléptünk az Európai Unióba, most valaki egyoldalúan felül akarja írni". Akkor elfelejt pár, a téma szempontjából lényeges mellékkörülményt. Nyilván nem is teljesen figyelmetlenségből. Ezek legfontosabbika talán, hogy a belépés a szuverenitás részleges átruházásáról is szólt. Beleértve a betekintési, és véleményalkotási jogot is. Márpedig a vélemények cselekvéseket alapoznak meg. Amikor Orbán Viktor az EP véleményalkotási jogát vonja kétségbe, akkor részben pont megerősíti a demokráciadeficittel kapcsolatos kritikát. Elfeledkezve arról, hogy hazánk lépett be az EU-ba annak idején, és nem az EU választotta Orbán Viktort királyává. S persze, szokásosan elfeledkezve arról is, hogy a kormányzását érő kritika nem az országot érő kritika, hanem szinte kizárólag neki, a miniszterelnöknek szól.

S ebben a tekintetben legitimációs vitát sem érdemes nyitni. A parlamenti kétharmad ugyanis tudottan csak a magyar választási matematika következtében valósult meg. Miközben a Fidesz nem szerezte meg a tényleges szavazatok 66,66 százalékát. Szemben azzal, hogy a 2003. április 12-én tartott népszavazáson a választók 83,76%-os arányban támogatták a belépést a szövetségbe. Legitimációját tekintve tehát a szuverenitás részleges átruházását is jelentő szövetségi szerződéskötés lényegesen nagyobb legitimációval bír, mint Orbán Viktor permanens bűnbakkeresése. Ezen az sem változtatna, ha egy általa felügyelt mai népszavazáson, az általa átalakított választókörzetekben, és az általa folytatott ellenpropaganda hatására ma nem jönnének ki ezek a számok.

Tényszerűségében nagyon úgy tűnik, hogy a miniszterelnök egy parlamenti kétharmaddal készül szembeköpni egy népszavazás négyötödös legitimációját. Miközben az ellenzék sem itt, sem ott nem ezt a labdát próbálja kapura játszani, hanem többségében tovább rágcsálja a látszat szerint a pogit. Holott tényleg kár valami, hazai aktivitás nélküli, EU-s csodát várni.

Andrew_s


http://propeller.hu/itthon/2734883-orbani-ketharmaddal-nepi-negyotod-ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ELŐRE Az 1 MILLIÓ ÚJ MUNKAHELYÉRT!
  2013-07-05 13:19:37, péntek
 
  ELŐRE AZ 1 MILLIÓ ÚJ MUNKAHELYÉRT!

Bezárja dorogi gyárát a Panasonic, félezer ember marad munka nélkül

2013. július 05., péntek, 06:38 • Utolsó frissítés: 4 órája
Szerző: MTI



Szeptemberben leáll a munka a Sanyo Hungary Kft. dorogi napelemgyárában, az üzem mintegy 500 dolgozóját elbocsátják - közölte a Sanyo anyavállalata, a Panasonic az MTI-vel pénteken.

A gyárat márciusig felszámolják, az ott található eszközöket pedig a Panasonic másik két, malajziai, illetve japán gyárába fogják átszállítani. A dolgozók elbocsátása szeptemberben a "magyar jogszabályoknak megfelelően" fog megtörténni - mondták az MTI kérdésére a Panasonic oszakai központjában.

A hírről először a Nihon Keizai Simbun (Nikkei) üzleti napilap számolt be. A lap pénteki cikke szerint a komoly pénzügyi gondokkal küzdő, a közelmúltban több szervezeti átalakításon és tömeges elbocsátáson is áteső Panasonic döntése részben a kínai gyártók által dominált európai piac szűkülésével, részben pedig a japán megrendelések felfutásával magyarázható.

Tokió a 2011-es fukusimai atomerőmű-baleset óta jelentős összegeket költ a megújuló energiaforrások kiaknázására, egyes becslések szerint a bőkezű kormányzati támogatásoknak köszönhetően idén a szigetország válhat a világ legnagyobb napelempiacává. A belföldi piac növekedése mellett a jen árfolyamának gyengülése is a termelés hazaköltöztetése mellett szólt - írta a Nikkei.

