Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Demokrácia egyiptomi mintára
  2013-07-07 22:01:55, vasárnap
 
 






Demokrácia egyiptomi mintára

Az Arab Tavasz keretében terjesztik a demokráciát Ördög uramék, hiszen csak nekik állhat érdekükben a tömegek egy zászló alá való terelgetése, ahol mindig csak őket találjuk a háttérben megbújva . Az USA évente másfél milliárd dollárral segíti a fáraók valamikori országát, ezért hiheti el magáról a hadsereg vezetője, hogy demokratikusan cselekedett akkor, amikor felfüggesztette országa alkotmányát . Korunk furcsaságaihoz tartozik viszont, hogy Alkotmánybíróság fog felügyelni az átmenetek felett .

Kérdem én, ha figyelmen kívül hagyják egy ország alkotmányában előírt jogokat és kötelezettségeket, akkor mi szükség van alkotmánybírára ? Melyik alkotmány pontjait kérheti számon az, aki felfüggeszti az érvényben lévőt ? A tavaszi felfordulások után döntött a NÉP, és megválasztotta nagy többséggel a muzulmán testvériség vezető képviselőjét, valami Mursi nevő szakállas alakot . Az ő dolguk . De ha ez a demokratikus döntés nem tetszik bizonyos társadalmi köröknek, akkor mi a teendő ? Tüntetni kell . Elözönleni a Tarim teret néhány százezer, elégedetlen, másként szavazóval, s a demokrácia nevében megbuktathatják a legitim elnököt .

Mindezek mögött szerintem most is az a parányi műállam áll, aki az USA vezetésébe épülve Lobbycsoportok segítségével nemzetközi diplomáciát folytat . Most tehát ez demokratikus önrendelkezés, vagy egy láthatatlanul működő világkormány működése, amire felhatalmazást senki sem adott, egyedül a globalizált nagytőke érdekében létrejött pénzbirodalom nyomására jött csak létre ? Ebben az esetben demokráciáról fecsegni teljesen felesleges, amikor hasonló politika menekültjeivel kezdődött a népek vándorlása is egyik országból a másikba .

Korunk iróniája, hogy a kedvező feltételekkel kecsegtető nyugat munkáltató piacát felemésztette a menekültek különböző csoportjainak érkezése, mert az elvégzendő munkát a korábbinak a töredékéért végzik el ezek a színesbőrűek . Erdély magyarjai is továbbálltak Magyarországról, mert nyugaton kedvezőbb feltételek adódtak számukra, amivel megkezdődött a munka értékének lefelé mozdítása . Indiai és kínai egyetemisták lepik el egyetemeinket világszerte, s az eredményeket tekintve kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, amivel egy idő után vezető poziciókba kerülhetnek a fehérek lakta országokban, ami etnikai feszültséget kelt majd idővel .

Az Arab Tavasz mesterkélt forradalmát is ugyanazok irányítják mint, akik ismerve a helyi viszonyokat turbánt tekerve fejükre ,Allah Akbárt kiáltanak, majd ráuszítják egyik lobbicsoportot a másikra . Líbia után most Szíria ellen vezetik az Al Quaida terroristáit, akiket a CIA fizetési listáján megtalálhatunk, sőt ezeknek a terroristáknak felfegyverzését is felvállalták a béke és demokrácia nevében . Oroszország Szíria mögött áll, mert egyetlen Földközi tengeri kikötőjét csak általuk tudja megtartani, a nemzetközi vizek felett egyeduralmat élvező amerikai érdekeltséggel szemben . Izraeli légierő gépei elsüllyesztették a Liberty nevű hadihajót még az 1967-es háború alatt, pedig amerikai felségjelzéssel hajózott nemzetközi vizeken, mint Izrael állam szövetségese, s legnagyobb támogatója egyben . 240-en vesztették életüket az órákon át tartó támadás során, de az USA azóta is hallgat, megtiltották a túlélőknek, hogy erről a támadásról nyilatkozzanak .

Oroszország szerepe is kérdéses számomra, bár a kereszténység utólsó bástyájának szerepét játssza, de Kína mellett, náluk is a volt kommunista vezetés alatt álló országban, mélyen gyökeret vert az ESZME rontásszerű múltja . Putyin saját maga is a KGB ezredese volt, aki volt kollégáival töltötte fel legszűkebb köreit . Szerintem, aki egyszer az ördögöt szolgálta, arról a szentelt víz sem moshatja le később a kénkő szagát ! Edward Snowden menekültjogi státuszát csak azzal a feltétellel fogadta volna el, ha felhagy amerika ellenes dokumentjeinek a terjesztésével ...

Mindenestre furcsa alakulása ez a sorsnak, amikor reménykedve néztük ellenállását a liberális demokrácia egyéb rontásaival szemben . A korábbi egyensúly fenntartásával látszólag biztonságban érezhették magukat az emberek, de az ellenpólus megszüntével, az egypárti kétpártrendszer keretében működő demokratikusnak vélt államrendszerek világbirodalmának a tagországaivá váltak . Egységes média tuljdonlás globális szinten mérgezi az emberek agyát, amivel olyan terepet hoznak létre, amivel elfogadtathatják ártó szándékaikat velünk .

Hazánkban a kétharmados felhatalmazással működő kormányt antidemokratikusnak tartja az ellenzék vert serege, mivel szembe megy a fékek és ellensúlyok rendszerével, ahol kis különbséggel kormányozhatnak csak a parlamenti pártok, akik elvben szinte alig térnek el egymástól . Ma az EU rendszere elleni szabadságharc ellenforradalmat jelent, vallja Göncz Kinga, a patkány azon leánya, aki a világforradalom elleni megmozdulásokat következetesen ellenforradalomnak nevezi . Ezért lehetett az 56-os szabadságharc az ő szemükben ellenforradalom ugyanúgy, mint a Horthy vezette hadsereg megmozdulása, amikor kikergették fővárosunkból a napfényre került csatornatölteléket . Ellenforradalmak mindig a zsidók világbirodalma ellen szerveződnek, ezért nevezik azokat annak, ami a nagy francia forradalom eszméivel szemben más célokkal szerveződnek .

Az angol forradalom, és a spanyol polgárháború is ugyanannak a rontó csoportnak az összefogásából ered, akik napjainkig szervezkednek az egyébként demokratikusan működtetett társadalmakkal szemben . Mindennek ellenkezője igaz ebben a kérdésben . Amivel másokat vádolnak, azzal takargatják az ügyben való érintettségüket . A fű kék, az ég zöld, a fekete világos, a fehér sötét és így tovább, ebben a virtuálisan működtetett világban, ahol filmek készülnek a semmiről, s órákon át beszélnek róla . Üvegbúra alatt lévő világ ez, amit már megfilmesítettek olyanok, mint Jim Carrey .

Túlérzékeny világszemléletté lett ez a melegpárti, phsichológiailag túlfejlesztett láp, amiben elmerül a józan ész rációstul . Woody Allen bodorságait keverve a chaplini csetlő-botló kisember szerepével, akit üvegbúra alatt neveltek, majd belőrültek a Jean Paul Sartre-szerű emberek által elbutított Silvia Platt-ok . Paripát és fegyvert kiáltanak ott, ahol táltoslovak között csetlő-botló anarchistákat látunk . Semmi embereket, akik nagy hanggal ijesztik el maguk mellől a demokráciát . Úgy viselkednek, mintha nélkülük nem működne semmi . Valóban, annyira behálózták hétköznapjaink minden apró bugyrát, hogy életteret sem hagyva másoknak uralkodnak kedvükre rajtunk . De meddig ? Meddig mehet ez a félretájékoztatás, ellenséges közegben való botorkálás ? Erre kapunk majd hamarosan választ az emberiség reakcióján keresztül .

VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Küszöbön az oligarchák forradalma?
  2013-07-07 21:41:41, vasárnap
 
  2013.07.06. 04:01 Fabius
Küszöbön az oligarchák forradalma?


"Ebben az országban épp az a jó,
Hogy nem ide figyel a mindenható.
Ha valami van ami mozdítható,
Az mázli... úgyhogy ellopható...

Ebben az országban még az a jó,
Hogy itt minden és mindenki lenyúlható.
Nem számít az intés nem számít a szó,
Az Mázli, úgyhogy megúszható... "

(via)

Tűz lesz ebből, baszod, sokkal nagyobb tűz! - üzente Kedves Vezetőnknek Demján Sándor, aki annyira nem élvezi, hogy a takarékszövetkezeti tagok és betétesek pénzét is "megmenti" az állam a manyupokhoz hasonlóan. Ezzel párhuzamosan Csányi Sándor és bankja, az OTP is kiiratkozott a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, legfrissebb hirdetményükben értesítik a számlatulajdonosokat, hogy áthárítják a tranzakciós adót és fizetni kell azokért a szolgáltatásokért is amik eddig ingyenesek voltak. Kedves gesztusként kétséget nem hagynak az ügyfelekben, egyértelműen és világosan közlik kit tessenek majd kurvaanyázni az áremelésekért:

"A Hirdetmény módosítását a tranzakciós illetékről szóló a 2012. évi CXVI. törvénynek - 2013. augusztus 1-től hatályos - a 2013. évi CXXIII. törvény 9. §-a szerinti módosítása és az általa okozott költségnövekedés indokolja."


Úgy tűnik a nemzeti oligarcháknak is teli lett a puttonya Orbánékkal. Hiába próbált Viktor pettingelni az egyeztetés elmulasztásán őrjöngő Demjánnal, hogyaszongya Sanyikám, nem figyeltél apafej, ez már az egyeztetés volt és kuss, a jóember csak habzott tovább a lényegi átalakítás nélkül újra átvert törvény és nem mellesleg a saját pénze miatt.



Mer'hogy Demjánon szemmel láthatóan kitört az akut Lajositisz, és aggódni kezdett a takarékszövetkezeti vagyonka elsimicskásítása miatt:

"Ahol lehetőség van, márpedig a törvény a lehetőséget megteremti, ott kétségünk ne legyen, éhes tőkecsoportok próbálják majd a profitcentrumot megszerezni.


Éhes tőkecsoportok? Ne már, olyanok Magyarországon nincsenek is te kis buta, itt csak Nemzeti Oligarchák - akarom mondani nagyvállalkozók - vannak. Éhesnek mondjuk éhesek, akár sugárzó izotópot is letolnának a torkunkon néhány kósza milliárd reményében, de nem mondod, hogy ott tartunk, ti is ennyire befostok mikor az eddig nyalt valag mögötti árnyékban egyszer csak felparázslik a narancs Pall Mall köntösbe bújtatott nemzeti dohánytermék, és fénye vészjóslóan tükröződik az ikonikus szemüvegben? Eddig nem tolakodtatok tiltakozni különösebben semmiért, most meg az egyik tűz lesz, babámot sikolt, a másik nyílt hadüzenettel felérő közleményben pattintja át a zemberekre a "nem lehet, hogy áthárítják, tuti nem lehet" adóterhet?

Ti tényleg azt hittétek ingyen lesz a csillámpaúni amivel majd félázsiába lovagolhattok?

'Sztán most mi lesz? Lázadás, tűzgyújtás, forradalom? Vagy ami eddig: kicsi nyafi és a szapora ima, hogy nehogy más is megteccen Viktoréknak, ne legyen szükség újabb unortodox Varga csomagra legalább év végéig, és akkor már a ciklus vége a változás lehetőségével itt van a nyakunkon? Aztán meg ha pechetek van, és megint ők nyernek lehet aggódni újabb négy évig, hol és mikor váltja le legközelebb a kisebbségi tulajdonos a többségit.

http://varanus.blog.hu/2013/07/06/kuszobon_az_oligarchak_forradalma
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közelgő rendszervá​ltás geopolitika​i valóság
  2013-07-07 21:36:37, vasárnap
 
  A közelgő rendszervá​ltás geopolitika​i valóság


A Kazahsztán, Belorusszia és Oroszország által alkotott vámunió rohamléptékben halad afelé, hogy a majdani Eurázsiai Gazdasági Unió alapját jelenthesse. Májusban a három ország megkezdte az egységes gazdasági térség kialakítására vonatkozó konkrét tervek kidolgozását. Várhatóan egy éven belül aláírják a megállapodásokat, 2015-re pedig a három posztszovjet ország már az új gazdasági egység előnyeit élvezheti.

Az unió motorját az orosz gazdaság fogja adni, mivel a szövetség teljes vagyonának 57%-át az oroszok vagyona alkotja. Oroszországban jóval magasabb az átlag életszínvonal, mint a csatlakozó posztszovjet köztársaságokban, melyek két évtizeden át a Nyugat gazdasági szemeteseként működtek.

Ahogyan erre aggodalmaskodó amerikai szakértők is felhívták már a figyelmet, az Eurázsiai Gazdasági Unió sokkal inkább geopolitikai, mint gazdasági egység. Az alakulóban lévő szövetségről mélyen hallgató Nyugat aggodalmainak ellenére pedig az új formáció vetélytársa nem az Európai Unió, vagy a transzatlanti szabadkereskedelmi övezet lesz. A hanyatlóban lévő Nyugat már nem tényező egy ilyen gazdasági potenciálnak - a tárgyalási folyamat résztvevői számára jóval fontosabb kérdés a zsugorodó Európai Uniónál a ténylegesen növekedő szomszédok kérdése.

Már az unió kiépítésének kezdetén meg kell határozniuk a Kínával történő együttműködés kereteit. Ez irányba igen határozott lépések történnek, mert a Kínával kötött széleskörű energetikai megállapodások már nem Oroszország és Kína, hanem az Eurázsiai Unió és Kína gazdasági együttműködésének alapjait fektették le. Az unió a világ kőolaj- és földgázkészletének tekintélyes részével bír, és Kína mint szomszédos ország erre a biztos forrásra alapozza majd energiafogyasztását, az uniónak pedig stabil gazdasági alapot jelent a biztos kínai felvásárló piac.

Ha a Kínával történő együttműködés tisztázottá vált, a következő fontos tényező még mindig nem az Európai Unió, hanem az iszlám szeparatizmus kérdése, ami Közép-Ázsiában és az Észak-Kaukázusban állandó destabilizáló tényezőt jelent, de a közeljövőben számolni lehet a terjedésével. Az unió külön szervezetet állít fel a nyugatról fűtött iszlám szeparatizmus megfékezésére, de a Sanghaj Együttműködési Szervezet is kiemelten kezeli a kérdést. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Sanghaj Együttműködési Szervezet mint az unió katonai stabilitásának alapja fog működni.

Csak a fontosabb kérdéskörök tisztázását követően kerülhet szóba, hogy a zsugorodó nyugati szövetségeseknek mennyi gáz kell ahhoz, hogy télen ne fagyjanak meg.