A dorogi gyár eddig a Panasonic teljes napelemtermelésének mintegy 20-30 százalékát adta. A Sanyo által működtetett üzemben 2005-ben kezdték meg a napelemek összeszerelését, a gyár harmadik üteme 2011-ben készült el, tavaly nyáron azonban már elbocsájtásokra került sor Dorogon.

A Panasonic 2009-ben vásárolta fel a Sanyót, ekkor került birtokába a magyarországi gyár is, amelynek felépítését az Európai Unió és a magyar költségvetés 900 millió forinttal támogatta.
http://hvg.hu/kkv/20130705_Bezarja_dorogi_gyarat_a_Panasonic_felezer
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Némethné utasított: szabaduljanak meg a trafikpályázatoktól
  2013-07-05 13:11:37, péntek
 
  Némethné utasított: szabaduljanak meg a trafikpályázatoktól

2013. július 05., péntek, 06:30
Szerző: Máriás Leonárd

Németh Lászlóné utasítására küldi vissza a vesztes trafikpályázatokat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. az érintetteknek. Az állami szervezet így megszabadul az adatoktól, megszünteti a perelhetőségét, és ellehetetleníti a későbbi bizonyítási eljárást.

Megszabadul a vesztes trafikpályázatoktól a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN Zrt.), hogy ne kérhessenek a szervezettől információkat a pályázati anyagokkal és azok elbírálásával kapcsolatban - állítják vesztes és nyertes trafikosok egyaránt. Egy neve elhallgatását kérő trafiknyertes a hvg.hu-nak azt mondta, az információt az NDN Zrt. vezető pozícióban dolgozó munkatársaitól hallotta.

Mint arról a hvg.hu beszámolt, az NDN Zrt. egy hete elkezdte visszaküldeni a vesztes pályázatokat. A taktika tökéletes: a pályázatok visszaküldése után nem az NDN Zrt. lesz a vesztes trafikpályázatok birtokosa, és ha valaki adatigényléssel fordul a szervezethez ezekkel kapcsolatban, nem lesz abban a helyzetben, hogy teljesítse a kérést. A pályázati anyagok kiszórásával egyelőre úgy tűnik, a szervezet minden olyan kísérletet ellehetetlenít, amely azt próbálná bizonyítani, hogy nem jogszerűen születtek a trafikpályázatok eredményei.

Némethné utasítása

A hvg.hu kérdéseire az NDN Zrt. azt válaszolta, azért küldik vissza a nem nyertes pályázatokat, mert Németh Lászlóné fejlesztési miniszter így rendelkezett, továbbá "a pályázati eredmények kihirdetésére, valamint a koncessziós szerződések megkötésére tekintettel megszűnt a nem nyertes pályázatok megőrzésének célhoz kötöttsége". A nyertes pályázatokat a szervezet nem küldte vissza, mivel azok a megkötött koncessziós szerződés elválaszthatatlan mellékletét képezik - fogalmazott válaszában az NDN Zrt..

Pályázatok? Milyen pályázatok?
Fotó: MTI / Földi Imre

Az NDN lépésével egy folyamatban lévő perben kihúzhatja a szőnyeget a sajtó és a jogvédő szervezetek alól. A trafikbotrány április végi kirobbanása után több médium, a Társaság a Szabadságjogokért, a Transparency International Magyarország és a K-Monitor Közhasznú Egyesület közérdekű adatigényléssel fordult a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-hez és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz. A nemzeti dohányboltokhoz benyújtott nyertes és vesztes pályázatokra, a bírálati szempontokra és a bírálókra voltak kíváncsiak; miután a minisztérium ezt elutasította azzal az indoklással, hogy ezek az adatok nem közérdekűek, az adatkérő szervezetek pert indítottak.

A pályázatok visszaküldésével azonban az NDN Zrt. megszünteti a perelhetőségét, és ettől fogva a sajtónak és a jogvédő szervezeteknek egyénileg kellene megkérniük a veszteseket, hogy mutassák meg a pályázati anyagaikat. Ezeket kellene összehasonlítani a kiperelt nyertes pályázatokkal, azonban az NDN Zrt. ezt követően már hivatkozhat arra, hogy a vesztesek által bemutatott pályázatok nem egyeznek azokkal az anyagokkal, amelyeket benyújtottak.