Vlagyimir Putyin egyben azt is kijelentette, hogy az FSB-nek a közeljövőben fel kell számolja az Eurázsiai Unió későbbi, belső ellenzékét jelentő extrémistákat. Hivatalos formában ez az iszlám szeparatizmus képében megjelenő nyugati felforgatást jelenti, ami két évtizede fegyveres harccal próbál geopolitikai éket verni Oroszország és a posztszovjet térség közé. Nemhivatalos formában pedig ez a csatlakozó országokban és a peremvidéken jelen lévő nyugati befolyás kitakarítását jelenti. Az Eurázsiai Unió számára kockázati tényezőt jelent minden, az általános erkölcsi normákat - mint a társadalom stabilitásának alapját - veszélyeztető szervezet, vagyis a vallásellenes megnyilvánulásokat, a családellenes szinglikultuszt és a homoszexuális propagandát támogató formációk. Ezek a kockázati tényezők pedig felszámolásra kell kerüljenek. Kezdetben az unió alapító tagállamaiban, majd a később csatlakozó posztszovjet köztársaságokban.

Magyarország egy ilyen, később csatlakozó posztszovjet köztársaság, ahol továbbra is parlamenti szinten zajlik az extrémizmus; a kormány anyagi támogatásával szervezett buzifelvonulás, a mindezt kevésnek tartó ateista ellenzék, és az atlanti integráció mellett elkötelezett cionista szeparatizmus formájában.

Az unió felépülését követően pedig hazánkhoz is elér a változás hulláma. A Fidesz végső kétségbeesésben megkezdett kétkulacsos poilitikája aligha váltja be a hozzá fűzött reményeket. Vajon meddig tudnak majd működni az ilyen, nyíltan szeparatista szervezetek, mint ami jelenleg is kormánynak, demokratikus ellenzéknek mondja magát? Meddig működhetnek az atlantizmus mellett elkötelezett érdekkörök, az unió részeként, vagy annak szomszédságában? Ahogy mondani szokás, fel is út, le is út (Felcsút?), mert a kockázati tényezők felszámolása egy épülő birodalomnak aligha fog gondot okozni.

Molnár István - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/07/04/kozelgo-rendszerva-ltas-geopolitika-i-valosag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Véglények
  2013-07-07 21:34:44, vasárnap
 
  Véglények

A Föld és a természet egy csoda. Hiába csíp, mar, vagy ragadozó valamely lény, ebben a csodálatos egyensúlyban minden egyednek megvan a helye, szerepe. Az emberi társadalom sem más. Az emberi civilizáció vonatkozásában a zsidónak is megvan a maga szerepe. Legalábbis az elmúlt 2000 évben ez már teljesen nyilvánvaló. A zsidónak is megvan a helye a történelemben és a társadalmi fejlődésben, melyet sok ezer éve kezdtek írni, és ki tudja mikor lesz vége. Az emberiség harcol önmagával, minden ellentétek harca, és éppen ez a harc a fejlődés mozgatórugója - ez a dialektikus és történelmi materializmus egyik alaptétele.

Vannak azonban olyan egyedek, amelyek ebből az egész rendszerből kilógnak, mert egyszerűen semmilyen módon nem illeszthetők bele. Nekik semmi szerepük, és hasznuk sincs az emberiség számára. Élősködnek, olyanok, mintha valami kártékonyságra teremtett lények lennének, de nem szolgálnak táplálékul a ragadozóknak, nem illeszkednek bele a természet törvényeibe, de a szellemi harc rendjébe sem. Egyszerűen semmi hasznuk a szellemi, és az anyagi világban sem. Ezek egyszerű véglények. Haszontalan élősködők csupán.

Ezek azok a lények, akik semmilyen pozitívumot sem hordoznak magukban. Állati ösztöneik vannak, életben maradásuk semmi más, mint felesleges létezés. Véglények. Azért vannak, hogy legyenek. Ezerből egyszer képes kifejlődni közülük egy-egy valamire való példány, de ezzel sem érnek el mást, csak azt, hogy még jobban felhívják a figyelmet arra, hogy ezek a lények mennyire feleslegesek. Mire jók egyáltalán?

Az ember létezésének a lényege a fajfenntartás mellett, igen sokrétű. Társadalmi fejlődés, és a társadalmi egyensúly kivívása, szellemi magaslatokba emelkedés, kultúra, műszaki fejlődés, gyógyítás, és a munka. Sok-sok munka, melynek célja az alkotás. Olyan műszaki, technikai eszközök előállítása, melyek az emberiséget szolgálják, és az emberi elme alkotóképességeit hivatottak bemutatni. Bármennyire nem tetszik az embernek a város és benne az ízléstelenül létrehozott épített környezet, mégis megcsodál egy toronyházat vagy hidat, mert hirdeti az elme csodálatosságát, a hitet, hogy képesek vagyunk megcsinálni. Hirdeti az Isten dicsőségét, hogy micsoda képességeket adott az embernek - még ha gyakran nemtelen célokra használja is. Ebbe a rendszerbe kellene valahogy beilleszteni a véglényeket. Sajnos nem megy. Éppen ezért véglények.

Szellemi képességeik nincsenek. Dolgozni nem akarnak, és az a ritka kivétel, amelyik akarna, mást nem tud elvégezni, mint a legalja munkákat. Az is úgy, hogy abban köszönet nincs. Ellenben bármit meglát, azonnal az állati ösztön dolgozik benne. Ha lát egy műszaki csodát, melyet emberek ezrei csodálnak meg, ő csak egyet lát benne, el lehet el lopni és eladni. Ha lát egy szép nőt, nem a csoda, a szerelem, a szépség jut eszébe, hogy milyen szép gyerekeket szülne ez a csodálatos teremtés, hanem azt, hogy mit művelne vele egy bokor mélyén. Számára egy autó sem a műszaki csoda, a technika csodája, hanem a magamutogatás eszköze, hogy hátha többnek látszik tőle, mint ami valójában.

Ez a véglény nem más, mint a cigány. Az isteni természeti csoda megcsúfolása. Fajtája sem keletkezett máshogy, mint a világ szemetét összefújta a szél egy kupacra, és lettek belőle a cigányok. Nincs országa, nincs nemzetisége, nincs otthona, sem hazája. Ahol él, az csak a putrija, amit bármikor elhagy.

Kérdés, hogy a társadalom és a Föld meddig tudja hátán hordani ezt a gombamód szaporodó szemetet. Mivel egyre kevesebb az erőforrás, fogynak az nyersanyagok, romlanak a földek, ezért maga az ember is arra lesz kényszerítve, hogy határokat szabjon. Ez nemsokára bekövetkezik, és a határokon belül a véglényeknek nem lesz helye. 500 éve volt a törökök háta mögött besomfordáló cigánynak, hogy felnőjön, és beilleszkedjen Európába. Nem tette meg, és több időt már nem fog kapni. A nemsokára bekövetkező hatalmas felfordulásnak egy eredménye már előre borítékolható, bárki győz, bárhogy is végződik, ennek a feleslegnek senkinek világában nem lesz hely. Oda kerül, ahová való, a szemétdombra.

Török János -Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/07/05/veglenyek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eddig tartott a nagy ellenállás: a "nemzetiek" fizetik továb
  2013-07-07 21:29:44, vasárnap
 
 
Eddig tartott a nagy ellenállás: a "nemzetiek" fizetik tovább a Gyurcsányék által megszavazott holokárpótlást - nem számít a zsidó szervezetek sikkasztása sem


A Miniszterelnökséget vezető Lázár János a kormány képviseletében többéves elszámolási vita után megállapodott a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvánnyal (Mazsök), valamint a Conference on Jewish Material Claims Against Germany (Claims Conference) nevű szervezettel annak érdekében, hogy az ún. holokauszt "magyar származású", ám külföldön élő "túlélői" a lehető leggyorsabban hozzájussanak kárpótlásukhoz - közölte a Kormányzati Információs Központ szombaton az MTI-vel.

A kormány hozzájárult ahhoz, hogy a Mazsök 5,6 millió amerikai dollárnak - csaknem 1,3 milliárd forintnak - megfelelő összeget három munkanapon belül átutaljon a kifizetéseket végző és felügyelő Claims Conference számára.
A további viták kizárása érdekében a felek megegyeztek abban, hogy a kifizetésekkel kapcsolatos elszámolás ellenőrzésére felkérik a KPMG nemzetközi könyvvizsgáló magyarországi képviseletét - olvasható a tájékoztatásban.
A közlemény kitér arra, hogy Magyarországon él Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége, amelyre a kormány "kiemelt figyelmet fordít", és a közelmúltban 50 százalékkal megemelték a Magyarországon élő "holokauszt-áldozatok" életjáradékát.
A magyar fél elszámolási viták miatt 2010 óta tartotta vissza a nagyjából 18 ezer embert érintő támogatásokat.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) tavaly augusztusban azt közölte: visszakéri a Claims Conference-től a szabálytalanul felhasznált állami támogatást, mert a juttatások kifizetésével 2007-ben megbízott szervezet nem számolt el az összeggel. A tárca akkor arról is tájékoztatott, Gál András Levente kormánybiztos kezdeményezte, hogy külföldön és belföldön is a Mazsök ossza el a támogatásokat.
A Gyurcsány-kormány 2007-ben kötött szerződést a Mazsökkel, ennek értelmében az állam öt éven keresztül összesen 21 millió dollár támogatást ad a holokauszt "magyar származású" túlélőinek. A Mazsök a külföldön élő túlélőknek járó támogatás kifizetésébe a Claims Conference-t is bevonta az akkori oktatási miniszter, Hiller István engedélyével.
Az állam 2009-ig 12,6 millió dollárt utalt át a Mazsöknek, ennek kétharmadát a Claims Conference kapta meg, de a KIM közlése szerint az összeggel nem számolt el szabályosan. Így jelentéseiből nem lehetett azonosítani a támogatásra jogosultak személyét és a jogosultság alapját.
Az állam a 2011-es juttatásokat is kifizette, a Mazsök azonban nem utalta tovább a Claimsnek a hiányzó elszámolások miatt.
Greg Schneider, a Claims Conference alelnöke ezután úgy nyilatkozott: a náci üldöztetés miatti kárpótlásokkal foglalkozó szervezet több mint hatvan éves fennállása alatt ez volt az első alkalom, hogy egy ország megszegte a szavát, amikor fizetnie kellett volna, a Fidesz-kormány ugyanis 2010 óta visszatartja a támogatásokat. A KIM visszautasította, hogy a kormány megszegte volna a szavát és ismét az elszámolási hiányosságokra mutatott rá.
A kormány ez év februárban határozatban hagyta jóvá, hogy a 2011-es és 2012-es támogatások folyósítása érdekében a Mazsök megállapodást kössön a Claims Conference-szel. A kabinet egyúttal kinyilvánította: egyetért azzal, hogy a viták rendezése érdekében a Claims Conference a KPMG nemzetközi könyvvizsgáló céget bízza meg egy olyan, szúrópróbaszerű elszámolás elkészítésével, amely alkalmas arra, hogy a Mazsök - 2014. június 30-áig esedékes - elszámolásának alapja legyen.
(MTI nyomán)



http://kuruc.info/r/39/114649/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Internáló táborok kora
  2013-07-07 21:27:29, vasárnap
 
 


Internáló táborok kora

Amerikában köztudott, hogy épülnek már a FEMA táborok, ahová a rendszer ellenségeit készülnek elkülöníteni az agymosott tömegtől, kik úgy táncolnak, ahogyan a gazdájuk fütyül . Már régóta kémkedik az állam alattvalóként kezelt választóira, akiket egyébként szolgálnia kellene . Még a kommunizmus éveiben létrehozott Állam Védelmi Osztály, vagy elődje az Állam Védelmi Hatóság is ezt tette . Éjjelenként megjelent a fekete autó azoknál, akiről kiderült, hogy nevettek a gonosz kis manón, vagy csak egyszerűen nem tetszettek valakiknek . A technológia szintjének emelkedésével a rosszra fordított energia is megnövekedett annyira, hogy egy parányi műállam bátran kijelentheti azon szándékát, hogy a nagyvárosokat célkeresztbe vette .

Amerika napjai a végéhez közelednek, mivel idegenből irányítják az ország belügyeit ugyanúgy, mint hadügyét, nemzetközi kapcsolatait, vagy az igazságszolgáltatást . A média harmadik erőként való megjelenése semmi esélyt sem ad azok számára, akiket célkeresztbe vettek . A FEMA táborok eközben egyre csak épülnek az Államokban, sőt bevezették a hadseregben azt, hogy sajátjaikra is lőhetnek parancs szerint . Senki sem meri kimondani többé a valóságot az Izrael Lobby szerepéről, mármint arról, hogy milyen szerepük van a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség működésében, ami központosította földünk atomfegyvereinek a védelmi rendszerét .

Irán készülőben lévő bombái kevesebb veszélyt jelentenek a világbékére, mint Izrael állam többszáz modern atombombája a Negev sivatagban, amelyeket közlésük szerint már ráirányítottak minden nagyobb város központjára, és érdekeik sérülése esetén, meg is nyomnák a gombot . Bolond ember dicsekszik gyenge pontjaival ellenséges közegben . Izrael ereje abban áll, hogy még mindig mártírként kezeli őket a ma már monopolizált média, a holohoax mesére építve . Az erősebb kutya törvénye szerint élő zsidók nem restellnek szembehelyezkedni az egész világgal fegyvereik árnyékában, amelyekről azt gondolják, hogy legyőzhetetlenek .

Az első világháború zavarosában szállták meg Oroszországot, s hetven éven keresztül elnyomás alatt tartották őket, majd átvették a bankárok a hatalmat . Jobbkéz a balkéztől . Most az ideológiát feledve, anyagi eszközöket alkalmazzák a látszólag védtelen emberiség ellen . Akinek mindenki az ellensége, nagyon hamar magára marad . Mi lenne ha a mások számára vermet ásó zsidó érdekeltség tagjait zárnák be azokba a táborokba ? Bizonyára átélnék valójában a megsemmisítő táborokról kitalált mesék szörnyűségeit, immár nyilvánosan, mert elfordul tőlük a világ .

Államosítottak mindent, kegyetlenül gyilkoltak mindenhol, ahová csak betették lábukat a forradalmi eszme nevében . Nem volt ez másként Cromwell Angliájában, Robespierre Franciaországában, Lenin majd később Sztálin Szovjetúniójában, de Spanyolországot se feledjük, akiket Hitler és Mussolíni együttes erővel szabadított meg a nemzetközi horda nyomásától . A célirányból magunk is kostolót kaptunk a jaltai egyezmény eredményeként reánk erőltetett kommunizmus, közel félévszázados gyötrelmei által . Ha győzni akarunk velük szemben, akkor hasonló fegyverekhez kell nyúlnunk nekünk is . Először el kell fogni az összes pénzintézet tulajdonosát, a média tulajdonosaival együtt, akik a tőzsde egyéb részvényeinek többségét is a kezükben tartják . Államosítani kell ezeket mind, mint ahogyan maguk is tették . Amikor az emberek felismerik maguk is e hatalom szörnyűségeit, felszabadulnak .