Az NDN Zrt. egyébként jogszerűen szabadul meg a pályázatoktól, olyan jogszabály ugyanis nincs, amely arra kötelezné, hogy megőrizze a vesztes pályázatokat - mondta a hvg.hu-nak Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi vezetője. Az ugyanakkor a jogi vezető szerint felvetődhet, hogy az NDN Zrt. rosszhiszeműen, pontosan az elindult per miatt szabadul meg azoktól az adatoktól, amelyeknek a kiadására kötelezhetné a bíróság.

Elolvasták?

A trafikkárosultak az érintetteknek azt tanácsolják, vegyék át, de ne bontsák ki az NDN Zrt. által visszaküldött pályázati anyagokat. Azt remélik, szakértői vizsgálattal bizonyítani tudják, hogy pályázataikat nem is olvasták. Érintett olvasóink azt írták, pályázati anyagaikon semmilyen, a tényleges értékelésre vonatkozó adat vagy nyom nem volt, amikor visszakapták. A dokumentumok fedőlapjára csak egy öntapadó vonalkódos matrica volt felragasztva, jegyzetet, széljegyzetet, értékelési lapot vagy bármi mást, ami arra utalt volna, hogy egyáltalán átnézték a pályázatot, nem találtak - írta egyikük.

Érintetlenek?
Fotó: facebook.com/trafikkarosultak

A lapokat beadás előtt a pályázók tűzőgéppel összetűzték, és úgy vélik, azokat látható nyom nélkül nem lapozhatták át az elbírálók. Többek szerint, ha elolvasták volna anyagaikat, a tűzőkapocs mellett a lapozás következtében hajtási nyom keletkezett volna. Ilyen nyom azonban nincs a lapokon. ,,Valószínűleg idő- és munkatakarékossági okból még csak el sem olvasták őket" - fogalmazott egyik olvasónk. AZ NDN az észrevételekre úgy reagált, a kiküldött pályázati anyagok ,,kivétel nélkül feldolgozásra kerültek".

A pályázatok vesztesei azt sem tudták meg a küldeményből, miért vesztettek. ,,Nem tudom hány ponttal nem nyertem, és azt sem tudom hány ponttal nyertek előttem, mert nincs pontszám" - írta egy olvasónk. Szerinte csak a pályázati anyag első 4 oldalát nézték meg, amelyből kiderült a pályázó személye, ,,másra nem voltak kíváncsiak". Kérdésünkre az NDN Zrt. azzal indokolta, hogy nem küldték el a pontszámokat, hogy a hatályos jogszabályok, valamint a kiírás erre vonatkozóan nem tartalmaz előírásokat. A pályázatok eredményéről csak emlékeztetőt kellett közzétennie az NDN Zrt.-nek, amit a szervezet múlt héten meg is tett. A gond csak az, hogy az emlékeztető gyakorlatilag semmilyen érdemi információt nem tartalmazott a pályázatok pontozásáról, illetve arról, hogy ki miért vesztett vagy nyert.

A szakértői vizsgálattal ugyanakkor nem sokra mennének a trafikkárosultak, azt ugyanis nem lehet bizonyítani, hogy a pályázatukat nem olvasták el a bírálók - mondta a hvg.hu-nak Bagi Péter okmányszakértő. A dokumentumok vegyi vizsgálata, amely esetleg azt mutatná ki, hogy nem lapozták át őket, sok kicsi sokra megy alapon, legfeljebb az utolsó érvek egyike lehetne egy perben a szakember szerint. Nem mellékes az sem, hogy a pályázati anyag szakértői vizsgálata több tízezer forintba is kerülhet. Ugyanakkor ezt a költséget egy per esetén általában a vesztesnek kell megfizetnie.


http://hvg.hu/gazdasag/20130704_Nemethne_utasitott_szabaduljanak_meg_a_tr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 5074
  • e Hónap: 8819
  • e Év: 162315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.