Az így kialakuló világban, amiről Smetana Új Világ szimfóniája is szólna, rendet raknánk, elkülönítve azokat, akik a régi rendszert működtették, felépíteni egy olyan pénzügyi rendszert, ahol az arany és ezüst, az emberiség tulajdona maradna . Ezt a tulajdont egy olyan nemzetközi szervezet kezelné, akik között senki sem maradna a régiek közül . Kisajátítani a nemzetközi nagyvállalatokat a köz érdekében, s azokat kamatmentes pénz használatával működtetnék az emberek . A globalizmusnak világában elmaradhatatlan földkerekségben gondolkodni, így minden pozicióba a legrátermettebbeket kell alkalmazni, akiket csak a siker mértékében jutalmaznának .

A FEMA táborokban összegyüjtött maffia tagjai átnevelésben részesülnek, miközben felhívják rájuk a közösség figyelmét ezirányú irodalom segítségével . Soha többé nem szabad közelébe sem engedni őket semmiféle államilag működtetett intézménynek, banknak, kereskedelmi vállalkozásnak, mert kapcsolatrendszerük segítségével újra szervezkedésbe kezdenek a nemzsidók ellen . Nehéz helyzetbe kerülnek azok, akik keveredtek, vérségi kapcsolatba léptek velük . A zsidó probléma évezredek óta kiséri az emberiséget, akik hatalomra kerülve elárulják valódi természetüket .

Szuverén nemzetek határait vissza kell állítani . Természetes állapotukban sokezer évig működtek ezek az államok . Nem véletlenül alakultak különféle emberfajok környezeti hatások szerint, amit mielőbb vissza kell állítani . Az afrikai ember éljen Afrikában, az ázsiai Ázsiában, az európai Európába és így tovább . Amerika és Ausztrália helyzete eltér ezektől, ahová az európai ember évszázadokkal korábban letelepedett . Korunk hatalmi tényezője magánkézben lévő birodalmi rendszer szerint működik, azoknak a bankárcsaládok kezében, akik vagyonukat e félreértelmezett jogrendszerrel szerezték . Igazságos átalakulás szükséges a visszarendeződéshez .

Először a legfontosabb lépéseket kell meglépni . A rendőrség és a hadsereg megtisztítása után a legfőbb bűnösök összegyüjtése következik . A tőzsde megszünése után valódi piacok születnének, ahol az egyes árúcikkek elosztása lenne a feladat . Fenntartható élet csak egy működőképes környezetben kezdődhet el . Ehhez meg kell szüntetni minden titkos társaságot, amelyek ezzel a jelenlegi hatalommal kapcsolatot tartottak . Monetáris egységben, az adósságuktól megszabaduló államok működőképesek lennének megint . A kormányban résztvevők számának jelentős csökkentésével, a legjobban megfelelők vennék át az irányítást, ami szakpolitikát jelentene elsőként . A hazaáruló politikai elit, és jogi végzettséggel rendelkező társaik csak ártottak azoknak, akiknek a nevében uralkodhattak .

A változások idején gyorsan kell lépni, mert a körülöttünk kiépült háttérhatalom intézményrendszere működésben lesz egészen addig, amíg az alternatív kormány nem lép a helyébe . Katonai puccs lehetősége Amerikában ? Ebben a demokratikusan elrontott világban nehéz lesz változásokat kieszközölni másnak, mint aki eddig is hatalmon volt . Viszont e változások nélkül minden megy tovább lefelé a lejtőn, bele a megsemmisülésbe .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kartellezés, korrupció? Közbeszerzést még nyerhetsz az épít
  2013-07-07 21:14:37, vasárnap
 
  Kartellezés, korrupció? Közbeszerzést még nyerhetsz az építőiparban

Beküldte: atlatszo
2013. július 4. csütörtök

Hiába büntetnek meg egy céget több alkalommal is kartellezés miatt, vagy keveredik politikai korrupciós ügybe, továbbra is simán nyerheti a megbízásokat a közbeszerzési pályázatokon. Sőt, a magyarországi építőipar királyává is válhat.

Korábbi összeállításunkban megnéztük, hogy melyek azok az építőipari cégek, amelyek az iparág hanyatlása ellenére is nagyon jól teljesítenek, főleg a közbeszerzési pályázatokon. Ezeket a cégeket egy kicsit részletesebben is megnézzük. A Közgépre most külön nem fogunk kitérni, azonban mivel konzorciumi tagként több vetélytársával is közreműködött, elő fog kerülni a neve. Az első cikkünkben a 2013-ban eddig 32,7 milliárd forint közbeszerzést nyert Swietelskyt, és az egy cégcsoporthoz tartozó Magyar Aszfaltot (21,8 milliárd forint) és Strabagot (6,7 milliárd forint) vizsgáljuk meg alaposabban.

Swietelsky, a jövőépítő

Az osztrák Swietelsky építőipari cég magyarországi leányvállalata 1991-ben alakult és azóta megkerülhetetlen szereplője lett az iparágnak. Még felsorolni is nehéz, hogy hány közbeszerzésben vettek részt az autópálya-építésektől kezdve (M43, M6, M0-M7), szennyvízcsatorna-építéseken (pl. Várpalota, Szombathely), szálloda és szabadidőközpontok építésén (Szentgotthárd, Balatonfüred, Budapest - Allee bevásárlóközpont, Szeghalom - kastélyfelújítás, stb.) keresztül egészen a mélyépítési munkákig, kiemelve a hosszú évek óta húzódó, botrányokkal kísért budapesti 4-es metró projektet.

A Swietelsky azonban más munkákkal kapcsolatban sem tűnt fel jó színben: 2001-2002-ben a fővárosi útépítési munkák elnyerése érdekében kartellezésbe kezdtek más építőipari cégekkel és a GVH pénzbírságot szabott ki rájuk. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata szerint a Swietelsky-n kívült a Betonút, a Strabag, az EGÚT, az Alterra, a Hídépítő, a Mélyépítő, és a Mota 2001-ben, kettő kivételével, valamennyi tenderben kartellezett, 2002-ben pedig a pályázatok egyharmadában. Az elsőfokú döntést a cégek megtámadták a bíróság előtt, de a Fővárosi Bíróság 2008-ban keresetüket elutasította.

2008-2009-ben a GVH újfent vizsgálódott több cégnél, szintén kartellgyanúval, ám a Swietelsky esetében nem találtak rá bizonyítékot és velük szemben megszüntették az eljárást. Ugyanebben az időszakban, 2009-ben egy nyilvánosságra került hangfelvétel alapján Simó Attila, a Fóti Közszolgáltó Kft. ügyvezetője, Kalló Richárd, a cég felügyelőbizottságának fideszes elnöke és Szilos József tárgyalt, aki bevallása szerint a Swietelsky romániai ügyvédje volt, de a cég szerint nem szerepel a bérnyilvántartásukban. A téma egy helyi útfelújítás volt, amelyre az önkormányzatnak 152 millió forintos kerete volt, de a Swietelsky 108 millióért megcsinálta. Szilos arról érdeklődött Simónál és Kallónál, hogy van-e lehetőség valamilyen ,,pótmunkázásra", hogy a különbözetet elköltsék. A rendőrség végül megszüntette az eljárást, mert megállapították, hogy Szilos sosem volt ügyvéd és nem hangzott el olyan a megbeszélésen, amelyben konkrétan kötelezettségszegésre kérték volna Simó Attilát.

2011-ben a már említett 4-es metróval kapcsolatban merült fel a korrupció gyanúja a céggel szemben. Antal Attila, volt BKV-vezérigazgató szerint egy közvetítő személy, akit Hagyó Miklós kért fel, kétmilliárd forint kenőpénzt kért a Swietelskytől, hogy belsős infókkal hozzásegítsék a 40 milliárdos építési tender megnyeréséhez. A cég közleményben tagadta a vádakat és azt írták, hogy a találkozó sohasem történt meg.

Az elmúlt időszak legbotrányosabb vasútépítési projektje szintén a Swietelskyhez fűződik, amelynek a során többek között a Közgéppel alkotott konzorciumban 49,5 milliárd forintért, az előzetes mérnökárnál 10 milliárd forinttal drágábban építhetnek vasútvonalat Szajol és Kisújszállás között, illetve Kisújszállás és Püspökladány között közel 50 milliárdért (az eredeti terveknél 8 milliárd forinttal drágábban). A történet azért is különösen érdekes, mert Orbán Viktor 2011 májusában írta alá azt a források kibővítését lehetővé tevő kormányhatározatot, amelynek értelmében lehetségessé vált, hogy az eredeti keretösszegnél jóval drágábban dolgozó konzorcium végezhesse el a munkát.

Szintén a Közgéppel, illetve Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak a cégével indult el a Swietelsky azon a tenderen, amelyet 2012 decemberében írtak ki Balatonfüreden az egykori olimpiai központ hasznosítására. Nem volt nagy a verseny, ugyanis rajtuk kívül nem volt más pályázó, ráadásul a Swietelsky is ismerős volt a terepen, mert nem sokkal arrébb már felépített egy szállodát - szintén az önkormányzattól bérbe vett teleken. A cégek határozatlan időre, évi 15 millió forintért kapták meg a 20 ezer négyzetméteres telket a Balaton partján, ahova 3 milliárd forintból építenek szállodát. A 444 felhívta a figyelmet arra, hogy Fonyó Károly az olimpiai központot az átadásig használó Magyar Vitorlásszövetség elnökségi tagja, így már a pályázat kiírása előtt tisztában volt az elvárásokkal.

Magyar Aszfalt - Strabag, a fővállalkozó

A 4-es metró tíz állomását 35,5 milliárd forintért építő, szintén osztrák gyökerű Strabag-csoport zászlóshajója a Strabag Zrt.. Egykori kijáróembere, Aczél Zoltán az MTVA rendszeres alvállalkozójaként szereplő Hung-Ister Zrt. fb-tagja. A csoporthoz tartozik 2000 óta a Strabag leányvállalataként működő, a közbeszerzéseken a többi leányvállalattal együtt induló Magyar Aszfalt Kft. is. Így együtt nagyon sikeres, de botrányokkal teli pályát mondhatnak magukénak.

A cég 2004-ben súlyos kartellezési ügybe keveredett az M70-es Letenye és Tornyiszentmiklós, az M7-es Becsehely és Letenye, valamint Balatonszárszó és Ordacsehi közötti, és az M3-as Polgárt és Görbeházát összekötő útszakasz építése miatt. A GVH szerint az építőcégek előzetesen megállapodtak abban, hogy az egyes szakaszok kivitelezését melyikük szerzi meg - írta a Magyar Narancs. Megegyeztek abban is, hogy a nyertesek alvállalkozóként vonják be a többieket. A hivatal nem jogerősen a Strabagot 2,468 milliárd, a Betonút Rt.-t 2,212 milliárd, a Hídépítő Rt.-t 1,371 milliárd, az Egút Rt.-t és a Debmút Rt.-t 496-496 millió forintra büntette. A Fővárosi Bíróság ítélete alapján 2007-ben jogerőre emelkedett a döntés.

Nem ez volt azonban az egyetlen kartellezési ügye a cégnek: 2005-ben a Strabagot 335 millió forintra büntették 2001-es és 2002-es, az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság által kiírt pályázatok miatt, valamint a Fővárosi Önkormányzat által kiírt tizenkilenc műtárgy felújítására vonatkozó tender leosztása miatt kiszabott 182,5 milliós büntetésben is benne volt a cég. A Strabag-csoporthoz tartozó Szentesi Vasútépítő Kft. 3,4 milliárd forint versenyfelügyeleti bírságot volt kénytelen fizetni, amiért több céggel együtt magyarországi vasútvonalak, vasúti vonalszakaszok felújítására, átépítésére, rehabilitációjára kiírt közbeszerzések alkalmával előzetes megállapodásokat kötöttek.

A főváros 2007-ben a Strabaggal újíttatta fel a városligeti fasort. A munkálatok során a kivitelező nem tartotta be a szerződésben vállalt határidőt, többször megsértette a műszaki ellenőr utasításait, és folyamatosan minőségi kifogásokkal illették a munkáját. A csúszások és a szakmai mulasztások miatt azonban nem hogy kötbért nem kellett fizetnie, de a Strabag még többletmunkákat is kapott a fővárostól, így végül a 30 millió forintos kötbér helyett nagyjából ugyanennyivel több kivitelezői díjat kapott. A hab a tortán, hogy a műszaki ellenőrt lecserélték, a Strabag szerződését pedig utólag, fél évvel a felújítás után úgy módosították, hogy megfeleljen a közbeszerzési törvénynek.

2008-ban aztán pártfinanszírozási ügybe keveredett a Strabag: a Profil című osztrák lap szerint a cég fizetett a magyar pártoknak, hogy üzleti előnyt szerezzen. Állítólag a vállalat 2003 augusztusa és 2005 márciusa között egy bécsi pr-ügynökségen, az Eurocontacton keresztül vette fel a kapcsolatot a politikusokkal, köztük Puch Lászlóval, az MSZP egykori pártpénztárnokával. Ugyan a Központi Nyomozó Főügyészség bekérte a Heti Választól a vonatkozó dossziét, de az ügy, különösebb következmények nélkül, szépen csendben elhalt.

A Swietelskyhez hasonlóan a Strabagnak sem kellett mindig versenytársakkal küzdeni a közbeszerzéseken. Így volt ez 2012-ben is, amikor a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás ,,szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése" tárgyú felhívására csak egy, a (Strabag Zrt.-ből 2007-ben kivált) Strabag-MML, a Közgép és a Geohidroterv alkotta konzorcium jelentkezett. Eredetileg már 2011-ben kiírták a pályázatot, de akkor egy jelentkező sem akadt. Az első alkalommal 8 milliárd 974 millió forint volt a keretösszeg, de másodszorra már a kiíró belement a konzorcium által tett 9,3 milliárdos ajánlatba.

Tavaly októberben aztán egy nettó 3 milliárd 795 millió forintos tenderbe fogott bele a Magyar Aszfalt a Közgéppel és a Fidesz ,,házi építőcégeként" emlegetett West Bau Kft.-vel Győrben, amelynek során szimbolikusan, és nem csak gyakorlatilag temethetik be a múltat: a műemlék Duna-bástya helyére háromszintes mélygarázst építhetnek.

Elátkozott építőipar: tovább a korábbi cikkekre

D. Kovács Ildikó

http://atlatszo.hu/2013/07/04/kartellezes-korrupcio-kozbeszerzest-meg-nyerhetsz-a z-epitoiparban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvédett milliárdjaink
  2013-07-07 21:14:00, vasárnap
 
  Megvédett milliárdjaink

A lakosság megnyugtatására közöljük, hogy töretlenül haladunk azon az úton, mely mindenki számára nagyobb dicsőséget, és országunknak kiemelkedő elismerést hoz.

Szerző: Andrew_s | 2013. július 6.


Nos, tudom, hogy az előző mondat tartalmilag milyen. Pontosan olyan, amilyeneket a rendszerváltás előtt bőven hallhattunk, olvashattunk. De alighanem hasonló tartalmú mondatok röpködhettek az 1940-es és 1950-es években is. Holott a valóság, és benne a gazdasági valóság ennél szárazabb.

Az utóbbi kapcsán tudjuk, hogy az ország költségvetése a jelenlegi állapotban csak folyamatos forrásbevonással tartható fenn. Ennek folyamata jól nyomon követhető volt, és a forrásbevonások készségesen cáfolják a kormányzati sikerpropagandát. Jól emlékezhetünk még a magán-nyugdíjpénztárak államosítására. Kétségtelenül jelentős, egyösszegű bevétele volt a kormányzatnak. Miközben végső soron az elkövetkező évtizedekre vett fel hitelt. Feltételezve, hogy az emberek nyugdíjba menetelével és nem az idősödő korosztály eltűnésével számol. Egy hitel felvétele esetén nyilvánvaló, hogy akkor van értelme, ha befektetési kamata, a felhasználás haszna nagyobb, mint a hitelkamat. A hatalom szempontjából ez kényelmesebb, mivel az államosításkor nem igazán kell kamatot fizetni. Ellenben a befektetés haszna szolgálhatja az állam működését. Jól befektetve egy bővülő bevételi spirál mentén. Szükségtelenné téve a további források bevonását, a további hitelek felvételét.

Ezzel ellentétben az ország a korábban kizavart IMF-el és taslival ellátott EU-val mégis csak elült tárgyalni a további források bevonásáról. Majd az általuk ajánlottnál némileg magasabb hozamígérettel, de állampapírok értékesítéséből vont be a költségvetésbe újabb forrásokat. Jelzésként, hogy a korábbi pénzek haszonnal való megforgatásával valami gond lehet. Egyben a trágyát előrébb lapátolva az időben, mivel nyilvánvaló, hogy az állampapírok hozamát is ki kell majd gazdálkodnia a lejáratkor regnáló kormányzatnak. Feltéve, hogy az országot nem szanálják időközben, és nem szenved technikai K.O.-t. Csődöt jelentve. S miközben az állampapírokról polemizálunk nem árt a pénzügyi szektor fokozódó és fenntartott adópréséről sem megfeledkezni. A maga populista szlogenjeitől megtisztítva ebben az esetben a banki, illetve a biztosítói pénzek elvonásáról van szó. Szintén azt jelezve, hogy a kormányzat nem képes fenntartható, és növekedést biztosító gazdaságpolitikát folytatni. Ez a folyamat már akkor világosan látszott, amikor a nemzeti tündérmese-felelős az adóbevételek növelésében látta minden bajok orvoslását.

Az adóprés fokozásának, és persze a kiváltott bizalmatlanságnak az egyik jeleként fokozatosan olvadtak, és szeptemberre már nyilvánvaló csökkenést mutattak a banki hitelállományok. Érthetően, mivel a növekvő elvonás kigazdálkodásával számolók számára egyre nehezebb a vállalkozás, a beruházás. Így inkább nem vesznek fel hiteleket. Miközben a bankok ez utóbbiak kamataiból fizetik a betéti kamatokat. Mely utóbbiak csökkenése nyilván nem hozza megtakarítási, betételhelyezési lázba az embereket. De ez a kis kitérő mit sem változtat azon az általános képen, hogy a kormányzat jól érzékelhetően rosszul forgatja meg a pénzt. Amennyiben a hatásfokot nem abban mérjük, hogy egy fekete lyuk torkában is okoz forgást az örvény. Az ugyanis már az elmondottakból is látszik, hogy szó nincs a pénz bővített újratermeléséről, és a befolyt százmilliárdoknak a termelésbe forgatásáról. Miközben a már beszedett pénzek, például a nyugdíjalapok, is folyamatosan olvadoztak. Mely utóbbiak kapcsán ismerjük a fedő-sztorit: meg kellett védeni a zemberek pízét, a gazoktól.

Elsőként mutatva meg azt, hogy milyen azt, amikor Orbán Viktor és csapata megvéd valamit. Nem véletlenül kezdtek sokan aggódni, amikor Matolcsy György közelkerült ahhoz, hogy megvédhesse az MNB valutatartalékát. Figyelmeztetve arra, hogy intenzív ,,megvédése" államcsődhöz vezethet. Azonban az, hogy a valutatartalék felhasználása egyáltalán szóba került, jelzi, hogy a kormányzat, a korábban már többször emlegetetten, további forrásbevonásra szorult. Annyira, hogy januárra Lázár János már világossá tette, hogy a következő lépés az emberek bankbetétjei körüli turkálás lesz. Akkor röppentve fel a mesét arról, hogy miként szerzik meg a svájci államtól a banktitkot. Ami önmagában lehetett ugyan üres fenyegetés a külföldi betétek kapcsán, de világos üzenet a belföldiekre nézve. Az ugyanis teljesen világos, hogy a kormányzati gazdálkodáson tátongó résekbe rengeteg pénz tud befolyni. Fedezeteként pedig a recesszió rossz tanácsadó. Márpedig az ipari visszaesés nem a dübörgő gazdaság biztos jele.

S bár az iparra vonatkozó adatok mostanában váltak nyilvánossá, ne áltassuk magunkat és egymást: a tendencia kormánykörökben is látható volt. Függetlenül Orbán Viktornak az Európai Parlamentben előadott magánszámától. Érthető tehát, hogy idejekorán szétnéztek a még mozdítható, és az aktuális lékekbe illő nagyságrendet jelentő forrás után. Alighanem így dönthettek arról, hogy éppen ideje lesz a takarékszövetkezeti megtakarításokat megvédeni. Elsősorban az emberektől talán. Mely védelmi szándék elsősorban abból a válaszból derül ki, amit Demján Sándornak írt a miniszterelnök. Annak, aki egyike volt azoknak, akik nem szóltak, amikor a másikat vitték. Demján Sándor ugyanis levelét megírta a takarékszövetkezeti törvényről, és az nem tetszett Orbán Viktornak. Noha magát a törvényt, némi áderi pávatánc után, ismét elfogadta a parlament. A pénzre ugyanis szükség van, és az a gazdálkodási teljesítményből nem kerül a kormányzat közösnek szánt zsebeibe.

Miközben egy olyan vállalkozás, ami csak viszi a pénzt, de nem hozza, aligha tekinthető nyereségesnek. Így a kormányzat veszteséges, közgazdaságilag tehetségtelen működését jelzik a befolyó, majd hatástalanul eltűnő pénzek. Közgazdaság alatt most a köz számára való gazdálkodást értve. Annak a köznek a számára való gazdálkodást, amely köz számára a nemzeti szalaggal átkötött populista szövegek mellé egyre kevesebb önálló lehetőség társul. Miközben személyes tartalékaik folyton folyvást csökkennek. Azon persze lehet, hogy még tanakodik a kormányzat: mi legyen a következő amit meg kell védeni. A gyógyszerek kapcsán talán az egészségpénztárakat? A lázadó oligarchák, és persze a szemétnyugatimultik miatt, a bankbetéteket? Még nem tudhatjuk. Azt azonban igen, hogy a gazdaságba vetett bizalom egyik jeleként, és a beruházási kedv illusztrációjaként, a Panasonic bejelentette távozását az országból.


http://gepnarancs.hu/2013/07/megvedett-milliardjaink/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Vezetőnk állapotáról
  2013-07-07 21:07:17, vasárnap
 
  Kedves Vezetőnk állapotáról

Orbán tegnapi rádióinterjúja döbbenetes dokumentuma a személyiség széthullásának. Laikusként azt képzelem, ebből az állapotból aligha lehet már kijönni. Legalábbis annyira nem, hogy alkalmas legyen az ország miniszterelnökének. Ebben a helyzetben a szolgahad Orbánhoz való hűsége a hazához való hűtlenséget jelenti - a következmények beláthatatlanok. Az országra és a szolgahadra nézve is.

Szerző: Gusztos Istvan | 2013. július 6.



Jó néhány évvel ezelőtt Veér András pszichiáter hosszú cikkben analizálta Orbán Viktort. Kapott is érte rendesen - és valóban: az elemzés közreadását ugyan akkor és azóta is hazafiúi cselekedetnek tartottam és tartom, de kétségtelen, hogy ,,orvosi titkokat" nyilvánosan nem helyes tárgyalni...

Én nem vagyok orvos.

Amikor az Orbán uralta Fidesz, megszabadulván tisztességes tagjaitól, III. Richárdot idéző döntéssel feladta korábbi elveit, hogy ,,politizálását" a továbbiakban kizárólag hatalmi-üzleti szempontokhoz igazítsa, nagyon sokan voltak, akik ezt a váltást ugyan aljasnak, ám racionálisnak, mi több, zseniálisnak tartották.

Azóta a Fidesz ,,politikája" lényegében gonosz varázslat: emberekből zembereket csinált, szívós, következetes, profin végzett munkával vadítva és hülyítve őket. Természetes, hogy e munkának legfőbb jellemzője a folyamatos és szervezett hazudozás és a hazugságok sulykolása, a ,,papagájkommandó" állandó munkában tartása.

Mára kissé kusza lett a helyzet: nem könnyű eldönteni, Zsigó, Kocsis papagájkodja-e Orbánt, vagy éppen Orbán Zsigót, Kocsist... - lásd ,,rezsicsökkentés".

Kusza a helyzet abból a szempontból is, hogy egyre nehezebb megítélni: a folyamatos hazudozásból minek van még értelme akár csak a hatalommaximalizálás szempontjából is. Meddig lehet úgy hazudozni, hogy az EU-ban egyáltalán szóba álljanak Orbániával; meddig lehet még olyan ostobaságokat dumálni, amilyeneket viszonylag normális pillanataikban ön- és közveszélyes őrültek se engednének meg maguknak.

Meddig parádézhat még a hatalom meztelenül? Meddig illegetheti még magát a Kedves Vezető képzelt szép ruhájában úgy, hogy a szolgahadból senki se röhögje el magát; hogy senkiben se ébredjen föl a lelkiismeret: az ország sorsáról van szó...

Orbán hosszú-hosszú ideig - hatalmi-üzleti okokból vallással, hazaszeretettel üzérkedve (politikus ennél undorítóbbat nem művelhet) - csupán játszotta a hülyét. Szerepjátszása az emberek folyamatos lealacsonyítását, az uralomhoz szükséges bázis birtoklását szolgálta.

Hogy ez a helyzet pontosan mikor is változott meg, illetve melyik volt az a pillanat, amikor színész és szerepe tökéletesen összeforrt, annak megállapítása nyilván szakember feladata. Mindenesetre magam azt gondolom, hogy ép ésszel politikus akkor sem csinál hülyét magából, ha ehhez az EU-ban is talál lelkes közönséget...

Micsoda dolog végighaknizni Európát, képzelt magyar sikerekről és (németeknek is!) a jóléti társadalom végéről, a munkaalapú társadalom szükségességéről hadoválni? Hát az árvízi hőst játszani?!

Orbán állapotának drámai súlyosbodását egyértelműen igazolják nem csupán azok a nyilvánvaló ökörségek, amelyeket összehord itthon és külföldön is, hanem legalább annyira az a tény, hogy egyre gyakrabban viselkedik kirívóan ízléstelenül. Eszelősöknek semmi sem ízléstelen...

A Kedves Vezető tegnap megint bement a rádiójába, és ott az önkontroll működésének legcsekélyebb jele nélkül adta elő magát.

Az, hogy Orbán zavartalanul hadoválhatott, a ,,közmédia" állapotára jellemző: szégyenletes dolog, de már nem érdekes. Ami érdekes: a Kedves Vezető szövege döbbenetes dokumentuma a személyiség széthullásának. Annak az állapotnak, amikor már azt sem tudja megítélni, hazudozásainak meddig van értelme. Nem tudja megítélni, mert már minden bizonnyal elsősorban nem is a külvilágot akarja megtéveszteni, hanem önmagát.

Laikusként azt képzelem, ebből az állapotból aligha lehet már kijönni. Legalábbis annyira nem, hogy alkalmas legyen az ország miniszterelnökének. Ebben a helyzetben a szolgahad Orbánhoz való hűsége a hazához való hűtlenséget jelenti. Ennek következményei beláthatatlanok. Az országra és a szolgahadra nézve is.


http://gepnarancs.hu/2013/07/kedves-vezetonk-allapotarol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rekordot dönt az antiszemitizmus Európában
  2013-07-07 20:57:36, vasárnap
 
  Rekordot dönt az antiszemitizmus Európában
2013. 07. 5. péntek. - 13:17

Új felmérések szerint az izraeli kormány azt mondja, hogy az európai zsidók 26%-át zaklatták az elmúlt egy évben, figyelembe véve azt, hogy sokak úgy döntöttek, visszavándorolnak Izraelbe, mert már nem érzik magukat kellő biztonságban. Egy felmérést végeztek az antiszemitizmusról Európa kilenc országában, melyet az Európai Unió Alapvető Emberi Jogokért Felelős Bizottsága rendelt el.

A felmérés legfőbb értéke azt mutatja, hogy a zsidók 26%-át érte antiszemita zaklatás legalább egyszer az elmúlt év során, 34%-uk tapasztalt efféle viselkedést az elmúlt öt évben. 5%-uk azt nyilatkozta, hogy ingatlanukat szándékosan rongálták, csak azért, mert ők zsidó származásúak, illetve kb. 7%-ukat fizikai bántalmazás, vagy megfélemlítés érte az előző 5 év során.

Ennek eredményeként, a Franciaországban, Belgiumban és Magyarországon élő zsidók 40-50%-a tett arra utalást, hogy kivándorolnak ,,hazájukból", mert nem érzik magukat biztonságban. A felmérés tartalmazta a Jewish People Policy Institute (továbbiakban: JPPI) éves beszámolóját, mely azt tartalmazta, hogy az európai zsidók pesszimistábbak a jövőjükkel kapcsolatban, valamint azt is hangsúlyozza, hogy a zsidók nem érzik magukat biztonságban a kontinensen.

A felmérés készítői szerint az európai zsidók úgy vélik, ez a helyzet csak rosszabb lesz. A megkérdezettek elmondásai alapján kb. 300 olyan zsidó család van, aki Franciaországból Montreálba költözött, valamint 120 zsidó család, ugyancsak Franciaországból Londonba költözött.

Figyelembe véve a helyzetet, a JPPI úgy véli, sok zsidó család fogja felvetni az Izraelbe való kivándorlás lehetőségét. Ezen kívül kéri az országok kormányait, hogy tegyenek bizonyos lépéseket azért, hogy buzdítsa ezt a kezdeményezést: távolítsák el a bürokratikus akadályokat annak érdekében, hogy a diákok külföldön szerezhessék meg felsőfokú képesítésüket, megkönnyítve ezzel a tanult bevándorlók letelepítését, valamint azt elkerülvén, hogy minden egyes (Izraelben letelepülő) bevándorló automatikusan belépjen a hadseregbe.

A JPPI szintúgy támogatja azon nem-zsidókat a zsidó hitre való áttérésre (a világ minden részén), akik zsidókkal kötöttek házasságot.

(ynetnews.com - fordította Bihari Szabolcs, Kitartás.hu)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/rekordot-dont-az-antiszemitizmus-europaban


**


"Korábban az volt az antiszemita, aki gyűlölte a zsidókat, most az az antiszemita, akit a zsidók gyűlölnek."
David Irving


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 5198
  • e Hónap: 8943
  • e Év: 162439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.